לא יודע מי ה"טובים" מי ה"רעים"ומי ומה אנחנו?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: לא יודע מי ה"טובים" מי ה"רעים"ומי ומה אנחנו?
ביקורת עניינית כן,
אבל אתה מעדיף להיתרכז באיות (הו! חסרה לי "אלף" ב "בוא") - וזה אומר משהו גם עליך וגם על שווי התיעונים שלך. לכן אני חוזר על מה שכתבתי, אין לי עניין להמשיך איתך בדיון על הנושא כי אינני מאמין שאתה יכול לתרום לדיון ענייני.
אגב, זה שאתה מכיר דברים עוד מ48 הופך אותך ללפחות בן 67 ואני לא רוצה להיתווקח עם מישהו כ"כ מבוגר, אבל אני כן רוצה להצביע על משאב חשוב שלא היה מוכר ב 48, הוויקיפדיה, ואם בודקים בו את הערך "דמגוגיה" מגלים, תחת הסיווג של "נימוקים שאינם רלוונטיים לדיון" שהאשמה בדמגוגיה (כפי שעשית בפוסט קודם) היא דוגמה לדמגוגיה. סתם שתדע.
אבל אתה מעדיף להיתרכז באיות (הו! חסרה לי "אלף" ב "בוא") - וזה אומר משהו גם עליך וגם על שווי התיעונים שלך. לכן אני חוזר על מה שכתבתי, אין לי עניין להמשיך איתך בדיון על הנושא כי אינני מאמין שאתה יכול לתרום לדיון ענייני.
אגב, זה שאתה מכיר דברים עוד מ48 הופך אותך ללפחות בן 67 ואני לא רוצה להיתווקח עם מישהו כ"כ מבוגר, אבל אני כן רוצה להצביע על משאב חשוב שלא היה מוכר ב 48, הוויקיפדיה, ואם בודקים בו את הערך "דמגוגיה" מגלים, תחת הסיווג של "נימוקים שאינם רלוונטיים לדיון" שהאשמה בדמגוגיה (כפי שעשית בפוסט קודם) היא דוגמה לדמגוגיה. סתם שתדע.
~Hunter~ כתב:ביקורת עניינית כן,
אבל אתה מעדיף להיתרכז באיות (הו! חסרה לי "אלף" ב "בוא") - וזה אומר משהו גם עליך וגם על שווי התיעונים הטיעונים שלך. לכן אני חוזר על מה שכתבתי, אין לי עניין להמשיך איתך בדיון על הנושא כי אינני מאמין שאתה יכול לתרום לדיון ענייני.
שליטה בשפת האם שלך זו לא בושה.
אנחנו בין המדינות היחידות בעולם שגם ההנהגה, גם מערכת החינוך וגם האזרחים מזלזלים בשפת האם שלהם - אבל זה נושא לדיון אחר.
הדמגוגיה = טיעון לא רלוונטי לדיון הוא הנסיון לסתום פיות.
"אתה לא שותף לעשייה/יושב על הגדר לכן אין לך זכות דיבור".
1. למה שאהיה שותף לעשיה שכל תכליתה היא להפוך את מצבי לגרוע יותר?
2. ואם זה מה שאני חושב למה שאסתום את הפה ולא אזהיר את כל העולם?
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אז תצטרף ותהיה ממובילי המאבק ומתווי הדרך או לחילופין תקים "גוף מתחרה" אם זה כ"כ מציק לך.
בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה בכל דרך שתבחר, הצלחותיך יתקבלו בברכה.
- סליקאי זהב

Everest כתב:אז תצטרף ותהיה ממובילי המאבק ומתווי הדרך או לחילופין תקים "גוף מתחרה" אם זה כ"כ מציק לך.
אם לא הבנת עד עכשיו, למרות שדיעותינו שונות, אנחנו לצערינו נמצאים באותה הסירה.
הכשלונות שלכם יהיו בסופו של דבר הכשלונות שלי, וההצלחות שלי יהיו ההצלחות שלכם (וההיפך).
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:Everest כתב:אז תצטרף ותהיה ממובילי המאבק ומתווי הדרך או לחילופין תקים "גוף מתחרה" אם זה כ"כ מציק לך.
אם לא הבנת עד עכשיו, למרות שדיעותינו שונות, אנחנו לצערינו נמצאים באותה הסירה.
הכשלונות שלכם יהיו בסופו של דבר הכשלונות שלי, וההצלחות שלי יהיו ההצלחות שלכם (וההיפך).
א.
אני, לשימחתי ולצערי, לא נמצא באותה סירה של בעלי תבחין 'משמר'.
אבל אני שמח שלפחות אנחנו מסכימים על המשפט השני שלך.
- סליקאי זהב

itamar כתב:~Hunter~ כתב:ביקורת עניינית כן,
אבל אתה מעדיף להיתרכז באיות (הו! חסרה לי "אלף" ב "בוא") - וזה אומר משהו גם עליך וגם על שווי התיעונים הטיעונים שלך. לכן אני חוזר על מה שכתבתי, אין לי עניין להמשיך איתך בדיון על הנושא כי אינני מאמין שאתה יכול לתרום לדיון ענייני.
שליטה בשפת האם שלך זו לא בושה.
עברית איננה שפת האם שלי אלא שפה שלישית שלי. אני בטוח שאתה יודע יותר שפות.
אבל כמו שאמרת זה לא רלוונטי (ועדיין הדגשת את הטעות - מה שמצביע על כמה אתה עקבי בדבריך). אבל היי, ברכותיי, אתה מצטיין בלאיית מילים. חבל שבזה מסתיימת התרומה שלך לדיון.
אוורסט, הוא לא יצטרף לשום דבר, אנשים כמוהו לא מצטרפים לעשייה כי זה אומר אשכרה לעשות דברים וזה, כמובן, מתחת לכבודם.
1. אני חושב שהעמותה הייתה צריכה לשאוף ,לדעתי האישית , לכיוון ישום מלא של מסקנות ועדת כהן ( הועדה הבין משרדית לבירור מדיניות רישוי כלי יריה ) לקריאה כאן :
http://mops.gov.il/Fire_Arms/About/Pages/CommitteesReports.aspx
2. אני לא מסכים עם העמותה על "סף כשירות" שבו הם בעצם התיישרו עם המשרד לביטחון פנים כי לדעתי מדובר ב"מדרון חלקלק" שבטווח הארוך יעשה נזק ענק.
3. בזמנו העמותה ערכה כנס ואת ההרצאות בכנס היא העלתה לאינטרנט וצפיתי בהם , לצערי , יש שם קטע שבו אחד מראשי העמותה מציין את נושא "סף כשירות" ומביע זלזול בכאלה שהעבירו ביקורת על נושא זה בפורומים כאן . (אותם אני לא רוצה בעמותה ,משהו בסגנון הזה)
4. למרות חוסר שביעות רצוני ממכלול הפעילות העמותה , אני אישית הצטרפתי לעמותה והייתי שמח אם העמותה הייתה קצת יותר פתוחה לקבלת דעות אחרות.
5. אני מוקיר ומכבד את כל העושים במלאכה בעמותה , ידוע לי שהרבה נעשה ובהתנדבות .
6. לדעתי הנושא הכי חשוב לטיפול הוא מה שהיה "תבחין משמר" , חובה לדאוג שהוא ישאר בכוונה המקורית של ועדת כהן (מי שבתבחין מעל 10 שנים , עובר לתבחין משמר ואין צורך בקיום עילה) , רק כך יכנס "דם צעיר" למערכת.
7. ההגיון שעמד ועומד גם היום הוא שמי שברשותו רישיון מעל 10 שנים כבר "הוכיח" שהוא אחראי וראוי לנשיאת כלי יריה בכל מתאר.
8. שים לב שבועדת כהן החליטו על נקודת איזון של מטווח ובדיקת תקינות כל 3 שנים ולדעתי זה מספק (עובדה , הנתונים שלכם מראים שהסינון במתכונתו הנוכחית עובד).
לסיכום:
כבוד העמותה במקומו מונח אבל היה רצוי שתהיה קשובה ופתוחה לביקורת (גם מבחוץ , רצוי מבפנים (שמעת איתמר? :=) )).
לדעתי , חובה על כולם לקרוא את מסקנות הועדה - הם יפתיעו אתכם לטובה , אין צורך בועדה או חוק אחר , רק ישום מדוקדק של ועדה זו.
בברכת יום טוב.
2. אני לא מסכים עם העמותה על "סף כשירות" שבו הם בעצם התיישרו עם המשרד לביטחון פנים כי לדעתי מדובר ב"מדרון חלקלק" שבטווח הארוך יעשה נזק ענק.
3. בזמנו העמותה ערכה כנס ואת ההרצאות בכנס היא העלתה לאינטרנט וצפיתי בהם , לצערי , יש שם קטע שבו אחד מראשי העמותה מציין את נושא "סף כשירות" ומביע זלזול בכאלה שהעבירו ביקורת על נושא זה בפורומים כאן . (אותם אני לא רוצה בעמותה ,משהו בסגנון הזה)
4. למרות חוסר שביעות רצוני ממכלול הפעילות העמותה , אני אישית הצטרפתי לעמותה והייתי שמח אם העמותה הייתה קצת יותר פתוחה לקבלת דעות אחרות.
6. לדעתי הנושא הכי חשוב לטיפול הוא מה שהיה "תבחין משמר" , חובה לדאוג שהוא ישאר בכוונה המקורית של ועדת כהן (מי שבתבחין מעל 10 שנים , עובר לתבחין משמר ואין צורך בקיום עילה) , רק כך יכנס "דם צעיר" למערכת.
7. ההגיון שעמד ועומד גם היום הוא שמי שברשותו רישיון מעל 10 שנים כבר "הוכיח" שהוא אחראי וראוי לנשיאת כלי יריה בכל מתאר.
8. שים לב שבועדת כהן החליטו על נקודת איזון של מטווח ובדיקת תקינות כל 3 שנים ולדעתי זה מספק (עובדה , הנתונים שלכם מראים שהסינון במתכונתו הנוכחית עובד).
לסיכום:
כבוד העמותה במקומו מונח אבל היה רצוי שתהיה קשובה ופתוחה לביקורת (גם מבחוץ , רצוי מבפנים (שמעת איתמר? :=) )).
לדעתי , חובה על כולם לקרוא את מסקנות הועדה - הם יפתיעו אתכם לטובה , אין צורך בועדה או חוק אחר , רק ישום מדוקדק של ועדה זו.
בברכת יום טוב.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
argra11 כתב:1. אני חושב שהעמותה הייתה צריכה לשאוף ,לדעתי האישית , לכיוון ישום מלא של מסקנות ועדת כהן ( הועדה הבין משרדית לבירור מדיניות רישוי כלי יריה ) לקריאה כאן :
לסיכום:
בברכת יום טוב.
יש לי מספר הערות:
1. שמירה על התבחין המשמר אינה מספיקה. הגיל הממוצע של בעלי רשיון כיון עומד על 55 (אם אינני טועה). זה אומר שבעוד שנים לא רבות מספרם יקטן עד מאד. לכן צריך לדאוג להכנסת דם צעיר, ע״י שינוי המדיניות של מתן הרשיונות, ועל זה אנו נלחמים.
2. כל מי שכותב בסליק נמנה- לדעתי- על קבוצה של אנשים שמודעים היטב למשמעות של בעלות על נשק פרטי. ביקור קצר במטווח והתבוננות באלו שבאים לחדש רשיון יוכיח שזה אינו המצב בכללותו. (באתר העמותה תוכלו לראות כתבה ששודרה בערוץ הראשון בה אדם דרך את הנשק לאחר שכבר ירה- מה שאומר שאין לו מושג כיצד הנשק פועל). לכן אנו טוענים שרוב המחזיקים בכלי יריה לא יודעים איך הוא פועל, מה אומר החוק על הפעלתו וכו׳, ולכן אנו סבורים שיש להגביר את ההכשרה. על הפרטים ניתן להתווכח.
3. ועד העמותה פתוח וקשוב לכל ביקורת. גם מחוצה לה.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
1. שמירה על התבחין המשמר אינה מספיקה. הגיל הממוצע של בעלי רשיון כיון עומד על 55 (אם אינני טועה). זה אומר שבעוד שנים לא רבות מספרם יקטן עד מאד. לכן צריך לדאוג להכנסת דם צעיר, ע״י שינוי המדיניות של מתן הרשיונות, ועל זה אנו נלחמים.
רם ידידי,
argra11 מדבר על יישום מסקנות ועדת כהן, והחלת התבחין המשמר על כל מי שנושא נשק מעל 10 שנים (פטור מקיום עילה). בצורה הזו אתה ממשיך ומצעיר את מאגר נושאי הנשק ברשיון באופן אוטומטי.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:1. שמירה על התבחין המשמר אינה מספיקה. הגיל הממוצע של בעלי רשיון כיון עומד על 55 (אם אינני טועה). זה אומר שבעוד שנים לא רבות מספרם יקטן עד מאד. לכן צריך לדאוג להכנסת דם צעיר, ע״י שינוי המדיניות של מתן הרשיונות, ועל זה אנו נלחמים.
רם ידידי,
argra11 מדבר על יישום מסקנות ועדת כהן, והחלת התבחין המשמר על כל מי שנושא נשק מעל 10 שנים (פטור מקיום עילה). בצורה הזו אתה ממשיך ומצעיר את מאגר נושאי הנשק ברשיון באופן אוטומטי.
א.
נראה לי שטעות בידך.
באחד הדיונים האחרונים בכנסת אמר יעקב עמית שבשנה מוגשות כ- 1600 בקשות חדשות, מהן מאושרות כמחצית (אם זכרוני לא מטעה אותי). זה לא קצב שיבטיח הצערה של ציבור נושאי הנשק הפרטי, זה טפטוף עלוב.
אני מקווה שיורשו ישחרר קצת את הרסן- ובכוונתנו להלחם לשם כך. כרגע הוא עסוק בכניסה לתפקיד, אבל ניפגש אתו בהקדם.
רם
יש לי מספר הערות:
1. איתמר הבין את מה שאתה לא רוצה להבין , תבחין משמר לאחר 10 שנים הוא "הלחם והחמאה" שלכם. כל השאר זה בונוס.
1.2. לשפר את שיטת התבחינים ולגרום ליותר בעלי רישוי , בשמחה , אני איתך.
2. כל מי שכותב בסליק נמנה- לדעתי- על קבוצה של אנשים שמודעים היטב למשמעות של בעלות על נשק פרטי. ביקור קצר במטווח והתבוננות באלו שבאים לחדש רשיון יוכיח שזה אינו המצב בכללותו. (באתר העמותה תוכלו לראות כתבה ששודרה בערוץ הראשון בה אדם דרך את הנשק לאחר שכבר ירה- מה שאומר שאין לו מושג כיצד הנשק פועל). לכן אנו טוענים שרוב המחזיקים בכלי יריה לא יודעים איך הוא פועל, מה אומר החוק על הפעלתו וכו׳, ולכן אנו סבורים שיש להגביר את ההכשרה. על הפרטים ניתן להתווכח.
2.מאין לך שלא ראיתי מה קורה במטווחים ? לדעתי ההכשרה של היום מספקת (לדעתך לא - ופה הויכוח שלנו) ,הישום של ההכשרה פשוט מטומטם . (ראה איך אילן "רפתן" בן נון צועק ,זועק וצורח תחת כל עץ רענן שלא יכול להיות שהמורה והבוחן יהיה אותו אדם )
2.2 לי יש גם רישיון ארגוני , את החוויות שלי מההכשרה "הארוכה" שעברתי הבעתי פה בסליק בעבר. כול מי שהשתתף איתי בהכשרע (הטעות במקור) עברו את ההכשרה , אז בוא נעשה הכשרה ארוכה יותר - אז מה? (בקיצור - רק כסף).
2.3 אני רוצה להאמין , והנתונים עד היום מוכיחים זאת , שמי שמקבל רישוי לכלי נשק פרטי יש לו משהו בין אוזניו , לכן הדוגמא של חוסר מקצועיות שנתת ממש לא מעניינת אותי , מה שכן מעניין אותי הוא : א. הוא מכוון את האקדח למקום בטוח ? ב. האצבע מחוץ להדק ? . אם התשובה שלך ל2 השאלות כן ,אז מצידי שאחרי כל יריה גם יפרק וינקה את האקדח.
בשאלות א+ב ולפעול לפיהם כאילו היו דברי אלוקים חיים מסתכמת כל ההדרכה , אתה רוצה להיות "רמבו" - תתאמן לך כאוות נשמתך , אותי תעזוב בשקט.
3. ועד העמותה פתוח וקשוב לכל ביקורת. גם מחוצה לה.
3. אני לא בטוח , אבל מקווה שכן .
לדוגמא :כשאילן מדבר , אני מקשיב (לא מתחייב להסכים על הכל , אבל מקשיב).
ואם אני לא טועה יש פה בחור שגם פעיל בארגון האמריקאי וגם בספרד? (guyweisz?)
שגם לו כדי להקשיב.
לבנתיים אני מרגיש שמאז שאני מחזיק ברישיון (מעל 20 שנה ) המדרון הולך ונהיה תלול יותר , חלקלק יותר והרבה בעזרת "אנשים טובים" שרק עשו יותר נזק מתועלת.
ועדיין , אני מעדיף להיות עם העמותה מאשר ללא העמותה , הלוואי ותצליחו.
(חוץ מנושא ההכשרות "עד מוות" שלכם :=) )
תודה , ובברכת יום טוב.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
ramdishon כתב:itamar כתב:1. שמירה על התבחין המשמר אינה מספיקה. הגיל הממוצע של בעלי רשיון כיון עומד על 55 (אם אינני טועה). זה אומר שבעוד שנים לא רבות מספרם יקטן עד מאד. לכן צריך לדאוג להכנסת דם צעיר, ע״י שינוי המדיניות של מתן הרשיונות, ועל זה אנו נלחמים.
רם ידידי,
א.
נראה לי שטעות בידך.
באחד הדיונים האחרונים בכנסת אמר יעקב עמית שבשנה מוגשות כ- 1600 בקשות חדשות, מהן מאושרות כמחצית (אם זכרוני לא מטעה אותי). זה לא קצב שיבטיח הצערה של ציבור נושאי הנשק הפרטי, זה טפטוף עלוב.
אני מקווה שיורשו ישחרר קצת את הרסן- ובכוונתנו להלחם לשם כך. כרגע הוא עסוק בכניסה לתפקיד, אבל ניפגש אתו בהקדם.
עם המספר הזה אין ויכוח. אבל הוא דורש עוד ניתוח ודיון.
לפי הנתונים של המשרד לבט"פ מאושרות כל שנה כ-800 בקשות חדשות.
כמובן שכל שנה יוצאים מהמאגר X רשיונות בגלל תום עילה. (אשמח לדעת מה המספר).
גם אם יוכנס התבחין של כשירות מבצעית, מספר הבקשות שהמשרד לבט"פ יאשר לא יעלה משמעותית - המדיניות היא מדיניות מצמצמת.
אני אשמח מאד אם זה יגיע לתוספת של 100-50 רשיונות בשנה מעבר ל-800 שעומדים בשאר התבחינים. כל מס' אחר הוא בגדר אשליה.
החלת התבחין המשמר על רשיונות בני 10 שנים, תבטיח כל שנה תוספת אוטומטית של 800 רשיונות מעבר ל-800 הבקשות שהבט"פ מאשר. ביחד 1600 רשיונות בשנה במקום 800.
חשבון פשוט.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

ממש לאחרונה ביקרתי בלשכה בחיפה. בין המאבטח לאיזור ההמתנה של המתקן יושב ארגז קרטון ומידי פעם בפעם מגיע פקיד להניח בו טופס. במבט חטוף הסתכלתי וראיתי שמדובר בטפסים של רשיונות שהמשרד אישר - כולל שטר מכר. להערכתי היו בארגז כ-30 טפסים. שאלתי את המאבטח אם זו הקופסה החודשית ונעניתי, מה פתאום זה מהשלושה ימים האחרונים.
אפשר לפתח את החשבון הזה לכל מיני כיוונים אבל אפילו אם מדובר רק ב 15 רשיונות חדשים בשבוע, אזי מדובר בכ- 700 חדשים בשנה רק מהלשכה בחיפה (מההתרשמות הלא מדעית שלי ומההאזנה לראיונות - הרב הם רשיונות חדשים).
בהחלט הייתי שוקל בתור העמותה להגיש בקשה במסגרת חוק חופש המידע לדעת מה מספר כלי הירייה שנוספו מדי חודש באיזה תבחין, וכמה כלי יריה פרטיים נגרעו ומאיזו סיבה. זה לכשעצמו יהיה מאבק סיזיפי, אבל במאבק הזה בטוח שהארגונים של הצד השני ישמחו להשתתף (מהסיבה ההפוכה).
אפשר לפתח את החשבון הזה לכל מיני כיוונים אבל אפילו אם מדובר רק ב 15 רשיונות חדשים בשבוע, אזי מדובר בכ- 700 חדשים בשנה רק מהלשכה בחיפה (מההתרשמות הלא מדעית שלי ומההאזנה לראיונות - הרב הם רשיונות חדשים).
בהחלט הייתי שוקל בתור העמותה להגיש בקשה במסגרת חוק חופש המידע לדעת מה מספר כלי הירייה שנוספו מדי חודש באיזה תבחין, וכמה כלי יריה פרטיים נגרעו ומאיזו סיבה. זה לכשעצמו יהיה מאבק סיזיפי, אבל במאבק הזה בטוח שהארגונים של הצד השני ישמחו להשתתף (מהסיבה ההפוכה).
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
Neon Golden כתב:בהחלט הייתי שוקל בתור העמותה להגיש בקשה במסגרת חוק חופש המידע לדעת מה מספר כלי הירייה שנוספו מדי חודש באיזה תבחין, וכמה כלי יריה פרטיים נגרעו ומאיזו סיבה. זה לכשעצמו יהיה מאבק סיזיפי, אבל במאבק הזה בטוח שהארגונים של הצד השני ישמחו להשתתף (מהסיבה ההפוכה).
באופן נדיר - יש מקרים שגם אני מסכים איתך ב-100% :)
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

כידוע לכם, חלו חילופי גברי הן בלשכת השר והן באגף רישוי כלי יריה.
נודע לי שראש האגף החדש עסוק מאד כרגע. אתן לו זמן מה להתאפס, ואקבע אתו פגישה.
המידע הנ״ל יהיה חלק מנושאי הפגישה.
יחד עם זה, שימו לב שבקשת מידע זה משמעותו הסכמה בשתיקה לשיטת התבחינים, אותה אנו מנסים לשבור.
נודע לי שראש האגף החדש עסוק מאד כרגע. אתן לו זמן מה להתאפס, ואקבע אתו פגישה.
המידע הנ״ל יהיה חלק מנושאי הפגישה.
יחד עם זה, שימו לב שבקשת מידע זה משמעותו הסכמה בשתיקה לשיטת התבחינים, אותה אנו מנסים לשבור.
רם
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד