לידיעתכם: שוויו של האקדח המוחלף בתבחין משמר הוא 0 (אפס) ש"ח.
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: לידיעתכם: שוויו של האקדח המוחלף בתבחין משמר הוא 0 (אפס)
rubimor כתב:il12941 כתב:החלפתי היום נשק בתבחין משמר,את הנשק הישן שלי מכרתי לאדם פרטי ללא כל בעיות.
לכל הבאים לפקיד הרישוי ,יש להצטייד בהמון סבלנות,שעתיים וחצי של המתנות,שליחה לתשלום אגרה בדואר וההחלפה עצמה.
בלשכה של חיפה זה לא עבר. הם רצו להפקיד במשטרה. אתה גם בלשכה של חיפה אם אני לא טועה. איך עשית את זה?
את המכירה עשיתי בלשכת תל אביב ואת ההחלפה עשיתי ברמלה.
היום ברמלה שואלת אותי הפקידה "לא לא ביצעת את ההחלפה כבר בתל אביב יחד עם המכירה ? "
בלשכת תל אביב לא היו מוכנים לקבל אותי לגבי ההחלפה במעמד של מכירת הכלי כי "התור הוא של הקונה" ולא שלי..אני נאלצתי לחכות עוד שבועיים לתור שלי.
- סליקאי ארד

במידה ואני אכן מחליף את הנשק שברשותי דרך סוחר, זה אומר שהוא לא יוכל למכור את הנשק שמסרתי לו ?
- סליקאי ארד

אריק5 כתב:במידה ואני אכן מחליף את הנשק שברשותי דרך סוחר, זה אומר שהוא לא יוכל למכור את הנשק שמסרתי לו ?
עפ"י מה שהמשרד לבט"פ מפרסם באתרו, אמת בדבריך.
- סליקאי זהב

לפחות נתנחם בכך שבעוד שלושה חדשים יש בחירות .
ושוב נוכל להצביע למפלגה שתמנה את השר הזה לקדנציה נוספת
ושוב נוכל להצביע למפלגה שתמנה את השר הזה לקדנציה נוספת
- סליקאי טיטניום

מבלי להיות נביא.
אני בספק סביר שאהרונוביץ' יזכה לתקופת כהונה נוספת.
מקווה מאוד שלא אתבדה
אבל זה עדיין לא אומר שהבא אחריו יהיה יותר טוב.
גם ככה מאז 1996, אף שר שהיה אמון על הנושא לא החליט על מדיניות הגיונית משלו, אלא היווה כחותמת גומי לקודמיו.
אני בספק סביר שאהרונוביץ' יזכה לתקופת כהונה נוספת.
מקווה מאוד שלא אתבדה
אבל זה עדיין לא אומר שהבא אחריו יהיה יותר טוב.
גם ככה מאז 1996, אף שר שהיה אמון על הנושא לא החליט על מדיניות הגיונית משלו, אלא היווה כחותמת גומי לקודמיו.
- סליקאי זהב

סה"כ מחליפים שמות ופרצופים, אף אחד לא שכח שממש לא מזמן זה היה שייך למשרד אחר בכלל, ההנחיות הנהלים והחוסר הגיון נשאר בדיוק אותו הדבר, רק עבר לאחריות אחרת.
- סליקאי זהב

כי המטרה שלהם היא לגרופ לך מקסימום נזק כספי. אתה רוצה להחליף ולא הצלחנו למנוע את זה ממך? סבבה, אז נדפוק אותך עם שווי של הכלי הישן. אין לזה שום קשר לרצון שלהם לצמצם את כמות כלי הנשק, הרי גם אם היית מוכר אותו, לבסוף מישהו שהיה קונה אותו היה צריך רישיון - עכשיו אותו הבן אדם יקנה משהו אחר, אולי אף חדש ועדיין תהיה "בנמצא" אותה כמות הכלים. אבל בדרך כמה אנשים והמדינה יגזרו קופון.
חברים. בואו נשאיר את הפוליטיקה (ענייני בחירות ודעות אישיות על השרים) לפורומים אחרים.
ולעיקרו של הנושא, בשבועיים האחרונים הייתה אי בהירות בקרב פקידי הרישוי וחלק מהמחליפים "זכו מן ההפקר" והצליחו להחליף נשק מבלי שהכלי הישן הוצא מהרשימות של משרד הבט"פ. כרגע יש "יישור קו" וההנחיות לכל הלשכות הן להקפיד על הנוהל - כפי שהוא מתואר בתחילת אשכול זה.
מאידך, יש אנשים שהתבחין שלהם הוא "משמר" אך הם יכולים להמיר אותו לתבחין אחר (הבוקר לקוח שלי שגר באחד מיישובי הגולן, עשה זאת ע"מ שיוכל להחליף נשק).
יש לקבוע תור ולהגיע לפ. הרישוי עם ההוכחות לתבחין החדש והוא ישונה בהתאם.
ולעיקרו של הנושא, בשבועיים האחרונים הייתה אי בהירות בקרב פקידי הרישוי וחלק מהמחליפים "זכו מן ההפקר" והצליחו להחליף נשק מבלי שהכלי הישן הוצא מהרשימות של משרד הבט"פ. כרגע יש "יישור קו" וההנחיות לכל הלשכות הן להקפיד על הנוהל - כפי שהוא מתואר בתחילת אשכול זה.
מאידך, יש אנשים שהתבחין שלהם הוא "משמר" אך הם יכולים להמיר אותו לתבחין אחר (הבוקר לקוח שלי שגר באחד מיישובי הגולן, עשה זאת ע"מ שיוכל להחליף נשק).
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
הבעיה היא שכיום לא ניתן לשנות מתבחין פעיל למשמר. האם מי ששינה ממשמר לפעיל יוכל לחזור למשמר במידה והעילה כבר לא תקפה? כי אם לא, אני לא בטוח שזה חכם, לפחות לא כרגע. אולי עבור מי שיודע שהוא מתכוון לשמור על העילה במשך זמן רב. וגם אז - מה קורה אם הישוב של לקוח שלך מוצא מרשימת הישובים? לדעתי לעבור לתבחין פעיל רק אם מדובר בנשק פגום או לא עונה לדרישות בעליו או לצרכי השימוש. בעתיד אולי לא תהיה ברירה ממילא מלבד להמיר לתבחין, אם "הוראות השעה" של השר הנכבד (לבקשתך לא נכנס לפוליטיקה), שמחליפות את העילה המשמרת כתבחין בפני עצמו, תבוטלנה בשלב כלשהו, שזה מה שכנראה יקרה גם אם בהדרגה.שרקן כתב:חברים. בואו נשאיר את הפוליטיקה (ענייני בחירות ודעות אישיות על השרים) לפורומים אחרים.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
MIGUEL DE CERVANTES
לדעתי לעבור לתבחין פעיל רק אם מדובר בנשק פגום או לא עונה לדרישות בעליו או לצרכי השימוש.
ואני שואל אם זה לא המצב ,למה בכלל להתעסק בהחלפה?!
עצם השאלה מצביעה על המצב ההזוי בו אנו נמצאים. אם כבר יש לנו רישיון בתוקף, מה אכפת לרשויות הכלי שבו אנו רוצים להחזיק? אם כבר עברנו את כל הדרישות, הרציונליות יותר והרציונליות פחות, למה החלפת נשק צריכה להוות כאב ראש רציני? קרוב משפחה בתבחין פעיל (רס"ן במילואים) החליט שהוא מעונין להחליף את הגלוק ב CZ DUTY כי המליצו לו עליו, כי הוא רצה לנסות משהו שונה, כי התחשק לו. אז הוא החליף. אחרים נוהגים להחליף כל מספר שנים - מבחינתם כלי בן 10 או אפילו בן 5 ישן, הם רוצים דגם חדיש יותר. או פשוט משהו שונה. אז אולי זה לא טלפון סלולארי ואפילו לא רכב, אבל יש אנשים שרוצים ויש להם את היכולת לרכוש את הדגמים האחרונים. זכותם. יודע מה? אני אפילו מכיר מישהו שהחליף פולימרי 9MM בדמוי קולט 1911 בקוטר 22Lr!! למה? כי התחשק לו. כי האקדח לא משמש אותו להגנה עצמית. כי הוא אוהב לירות במטווחים ורימפייר זו התחמושת האהובה עליו, שלא לדבר על המחיר. עד כדי כך פשוט. כמובן שאם כל אלה היו על תבחין משמר, קרוב לוודאי שלא היו עוברים לתבחין פעיל רק כדי להליף נשק ללא סיבה "קיומית".higt-power כתב:ואני שואל אם זה לא המצב ,למה בכלל להתעסק בהחלפה?!
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
MIGUEL DE CERVANTES
higt-power כתב:לדעתי לעבור לתבחין פעיל רק אם מדובר בנשק פגום או לא עונה לדרישות בעליו או לצרכי השימוש.
ואני שואל אם זה לא המצב ,למה בכלל להתעסק בהחלפה?!
כל כך מתאים לישראל לשאול כל הזמן "למה?"
אז אני אשאל "למה?" משלי :
למה זה כל כך מעניין אותך למה אני רוצה להחליף?
ואני יהיה נדיב וגם אספק לך תשובה (שאני בטוח תפתיע אותך) :
כי ככה בא לי.
כבר התארגנתי על קונה לכלי שלי , שמתי עין על כלי אחר ואז ראיתי את הפוסט הזה והבנתי שכל נושא ההחלפה לתבחין משמר נשאר אותו חרטא ברטא.
הייתי שמח לדעת מה לנציגי העמותה יש לומר על הגבלה זו.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
חברים,
אתמול ביצעתי החלפה של 'משמר'.
לצערי 'מכרתי' את הישן לסוחר ולכן ע"פ הנהולים שכרגע בתוקף הוא לא יוכל למכורו בארץ (השבתה או ייצוא), אך ידוע לי כי הסוחרים מנהלים שיח בנושא עם הבט"פ.
הפקידה וגם האחראית (ברמלה) אמרו לי שאם הייתי מגיע במעמד התור שלי עם קונה אשר קיבל אישור לרכישת נשק - אזי היו נותנים להעביר אליו את הנשק !!
רק לאדם פרטי ולא לסוחר.
נכון לאתמול, לשכת רמלה....
אתמול ביצעתי החלפה של 'משמר'.
לצערי 'מכרתי' את הישן לסוחר ולכן ע"פ הנהולים שכרגע בתוקף הוא לא יוכל למכורו בארץ (השבתה או ייצוא), אך ידוע לי כי הסוחרים מנהלים שיח בנושא עם הבט"פ.
הפקידה וגם האחראית (ברמלה) אמרו לי שאם הייתי מגיע במעמד התור שלי עם קונה אשר קיבל אישור לרכישת נשק - אזי היו נותנים להעביר אליו את הנשק !!
רק לאדם פרטי ולא לסוחר.
נכון לאתמול, לשכת רמלה....
- סליקאי ארד

argra11- "הייתי שמח לדעת מה לנציגי העמותה יש לומר על הגבלה זו."
לאיזו הגבלה התכוונת?
לאיזו הגבלה התכוונת?
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
ramdishon כתב:argra11- "הייתי שמח לדעת מה לנציגי העמותה יש לומר על הגבלה זו."
לאיזו הגבלה התכוונת?
ההגבלה שאין ביכולתי למכור לסוחר (וכנראה גם לקונה פרטי ) את הכלי יריה הקודם שלי.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד