מי מכם יוכל להסביר?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

מי מכם יוכל להסביר?

על ידי אקדוחן » 26 ינואר 2015, 23:27

שלום לכולם, הייתי רוצה הסבר מפורט בפשטות אנשיי העמותה בעלי מטווחים ומביני עניין, מהו לעזאזל תבחין עיסוק/עבודה באיזור זכאי? והאם הוא תבחין שווה ערך לשאר התבחינים? שואל בשביל מישהו אני בעל רשיון למען הסדר הטוב, אודה מאוד לתשובות משכילות, אני מדבר על רשיון פרטי אזרחי ולא אירגוני תודה לכולם.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: מי מכם יוכל להסביר?

על ידי afss » 27 ינואר 2015, 08:20

מי שעובד ב"ישוב זכאי", כמו גם מי שגר בכזה, נתון לכאורה בסכנה המאפשרת לו לבקש ולקבל רישיון.
לצורך קבלת הרישיון, יש צורך להביא מסמכים המעידים שאכן מרכז עבודתו בישוב כזה (עובד שם מרבית שעות היום וכד').
לציין, שהעמותה עזרה לאדם שהוא סטודנט בישוב כזה, גם לקבל רישיון. הלוגיקה, לטובת כאלה שמחפשים "חורים" במערכת, היא שנסיעה הלוך ושוב לישוב, היא החלק המסוכן ולכן מי שעושה אותה על בסיס יומי זכאי לרישיון.
שיהיה בהצלחה לחבר שלך.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 27 ינואר 2015, 11:14

כשמו כן הוא, תבחין למי שעובד ב"ישוב זכאי".
מה זאת אומרת שווה ערך? זה תבחין שמקנה זכאות לרישיון ע"ב הוכחת העיסוק ב"איזור זכאי", וזה לא ממש פשוט להוכיח ודורש הרבה טירטורציה ואישורים שלא תמיד קל או אפשר להשיג.
אגב, גם מי שלא באמת "עובד" אבל נמצא כדרך קבע באיזור זכאי, יכול לנסות לקבל רישיון ע"ב תבחין זה(כמו למשל אברך שלומד בישיבה בשטחים לדוגמה).
זה קצת יותר מסובך ולא באמת מפרסמים שזה אפשרי(מדיניות צמצום אחרי הכל), אבל תאורטית זה אפשרי ויצא לי להכיר בחור אחד שקיבל רישיון בתבחין הנ"ל בגלל שהוא למד בישיבה בשטחים והמציא את כל האישורים שדרשו ממנו להוכחה.
הוא שווה ערך לכל שאר התבחינים מבחינת ההגיון שכל עוד אתה עומד בתבחין, אתה עדיין זכאי לרישיון.
סתם לצורך העניין, זה מה שהמשרד לבט"פ מפרסם שהוא דורש על מנת להנפיק רישיון בתבחין הזה:

אישור מאת הרשות המוניציפאלית, על עיסוק הכרוך בהימצאות המבקש בישוב, במשך לפחות שלושה חודשים עובר להגשת הבקשה

תצהיר מעסיק, כאשר מדובר במעסיק פרטי

אישור מס הכנסה על הכנסה מעיסוק זה

חשבוניות מס לתקופה של שלושת החודשים לפני הגשת הבקשה

בפועל, הם דורשים גם דברים אחרים לעיתים כמו תצהיר עו"ד.
וגם, לא כולם רוצים באמת שהבוס שלהם ידע שיש להם נשק, וגם לא כל אחד ירצה ללכת לבוס שלו לבקש תצהיר כזה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אקדוחן » 27 ינואר 2015, 14:21

תודה לעונים, אני שואל בעקבות סירוב לבקשה אף ע"פ עמידה בתבחין, מבלי להתייחס שהעבודה היא סוג של בטחונית ללא הסתובבות חמושה, אשמח להדרכה ממי מהעמותה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי afss » 27 ינואר 2015, 17:23

אקדוחן כתב:תודה לעונים, אני שואל בעקבות סירוב לבקשה אף ע"פ עמידה בתבחין, מבלי להתייחס שהעבודה היא סוג של בטחונית ללא הסתובבות חמושה, אשמח להדרכה ממי מהעמותה.

אם הבחור עומד בתבחין (עובד בישוב זכאי והציג את כל המסמכים הנדרשים) על מה בדיוק הוא סורב?
האם הוא טרח להגיש ערעור לוועדת הערר? האם הוא שוקל לקחת עו"ד המתמחה בנושא?

כדאי לקבל תשובות לשאלות הללו, לפני שפונים לעמותה.
העמותה יכולה לעזור למי שעומד בתבחין ושאין סירוב נגדו בגלל עבר פלילי, התייחסות משטרה וכד'.
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ramdishon » 27 ינואר 2015, 22:17

afss כתב:
אקדוחן כתב:תודה לעונים, אני שואל בעקבות סירוב לבקשה אף ע"פ עמידה בתבחין, מבלי להתייחס שהעבודה היא סוג של בטחונית ללא הסתובבות חמושה, אשמח להדרכה ממי מהעמותה.

אם הבחור עומד בתבחין (עובד בישוב זכאי והציג את כל המסמכים הנדרשים) על מה בדיוק הוא סורב?
האם הוא טרח להגיש ערעור לוועדת הערר? האם הוא שוקל לקחת עו"ד המתמחה בנושא?

כדאי לקבל תשובות לשאלות הללו, לפני שפונים לעמותה.
העמותה יכולה לעזור למי שעומד בתבחין ושאין סירוב נגדו בגלל עבר פלילי, התייחסות משטרה וכד'.

כדאי גם שמי שפונה לעמותה יהיה לפחות חבר בה.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אקדוחן » 27 ינואר 2015, 22:40

קודם כל הנושא הוא עזרה לאדם אשר מקום עבודתו נמצא במקום שמצריך נשק, ע"פ כל הדיעות, אח"כ נאסוף חברים לעמותה, אני מכיר את הסליק כמו כולם לפניי העמותה,כי הוא נוצר וקיים לפניה, וגם בסליק שוטטתי לפניי שאליו נרשמתי, פה אני עושה ועוד אעשה את שיעורי הבית שאהיה צריך בתחום הנשק, לגביי תשובתך ליאור אז כמובן שללא עבר פלילי ובמכתב הסירוב נכתב אי עמידה בתבחין עוד לפניי שנשאלו הגופים המוסמכים, לי ניראה גחמה של פקידת הרישוי אני בעל רשיון ומאוד מחבב פלוס פלוס את התחום, לא הייתי מייעץ לאותו בחור לגשת להגיש לפניי שאני בטוח שיקבל, בכל מקרה אני רואה את הדברים הפוך קודם לשאול באתר ואח"כ להגיע לערר עורכי דין וכ'ו, ואם העמותה לקידום תרבות הנשק תסייע רק למי שיירשם בה בה או ישלם לה, אז יכולה להחליף את השם העמותה לקידום מספר החברים בה, מבחינתי בלי לפגוע חלילה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 28 ינואר 2015, 12:49

אם הוא עומד בתבחין אז אין סיבה שלא יקבל רישיון.
אם הוא קיבל סירוב על רקע "אי עמידה בתבחין" אז צריך לבדוק מה בדיוק העילה שהוא ניסה לקבל על פיה רישיון, ואילו אסמכתאות הוא הציג כדי להוכיח אותה, ובאיזה אופן הוא הציג זאת לפקיד הרישוי.
לא מספיק "להניח" שבגלל שהוא עובד ביישוב זכאי הוא יקבל רישיון ברגע שיבקש.
גם לתבחין הזה יש קריטריונים מאוד ברורים, וזה לא "שחור ולבן" מי שעובד ביישוב זכאי מקבל ומי שלא לא.
סתם לצורך הדוגמה:
אם אדם עובד יום בשבוע ביישוב זכאי, כנראה שהוא לא יקבל רישיון על רקע "אי עמידה בתבחין", למרות שהוא כן עובד ביישוב זכאי, בגלל שזה לא מספיק "אינטנסיבי" פעם בשבוע.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 28 ינואר 2015, 12:49

אם הוא עומד בתבחין אז אין סיבה שלא יקבל רישיון.
אם הוא קיבל סירוב על רקע "אי עמידה בתבחין" אז צריך לבדוק מה בדיוק העילה שהוא ניסה לקבל על פיה רישיון, ואילו אסמכתאות הוא הציג כדי להוכיח אותה, ובאיזה אופן הוא הציג זאת לפקיד הרישוי.
לא מספיק "להניח" שבגלל שהוא עובד ביישוב זכאי הוא יקבל רישיון ברגע שיבקש.
גם לתבחין הזה יש קריטריונים מאוד ברורים, וזה לא "שחור ולבן" מי שעובד ביישוב זכאי מקבל ומי שלא לא.
סתם לצורך הדוגמה:
אם אדם עובד יום בשבוע ביישוב זכאי, כנראה שהוא לא יקבל רישיון על רקע "אי עמידה בתבחין", למרות שהוא כן עובד ביישוב זכאי, בגלל שזה לא מספיק "אינטנסיבי" פעם בשבוע.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אקדוחן » 28 ינואר 2015, 14:16

שבעה ימים בשבוע, כולל שבתות וחגים מזה 12 שנים, בכל מקרה כנראה יגש לערר, תודה על העזרה מחכה לעוד רעיונות.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי afss » 01 פברואר 2015, 21:43

אקדוחן כתב: אם העמותה לקידום תרבות הנשק תסייע רק למי שיירשם בה בה או ישלם לה, אז יכולה להחליף את השם העמותה לקידום מספר החברים בה, מבחינתי בלי לפגוע חלילה.

אחד הדברים שחבר בעמותה מקבל, זה את הידע, כולל משפטי, את הניסיון וגם את הקשרים של חברי ועד העמותה.
למי ש"קשה" לשלם 100 ש"ח בשביל השירותים הנ"ל, לא תהיה בעיה לשלם לעו"ד המתמחה בתחום.
בלי כוונה לפגוע באף אחד.
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אקדוחן » 10 מרץ 2015, 00:15

שלום לכולם, כהמשך לסוגיה, סורב שוב גם בערר למרות שהנושא נבדק לעומק ומקום העבודה ללא כל ספק מתלבש בתבחין, אודה להמלצות נוספות.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 10 מרץ 2015, 00:35

מה הנימוקים של ועדת ערר?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי goral » 10 מרץ 2015, 13:17

אופי העבודה הוא משרדי במשרד הממוקם בישוב זכאי ?
אגב הישוב זכאי הנ"ל הוא ישוב סמוך גדר או ישוב מעבר לקו הירוק ?
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אקדוחן » 10 מרץ 2015, 22:37

אוורסט ע"פ הנימוק אינו עומד בתבחין, מבלי שנבדקו הפרטים אצל הגורמים הרלוונטים(כנראה במשטרה אולי!?),מקום העבודה הוא אחד ממעברי הגבול בין ישראל למדינה שכנה,נכון שהמקום מאובטח ע"י מאבטחים,אבל הנסיעה אל היעד שאורכת כ 50 דקות לערך עוברת עוברת בלא מעט יישובים זכאים בוודאות בעיקר בלילות,כאילו למישהו לא היה אכפת לבדוק לעומק ופסל הבקשה על הסף,שלא לדבר על הדרישות לגביי מילוי הערר(תצהיר עוה"ד), אני שואל כי אני נושא נשק ולא זכורות לי דרישות שכאלה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד