לא יודע מי ה"טובים" מי ה"רעים"ומי ומה אנחנו?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: לא יודע מי ה"טובים" מי ה"רעים"ומי ומה אנחנו?
לחבר ניאון גולדן
הייתי ממדריכי הירי הראשונים.
גם התקבלתי לגילדת המדריכים הבכירים בסבב הראשון.
אולם כאשר נדרשתי להכשיר כל אחד גם כשרמתו לא הניחה את דעתי.
פרשתי...
מי שמאפשר למדריך גם להדריך גם לבחון וגם להסמיך,
כשהוא יודע שהמדריך עובד במטווח והמטווח אומר לו לא תסמיך אקח מדריך אחר,
הוא עבריין !
העבריינים הם המדור לרישוי כלי יריה !
שלא מבינים כלום בתחומם ! (למה אין תבחינים לפקידי רישוי ?)
שמסכימים שלא יהיה בוחן חיצוני.
לחטא הזה הם מוסיפים פשע...
הם דורשים ממדריך ירי (מע"ר) למיין מיון רפואי ולמיין מיון בשפה העברית.
אם אתה ממשיך לשמש מדריך ירי אתה שותף (זוטר) לפשע שמתנהל כאן.
הייתי ממדריכי הירי הראשונים.
גם התקבלתי לגילדת המדריכים הבכירים בסבב הראשון.
אולם כאשר נדרשתי להכשיר כל אחד גם כשרמתו לא הניחה את דעתי.
פרשתי...
מי שמאפשר למדריך גם להדריך גם לבחון וגם להסמיך,
כשהוא יודע שהמדריך עובד במטווח והמטווח אומר לו לא תסמיך אקח מדריך אחר,
הוא עבריין !
העבריינים הם המדור לרישוי כלי יריה !
שלא מבינים כלום בתחומם ! (למה אין תבחינים לפקידי רישוי ?)
שמסכימים שלא יהיה בוחן חיצוני.
לחטא הזה הם מוסיפים פשע...
הם דורשים ממדריך ירי (מע"ר) למיין מיון רפואי ולמיין מיון בשפה העברית.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
ראיתי בתי עסק שאכן ידם קלה ומאפשרים חידוש גם לאנשים שלא מסוגלים לתפעל נשק בצורה בטיחותית, ראיתי גם גם בית עסק שמקפיד מאד. שום תוספת חוקים ונהלים לא תשנה את זה, רק אכיפה יעילה ומתוחכמת של חוקים קיימים. אפשר למשל לשלוח מפקח סמוי לדגום הכשרות של חידוש רשיון , יש פתרון אם מחפשים, המצב הקיים כיום מאפשר למדריך הירי לזהות אדם בעייתי מבחינה בטיחותית ולא לחתום לו , במידה ובעל העסק מגבה אותו. כשגובר השיקול העסקי , זו בעיה שקיימת גם במכוני רישוי רכב - שם גם יעבירו עבור שוחד רכב שלא קיים, זה הרבה יותר נפוץ והרבה יותר מסוכן לציבור וזה עדיין לא טופל כמו שצריך.
ככלל אני מתנגד להטלת גזרות נוספות , מלבד תוספת עלות לא תהיה להן שום תועלת אמיתית ובטח שלא צריך לעודד אותן.
צריך להתחיל להפנים, שאזרח בוגר אחראי למעשיו, מי שמתרשל וגורם נזק לאחר - ישא את הדין על כך באופן אישי.
אבל כאן יש מדיניות של - האזרח הקטן לא מבין ולא אחראי, לכן לחליט ״אנחנו״ מה טוב עבורו ונקבע לו מסגרות נוקשות, כאשר ה ״אנחנו״ זה המשתנה הבלתי תלוי ...
ככלל אני מתנגד להטלת גזרות נוספות , מלבד תוספת עלות לא תהיה להן שום תועלת אמיתית ובטח שלא צריך לעודד אותן.
צריך להתחיל להפנים, שאזרח בוגר אחראי למעשיו, מי שמתרשל וגורם נזק לאחר - ישא את הדין על כך באופן אישי.
אבל כאן יש מדיניות של - האזרח הקטן לא מבין ולא אחראי, לכן לחליט ״אנחנו״ מה טוב עבורו ונקבע לו מסגרות נוקשות, כאשר ה ״אנחנו״ זה המשתנה הבלתי תלוי ...
- סליקאי טיטניום

אם הבן שלי נוסע באוטובוס ומחבל חמוש מתחיל לטבוח את הנוסעים, הייתי מאד רוצה שיהיה על האוטובוס כלי נשק גם בידיים של אדם עיוור. כי קיימת אפשרות לא רעה שמישהו שכן יודע מה לעשות עם הנשק הזה, יוכל להיעזר בו. היה מקרה כזה בפיגוע הטרקטור הראשון, בו חייל בחופשה הסתייע בנשק של מאבטח או אזרח פחות מיומן בכדי לסיים את האירוע.
המחשבה שהבן שלי יפגע מכדור טועה במקרה כזה, הרבה פחות מטרידה אותי.
אני לא רואה שאנשים ממש לא מיומנים טורחים להסתובב עם נשק עליהם ביום-יום, גם אם יש להם נשק הוא מאופסן בבית.
אני כן רואה מקרים של אנשים שיש להם נשק ברשיון, מחליטים להוציא אותו מהנפטלין ( למי שצריך הסבר- זה כמוסות של פעם נגד עש בארון הבגדים
) , לצאת להתאמן ולשאת אותו עליהם כשהם חשים צורך.
המחשבה שהבן שלי יפגע מכדור טועה במקרה כזה, הרבה פחות מטרידה אותי.
אני לא רואה שאנשים ממש לא מיומנים טורחים להסתובב עם נשק עליהם ביום-יום, גם אם יש להם נשק הוא מאופסן בבית.
אני כן רואה מקרים של אנשים שיש להם נשק ברשיון, מחליטים להוציא אותו מהנפטלין ( למי שצריך הסבר- זה כמוסות של פעם נגד עש בארון הבגדים
- סליקאי טיטניום

ניר ל כתב:צריך להתחיל להפנים, שאזרח בוגר אחראי למעשיו, מי שמתרשל וגורם נזק לאחר - ישא את הדין על כך באופן אישי.
זה בדיוק מה שאני אומר ועל כך התנגדותי לגישה המתנשאת הזאת.
ובתכלס, מקום המדינה ועד היום טפו טפו טפו, אותו ציבור הוכיח את עצמו מעל ומעבר כציבור אחראי שמתנהל ללא דופי.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

יש לי דוד שהוציא בזמנו רשיון לאקדח אחרי חטיפת האוטובוס בכביש החוף, כי הוא היה נוסע לעיתים בכביש החוף ופעם זו הייתה סיבה מספיק טובה כנראה. אבל כעבור זמן קצר האקדח שהיה בתיק, כמעט נשכח על שולחן בפיקניק ועבר אחר כבוד לכספת בבית.
לפני אי אילו שנים, הנאתי אותו מכוונתו לוותר על האקדח ולשמור את האופציה הזו פתוחה והנה זה פלא - בעקבות טיפוח תחביב של רכיבה בשדות הוא חש לאחרונה שלא בנוח ״משום מה״ לשוטט לבד בשדות השפלה, הוציא את הנשק מהכספת ופנה למטווח הקרוב כדי להתאמן בירי. כי אם נושאים נשק - כדאי לדעת להשתמש בו . רק שהברטה הוותיקה 0.32 נתקעת כל כדור שני ועכשיו הוא מעוניין להחליף אותה .... כי אם כבר מחזיקים אקדח, רצוי שיהיה במצב תקין. לכל המסקנות האלו הגיע בעצמו, כי הוא אדם חושב ואחראי , גם אם אינו חובב כלי יריה ולא חי סביב הנושא הזה. תנו קצת קרדיט, בטח אם אתם מצפים לקבל בחזרה...
לפני אי אילו שנים, הנאתי אותו מכוונתו לוותר על האקדח ולשמור את האופציה הזו פתוחה והנה זה פלא - בעקבות טיפוח תחביב של רכיבה בשדות הוא חש לאחרונה שלא בנוח ״משום מה״ לשוטט לבד בשדות השפלה, הוציא את הנשק מהכספת ופנה למטווח הקרוב כדי להתאמן בירי. כי אם נושאים נשק - כדאי לדעת להשתמש בו . רק שהברטה הוותיקה 0.32 נתקעת כל כדור שני ועכשיו הוא מעוניין להחליף אותה .... כי אם כבר מחזיקים אקדח, רצוי שיהיה במצב תקין. לכל המסקנות האלו הגיע בעצמו, כי הוא אדם חושב ואחראי , גם אם אינו חובב כלי יריה ולא חי סביב הנושא הזה. תנו קצת קרדיט, בטח אם אתם מצפים לקבל בחזרה...
- סליקאי טיטניום

ניר ל כתב:אני לא רואה שאנשים ממש לא מיומנים טורחים להסתובב עם נשק עליהם ביום-יום, גם אם יש להם נשק הוא מאופסן בבית.
אני כן רואה מקרים של אנשים שיש להם נשק ברשיון, מחליטים להוציא אותו מהנפטלין ( למי שצריך הסבר- זה כמוסות של פעם נגד עש בארון הבגדים %3 ) , לצאת להתאמן ולשאת אותו עליהם כשהם חשים צורך.
גם פה אתה רק מחזק את דעתי.
אנחנו בתור אזרחים נושאי נשק ברשיון מנותקים וצריכים להמשיך להיות מנותקים מכל הנושא של בטחון הציבור.
אנחנו צריכים לברוח מזה כמו מאש:
א. כי זה לא המנדט שלנו
ב. כדי להמנע מאותו הקונפיקט עם הביטחוניסטים בעלי חברות האבטחה.
הנשק ניתן לי לצורך הגנה עצמית - קרי להגן על החיים שלי בלבד.
לא כדי לאבטח טיולים, לא כדי לשמור על בתי ספר, ולא כדי להגיב על אירוע פח"ע/פלילי כזה או אחר.
ובתור שכזה, זכותי לבחור מתי להוציא אותו מהנפטלין ולשאת אותו עלי ומתי להשאיר אותו בבית.
ובשורה התחתונה - בכל הפיגועים האחרונים מי שהגיב וניטרל היו או:
- שוטרים בתפקיד
- חיילים
- מאבטחים חמושים
למעט פיגוע טרקטור אחד בירושליים בו אזרח נושא נשק השתתף בחגיגת הירי יחד עם עוד כוחות.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אני הגבתי כדי לחזק את דעתך , ראיתי שאתה די בודד במערכה 
- סליקאי טיטניום

אילן ב כתב:לחבר ניאון גולדן
...
כפי שכתבתי בהודעה שלי,
ביקרתי היום באחד ממטווחי ארצנו. בדלפק היו מספר לקוחות לפני.
הגעתי כלקוח, צפיתי כלקוח ועזבתי כלקוח.
תנוח דעתך אילן יקירי, שהיות ומדריך ירי אינו מקור ההכנסה שלי, אין לי שום כוונה לחפף, לכסת"ח להעביר מלמעלה מלמטה או מהצד אף אחד שאני לא מרגיש שלם לגמרי עם הרמה הבטיחותית שלו ולא עומד בדרישות המשרד (שוכב עם הרמה של היום).
ובטון מעט יותר עצוב אני מזכיר (והפוסטים נמצאים מיותמים בארכיון) שעוד כחצי שנה נוכל לציין עשור לפעם האחרונה שהיה נסיון להקים ארגון שמאגד את מדריכי הירי ומפקחי המטווח, ISIA, שרק מלקרוא את רשימת החברים שהיו שותפים להקמתו (האורים והתומים של "הסליק" שבוחרים לאחרונה להדיר רגליהם מלכתוב כאן) אפשר להבין איזה הישג שלמרות הקשיים, עמותה בתחום נשק חיה, קיימת, בועטת, נושמת ומגייסת.
אני רק יכול לקוות שבמסגרת העמותה תקום לתחייה היוזמה לאגד את בעלי המקצוע האלו, שבמסגרת העמותה יוכלו מדריכי ירי להציע חידושי רשיון מסובסדים (ורמת מיומנות גבוהה יותר) לשאר החברים, קורסים מסודרים לנושאי הנשק שמעוניינים להעלות את רמת המיומנות שלהם, וסוג של "ביטוח משפטי" ליום מעונן. יש עוד הרבה מאוד שאפשר לקדם עבור נושאי הנשק שחברים בעמותה, ולא אתפלא אם בפורמט זה או אחר, בעוד מספר שנים העמותה תוכר כגוף הראשי להמליץ על אזרחים (חברי עמותה מן הסתם) כרשאים להוציא רשיון בתבחין "נושא נשק מיומן".
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
1. שמחתי לקרוא.
2. נעצבתי כי מי שפרנסתו היחידה מדריך ירי עדיין ממשיך "לחפף" במצוות מנהל המטווח.
3. עדיין תעשיית הביטחון הירודה פוגעת בביטחון ובנושאי הנשק האישי.
2. נעצבתי כי מי שפרנסתו היחידה מדריך ירי עדיין ממשיך "לחפף" במצוות מנהל המטווח.
3. עדיין תעשיית הביטחון הירודה פוגעת בביטחון ובנושאי הנשק האישי.
חבר isia זכור !
pichinan כתב:איתמר - הם לעולם לא יבינו אותך, לכן כרגע יש כמה אנשים שעובדים על הקמת משהו מקביל שינסה לצמצם את הנזק הרב שהעמותה עשתה לנו בעלי התבחין המשמר.
כן, עסו לך נזק נוראי, גרמו לחוק הפסיכולוגים לא לחול עליך ובכך חסכו לך 600 ש"ח פעם ב 3 שנים, הא וכן, איפשרו לך להחליף כלי ירי לחדש, מה שלא היה אפשרי לפני כן (ושחוסר היכולת להחליף כלי ירי הייתה אחת הסיבות שבגללן קמה העמותה).
אתה יודע מה, אני כבר עייפתי מלהסביר לאנשים את ההבדל בין העמותה למשרד הבט"פ ולהזכיר שתבחין "לפני 96" ותבחין "משמר" בצורתו הנוכחית בוטלו לפני שהעמותה קמה.
אז הנה "אתה צודק - יאללה לעבודה, תקימו גף מתחרה, תציגו את עצמכם לפני היורים, תתחילו לגייס חברים ואם אני אראה שאתם אנשים רציניים ולא סתם חבורה של לוחמי COUNTERSTRIKE - יש לכם את דמי החבר שלי". אבל משהו בניסיון שלי אומר שמי שמשקיע את מירב מאמציו בלכתוב סיסימאות בפורומים ופייסבוק לא ממש מתכוון לעשיה של ממש.
Money talks - bullshit walks.
~Hunter~ כתב:pichinan כתב:איתמר - הם לעולם לא יבינו אותך, לכן כרגע יש כמה אנשים שעובדים על הקמת משהו מקביל שינסה לצמצם את הנזק הרב שהעמותה עשתה לנו בעלי התבחין המשמר.
כן, עסו לך נזק נוראי, גרמו לחוק הפסיכולוגים לא לחול עליך ובכך חסכו לך 600 ש"ח פעם ב 3 שנים, הא וכן, איפשרו לך להחליף כלי ירי לחדש, מה שלא היה אפשרי לפני כן (ושחוסר היכולת להחליף כלי ירי הייתה אחת הסיבות שבגללן קמה העמותה).
אתה יודע מה, אני כבר עייפתי מלהסביר לאנשים את ההבדל בין העמותה למשרד הבט"פ ולהזכיר שתבחין "לפני 96" ותבחין "משמר" בצורתו הנוכחית בוטלו לפני שהעמותה קמה.
אז הנה "אתה צודק - יאללה לעבודה, תקימו גף מתחרה, תציגו את עצמכם לפני היורים, תתחילו לגייס חברים ואם אני אראה שאתם אנשים רציניים ולא סתם חבורה של לוחמי COUNTERSTRIKE - יש לכם את דמי החבר שלי". אבל משהו בניסיון שלי אומר שמי שמשקיע את מירב מאמציו בלכתוב סיסימאות בפורומים ופייסבוק לא ממש מתכוון לעשיה של ממש.
Money talks - bullshit walks.
1. קודם כל תלמד לאיית.
2. כל הדיון לבש אופי מאד אישי.
3. העובדה שסוף סוף קמה עמותה, עדיין לא אומרת שצריך להשתחוות, לסתום את הפה ולהגיד אמן על כל דבר כאילו זו תורה מסיני.
יש מקום לדיון ציבורי, יש מקום לביקורת ויש מקום לדעות שונות (גם אם זה לא מוצא חן בעיני כמה אנשים).
תאמין לי שאני יודע להבדיל בין המשרד לבט"פ לעמותה.
רד מהעץ ותן את הקרדיט לי ולעוד כמה אנשים שקוראים פה שאנחנו יודעים את ההבדל.
לדעתי האג'נדה של העמותה כפי שהיא היום משרתת יותר את המטרות של המשרד לבט"פ מאשר את האינטרסים שלי. על זה הויכוח.
4. לא אין לי שום כוונה להקים גוף מתחרה. לא כי אני לא חושב שאין לזה מקום, אלא מפני שאין לי טיפה זמן פנוי להשקיע בזה. אני עובד 12 שעות ביום, ואת מעט הזמן הפנוי שיש לי אני מעדיף להקדיש למשפחה.
5. לגבי התרומה של העמותה לביטול בדיקת הפסיכולוג והאפשרות להחלפת כלי נשק,
תאמין לי שאין לי מושג.
מה שאני בטוח זה שאתם לא הייתם הגורם היחידי שבחש בקדרה.
- לחברות השמירה יש מספיק אינטרס שההחלטה הזו לא תעבור (ושנינו יודעים למי המשרד לבט"פ מקשיב יותר)
- לגבי האפשרות להחליף נשק בתבחין משמר, אני אתן לכם את ההנאה שבספק,
אבל תחושת הבטן שלי אומרת שהמשרד לבט"פ בעצמו חיפש דרך לרדת מהעץ.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:
תאמין לי שאין לי מושג.
אתה מוזמן לבדוק את הפרוטוקולים של ועדת הפנים של הכנסת (הם זמינים ברשת) ולראות את תרומתנו
היו הרבה ש"בחשו בקדרה", ובסוף רק נושאי נשק פרטי וספורטיבי קיבלו פטור. זה אומר לך משהו?
- לחברות השמירה יש מספיק אינטרס שההחלטה הזו לא תעבור (ושנינו יודעים למי המשרד לבט"פ מקשיב יותר)
אם כל כך מקשיבים להם, אז איך זה שהעובדים שלהם הם בעיקר מי שחייב ללכת לפסיכולוג?
א.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
afss כתב:itamar כתב:
תאמין לי שאין לי מושג.
אתה מוזמן לבדוק את הפרוטוקולים של ועדת הפנים של הכנסת (הם זמינים ברשת) ולראות את תרומתנו
היו הרבה ש"בחשו בקדרה", ובסוף רק נושאי נשק פרטי וספורטיבי קיבלו פטור. זה אומר לך משהו?
אם כל כך מקשיבים להם, אז איך זה שהעובדים שלהם הם בעיקר מי שחייב ללכת לפסיכולוג?
א.
האמת שטרחתי עכשיו לבדוק - אתה צודק ואני חוזר בי ממה שאמרתי.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:1. קודם כל תלמד לאיית.
א.
צר לי אבל זה המקום בו איבדת אותי. כי אם זה כל מה שתפש את תשומת ליבך בכל מה שכתבתי אז באמת שהדיון הזה מיותר ואולי מקומום בפורום "רגע של עברית עם אבשלום קור".
נאה דורש - נאה מקיים ובאמירה הנ"ל אתה הופך את הכל לאישי - ואין לי שום כוונה לשתף עם זה פעולה.
נ.ב.
"לא אין לי שום כוונה להקים גוף מתחרה. לא כי אני לא חושב שאין לזה מקום, אלא מפני שאין לי טיפה זמן פנוי להשקיע בזה. אני עובד 12 שעות ביום, ואת מעט הזמן הפנוי שיש לי אני מעדיף להקדיש למשפחה"
כמה מפתיע, אבל היי, בו נמשיך לספר לאחרים, שכן עושים, מה הם צריכים לעשות, הרי אצלנו כל אחד הוא שר האוצר ומאמן נבחרת ישראל בכדורגל, מהספה בסלון שלו, כמובן.
~Hunter~ כתב:itamar כתב:1. קודם כל תלמד לאיית.
א.
צר לי אבל זה המקום בו איבדת אותי. כי אם זה כל מה שתפש את תשומת ליבך בכל מה שכתבתי אז באמת שהדיון הזה מיותר ואולי מקומום בפורום "רגע של עברית עם אבשלום קור".
נאה דורש - נאה מקיים ובאמירה הנ"ל אתה הופך את הכל לאישי - ואין לי שום כוונה לשתף עם זה פעולה.
נ.ב.
"לא אין לי שום כוונה להקים גוף מתחרה. לא כי אני לא חושב שאין לזה מקום, אלא מפני שאין לי טיפה זמן פנוי להשקיע בזה. אני עובד 12 שעות ביום, ואת מעט הזמן הפנוי שיש לי אני מעדיף להקדיש למשפחה"
כמה מפתיע, אבל היי, בו (בוא) נמשיך לספר לאחרים, שכן עושים, מה הם צריכים לעשות, הרי אצלנו כל אחד הוא שר האוצר ומאמן נבחרת ישראל בכדורגל, מהספה בסלון שלו, כמובן.
את הדמגוגיה בגרוש הזו אני מכיר עוד מ-48.
עם כל הכבוד לכל אלה שעושים, ויש הרבה כבוד עדיין זה לא אומר שהם חפים מטעויות. ועדיין זה לא אומר שהם לא צריכים להיות חשופים לביקורת.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר