החלפה לבעלי תבחין משמר.

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: החלפה לבעלי תבחין משמר.

על ידי aviqq » 05 ינואר 2015, 12:38

נשמע לי הזוי.
כי אם זה היה באמת הם לא היו מבצעים החלפות.
הם גם עלולים להחשף לתביעות משפטיות מצד קבוצות שיתאגדו לצורך הענין.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 05 ינואר 2015, 14:29

guyweisz כתב:
itamar כתב:
c425x כתב:בימים האחרונים שמעתי משני אנשים שעובדים במטווחים (אחד מהם מנהל מטווח) שתי אמירות בעייתיות:
2. אנשים עם תבחין משמר מקבלים מכתבי תום עילה ונדרשים לוותר על כלי הנשק שלהם.
האם יש דברים בגו?

אתה יכול לפרט יותר?

א.

אתה באמת צריך פרוט? הישג! הישג! הישג! גמרו אותנו.

כן אני באמת רוצה פירוט...
אם מישהו יכול להעלות צילום עדכני של מכתב כזה.
וגם התייחסות של הנהלת העמותה לנכונות השמועה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 05 ינואר 2015, 14:35

גיא, אני מבין את חששך, אבל, וזה אבל גדול:
1. אם ביטלו את התבחין מדוע פתאום איפשרו לבעלי התבחין להחליף את הנשק, כדי שהם יהיו חשופים לתביעות משפטיות עוד יותר גדולות מכיוון שאתה גם מפסיד את הכסף על הכלי הישן וגם מפסיק את הכסף על כלי חדש?
2. המשטרה לא ערוכה לקבלת כמות כ"כ מאסיבית של כלי נשק בפרק זמן כל כך קצר.
3. איך בדיוק בעלי תבחין משמר קיבלו מכתב תום עילה?
או, אני אשאל את זה במילים אחרות:
איך תבחין שהגדרתו "מי שהחזיק ברישיון תקף לאקדח במשך 10 שנים ברצף או יותר" תם?
מעצם הגדרתו, אני סבור כי העילה לא יכולה "לתום", אלא אם כן בעל הרישיון לא מחדש אותו בזמן.
אלא אם כן המשרד לביטחון פנים רשם פטנט על מכונת זמן, זה לא אפשרי לטעון ל"תום עילה" שהגדרתה לעיל.
זה שהמשרד "הוציא" את התבחין מרשימת התבחינים לא משנה דבר כלפי מי שכבר יש לו את התבחין.
זה נובע מכך שמעמדו המשפטי של כרטיס הפלסטיק הסגול ברשותך שקול במעמדו המשפטי של כרטיז הפלסטיק הלבן ברשותך.
במילים אחרות, רוצה לומר ש"רישיון" = זכאות שקיבלת מהמדינה לדבר מה.
ועכשיו אתה שואל מה הקשר?
תסתכל ברישיון הנהיגה שלך, אני סבור שכתוב לך על גבי הרישיון "רשאי לנהוג עד 4000 ק"ג בדרגה B בישראל".
זה נובע מכך שלפני הדרגות החדשות לרישיון, הייתה ניתנת לאנשים הזכאות לנהוג עד 4000 ק"ג.
כלומר, זכות שהמדינה נתנה לאזרח.
המדינה החליטה מתאריך x.x.xxxx שהיא עוברת ל"שיטה חדשה", אין בעיה.
אבל לאנשים שכבר קיבלו זכאות קודמת אי אפשר לקחת אותה ללא הסכמתם באופן רטרואקטיבי.
מכיוון שמעמדו המשפטי של רישיון נשק דומה, אותם כללים חלים עליו (בדיוק כמו שהמצאיו את "תבחין מלפני 1996" כדי לא לגרום לפגיעה בזכויות שהייתה מובילה לתביעה משפטית שהמדינה הייתה מפסידה)
אם כבר קיבלת זכאות להחזיק בנשק בתבחין משמר, אי אפשר לשלול ממך זכות זו רטרואקטיבית בצורה שתביא לפגיעה בזכויותיך.
3. בוא נניח שהמשטרה ערוכה לקבלת כמות כ"כ מאסיבית של כלי נשק בפרק זמן של 3 חודשים כפי שהמשרד לביטחון פנים פירסם כי מי ש"אינו זכאי על פי רשימת התבחימים הנוכחית לרישיון, יבוטל רישיונו בתום 3 חודשים".
באופן סטטיסטי, מתוך כ-120 אלף בעלי תבחין משמר אני מאמין שאיזה "אחד או שניים" יגישו תביעה נגד המשרד לביטחון פנים על המהלך.
תוסיף לזה עוד כמה עורכי דין בארץ שיש להם רשיונות נשק בתבחין משמר בעצמם וממש לא ירצו להיפגע, ותקבל כמות תביעות כזו שהמשרד לביטחון פנים לא יוכל לעמוד מולה, הן מבחינת כוח אדם, והן מבחינת תקציב.
אבל בוא נניח שהוא יכול, הסבירות הסטטיסטית שלפחות פסק דין אחד יצא לטובת האזרח ולא לטובת המדינה הוא די גבוה בהתחשב במכלול הנסיבות.
וברגע שיהיה פסק דין כזה, ובטוח יהיה מישהו שיגיע איתם עד בג"צ, אז זה יהיה מחייב.
לקחת רק ל"חלק מהאנשים" את הרשיונות בשלב ראשון, ואחר כך לאחרים, לפי שיטת הסלאמי, לא יצליח מכיוון שברגע שיקחו לחלק כן ולחלק לא, לא יהיה שום הסבר משכנע שיוכל להפריד קבוצה מסוימת מאחרת משפטית, ובכך להצדיק את המהלך.
הדבר היחידי שיכול להיות שאותו מנהל המטווח שמע הוא שלא חידשו לאנשים מסוימים את הרישיון תחת תבחין משמר, להנחתי ע"ב סעיף הכסת"ח החדש של האגף ש"ראש האגף רשאי להאריך רישיון לתקופה נוספת אף אם אינו עומד בשום תבחין", וכפי שמשתמע מכך "רשאי" ולא חייב.
ואז יכול להיות שראש האגף, מצא פרטנית אמתלה כלפי אותם אנשים שלדעתו מצדיקה את סירובו מלחדש להם את הרישיון.
אבל אלו כבר מקרים פרטניים ולכן אני יכול רק לשער.
אבל אתה תמיד מוזמן לשאול את יעקב עמית אם הוא מצא "טעמים שמצדיקים סירוב לחידוש רישיון" מבחינתו.
ואל תשכח שצריכה להיות לו סיבה "טובה" ולא "כי ככה בא לו" כדי שזה יתפוס.
ולסיכום:
אל תשכח שמדובר במשרד שפועל בשיטת מצליח.
לפעמים זה מצליח לו ולפעמים לא.
יש מספיק פסקי דין ברשת ומקרי בוחן של אנשים שהעילות שלהם "תמו" באופן חד צדדי או שהתבחין התבטל באופן חד צדדי, שקיבלו חידוש רישיון/רישיון חדש/קיבלו בכלל רישיון.
מצד שני, יש גם לא מעט שלא ממש עניין אותם והעדיפו להרים ידיים במקום לפנות לעורכי דין ולמשוך את המשרד בקרניים, וככה איבדו גם את הרישיון וגם את הנשק.
באופן אישי אם היה לי תבחין משמר והיו עושים לי כזה דבר, אני כבר הייתי דואג יפה יפה שהמשרד לביטחון פנים יקיא כבר את השם שלי וירצה שאני אעזוב אותו בשקט, כי הייתי הופך עליו את כל העולם, עם או בלי עורכי דין.
אבל זה רק אני... ואני לא דוגמה ל-120 אלף אנשים שמהיכרות מדגמית עם כמה מהם, רק אחד מתוך 100, היה מוכן אולי לערער על החלטה כזו מבלי לקחת את זה יותר רחוק, בעוד שאר האנשים יגידו "שיקחו לא איכפת לי בשביל מה אני צריך את האקדח הזה"
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי guyweisz » 05 ינואר 2015, 14:58

itamar כתב:כן אני באמת רוצה פירוט...

א.

זו היתה שאלה רטורית + סרקסטיות נלווית :neutral:
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי guyweisz » 05 ינואר 2015, 15:18

c425x כתב:בימים האחרונים שמעתי משני אנשים שעובדים במטווחים (אחד מהם מנהל מטווח) שתי אמירות בעייתיות:
1. מי שמחליף אקדח בתבחין משמר ויש לו עילה תקפה אחרת (במקרה הנדון "תושב ישוב זכאי") משנים לו את המשמר לעילה התקפה, בלי רצונו.
2. אנשים עם תבחין משמר מקבלים מכתבי תום עילה ונדרשים לוותר על כלי הנשק שלהם.
האם יש דברים בגו?

שני הסעיפים הם למעשה אותה אמירה. המשרד לבטחון פנים הרי ביטל את התבחין המשמר בלי שאף אחד פצה פה ("אבל יעקוב עמית אמר ברדיו", "אבל יעקב עמית הבטיח בועדה", " אבל יעקב עמית קנה לי סוכריה על מקל"). הוא הכניס בתקנות האחרונות שפורסמו איזה תת סעיף בדף האחרון וכולם נחו על זרי הדפנה.

עכשיו, אני לא יודע אם מה ששמעת מדויק, אם כולם מקבלים את המכתבים או באיזה מצב. אני מקווה שאוורסט צודק. אבל המגמה היא כבר יותר ממגמה. כאן כולם מגמגמים, ובמשלב"פ מחככים ידיים בהנאה. הצליחו להפוך אותנו למדינה המגבילה ביותר בעולם המערבי לנשיאת נשק (וספורט מוטורי, ותעופה קלה, והכל באופן כללי). איך מדינה כמו ישראל שקמה על מאמץ עממי לא מזמן, הפכה למדינה הכי מגבילה מכל וכל ועם החוקים הכי אנטי-דמוקרטיים (מאגר ביומטרי???) את זה רק ההון-שלטון יסביר.

כפי שנאמר, הרשויות לא משנות שום דבר סתם כך, במקרה הזה לשינוי יש פרשנות משפטית של שינוי 180 מעלות במדיניות. אנשים טפחו לעצמם על השכם - ווואו, נותנים לנו להחליף נשק בתבחין משמר. הישג! לא השכילו להבין שמדובר בסוג של Last meal לפני ביצוע גזר דין. אפילו סוחרי נשק אמינים ומכובדים הגיעו להלל את "הרוחות החדשות שמנשבות". פחות מחודש אחרי מסתבר שלא ניתן למכור את הנשק הזה, אולי כרגע יש פרצות, אבל בקרוב אני מאמין שלא יתאפשר למכור אותו בשום מקום. רק לוותר עליו ולהשקיע בקנית אקדח שונה במידה ומדובר באותה עילה משמרת, שגם ככה נעלמת (קיבלו מכתב "לא עומד בעילה"!?).

אתם יודעים גרוייסס חוכמייס למה כבר לא עומדים בעילה? נכון - כי היא לא קיימת! כי התבחין כבר לא קיים! מחקו את השורה האחרונה בטבלה מבלי הנד עפעף. וראו כי טוב. אין תלונות. אין מענות. רק שבניגוד למה שחשבתי לשלב הבא הם אפילו לא חיכו, אם יש אמת בשמועה אז לדעתי זה בגלל הבחירות וההבנה של שמנוביץ' שקיימים סיכויים טובים שלא יחזור להיות השר הממונה. האם למי מגולשי הפורום תבחין משמר שפג בקרוב ויכול לשתף אותנו?

לגבי החלפה אוטומטית של העילה למי שעומד בעילה נוספת, אם מה ששמעת זו אמת לאמיתה (מנהל מטווח אחרי הכל), זה מראה שהם רציניים. הם הרי יכלו לבטל את המשמר ללא הבדל, ולשלוח אותך לעשות ניירות אם אתה עומד בעילה אחרת. אבל הם טובים בכסת"ח ורוצים להמנע מהסתערות של גוש בעלי עילות פעילות. מה שלא ברור לי זה - אם בחידושי רשיון הם דורשים לראות מסמכים שמעידים על מגורים או עבודה באזורי סיכון, פתאום אפשר להחליף אוטומטית? גם אם זה חד פעמי, זה מראה שיש להם גישה למידע הזה וכל היתר זה סתם להתעלל.

נו, שוין. לפחות כרגע נשאר השוטגאן. נשתדל לשמור עליו בכל דרך אפשרית ולא להסתמך על אף אחד.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 05 ינואר 2015, 15:55

גיא, מודיע לך בזאת שיש מי שחידש רישיון בתבחין משמר בחודש נובמבר באחרון, להלן "החודש בו בוטל התבחין המשמר".
יכול להיות והיה מדובר במקרה שונה מכיוון שהיה צריך לחדש את הרישיון בחודש אוגוסט וקיבל הארכה מנהלית.
אבל, מבטיח לעדכן אותך בעוד חצי שנה ע"ב מקרי בוחן אחרים.
לגבי השמועה שמעבירים אנשים ממשמר לעילות תקפות אחרות, אכן שמעתי זאת לא פעם.
עושים את זה לפעמים, אבל מדובר שוב, בשיטת מצליח.
יש כאלו שלא מעניין אותם ואז מאבדים את התבחין המשמר ואין להם מושג מה המשמעות של זה, ויש כאלו שפועלים על מנת להשיב את הרישיון לתבחין משמר.
אגב, זה עובד גם הפוך, אתה מוזמן לשאול את afss שעשו לו את התרגיל ההפוך, ושינו לו מתבחין פעיל לתבחין משמר, מבלי להחזיר או לרצות להחזיר אותו לתבחין פעיל, על האף שהתבחין הפעיל שהיה לו היה בסוג של סטטוס "לא משתנה", ולא היה צורך לשנות לו או לדרוש ממנו "להוכיח עמידה בתבחין" פעם נוספת.
אגב, מאוד מעניין אותי מי הגאון שקיבל החלטה כזאת, הרי כדי לקבל תבחין מסוים צריך "להוכיח" עמידה בתבחין, וכתובת מגורים במשרד הפנים אינה מספיק "הוכחה" לתבחין "מגורים ביישוב זכאי".
מבלי לזמן בעל רישיון לפקיד רישוי לצורך הוכחה ומילוי טפסים וחתימתם, אסור לעשות את זה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי c425x » 05 ינואר 2015, 18:23

itamar כתב:כן אני באמת רוצה פירוט...

א.

לי אין מה להוסיף מעבר למה שאמרתי.
את שמות האנשים שאמרו לי את הדברים לא אחשוף, כי הם לא בהכרח התכוונו שזה יפורסם באינטרנט (כאמור, הם עובדים במטווחים).

העניין הוא שבעוד שבועיים, אישתי מתכננת להחליף אקדח. כרגע יש לה משמר. נכון לרגע זה היא גם עומדת תבחין תקף אחר, אבל לא בהכרח תמשיך לעמוד בו בעתיד, לכן חשוב מאוד מבחינתנו שבעת ההחלפה יישמר לה ה"משמר", אחרת ייתכן שתרד מכל עניין ההחלפה.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי guyweisz » 09 ינואר 2015, 10:09

Everest כתב:גיא, מודיע לך בזאת שיש מי שחידש רישיון בתבחין משמר בחודש נובמבר באחרון, להלן "החודש בו בוטל התבחין המשמר".
יכול להיות והיה מדובר במקרה שונה מכיוון שהיה צריך לחדש את הרישיון בחודש אוגוסט וקיבל הארכה מנהלית.
אבל, מבטיח לעדכן אותך בעוד חצי שנה ע"ב מקרי בוחן אחרים.
לגבי השמועה שמעבירים אנשים ממשמר לעילות תקפות אחרות, אכן שמעתי זאת לא פעם.
עושים את זה לפעמים, אבל מדובר שוב, בשיטת מצליח.
יש כאלו שלא מעניין אותם ואז מאבדים את התבחין המשמר ואין להם מושג מה המשמעות של זה, ויש כאלו שפועלים על מנת להשיב את הרישיון לתבחין משמר.
אגב, זה עובד גם הפוך, אתה מוזמן לשאול את afss שעשו לו את התרגיל ההפוך, ושינו לו מתבחין פעיל לתבחין משמר, מבלי להחזיר או לרצות להחזיר אותו לתבחין פעיל, על האף שהתבחין הפעיל שהיה לו היה בסוג של סטטוס "לא משתנה", ולא היה צורך לשנות לו או לדרוש ממנו "להוכיח עמידה בתבחין" פעם נוספת.
אגב, מאוד מעניין אותי מי הגאון שקיבל החלטה כזאת, הרי כדי לקבל תבחין מסוים צריך "להוכיח" עמידה בתבחין, וכתובת מגורים במשרד הפנים אינה מספיק "הוכחה" לתבחין "מגורים ביישוב זכאי".
מבלי לזמן בעל רישיון לפקיד רישוי לצורך הוכחה ומילוי טפסים וחתימתם, אסור לעשות את זה.

ואני מודיע לך בזאת על אדם שקיבל בקשה להוכחה לעילה למרות שברשותו תבחין משמר!! (סליחה, עילה משמרת כי התבחין לא קיים למרות מה שרשום ברישיון) תגיד, אוורסט, הרי אתה אדם אינטליגנטי, מה חשבת שהכל יבוטל כלאחר יד? הרי מזה הם חוששים. אתה מדבר איתי על נובמבר. נובמבר? הרי רשום שהשר "יכול לאשר הארכות" והוא מאשר אותן כדי להמנע מכל הזיפת שעשרות אלפי בעלי נשקים יורידו עליהם בבת אחת. ברור שהם האריכו וימשיכו להאריך (לכן הסעיף קיים בכלל), כשבין לבין ימצאו תרוצים ללא להאריך. אבל נובמבר? להזכיר לך מה קרה מאז נובמבר? החל מאי אפשרות למכור נשק וכלה באנשים שמחליפים להם עילות בלי לשאול. מה שקרה ל AFSS מצער, אבל מה שקורה עכשיו לאלפי בעלי נשק זו אסטרטגיה, וזו המציאות. התגובות לכל התהליך של השנה האחרונה כ"כ מאכזבות אותי, חשבתי שלפחות אלו שגולשים בסליק (אותו קמצוץ) הם מאלה שנלחמים. אני רק מקווה שמי שנועד להגן עלינו לא מכר אותנו, ובזאת אני סותם.
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי guyweisz » 09 ינואר 2015, 10:15

Everest כתב:גיא, אני מבין את חששך, אבל, וזה אבל גדול...

הלוואי ואתה צודק, הלוואי וחששותיי יתבדו וכל יילך חלק, הלוואי שיתמנה שר חדש שנושא הנשק קרוב לליבו. אבל בינתיים נמאס שתופסים אותנו לא מוכנים עם אופטימיות שאין לה קשר למדינת ישראל. כי הם לא טפשים ויש להם אסטרטגיה ברורה, כשהתגובות לה פושרות במקרה הטוב.

אסטרטגיית החיסול בשלבים של המשרד לחוסר בטחון פנים בשנה האחרונה:
צעד: ביטול תבחין משמר למי שלא עומד בו בעת פרסום התקנה.
תגובה עליה הוא סומך: המנעות מעזרה הדדית של מי שכבר יש לו. כי הרי... כבר יש לי.
צעד: ביטול ארעי של אפשרות ההחלפה (ברור לכולם שהוא ארעי).
תגובה עליה הוא סומך: אי מעורבות של מי שאין לו צורך להחליף (רוב מחזיקי הנשק). תמיד מדובר בצעד שאין בעיה לבטל. זה ישמש כסוכריה לשכנע את נציגי בעלי הנשקים שמדובר בהישג שלהם.
צעד: ביטול התבחין המשמר (והכנסת הערה שולית שמותר לשר להחליט שהרשיון נשמר לתקופה נוספת. כאילו שזה משהו חדש, השר יכול ממילא להחליט זאת עבור כל אדם).
תגובה עליה הוא סומך: אנשים שיגידו שכלום לא השתנה, כי הרי הנשק בידיהם. מעניין שהם סמכו על היכולת המשפטית המוגבלת של בעלי הנשקים להבין את חומרת השינוי. מעניין גם שהם צדקו.
צעד: הכנסת תבחינים שרירותיים, אנשי שלומנו, כגון: מי שאי פעם היה שוטר יוכל להחזיק נשק. זה הופך למעשה לתבחין המשמר החדש - כל ערס ששירת כשוטר אי פעם יוכל להחזיק נשק, בעוד שאנשים רבים ואיכותיים שהיו בתבחין משמר עד עכשיו, כבר לא יוכלו.
תגובה עליה הוא סומך: תראו מה זה!!! הכניסו תבחינים חדשים! איזה הישג! טוב שהיה פיגוע.
צעד: החזרת האפשרות להחלפת נשק (כולו כסת"ח להמנע מאפשרות הפעלת נשק לא תקין, ולא שום סיבה אחרת!).
תגובה עליה הוא סומך: יששש!!!! איזה הישג !!! ניצחנו את המשרד לבטחון פנים. צעד הבא החזקת רוס"ר בכל בית אב. השמיים הם הגבול.
צעד: מיד לאחר הצעד הקודם (אפילו לא מינימום תקופת זמן להינות מה"הישג"), הגבלת האפשרויות למכירת הנשק, כך שנותר או לוותר עליו או להשקיע סכום נוסף.
תגובה עליה הוא סומך: תגובות כמו של ליאור נדיבי (אותו אני מכבד מאוד) מה-28 לדצמ'. נו באמת.
צעד: ביטול כלל רשיונות נשק שהיו על מה שהיה פעם, לא מזמן, תבחין משמר. מה שמתחיל לקרות עכשיו.
תגובה עליה הוא סומך: צקצוק שפתיים, וגרוד ב... ישבן.

וכל זה בטווח של חודשים ספורים (כלום זמן מבחינה ביורוקרטית). האויב מבטחון פנים מת מצחוק.
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ramdishon » 09 ינואר 2015, 12:26

כולם מצקצקים כאן בלשונם, אבל יש רבים מביניהם שטרם הצטרפו לעמותה. אם תמשיכו לשבת על הגדר ולהסס אם להצטרף או לא- כוחנו ישאר לא גדול. כאשר הפקידים במשרד יבינו שלפניהם כוח- הם יחשבו שנית. אבל עם ישראל מהסס ומהסס וכותב בסליק, ורק מיעוטו עושה מעשה.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 09 ינואר 2015, 14:26

נראה שהגיע הזמן לצאת למתקפה משפטית יזומה. בעיקר על נושא פגיעה בזכות הקניין - גם של בעלי רשיון מלפני שיטת התבחינים וגם של בעלי רשיונות חדשים יותר שלא עשו שום צעד שיצדיק ביטול רשיון.
אם המדינה הוציאה יישוב מהרשימה או ביטלה תבחין - אין לה סיבה מוצדקת לחלט רכוש עקב כך .
אם אדם עובר דירה / מפסיק להיות פעיל בספורט וכו׳ - זה צעד שהוא אחראי להשלכותיו
אדם שמשתחרר ממילואים עקב גיל, גם אין סיבה שיאבד רשיון .

בקיצור - לקחת עו״ד ולהגיש ייצוגית , יש מספיק חברים קיימים ומספיק אחרים שיתרמו לכך. לא צריך עשרות אלפים - אנחנו לא רצים לכנסת.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי guyweisz » 09 ינואר 2015, 18:50

ramdishon כתב:כולם מצקצקים כאן בלשונם, אבל יש רבים מביניהם שטרם הצטרפו לעמותה. אם תמשיכו לשבת על הגדר ולהסס אם להצטרף או לא- כוחנו ישאר לא גדול. כאשר הפקידים במשרד יבינו שלפניהם כוח- הם יחשבו שנית. אבל עם ישראל מהסס ומהסס וכותב בסליק, ורק מיעוטו עושה מעשה.

אם העמותה, או כל אדם אחר, תארגן את אותה תביעה ייצוגית עליה מדבר ניר, אשמח לתמוך כספית וחומרית לאחר שהעו"דים המייצגים ישבו איתנו על החומר ויעברו על הכל ונראה במה מדובר ואם אכן אותה תביעה מייצגת את כווולנו, ולאחר מסע פרסום של התביעה ע"מ שיותר אנשים יתוודעו אליה ויקחו בה חלק (ושגם הרשויות תתוודענה אליה, אולי אפילו לא יהיה צורך להגיע למשפט, כי כפי שכבר נאמר הסיבה לשינויים התכופים היא שהרשויות רואות בנו ציבור פסיבי). לעם ישראל יש זכות מלאה לכתוב בסליק, אלא אם כן מנהלי הסליק כבר לא רוצים אותו שם. אני מאמין שהעמותה היא דבר חיובי, אני לא מאמין שהיא עונה לאינטרסים של כולם. ומבחינתי איני חבר בה ממניעים אישיים. זה לא אומר שלא אתרום במישורים אחרים במידה ויהיה צורך בכך.
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 09 ינואר 2015, 19:24

המושג המשפטי הוא מן הסתם לא תביעה ייצוגית , אבל הרעיון הובן, צריך עתירה לבג״ץ או כל דבר אחר שכן אפשר לעשות מול המדינה, אם אפשר לעשות זאת במרוכז במקום שנצטרך להתמודד כיחידים.
אישית אני לא נמצא בסכנה לאיבוד הרשיון, אני עומד בתבחינים תקפים, אבל אני רואה לאן נושבת הרוח ומוכן להירתם לנושא ככל שידרש.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ~Hunter~ » 11 ינואר 2015, 11:05

"אשמח לתמוך כספית וחומרית לאחר שהעו"דים המייצגים ישבו איתנו על החומר ויעברו על הכל ונראה במה מדובר ואם אכן אותה תביעה מייצגת את כווולנו"
בוא אני אנסה להבין את המפשפט הזה:
מישהו (לא משנה עמותה או לא) צריך למצוא עו"ד שיהיה מוכן להכין את כל החומר בחינם או שלא בחינם כאשר אותו ה"מישהו" משלם על זה.
אחרי זה עו"ד צריך לשבת "איתנו", כאשר לא ממש ברור כמה "אנחנו" יש ב"איתנו" הזה ולשכנע "אותנו" שהוא באמת מייצג את האינטרס המשוטף של כולם בתוך ה"אותנו" הזה. ורק לאחר מכן, אם "אנחנו" נראה שזה מתאים ל"כולנו" אז "אנחנו" נהיה מוכנים להישטתף בעלויות הייצוג, כאשר לא ברור כמה "אותנו" יש כמה כל אחד מ"איתנו" מוכן לשים על השולחן ואיך זה בדיוק מבטיח שלבסוף חלק מ"איתנו" לא יחליטו ש"למה לי להשקיע זמן ומאמץ, מישהו אחר כבר יעשה את העבודה", או ש "מה שעושים לא נראה לי אז אפילו שאינני מוכן לעשות משהו בעצמי, אני ליוזמה נוכחית לא מצטרף" - כפי שזה קורה בארצנו בלא מעט מקרים.

ואתה באמת חושב שזה יכול לעבוד? ב-א-מ-ת יכול לעבוד? כשמתוך 130 אלף בעלי נשק בישראל פחות מ 500 היו מוכנים לשים על השולחן 100 ש"ח על השולחן לטובת העמותה שקמה על מנת להילחם לטובתם? תביע בבג"צ תעלה בין 50 ל 70 אלף שקלים - כמה אנשים יש רשימה של "אנחנו" וכמה הם מוכנים לשים על השולחן? אני כבר לא מדבר על זה, שתביעה ייצוגית תתכן רק בנושא צרכנות (תשאלו עו"ד) וכל נושא הנשק נמצא תחת בית המשפט לעיניינים מנהלתיים.

אני חושב שזו השנה ה10 שלי בפורום זה וכל שנה אני רואה את הקריאות האלה של לקום ולעשות משהו, לתבוע, כל מיני סיסימאות על כך שאנחנו משרד הפנים (אז) / משרד הבט"פ (היום) נתראה בבג"צ. וכל פעם זה נגמר בזה שכולם מסכימים ש"מיהשו" צריך לעשות את זה רק אף פעם לא נמצא ה"מישהו". וזה ההבדל הגדול בין הציבור שלנו בארץ לבין אמריקאים וה NRA שלהם, הם מגבים את הדיבורים שלהם במעשים וכסף ואנחנו... "שמישהו ימצא את העו"ד יעבוד ויוכיח לנו שהוא מארגן לנו את התיקון השני לחוקה אמריקאית, על פחות מזה אנחנו לא מתפשרים"... נו טוב, בהצלחה עם זה, הנה אהרונוביץ פורש, אולי "המלך החדש" יהיה טוב יותר וייתן לציבור שלנו, שכ"כ יפה מוכיח מה הוא שווה פעם אחר פעם, את מבוקשו מיוזמתו.
NOT.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 11 ינואר 2015, 13:23

בנוגע לעמותה -
הייתי רוצה הסבר לגבי סעיף 2 ברשימת המטרות ״ הגברת מיומנות המשתמשים בכלי נשק באמצעות קביעת תקן לאימונים ועמידה בדרישות להישגים ״ .

לגבי הצטרפות לתביעה - תגידו שאתם מגייסים כסף לעתירה ואני תורם סך של 1000₪ בלי תנאים. לא תמצאו 50 אנשים שמוכנים לתרום סכום כזה למאמץ ?
אני אישית מוציא כעשרת אלפים ₪ בשנה עבור התחביב הזה וזו הערכה גסה יש מאות כמוני , יש כאלו שמחזיקים כלי נשק בשווי עשרות אלפי ₪ , כולם רגישים מאד לנושא התבחין המשמר או יותר נכון למשמעויות שלו .
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד