המלצה להחלפת אקדח

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: המלצה להחלפת אקדח

על ידי itamar » 11 יוני 2015, 11:51

glock34 כתב:
כח העצירה נמצא ביורה ולכן כל משחקי למי יש יותר גדול בטלים בעיני.

זהו משפט המפתח.
כח העצירה של כדור = מקום הפגיעה בגוף התוקף בלבד.
ההבדלים בין 9ממ, 0.40, 0.45 זניחים.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glockbuster » 11 יוני 2015, 12:51

GLOCK 34 אני חולק עליך,
ראשית, כוח עצירה הוא מושג שמשתמשים בו כבר כ140 שנה, זה לא קונספט חדש, ושום פיזיקאי לא יתן לך תשובה לנושא כי היא לא רק פיזיקלית, יש אנשים שמתמחים בנושא והם לא פיזיקאים ויש עוד כל כך הרבה פקטורים מעבר לקוטר ולמשקל הקליע.
שנית, ירי מעשי הוא ספורט ואין לו שום קשר ונגיעה לחיים האמיתיים, מים רבים עברו בנהרות של הUSPSA והIPSC וכבר שנים אין שום דבר פרקטי בירי מעשי לא בציוד, לא באקדחים, וממש לא בתרגילים. רק להשכלה השיטה הגאונית שבה בירי מעשי סווגו הקליברים הייתה לירות על מטולטלת והכדור שהזיז אותה יותר סווג כמייג'ור.
אם אתה רוצה לנסות להתקרב למושגים קרובים יותר אז IDPA זאת הכתובת
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 11 יוני 2015, 15:51

אני יורה IDPA מעל ל 10 שנים. ובשנה האחרונה עברתי ל USPSA ,הIPSC המקורי.
גם ב IDPA כדור 45 נמצא בקטגוריה נפרדת מ9ממ. פשוט במקום מייגו'ר הוא CDP במקום SSP או ESP.
איך אתה יכול להגיד שספורט שבו אני משתמש באותו האקדח שאני עובד איתו ונושא אותו בחיי הפרטיים להגנה עצמית הוא לא בעל קשר ומשמעותיות לירי או לא פרקטי?
הרי ירי בתרגיל מלמד אותך לחשוב ולתת פיתרון באופן מהיר ויעיל מאפשר לך ירי בתנועה החלפות בתנועה מסתור והכי חשוב מקנה לך ביטחון ומשפר את יכולות הירי שלך באופן משמעותי. אני לא מצליח להבין איפה פה חוסר הפרקטיקה?
ולנושא המדובר, כבר בתחילת דבריי בתגובתי הראשונה, אמרתי שההגדרה לכח עצירה אינה מדוייקת. הכוונה הייתה שאין כזה דבר כח עצירה. והבלבול בין חישוב פיזיקאי למציאות לא עולה באותו קנה. פקטור הוא חישוב כח הפגיעה בזמן מפגש בין הקליע והמטרה בה הוא פוגע. (כמו שאמרת בספורט זה משמש מדד לפופרים או מטרות ברזל) אז בתנאי מעבדה וחישובים פיזיקאים ל 45 יש עליונות על 9ממ אם שנייהם פוגעים באותו גוף באותו מקום.
אבל ברור שמבחן המציאות מראה אחרת. כל כך הרבה פרמטרים נוספים למשוואה הזאת, שהפקטור מתחיל לדהות.
אני לא מומחה בתחום אבל ניראה לי שחשוב להוסיף למשוואה את משקל המטרה עצמה, ביגוד, מקום הפגיעה, טווח, סלילי הקנה, אורך קנה, כמות אבקת שריפה, סוג הקליע, ממה עשויי הקליע, קוטר (לא חלק בחישוב הפקטור) וכו'.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רועי 357 » 12 יוני 2015, 21:03

רונן G34 יורה IPDA ב בעל תואר מאסטר
הוא מבין בזה יותר משנינו יחד...

אני אישית לא מסכים שאן שום דבר מעשי בIPSC/USPSA
כי מיש שמסוגל להפיל 6 פלייטים בפחות מ3 שניות במרחק 10 מטר
יכול לעשות את זה גם אם מולו יש משהו אחר
נכון שיש State of mind‏ אחר כאשר מדובר באירוע אמץ שיש לחץ/דם/בלבול ופחד
אבל העקרונות נשארים יחסית זהים מי שיורה טוב פשוט יורה טוב

נכון שהState of mind‏ של לוחם יהיה טוב יותר כי הוא אומן ותורגל לזה ולחלק יש גם ניסיון אמיתי
אבל השילוב של ה2 יוצר את האיכות שמחפשים יכולת ירי גבוהה פלוס State of mind‏ נכון למצב

שורה תחתונה
הבחור רוצה גלוק 21 יש כמה כאלו מסתובבים
אפשר לייבא חדש דור 4 או את אחד הדגמים של הSF
אם אתה רוצה עזרה אל תתבייש לפנות

אני אישית הייתי בוחר בSF
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי higt-power » 13 יוני 2015, 22:21

חברים ,כל המחלוקת בנהם היא בסך הכל על ניואנסים .
glockbuster ידידי .
אם תפתח את הספר השלישי של מראשל וסנו (STOPPING POWER ) משנת 2001, בדברי ההקדמה לספר תמצא שם את המסקנה של הכותבים שזה כבר לא שאלה קליבר נטו אלא של התחמיש הנורה .
וכן יש התיחסות גם לשאלה איפה הדברים עומדים בתוך סה"כ השיקולים הכללים לגבי בחירת האקדח
הקליבר והתחמיש .
כלומר בסופו של יום אין תשובה ניצחת אחת של מה יותר טוב אלא הרבה החלטות אישיות מושכלות .
ועכשו אם תדפדף לסוף של הספר לאותם עמודים שהם למעשה ה"פואנטה" קרי טבלאות "כוח העצירה " (שהוא כידוע אשליה ממילא %3 ) תמצא שתחמיש הידרה שוק של פדראל בקוטר 0.45ACP במשקל 230 גרין ותחמיש סטנדרטי הפגין עצירה בכדור אחד ב96% של המיקראים .
ספציפית ב166 מיקראים מתוך 173 מיקראים מתועדים .
ואין שום תחמיש בקוטר 9X19 שמתקרב לזה ולמעשה הכי טוב שהיה בתקופתו הוא כדור פדראל HS 115 גריין +P+ שמגיע ל 91% אוו במספרים 172 הצלחות מתוך 189 .
אני חושב שזה בחלט עולה בקנה אחד עם מה שאומר glock34.
שבנתונים מסוימים יש ל0.45 יתרון מסוים .
גם כושר עצירה גבוהה יותר גם תחמיש סטנדרטי ולא +P+ ,כמובן שאין מתנות חינם וזה בא עם רתע גבוהה וכ"ו.
מצד שני כאשר אנחנו לוקחים בחשבון שרוב רובו המוחלט של ציבור נושאי הנשק בישראל נושא כדורי FMJ, מי בהחלטה מודעת ומי מתוך ברירת מחדל .
ופה בה החלט אין ל0.45 יותר מידי יתרונות למעשה אני מוצא רק חסרונות .
כל אחד צריך לעשות את השיקול שלו ,למרות שכאמור בנתונים של ישראל אני בהחלט הולך ל9 וממליץ כך לכל חברי ,ועל זה נראה שכולם די מסכימים פה.
כך שכל הויכוח די מיותר .

לגבי מדד התנע אוו הפאקטור המדובר .
נזכור שהסטורית מוצאו של הIDPA הוא מין USPSA ובפיצול הוא גרר איתו את כל העקרונות של הספורט כולל את מקדם הפאקטור .
נזכור גם ש3 העקרונות של הירי המעשי הם עוצמה ,מהירות,דיוק ולא כושר עצירה ,מהירות ,דיוק .
ופה הפאקטור בה בסך הכל "לפצות" את אלו עם העוצמה הגבוהה על אובדן (לפחות תאורטי) מסוים במהירות .
ולמה צריך "פיצוי"?
כי למטרת הקרטון לא ממש איכפת שאתה יורה בה עם 0.5AE אוו עם 0.22LR מבחינתה הכל אותו דבר ,כך למעשה נוצר מצב שאין שום הגיון לירות דווקא בתחמיש חזק יותר בניגוד לעיקרון העוצמה .
כמובן שזה לא ישב טוב אצל ג'ף קופר שהיה תוצר של מערכת ההכשרה של המרינס שדגלה בתאוריה שה0.45 הוא "מלך הגבעה" ומכאן הפיצוי .
ומכאן אפשר להבין למה שום ספורט "מעשי" הוא לא באמת מעשי ובטח שאין בספר החוקים שלא כדי ללמדנו דבר על כושר העצירה של איזה שהוא קליבר .
זה לא אומר שאין בעיסוק בספורטים אלו תועלת בתפיתוח כישורים שכוחם גם יפה לחיים שמחוץ לספורט אבל צריך לדעת ולהזהר ולהבין היטב איפה נגמר העולם האמיתי ומתחיל הספורט ולהפך .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 28 יוני 2015, 15:28

אגב בהקשר של החלפת אקדח.
מישהו כאן אי פעם ביצע ויכול לשפוך אור על התהליך?
האם נדרשים למלא טפסים מחדש? לחתום על הרעת זכויות וזכאות לרישיון מחדש?
מה קורה כשקיבלת רישיון ע"ב תבחין שכבר לא קיים יותר וברצונך להחליף נשק?
מה קורה כשקיבלת רישיון ע"ב תבחין שכן קיים, האם נדרשת הוכחת עילה מחדש?
האם מספיק להגיע לפקיד הרישוי עם שטר מכירה ושטר קניה מסוחר נשק והוא מדפיס רישיון חדש במקום מבלי שצריך לחתום על שום דבר?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 28 יוני 2015, 19:35

בזמן האחרון כל מגע עם נציגי האגף אפילו מסוכן מהרגיל
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 28 יוני 2015, 21:51

higt-power כתב:בזמן האחרון כל מגע עם נציגי האגף אפילו מסוכן מהרגיל

ובדיוק מכאן נובעת השאלה.
האם יש מישהו שהתנסה בתהליך לאחרונה ויכול לשפוך אור על הנושא?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 29 יוני 2015, 11:16

לפקידים שאתה בא איתם במגע אין אג׳נדה אישית לעשות לך רע , אלו שאני נתקלתי בהם גם בזמן האחרון וגם לפני מספר שנים הראו רמת שירות ואיכפתיות שהלוואי והייתה קיימת אצל שאר עובדי המדינה או במגזר הפרטי.
הם יקשו רק אם קיימת להם הנחייה מפורשת ולגבי הפרוצדורה - אני מציע לך להתקשר או לשלוח פקס עם השאלות הרלבנטיות לפני שתתחיל את התהליך ובלי קשר לקבוע תור מראש כי זה לוקח זמן רב.
לא מכיר באופן אישי , אבל השמועה היא שבלשכה ברמלה השירות לא מייצג ורצוי להימנע. אתה יכול להתנהל מול כל לשכה שתרצה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי shay-a » 29 יוני 2015, 22:11

שלום לך , גלוק 22 או 21 יתנו מענה מצויין ,ושוב אני נושא ביום יום כמו גם יורה בגלוק דור רביעי ולא נתקלתי בשום מעצור או בעייה בשום תחמושת
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי glock34 » 30 יוני 2015, 03:48

שלום שי,
זה ממש לא מדע מדוייק ולא ניתן לקבוע בבירור כי כל גלוק דור 4 יהיה נתון לבעיה כזו או אחרת.
לרוב מדובר הגרסאות הראשונות ולפעמים גם בחדשים. זה לא אומר שבעיות זה חלק בלתי נפרד מהדור 4, אלא שהסיכוי לבעיות בדור 4 מול הדור 3 גבוהה יותר. חברת גלוק מבצעת שינויים באקדחים מדי פעם, מבלי ליידע קהל הקונים. את הכמות הגדולה ביותר, אני מעריך שעשו בדור 3.
שינויי הציפויי, מנוף הדק, שן חולצת, פלאנצ'ר, מחסניות, מסילות ובטח יש עוד ששכחתי או שאני לא מודע. וכל זה מבלי להכניס למשוואה את ה RTF2
בדור 4 נגעו במה שנשאר ועדיין לדעתי ולדעת רבים לא הגיעו לתוצאה אחידה של אמינות או שינויי לטובה למעט שיפור בגריפ.
אני חושב שהניסיון להורדת הרתע על ידי שימוש הקפיץ כפול הוא שגיאה ואפילו גורם לתוצאה הפוכה ולדעתי מהווה שורש הבעיות בדור 4.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד