תחמושת 9מ"מ מתונים?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
תחמושת 9מ"מ מתונים?
האם אתם יודעים אם זה שאומרים תמיד שהטווח האפקטיבי של 9מ"מ הוא 50 מטר זה בגלל יכולת הכדור להגיע רחוק יותר בקו ישר(~~)או בגלל יכולת הכיוון המוגבלת שלנו עם אקדח. לדוגמא עם mp5 הטווח יהיה גדול יותר או לא?
על איזה סוג תחמושת אתם מציעים להיתפנק ?
תודה
על איזה סוג תחמושת אתם מציעים להיתפנק ?
תודה
- סליקאי כסף

Re: תחמושת 9מ"מ מתונים?
למי שרוצה להאמין שהסרטון הזה לא "מבושל" - הטווח "האפקטיבי" גדול יותר. לא ברור אם התכוונת לאפקטיבי מבחינת דיוק או מבחינת נזק לנמען.
אני מתפנק על תחמושת האימונים שלי. מעדיף FMJ טרי מאשר כדור מיוחד ויקר שעולה לכיתה ד' בשנה הבאה במחסנית שלי.
אני מתפנק על תחמושת האימונים שלי. מעדיף FMJ טרי מאשר כדור מיוחד ויקר שעולה לכיתה ד' בשנה הבאה במחסנית שלי.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
יש סרטון של ג׳רי מיקולק פוגע עם אקדח 9 מ״מ בטווח של מעל 900 מ׳ בבלון.
יש לא מעט סרטונים שמראים חדירה יפה בטווחים של מאות מטרים .
אני חוררתי חבית פלדה בימים האחרונים ממרחק של מעל 100 מ׳ בלי מאמץ מיוחד עם כוונות של גלוק ואני לא יורה יוצא דופן .
בקיצור , עניין של יכולת דיוק ולא של יכולת התחמושת .
יש לא מעט סרטונים שמראים חדירה יפה בטווחים של מאות מטרים .
אני חוררתי חבית פלדה בימים האחרונים ממרחק של מעל 100 מ׳ בלי מאמץ מיוחד עם כוונות של גלוק ואני לא יורה יוצא דופן .
בקיצור , עניין של יכולת דיוק ולא של יכולת התחמושת .
- סליקאי טיטניום

לעניין תחמושת ישנה - כדורים שנשמרו בצורה סבירה ונראים טוב , יעבדו יופי .
יריתי לאחרונה סטוקים של כדורי הולופויינט מסוגים שונים בני מעל 20 בלי שום מעצור, חלקם כדורים שנשאתי במחסניות על הגוף במשך שנתיים בעבר .
אתמול באימון יריתי מעל 50 כדור תוצרת תע״ש מתפזורת , חלקם עם מעט קורוזיה , היו גם קורוזיבים לחלוטין שפירקתי לפני כן ובדקתי הצתה ונקירה - הכל עבד . אלו כדורים שיוצרו בשנת 71 סומנו ככדורי אקדח , פיקות כסופות שטוחות ביחס לכדורי עוזי אבל קשות יותר מפיקות אקדח מודרניות , אכן כ 10% נדרשו לנקירה שנייה באקדח cz - כולם נורו בלי בעיה . זה היה אימון מעצורים והחלפת מחסניות , אז דווקא יצא טוב...
במעצורים מסוכנים אני נתקל דווקא בתחמושת חדשה (מגטק) , אמנם אחת לאלפי כדורים , אבל מדובר בהצתה חלקית או משהו כזה - נשמע פיצוץ עמום והמשמעות היא שכדור עלול להיתקע בקנה .
כמובן שלא ממליץ לשאת תחמושת ישנה בתור כוננות , אבל כדורי פרימיום בני מספר שנים עדיפים לדעתי על כדורים חדשים מאיכות לא ברורה שמשמשים לאימונים.
יריתי לאחרונה סטוקים של כדורי הולופויינט מסוגים שונים בני מעל 20 בלי שום מעצור, חלקם כדורים שנשאתי במחסניות על הגוף במשך שנתיים בעבר .
אתמול באימון יריתי מעל 50 כדור תוצרת תע״ש מתפזורת , חלקם עם מעט קורוזיה , היו גם קורוזיבים לחלוטין שפירקתי לפני כן ובדקתי הצתה ונקירה - הכל עבד . אלו כדורים שיוצרו בשנת 71 סומנו ככדורי אקדח , פיקות כסופות שטוחות ביחס לכדורי עוזי אבל קשות יותר מפיקות אקדח מודרניות , אכן כ 10% נדרשו לנקירה שנייה באקדח cz - כולם נורו בלי בעיה . זה היה אימון מעצורים והחלפת מחסניות , אז דווקא יצא טוב...
במעצורים מסוכנים אני נתקל דווקא בתחמושת חדשה (מגטק) , אמנם אחת לאלפי כדורים , אבל מדובר בהצתה חלקית או משהו כזה - נשמע פיצוץ עמום והמשמעות היא שכדור עלול להיתקע בקנה .
כמובן שלא ממליץ לשאת תחמושת ישנה בתור כוננות , אבל כדורי פרימיום בני מספר שנים עדיפים לדעתי על כדורים חדשים מאיכות לא ברורה שמשמשים לאימונים.
- סליקאי טיטניום

התשובה הקצרה :
הטווח של ה50 מטר הוא מספר שרירותי שהוגדר לפני למעלה מ100 שנה ולא נראה לי שמי שהוא
עוד זכור למה .
וכן הוא אופני בתאוריה ובתאוריה בלבד לאקדח ,נהוג להגדיר טווח עבור תמ"ק למשל כ 100-200 מטר על פי אותו הגיון (אוו אי הגיון אם תרצה )
הטווח של ה50 מטר הוא מספר שרירותי שהוגדר לפני למעלה מ100 שנה ולא נראה לי שמי שהוא
עוד זכור למה .
וכן הוא אופני בתאוריה ובתאוריה בלבד לאקדח ,נהוג להגדיר טווח עבור תמ"ק למשל כ 100-200 מטר על פי אותו הגיון (אוו אי הגיון אם תרצה )
ניר ל כתב:ל
+1. כדורי וינצ׳סטר בני 20 שנה (בלק טאלון) נורו ללא דופי. אם תשמור חלק בקופסה אטומה עם סופג לחות- לדעתי 30 שנה לא יורגשו עליהם.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
YOUTUBE מלא סירטונים של יורים בעלי שם ומוניטין שפוגעים עם אקדחי 9ממ' באופן עקבי במטרות בגודל סביר בטווחים של 100מ'.
חלקם מדגימים את היכולות האלו עם אקדחים קצרים כמו גלוק 26.
מצד שני אקדח זה אקדח, והוא מיועד ללחימה בטווחים קצרים ולא הייתי מסתמך עליו יותר מזה.
לגבי הקטלניות של הקליע אחרי מרחק כזה אני לא יכול להעיד, אבל בטוח שהוא יכול לגרום לפציעה רצינית.
לגבי סוגי תחמושת, לא משנה מה העיקר שתהיה איכותית ומיוצרת בהתאם לתקנים בינלאומיים.
פיקות איכותיות שמוטבעות בצורה אחידה בתרמיל.
אורך כולל של התרמיל והכדור לפי התקן.
לחצים לפי התקן
אבק שריפה שמתכלה בצורה נקיה וללא השארת משקעים בנשק.
אטימה טובה ללחות
א.
מצד שני אקדח זה אקדח, והוא מיועד ללחימה בטווחים קצרים ולא הייתי מסתמך עליו יותר מזה.
לגבי הקטלניות של הקליע אחרי מרחק כזה אני לא יכול להעיד, אבל בטוח שהוא יכול לגרום לפציעה רצינית.
לגבי סוגי תחמושת, לא משנה מה העיקר שתהיה איכותית ומיוצרת בהתאם לתקנים בינלאומיים.
לחצים לפי התקן
אטימה טובה ללחות
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:YOUTUBE מלא סירטונים של יורים בעלי שם ומוניטין שפוגעים עם אקדחי 9ממ' באופן עקבי במטרות בגודל סביר בטווחים של 100מ'.
לחצים לפי התקן
אטימה טובה ללחות
א.
איזו תחמושת כזו ( 115/124 FMJ ) מצוייה ואיפה מוכרים אותה ?
- סליקאי טיטניום

אין לי מושג איפה אפשר להשיג והכל עניין של מזל.
כוחות הביטחון מקבלים הספקה שוטפת של תחמושת תוצרת הארץ, שהיא די סבירה בביצועים שלה.
המטווחים קונים תחמושת מכל מיני ספקים במחיר הזול ביותר שהם יכולים להשיג.
לפעמים אתה יכול ליפול על אצווה מאד איכותית של S&B, לפעמים זוועתית.
אותו כנ"ל לגבי CCI, ווינצסטר וכו'.
לגבי תחמושת HP איכותית, יש כאלה שמחזיקים אבל לך תדע כמה זמן זה יושב להם כבר על המדף כי אתה צריך לקחת משכנתא כדי למלא מהם מחסנית.
חוץ מזה שזו תחמושת "לראותה בלבד". אתה יכול לקנות אבל לא לירות. רוב בעלי המטווחים לא מאפשרים לך לירות אותה במטווח שלהם כי זה מזיק לקולטי הנתזים.
א.
כוחות הביטחון מקבלים הספקה שוטפת של תחמושת תוצרת הארץ, שהיא די סבירה בביצועים שלה.
המטווחים קונים תחמושת מכל מיני ספקים במחיר הזול ביותר שהם יכולים להשיג.
לפעמים אתה יכול ליפול על אצווה מאד איכותית של S&B, לפעמים זוועתית.
אותו כנ"ל לגבי CCI, ווינצסטר וכו'.
לגבי תחמושת HP איכותית, יש כאלה שמחזיקים אבל לך תדע כמה זמן זה יושב להם כבר על המדף כי אתה צריך לקחת משכנתא כדי למלא מהם מחסנית.
חוץ מזה שזו תחמושת "לראותה בלבד". אתה יכול לקנות אבל לא לירות. רוב בעלי המטווחים לא מאפשרים לך לירות אותה במטווח שלהם כי זה מזיק לקולטי הנתזים.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אני רואה בעיקר מגטק וסלייר-בלו , המגטק נקי יחסית , אבל ראיתי כדורים עם דפורמציות בכרכוב ובפיקות וכן פגמים שגרמו לניפוח קנה מעובה של בול ( כדור שנתקע בקנה ) , גם לי קרה תו״כ תחרות , אבל הכדור כן עזב את הקנה .
הסלייר משאיר המון גרגרים בכל אקדח שניסיתי . על הווינצ׳סטר הלבן שדווקא עושה רושם טוב כתוב target - האם הכוונה היא שזה לאימונים בלבד ?
את התחמושת הישראלית אני לא רואה כמעט , יש בלהב מן הסתם , אבל היום לא מקבלים הקצאות אוטומטיות ולא מעוניין להשאיר תחמושת תמורת תחמושת ולא לירות אותה.
לגבי ההולופויינט - אפשר להסתכל על הכרכוב או על הקופסה ולבדוק שנת ייצור, יש הידרה - שוק ו ריינג׳ר T במשקל 147 גריין . יש גם 124/7 +p+ , אבל לי לפחות ההבדל בתחושת הירי לעומת תחמושת האימונים מאד מורגש ועלול להוציא מריכוז.
קניתי לאחרונה ממאיר רוט, ייצור ב 2013, כ 5 ₪ לכדור בערך, לפחות למחסנית העיקרית אחת לכמה שנים זו הוצאה שנראית סבירה. גם מבחינת איכות ועמידות וגם בתקווה שהקליע ישאר בכתובת לה נועד ולא ימשיך הלאה .
שורה תחתונה ברוח הימים האחרונים - האנשים עם הטלפונים שישר מצלמים הכל , יותר מסוכנים מהמחבלים... אז שימו לב...
הסלייר משאיר המון גרגרים בכל אקדח שניסיתי . על הווינצ׳סטר הלבן שדווקא עושה רושם טוב כתוב target - האם הכוונה היא שזה לאימונים בלבד ?
את התחמושת הישראלית אני לא רואה כמעט , יש בלהב מן הסתם , אבל היום לא מקבלים הקצאות אוטומטיות ולא מעוניין להשאיר תחמושת תמורת תחמושת ולא לירות אותה.
לגבי ההולופויינט - אפשר להסתכל על הכרכוב או על הקופסה ולבדוק שנת ייצור, יש הידרה - שוק ו ריינג׳ר T במשקל 147 גריין . יש גם 124/7 +p+ , אבל לי לפחות ההבדל בתחושת הירי לעומת תחמושת האימונים מאד מורגש ועלול להוציא מריכוז.
קניתי לאחרונה ממאיר רוט, ייצור ב 2013, כ 5 ₪ לכדור בערך, לפחות למחסנית העיקרית אחת לכמה שנים זו הוצאה שנראית סבירה. גם מבחינת איכות ועמידות וגם בתקווה שהקליע ישאר בכתובת לה נועד ולא ימשיך הלאה .
שורה תחתונה ברוח הימים האחרונים - האנשים עם הטלפונים שישר מצלמים הכל , יותר מסוכנים מהמחבלים... אז שימו לב...
- סליקאי טיטניום

לדעתי העלובה, שהרי מה אני מבין,
אני מחפש תחמושת,לא אקזוטית , לא פנסית, לא הכי הכי,,
אני רוצה כדור שבודאות מלאה , מוזן, ננקר, ונורה ,
ולצערי אני ניזון רק מנסיון האמפירי שלי.
מכל קופסה חדשה , יורה מחצית הכמות , אם אין תקלה , החצי השני עובר למחסנית המבצעית.
רוטינה קבועה,
יותר מזה אני לא יכול.
אני מחפש תחמושת,לא אקזוטית , לא פנסית, לא הכי הכי,,
אני רוצה כדור שבודאות מלאה , מוזן, ננקר, ונורה ,
ולצערי אני ניזון רק מנסיון האמפירי שלי.
מכל קופסה חדשה , יורה מחצית הכמות , אם אין תקלה , החצי השני עובר למחסנית המבצעית.
רוטינה קבועה,
יותר מזה אני לא יכול.
פחות -לרוב זה יותר,,
כאן הסרטון של ג'רי מיצ'לק.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
ניר ל כתב:אני רואה בעיקר מגטק וסלייר-בלו , המגטק נקי יחסית , אבל ראיתי כדורים עם דפורמציות בכרכוב ובפיקות וכן פגמים שגרמו לניפוח קנה מעובה של בול ( כדור שנתקע בקנה ) , גם לי קרה תו״כ תחרות , אבל הכדור כן עזב את הקנה .
בכזה מקרה, לתבוע את מי שמכר את התחמושת בלי לעשות חשבון.
במקרה כזה אם יש לך רשיון בתבחין משמר - תגיד גם שלום לאקדח ולרשיון.
SQUIB שמשאיר קליע תקוע בקנה שאחריו נורה כדור אחר יכול לגרום לניפוח קנה. מקרה של כדור שנטען בכמות כפולה של אבש"ר יכול להביא לפציעה.
ההבדלים במחיר תחמושת FMJ מתמצים במידת בקרת האיכות שהתחמושת עוברת.
שקילה מדוייקת, התאמה למידות, עמידה בתקני SAAMI, מהירות לוע וכו'.
בעלי המטווחים יודעים בדיוק איזה זבל הם קונים מהספקים ואיזה זבל הם מוכרים לנו אז שישאו גם באחריות ובתוצאות.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

13 הודעות