חידוש רשיון תבחין משמר
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
חידוש רשיון תבחין משמר
שלום לכולם!
אני צריך לחדש את הרישיון בעוד כשלושה חודשים
הרישיון בתבחין משמר, עיינתי בדבר השר לביטחון הפנים:
{קבע השר כי במסגרת התבחינים החדשים
שייקבעו בתחילת שנת 2014 לא יינתנו רישיונות לכלי ירייה
בשל תבחין משמר, ומבקש רישיון יצטרך לעמוד באחד
התבחינים האחרים לשם המשך טיפול בבקשתו לרישיון.}
האם נתקלתם בבעיה זו בחידוש רישיונכם?
האם הרישיון שלי בסכנה?
תודה למשיבים.
אני צריך לחדש את הרישיון בעוד כשלושה חודשים
הרישיון בתבחין משמר, עיינתי בדבר השר לביטחון הפנים:
{קבע השר כי במסגרת התבחינים החדשים
שייקבעו בתחילת שנת 2014 לא יינתנו רישיונות לכלי ירייה
בשל תבחין משמר, ומבקש רישיון יצטרך לעמוד באחד
התבחינים האחרים לשם המשך טיפול בבקשתו לרישיון.}
האם נתקלתם בבעיה זו בחידוש רישיונכם?
האם הרישיון שלי בסכנה?
תודה למשיבים.
- סליקאי ארד

Re: חידוש רשיון תבחין משמר
למיטב ידיעתי אין לך בעיה. רשיונות קיימים בתבחין משמר מחודשים ללא בעיה.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
ממקור ראשון: מי שבתבחין משמר, הרישיון מחודש מעתה תחת תבחין "מתוקף הוראת מעבר".
אותו רישיון, שקר חדש ב"עילה".
מדובר במקור ראשון מאותה קבוצת חידוש כמו שלך, אז אתה יכול להיות רגוע.
המלצה: במקום לחכות שהמשרד לביטחון פנים ישלח לך טפסי חידוש שלעיתים לא מגיעים, אתה יכול לחדש את הרישיון ולהדפיס את הטפסים עצמאית דרך האתר של המשרד ולחסוך זמן יקר.
אותו רישיון, שקר חדש ב"עילה".
מדובר במקור ראשון מאותה קבוצת חידוש כמו שלך, אז אתה יכול להיות רגוע.
המלצה: במקום לחכות שהמשרד לביטחון פנים ישלח לך טפסי חידוש שלעיתים לא מגיעים, אתה יכול לחדש את הרישיון ולהדפיס את הטפסים עצמאית דרך האתר של המשרד ולחסוך זמן יקר.
- סליקאי זהב

מה המשמעות של הוראות מעבר ?
מעבר למה ?
מעבר למה ?
- סליקאי טיטניום

שאלה טובה, תשאל את המשרד לביטחון פנים כי לי באמת אין מושג.
בגדול המשמעות נעוצה בשטות החדשה שהם ביטלו את התבחין המשמר לגמרי וגם מחקו אותו מרשימת התבחינים, אך עדיין מחויבים לשמור על הרשיונות של בעלי 'משמר' כדי להימנע מפגיעה בהם שתוביל לתביעה בה המשרד לבט"פ יפסיד.
אז בעקבות כך, בהוראות המעבר שנכנסו לתוקף בנובמבר השנה קצת אחרי הפיגוע בהר נוף, כיסת"חו ו"הסמיכו" את ראש האגף לחדש רישיון ל"תקופת חידוש אחת בכל פעם" למי שמחזיקים ברישיון מעל 10 שנים רצוף, גם אם "אינם עומדים בשום תבחין".
מכיוון שהתבחין המשמר בוטל דה פקטו, אך ראש האגף "מוסמך" לחדש לך את הרישיון כל פעם מחדש גם אם אינך עומד בשום תבחין, הם רושמים "מתוקף הוראת מעבר" בסעיף העילה, ואני בספק סביר שיעקב עמית באמת יושב על הכיסא ו"בוחן" למי הוא מחדש את הרישיון ולמי לא.
קרוב לוודאי שהמצב ישתנה עם כניסת השר החדש לביטחון פנים(שאגב, לא מסתמן שזה הולך להיות מישהו מבריק יותר מאהרונוביץ'), ואו שיחזירו את התבחין המשמר, או שיצטרכו למצוא פיתרון אחר.
בכל מקרה מי שבעל תבחין משמר כרגע אין לו מה לדאוג, בניגוד לכל ההפחדות ששמעו כאן בפורום לאחרונה.
יכול להיות שאלו "הוראות מעבר" מכיוון שהן נקבעו ונכנסו לתוקף כשכבר היה ידוע שהולכים לבחירות, ולכן מחכים לשר החדש שיחליט.
בגדול המשמעות נעוצה בשטות החדשה שהם ביטלו את התבחין המשמר לגמרי וגם מחקו אותו מרשימת התבחינים, אך עדיין מחויבים לשמור על הרשיונות של בעלי 'משמר' כדי להימנע מפגיעה בהם שתוביל לתביעה בה המשרד לבט"פ יפסיד.
אז בעקבות כך, בהוראות המעבר שנכנסו לתוקף בנובמבר השנה קצת אחרי הפיגוע בהר נוף, כיסת"חו ו"הסמיכו" את ראש האגף לחדש רישיון ל"תקופת חידוש אחת בכל פעם" למי שמחזיקים ברישיון מעל 10 שנים רצוף, גם אם "אינם עומדים בשום תבחין".
מכיוון שהתבחין המשמר בוטל דה פקטו, אך ראש האגף "מוסמך" לחדש לך את הרישיון כל פעם מחדש גם אם אינך עומד בשום תבחין, הם רושמים "מתוקף הוראת מעבר" בסעיף העילה, ואני בספק סביר שיעקב עמית באמת יושב על הכיסא ו"בוחן" למי הוא מחדש את הרישיון ולמי לא.
קרוב לוודאי שהמצב ישתנה עם כניסת השר החדש לביטחון פנים(שאגב, לא מסתמן שזה הולך להיות מישהו מבריק יותר מאהרונוביץ'), ואו שיחזירו את התבחין המשמר, או שיצטרכו למצוא פיתרון אחר.
בכל מקרה מי שבעל תבחין משמר כרגע אין לו מה לדאוג, בניגוד לכל ההפחדות ששמעו כאן בפורום לאחרונה.
יכול להיות שאלו "הוראות מעבר" מכיוון שהן נקבעו ונכנסו לתוקף כשכבר היה ידוע שהולכים לבחירות, ולכן מחכים לשר החדש שיחליט.
- סליקאי זהב

Everest כתב:יכול להיות שאלו "הוראות מעבר" מכיוון שהן נקבעו ונכנסו לתוקף כשכבר היה ידוע שהולכים לבחירות, ולכן מחכים לשר החדש שיחליט.
יכול להיות ,אבל גם יכול להיות שמדובר בשיטת הסלמי המפורסמת .
היום הוא מחדש לכולם ,פעם הבאה הוא מחדש ע"פ שיטת האוורר ,ובפעם הבאה רק למי ששם סבו דויוד .
ולמה הוא יכול לעשות את זה היום בניגוד לעבר ?!
Everest כתב:מכיוון שהתבחין המשמר בוטל דה פקטו, אך ראש האגף "מוסמך" לחדש לך את הרישיון כל פעם מחדש גם אם אינך עומד בשום תבחין, הם רושמים "מתוקף הוראת מעבר" בסעיף העילה, ואני בספק סביר שיעקב עמית באמת יושב על הכיסא ו"בוחן" למי הוא מחדש את הרישיון ולמי לא.
אתה מבין ידידי הוא "מוסמך" לחדש כמו שהוא "מוסמך" לא לחדש .
עכשו תלך לבית משפט ותגיד מה?
"אני מהאלה שפעם היו "לפני 96 " ואז "תבחין משמר" ואז הוראת מעבר ועכשו לא מחדשים לי"
הרי השופט ישב ויסתכל ויגיד לך אדוני מה אתה רוצה ?,מונח לפני דו"ח מבקר מדינה שקובע שאחזקת נשק במדינת ישראל היא ע"פ צורך בלבד ולא זכות מוקנית (והוא בחור רציני המבקר הזה הרי אני מכיר אותו אם הוא אומר זה כנראה נכון ).
מונח לפני גם הוראת שעה שקובעת שפקיד פלוני זה אשר לפני הוא המוסמך להחליט ע"פ שיקולו האישי והוא מחליט שלא .
מה אתה עוד רוצה ממני?
ואז מין הסתם אתה תגיד" רגע זה ככה בגלל שהמשרד שינה באופן חד צדדי וללא כל הצדקה את רשימת התבחינים ....."
ואז השופט ישאל אותך אדוני יפה מאד ,אבל איפה היתה כל ה20 שנה האלו למה לא עירערתה למה לא דרשתה הבהרות ?.......
מכאן ההמשך ברור ......
Everest כתב:בכל מקרה מי שבעל תבחין משמר כרגע אין לו מה לדאוג, בניגוד לכל ההפחדות ששמעו כאן בפורום לאחרונה.
לאור הנ"ל ולאור נסיון עבר, אני לא מפוחד אני פשוט בהסטריה !!!
higt-power כתב:Everest כתב:יכול להיות שאלו "הוראות מעבר" מכיוון שהן נקבעו ונכנסו לתוקף כשכבר היה ידוע שהולכים לבחירות, ולכן מחכים לשר החדש שיחליט.
יכול להיות ,אבל גם יכול להיות שמדובר בשיטת הסלמי המפורסמת .
היום הוא מחדש לכולם ,פעם הבאה הוא מחדש ע"פ שיטת האוורר ,ובפעם הבאה רק למי ששם סבו דויוד .
ולמה הוא יכול לעשות את זה היום בניגוד לעבר ?!Everest כתב:מכיוון שהתבחין המשמר בוטל דה פקטו, אך ראש האגף "מוסמך" לחדש לך את הרישיון כל פעם מחדש גם אם אינך עומד בשום תבחין, הם רושמים "מתוקף הוראת מעבר" בסעיף העילה, ואני בספק סביר שיעקב עמית באמת יושב על הכיסא ו"בוחן" למי הוא מחדש את הרישיון ולמי לא.
אתה מבין ידידי הוא "מוסמך" לחדש כמו שהוא "מוסמך" לא לחדש .
עכשו תלך לבית משפט ותגיד מה?
"אני מהאלה שפעם היו "לפני 96 " ואז "תבחין משמר" ואז הוראת מעבר ועכשו לא מחדשים לי"
הרי השופט ישב ויסתכל ויגיד לך אדוני מה אתה רוצה ?,מונח לפני דו"ח מבקר מדינה שקובע שאחזקת נשק במדינת ישראל היא ע"פ צורך בלבד ולא זכות מוקנית (והוא בחור רציני המבקר הזה הרי אני מכיר אותו אם הוא אומר זה כנראה נכון ).
מונח לפני גם הוראת שעה שקובעת שפקיד פלוני זה אשר לפני הוא המוסמך להחליט ע"פ שיקולו האישי והוא מחליט שלא .
מה אתה עוד רוצה ממני?
ואז מין הסתם אתה תגיד" רגע זה ככה בגלל שהמשרד שינה באופן חד צדדי וללא כל הצדקה את רשימת התבחינים ....."
ואז השופט ישאל אותך אדוני יפה מאד ,אבל איפה היתה כל ה20 שנה האלו למה לא עירערתה למה לא דרשתה הבהרות ?.......
מכאן ההמשך ברור ......Everest כתב:בכל מקרה מי שבעל תבחין משמר כרגע אין לו מה לדאוג, בניגוד לכל ההפחדות ששמעו כאן בפורום לאחרונה.
לאור הנ"ל ולאור נסיון עבר, אני לא מפוחד אני פשוט בהסטריה !!!
כל מה שאתה אומר הוא נחמד בתאוריה.
בפועל, המשרד לביטחון לפנים לא יצא למלחמה כנגד 120 אלף מחזיקי נשק "ללא עילה" בגלל זכות הקניין.
מספיק אדם אחד שינצח עם טיעוני זכות הקניין, וכל אותם 120 אלף מחזיקי נשק יפלו כמו לבנות דומינו על המדינה עם דרישה להחזר כספי על כלי נשק שנלקחו מהם.
אגב, יש כבר אחד כזה ש"איבדו" את הנשקים שלו אחרי שפעל על פי כל דין, וקיבל פיצוי כספי בעקבות זכות הקניין: http://www.news1.co.il/Archive/001-D-36 ... 2015132335
ונעזוב כרגע בצד את המשמעויות הלוגיסטיות ההרסניות בקליטת למעלה מ-120 אלף כלי נשק למחסני משטרת ישראל(כי נשק ללא רישיון לא ניתן להפקיד אצל סוחר).
יותר זול ויותר משתלם למשרד לבט"פ פשוט לקחת רשיונות בצורות מזדמנות ולחכות ש"דור המדבר" של בעלי 'תבחין משמר' ימות.
עצה שלי: אתה כ"כ מפחד מזה שעכשיו לא כתוב לך יותר ברישיון "תבחין משמר"? אז תכתוב מכתב רשום למשרד לביטחון פנים שאתה דורש מהם להחזיר לך את העילה לתבחין 'משמר', ואז מה שאני צופה שיקרה זה שתקבל מכתב תשובה בנוסח "תבחין משמר בוטל אך אל דאגה מכיוון שע"פ הוראות מעבר אתה מחזיק ברישיון למעלה מ-10 שנים רצופות ולכן אינך נדרש לעמוד בתבחין עדכני", ואז אתה מכוסת"ח, לא יוכלו לבוא אליך בעתיד ולדרוש ממך לעמוד בעילה תקפה, אם מזה אתה מפחד.
יש פקידים שאומרים ש"מתוקף הוראות מעבר" זה בדיוק כמו תבחין משמר מבחינת המשמעות ורק השם שונה, אני מציע לך להשיג זאת בכתב או באיזשהו תיעוד, לעת צרה.
- סליקאי זהב

צר לי מאד אוורסט,
אבל אתה כמו אותו אחד שהולך בסימטה אפלה ושורק לעצמו כדי לנסות להפיג את הפחד.
1.
2.
שטויות במיץ. זה לא פעם ראשונה וכנראה לא פעם אחרונה שמשטרת ישראל עושה מבצעי איסוף נשק. אם יוחלט לבצע את זה - תאמין לי שתימצא הדרך.
א.
אבל אתה כמו אותו אחד שהולך בסימטה אפלה ושורק לעצמו כדי לנסות להפיג את הפחד.
1.
כמובן שההגנה תביא גם סימוכין וציטטות מהעמותה שכביכול מייצגת את ציבור מחזיקי הנשק ברשיון בכך שאותם המונים בעלי תבחין משמר מהווים סיכון לבטחון הציבור.הרי השופט ישב ויסתכל ויגיד לך אדוני מה אתה רוצה ?,מונח לפני דו"ח מבקר מדינה שקובע שאחזקת נשק במדינת ישראל היא ע"פ צורך בלבד ולא זכות מוקנית (והוא בחור רציני המבקר הזה הרי אני מכיר אותו אם הוא אומר זה כנראה נכון ).
מה אתה עוד רוצה ממני?
2.
נעזוב כרגע בצד את המשמעויות הלוגיסטיות ההרסניות בקליטת למעלה מ-120 אלף כלי נשק למחסני משטרת ישראל(כי נשק ללא רישיון לא ניתן להפקיד אצל סוחר).
שטויות במיץ. זה לא פעם ראשונה וכנראה לא פעם אחרונה שמשטרת ישראל עושה מבצעי איסוף נשק. אם יוחלט לבצע את זה - תאמין לי שתימצא הדרך.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

טוב, אז תשלח לי הודעה כשתקבל מכתב שדורש ממך לוותר על הנשק או שמבטל את רשיונך בגלל שהתבחין שלך בוטל.
זה לא קרה לך ב-19 שנים האחרונות, אבל אני אודה שטעיתי אם תקבל מכתב כזה בקרוב, לדבריך.
זה לא קרה לך ב-19 שנים האחרונות, אבל אני אודה שטעיתי אם תקבל מכתב כזה בקרוב, לדבריך.
- סליקאי זהב

Everest כתב:טוב, אז תשלח לי הודעה כשתקבל מכתב שדורש ממך לוותר על הנשק או שמבטל את רשיונך בגלל שהתבחין שלך בוטל.
המכתב יהיה להעביר את רשיונך לאחד מהתבחינים התקפים.
ובמידה ואתה לא עומד בעילה, אז באופן אוטומטי תצטרך לוותר על הנשק.
(נעשה כבר בתור פיילוט מוצלח לבעלי נשקים בקליבר זעיר ורובי צייד).
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מנסיון אישי עכשווי, ראש האגף הנוכחי בהחלט עלול להשקיע ממיטב זמנו בלהילחם בכל אחד ואחד ממחזיקי הרשיונות.
אין לכם גם מה לכתוב אליו - הוא פשוט לא יענה. הוא יענה רק אם יאלץ ע״י נוהל רשמי לענות לפנייה רשמית תוך זמן קצוב.
ובכל זאת כמה דברים שאפשר לשאוב מהם קצת עידוד - פקידי הרישוי הזוטרים שאני לפחות פגשתי הם מאד שירותיים, לגמרי לא ראש קטן ומאד התרשמתי מהם לטובה. מאידך, אומרת השמועה - יש לשכה שכדאי מאד להתרחק ממנה .
דבר נוסף - עם כל האנרגיה שמשקיע ראש האגף בלגרום לי לוותר על התבחין המשמר, אולי בכל זאת אין להם כרגע פתרון החלטי לסוגייה הזו והוא כן נותן הגנה מסויימת.
לשאננות בטח שלא צריך להיכנס, אני בהחלט חושב שראוי להקדים תרופה למכה ולתקוף את עניין ביטול התבחין והעברת הסמכות לפקיד - אם יטענו באופן רשמי שלמעשה אין שום שינוי ואין לפיכך סיבה לתביעה - זה יהווה סימוכין לעתיד.
אין לכם גם מה לכתוב אליו - הוא פשוט לא יענה. הוא יענה רק אם יאלץ ע״י נוהל רשמי לענות לפנייה רשמית תוך זמן קצוב.
ובכל זאת כמה דברים שאפשר לשאוב מהם קצת עידוד - פקידי הרישוי הזוטרים שאני לפחות פגשתי הם מאד שירותיים, לגמרי לא ראש קטן ומאד התרשמתי מהם לטובה. מאידך, אומרת השמועה - יש לשכה שכדאי מאד להתרחק ממנה .
דבר נוסף - עם כל האנרגיה שמשקיע ראש האגף בלגרום לי לוותר על התבחין המשמר, אולי בכל זאת אין להם כרגע פתרון החלטי לסוגייה הזו והוא כן נותן הגנה מסויימת.
לשאננות בטח שלא צריך להיכנס, אני בהחלט חושב שראוי להקדים תרופה למכה ולתקוף את עניין ביטול התבחין והעברת הסמכות לפקיד - אם יטענו באופן רשמי שלמעשה אין שום שינוי ואין לפיכך סיבה לתביעה - זה יהווה סימוכין לעתיד.
- סליקאי טיטניום

itamar כתב:Everest כתב:טוב, אז תשלח לי הודעה כשתקבל מכתב שדורש ממך לוותר על הנשק או שמבטל את רשיונך בגלל שהתבחין שלך בוטל.
המכתב יהיה להעביר את רשיונך לאחד מהתבחינים התקפים.
ובמידה ואתה לא עומד בעילה, אז באופן אוטומטי תצטרך לוותר על הנשק.
(נעשה כבר בתור פיילוט מוצלח לבעלי נשקים בקליבר זעיר ורובי צייד).
א.
זה נעשה לרובים זעירים ורובי ציד כ"שיטת מצליח".
אני מזמין אותך לחפש פסק דין בעניין עימאד פארס הנוגע לעניין הזה(רמז: הוא שמר בסוף גם על הרובה וגם על הרישיון, ואגף רישוי כלי ירייה נאלץ בעל כורחו "להמציא" לו עילה על מנת לשמור לו על הרישיון, כי הרי "אי אפשר להחזיק ברישיון ללא עילה תקפה", שזה שקר נוסף שהאגף מספר).
עו"ד סעיד חדאד ציין במפורש ביום העיון האחרון של העמותה שמרגע קבלת הרישיון, הנטל להפקיע ממך את הזכות לרישיון עובר למדינה, וחובת ההוכחה להפקיע אותך מוטלת עליה.
וגם דבר נוסף, ברגע שניתן לך רישיון מסיבה מסוימת, הוא תקף גם אם העילה לא קיימת יותר, אלא אם כן החתימו אותך שאתה מתחייב לעמוד בעילה אחרת אם התבחין שלך מתבטל.
כך למשל, אם קיבלת רישיון על "יישוב זכאי" ומחר מוציאים את היישובה מהרשימה, אתה עדיין זכאי לרישיון אלא אם כן החתימו אותך שאתה מוותר על הרישיון אם היישוב שלך יוצא מהרשימה.
כנ"ל לגבי כל תבחין אחר, לרבות תבחין 'משמר'.
ניר ל כתב:מנסיון אישי עכשווי, ראש האגף הנוכחי בהחלט עלול להשקיע ממיטב זמנו בלהילחם בכל אחד ואחד ממחזיקי הרשיונות.
שיהיה לראש האגף בהצלחה להילחם אחד אחד ב-150 אלף אנשים.
מילה אחת על ראש האגף: מבלי להיות מליץ יושרו, הוא דווקא המליץ שלא לבטל את התבחין המשמר.
- סליקאי זהב

אנו עומדים בפני סוגיה קשה ולפי הבנתי
אין לנו פתרון בזמן הקרוב
אלה אם אנו כולנו נעמוד ונלחם נגד הטיעונים שמנגד
האם מישהו בעל השפעה שקשור לפורום הסליק ירים את הכפפה?
תודה לכולם על התגובות הענייניות.
אין לנו פתרון בזמן הקרוב
- סליקאי ארד

מאיר-ג כתב:אנו עומדים בפני סוגיה קשה ולפי הבנתי
אין לנו פתרון בזמן הקרוב
כן.
על מנת להרגיע את הרוחות פניתי עכשיו(כן כן, ממש עכשיו) למוקד זימון תורים בשאלות, וכמובן שלנציגה לא היה מושג מה זה אומר "מתוקף הוראת מעבר" ואין לה מושג למה שינו מתבחין 'משמר' לתבחין "מתוקף הוראת מעבר", או מה המשמעות.
השארתי פניה לפקיד רישוי והיא הבטיחה שתוך 15 יום אני אקבל תשובה.
לא מאמין שתוך 15 יום תהיה תשובה, כי מניסיון העבר שלי אני עדיין מחכה לתשובה מפניה מחודש נובמבר(מבטיח לעדכן כשיחזרו).
אי לכך ובהתאם לזאת, בתום 15 יום מהיום, אם אין לי תשובה אני אפנה לגורמים המתאימים במשרד לבט"פ על מנת לקבל תשובה מיידית, ומניסיון העבר שלי, זה יעבוד.
מבטיח לעדכן כשתהיה לי תשובה רשמית, ואני גם אדאג שהיא תתועד לעת צרה.
- סליקאי זהב

150 אלף איש זה כלום, היו כפול מזה לפני שיטת התבחינים ועכשיו כשחסמו את עניין הוותק, זה ירד בקצב הרבה יותר מהיר. רק אחוז קטן נכנס למלחמת ההתשה מולם כך שבסופו של דבר לא צריך לנהל יותר מדי מלחמות.
יפה שפנית לזימון תורים ושהם יעבירו הלאה את פנייתך ... מנסיוני אפשר לשלוח מכתב בפקס ואם הוא יגיע ללשכה המתאימה עשויים לחזור אליך גם תוך 5 דקות בטלפון. אבל מכתב רשמי מהסוג שיכול לשמש אותך ביום פקודה, אתה לא תקבל.
אשמח לטעות במקרה הזה
יפה שפנית לזימון תורים ושהם יעבירו הלאה את פנייתך ... מנסיוני אפשר לשלוח מכתב בפקס ואם הוא יגיע ללשכה המתאימה עשויים לחזור אליך גם תוך 5 דקות בטלפון. אבל מכתב רשמי מהסוג שיכול לשמש אותך ביום פקודה, אתה לא תקבל.
אשמח לטעות במקרה הזה
- סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד