פעילות העמותה לנוכח ההסלמה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: פעילות העמותה לנוכח ההסלמה

על ידי guyweisz » 15 נובמבר 2014, 16:28

ממ... קראתי את פסק הדין ולצערי אני מוצא שלא היה עוזר במקרה הנוכחי. ראשית, מדובר במקרה פרטי עם בעיות זוגיות, איומים, תפיסת הנשק, טענות שונות ומשונות של משרד הפנים וכו'. רואים שהם עלו לשופט על העצבים, והוא אף אומר שהמליץ להם להמנע ממשפטים סבוכים ולחשוב בשנית על השבת הרשיון. משלא נענה בחיוב, נדרשו לשלם את כל הוצאות המשפט. מאיפה זה יוצא? מכיס הציבור (אני מקווה שזה גם חוזר אליו דרך משרד המשפטים).

מדובר באדם שיש לו רשיון מ-1992, לפני החלת שיטת התבחינים. יש גם לזכור כי ב 2006 עדיין היה תבחין מתנדב, משרד הפנים פשוט טען שהוא לא עומד בו: "על פי התבחינים על הפונה להיות מתנדב פעיל במתמי"ד במשך 3 שנים לפחות או מתנדב פעיל במשמר האזרחי במשך 5 שנים לפחות ולהמציא המלצה של קצין משטרה במשמר האזרחי בדרגת נצ"מ ואישור בדבר היותו פעיל . מאחר והעותר אישר כי התנדב המשמר האזרחי רק עד שנת 2001 ולא המציא את המסמכים המבוקשים, הוא אינו עומד בתנאים הנדרשים לקבלת רשיון נשק." טענה מגוחכת שהשופט פסל ובצדק.

לעניין הקניין של לפני 1996, מה שאני טוען הוא שלעניות דעת הרשויות מדובר בתקופה שבה מוציאי רשיון לא הוזהרו שבעתיד רשיונם עלול להתבטל. לאחר החלת השיטה, הם כבר הוזהרו ואפילו היתה תקופה שבחיפה חתמו על אני לא זוכר מה בהקשר הנ"ל. אני ממש לא זוכר אם היה דגש על אם אתה לא עומד בעילה, או האם העילה משתנה. מה שצוין זה שתדע שאתה עלול יום אחד לאבד את הרשיון, ואתה מסכים לזה.

באתר של המשרד לבטחון פניםם רשום כיום:
"ברשותי כלי יריה בתבחין מתנדב משא"ז/בעל עסק זהב יהלום/נהג מסיע ציבור. קיבלתי התראה לעמידה בעילה. אני מבקש לחדש את הרישיון ולהשאיר את כלי היריה ברשותי.
ת: רישיון לכלי יריה ניתן רק למי שעונה לתבחין מאושר.
התבחין בגינו קיבלת את הרישיון בוטל ולכן עליך להוכיח עמידה בתבחין מאושר אחר.
עליך להפקיד את כלי היריה במשטרה או - בטרם פקיעת תוקף הרישיון - ניתן להפקיד אצל סוחר מורשה."

ככה הם רואים את זה. שלא תבין אותי לא נכון - לדעתי זו חוצפה והטעיית הציבור באמצעות נוהלי צמצום שלא מביאים לצמצום הנשק הלא חוקי או המועד לפורענות שבידי הציבור. מצדי, שלאחר 5 שנות רשיון ליוצאי צבא ללא עבר פלילי, אזרחים שומרי חוק, שהתבחין יהפוך למשמר. לצערי, זה לא יקרה.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 15 נובמבר 2014, 17:36

אני לא משפטן ויכול להיות שפירשתי לא נכון את פסק הדין אם כי סבורני שאפשר ללמוד ממנו שבית המשפט עושה הפרדה בין תבחינים ל"קבלת רישיון", שהם התבחינים התקפים בהווה, לבין תבחינים ל"חידוש רישיון", שהם כוללים את התבחינים התקפים בהווה לרבות תבחיני העבר, כל עוד יש מי שקיבל רשיון מכוח תבחינים אלו וממשיך לעמוד בהם.
שים לב שתבחין משמר ממשיך להיות מחודש על אף "בוטל".
זה הכל תלוי לדעתי בכמות האנשים שהם בעלי התבחין בזמן נתון.
כך למשל, מתוך כ-120 אלף בעלי תבחין משמר שמבוטל, סביר להניח שהמון אנשים יפנו לבית משפט כנגד המשרד לבט"פ אם זה לא יחדש להם את הרישונות כי התבחין "בוטל".
מאידך, כמה אנשים היום מחזיקים בתבחיני "נהג מסיע ציבור", "בעלי עסק לזהב ויהלומים" או "מתנדב פעיל", שיהיו בינהם, באופן סטטיסטי, מספיק אנשים שילחמו במשרד לבט"פ בבית משפט על מנת לשמור על רשיונם?
אגב, מי שמוציא היום רישיון נדרש לחתום על כך שהוא מודע לכך שהרישיון שלו תקף אך ורק בשל העילה בגינה הוא ניתן, מה שאומר שאם הבט"פ מעניק לאדם רישיון, נניח על מגורים ביישוב מסוים, גם אם בעוד שנתיים מחליטים שאותו יישוב כבר לא זכאי, אך האדם ממשיך להתגורר שם, יהיה מאוד קשה לקחת לו את הרישיון מפאת "אי עמידה בתבחין", שכן העילה שבגינה הוא קיבל את הרישיון לא חדלה מלהתקיים, אלא הכרתה כעילה לרישיון חדש פקעה, אך זה לא יכול להשליך על רישיון קיים.
אני לא מהסס לקבוע באופן חד משמעי שהמשרד לבט"פ פועל בניגוד לחוק ובחריגה מכל מנהל תקין לשם קידוש מדיניותו.
כי אם תקנות והחלטות מנהליות היו חוקיות רטרואקטיבית במדינה שלנו, אז היית רואה איך ליותר מחצי מהאזרחים במדינה לא מחדשים את רישיון הרכב כי הוא חורג מתקני הזיהום העדכניים.
אבל לך תסביר לבעלי הנשק בארץ את כל מה שאני, אתה, ורוב גולשי הסליק מבינים.
רוב האנשים שהם בעלי נשק כלל לא מודעים לעשירית מהגזירות הללו ולרובם לצערי גם לא ממש היה איכפת אם היו לוקחים להם את הנשק.
וגם כאלו שכבר כן איכפת להם, לרוב יעדיפו לוותר מאשר להילחם בערכאות משפטיות, כי זה באמת מתיש ויקר.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 16 נובמבר 2014, 11:30

ראשית - אני רוצה להודות על עזרתו של אגרה..
אני לא בא להחליש אלא לחזק.
כל נושא התבחין המשמר הוא לב ליבו של העניין, ושם נמצא בסיס "הלקוחות" העיקרי של העמותה.
עם כל הכבוד לפעילות העמותה, לא יתכן שלא יהיה בתקנון שלה איזה סעיף שמתייחס לרוב אלה שפעילות העמותה נוגעת להם באופן ישיר.

כל נושא "שיפור המיומנות" וכו' נחמד ויפה, אבל מתגמד למול המדיניות המצמצמת של הממשלה.
ובשביל שיפור המיומנות, אני לא צריך עמותה. תודה רבה, אבל אני דואג בעצמי לשפר את המיומנות שלי כל הזמן.

הלחם והחמאה של העמותה צריך להיות "לפעול לשינוי המדיניות המצמצמת של הממשלה, והתאמתה לאיומים שעומדים בפנינו" וזה צריך להתבטא באופן ברור בתקנון העמותה.

שנית - אין ספק ששופטי בית משפט העליון יודעים לכתוב פסקי דין שסגורים ותפורים מכל הכיוונים.
ובין היתר גם להתנער באלגנטיות מפס"דים סותרים שהם בעצמם כתבו במסגרת בג"ץ.
פסק הדין הזה הוא פסק דין קשה, ואפילו קשה מאד שנותן רוח גבית למדיניות הממשלה.

הפיתרון - רק פופוליזם. אור השמש הוא האויב הגדול ביותר של כל מקבלי ההחלטות. אין טעם להגיע להסכמות בחדרי חדרים עם כל מיני פקידים. זה בולשיט שנועד למרוח אותנו ובזה הם מומחים יותר מאיתנו. צריך להביא לידיעת הציבור מה באמת קורה במגזר הערבי. כל נושא של ביטחון אישי וכו'. רשתות חברתיות הן כלי נהדר שעוקף את כל אמצעי התקשורת - רק צריך לדעת איך להשתמש בו.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ~Hunter~ » 16 נובמבר 2014, 12:28

itamar כתב:הלחם והחמאה של העמותה צריך להיות "לפעול לשינוי המדיניות המצמצמת של הממשלה, והתאמתה לאיומים שעומדים בפנינו" וזה צריך להתבטא באופן ברור בתקנון העמותה.

"1. פעילות מול הרשויות לקידום האפשרויות לרכישת נשק, לנשיאתו ולקבלת רישיונות נשק."
יותר רחב ולא מוגבל "רק" למלחמה נגד מדיניות הצימצום אלא מאפשר לפעול לטובת אלה שרוציום רישיונות חדשים (ז"א הם לא תחת מדיניות הצימצום).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 18 נובמבר 2014, 08:21

לקרוא לאט להפנים מהר

http://rotter.net/forum/scoops1/155885.shtml
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי ניר ל » 18 נובמבר 2014, 09:15

GUSS כתב:לקרוא לאט להפנים מהר

+1

הציבור עדיין לא מפנים, ברגע שהציבור ידרוש את הזכות להגן על עצמו דברים יזוזו. לצערי זה עדיין לא נראה באופק, תחושת הביטחון המזוייפת עדיין קיימת, השר והמפכ״ל בשלהם , צריך להיות הרבה יותר רע לפני שיהיה טוב יותר...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 18 נובמבר 2014, 11:58

GUSS כתב:לקרוא לאט להפנים מהר

תקרא בין השורות.
הוא אומר לכל אזרח שיש לו נשק ברשיון לשאת אותו בחגורה.
הוא חס וחלילה לא אומר מילה על לשנות את מדיניות הרישוי ההזויה של הממשלה כדי לאפשר לאזרחים
להתמודד עם "ירושלים הבוערת ופצצת האטום שבגליל". %%$0077

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 18 נובמבר 2014, 15:13

אני רואה מהבוקר את התמונות מהפיגוע בבית הכנסת כולל אלו שרצות בוואצאפ.
שני חמושים נכנסו לבית הכנסת וביצעו טבח גם באמצעות נשק חם. שוטרים (תנועה) שהגיעו כעבור כמה דקות חששו להיכנס לתוך גוב האריות ופגעו במחבלים רק אחרי שנמלטו משום מה החוצה לשטח פתוח. אולי הם לא התכוונו למות שם וחשבו שיצליחו לצאת מזה ולהימלט.
אין לכוחות הביטחון תשובה לאירועים כאלה . אני לא מצפה בפועל מכל שוטר להסתער פנימה ולחתור למגע, רובם חסרי הכשרה מתאימה ועד שמגיע צוות מיומן יכול מחבל נחוש לקרוע לגזרים את כל מי שבתוך המבנה. זה קרה בלא מעט אירועים קודמים .
אזרח/ים חמושים שנמצאים במקום פיגוע ונתקלים במחבלים בעל כורחם, ילחמו או ימותו . ככל שיהיו יותר מיומנים יגדילו את סיכוייהם ובכל מקרה זה אפקטיבי יותר משוטר שנמצא בחוץ.
מקבלי ההחלטות ידונו באפשרות הזאת , אבל יקבלו החלטות בפועל רק אחרי שהרבה דם ימשיך להישפך.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ramdishon » 18 נובמבר 2014, 15:20

itamar כתב:
הלחם והחמאה של העמותה צריך להיות "לפעול לשינוי המדיניות המצמצמת של הממשלה, והתאמתה לאיומים שעומדים בפנינו" וזה צריך להתבטא באופן ברור בתקנון העמותה.

א.

התקנון מדבר על נוהלים ולא על מטרות.
ראה באתר העמותה, בלשונית ״מטרות העמותה״ את הרעיון הזה, מנוסח בסגנון קצת יותר מעודן.
בא תצטרף ונפעל יחד, לא רק בהקלדות אלא גם במעשים.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 18 נובמבר 2014, 15:37

ניר ל כתב: אני לא מצפה בפועל מכל שוטר להסתער פנימה ולחתור למגע, רובם חסרי הכשרה מתאימה ועד שמגיע צוות מיומן יכול מחבל נחוש לקרוע לגזרים את כל מי שבתוך המבנה. זה קרה בלא מעט אירועים קודמים .

אם הם לא יחתרו למגע אז מי יעשה את זה?
בכל נקודה של זמן יש בשטח יותר שוטרי סיור ותנועה מאשר יס"מ וימ"מ.
מיומנים או לא, זו כבר שאלה אחרת - אבל בוא נתבלבל ולא נעשה הנחות.
הם אלה שמגיעים ראשונים לאירוע והאחריות למענה ראשוני הולם וסיום האירוע במהירות היא עליהם ורק עליהם!

לגבי אזרחים חמושים בבית הכנסת, אין ספק שאדם חמוש ומיומן במקום היה יכול להפחית את מס' הקורבנות והנפגעים באירוע.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 18 נובמבר 2014, 15:53

אתה יכול כמובן לצפות מהם, באותה הזדמנות שילחמו גם במשפחות הפשע - הרי זה תפקידם...

אבל זה לא יקרה.

חכה יום ותראה איך טיבי וזועבי דורשים לחקור מדוע נורו המחבלים למוות ... חכה יומיים ותראה שמח״ש גם חוקרת את זה ...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 18 נובמבר 2014, 18:00

ניר ל כתב:אתה יכול כמובן לצפות מהם, באותה הזדמנות שילחמו גם במשפחות הפשע - הרי זה תפקידם...

אבל זה לא יקרה.

חכה יום ותראה איך טיבי וזועבי דורשים לחקור מדוע נורו המחבלים למוות ... חכה יומיים ותראה שמח״ש גם חוקרת את זה ...

הם עושים כל שביכולתם בהתחשב:
- בקשרים שיש בין הון ושלטון
- במוטיבציה הברורה של השלטון להחזיק פה משטרה חלשה
- בקשרים שיש לראשים במערכת האכיפה והמשפט עם המשפחות האלה.

תפקידה של מח"ש זה לחקור גם מקרים כאלה ועדיף שכך, על פני משטרה שמתנהלת לא דין וללא דיין.
תאמין לי שיש יותר מקרים של אלימות, ניצול סמכויות לרעה ועיוות דין מאשר מקרים כאלה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי guyweisz » 18 נובמבר 2014, 19:46

לדעתי חובה לבדוק את התפקוד של השוטרים הראשונים שהגיעו. סיור או לא - הם שוטרים. אם לשוטרי סיור לא היה נשק, ניתן היה לומר שהתפקיד שלהם הוא של פקחים ותו לא. אבל מה הקשר למחלקה בה הם משובצים? אם המשרה שלהם טובה מספיק ע"מ לתת להם נשק, זה לא רק לקישוט. אני לא יודע איך השיבוצים נעשים במשטרת ישראל, במשטרות אחרות שיטור תנועה זה שיבוץ שיכול להשתנות, לא מדובר במקצוע נפרד - אין להם תואר בשיטור תנועה. מחר הם יכולים להתבקש לסייע מבצעית במשימה של אגף אחר, ומחרתיים אדם מאותו אגף יכול להשלח לסייע בתנועה (ישנן מדינות בעולם שהצבה בתנועה היא גם בתור ענישה). ככה שמיומנויות בנשק לשוטר חמוש - אני חושב שכולנו מצפים שיהיו. אם יש אירוע ומגיע שוטר, לאף אחד לא אכפת איפה הוא משובץ. הוא שוטר עם אותם מדים ועם אותו נשק ועם אותה סמכות לבצע כל עבודת משטרה.

לגבי כך שאילו היו אזרחים חמושים, הם היו מבצעים את המשימה טוב יותר כי הם מיומנים. קשה לי להאמין שמרבית בעלי הרישיונות מתאמנים יותר משוטרים. אפילו לשוטרי תנועה אמורים להיות מטווחים תקופתיים. לדעתי זה תלוי באדם עצמו - אזרח או שוטר, הוא יכול לפעול טוב יותר או פחות. אבל אם אזרח בעל רשיון מיומן, שוטר אמור להיות על אחת כמה וכמה. בכל אופן קשב לי להבין מדוע שכונות מערב העיר לא נחשבות לאיזור המאושר לנשיאת נשק. הרי מערב העיר גובל במזרח העיר, והרי מזרח העיר זה שטח ערבי, אם נרצה או לא.

גם הייתי מצפה בכל השכונות של ירושלים לראות יותר חיילים עם רוס"ר, אבל זה כבר ענין אחר.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 19 נובמבר 2014, 00:29

גיא , לא הבנתי אם אתה ציני או נאיבי .
עזוב מה אמור להיות , ככלל שוטרים הם לא לוחמי קומנדו ולא עוברים הכשרה ללוחמה בטרור.
הם אמורים לשמור על הסדר הציבורי ובפועל משמשים בד״כ כזרוע גביית מיסים, את זה נעזוב כרגע.
אני אופתע לטובה אם שוטר ממוצע יורה יותר מ 10 כדורים בשנה ...
לגבי האירוע , שכרגע שמעתי שאחד השוטרים נפטר מפצעיו הי״ד . בסיטואציה שמגיעים ללא שום מידע מול מה עומדים לאירוע ירי , נמצאים תחת אש , ללא מיגון , ללא אמצעים מלבד אקדח מסכן . אני באופן אישי לא הייתי מסתער פנימה אלא אם היה לי ילד בפנים, למרות שאני די בטוח בכישורי הירי שלי .
היתרון של מי שנמצא בפנים במקרה הוא א- שהוא ממילא מעורב ונמצא בסכנת חיים ( אין לו מה להפסיד) ב- הוא רואה מה עומד מולו.

אדם כזה לא צריך להיות מיומן יותר משוטר כדי לסיים את האירוע, בתנאי שלא אחז בו שיתוק. איך אמר היום אריה עמית - גם בצד השני לא מדובר בלוחמי קומנדו.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי guyweisz » 20 נובמבר 2014, 15:02

סליחה, ניר, לא ראיתי את התגובה שלך עד עכשיו.

לא ציני ולא נאיבי, מהיכרותי עם שוטרים (שכדבריך, לא בדיוק לוחמי קומנדו), ביניהם דודי הלא מבריק במיוחד בלשון המעטה (שיהיה בריא ויאריך ימים) אשר מאז ומתמיד דחפו אותו למיון מסמכים - לכשעצמו תפקיד מבצעי רב משמעות (ציני, כן?), ובמקביל היכרותי עם מספר נושאי נשק שיורים רק בחידושי רשיון (ולא מדובר רק בבעלי תבחין משמר!), דעתי היא שבעלי נשק פרטי לרוב אינם מיומנים יותר משוטרים, זה לאור מה שנאמר היכנשהו בשרשור הנוכחי.

לא אמרתי כלום לגבי אנשים שיכלו להיות בזירת האירוע עצמה. שוטר, חייל, אזרח או מלאך, אם היו חמושים יכלו היו למנוע קורבנות, אין ספק בכלל ואת זה הדגשתי בכוונה.
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד