המלצה להחלפת אקדח
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: המלצה להחלפת אקדח
קודם כל תודה רבה לכולם,
אין ספק שהתגובות ענייניות ומשדרות מקצועיות,
על פניו הכיוון שלי לGLOCK 21 ,
צריך להגיע לחנות נשק, להחזיק ולראות איך היד מתלבשת עליו,
ולבחור את הדגם הכי מתאים לי.
אין ספק שהתגובות ענייניות ומשדרות מקצועיות,
על פניו הכיוון שלי לGLOCK 21 ,
צריך להגיע לחנות נשק, להחזיק ולראות איך היד מתלבשת עליו,
ולבחור את הדגם הכי מתאים לי.
Para-Ordnance P14-45
תירה פיזית בנשק.
זה שאולי הוא יושב ביד ממש לא משנה.
כי פתאום בירי תגלה למה יש אנשים שפשוט לא סובלים גלוק...
ומציע לך לנסות גם cz duty ב 0.40
נכון שזה לא 0.45 כמו שביקשת
אבל בעולם של פשרות, זה כלי שבהחלט ראוי להיבחן.
זה גם הכלי שהייתי קונה היום עבורי.
זה שאולי הוא יושב ביד ממש לא משנה.
כי פתאום בירי תגלה למה יש אנשים שפשוט לא סובלים גלוק...
ומציע לך לנסות גם cz duty ב 0.40
נכון שזה לא 0.45 כמו שביקשת
אבל בעולם של פשרות, זה כלי שבהחלט ראוי להיבחן.
זה גם הכלי שהייתי קונה היום עבורי.
אני הייתי חושב פעמיים על רכישת אקדח ב0.40S&W
התחמושת יקרה ואין ממנה מבחר כמו ב9X19 וב0.45ACP, יתרה על זאת הכדור אכזרי, ואינו נעים לירי כמו 9MM ו0.45ACP.
עם כבר דובר כל CZ אז הייתי הולך על P07 ב9MM (לא הDUTY אלא הדגם החדש יותר) יש לו הדק טוב יותר משמעותית גם בSA וגם בDA והוא יקבל גם מחסניות של P09 הגדול יותר, אל היבואן אין מה להרחיב.
התחמושת יקרה ואין ממנה מבחר כמו ב9X19 וב0.45ACP, יתרה על זאת הכדור אכזרי, ואינו נעים לירי כמו 9MM ו0.45ACP.
עם כבר דובר כל CZ אז הייתי הולך על P07 ב9MM (לא הDUTY אלא הדגם החדש יותר) יש לו הדק טוב יותר משמעותית גם בSA וגם בDA והוא יקבל גם מחסניות של P09 הגדול יותר, אל היבואן אין מה להרחיב.
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
glockbuster כתב:אני הייתי חושב פעמיים על רכישת אקדח ב0.40S&W
מה בדיוק לא נעים בירי ב-0.40SW?
יריתי ב-9 יריתי ב-0.45 ולא יריתי עדיין ב-0.40 אשמח לשמוע מה שיש לך להרחיב על זה.
- סליקאי זהב

ה 0.40 אכן כדור עצבני.
אבל מי שיוקה ב 0.45 עם קנה קצר- כמו שאני רגיל-
ממש לא ירגיש הבדל.
האמת שנזכרתי בפרצוף של מאיר אוט והבחור שליווה אותי להתנסות בדיוטי 0.40
גם על המטרה זה יצא מאוד יפה.
עניין של הרגלים.
אבל מי שיוקה ב 0.45 עם קנה קצר- כמו שאני רגיל-
ממש לא ירגיש הבדל.
האמת שנזכרתי בפרצוף של מאיר אוט והבחור שליווה אותי להתנסות בדיוטי 0.40
גם על המטרה זה יצא מאוד יפה.
עניין של הרגלים.
Everest כתב:glockbuster כתב:אני הייתי חושב פעמיים על רכישת אקדח ב0.40S&W
מה בדיוק לא נעים בירי ב-0.40SW?
יריתי ב-9 יריתי ב-0.45 ולא יריתי עדיין ב-0.40 אשמח לשמוע מה שיש לך להרחיב על זה.
0.40 כדור עם לחץ גבוה, רתיעה חדה וחזקה. לא כל אחד מסתדר עם זה.
מצ"ב קישור עם דיון מעניין של אבי מור בנושא של 0.40
http://www.******/shotgun/am_40majmin.htm
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

אתה יכול לתקן את הקישור?
- סליקאי זהב

http://www.goldismoney2.com/attachment. ... 1310527100
מה פה לא ברור?
ובכדי שלא יהיו שאלות כתבתי בסוגריים שזה לא תמיד ככה. מבחן המציאות מראה תמונה שונה לחלוטין אני מסכים ב 100% כמות כדורים במחסנית כמות היריות הנדרשות בכדי לפגוע במטרה וכו'.
אבל על הנייר ה .45ACP בעל כח עצירה טוב יותר.
מה פה לא ברור?
ובכדי שלא יהיו שאלות כתבתי בסוגריים שזה לא תמיד ככה. מבחן המציאות מראה תמונה שונה לחלוטין אני מסכים ב 100% כמות כדורים במחסנית כמות היריות הנדרשות בכדי לפגוע במטרה וכו'.
אבל על הנייר ה .45ACP בעל כח עצירה טוב יותר.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

אני ממליץ לך לשמוע בעצתו של טריגר ולא לבחור נשק על פי איך הוא מרגיש אלא על פי איך הוא מרגיש לך בירי ומה קורה על המטרות.
אל תשכח שאתה קונה אקדח ולא כורסא. לנוחות אין כל קשר ליכולת הירי או אמינות או זמינות חלקים וכו'ב וזה אחד הפרמטרים האחרונים שלי (באופן אישי כמובן) לקניית אקדח.
לכן ניסויי כלים הוא המדד הטוב ביותר. המטרות לא משקרות.
בהצלחה.
אל תשכח שאתה קונה אקדח ולא כורסא. לנוחות אין כל קשר ליכולת הירי או אמינות או זמינות חלקים וכו'ב וזה אחד הפרמטרים האחרונים שלי (באופן אישי כמובן) לקניית אקדח.
לכן ניסויי כלים הוא המדד הטוב ביותר. המטרות לא משקרות.
בהצלחה.
- סליקאי זהב

הטבלה הזו לא משהו; אם תסתכל תראה שהפגיעות של הכלים הגדולים היו גם מדויקות יותר (באופן גס), מה שיכול להסביר את אחוז היצירה הגבוה יותר. אני מניח (אני לא מומחה, סתם השערה) שמי שלא מתאמן גם מסתובב עם כלים קטנים יותר, מחטיא יוצר ועוצר פחות טוב.
לדעתי בשביל להשוות צריך באופן מבוקר לירות הרבה פעמים מטווח קבוע בנקודה קבועה וכו', וזה לא יצא לנו לעשות כנראה.
לדעתי בשביל להשוות צריך באופן מבוקר לירות הרבה פעמים מטווח קבוע בנקודה קבועה וכו', וזה לא יצא לנו לעשות כנראה.
.Speak softly and carry a big stick; you will go far
- סליקאי כסף

אפשר להתפלסף על הנושא ארוכות. על הנייר (זאת אומרת בסביבה מעבדתית) לכדור 45 ישנה עליונות ברמת עצירה. יש חישוב של פאקטור על פי משקל קליע ומהירות לוע.
מהירות לוע כפול משקל הקליע שווה פאוור פאקטור.
אז כדור 9ממ ממוצע יהיה 115 גריין מהירות לוע של 1250FPS דהיינו 143.75 פאוור פאקטור
כדור .45ACP ממוצע יהיה 230 גריין מהירות לוע של 850FPS פאוור פאקטור 195.5
מספיק מדעי?
עכשיו למציאות:
ליורה טוב שמתאמן מספיק עם כלי נשקו ישנה היכולת להביע דעה כנה לגבי העדפתו האישית על פי תוצאות שהוא מקבל במטווח. ל 45 תמיד יהיה חיסרון כמותי וכמובן שההרגשה בירי היא יותר אגרסיבית. (זה לא אומר שהכדור בלתי נשלט). ה 9 אמנם פחות אלים ומנצח כמותית, אבל בעל כח עצירה נמוך משל ה 45.
פה היורה (הטוב) צריך לקבל החלטה לגבי העדפתו האישית.
למי שיורה פעם בשנה אין את היכולת לעשות את ההבחנה ועדיף (על פי דעתי האישית בלבד) אילו היו לו יותר כדורים שמייצרים פחות רתע (9ממ...) לאומת פחות כדורים שמייצרים יותר רתע.
אני לא מצליח להבין מה הבעיה ולמה כל הפלסף הזה בכדי להסביר שבלי אימונים אין תוצאות והמגן הופך לזה שמסכן. ושאימון אחת לשנה טוב אולי לפקידי המשרד לבט"פ (שכבר ברור שהבנה בנושא אין להם) אבל לא באמת מדד ליכולת אישית. ולדעתי סוג של חוסר אחריות ציבורית ואישית. והמשחק של למי יש יותר גדול יכול להסתיים באסון. אז אולי במקום לעמוד לי על נקודות של דיוקים ומדע, תנסו לעזור לבחור להבין ש 45 זה אמנם גדול ומזעזע אבל דורש יכולות ירי מהיורה. לאומת 9ממ הקטן ומשעשע, הנשלט ביתר קלות ויהיה בחירה יותר הגיונית למי שמתאמן פ ע ם ב ש נ ה.
מהירות לוע כפול משקל הקליע שווה פאוור פאקטור.
אז כדור 9ממ ממוצע יהיה 115 גריין מהירות לוע של 1250FPS דהיינו 143.75 פאוור פאקטור
כדור .45ACP ממוצע יהיה 230 גריין מהירות לוע של 850FPS פאוור פאקטור 195.5
מספיק מדעי?
עכשיו למציאות:
ליורה טוב שמתאמן מספיק עם כלי נשקו ישנה היכולת להביע דעה כנה לגבי העדפתו האישית על פי תוצאות שהוא מקבל במטווח. ל 45 תמיד יהיה חיסרון כמותי וכמובן שההרגשה בירי היא יותר אגרסיבית. (זה לא אומר שהכדור בלתי נשלט). ה 9 אמנם פחות אלים ומנצח כמותית, אבל בעל כח עצירה נמוך משל ה 45.
פה היורה (הטוב) צריך לקבל החלטה לגבי העדפתו האישית.
למי שיורה פעם בשנה אין את היכולת לעשות את ההבחנה ועדיף (על פי דעתי האישית בלבד) אילו היו לו יותר כדורים שמייצרים פחות רתע (9ממ...) לאומת פחות כדורים שמייצרים יותר רתע.
אני לא מצליח להבין מה הבעיה ולמה כל הפלסף הזה בכדי להסביר שבלי אימונים אין תוצאות והמגן הופך לזה שמסכן. ושאימון אחת לשנה טוב אולי לפקידי המשרד לבט"פ (שכבר ברור שהבנה בנושא אין להם) אבל לא באמת מדד ליכולת אישית. ולדעתי סוג של חוסר אחריות ציבורית ואישית. והמשחק של למי יש יותר גדול יכול להסתיים באסון. אז אולי במקום לעמוד לי על נקודות של דיוקים ומדע, תנסו לעזור לבחור להבין ש 45 זה אמנם גדול ומזעזע אבל דורש יכולות ירי מהיורה. לאומת 9ממ הקטן ומשעשע, הנשלט ביתר קלות ויהיה בחירה יותר הגיונית למי שמתאמן פ ע ם ב ש נ ה.
- סליקאי זהב

glock 34
זה המחקר שעליו אתה מבסס את הנחה שלך? על המחקר של מארשל וסאנו שמעת?
ספר ששמו "Stopping Power: A Practical Analysis of the Latest Handgun Ammunition"
החתך הסטטיסטי של הטבלה הזאת לא אומר כלום, ואתה מסווג תחמושת לפי פאקטור של ירי מעשי?
ממש לא מדעי בעליל.
אין ל0.45ACP FMJ 230 גריין שום עליונות על 9X19 FMJ 115 גריין שניהם בסביבות ה60%
זה המחקר שעליו אתה מבסס את הנחה שלך? על המחקר של מארשל וסאנו שמעת?
ספר ששמו "Stopping Power: A Practical Analysis of the Latest Handgun Ammunition"
החתך הסטטיסטי של הטבלה הזאת לא אומר כלום, ואתה מסווג תחמושת לפי פאקטור של ירי מעשי?
ממש לא מדעי בעליל.
אין ל0.45ACP FMJ 230 גריין שום עליונות על 9X19 FMJ 115 גריין שניהם בסביבות ה60%
נערך לאחרונה על ידי glockbuster בתאריך 10 יוני 2015, 07:05, נערך פעם אחת בסך הכל.
Power factor לא אומר כלום לגבי כח עצירה. יש כאן הרבה יותר גורמים מאשר תנע (זה הפקטור הזה בשפה יותר מדעית).
.Speak softly and carry a big stick; you will go far
- סליקאי כסף

המושג כח עצירה הוא מושג שגוי בבסיסו.
גם אני לא חושב שכדור בעל פקטור גבוהה יותר יהיה יעיל יותר או יתן מענה טוב יותר.
חישוב הפקטור הוא מדד בספורט שהומצא בכדי להעלות את רמת הירי ואינו ספורט אולימפי אלא פרקטי, ומכאן השם International Practical Shooting Confederation או בקיצור ירי מעשי.
או International Defensive Pistol Association
כח העצירה נמצא ביורה ולכן כל משחקי למי יש יותר גדול בטלים בעיני. למי יש יותר שעות במטווח או זמן יבשים יותר חשוב בעיני מאיזה גודל קליבר יש לי במחסנית. כל אחד בסופו של יום יעשה את מה שמתאים לו. אני כבר הזכרתי לפני ש 9ממ מועדף עלי מכמה בחינות למרות היכולות של ה 45.
לך לכל פיזיקאי ותשאל מה משרה יותר עוצמה על הגוף הנפגע בזמן המפגש, כדור בעובי 9ממ במשקל 115 גריין או 45 230 גריין? אני מאמין שהכבד יותר בעל שטח הפנים הגדול יותר יהיה עוצמתי יותר בזמן מפגש. אם לפרש את זה לטראומה בזמן תקרית והכניס בכח את המושג כח עצירה, אז ה 45 יותר טראומת.
בנושא הזה יש המון הסברים וניסויים, ויכול להיות שאני ניזון משגיאות של אחרים, כי לא ביצעתי בדיקות מסוג כזה.
ואגב ירי מעשי לפני שהוא ספורט, הוא האימון הטוב ביותר לכל יורה מתחרה או לא.
גם אני לא חושב שכדור בעל פקטור גבוהה יותר יהיה יעיל יותר או יתן מענה טוב יותר.
חישוב הפקטור הוא מדד בספורט שהומצא בכדי להעלות את רמת הירי ואינו ספורט אולימפי אלא פרקטי, ומכאן השם International Practical Shooting Confederation או בקיצור ירי מעשי.
או International Defensive Pistol Association
כח העצירה נמצא ביורה ולכן כל משחקי למי יש יותר גדול בטלים בעיני. למי יש יותר שעות במטווח או זמן יבשים יותר חשוב בעיני מאיזה גודל קליבר יש לי במחסנית. כל אחד בסופו של יום יעשה את מה שמתאים לו. אני כבר הזכרתי לפני ש 9ממ מועדף עלי מכמה בחינות למרות היכולות של ה 45.
לך לכל פיזיקאי ותשאל מה משרה יותר עוצמה על הגוף הנפגע בזמן המפגש, כדור בעובי 9ממ במשקל 115 גריין או 45 230 גריין? אני מאמין שהכבד יותר בעל שטח הפנים הגדול יותר יהיה עוצמתי יותר בזמן מפגש. אם לפרש את זה לטראומה בזמן תקרית והכניס בכח את המושג כח עצירה, אז ה 45 יותר טראומת.
בנושא הזה יש המון הסברים וניסויים, ויכול להיות שאני ניזון משגיאות של אחרים, כי לא ביצעתי בדיקות מסוג כזה.
ואגב ירי מעשי לפני שהוא ספורט, הוא האימון הטוב ביותר לכל יורה מתחרה או לא.
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד