תזכורות למחשבה מאירועי הימים האחרונים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

תזכורות למחשבה מאירועי הימים האחרונים

על ידי ניר ל » 22 נובמבר 2014, 08:26

- בצומת הגוש - אזרח חמוש נדקר כמעט למוות בגלל מעצור בנשק , אזרח חמוש אחר הציל אותו , המחבל ישרוד.
- בבית הכנסת - פראמדיק , הראשון להגיע לזירה , נאלץ לחזור על עקבותיו כי ״ בדיוק היום שכח את האקדח בבית״.
מחבל מצליח להרוג שוטר למרות שנפגע מיריות בפלג גופו התחתון.
- שימו לב שבכל אירועי הירי - אם זה בטרקטור , בביה״כ וכו׳ - נגמרות המחסניות !

תל אביב היא מדינה אחרת , בטוחה. שם מחבל דוקר למוות חייל במקום הומה אדם ואין מי שיירה בו, הוא נמלט בריצה עד שמתעייף ואז אפילו להתאבד לא מאפשרים לו....
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

Re: תזכורות למחשבה מאירועי הימים האחרונים

על ידי c425x » 22 נובמבר 2014, 22:44

ניר ל כתב:- בצומת הגוש - אזרח חמוש נדקר כמעט למוות בגלל מעצור בנשק , אזרח חמוש אחר הציל אותו , המחבל ישרוד.
- בבית הכנסת - פראמדיק , הראשון להגיע לזירה , נאלץ לחזור על עקבותיו כי ״ בדיוק היום שכח את האקדח בבית״.
מחבל מצליח להרוג שוטר למרות שנפגע מיריות בפלג גופו התחתון.
- שימו לב שבכל אירועי הירי - אם זה בטרקטור , בביה״כ וכו׳ - נגמרות המחסניות !

תל אביב היא מדינה אחרת , בטוחה. שם מחבל דוקר למוות חייל במקום הומה אדם ואין מי שיירה בו, הוא נמלט בריצה עד שמתעייף ואז אפילו להתאבד לא מאפשרים לו....

ומה אתה בא להגיד בזה?
לשאת את האקדח תמיד - ברור.
להצטייד באקדח בקוטר רלוונטי להגנה עצמית - 9X19 ומעלה - רצוי.
להצטייד בתחמושת שתאורטית אמורה להיות אפקטיבית יותר - ויכוח עתיק. מצד אחד כדור שיפגע יהיה כנראה אפקטיבי יותר, אבל אז מתאמנים עם כדור אחד והולכים עם אחר (מי ירה באימונים כדורים ב- 5-7 ש"ח).
לשאת עוד מחסנית או אפילו 2 - רצוי. לא תמיד אפשר בהתחשב בלבוש.
לטעמי הבעיות העיקריות הן אחרות:
1. מיומנות - הרבה מאוד אזרחים שנושאים נשק ירו בחידוש אחרון 50 כדור במצב סטטי.
2. חשש מחקירה/מעצר/אובדן הרישיון - במקרים שאינם חד-משמעיים, כדאי מאוד מאוד להיזהר לפני פתיחה באש. נהג שדורס עלול להתברר כמישהו שחטף התקף לב ואיבד שליטה על הרכב.
3. והבעיה המרכזית מבחינתי - כאזרחים אנחנו ובעיקר בני המשפחות שלנו הרבה פחות מוגנים אם יקרה לנו משהו. שוטר שנפגע בעת מילוי תפקידו יטופל. חייל שנהרג - יש את משרד הביטחון עם מערכת שלמה שמטפלת במשפחות שכולות. אזרח שהסתער על מחבל ונהרג - אני לא יודע איזה טיפול תקבל משפחתו אם בכלל. אני גם לא יודע איזו הגנה משפטית נקבל אם משפחת המחבל תתבע אותנו.
אני יודע שדעתי כנראה לא תהיה כאן פופולרית, אבל במצב הקיים במדינתנו, שווה לחשוב פעמיים לפני שרצים להיות גיבורים. שווה לצפות בסרטון להלן בו בחור אמריקאי מתאר עמדה מעניינת - http://youtu.be/_TEke2EHPAQ
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 22 נובמבר 2014, 23:43

מה שאני בא להגיד זה בדיוק מה שכתבת בחלק הראשון.
אנחנו דנים בנושאים האלה הרבה ולא סתם - אלו עניינים קריטיים בעלי הסתברות גבוהה מסתבר.
נשק צריך להיות נוח לנשיאה יומיומית, אמין, אפקטיבי . אין דבר כזה יותר מדי כדורים... אח״כ כל השאר.

לגבי החלק השני של דבריך - להיות אנוכי בחברה שקיימת בה ערבות הדדית זה כמובן יתרון, אבל ככל שאחוז האנוכיים גבוה יותר - המשחק הולך ונגמר. אם לא תהיה ערבות הדדית דיננו להישמד . תנתח את זה באמצעות תורת המשחקים ותבין שיש לך אינטרס מובהק להסתכן למען החברה שאתה חי בה.
הבחור בסרטון, שהקשבתי לדבריו במשך מספר שניות, יעדיף לדאוג לעצמו ולמשפחתו ולא להסתכן , גם אם יש לו כלים למנוע פגיעה בזולת . הוא גם מספיק טיפש בכדי להפיץ את האג׳נדה הזו ולנסות להדביק בה אחרים , אם יצליח להנחיל את הנורמה הזו לכלל החברה - הלך עליו. כי לדוגמה - ב99% מהזמן אינו נמצא עם משפחתו ואינו יכול להגן עליה, הוא צריך לקוות שאם יקרה משהו רע יקום אדם זר ויושיע , ככל שהנורמה החברתית קרובה יותר לזו שלו - זה לא יקרה.

אני לא יודע להגיד אם אכן החברה הישראלית הופכת להיות אנוכית יותר מבעבר ומכאן שאנחנו נדונים לכליון , אבל מה שבטוח זה שהיום כבר אין בושה להתגאות בזה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי glock34 » 07 דצמבר 2014, 07:46

חומר למחשבה,
ראיתי את היוטיוב בו הבחור מסביר מה הוא חושב לנכון צריך לעשות בתור נושא נשק.
אז ככה, הוא גר במדינה בה לכל אזרח שומר חוק ישנה זכות לשאת נשק ולכן הוא מצהיר כי זאת בעיה שלך ושל משפחתך אם החלטת לא להיות בעליו של אקדח או לשאת אקדח שיוכל להציל אותך ברגעי חירום. בנוסף הוא גר בארה"ב ולא בישראל, ולכן המנטליות והחשיבה שלו שונים משלנו. בארה"ב צבא זה סוג של עבודה ולא חובה חברתית כמו בארץ, עם דעה כמו שלו לא יהיו חיילים קרביים שיסכנו את חייהם בגלל הסיכוי שעוגמת הנפש תלווה את יקיריהם.
חשיבה כזו אינה מתאימה לאזרחי מדינת ישראל הבודדים שנושאים נשק. שיקול הדעת האם לפעול או לא נובע ממקומות אחרים וצריך להעשות ביחס לאיום ברגע נתון.
ולא, אני לא חושב שכל נושא נשק הוא האח של רמבו וג'יימס בונד אבל האחריות של נושא נשק בישראל לא עולה בקו אחד עם המקביל האמריקאי.
בנוגע לכל השאר,
אקדח 9ממ ממוצע להגנה עצמית צריך להיות מתוחזק באופן בו מעצורים בשעת חירום לא יקרו. זה אומר ניקוי ובדיקות שגרתיות דחופות, גם אם לא בוצע ירי תקופתי. כמובן שעדיפות בבחירת אקדח כזה צריכה להיות אמינות לצד כל השאר.
כמו כן, אקדחים להגנה עצמית ממוצעים הם בעלי יכולת להכיל 11-15 כדורים במחסנית. כמות מכובדת בכדי לפתור כל אחד מהאירועים הנ"ל. וכאן מגיעים למקצועיות, כמובן שחשוב מאוד גם לדעת להשתמש באותו אקדח להגנה עצמית, וללא אימונים קבועים זה ממש לא יקרה. האימונים צריכים לכלול שליפה (מאותו נרתיק נשיאה שמשתמשים לנשיאה), ביצוע ירי מדויק למרחק של עד 15-25 מטר, ותפעול מעצורים.
זה ממש לא מחייב להתאמן עם תחמושת מבצעית בכדי לפתח יכולות ירי מבצעיות. אני לא מכיר אף יורה פרטי בעולם שמתאמן עם תחמושת מבצעית, אלא אם הוא נושא 9ממ 115 או 124 FMJ ואז בהצלחה למי שעומד מאחורי התוקף. (כדורי FMJ ידועים ביכולת חדירות גבוהה ולדעתי לא מתאימים לנשיאה פרטית בציבור. זו רק דעתי וישנם כאלו שחושבים אחרת ועדיין נושאים FMJ)
שיהיה בהצלחה ושלא נזדקק להשתמש בנשק אלא רק למטרות אימונים וספורט.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 07 דצמבר 2014, 13:47

קשה לי, אבל אני יכול להבין את הבחור מהסרטון.
במדינת ישראל דהיום, השימוש בנשק ע"י אזרח הוא תמיד בגדר לצ"ש או טר"ש. רק שבמקרה זה, טר"ש זה לא ירידה בדרגה, אלא סכנת חיים, חשיפה לרדיפה משפטית והוצאות כבדות.
המדינה, לא אותו בחור אמריקאי, כל הזמן טוחנים לנו את הראש עם הראיון שזה לא תפקידו של האזרח לדאוג לביטחונו. בשביל זה יש אנשי צבא ומשטרה בתפקיד. לא בתפקיד? תשאיר את הנשק בבסיס ולא, אתה לא יכול להיכנס עם נשק למקום כזה או אחר כי זה מה שאיזה קצין משטרה החליט.
אז נכון, לא אשאר עדיש אם קורה משהו לידי. אבל אם יהיה לי ספק סביר, שפעולתי יכולה להזיק למשפחתי - אמתין מעט. עד שיעבור הספק.
צר לי על היושרה, אבל זאת המציאות שאליה הכניסו אותנו.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 07 דצמבר 2014, 15:00

spy כתב:קשה לי, אבל אני יכול להבין את הבחור מהסרטון.
במדינת ישראל דהיום, השימוש בנשק ע"י אזרח הוא תמיד בגדר לצ"ש או טר"ש. רק שבמקרה זה, טר"ש זה לא ירידה בדרגה, אלא סכנת חיים, חשיפה לרדיפה משפטית והוצאות כבדות.
המדינה, לא אותו בחור אמריקאי, כל הזמן טוחנים לנו את הראש עם הראיון שזה לא תפקידו של האזרח לדאוג לביטחונו. בשביל זה יש אנשי צבא ומשטרה בתפקיד. לא בתפקיד? תשאיר את הנשק בבסיס ולא, אתה לא יכול להיכנס עם נשק למקום כזה או אחר כי זה מה שאיזה קצין משטרה החליט.
אז נכון, לא אשאר עדיש אם קורה משהו לידי. אבל אם יהיה לי ספק סביר, שפעולתי יכולה להזיק למשפחתי - אמתין מעט. עד שיעבור הספק.
צר לי על היושרה, אבל זאת המציאות שאליה הכניסו אותנו.

מצד שני מה החלופה?
שתרוקן מחסנית לשמשה של כל רכב שמאיץ לידך יתר על המידה שמא נראה לך שמדובר בפיגוע דריסה?
שתירה בכל אחד שהמעיל שלו נראה לך קצת נפוח כי זה יכול להיות מחבל עם חגורת נפץ?
ואולי תשלוף נשק כי מישהו עשה לעבריך תנועה מאיימת?

קח בחשבון שלא לכולם יש את שיקול הדעת שלך וקור הרוח שלך, וברגע שתשחרר קצת את הרצועה, תמיד יהיו כאלה שיקחו את זה צעד אחד קדימה.

היד הכבדה שהמערכת מפעילה כלפי מי שמשתמש בנשק, היא בדיוק אותה מערכת הבלמים והריסונים שיגרמו לך להפעיל את מלוא שיקול הדעת לפני שאתה שולף ויורה.
היא זאת שגורמת לך להמתין עוד שניה ולשקול חלופות אחרות.
היא זו שגורמת לך להיות לוודא שמדובר בפיגוע דריסה ולא בנהג שאיבד את השליטה ברכב, ושמה שאתה רואה ביד שזה שרץ אליך זה סכין ולא משהו אחר.
זה דרך אגב גם המצב בארה"ב ובשאר המדינות שמאפשרות נשק בבעלות פרטיתץ.

בשורה התחתונה, עד היום אני לא ראיתי שום סנקציות כלפי אזרח שהשתמש בנשק שלו ומנע פיגוע.
אם אתה מכיר, אשמח לשמוע.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 07 דצמבר 2014, 19:35

מסכים עם כל מילה
בנוסף לכך , לא רק שאני לא חושש מתביעה מצד משפחה של מחבל , אני אהיה זה שיתבע את המשפחה של המחבל על עגמת הנפש, הטראומה ושאר הנזקים שנגרמו לי ולהוכחת אשמתם התורמת אשתמש בצילומים מהטלויזיה שבהם מראים אותם מאד גאים בשהיד ועומדים מאחורי מעשיו.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי glock34 » 09 דצמבר 2014, 18:10

ממה שאני מבין, מדינת ישראל עושה מעל ומעבר בכדי למנוע/לוודא כי בעלי אקדחים פרטיים הם בעלי שיקול דעת ולא מחלקים אקדחים לכל החפץ בהם.
מה שנכון לעשות בישראל לא תמיד יהיה נכון לעשות בארה"ב וההיפך. גם שיקול הדעת של ישראלי הנושא נשק לא עומד בקו אחד עם עוד אחד שמלאו לו 21 והוציא רישיון נשיאה בארה"ב ולא עבר הכשרה צבאית מכל סוג.
כמו שעד היום לא ירו לשווא במאבדי שליטה, שמנים או סתם כאלו שחושבים שמעיל דובון הוא אופנתי, אני סומך על נושאי הנשקים הישראלים שיעשו את הדבר הנכון בזמן הנכון.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 09 דצמבר 2014, 22:46

בישראל קיים חוק משנת 1949 שעל פיו נשיאת נשק אינה זכות מוקנית לאזרח.
למרות שמדובר בשנה הראשונה לקיום המדינה ובמצב בטחוני מאד בעייתי , החשש של בן גוריון מהפיכה היה כנראה גדול יותר ( לא שהחוק הזה הפריע ליוצאי המחתרות להסליק נשק) . לצערנו זה התקבע בתודעה והפך לערך מקודש שבגללו מקשים על אזרחים שומרי חוק לקבל נשק... להגיד שהישראלי הממוצע שונה מהאמריקאי הממוצע לטובה זה כמו להגיד שהיהודים הם עם סגולה - או בקיצור, לעוף על עצמנו.
רבים מתושבי ״הישובים הזכאים״ שכן מקבלים רשיון הם חרדים שלא שירתו בצה״ל , רבים מהקצינים במיל׳ שזכאים אינם בעלי הכשרה קרבית , כמעט לאף חייל/קצין קרבי אין מושג בתפעול אקדח. נכון שלא יורים לשווא בחפים מפשע וזה כי במציאות , על אף תיאוריות ה״רמבו״ , אף אחד הוא לא רמבו , אנשים לא נמצאים בדרגה כזו של היסטרייה שכל אירוע או חשוד נתפס כמחבל , כשקורה משהו דבר ראשון שולפים את הטלפון לצלם ...
מה שהזוי באמריקה זה אותם איזורים ללא נשק , בהם אסור לאזרח שומר חוק לשאת נשק ולמעשה הופכים את השוהים בהם לטרף קל.
לא מבין איך עד היום למרות כל האירועים לא ביטלו את הפארסה הזו.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי glock34 » 10 דצמבר 2014, 07:16

לא אמרתי שישראלי ממוצע טוב יותר מאמריקאי ממוצע. מה שאמרתי זה שישראלי ממוצע נושא נשק, לרוב יהיה בעל שיקול דעת טוב יותר מעוד ילד מתלהב שמקבל רישיון כי אין לו עבר פלילי. ולצערי ההבדל נובע לא רק מהמדיניות אלא מהתמודדות עם כמות פיגועים ואופי החברה בה חי ישראלי מול האמריקאי. וממש בלי לעוף על עצמנו, בנושא המדובר אין מה להשוות.
המדיניות בארה"ב בנוגע לנשק נקבעים על ידי הזרם הפוליטי באותה מדינה אז אל תחפש הרבה הגיון. בכל המדינות בהן קיים איסור על אחזקת נשק כמות הפשיעה גדול יותר. חברה חמושה היא חברה מנומסת, לא תמיד תופס כאשר מערבבים פוליטיקה ושליטה. בתור ישראלי אתה אמור להבין הפארסה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 10 דצמבר 2014, 07:41

אני יודע שממדינה למדינה בארה״ב החוקים שונים מאד לעיתים ושהאוכלוסייה מאד מגוונת, אי אפשר להתייחס לאמריקה כמקשה אחת .
אני מביא בכוונה את הדברים החיוביים ( מזווית ראיית חובבי הנשק), אז הכל כמובן בהסתייגות.

בארה״ב כל ילד יכול להיכנס למטווח עם הורה ולירות , לקבל חינוך לשימוש בנשק מגיל 0 וכו׳.
בישראל אפילו צעצועי איירסופט הם מחוץ לחוק , הגיל המינימלי לכניסה למטווח הוא 16 וממילא אדם ללא רשיון לא יכול לטווח.
את גדנ״ע קליעה סגרו...
ככה שהמפגש הראשון של ישראלי עם נשק כלשהו הוא בטירונות או במטווח האימון לקראת קבלת רשיון לאקדח.
זה לא מקובל להסתובב ברחוב עם נשק , זה גם לא נוח ,מרבית נושאי הנשק ברשיון לא נושאים אותו אלא אם הם באמת מרגישים איום מוחשי .
אדם שנכנס למטווח לראשונה או אחת ל... והופתע לגלות שאינו פוגע בקלות בקרטון נייח מ 7 מ׳ , משוכנע שאקדח זה נשק לא יעיל ממילא. אז כן, אנשים מהססים להשתמש בנשק גם כשקיים צורך. תוסיף לכך את זה שלמרות המודעות , אירועי טרור תופסים אותם בהפתעה , לוקח זמן לקלוט , לוקח זמן להגיב והאינסטינקט הראשוני הוא לברוח מסכנה ולא להתעמת איתה.

השאלה היא האם באמריקה אזרחים נורמלים יורים סתם ככה בטעות ולא כשזה קשור לחדירה לנכס פרטי וכיוצ״ב.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי glock34 » 11 דצמבר 2014, 06:29

אני לא מכיר כמויות של ירי בשוגג אל עבר שליחי פיצה או UPS כי חשבו שהם מסיגי גבול.
הסיבה לכך היא שבמדינות בהן מדיניות הנשק היא חופשית, כולם יודעים את הסכנה בהסגת גבול ונמנעים מלהגיע למקומות שלא הוזמנו אליהם. משהו בסגנון חברה חמושה היא חברה מנומסת. הכללים ידועים מראש וכדאי לשחק על פיהם. ופה שוב מגיע השוני הגדול בין ישראל לארה"ב. לא צריך להיות גאון גדול בכדי לדעת את השוני בין ההתמודדות של הציבור האמריקאי לאומת הציבור הישראלי. בארה"ב אין מלחמת קיום בין 2 עמים, ולכן חוקי המשחק שונים ולא ניתן לעשות השוואה הגיונית. אם חופרים קצת בהיסטוריה של ארה"ב אפשר לקבל מושג על דרך ההתמודדות שלהם במצבים דומים.
נכון להיום, החוקים ברורים והעובדות הן שלא מתבצע ירי בטעות או באוזלת יד על כל מי שדפק על דלת בטעות. אם היה כך המצב, גם התיקון השני לחוקה לא היה עוזר, ולשאת נשק לכל מי שחפץ היה רק בגדר חלום.
נערך לאחרונה על ידי glock34 בתאריך 11 דצמבר 2014, 06:45, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 11 דצמבר 2014, 06:43

ועוד משהו, בקשר לשורה האחרונה שכתבת.
לכל מדינה בארה"ב יש הגדרה שונה לנכס פרטי. פה זה מתחיל להסתבך ובאמת השמיים הם הגבול. רק כחומר למחשבה, בבית בארה"ב איפה מתחיל הגבול אותו אתה נחשב מסיג? בין קירות הבית עצמו? בחצר? האם חדירה לרכב נחשב כחדירה לנכס פרטי? מה לגבי מקום העבודה? וסוגיה מעניינת אחרת, מה לגבי שטח מחיה פרטי באיזור ציבורי? האם מותר לפגוע באדם שנכנס לך לשטח המחיה הפרטי שלך באיזור ציבורי? בכל מדינה בארה"ב תקבל תשובה שונה, אני פשוט חוסך לך עבודה בגוגל.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 11 דצמבר 2014, 10:01

glock34 כתב:ועוד משהו, בקשר לשורה האחרונה שכתבת.
לכל מדינה בארה"ב יש הגדרה שונה לנכס פרטי. פה זה מתחיל להסתבך ובאמת השמיים הם הגבול. רק כחומר למחשבה, בבית בארה"ב איפה מתחיל הגבול אותו אתה נחשב מסיג? בין קירות הבית עצמו? בחצר? האם חדירה לרכב נחשב כחדירה לנכס פרטי? מה לגבי מקום העבודה? וסוגיה מעניינת אחרת, מה לגבי שטח מחיה פרטי באיזור ציבורי? האם מותר לפגוע באדם שנכנס לך לשטח המחיה הפרטי שלך באיזור ציבורי? בכל מדינה בארה"ב תקבל תשובה שונה, אני פשוט חוסך לך עבודה בגוגל.

הקיצונית ביותר בתחום היא קליפורניה עם חוקי ה-HOME OWNER LIABILITY.
שם למעשה אין בכלל את הנושא של השגת גבול. גם אם נכנס אליך פורץ לתוך הבית לצורך ביצוע מעשה פשע, אתה כבעל בית מחוייב לפי חוק לדאוג לשלומו ובריאותו.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 12 דצמבר 2014, 17:11

אני רק רציתי ליידע שמי שהולך עם גלוק 17 ו 3 מחסניות רגילות מלאות הוא עבריין !
זה מה זה חכם חלם !
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד