לא יודע מי ה"טובים" מי ה"רעים"ומי ומה אנחנו?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: לא יודע מי ה"טובים" מי ה"רעים"ומי ומה אנחנו?
איתמר לא מודע לתהליכים חברתיים שקרו כאן.
כן גילדת הביטחון לא רוצה נשק בידי אזרחים.
יש כאן עודף שומרים במקום שמספיק סדרנים.
נושאי הנשק בפרוש אויב ענק של חברות השמירע וביטחוניסטים מטעם עצמם... הם רוצים שתהיה תלוי בהם וכן המליצו לאסוף נשק מאזרחים.
ליווי טיולים של מערכת החינוך ע"י ובאחריות המדינה.
כנ"ל אבטחת התחבורה ומוס"ח.
שם הקומבינה - אני מפריט לך שמירע אתה נותן פחות איכות ביותר כסף ומהרווחים אתה תורם לי הפוליטיקקי שאבחר שוב.
איתמר טול קורה מבין עיניך ומהר !
כן אתה לא חייב לתרום לביטחון שום דבר. אתה חי במדינת תל אביב רבתי. אנחנו תושבי הפריפריה כן. משום שאנחנו מנוסים ב "אין אני לי מי לי"
כל טוב לך
אתה עדיין לא קיימת את הבטחת לבקר....
תמצא חומר רב מאד שמאשש את טענותי - הכל בצע כסף !
נושאי הנשק בפרוש אויב ענק של חברות השמירע וביטחוניסטים מטעם עצמם... הם רוצים שתהיה תלוי בהם וכן המליצו לאסוף נשק מאזרחים.
שם הקומבינה - אני מפריט לך שמירע אתה נותן פחות איכות ביותר כסף ומהרווחים אתה תורם לי הפוליטיקקי שאבחר שוב.
כן אתה לא חייב לתרום לביטחון שום דבר. אתה חי במדינת תל אביב רבתי. אנחנו תושבי הפריפריה כן. משום שאנחנו מנוסים ב "אין אני לי מי לי"
כל טוב לך
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אילן ב כתב:איתמר לא מודע לתהליכים חברתיים שקרו כאן.
כל טוב לך
האמת... שאני די מופתע. אפשר להגיד אפילו המום.
לי אישית קשה למצוא קשר ביני לבין אותו שומר בקניון שמבקש ממני רשיון נשק.
יכול להיות שהבעיה היא שאנחנו מיצבנו את עצמנו במקום הזה, ולכן הבאנו על עצמינו את הצרה הזו.
כן ברגע שאתה אומר שאתה רוצה ללוות טיולים או לאבטח בתי ספר - הקמת לך אויב מר.
את התרומה שלי לביטחון אני תורם כמתנדב במסגרת מתאימה מטעם המדינה ולא כנושא נשק ברשיון שמסתובב ברחוב. אותו כנ"ל גם לגביך כתושב בישוב ספר.
גם פה אין תחרות עם חברות השמירה, כי את הנשק לצורך מילוי תפקידי אני מקבל מידי המדינה.
בכל מקרה, מאז שנות ה-90 עברו הרבה מים בירדן והמציאות השתנתה.
- ההפרדה בין והגבולות בין חברות השמירה לנושאי הנשק ברשיון ברורה לכולם.
- גם העובדה שאנחנו בתור נושאי נשק ברשיון, לא גוזלים פרנסה של אף אחד.
- הנזק של חברות השמירה ידוע והמשרד לבט"פ פועל להגביל את פעילותן.
מה שמחזיר אותי למה שאמרתי קודם, שכרגע הם ואנחנו נמצאים באותה סירה - וזה לא מופרך לנסות לגייס אותם כעת לצידנו. את הלא כבר יש לנו ביד, מה יש להפסיד?
לגבי הביקור... אתה צודק.
לפני כמה חודשים אשתי ואני עשינו סיבוב באיזור, נכנסנו לקיבוץ ועשינו סיור מודרך בנהריים.
כל הבקשות שלי מהמדריך (בחור מבוגר), לאתר אותך לא צלחו. אני מבטיח לחזור :)
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר - הם לעולם לא יבינו אותך, לכן כרגע יש כמה אנשים שעובדים על הקמת משהו מקביל שינסה לצמצם את הנזק הרב שהעמותה עשתה לנו בעלי התבחין המשמר. כשאנשים לוקחים רעיון שהיה של רבים והופכים אותו לכלי שמחסל אותך, הם הופכים לאויבים. העמותה כרגע אויבת של ציבור גדול ממחזיקי הנשק בישראל, ומה שיש לה להציג זה טפיחה עצמית על השכם על הישגים שלא שלהם ושרבים מהם לא הישג בכלל (התבחין המגוחך של שוטרים אנשי שלומינו שהוכנס בכלל לאחר פיגוע). והכי גרוע שהם מציגים עצמם כנציגי בעלי הנשקים, אבל זה לא דבר חדש, ככה התחילו כל האגודות למיניהן שהיו אמורות לייצג ענפי ספורט שונים והפכו לפרי הרקוב שהן כיום.
- סליקאי ארד

איזה נזק עשו לך? הלך לך הרישיון? אתה לא יכול להחליף נשק? קרה לך משהו חריג בשנה וחצי האחרונות מאז בוטל התבחין ביוזמת המשרד לביטחון פנים?
- סליקאי זהב

Everest כתב:איזה נזק עשו לך? הלך לך הרישיון? אתה לא יכול להחליף נשק? קרה לך משהו חריג בשנה וחצי האחרונות מאז בוטל התבחין ביוזמת המשרד לביטחון פנים?
עוד לא קרה כלום, אבל לפי נסיון העבר המשרד לבט"פ פועל לפי שיטת המטריה.
קודם מכניס אותה בעדינות לישבן שלנו, נותן לנו קצת זמן להסתגל למצב ואז פותח לנו אותה בפנים בכל הכח.
אני לא רואה שום סיבה שהפעם זה יהיה אחרת.
הבעייה שלי היא לא המשרד לבט"פ.
האג'נדה שלהם ברורה וידועה, ולזכותם יאמר שהם פועלים בשקיפות מלאה כדי ליישם אותה.
הבעייה היא הנזק שאנחנו גורמים לעצמינו.
ברגע שבא אדם שמתיימר להיות נציג מטעמי, ואומר למקבלי ההחלטות שבעלי תבחין משמר באופן קטגורי מהווים סיכון ביטחוני - יש לי בעייה עם זה. אפילו בעייה גדולה מאד.
התפקיד שלנו הוא לנסות לעצור את הסחף, ולא לתת בידיהם עוד תחמושת נגדינו.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:Everest כתב:איזה נזק עשו לך? הלך לך הרישיון? אתה לא יכול להחליף נשק? קרה לך משהו חריג בשנה וחצי האחרונות מאז בוטל התבחין ביוזמת המשרד לביטחון פנים?
עוד לא קרה כלום, אבל לפי נסיון העבר המשרד לבט"פ פועל לפי שיטת המטריה.
קודם מכניס אותה בעדינות לישבן שלנו, נותן לנו קצת זמן להסתגל למצב ואז פותח לנו אותה בפנים בכל הכח.
אני לא רואה שום סיבה שהפעם זה יהיה אחרת.
הבעייה שלי היא לא המשרד לבט"פ.
האג'נדה שלהם ברורה וידועה, ולזכותם יאמר שהם פועלים בשקיפות מלאה כדי ליישם אותה.
הבעייה היא הנזק שאנחנו גורמים לעצמינו.
ברגע שבא אדם שמתיימר להיות נציג מטעמי, ואומר למקבלי ההחלטות שבעלי תבחין משמר באופן קטגורי מהווים סיכון ביטחוני - יש לי בעייה עם זה. אפילו בעייה גדולה מאד.
התפקיד שלנו הוא לנסות לעצור את הסחף, ולא לתת בידיהם עוד תחמושת נגדינו.
א.
תסכים איתי שמרבית אחוזי בעלי תבחין 'משמר' הם לא בדיוק האנשים שהיית רוצה שיחזיקו נשק במתכונת הנוכחית.
ובוודאי שלא היית רוצה שהילד שלך יסע בקו 40, מחבל יוציא סכין ויצעק 'אללה עכבאר' ואדם כזה ישלוף נשק, ויפספס את הכדור לכיוונו של הבן שלך.
מהיכרות מדגמית שלי עם כמה בעלי תבחין 'משמר' אני יכול להעיד לא על מקרה אחד ולא על שניים, אלא יותר, שאותם הייתי מגדיר כ"הזויים", וזה בלשון המעטה, ובוודאי שלא הייתי מצפה להיתקל במקרים כאלו עם אנשים שאמורים להיות "הכי מנוסים" כי הם מחזיקים את הנשק עשרות שנים.
הסיבה שאני רואה שבמקרה של 'תבחין משמר' המשרד לבט"פ יתנהל אחרת ממה שאתה מכיר, הוא העובדה הפשוטה למדי, שכ-81% מאוחזי הנשק הפרטי במדינת ישראל מחזיקים אותו תחת תבחין 'משמר' או תבחין 'אחר'(שאמור "להיבלע" בתבחין המשמר עד יולי 2015 ע"פ פרסומי המשרד).
באופן סטטיסטי אין שום סיכוי שהמשרד לבט"פ יצליח לפגוע לכ-120 אלף אנשים ברשיונות ויפרק אותם מנשקם מבלי לקבל פייט רציני בבית משפט.
ודרך אגב, הם יפסידו על מהלך כזה בבית המשפט בגלל זכות הקניין בוודאות ובטח בגלל עוד כמה סיבות.
אם אוחזי הנשק בתבחין משמר היו אחוז בודד ממחזיקי הנשק, אז יש סיכוי שהמשרד לבט"פ היה פוגע בהם(בדומה לתכשיטנים ונהגים מסיעי ציבור, כמו גם מתנדבי משא"ז, להזכירך).
וגם אז יש סיכוי שבית המשפט היה מחייב אותם לשלם פיצוי על הנשק לאותם בעלי נשק, בעיקר לאלו שהוציאו רישיון לפני 1996, ולא לאלו שסתם בגלל הוותק קיבלו 'משמר'.
- סליקאי זהב

אוויי עיפתי רק מלקרוא את האשכול הזה .........
ואחרי שקראתי אני נזכר שלא מזמן קראנו את ההגדה של פסח אז אולי תרשו לתם שאלה קטנה ...
1)למה אנחנו מתעקשים להמשיך ולקרוא לכל ההתארגנויות דמוי "השולחן" "ארגוני נשים",
מה הקשר של זה לנשים ?!
למה לא לקרוא לילד בשמו "הקצה של השפיץ של השמאל הרדקאלי "?
ואחרי שקראתי אני נזכר שלא מזמן קראנו את ההגדה של פסח אז אולי תרשו לתם שאלה קטנה ...
מה הקשר של זה לנשים ?!
higt-power כתב:אוויי עיפתי רק מלקרוא את האשכול הזה .........
מה הקשר של זה לנשים ?!
-----------------------------------------------------------
מפני שבפורום כמו שלנו ימין ושמאל מתיחס רק ל נרתיק שמאלי או ימני,
וניצרה שמאלית או ימנית.
ככה זה נקבע ע"י בעל האתר והוא קובע.
פחות -לרוב זה יותר,,
ביקרתי היום באחד ממטווחי ארצנו. בדלפק היו מספר לקוחות לפני. המתנתי בסבלנות וסקרתי את ההתרחשויות. לפני היה זוג נשוי ששניהם רכשו נשק (ולא קשה לנחש ע"פ איזה תבחין) והיו בדיוק בשלבי הסיום של הגשת הטפסים של הבט"פ ולקיחת הנשק ורכישת התחמושת. התהליכים האלה מן הסתם לוקחים זמן, וע"כ הגברת הנכבדת החליטה לראות מה יש בקופסה. הוציאה את האקדח ובחנה אותו מכל הצדדים, השלב הבא מן הסתם היה לראות שההדק זז כשלוחצים עליו. אז האצבע מזדחלת לה לשמורת ההדק ומתחילה לסחוט ולשחרר את ההדק ללא נקירה.
נתתי לה לסיים את ענייניה כי לאנשים יש נטיה לפנות אליך עם כל הגוף כאשר אתה פונה אליהם - ולא חשקה נפשי לדעת איך נראה הקנה של ה CZ שלה, ושאלתי אותה אם זה הנשק הראשון שלה, וכן זה הנשק הראשון. שאלתי אותה מה היא עשתה לפני רגע והיא חייכה כי הבינה שהיא עשתה משהו שטותי. וכששאלתי אותה האם היתה מוכנה לשים את הילד שלה על הכיסא שאליו הופנה הקנה באותו רגע היא הפטירה "אל תדאג", וגם בעלה הפטיר ביובש שהעיר לה. למדריך הירי שטיפל בניירת כל זה בכלל לא הזיז ... למי אכפת.
הגברת המטומטמת הזו אולי הבינה באותו רגע שמשהו שם לא היה בסדר. אבל ההתרשמות שלי היא שהרגע חלף ואיתו ההבנה. בפעם הבאה - היא כבר תעשה את השטות הזו בבית. ויש מצב טוב שבאמת (חו"ח) הילד שלה יהיה בתמונת הכוונות. אם יצטרף לכל הסיפור כדור בקנה, הבוקר למחרת יהפוך לחגיגה תקשורתית. לאף אחד לא ממש יזיז למה גברת מטומטמת החליטה שגם 4 הוראות בטיחות זה יותר מדי, ולמה אחרי שלמדה לגעת בהגה היא מקבלת רשיון נהיגה ונוסעת לאילת. אבל סנקציות יהיו, וכל מיני קולגות מיד יזעקו ציד מכשפות, ועלילת דם כנגד כל נושאי הנשק בארץ וכו וכו.
לכל דבר סיבה ותוצאה. לכל גל חדש של שינויים שמחמירים כנגד נושאי הנשק היה אירוע מכונן, מקריית יובל, ודרך החגיגות יום הולדת, ודרך איתמר אלון ויקטרינה חביבולין והתייר האילתי המתאבד. חלק מהדברים היה אפשר למנוע, חלק לא, אבל האירועים האלו קרו. היום העמותה שמחזיקה אנשי מקצוע מובילים מהתחום יכולה לפחות להציע חקיקה אלטרנטיבית, חקיקה אינטליגנטית, והמחוקק הכיר בנסיבות מקלות גם בירי ילדים במטווח (אגודות ספורט), וגם בבדיקה הפסיכולוגית לנושאי נשק פרטי ונסוג מכוונתו המקורית. חקיקה טובה? רעה? בטוח אפשר היה לחוקק טוב יותר. אבל זה עבודה קשה לייעץ למחוקק ולהתאכזב מהתוצאה, הרבה יותר קל להיות אביר מקלדת (שניים מאבירי המקלדת כאן היו חלק מנסיון להקים עמותה ב2010 - וכמו כל רדיקלים גם רגליהם היו נטועות חזק באויר).
בכניסה לירי חיכתה גברת מבוגרת, שהתקשתה למלא כדורים בטאורוס שלה (כבר כמה שנים אצלה). בירי עצמו ניכר שהיא מפחדת פחד מוות מהאקדח. אחיזה לקויה, חוסר יכולת לדרוך וחוסר יכולת להכנס לתמונת כוונות. הכדור הראשון מחוץ לדף למעלה, השני מחוץ לדף למטה. את הרביעי חמישי שישי לא מצאנו. השביעי פגע בול והיא מבחינתה עשתה את היומית. היא אגב נושאת את הנשק ביום-יום, ומתאמנת פעם בשנה. המקום שבו נמצא העויין יהיה המקום הכי בטוח להיות - אני חותם לכם. גם למדריך הירי זה פשוט לא הזיז. התפוח כ"כ רקוב שאין סיבה לטרוח עבור החתיכה הטובה שנשארה.
ואף אחד לא מופתע וכולם יודעים. אז עוד כאלה? עוד תאונות שמחכות לקרות? עוד נושאי נשק כל כך לא מיומנים שבסוף יפגע שוטר או חייל במקום מפגע? גם אז נזעק על הבט"פ שחושב שהאחד זה כולם? כל עוד לא נספר לו שיש כאלה אבל יש אחרים, אין שום סיבה שהוא ינסה לבצע את ההפרדה.
אליפות ישראל בירי מעשי 2014, 400 יורים (ולפחות 400 אקדחים), 18 שעות, 80000 כדור ואתה מרגיש במקום הבטוח ביותר בעולם. ביקור אקראי במטווח 2015, 2 מדריכי ירי, 6 לקוחות (מוסמכים ע"י הבט"פ) בדלפק ואתה שואל את עצמך אם תגיע הביתה או לבית חולים.
העמותה עושה עבודת קודש. בשלב הראשון באיסוף אנשי המקצוע. בשלב השני בניתוח המידע השוטף ואיתור מגמות. בשלב השלישי בגיוס מ-א-ו-ת נושאי נשק, ובשלב הרביעי, בפרימה יזומה של תחום הנשק הישראלי, למי שהיינו רוצים לראות עם אקדח, מי שלא, ומי שכן אבל בהתקיים סדרת תנאים.
והצחיקה אותי התגובה של Pichinan, בימים אלו ממש מוקמת עמותה מתחרה, שתמחוק כביכול את ה"נזקים" שגרמה העמותה לתרבות הנשק, אני מוכן לתת לעמותה הזו שנה, ונראה - אילו אנשי מקצוע הם הצליחו לגייס, כמה חברים, ומהם קווי היסוד שלהם - ההערכה שלי ששם המשתמש הזה אפילו לא יהיה פעיל.
נתתי לה לסיים את ענייניה כי לאנשים יש נטיה לפנות אליך עם כל הגוף כאשר אתה פונה אליהם - ולא חשקה נפשי לדעת איך נראה הקנה של ה CZ שלה, ושאלתי אותה אם זה הנשק הראשון שלה, וכן זה הנשק הראשון. שאלתי אותה מה היא עשתה לפני רגע והיא חייכה כי הבינה שהיא עשתה משהו שטותי. וכששאלתי אותה האם היתה מוכנה לשים את הילד שלה על הכיסא שאליו הופנה הקנה באותו רגע היא הפטירה "אל תדאג", וגם בעלה הפטיר ביובש שהעיר לה. למדריך הירי שטיפל בניירת כל זה בכלל לא הזיז ... למי אכפת.
הגברת המטומטמת הזו אולי הבינה באותו רגע שמשהו שם לא היה בסדר. אבל ההתרשמות שלי היא שהרגע חלף ואיתו ההבנה. בפעם הבאה - היא כבר תעשה את השטות הזו בבית. ויש מצב טוב שבאמת (חו"ח) הילד שלה יהיה בתמונת הכוונות. אם יצטרף לכל הסיפור כדור בקנה, הבוקר למחרת יהפוך לחגיגה תקשורתית. לאף אחד לא ממש יזיז למה גברת מטומטמת החליטה שגם 4 הוראות בטיחות זה יותר מדי, ולמה אחרי שלמדה לגעת בהגה היא מקבלת רשיון נהיגה ונוסעת לאילת. אבל סנקציות יהיו, וכל מיני קולגות מיד יזעקו ציד מכשפות, ועלילת דם כנגד כל נושאי הנשק בארץ וכו וכו.
לכל דבר סיבה ותוצאה. לכל גל חדש של שינויים שמחמירים כנגד נושאי הנשק היה אירוע מכונן, מקריית יובל, ודרך החגיגות יום הולדת, ודרך איתמר אלון ויקטרינה חביבולין והתייר האילתי המתאבד. חלק מהדברים היה אפשר למנוע, חלק לא, אבל האירועים האלו קרו. היום העמותה שמחזיקה אנשי מקצוע מובילים מהתחום יכולה לפחות להציע חקיקה אלטרנטיבית, חקיקה אינטליגנטית, והמחוקק הכיר בנסיבות מקלות גם בירי ילדים במטווח (אגודות ספורט), וגם בבדיקה הפסיכולוגית לנושאי נשק פרטי ונסוג מכוונתו המקורית. חקיקה טובה? רעה? בטוח אפשר היה לחוקק טוב יותר. אבל זה עבודה קשה לייעץ למחוקק ולהתאכזב מהתוצאה, הרבה יותר קל להיות אביר מקלדת (שניים מאבירי המקלדת כאן היו חלק מנסיון להקים עמותה ב2010 - וכמו כל רדיקלים גם רגליהם היו נטועות חזק באויר).
בכניסה לירי חיכתה גברת מבוגרת, שהתקשתה למלא כדורים בטאורוס שלה (כבר כמה שנים אצלה). בירי עצמו ניכר שהיא מפחדת פחד מוות מהאקדח. אחיזה לקויה, חוסר יכולת לדרוך וחוסר יכולת להכנס לתמונת כוונות. הכדור הראשון מחוץ לדף למעלה, השני מחוץ לדף למטה. את הרביעי חמישי שישי לא מצאנו. השביעי פגע בול והיא מבחינתה עשתה את היומית. היא אגב נושאת את הנשק ביום-יום, ומתאמנת פעם בשנה. המקום שבו נמצא העויין יהיה המקום הכי בטוח להיות - אני חותם לכם. גם למדריך הירי זה פשוט לא הזיז. התפוח כ"כ רקוב שאין סיבה לטרוח עבור החתיכה הטובה שנשארה.
ואף אחד לא מופתע וכולם יודעים. אז עוד כאלה? עוד תאונות שמחכות לקרות? עוד נושאי נשק כל כך לא מיומנים שבסוף יפגע שוטר או חייל במקום מפגע? גם אז נזעק על הבט"פ שחושב שהאחד זה כולם? כל עוד לא נספר לו שיש כאלה אבל יש אחרים, אין שום סיבה שהוא ינסה לבצע את ההפרדה.
אליפות ישראל בירי מעשי 2014, 400 יורים (ולפחות 400 אקדחים), 18 שעות, 80000 כדור ואתה מרגיש במקום הבטוח ביותר בעולם. ביקור אקראי במטווח 2015, 2 מדריכי ירי, 6 לקוחות (מוסמכים ע"י הבט"פ) בדלפק ואתה שואל את עצמך אם תגיע הביתה או לבית חולים.
העמותה עושה עבודת קודש. בשלב הראשון באיסוף אנשי המקצוע. בשלב השני בניתוח המידע השוטף ואיתור מגמות. בשלב השלישי בגיוס מ-א-ו-ת נושאי נשק, ובשלב הרביעי, בפרימה יזומה של תחום הנשק הישראלי, למי שהיינו רוצים לראות עם אקדח, מי שלא, ומי שכן אבל בהתקיים סדרת תנאים.
והצחיקה אותי התגובה של Pichinan, בימים אלו ממש מוקמת עמותה מתחרה, שתמחוק כביכול את ה"נזקים" שגרמה העמותה לתרבות הנשק, אני מוכן לתת לעמותה הזו שנה, ונראה - אילו אנשי מקצוע הם הצליחו לגייס, כמה חברים, ומהם קווי היסוד שלהם - ההערכה שלי ששם המשתמש הזה אפילו לא יהיה פעיל.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
עידכון טרי:
אין יותר 'תבחין משמר', בחידושים של בעלי משמר יהיה כתוב מעתה: "תבחין: מתוקף הוראת מעבר".
ואולי גם זה ישתנה עם השר החדש לביטחון פנים.
אז לכל הספקנים שהיו בטוחים שבגלל שביטלו את התבחין יקחו עכשיו לכולם, אז זה לא ככה.
פשוט המציאו שקר חדש שיהיה כתוב על הרישיון במקום "תבחין משמר"
אין יותר 'תבחין משמר', בחידושים של בעלי משמר יהיה כתוב מעתה: "תבחין: מתוקף הוראת מעבר".
ואולי גם זה ישתנה עם השר החדש לביטחון פנים.
אז לכל הספקנים שהיו בטוחים שבגלל שביטלו את התבחין יקחו עכשיו לכולם, אז זה לא ככה.
פשוט המציאו שקר חדש שיהיה כתוב על הרישיון במקום "תבחין משמר"
- סליקאי זהב

למי ששכח, או למי שלא רוצה לזכור, זה מה שהיה כתוב בדף הפותח של האגף לרישוי כלי ירייה:
"מדיניות השר הנה לצמצם את מספר כלי הירייה המצויים בידי הציבור, תוך העדפת כלי ירייה לארגונים מורשים, ובהרשאתם - למועסקים בהם לצורך עיסוקם".
הבנת את זה ברוך?
ולמי שחשב, אפילו לשנייה, שמדובר על מדיניות המופעלת ע"מ להגביר את הביטחון במרחב הציבורי, אני יכול להעיד ממקור ראשון על ישיבה שהתקיימה במטא"ר, בין נציגי חברות שמירה לבכירי המשטרה, בה נאמר במפורש:
תנו לנו יותר נשק ואנחנו נדאג שיהיו יותר אנשים מאומנים ברחובות. (מה שהפך להיות קורס של 9 שעות, רציחות של בני משפחה וההמשך ידוע).
עם כל הכעס על ארגוני נשים ושמאל רדיקאלי, הם דווקא עשו לנו שירות טוב. בגלל הלחץ שלהם, מספר אוחזי הנשק הארגוני ירד מכ-130,000 לכ-50,000 כיום, מה שהשאיר את הציבור חשוף והוביל ל"ריכוך" התבחינים ע"י משרד הבט"פ. (הם לא אהבו את זה אבל בלעו את הצפרדע).
למי שלא הבין, תבחין "משמר", שנוצר הרבה לפני שהעמותה הוקמה, גרם ליצירת "דור מדבר" של כ-120,000 אוחזים בנשק פרטי, שכאשר הם יעברו מן העולם, לא יהיה אף אחד אחר במקומם!
מי שיישאר הם תושבי שטחים, תושבי ישובים זכאים וכמה מקורבים לשילטון. הערכה שלי, כ-40 עד 50,000 איש בלבד!
הממשלות לדורותיהן האחרונים ומרבית חברי הכנסת לא רוצים לראות אזרחים חמושים, כי הם מפחדים. בעיקר הם חוששים ממרי אזרחי, של אזרחים מיואשים, שיעשו מעשים פזיזים. היות שלהם אין בעיית הגנה (משמר הכנסת ואבטחה אישית לפי הצורך) ממש לא אכפת להם אם ירצחו אותנו מידי יום.
היחידים שעוד בולמים את המפולת הם חברי ועד העמותה, שדואגים להיות נוכחים בכל פורום בו הנושא נדון ומצביעים על תרומת אזרחים חמושים לביטחון הציבורי ומוכיחים כי חלקם של אזרחים אלה בפשיעה חמושה הוא אפסי!
אז אם יש מי שרוצה להקים עמותה נוספת, אני נותן לו את ברכת הדרך. ברגע שהוא ייחשף למניעים האמיתיים מאחורי מדיניות צמצום הנשק, הוא ישנה את דעתו.
דוגמה אחת קטנה, בדיון על חוק הפסיכולוגים, אף אחד לא דיבר על האחריות של הבודקים ועל משמעויות של פסילת אזרח שגם משרת כלוחם במילואים. הוויכוח היה באם הבדיקה תהיה פעם ב-3 שנים או כל שש (הפסיכולוגים רצו כל 3, נחשו למה?) ואם עלותה תהיה 400 ש"ח או 600 ש"ח (הפסיכולוגים רצו 600, נחשו למה?)
רק נוכחותינו שם ונתונים שהבאנו בפני חברי ועדת הפנים של הכנסת, הביאו לכך שאזרחים פרטיים הוצאו (לפחות לפי שעה) מחובת הבדיקה ההזויה הזאת. אז מי ש"לא אוהב" את העובדה שחסכנו לו 600 ש"ח (100 ש"ח לשנה), יכול לתרום אותם לעמותה....
"מדיניות השר הנה לצמצם את מספר כלי הירייה המצויים בידי הציבור, תוך העדפת כלי ירייה לארגונים מורשים, ובהרשאתם - למועסקים בהם לצורך עיסוקם".
הבנת את זה ברוך?
ולמי שחשב, אפילו לשנייה, שמדובר על מדיניות המופעלת ע"מ להגביר את הביטחון במרחב הציבורי, אני יכול להעיד ממקור ראשון על ישיבה שהתקיימה במטא"ר, בין נציגי חברות שמירה לבכירי המשטרה, בה נאמר במפורש:
תנו לנו יותר נשק ואנחנו נדאג שיהיו יותר אנשים מאומנים ברחובות. (מה שהפך להיות קורס של 9 שעות, רציחות של בני משפחה וההמשך ידוע).
עם כל הכעס על ארגוני נשים ושמאל רדיקאלי, הם דווקא עשו לנו שירות טוב. בגלל הלחץ שלהם, מספר אוחזי הנשק הארגוני ירד מכ-130,000 לכ-50,000 כיום, מה שהשאיר את הציבור חשוף והוביל ל"ריכוך" התבחינים ע"י משרד הבט"פ. (הם לא אהבו את זה אבל בלעו את הצפרדע).
למי שלא הבין, תבחין "משמר", שנוצר הרבה לפני שהעמותה הוקמה, גרם ליצירת "דור מדבר" של כ-120,000 אוחזים בנשק פרטי, שכאשר הם יעברו מן העולם, לא יהיה אף אחד אחר במקומם!
מי שיישאר הם תושבי שטחים, תושבי ישובים זכאים וכמה מקורבים לשילטון. הערכה שלי, כ-40 עד 50,000 איש בלבד!
הממשלות לדורותיהן האחרונים ומרבית חברי הכנסת לא רוצים לראות אזרחים חמושים, כי הם מפחדים. בעיקר הם חוששים ממרי אזרחי, של אזרחים מיואשים, שיעשו מעשים פזיזים. היות שלהם אין בעיית הגנה (משמר הכנסת ואבטחה אישית לפי הצורך) ממש לא אכפת להם אם ירצחו אותנו מידי יום.
היחידים שעוד בולמים את המפולת הם חברי ועד העמותה, שדואגים להיות נוכחים בכל פורום בו הנושא נדון ומצביעים על תרומת אזרחים חמושים לביטחון הציבורי ומוכיחים כי חלקם של אזרחים אלה בפשיעה חמושה הוא אפסי!
אז אם יש מי שרוצה להקים עמותה נוספת, אני נותן לו את ברכת הדרך. ברגע שהוא ייחשף למניעים האמיתיים מאחורי מדיניות צמצום הנשק, הוא ישנה את דעתו.
דוגמה אחת קטנה, בדיון על חוק הפסיכולוגים, אף אחד לא דיבר על האחריות של הבודקים ועל משמעויות של פסילת אזרח שגם משרת כלוחם במילואים. הוויכוח היה באם הבדיקה תהיה פעם ב-3 שנים או כל שש (הפסיכולוגים רצו כל 3, נחשו למה?) ואם עלותה תהיה 400 ש"ח או 600 ש"ח (הפסיכולוגים רצו 600, נחשו למה?)
רק נוכחותינו שם ונתונים שהבאנו בפני חברי ועדת הפנים של הכנסת, הביאו לכך שאזרחים פרטיים הוצאו (לפחות לפי שעה) מחובת הבדיקה ההזויה הזאת. אז מי ש"לא אוהב" את העובדה שחסכנו לו 600 ש"ח (100 ש"ח לשנה), יכול לתרום אותם לעמותה....
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
afss כתב:
האג'נדה של הממשלה ברורה ומוצהרת בגלוי, המניעים גלויים, ואגף הרישוי בראשות בט"פ ממלא אותה באדיקות רבה.
העובדות שאתה מביא רק מחזקות את מה שאני אומר כל הזמן.
אותו "דור מדבר" של 120,000 אוחזים בנשק פרטי הם הנכס שלך שאתה צריך לטפח ולשמור עליו מכל משמר כל עוד אתה יכול.
אנחנו הסיבה שעדיין המשרד לבט"פ לא מצפה אותך בזפת ונוצות ומגלגל אותך מכל המדרגות.
ברגע שבסיס התמיכה שלך יצטמצם לאותם 40,000 שאתה מדבר עליהם אתה יכול לקפל את הבאסטה שלך ולכבות את האורות,
כי היכולת שלך להעביר איזשהו שינוי תהיה אפסית.
אף אחד לא יקשיב לך, וגם אותם ה-40,000 יצומצמו בהמשך ל-20,000 ובסופו של דבר יצומצמו ל-0.
לכן כל מצע של העמותה צריך להיות סביב שימור הכח הזה בכל דרך אפשרית בעדיפות ראשונה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

לאוורסט וניאון גולדן...
התבטאויות יותר מתנשאות ומשתחצנות מזה לא יכולתם להביא. מי שם אותכם לשופטים?
אתם יכולים לבוא עם כמה סיפורי איימים שאתם רוצים כדי לקדם את האג'נדה שלכם.
אני בא עם סטטיסטיקה ומספרים מ-67 שנות קיומה של המדינה שמראים אחרת לגמרי.
יש לי חדשות בשבילכם.
אותה פרימה של תחום הנשק הישראלי לא תסתיים בהגדרתו מחדש, אלא בכך שבסופו של דבר גם לכם לא יהיה נשק.
הדרך לגהנום רצופה בכוונות טובות, ולהזכיר כמה רפורמות שנעשו בעבר.
- הרפורמה שהנהיג חיים רמון עם חוק בריאות ממלכתי, הייתה מתוך כוונה טובה שלכולם תהיה בריאות ציבורית.
זה הסתיים בזה שלאף אין בריאות ציבורית ושביטוחי הבריאות הפרטיים רק פורחים.
- הרפורמה בקווי התחבורה הציבורית הייתה מתוך כוונה לשפר את השירות.
זה הסתיים בזה שאמא שלי בת ה-80 פלוס תקועה בבית בלי שום אפשרויות להתנייד.
- הרפורמה בכלכלה שביבי הנהיג בתור שר אוצר החל מ-2003 היתה מתוך כוונה לייצר משק תחרותי ומציאות טובה לכולם.
זה הסתיים בריכוזיות, יוקר מחיה בין הגבוהים בעולם ויותר מ-1.5 מליון ילדים מתחת לקו העוני.
- הרפורמה שאתם מנסים להעביר בתחום רישוי הנשק נעשית מכל הכוונות הטובות.
מתוך דאגה אמיתית שכל מי שנושא נשק יהיה ראוי לכך ובעל רמת אימון גבוהה.
זה יסתיים בזה שלאף אחד במדינה לא יהיה נשק.
תעשה למשפט הזה העתק/הדבק ותשמור אותו לאותו היום שאבוא ואגיד "אמרתי לכם".
א.
תסכים איתי שמרבית אחוזי בעלי תבחין 'משמר' הם לא בדיוק האנשים שהיית רוצה שיחזיקו נשק במתכונת הנוכחית.
, ובשלב הרביעי, בפרימה יזומה של תחום הנשק הישראלי, למי שהיינו רוצים לראות עם אקדח, מי שלא, ומי שכן אבל בהתקיים סדרת תנאים.
התבטאויות יותר מתנשאות ומשתחצנות מזה לא יכולתם להביא. מי שם אותכם לשופטים?
אתם יכולים לבוא עם כמה סיפורי איימים שאתם רוצים כדי לקדם את האג'נדה שלכם.
אני בא עם סטטיסטיקה ומספרים מ-67 שנות קיומה של המדינה שמראים אחרת לגמרי.
יש לי חדשות בשבילכם.
אותה פרימה של תחום הנשק הישראלי לא תסתיים בהגדרתו מחדש, אלא בכך שבסופו של דבר גם לכם לא יהיה נשק.
הדרך לגהנום רצופה בכוונות טובות, ולהזכיר כמה רפורמות שנעשו בעבר.
- הרפורמה שהנהיג חיים רמון עם חוק בריאות ממלכתי, הייתה מתוך כוונה טובה שלכולם תהיה בריאות ציבורית.
זה הסתיים בזה שלאף אין בריאות ציבורית ושביטוחי הבריאות הפרטיים רק פורחים.
- הרפורמה בקווי התחבורה הציבורית הייתה מתוך כוונה לשפר את השירות.
זה הסתיים בזה שאמא שלי בת ה-80 פלוס תקועה בבית בלי שום אפשרויות להתנייד.
- הרפורמה בכלכלה שביבי הנהיג בתור שר אוצר החל מ-2003 היתה מתוך כוונה לייצר משק תחרותי ומציאות טובה לכולם.
זה הסתיים בריכוזיות, יוקר מחיה בין הגבוהים בעולם ויותר מ-1.5 מליון ילדים מתחת לקו העוני.
- הרפורמה שאתם מנסים להעביר בתחום רישוי הנשק נעשית מכל הכוונות הטובות.
מתוך דאגה אמיתית שכל מי שנושא נשק יהיה ראוי לכך ובעל רמת אימון גבוהה.
זה יסתיים בזה שלאף אחד במדינה לא יהיה נשק.
תעשה למשפט הזה העתק/הדבק ותשמור אותו לאותו היום שאבוא ואגיד "אמרתי לכם".
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מי ששם אותי לשופט הוא המשרד לבט"פ שהסמיך אותי כמדריך ירי. את הגברת שמחליטה להכניס אצבע לשמורת הדק כי "יו איזה קטע - מושכים וזה חוזר חזרה" בדלפק הייתי שולח הביתה בלי אקדח, ואת הגברת שלא מגיעה ל 70% פגיעות גם לא הייתי מסמיך - ואם הייתי יודע שגם עמיתי למקצוע מאוגדים ולשלוח אותה הרחק ממטווח א' לא יסתיים בהסמכתה במטווח ב' הייתי יכול לישון רגוע יותר בלילה.
גם מנבואות האיוב אני לא מתרשם, ובטח שלא ראיתי בדל של "סטטיסטיקה". למה שאומר המשרד לבט"פ אני מקשיב היטב, "צמצום" ולא ביטול. והמדיניות משתנה יותר מהר מהרוח, מאלי ישי שרצה שעבר פלילי לא ימנע הוצאת רשיון לנשק, וכלה בשר הנוכחי שפתאום מנחה למאבטחים לצאת הביתה עם נשק, מרחיב את רשימת היישובים הזכאים ומחזיר את מד"א לרשימת התבחינים. בכל פעם שאזרח מסכל פיגוע או מונע אירוע אלים, אנחנו מקבלים נקודה, בכל פעם שאזרח גורם נזק במזיד או במקרה, רשלן או חסר אחריות עם הנשק שלו אנחנו מפסידים מאה נקודות. רמת ההכשרה היום מזרימה חסרי מודעות בטיחותית לנשק עם אקדח לרחובות - ומאות הנקודות שירדו בדרך. באוטופיה שבה נושא נשק עולה לחדשות רק כאשר הוא פעל לטובת הציבור ולא נגדו, אף אחד (בעידוד סוחרי הנשק) לא ימנע קבלת רשיון - ולשם צריך לחתור.
כל הרפורמות שציינת הן של שירותים שהמדינה מספקת לאזרח ושעולים לה כסף. אף אחת מהן לא רלוונטית לעניין. דווקא את הדוגמא הכי רלוונטית הזנחת ואתה יודע למה. המדינה אוהבת מכוניות פרטיות, היא חושקת בנהגים משלמי מיסים, אלו שירותים עם ה ROI הכי גבוה למדינה. ועדיין דורשת המדינה הכשרה בסיסית של 27 שעות. והאזרחים לומדים נהיגה, ומוציאים רשיון ונכשלים בטסטים ומשלמים אלפי שקלים על כך. הרמה הבטיחותית היום נמוכה בכביש, אבל אני רק מדמיין מה יקרה כשכל מי שחפצה נפשו יקח אוטו וינהג, אבל למה לדמיין, אנחנו רואים עם אופניים חשמליות, ואנחנו רואים בדרום ובצפון הורים שמאפשרים לילדים שלהם לנהוג - התוצאה בהתאם. אין שום הבדל בין הבחורה שחשבה "יו איזה מגניב ללחוץ על ההדק" לבין הילד שאומר "יו איזה מגניב לנסוע ממש מהר על מדרכה עם אמא של איתמר בת ה80 מדדה לאיטה כי גנבו לה את התחב"צ" שניהם אזרחים לא מנוסים ולא מוכשרים שהמדינה באופן רשלני נתנה להם להפעיל כלי מסוכן.
המלחמה על כל שינוי, פגיעה או הגבלה על נושאי נשק אפשרית במקום שבו א-פריורי יש לך זכות לשאת נשק. בארה"ב היה ה NRA מאשים את הסבתא בת ה 89 שלא החזיקה נשק בעצמה כדי להגן על עצמה. בכך שמי מאתנו שם באותה חבילה אותי ואת יקטרינה חביבולין - אין לי ספק שלשנינו יקחו נשק. ובאופן ספציפי אני כל הזמן מובל למחשבה שאם לא היית קיים ב"סליק", ההשקעה הטובה ביותר של הבט"פ תהיה לשתול אחד כמוך. מזרה אימה ומשרה ייאוש - עם ה"אמרתי לכם" המהדהד מעל הראש והדטרמיניסטיות של ממילא אין לכם מה לשנות ומה לעשות. אז אני עשיתי ושלמתי 100 שקל, וגיליתי שלאוטופיה שאליה אני שואף שותפים מנוסים ממני וממך. רוצה להוסיף פראייר לרשימת המחמאות שחילקת לי עכשיו יחד עם המחמאות שחילקת לי בעבר? אתה מוזמן - ממך זו רק מחמאה.
גם מנבואות האיוב אני לא מתרשם, ובטח שלא ראיתי בדל של "סטטיסטיקה". למה שאומר המשרד לבט"פ אני מקשיב היטב, "צמצום" ולא ביטול. והמדיניות משתנה יותר מהר מהרוח, מאלי ישי שרצה שעבר פלילי לא ימנע הוצאת רשיון לנשק, וכלה בשר הנוכחי שפתאום מנחה למאבטחים לצאת הביתה עם נשק, מרחיב את רשימת היישובים הזכאים ומחזיר את מד"א לרשימת התבחינים. בכל פעם שאזרח מסכל פיגוע או מונע אירוע אלים, אנחנו מקבלים נקודה, בכל פעם שאזרח גורם נזק במזיד או במקרה, רשלן או חסר אחריות עם הנשק שלו אנחנו מפסידים מאה נקודות. רמת ההכשרה היום מזרימה חסרי מודעות בטיחותית לנשק עם אקדח לרחובות - ומאות הנקודות שירדו בדרך. באוטופיה שבה נושא נשק עולה לחדשות רק כאשר הוא פעל לטובת הציבור ולא נגדו, אף אחד (בעידוד סוחרי הנשק) לא ימנע קבלת רשיון - ולשם צריך לחתור.
כל הרפורמות שציינת הן של שירותים שהמדינה מספקת לאזרח ושעולים לה כסף. אף אחת מהן לא רלוונטית לעניין. דווקא את הדוגמא הכי רלוונטית הזנחת ואתה יודע למה. המדינה אוהבת מכוניות פרטיות, היא חושקת בנהגים משלמי מיסים, אלו שירותים עם ה ROI הכי גבוה למדינה. ועדיין דורשת המדינה הכשרה בסיסית של 27 שעות. והאזרחים לומדים נהיגה, ומוציאים רשיון ונכשלים בטסטים ומשלמים אלפי שקלים על כך. הרמה הבטיחותית היום נמוכה בכביש, אבל אני רק מדמיין מה יקרה כשכל מי שחפצה נפשו יקח אוטו וינהג, אבל למה לדמיין, אנחנו רואים עם אופניים חשמליות, ואנחנו רואים בדרום ובצפון הורים שמאפשרים לילדים שלהם לנהוג - התוצאה בהתאם. אין שום הבדל בין הבחורה שחשבה "יו איזה מגניב ללחוץ על ההדק" לבין הילד שאומר "יו איזה מגניב לנסוע ממש מהר על מדרכה עם אמא של איתמר בת ה80 מדדה לאיטה כי גנבו לה את התחב"צ" שניהם אזרחים לא מנוסים ולא מוכשרים שהמדינה באופן רשלני נתנה להם להפעיל כלי מסוכן.
המלחמה על כל שינוי, פגיעה או הגבלה על נושאי נשק אפשרית במקום שבו א-פריורי יש לך זכות לשאת נשק. בארה"ב היה ה NRA מאשים את הסבתא בת ה 89 שלא החזיקה נשק בעצמה כדי להגן על עצמה. בכך שמי מאתנו שם באותה חבילה אותי ואת יקטרינה חביבולין - אין לי ספק שלשנינו יקחו נשק. ובאופן ספציפי אני כל הזמן מובל למחשבה שאם לא היית קיים ב"סליק", ההשקעה הטובה ביותר של הבט"פ תהיה לשתול אחד כמוך. מזרה אימה ומשרה ייאוש - עם ה"אמרתי לכם" המהדהד מעל הראש והדטרמיניסטיות של ממילא אין לכם מה לשנות ומה לעשות. אז אני עשיתי ושלמתי 100 שקל, וגיליתי שלאוטופיה שאליה אני שואף שותפים מנוסים ממני וממך. רוצה להוסיף פראייר לרשימת המחמאות שחילקת לי עכשיו יחד עם המחמאות שחילקת לי בעבר? אתה מוזמן - ממך זו רק מחמאה.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
טוב נו... אז המשרד לבט"פ מינה אותך למדריך ירי. סבבה.
אין שום דמיון בין מה שקורה ברחוב עם האופניים החשמליים למה שקורה בכל הקשור לכלי יריה ברשיון.
תאמין לי שאם מס' הנפגעים מתאונות נשק היה מגיע למאית לזה מאופניים חשמליים,
המדינה הייתה אוספת מזמן את הנשק מכולם.
הרי כל ההגבלות והגזירות נפלו עלינו על הרבה פחות מזה, אז תאר לך מה היה קורה...
כן אני מסכים איתך שהיום המערכת מזרימה אנשים חסריה הכשרה בשוק.
הדרך לטפל בזה היא ליצור מוטיבציה חיובית ורצון לרכוש הכשרה מתאימה ולא לכרות את הענף שעליו אתה יושב.
אתה יכול להקשיב למה שהמשרד לבט"פ אומר, אני מאמין למה שהמשרד לבט"פ עושה.
בנתיים המשרד לבט"פ פועל לחיסול שלנו, ואם תטרח לקרוא את מה שכתבו חברי הנהלת העמותה בהודעות מעל,
תראה ותיווכח שגם הם שותפים לדעה הזו.
לגבי הדטרמיניסטיות והיאוש.. צר לי אחי, אבל אתה הוזה מנבכי נשמתך.
הויכוח שלי עם ראשי העמותה הוא לא על המטרות, אלא על הדרך להשיג אותן ויש הרבה מה לעשות.
כמו שאמרת, כיוון שאנחנו לא חיים בארה"ב ואין לנו זכות מוקנית לשאת נשק - כרגע כל נושא נשק ברשיון הוא נכס שאסור לוותר עליו.
נכון, זה לא אופטימלי, ועדיף היה שלאותו אדם הייתה הכשרה וכו' וכו'..
אבל זה כרגע מה שיש לנו ביד ועם זה צריך לנצח.
ברגע שתגרום לאותו אחד לוותר /תאפשר למדינה לקחת לו את הנשק - איבדת עוד קול ועוד כח שכרגע אין לך ממנו בשפע.
א.
אין שום דמיון בין מה שקורה ברחוב עם האופניים החשמליים למה שקורה בכל הקשור לכלי יריה ברשיון.
תאמין לי שאם מס' הנפגעים מתאונות נשק היה מגיע למאית לזה מאופניים חשמליים,
המדינה הייתה אוספת מזמן את הנשק מכולם.
הרי כל ההגבלות והגזירות נפלו עלינו על הרבה פחות מזה, אז תאר לך מה היה קורה...
כן אני מסכים איתך שהיום המערכת מזרימה אנשים חסריה הכשרה בשוק.
הדרך לטפל בזה היא ליצור מוטיבציה חיובית ורצון לרכוש הכשרה מתאימה ולא לכרות את הענף שעליו אתה יושב.
אתה יכול להקשיב למה שהמשרד לבט"פ אומר, אני מאמין למה שהמשרד לבט"פ עושה.
בנתיים המשרד לבט"פ פועל לחיסול שלנו, ואם תטרח לקרוא את מה שכתבו חברי הנהלת העמותה בהודעות מעל,
תראה ותיווכח שגם הם שותפים לדעה הזו.
לגבי הדטרמיניסטיות והיאוש.. צר לי אחי, אבל אתה הוזה מנבכי נשמתך.
הויכוח שלי עם ראשי העמותה הוא לא על המטרות, אלא על הדרך להשיג אותן ויש הרבה מה לעשות.
כמו שאמרת, כיוון שאנחנו לא חיים בארה"ב ואין לנו זכות מוקנית לשאת נשק - כרגע כל נושא נשק ברשיון הוא נכס שאסור לוותר עליו.
נכון, זה לא אופטימלי, ועדיף היה שלאותו אדם הייתה הכשרה וכו' וכו'..
אבל זה כרגע מה שיש לנו ביד ועם זה צריך לנצח.
ברגע שתגרום לאותו אחד לוותר /תאפשר למדינה לקחת לו את הנשק - איבדת עוד קול ועוד כח שכרגע אין לך ממנו בשפע.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר