אין יותר הפקדת נשק בנתב"ג

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אין יותר הפקדת נשק בנתב"ג

על ידי dvas » 15 אפריל 2015, 13:46

היום הופתעתי שבאתי לנתב"ג שלא ניתן להפקיד נשק במשטרה בתחנה ליד טרמינל 1. לפי ק. סיור שהיה במקום, הנוהל כיים כ-6-7 שנים. מוזר, כי אני מפקיד אותו כבר שנים כשבא לאסוף אורחים.
יודע לכם?
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: אין יותר הפקדת נשק בנתב"ג

על ידי higt-power » 15 אפריל 2015, 14:18

עד כמה שאני זוכר פתחו עמדה "להפקדה" באמצעות חברת מיקור חוץ בחניוני טרמינל 3 .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 15 אפריל 2015, 14:56

higt-power כתב:עד כמה שאני זוכר פתחו עמדה "להפקדה" באמצעות חברת מיקור חוץ בחניוני טרמינל 3 .

באיזה חניונים? טווח ארוך? טווח קצר?

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 15 אפריל 2015, 15:01

dvas כתב:היום הופתעתי שבאתי לנתב"ג שלא ניתן להפקיד נשק במשטרה בתחנה ליד טרמינל 1. לפי ק. סיור שהיה במקום, הנוהל כיים כ-6-7 שנים. מוזר, כי אני מפקיד אותו כבר שנים כשבא לאסוף אורחים.
יודע לכם?

העתק - הדבק מתוך אתר האינטרנט של נתב"ג
תחנת המשטרה הראשית -
ממוקמת בחניון שמול טרמינל 1. התחנה מספקת שירותי משטרה לאזרח, הגשת תלונות, סיור, שמירה על הסדר.
בתחנה ניתן לקבל את כל שירותי המשטרה למעט הפקדת נשק.

תחנת שירות נוספת -
ממוקמת בטרמינל 3 קומה G (קרקע), אזור מזרחי מול שער 03. בתחנה ניתן לקבל שירותי משטרה למעט הפקדת נשק.

טלפונים: 03-9715444 / 03-9750998

למעשה נראה שאין בנמל התעופה שירותי הפקדה לפחות לפי אתר האינטרנט- אולי היגט יעדכן אותנו איפה אפשר כן להפקיד.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 15 אפריל 2015, 15:28

היה באיזור הקצר טווח ליד עמדת איסוף כבודה עבודה.
נראה לי שזה חניון תפוז .
זה היה לפני כמה שנים לא בדקתי לאחרונה .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 15 אפריל 2015, 18:21

בוא אני אשאל אותך שאלה יותר טובה.
למה לעזאזל אתה צריך להפקיד נשק בשביל לאסוף אורחים?
אלא אם כן אתה מסתובב עם נשק גלוי ואז כן תהיה לך בעיה להיכנס לטרמינל.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ~Hunter~ » 15 אפריל 2015, 20:12

יפה, עוד מקום אליו לא ניתן יותר להיכנס אם אתה אזרח שומר חוק נושא נשק.
אחרי זה שוטרים מתבכיינים שאסרו אליהם לבוא חמושים לארוע חנוכת בית הספר לשוטרים, אליו היה אמור להגיע ראש הממשלה.
יפה דורש יפה מקיים, אז עכשיו גם בנשק שלכם לא סומכים (ואולי אף בצדק).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 16 אפריל 2015, 10:27

Everest כתב:בוא אני אשאל אותך שאלה יותר טובה.

בגלל הרגישות של המקום, ומפני זה שהוא מטרה איכותית לפיגוע, ומפני זה שהמקום רווי במאבטחים חמושים בעלי רמת מוכנות גבוהה ועצבים רופפים, ומפני שבכל אירוע המקום הזה הופך להיות סמטוחה שלמה - אני מכבד את הדרישה הזו.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 16 אפריל 2015, 10:57

itamar כתב:
Everest כתב:בוא אני אשאל אותך שאלה יותר טובה.

בגלל הרגישות של המקום, ומפני זה שהוא מטרה איכותית לפיגוע, ומפני זה שהמקום רווי במאבטחים חמושים בעלי רמת מוכנות גבוהה ועצבים רופפים, ומפני שבכל אירוע המקום הזה הופך להיות סמטוחה שלמה - אני מכבד את הדרישה הזו.

א.

גם אני מכבד את הדרישה.
גם כיבדדי אותה בתור חייל עם נשק אוטומטי כשהייתי צריך לעבור מקומת הרכבת לקומת האוטובוסים ולהפך, והדרך היחידה לעבור הייתה להתווכח עם שומרי הסף שהאופציה היחידה לעבור בין הקומות היא דרך הטרמינל עצמו, למרות עוגמת הנפש הרבה שזה גרם לי, לרבות פיספוס של רכבת/אוטובוס יותר מפעם אחת בגלל הדרישה הזו, כאשר הם לא מספקים פתרונות חלופיים.
אני מבין את הרגישות של המקום ומודע לכמות המאבטחים הגדולה ולהוראותיהם ולכן בעת אירוע אני לא אשלוף אקדח שם בניגוד לאינסטינקטים, כי ככל הנראה אני אסווג כגורם עוין ואחורר מיידית ע"י כמות בלתי מבוטלת של קליעים.
אבל אני לא אהיה יותר צדיק מהאפיפיור בשביל לקחת אורחים מהטרמינל ולהסתלק, בהיעדר פתרונות ראויים לאנשים כמוני.
לקח לרשות שדות התעופה שנים לבנות מדרגות חיצוניות למעבר בין קומות הטרמינל כדי שהם יוכלו להפנות חיילים להשתמש בהם במקום לאשר להם כניסה עם נשק לטרמינל, והגיע הזמן שיהיו גם פתרונות לנושאי נשק אחרים מן השורה שרק רוצים לקחת אורחים או להשתמש בשירותי הדואר "24/7" עאלק של הטרמינל.
בהיעדר פתרון כזה או אחר, אני לא מופתע מכמות האנשים שנכנסים לטרמינל עם נשק מוסלק(ויצא לי לראות לא מעט פעמים שאנשים עשו את זה, לרבות קציני צה"ל עם אקדחיהם האישיים מבלי להצהיר על כך).
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 16 אפריל 2015, 12:15

חברים, אני ממליץ לכם להפסיק לדון בנושא.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 16 אפריל 2015, 12:18

בתכלס אף אחד לא בודק אותך אם יש עליך נשק או לא.
לא בכניסה לטרמינל ולא בשום מקום אחר.
אני מאמין גם שהרבה אכן מתעלמים מהבקשה ונכנסים לטרמינל עם נשק.
בתור חייל נושא נשק צבאי ארוך היה אכפת פחות מההוראות האלה.
בתור אזרח נושא נשק פרטי ברשיון אני מעדיף להמנע מהסתבכויות.
מספיק ליפול על איזה מאבטח נודניק שרב עם החברה שלו באותו היום והחליט שבכיף שלו לעשות לך חיים קשים.
הוא יזמין משטרה, שתעכב אותך לתחנה למשך כמה שעות,
כמובן שהנשק שלך יוחרם ואם יתמזל מזלך ונפלת על חוקר שבא לו להוציא עליך את כל התיסכולים שלו אז יש מצב שימליץ לפתוח נגדך בהליך פלילי.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 16 אפריל 2015, 12:40

itamar כתב:בתכלס אף אחד לא בודק אותך אם יש עליך נשק או לא.
לא בכניסה לטרמינל ולא בשום מקום אחר.
אני מאמין גם שהרבה אכן מתעלמים מהבקשה ונכנסים לטרמינל עם נשק.
בתור חייל נושא נשק צבאי ארוך היה אכפת פחות מההוראות האלה.
בתור אזרח נושא נשק פרטי ברשיון אני מעדיף להמנע מהסתבכויות.
מספיק ליפול על איזה מאבטח נודניק שרב עם החברה שלו באותו היום והחליט שבכיף שלו לעשות לך חיים קשים.
הוא יזמין משטרה, שתעכב אותך לתחנה למשך כמה שעות,
כמובן שהנשק שלך יוחרם ואם יתמזל מזלך ונפלת על חוקר שבא לו להוציא עליך את כל התיסכולים שלו אז יש מצב שימליץ לפתוח נגדך בהליך פלילי.

א.

באיזו עילה יחרימו את הנשק והליך פלילי על מה בדיוק?
איסור כניסה עם נשק לטרמינל זה לא איסור מעוגן בחוק, זו בסה"כ הוראה מקצועית(מוצדקת, אבל עדיין לא מעוגנת בחוק).
המקסימום שיכולים לעשות לך זה לדרוש ממך יפה לצאת מהטרמינל לאלתר, אחרי עיכוב של כ-10 דקות במקסימום עד שיקראו לשוטר שלא תהיה לו שום עילה לעכב/לעצור אותך על עצם נשיאה חוקית של נשק, ולא יהיה לו מה "להמציא" בדו"ח פעולה שיצדיק את זה(ממליץ להצטייד במצלמת סמארטפון במקרה הזה, כדי שהוא לא יתפתה לבדות סיפור אקשן כמו שמ"י אוהבת לעשות).
גם בתחנה המרכזית בחצור הגלילית יש שלט שאוסר על כניסה עם נשק, וזה לא ממש מפריע לכל אותם אלפי חיילים שמתבקשים בימי א' להתרכז שם להיכנס לקניון/תחנה, ומעולם לא ראיתי אדם אחד שהסתבך בגלל זה(ותאורטית, אפשר למנוע מהחיילים כניסה ולחייב אותם להגיע לרציפים מבחוץ).
מעולם לא נתקלתי במישהו שהסתבך בפלילים בגלל שנשא נשק ברישיון ב"gun free zone" בארץ.
כמו שמערכת בתי המשפט מוגדרת כ"gun free zone" והם מציעים הסדר הפקדה ראוי, אני סבור כי כל מקום בארץ שאינו שטחו/עסקו הפרטי של פלוני, צריך להיות מחויב להציע הסדרי הפקדה אם הוא מוגדר כ"gun free zone".
בד בבד מקום כמו נתב"ג שפוקדים אותו ביום יום כמות בלתי מבוטלת של מבקרים שבאים לאסוף/להיפרד מאורחים, בני משפחה, חברים וכו'.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 16 אפריל 2015, 14:52

יש לי תחושה אולי לא מבוססת מספיק שנתב"ג הוא שטח בעל מעמד שונה בו חלים חוקים אחרים.
משהו כמו שטח צבאי.
אני יודע לדוגמא שלמכס יש סמכות עיכוב ולפרוץ למכוניות .
מאבטחים מעכבים נוסעים לפעמים לזמנים ארוכים ועד כמה שידוע לי רק למשטרה יש סמכויות עיכוב.

התחושה שלי היא שנשיאת נשק תביא להסתבכות גדולה מאשר אתה מתאר, אבל יכול להיות שלא.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 16 אפריל 2015, 16:23

גם למאבטחים בנתב"ג יש סמכויות עיכוב, אבל יותר מוגבלות משל שוטר, ורק בשטח השדה.
מאבטחי נתב"ג כל תפקידם הוא למנוע פח"ע ותו לא, בגלל זה הם גם לא התערבו בקיץ האחרון באירוע הזה: http://news.walla.co.il/item/2842303
נשיאת נשק חוקי ע"י אזרח מותרת בשטח שדה התעופה אך לא בתוך הטרמינל עצמו, מטעמים מקצועיים ולא חוקיים.
במקרה בו תהיה מחלוקת בנושא בין אזרח למאבטח, האזרח פשוט יעוכב ע"י המאבטחים עד לבואו של שוטר, כל עוד לא מדובר באירוע פח"עי בו הם רשאים לפעול.
כמובן שתמיד עדיף להימנע מהסתבכויות מיותרות בנושא, ואני לא מעודד אף אחד ללכת לחפש צרות, אך במידה וכבר קורה משהו, עדיף שתדע מהן זכויותיך וחובותיך, כי ראיתי לא פעם ולא פעמיים שאנשים אוכלים אותה בגלל שהם "לא בקיאים" מספיק.
אין לי בעיה עם איסור נשיאת נשק בטרמינל, אבל יש לי בעיה כשאין פיתרון הולם לאזרחים שומרי חוק.
מה אזרח נושא נשק אמור לעשות בכניסה לטרמינל? להשאיר את הנשק ברכב? גם זה אסור עד כמה שזכור לי.
רוצים שנהיה יותר צדיקים מהאפיפיור אבל אפילו לא מאפשרים לנו, ואח"כ מתפלאים "איך זה קורה?"
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 16 אפריל 2015, 22:53

סתם כמה נקודות למחשבה בעקבות התהיות שעלו פה .....
לענין סמכיות מאבטח לתפוס נשק ,סעיף 4 לחוק הסמכויות לשם שמירה על ביטחון הציבור
מי שהוסמך לערוך חיפוש לפי חוק זה רשאי, לשם שמירה על ביטחון הציבור –

(1) לדרוש מאדם, שיש לו סמכות חיפוש לגביו, למסור לו את שמו ומענו ולהציג לפניו תעודת זהות או תעודה רשמית אחרת המעידה על זהותו שהוא חייב בהחזקתה על פי כל דין;

(2) לתפוס חפץ העלול לפגוע בביטחון הציבור, שהתגלה אגב החיפוש; חפץ שנתפס לפי פסקה זו יימסר בהקדם האפשרי למשטרת ישראל ויחולו עליו הוראות הפרק הרביעי של פקודת החיפוש, בשינויים המחויבים.

(הדגשות שלי)

סמכות מניעת כניסה ,סעיף 10 לאותו החוק .
(א) לשם שמירה על ביטחון הציבור רשאי השר לקבוע בצו מקומות שבהם יהיה אסור להכניס נשק או לשאתו.

(ב) במקום שנקבע בצו לפי סעיף קטן (א), רשאי מי שמוסמך לערוך חיפוש לפי הוראות חוק זה, לדרוש מאדם הנכנס לאותו מקום, כי יפקיד בעת שהייתו במקום את הנשק שהוא נושא עמו, או למנוע ממנו את הכניסה עם נשק כאמור, אף תוך שימוש בכוח סביר – אם סירב להישמע להוראותיו.

(ג) הפקדת נשק לפי סעיף זה תהיה בדרך שתיקבע בתקנות שיתקין השר בהתייעצות עם שר הפנים; תקנות ראשונות לענין זה יובאו לאישור ועדת הפנים ואיכות הסביבה של הכנסת בתוך 90 ימים מיום תחילתו של חוק זה.

(ד) אין בהוראות סעיף זה כדי לגרוע מסמכות לאסור הכנסת נשק למקום, על פי כל דין.

לגבי עילת עיכוב לתחנה ע"י שוטר :
סעיף 287 (א) לחוק העונשין
המפר הוראה שניתנה כשורה מאת בית משפט או מאת פקיד או אדם הפועל בתפקיד רשמי ומוסמך לאותו ענין, דינו - מאסר שנתיים.

נזכור שכל עובדי הביטחון בטרמינל ממונים ע"י שר התחבורה מה שהופך אותם לעובדי ציבור אפילו אם הם עובדי קבלן ולכן סעיף 288 (א) לחוק העונשין רלוונטי
העושה אחת מאלה, דינו - מאסר שנה:

(1) מפריע ביודעין לעובד הציבור או למי שהוסמך למלא תפקיד של עובד הציבור במילוי תפקידו על פי דין;

(2) אינו מקיים חובה המוטלת עליו על פי חיקוק למסור ידיעה או מסמך.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד