סיכום יום עיון חוק כלי הירייה החדש

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: סיכום יום עיון חוק כלי הירייה החדש

על ידי Everest » 28 יוני 2015, 15:31

argra11 כתב:
ניר ל כתב:...
גם מרבית המשתתפים בדיונים כאן שאמנם מעוניינים שאף אחד לא יפריע להם לשאת נשק, לא מעוניים שאחרים בסביבתם ישאו נשק כי האחרים הם לא מיומנים, לא אחראיים ומאד מסוכנים....

מה שהוא אמר.... והמשתתפים הללו נותנים רוח גבית למדיניות המצמצמת הנוכחית.

אם להגיד את האמת.. יש גם הרבה "אחרים בסביבתי" שלא הייתי רוצה שיחזיקו הגה לידי, אני מניח שגם אתה, תקן אותי אם אני טועה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 29 יוני 2015, 08:50

אם להגיד את האמת.. יש גם הרבה "אחרים בסביבתי" שלא הייתי רוצה שיחזיקו הגה לידי, אני מניח שגם אתה, תקן אותי אם אני טועה.

אם להגיד את האמת - יש גם הרבה אחרים בסביבתך שחושבים עליך בדיוק ככה (גם בתחום הנהיגה ויכול להיות שגם בתחום הנשק).

זו אותה התופעה המכוערת של אני ואפסי עוד.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 29 יוני 2015, 10:58

אף אחד מאיתנו לא מסתכל על עצמו מהצד , אבל אנחנו מאד שיפוטיים כלפי אחרים.
לעיתים אני רואה חברים לאימוני מועדון הירי המעשי או מתחרים בתחרויות שהתנועות שלהם לא נראות הכי נשלטות ולא ברור לי מה הם מחפשים בדיוק בתחום הזה , אבל , וואלה - הם כן פוגעים במטרות ולא ידוע לי על שום תאונה בענף הזה בארץ משך עשרות שנים..
ויש כמובן את המקצוענים שתענוג צרוף לראות אותם מבצעים תרגיל , יתכן מאד שאני נראה להם מהצד בדיוק כמו שה״מפחידים״ נראים לי ...
ואם חו״ח יתרחש אירוע לא עדיף כל אחד מהם במקום עם נשק לעומת 90% מהשוטרים/ קצינים שמקבל ונושא אקדח שבמקרה הטוב יורה 10 כד׳ בשנה ? או אחד מאלו שיורים רק בחידוש ולא בטוחים מאיזה צד נכנסת המחסנית לעומת מצב כמו על החוף בתוניס או בנורווגיה או בביה״כ בירושליים שמחבל משוטט להנאתו וטובח באנשים ללא הפרעה ?

כשירות מבצעית.... מבחינתי לירות פעם בשנה או פעם בשלוש זה אותו דבר בדיוק גם כשאני יורד לאימון בחודש אני מרגיש חלוד וזה מתבטא כמובן במטרות ובזמנים ואיך זה מודד יכולת לתפקד במצב לחץ של אירוע טרור ? והאם מישהו חושב שלהיות לוחם ולהיכנס מוכן נפשית ללחימה בעזה או לבנון זה דומה למצב של אירוע שמפתיע אותך באמצע בילוי במועדון או נסיעה באוטובוס ?
את ההתנקשות המצולמת לפני שלושה ימים בחדרה ראיתם? מישהו כאן היה מספיק לשלוף אקדח או בכלל להבין מה קורה בזמן אמת ?
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 29 יוני 2015, 12:08

ניר ל כתב:כשירות מבצעית.... מבחינתי לירות פעם בשנה או פעם בשלוש זה אותו דבר בדיוק גם כשאני יורד לאימון בחודש אני מרגיש חלוד וזה מתבטא כמובן במטרות ובזמנים ואיך זה מודד יכולת לתפקד במצב לחץ של אירוע טרור ? והאם מישהו חושב שלהיות לוחם ולהיכנס מוכן נפשית ללחימה בעזה או לבנון זה דומה למצב של אירוע שמפתיע אותך באמצע בילוי במועדון או נסיעה באוטובוס ?
את ההתנקשות המצולמת לפני שלושה ימים בחדרה ראיתם? מישהו כאן היה מספיק לשלוף אקדח או בכלל להבין מה קורה בזמן אמת ?

אני מסכים איתך בכל הנושא הזה.
כשירות מבצעית בצורה שזה מוצע כעת זה קישקוש במקרה הטוב, ותוספת כסת"ח והוצאות במקרה הרע.
מצד אחד הורידו מאיתנו את הצורך בהערכה של מסוכנות נפשית, מצד שני מפילים עלינו את התיק של "כשירות מבצעית".

כן ראיתי את הסרט של ההתנקשות בחדרה.
אף אחד לא היה מספיק להבין מה קורה ולהגיב בזמן אמת ודוגמאות לא חסר.

הדוגמא הבולטת ביותר היא רצח רבין, שהיה מוקף בטובי שומרי הראש בארץ.
יוצאי יחידות מובחרות, מתורגלים ומאומנים ברמה הגבוהה ביותר - ובכל זאת לא הצליחו למנוע את ההתנקשות. אם הם לא הצליחו - אף אחד לא יצליח.

מה שמחזיר אותי למה שאמרתי כל הזמן.
הכשירות המבצעית שלנו - אזרחים נושאי נשק נמצאת בין האזניים שלנו ולא בידיים.
מזה ברוך השם לא חסר והסטטיסטיקה מדברת בעד עצמה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי argra11 » 30 יוני 2015, 21:15

Everest כתב:
argra11 כתב:
ניר ל כתב:...
גם מרבית המשתתפים בדיונים כאן שאמנם מעוניינים שאף אחד לא יפריע להם לשאת נשק, לא מעוניים שאחרים בסביבתם ישאו נשק כי האחרים הם לא מיומנים, לא אחראיים ומאד מסוכנים....

מה שהוא אמר.... והמשתתפים הללו נותנים רוח גבית למדיניות המצמצמת הנוכחית.

טוב , אז אני מתקן אותך , אתה טועה.
אישתי אומרת : "הגמל לא רואה את דבשתו" , והמבין יבין.

ההתחיחסות שלי היא לאדם ומה שיש לו בין אוזניו.
אם הוא עומד ב4 הסעיפים הללו אז תאמין לי , תאונות לא יקרו.
הסעיפים הם:
1.התייחס לכל כלי יריה כטעון.
2.היה בטוח במטרה ובמה שמאחוריה או קנה תמיד לכיוון בטוח.
3.לעולם אל תכוון אקדח על משהו שאתה לא מוכן להרוס.
4.אצבע מחוץ להדק עד הירי ושהכוונות נמצאות על המטרה.

הכשרה של :
1.לימוד והפנמה של הסעיפים הללו כתורה מסיני
2.הכרת כלי היריה
3.פרוק והרכבה בטוחה
4.ביצוע מטווח בסיסי
ואתה מסודר.

אבל כמו שאומר המכובד המלומד ואני מצטט : "אם אני צריך להסביר לך , אתה אף פעם לא תבין..."
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 30 יוני 2015, 21:54

itamar כתב:
ניר ל כתב:כשירות מבצעית.... מבחינתי לירות פעם בשנה או פעם בשלוש זה אותו דבר בדיוק גם כשאני יורד לאימון בחודש אני מרגיש חלוד וזה מתבטא כמובן במטרות ובזמנים ואיך זה מודד יכולת לתפקד במצב לחץ של אירוע טרור ? והאם מישהו חושב שלהיות לוחם ולהיכנס מוכן נפשית ללחימה בעזה או לבנון זה דומה למצב של אירוע שמפתיע אותך באמצע בילוי במועדון או נסיעה באוטובוס ?

אני מסכים איתך בכל הנושא הזה.
כשירות מבצעית בצורה שזה מוצע כעת זה קישקוש במקרה הטוב, ותוספת כסת"ח והוצאות במקרה הרע.
מצד אחד הורידו מאיתנו את הצורך בהערכה של מסוכנות נפשית, מצד שני מפילים עלינו את התיק של "כשירות מבצעית".

כן ראיתי את הסרט של ההתנקשות בחדרה.
אף אחד לא היה מספיק להבין מה קורה ולהגיב בזמן אמת ודוגמאות לא חסר.

הדוגמא הבולטת ביותר היא רצח רבין, שהיה מוקף בטובי שומרי הראש בארץ.
יוצאי יחידות מובחרות, מתורגלים ומאומנים ברמה הגבוהה ביותר - ובכל זאת לא הצליחו למנוע את ההתנקשות. אם הם לא הצליחו - אף אחד לא יצליח.

מה שמחזיר אותי למה שאמרתי כל הזמן.
הכשירות המבצעית שלנו - אזרחים נושאי נשק נמצאת בין האזניים שלנו ולא בידיים.
מזה ברוך השם לא חסר והסטטיסטיקה מדברת בעד עצמה.

א.

אל תדחק את השעה - עדיין לא נפלו עליך תיקים של "כשירות מבצעית", למעט 50 כדור פעם ב-3 שנים.
אבל אז זה היה בסדר כי משרד הפנים החליט את זה, נכון?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Neon Golden » 30 יוני 2015, 23:27

argra11 כתב:הכשרה של :

זה מעניין. לימוד של הסעיפים זה בערך 30 דקות עם המון דוגמאות והפסקת קפה באמצע.
אבל בוא ספר לי, כמה זמן אתה נותן ל"הפנמה"? דקות? שעות? לי זה לקח (לוקח) שנים. כנראה שאני לומד ממש (אבל מ-מ-ש) לאט. אז מה שאתה מציע בעצם זה קורסים שבהם שעות על גבי שעות "נפנים" לחניכים בטיחות - אבל בלי לירות - צריך רק יכולות בסיסיות. בעצם מה שאתה מציע זה שאת האקדחים ישאירו בבית, ואנחנו נעשה מצגות תיאורטיות שבהם "נפנים" להם לורידים מהן ארבע הוראות הבטיחות.

קח לך 75 דקות עם ההרצאה של אבי מור על בטיחות בנשק. על אנשים שגם אחרי עשרות שנים בתחום לא הפנימו כלום. חזור אלינו בבקשה עם תובנות חדשות איך לכל הרוחות אתה מתכוון "להפנים" לנושאי נשק בטיחות מבלי שהם ישפכו (קראת נכון - ישפכו) תחמושת?

איך אמרת הולך הביטוי שרק נושאי P7 רשאים להשתמש בו?
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 01 יולי 2015, 15:26

Neon Golden כתב:

אבל בוא ספר לי, כמה זמן אתה נותן ל"הפנמה"? דקות? שעות? לי זה לקח (לוקח) שנים. כנראה שאני לומד ממש (אבל מ-מ-ש) לאט. אז מה שאתה מציע בעצם זה קורסים שבהם שעות על גבי שעות "נפנים" לחניכים בטיחות - אבל בלי לירות - צריך רק יכולות בסיסיות. בעצם מה שאתה מציע זה שאת האקדחים ישאירו בבית, ואנחנו נעשה מצגות תיאורטיות שבהם "נפנים" להם לורידים מהן ארבע הוראות הבטיחות.

אני מאוהב בדמגוגיה שלך.
אני לא מציע שום דבר נוסף ,כל מה שאני אומר זה שהמתווה הנוכחי עובד , עובדה.
(חוץ משינוי קטן שמודגש בהסבר השני)
קראת את דו"ח וועדת כהן? קראת את מסקנות וועדת כהן?
תקרא , תתפלא , הבחור עשה עבודה נהדרת , כרגיל הישום ח*א.
ועכשיו אני אשאל אותך , ואם תיתן להם קורס של שבוע אז משהו ישתנה?

רק אתה ושכמוך חושבים שאם הם ירצו את המשרד ואת קבוצות הלחץ השונות ב"כשירות מבצעית" אז ירדו ממך , אז זהו , שלא.
פשוט עוד משוכה ועוד כסף.
בהצלחה לך

קח לך 75 דקות עם ההרצאה של אבי מור על בטיחות בנשק. על אנשים שגם אחרי עשרות שנים בתחום לא הפנימו כלום. חזור אלינו בבקשה עם תובנות חדשות איך לכל הרוחות אתה מתכוון "להפנים" לנושאי נשק בטיחות מבלי שהם ישפכו (קראת נכון - ישפכו) תחמושת?

כל אלו שעשרות שנים בתחום ולא הפנימו כלום לדבריך כנראה מגיעים אליך לחידוש ,ומה אתה עושה , מאשר להם את הרישיון (כי המדריך הוא גם הבוחן) , אז תבדוק את עצמך (ובנוסך , אחרי עשרות שנים בתחום אני מאמין שהם גם שפכו לא מעט תחמושת , מה שבעצם סותר את ההסבר שלך למה "כשירות מבצעית" כל כך נחוץ).

מסכים אתך שכנראה לעולם לא נסכים כי ........איך אמרת שאמרתי הולך הביטוי שרק נושאי P7 רשאים להשתמש בו?

בברכת יום טוב
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 02 יולי 2015, 01:41

1. מדריך שהוא גם בוחן ומסמיך - לא תקין.
2. אקדח איננו רובה, אין לו קת. הוא אחוז ביד כך שמחייב מיומנות בסיסית שונה וקשה יותר.
3. למידה ובעיקר למידה מוטורית מבוססת על קליטה + הפנמה + שיפור הביצוע. לא תיתכן למידה אמיתית {למי שנטול רקע קודם} במפגש אחד. נחוץ לימוד תרגול - לאחריו פסק זמן להפנמה. במפגש הבא : חזרה - תרגול ושיפור, לימוד נוסף אם נדרש. וחוזר חלילה. רק מספר מפגשים שבו מוסברת האחריות והחשיבות בשמירה על כשירות ישיגו את המטרה.
4. חינוך : אהוב את הרובה ושנא את המלחמה אמר יצחק שדה. - איני יודע להצביע על סלוגן מודרני כה ממצה אך סבור שהדרכה נכונה ממקום אוהב תוביל אנשים לתרבות נשק נכונה. {לא ניתן לבצע בשעתיים ששעה מהם אתה ממלא מקום של פקיד הרישוי}.
5. רמת הכשירות. שונה בין מבקש נשק להגנה על ביתו ורכושו, לבין מי שאמור להיות "שומר מקצועי" - שניהם אגב צריכים לעבור טסט ע"י בוחן חיצוני. למבקש הגנה על ביתו מן הראוי להקל בדרישה אך להסביר שמיומנות יכולה גם להציל חיים וגם למנוע סיכון חיים. המדריך הטוב יצליח לגרום לאוחז בנשק למיומנות גבוהה מהנדרשת. שומר שזה מקצועו חייב להיות מסוגל להגן על מי שהוא שומר עליהם. - לא מקבל בשום אופן שארוע בכיתה עם 40 תלמידים יסתיים כ ש 10 מהם נפגעו - כי זו הרמה הנדרשת משומר {הנה לכם הורי הסרדינים, עוד נימוק להקטנת הכיתות}. מי ששומר יידרש בתנאי מטווח ללא תנועת המטרות ולחץ האירוע להוכיח 100% פגיעות בטווח שהוא מרחב כיתתי - קרי 15 מ'. אין להתפשר על כך.
6. מה שקורה היום בעולם שרותי השמירה ראוי לדעתי לחקירה של מבקר המדינה ושליחתם של האחראים לכלא לשנים ארוכות. מוכרים לנו כאילו ביטחון בעבור בצע כסף.
7. מחירים - מי שרוצה ללמוד נהיגה מהמחירים שאני מכיר זה 80 ש"ח שעור (במדינת ת"א שמעתי יותר) כפול 30 שעורים (מינמום נדרש) = 2400 ש"ח לזה יש עלויות תאוריה, אגרת טסט, ותשלום לביה"ס עבור הרכב לטסט. קרי כמעט 3000 ש"ח הכשרה למי שעובר טסט ראשון. (ממוצע התשלומים עבור הנוער בקולחוז שלי עובר את ה 4000) . (שלא לדבר על עלות רכב + ביטוח +דלק העולים גם הם בין מאות שקלים לאלפי שקלים מידי חודש). ובכל זאת על פי נתוני משרד התחבורע - נתוני 2013 עלות ממוצעת להוצאת רישיון נהיגה כ 6000 ש"ח, ומספר הטסטים עמד על קצת פחות מ 360 אלף בשנה כשמקבלי רישיון חדש הוא 123,674 בשנת 2013 - כמעט 3 טסטים לנבחן בממוצע. הלוואי עלינו מספרים כאלו של נושאי נשק... אבל הוצאת רישיון לנשק הוא בסופו של יום זול !!! הכשרה + רופא + תחמושת. כ 600 ש"ח. (יכול להיות גם יתר אם תשונה הדרישה). ונשק לפי הכיס. להזכירכם הנשק מבקש רק חידוש כל 3 שנים - רופא + מטווח. הוא לא אוכל דלק, ביטוח, טיפולים במוסך ועוד. ובכל זאת מיליוני אנשים נוהגים ברכב ומשלמים את הנדרש מדי יום.
8. את נושא נשק האוויר אייר סופט ו 0.22 בטעינה בודדת יש להוציא מידי הבט"פ, ולהדרש לעלויות מינימליות.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Neon Golden » 02 יולי 2015, 12:29

^^^ מה שהוא אמר ^^^
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 02 יולי 2015, 13:01

Neon Golden כתב:

אהבתי איך הויכוח פתאום הוא על הכשרה של 30 דקות או 30 שעות.
עם ירי או בלי ירי.. ואם ירי אז 50 כדור או 100 כדור?
ולמה רק פעם בשנה? אפשר גם פעם בחודש.
ולמה רק ירי סטטי על מטרות? למה שכל אחד לא יתרגל השתלטות 360 מעלות.

אני רוצה להחזיר את הדיון למקור. אם בכלל צריך את כל זה.
על זה שאנחנו בני אדם בעלי שיקול דעת וכבר בתור בעלי רשיון עברנו איזה סינון ראשוני.
על זה שכמה מאיתנו מפעילים ביום יום כלים הרבה יותר קטלניים מאקדח 9ממ
וסומכים עלינו!!!
על זה שמקום המדינה, מס' תאונות הנשק ומעשי הפשע שבוצעו ע"י נושאי נשק ברשיון הוא אפסי יחסית למס' בעלי הרשיונות..

קיצר.. אם מישהו רוצה להשקיע בעצמו בהכשרות, קורסים אימונים - סבבה שיהנה.
אבל לא תחת המטריה של הכסת"ח החדש שנקרא "כשירות מבצעית"

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 02 יולי 2015, 14:47

איתמר אתה מציע שאבא ילמד את ילדו נהיגה !
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי higt-power » 02 יולי 2015, 20:01

אילן ,אני מסכים עם כל מה שאמרתה פרט לסעיף 8 .
אני חושב שענין הפיטבול והאירסופט צריכים להשאר איפה שהם היום בקטגוריה של "צעצועים מסוכנים"
אולי מקסימום לחייב את המוכר להדרכת בטיחות מנימלית טרם המכירה .
לזה היתי מוסיף (כמו ברוב אירופה )את רובי ואקדחי האוויר בעלי אנרגית לוע של פחות מ12 ג'אול.
את כל שאר הכלים לשימוש ספורטיבי כל שהוא, החל מנטעני תחמיש זעיר בודד ועד "רובי צייד" לירי צלחות חרס ורובים בקליבר הצתה מרכזית היתי מעביר למשרד הספורט ומאפשר אותם בהיתר לאחזקה והובלה בלבד ,כשהוא נעול בארגז מתאים ע"פ תקן שיקבע ופרוק מתחמושת .
תוך מיצוי הדין עם אלו שיחרגו מתנאי הרשיון עד כדי מאסר בפועל .
ופה לחייב את הספורטאי בהדרכה בתוך המועדון ע"י מדריך מוסמך בנושאי בטיחות ותפעול הכלי בלבד.
רוצה היורה המעשי אוו יורה האש מהירה לשאת את האקדח שלו להגנה עצמית שיועיל ויעמוד בתנאי האימון כמו כולם.

argra11 ואיתמר
יש צדק מסוים בדבהם ובאמת עלנו לשאול את השאלה מה המטרה האמיתית מאחורי אותה הכשרה .
האם באמת מדובר במהלך הכרחי שיגדיל את הבטיחות של הציבור אוו שמדובר במסוכה נוספת שמטרתה לגרום לגל ויתורי רשיון .
ונכון גם ש70% אוו 80% מבעלי הרשיון גם במצב של היום הם בסך הכל "בסדר" .
הם יודעים איזה תחמיש מתאים לכלי שלהם ואיזה לא ,הם יודעים את התפעול הבסיסי של הכלי ,הם אפילו מצליחים להגיע לקו הירי במטווח ולסים את הירי בשלום ואפילו לפגוע את רוב הכדורים במטרה .
הבעיה האמיתית היא עם אותם אלו שהם לא כאלו, ושלצערי בגלל הדפיקות של השיטה(עיין ערך המדריך שהוא בוחן שהוא גובה הכסף ) ממשיכים להחזיק ברשיונות ובשל כך גם אין להם שום רצון לשפר את המצב כי הם ""עברו"" בסוף ,אז הם "בסדר".
זה בדיוק הז'אנר שיחזור בסוף האימון הביתה (אחרי שהוא גמר לבכות על איזה יקר ומיותר זה המטווח הזה )ויחזיר את הנשק עם הפיח (ועם קצת מזל בלי תחמושת ) ל"סליק המיוחד" שלו אי שם בבוידם שיקח לו שעות להיזכר איפה הכלי בפעם הבאה שהוא מחפש אותו אבל הגנבים ימצאו תוך שניה .
ובפעם הבאה שהוא נוסע ל"מקום מסוכן" הוא יצליח למצוא את הנשק והתוצאה ?
חזור לארוע הטרקטור הראשון בירושלים לאותו בחור עם כיפה שמנופף בברטה 84 דרוכה ואצבע בהדק לכל הכיוונים האפשרים עד שאחד השוטרים ניגש עלו ואז הוא מכניס את האקדח לנרתיק .
אחרי דקה וחצי הוא שוב מנופף באקדח ,עדין דרוך ואצבע עדין על ההדק אלה שהפעם רק ביד אחת ,השניה עסוקה בפלאפון .........
ואז כן אנשים כאלו מפחידים אותי ,וטובתי וטובתם אני לא רוצה אותם חמושים בסביבתי !!!
וכן 15-20 שעות הדרכה נכונה היו משפרים משמעותית את המצב .

בצד אחר של הדברים ,הרי ברור לכם כמו שברור לי מדינת ישראל לא היתה ולעולם לא תהיה ארה"ב ואפילו לא בלגיה אוו גרמניה מבחינת רשוי הנשק .
ולא משנה מה נעשה עדין תהיה הגבלה על כמות הנשקים גם היא תעבור ב500 אלף במקום ב150 אלף .
ומשכך אני מעדיף שהשיטה תהיה שיונית ותאפשר את אותה מידת נגישות לנשק לכל אזרח המדינה שיחפוץ בכך ויהיה מוכן לעמוד בדרישות ולא על בסיס איזה תבחינים הזוים שהמציא פקיד שיכור כוח ומשנה אותם כל שעתיים .
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 02 יולי 2015, 20:41, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי argra11 » 02 יולי 2015, 20:39

אילן ב כתב:איתמר אתה מציע שאבא ילמד את ילדו נהיגה !

1. לא יודע איך הגעת למסקנה הזו.
2. בארה"ב זה עובד (אני מתכוון ללימוד נהיגה :=) )

לעינייננו:
הארת אגב , אנו משוחחים על רישיון לכלי יריה , וחידוש , מדובר ב2 נושאים.
1. מדריך שהוא גם בוחן ומסמיך - לא תקין
, מסכים אתך ב100%.
2. אקדח איננו רובה, אין לו קת. הוא אחוז ביד כך שמחייב מיומנות בסיסית שונה וקשה יותר.
, אז מה ? , היום לקבלת רישיון אקדח יש לבצע את הפעולות של : הגשת בקשה לרישיון שבא נבדקת הזכאות שלך אחר כך קביעת תור בלשכה לשם ראיון אישי עם פקיד רישוי , מילוי הצהרת בריאות , קניית כלי נשק ואימון במטווח (פעולה זו לפי מה שאני יודע מצריכה עמידה ביעדים , אחוז פגיעה מסויים מתוך 50 הכדור שאתה יורה) , תשלום אגרה והגשת האישורים הנדרשים ללשכת רישוי כלי יריה ואז קבלת הרישיון.
לדעתי בשלב המטווח המדריך אמור לסנן את אלו שאין להם מושג והם מסוכנים לציבור ,אם סעיף 1 היה מתבצע אז המדריך היה מסביר למבקש שהוא לא יעמוד בדרישות של הבוחן וכדאי שיתרגל עוד , אבל הכל בצע כסף , אם אפשר לחייב את כולם , למה לא?
3. תסלח לי שאני לא מעתיק את כל הציטוט שלך אבל למה אתה חושב שזה חובה לבצע , עובדה , סטיסטית בעלי רישיון כלי יריה פרטי לא מסוכנים לציבור.
4. חינוך : אהוב את הרובה ושנא את המלחמה אמר יצחק שדה. - איני יודע להצביע על סלוגן מודרני כה ממצה אך סבור שהדרכה נכונה ממקום אוהב תוביל אנשים לתרבות נשק נכונה. {לא ניתן לבצע בשעתיים ששעה מהם אתה ממלא מקום של פקיד הרישוי}.

מסכים אתך , אבל לחייב אותי לא יביא אותך בחיים למקום אוהב ,מי שאוהב ורוצה להמשיך להתמקצע יש לו מסגרות שונות כגון : ירי מעשי ,ירי מבצעי וביצוע מטווחים כיורה חופשי.
5. רמת הכשירות. שונה בין מבקש נשק להגנה על ביתו ורכושו, לבין מי שאמור להיות "שומר מקצועי" - שניהם אגב צריכים לעבור טסט ע"י בוחן חיצוני. למבקש הגנה על ביתו מן הראוי להקל בדרישה אך להסביר שמיומנות יכולה גם להציל חיים וגם למנוע סיכון חיים. המדריך הטוב יצליח לגרום לאוחז בנשק למיומנות גבוהה מהנדרשת. שומר שזה מקצועו חייב להיות מסוגל להגן על מי שהוא שומר עליהם. - לא מקבל בשום אופן שארוע בכיתה עם 40 תלמידים יסתיים כ ש 10 מהם נפגעו - כי זו הרמה הנדרשת משומר {הנה לכם הורי הסרדינים, עוד נימוק להקטנת הכיתות}. מי ששומר יידרש בתנאי מטווח ללא תנועת המטרות ולחץ האירוע להוכיח 100% פגיעות בטווח שהוא מרחב כיתתי - קרי 15 מ'. אין להתפשר על כך.

תודה רבה , מסכים אתך שוב , ורמת הדרישות הקיימת מרישוי נשק פרטי מספקת , חוזר שוב , עובדה , סטיסטית בעלי רישיון כלי יריה פרטי לא מסוכנים לציבור.
6. מה שקורה היום בעולם שרותי השמירה ראוי לדעתי לחקירה של מבקר המדינה ושליחתם של האחראים לכלא לשנים ארוכות. מוכרים לנו כאילו ביטחון בעבור בצע כסף.

מסכים אתך שוב , בהבדל קטן "שליחתם של האחראים לכלא לשנים ארוכות מאד"
7. תסלח לי שאני לא מעתיק את כל הציטוט שלך שוב , נשגב מבינתי ההשוואה של כלי יריה לכלי רכב .
אף פעם לא הבנתי את ההקבלות הללו , חברתית ,כשאתה מצהיר שאין לך רישיון נהיגה החברה מסתכלת עליך ולא מבינה מאיפה נחתת ולכן ציבור הנהגים בישראל הוא "פרה נחלבת"(הטעות במקור) של מדינת ישראל.
וכדרך אגב , בארץ לומדים "להוציא רישיון נהיגה" לא "לימוד נהיגה" יש הבדל גדול בין השניים .
לאחר הוצאת רישיון נהיגה אני ממליץ פה לכל הורה להעביר את הילד שלו קורס בנהיגה מתקדמת.
ושוב לעניין:
עכשיו אתם רוצים שגם ציבור בעלי רישיון כלי יריה פרטי יהפכו לפרה מספר 2?
8. את נושא נשק האוויר אייר סופט ו 0.22 בטעינה בודדת יש להוציא מידי הבט"פ, ולהדרש לעלויות מינימליות.

אייר סופט בעולם זה תחת מטרית חוקים של "צעצוע מסוכן" ויש לו חקיקה משלו.
נשק אוויר , ו0.22 בטעינה בודדת , אין לי מושג ולכן גם אין לי דעה בנושא וכאחד שמעריך את דעתך אני מסכים אתך שוב.

ולסיכום:
1.רישוי נשק פרטי חייב להיות מופרד מנשק ארגוני
2.חידוש נשק פרטי חייב להיות מופרד מנשק ארגוני
3.הדרישה הקיימת מנשק פרטי לדעתי מספקת אם מתבצעת נכון (בוחן)

בפעם המיליון :
נא לקרוא את וועדת כהן!!!
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 05 יולי 2015, 06:19

אילן ב כתב:איתמר אתה מציע שאבא ילמד את ילדו נהיגה !

אילן אחי..

אני מודה לך על ההרמה להנחתה.

כן!! למה לא??

בארה"ב כל הורה יכול ללמד את ילדיו נהיגה.
זה בסה"כ דורש הרשמה במשרד המתאים לפי המדינה שאתה חי בה, ביטוח מתאים ואתה יכול ללמד.
זה גם לא דורש רכב יעודי ללימוד נהיגה (אין כזה דבר בארה"ב).
וגם לעבור טסט שם זה לא מסלול יסורים כמו בארץ.

וגם יש שם פחות תאונות. יודע למה?
כי המדינות משקיעות שם בתשתיות, חינוך ואכיפת החוק.

כל הקטע הזה של "כשירות מבצעית" יביא את רישוי כלי הנשק למצב העגום בו נמצא ענף רישוי הנהיגה היום ואפילו גרוע מזה.
יהיו לך פחות רשיונות, עלויות מטורפות, תעשייה שלמה של קומבינות ושוחד.
כן המון שוחד - גם אם תשנה את המצב ותמנה "בוחנים בלתי תלויים" כמו שיש לך בענף הנהיגה.

בדבר אחד אתה יכול להיות בטוח ב-100%.
כשירות מבצעית לא תהיה לך, כי אתה לא יכול להכריח אנשים להיות "כשירים מבצעית".

אתה באמת רוצה כשירות מבצעית?
תשקיע בחינוך, פירסום ובהנגשת ענפי ספורט הקליעה לציבור.
תעבוד לסבסד מחירי תחמושת וקורסים לירי מעשי ו-IDPA.
תעבוד להחיות את הענפים האלה ואת המטווחים שנסגרים אחד אחרי השני.

הייתי מאד שמח אם תשקיע מאמצים לאחד את הכוחות של ענפי ספורט הקליעה השונים (כולל איירסופט וסטרייקבול) יחד עם כלל ציבור בעלי כלי הנשק כדי ליצור לובי גדול - במקום לחפש דרכים לעזור למשרד לבט"פ לקחת לי את הנשק.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד