לידיעתכם: שוויו של האקדח המוחלף בתבחין משמר הוא 0 (אפס) ש"ח.

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

לידיעתכם: שוויו של האקדח המוחלף בתבחין משמר הוא 0 (אפס) ש"ח.

על ידי שרקן » 20 דצמבר 2014, 18:44

נניח שלפלוני יש אקדח יריחו כבד וגדול (אך תקין לחלוטין ושמור "כחדש") בתבחין משמר והוא מעוניין להחליפו באקדח אחר, קל וקטן יותר שלא יכביד עליו. אקדחי יריחו עדיין נמצאים בשימוש של חברות שמירה ויש להם ביקוש בשוק. האם מר פלוני יוכל לקבל זיכוי כספי עבור היריחו שלו?

תשובה:
הוא לא יוכל למכור אותו.
בהתאם להנחיות החדשות, האישור להחליף כלים לבעלי תבחין משמר, מחייב השמדת האקדח הישן והוצאתו ממאגר הכלים בישראל.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

Re: לידיעתכם: שוויו של האקדח המוחלף בתבחין משמר הוא 0 (אפס)

על ידי Neon Golden » 20 דצמבר 2014, 19:45

סעיף 8ה' במסמך התבחינים המעודכן של הבט"פ (24.11.2014 כפי שחתום ע"י הצאר לבטחון פנים)
החלפתו של כלי יריה המוחזק לפי הוראות מעבר אלה תאושר, בתנאי שכלי היריה אותו מבוקש להחליף יימסר תוך שישים יום באחת מאלה:
- לצורך השבתתו השבתת קבע, לפי נהלי הרשות המוסמכת;
- לסוחר כלי יריה מורשה או למשטרת ישראל.
כלי יריה שנמסר לסוחר כלי יריה מורשה או למשטרת ישראל כאמור לעיל, לא יינתן לגביו כל רשיון, רשיון מיוחד או הרשאה ע"פ חוק.

אני מבין מזה שאפשר למסור לסוחר כלי ירייה מורשה (למכור?). בכל מקרה אם הגיע אלייך מקרה שכזה כדאי לקשר אותו בזריזות לעמותה. בהחלט יש מקום לעניין אותם בדבר.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 20 דצמבר 2014, 20:14

Neon Golden כתב:סעיף 8ה' במסמך התבחינים המעודכן של הבט"פ (24.11.2014 כפי שחתום ע"י הצאר לבטחון פנים)
החלפתו של כלי יריה המוחזק לפי הוראות מעבר אלה תאושר, בתנאי שכלי היריה אותו מבוקש להחליף יימסר תוך שישים יום באחת מאלה:
- לצורך השבתתו השבתת קבע, לפי נהלי הרשות המוסמכת;
- לסוחר כלי יריה מורשה או למשטרת ישראל.
כלי יריה שנמסר לסוחר כלי יריה מורשה או למשטרת ישראל כאמור לעיל, לא יינתן לגביו כל רשיון, רשיון מיוחד או הרשאה ע"פ חוק.

אני מבין מזה שאפשר למסור לסוחר כלי ירייה מורשה (למכור?). בכל מקרה אם הגיע אלייך מקרה שכזה כדאי לקשר אותו בזריזות לעמותה. בהחלט יש מקום לעניין אותם בדבר.

אפשר *למסור*, לא *למכור*.
מעצבן, אבל זאת המציאות.
ואגב, זה כבר היה צפוי כי משיטוטים בפוסטים קודמים אפשר להתרשם שאגף רישוי כלי ירייה תיכנן את המהלך של החזרת האפשרות להחליף נשק בתבחין משמר בתנאי שהכלים יושבתו(ללא קשר למצב הביטחוני בו הם משתמשים כתירוץ ל"הקלות" שם פירסמו).
אין רציונל של ממש בדבר הנ"ל.
אבל ככל הנראה מדיניות הצמצום חלה גם על סוחרים.
לא ממש הצלחתי להבין מההוראות החדשות מה בדבר מכירת נשק באופן פרטי.
אני מאמין שאפשר למכור נשק בתבחין משמר לאדם פרטי, אבל אז יכול להיות שזאת עילה למשרד לבט"פ לבוא ולטעון ש"נקטע הרצף" של המשמר ובכך למנוע קבלת רישיון חדש.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי שרקן » 20 דצמבר 2014, 23:55

אם זה לא ברור, אבהיר שנית:

הכלי יוצא ממאגר הכלים במערכות של הבט"פ ולא ניתן יהיה לסחור בו (כלומר גם אם תבוצע החלפה אצל סוחר, הכלי לא יוכנס ע"י הבט"פ למאגר הכלים של הסוחר) .
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי Everest » 21 דצמבר 2014, 00:36

שרקן כתב:אם זה לא ברור, אבהיר שנית:

הכלי יוצא ממאגר הכלים במערכות של הבט"פ ולא ניתן יהיה לסחור בו (כלומר גם אם תבוצע החלפה אצל סוחר, הכלי לא יוכנס ע"י הבט"פ למאגר הכלים של הסוחר) .

את זה הבנתי.
מה בדבר מכירה מאדם פרטי לאדם פרטי? אפשרית אני מאמין שהיא כן, אך האם אדם פרטי שמוכר נשק בתבחין משמר, יהיה זכאי לקבלת רישיון חדש בתבחין זה? או שמכירת נשק באופן פרטי פותחת דלת למשרד לבט"פ לשלול את זכותו של פלוני לרישיון חדש?
לפי ההוראות שמפורסמות ע"י האגף, כלים בתבחין משמר שנמסרים למשטרה או לסוחר "לא יינתן לגביהם כל רישיון".
אך אין אזכור לנוהל שמדבר על מכירה בין אדם פרטי לאדם פרטי ללא סוחר.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי guyweisz » 21 דצמבר 2014, 02:35

Everest כתב:
שרקן כתב:אם זה לא ברור, אבהיר שנית:

את זה הבנתי.
מה בדבר מכירה מאדם פרטי לאדם פרטי? אפשרית אני מאמין שהיא כן, אך האם אדם פרטי שמוכר נשק בתבחין משמר, יהיה זכאי לקבלת רישיון חדש בתבחין זה? או שמכירת נשק באופן פרטי פותחת דלת למשרד לבט"פ לשלול את זכותו של פלוני לרישיון חדש?
לפי ההוראות שמפורסמות ע"י האגף, כלים בתבחין משמר שנמסרים למשטרה או לסוחר "לא יינתן לגביהם כל רישיון".
אך אין אזכור לנוהל שמדבר על מכירה בין אדם פרטי לאדם פרטי ללא סוחר.

נתנו לך שתי אפשרויות - השבתה או מסירה למשטרה/סוחר. אין אפשרות שלישית.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי guyweisz » 21 דצמבר 2014, 02:39

Neon Golden כתב:אני מבין מזה שאפשר למסור לסוחר כלי ירייה מורשה (למכור?). בכל מקרה אם הגיע אלייך מקרה שכזה כדאי לקשר אותו בזריזות לעמותה. בהחלט יש מקום לעניין אותם בדבר.
איזה סוחר יקנה ממך נשק שלא ניתן לשוב ולמכור אותו? ("לא יינתן לגביו רשיון"). לכן מדובר במסירה, לא במכירה.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 21 דצמבר 2014, 05:26

כלומר, אם מישהו מעוניין להחליף את הגלוק שלו בתבחין משמר לכלי חדש, המדינה לא תרצה להנפיק אותו לקצין משטרה.
Yeah right.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ramdishon » 21 דצמבר 2014, 09:11

הרצף של התבחין המשמר לא נקטע עם ההחלפה. יש לכך אישור בכתב בדף הפייסבוק של המשרד לבטחון פנים. מבחינת בעל הרישיון, המצב חזר לקדמותו כמו שהיה לפני ההוראה האוסרת החלפה, באוקטובר 2012.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 21 דצמבר 2014, 09:43

ומה זה אם לא פגיעה בקניין ?
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 21 דצמבר 2014, 10:25

ליאור45 כתב:כלומר, אם מישהו מעוניין להחליף את הגלוק שלו בתבחין משמר לכלי חדש, המדינה לא תרצה להנפיק אותו לקצין משטרה.
Yeah right.

זו אחת הסיבות שאני אדאג להשמיד את הנשק שלי במו ידי לפני שאפקיד אותו אצל סוחר/תחנת משטרה.

עכשיו שאלה...
הגלוק שלי בן 10.5.
ירה יחסית מעט.
מה אתם אומרים - להחליף או לא?

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי guyweisz » 21 דצמבר 2014, 14:14

ramdishon כתב:הרצף של התבחין המשמר לא נקטע עם ההחלפה. יש לכך אישור בכתב בדף הפייסבוק של המשרד לבטחון פנים. מבחינת בעל הרישיון, המצב חזר לקדמותו כמו שהיה לפני ההוראה האוסרת החלפה, באוקטובר 2012.

לדעתי זה לא כך. קודם היינו תבחין, עכשיו אנחנו לא. גם לא ניתן למכור את הנשק (עדכון: אולי לפי מה שרשום אחריי עדיין ניתן, אבל זה לא אומר כלום). דברים השתנו לרעה אבל הם תולים תקווה במי שיגיד שכלום לא השתנה. שיגן עליהם. ובינתיים הם משחקים בכולנו. ומשנים תוכן של מסמכים שמבחינה משפטית הם 180 מעלות. סיטואציה שהיתה אמורה מבחינה לוגית לעזור לנו (פיגוע, לצערי) הביאה לכך שמשטים בכולנו. גם כשיקחו מאיתנו את אישור הנשיאה ויחייבו אותנו בכספת יהיה מי שיגד שדברים לא ממש השתנו - הרי הנשק עדיין איתנו. ראיתי זאת במקומות אחרים בהם הרשויות היו יותר נדיבות עם האזרח, כך שלבטח במחוזותינו. לא המצאנו את הגלגל. אני מבין את הרצון לייחס הישגים כאלה או אחרים, אבל לא יכול להיות שמגנים על מי שבא לחסלנו כל הזמן. בסופו של דבר יקום מישהו מהרשויות ויציג לכל העולם את "תמיכת בעלי הנשק" במדיניות. זה לא נכון ולא הוגן.
נערך לאחרונה על ידי guyweisz בתאריך 21 דצמבר 2014, 15:24, נערך פעם אחת בסך הכל.
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי il12941 » 21 דצמבר 2014, 14:22

החלפתי היום נשק בתבחין משמר,את הנשק הישן שלי מכרתי לאדם פרטי ללא כל בעיות.
לכל הבאים לפקיד הרישוי ,יש להצטייד בהמון סבלנות,שעתיים וחצי של המתנות,שליחה לתשלום אגרה בדואר וההחלפה עצמה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי rubimor » 21 דצמבר 2014, 14:37

il12941 כתב:החלפתי היום נשק בתבחין משמר,את הנשק הישן שלי מכרתי לאדם פרטי ללא כל בעיות.
לכל הבאים לפקיד הרישוי ,יש להצטייד בהמון סבלנות,שעתיים וחצי של המתנות,שליחה לתשלום אגרה בדואר וההחלפה עצמה.

בלשכה של חיפה זה לא עבר. הם רצו להפקיד במשטרה. אתה גם בלשכה של חיפה אם אני לא טועה. איך עשית את זה?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי pichinan » 21 דצמבר 2014, 14:53

rubimor כתב:
il12941 כתב:החלפתי היום נשק בתבחין משמר,את הנשק הישן שלי מכרתי לאדם פרטי ללא כל בעיות.

בלשכה של חיפה זה לא עבר. הם רצו להפקיד במשטרה. אתה גם בלשכה של חיפה אם אני לא טועה. איך עשית את זה?

לדעתי זה לוקח זמן כמו כל דבר מי שמחליף עכשו אולי יכול למכור עדין לאדם פרטי אבל מי יודע אים בעוד מיספר חודשים... וגם תלוי איפה ובאיזה לישכה... לקח להם הרבה זמן גם בין הפירסום על איסור החלפה לבין הייישום... או למשל בין ביטול משמר לבין היישום של הביטול... אפילו בתאריך שפורסם זה עדיין לא היה מייושם ממש בכל הלשכות... לכן זה שמישהו הצליח לימכור אני מקווה שזב אומר משהו אבל אני מאמין שזה פשוט בירוקרטיה שלוקח לה זמן... אני את האקדחים שלי לא מיתכוון להחליף כי מי יודע אם בעתיד יגידו לי שוויתרתי על קניין שזה אומר שלא היתה לי זיקה לרכוש שלי. בהתחלה חשבתי שאולי בגלל השווי הכספי אבל אים הם מצפים על וויתור ללא תמורה זה אומר שהם לא מיתייחסים לשווי אלא לכלי עצמו... לא תודה...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד