עצוב - עוד חייל צה"ל נהרג מפליטה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
עצוב - עוד חייל צה"ל נהרג מפליטה
מתוך אתר החדשות של YNET
חייל צה"ל נהרג בתאונה מבצעית ליד רמאללה
"סמל ליאור אליעקב מראשון לציון נורה בגבו מנשקו של חייל אחר בעת שירדו מג'יפ. אלוף הפיקוד מינה ועדת חקירה. בלילה פעלו כוחות צה"ל בג'נין וחייל נפצע באורח קל בחילופי אש עם חמושים פלסטינים. שישה מבוקשים ודרושים לחקירה נעצרו
פליקס פריש ועלי ואקד
סמל ליאור אליעקב (22) מראשון לציון, חייל צה"ל מגדוד דוכיפת, נהרג הבוקר (יום ו') בתאונה מבצעית סמוך לרמאללה. אלוף פיקוד מרכז, משה קפלינסקי, מינה ועדת חקירה לבירור נסיבות האירוע. במקביל נפתחה חקירה של משטרה צבאית חוקרת (מצ"ח).
מפרטי התחקיר הראשוני עולה כי החיילים חזרו לבסיסם בתום סיור, ולפני הכניסה לבסיס יצאו מהג'יפ כדי לפרוק את נשקיהם. אל יעקב יצא מן הרכב ראשון. חברו, שיצא אחריו, פלט כדור מנישקו האישי. כתוצאה מהירי נפגע אל יעקב בגבו באורח קשה. הוא פונה לבית החולים הדסה עין כרם בירושלים שם נקבע מותו."
יש להתיחס לכל נשק בכל עת כאילו הוא טעון!
אין להכניס אצבע להדק למעט: בסוף בדיקה לעבר חומת מפגע(בבית גם),או כאשר ברצוננו לירות לעבר מטרה מוגרת
זכרו ! לנשק אין רצון משלו הוא מגיב כתוצאה מפעילות שלנו!
עצוב לדעת שחיי שתי משפחות נהרסו, של החלל ושל היורה - שבוואדי כלוחם קרבי הוא מהטובים שבבנינו.
תנחומי למשפחות מי יתן ולא נדע עוד צער!
אלעזר שטרן קצין חינוך ראשי בהמשך לפגישתנו מיום 21/4/03 אנא חדש את מועדוני הקליעה של הגדנ"ע מוקדם ככל שניתן ובהיקף המכסימלי.
חברים מי שמזדהה אנא יוסיף הערה ולו גם קצרה.....
אדפיס ואביא איתי למפגש הבא עם שטרן שיתקיים בעזרתו האדיבה של יוסי ורדי - לשעבר עוזר שר הבטחון לעיניני התישבות, וכיום ראש מועצת עמק הירדן.
שבת שלום לכולם ותודה מראש
אילן בן נון
חייל צה"ל נהרג בתאונה מבצעית ליד רמאללה
"סמל ליאור אליעקב מראשון לציון נורה בגבו מנשקו של חייל אחר בעת שירדו מג'יפ. אלוף הפיקוד מינה ועדת חקירה. בלילה פעלו כוחות צה"ל בג'נין וחייל נפצע באורח קל בחילופי אש עם חמושים פלסטינים. שישה מבוקשים ודרושים לחקירה נעצרו
פליקס פריש ועלי ואקד
סמל ליאור אליעקב (22) מראשון לציון, חייל צה"ל מגדוד דוכיפת, נהרג הבוקר (יום ו') בתאונה מבצעית סמוך לרמאללה. אלוף פיקוד מרכז, משה קפלינסקי, מינה ועדת חקירה לבירור נסיבות האירוע. במקביל נפתחה חקירה של משטרה צבאית חוקרת (מצ"ח).
מפרטי התחקיר הראשוני עולה כי החיילים חזרו לבסיסם בתום סיור, ולפני הכניסה לבסיס יצאו מהג'יפ כדי לפרוק את נשקיהם. אל יעקב יצא מן הרכב ראשון. חברו, שיצא אחריו, פלט כדור מנישקו האישי. כתוצאה מהירי נפגע אל יעקב בגבו באורח קשה. הוא פונה לבית החולים הדסה עין כרם בירושלים שם נקבע מותו."
יש להתיחס לכל נשק בכל עת כאילו הוא טעון!
אין להכניס אצבע להדק למעט: בסוף בדיקה לעבר חומת מפגע(בבית גם),או כאשר ברצוננו לירות לעבר מטרה מוגרת
זכרו ! לנשק אין רצון משלו הוא מגיב כתוצאה מפעילות שלנו!
עצוב לדעת שחיי שתי משפחות נהרסו, של החלל ושל היורה - שבוואדי כלוחם קרבי הוא מהטובים שבבנינו.
תנחומי למשפחות מי יתן ולא נדע עוד צער!
אלעזר שטרן קצין חינוך ראשי בהמשך לפגישתנו מיום 21/4/03 אנא חדש את מועדוני הקליעה של הגדנ"ע מוקדם ככל שניתן ובהיקף המכסימלי.
חברים מי שמזדהה אנא יוסיף הערה ולו גם קצרה.....
אדפיס ואביא איתי למפגש הבא עם שטרן שיתקיים בעזרתו האדיבה של יוסי ורדי - לשעבר עוזר שר הבטחון לעיניני התישבות, וכיום ראש מועצת עמק הירדן.
שבת שלום לכולם ותודה מראש
אילן בן נון
אילן ידידי היקר,
אכן, מקרה מצער ועצוב. תנחומי למשפחות וללוחמי היחידה, שחברם נפגע.
כפי הנראה תקלות מעין אלו נגרמות מחוסר אימון וגישה לא מתאימה לנושא הבטיחות והמקצועיות.
ישנה שיטה אחת לטיפול במצבים אלו, והיא חינוך הלוחמים (וחיילים, כולל אזרחים,נושאי נשק בכלל.) לבטיחות ומקצועיות. כפי שכבר כתבתי בעבר, בכתבה הראשונה המופיעה באתר במדור הכתבות, בטיחות = מקצועיות ולהיפך.
אשמח לסייע בנושא, כולל שירות מילואים בתחום, ביחידות לוחמות ובהדרכת נוער לקראת גיוס.
נועם.
אכן, מקרה מצער ועצוב. תנחומי למשפחות וללוחמי היחידה, שחברם נפגע.
כפי הנראה תקלות מעין אלו נגרמות מחוסר אימון וגישה לא מתאימה לנושא הבטיחות והמקצועיות.
ישנה שיטה אחת לטיפול במצבים אלו, והיא חינוך הלוחמים (וחיילים, כולל אזרחים,נושאי נשק בכלל.) לבטיחות ומקצועיות. כפי שכבר כתבתי בעבר, בכתבה הראשונה המופיעה באתר במדור הכתבות, בטיחות = מקצועיות ולהיפך.
אשמח לסייע בנושא, כולל שירות מילואים בתחום, ביחידות לוחמות ובהדרכת נוער לקראת גיוס.
נועם.
חינוך מוקדם לבני הנוער בנושא שימוש נכון ובטיחותי בכלי נשק, כפי שבעבר היה נהוג לקבל על-ידי מועדוני הגדנ"ע הינו אחד הדברים החשובים שמדינת ישראל צריכה לעשות על מנת להורית את מפלס האלימות של בני הנוער, הדבר יקטין בצורה משמעותית את תאונות הנשק ויספק לצה"ל חיילים עם מעט ידע מקדים.
לבי ליבי עם המשפחה
דוד
לבי ליבי עם המשפחה
דוד
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
בתור חניך ובוגר של מועדון קליעה של הגדנ"ע אני מצטרף לקריאתו של אילן לחדש את פעילותם בהקדם ובהיקף מלא.
אני יכול להעיד שאת יסודות הירי ובמיוחד את כללי הבטיחות המלווים אותי עד היום קיבלתי באותו מועדון.
בני הנוער מגיעים למקום מרצון ולכן גם פתוחים לקבל את מה שנילמד שם ברצינות ובהבנה, הרבה יותר מזו של טירון שלא ישן לילה קודם וכל מה שמעניין אותו זה שלא יתפסו אותו מנקר בשיעור.
מה שהוטבע ביילדות אינו נשכח אף פעם, והופך לטבע שני.
הוצאות של תפעול מועדון כזה הן כאין וכאפס אל מול התועלת שתצמח מפעולתו, כולל מקום מפגש איכותי לבני נוער, שאין להם מקום אחר להיות בו.
גם אני מוכן להירתם להפעלת מקום כזה כולל ימי מילואים, או סתם בהתנדבות.
אני יכול להעיד שאת יסודות הירי ובמיוחד את כללי הבטיחות המלווים אותי עד היום קיבלתי באותו מועדון.
בני הנוער מגיעים למקום מרצון ולכן גם פתוחים לקבל את מה שנילמד שם ברצינות ובהבנה, הרבה יותר מזו של טירון שלא ישן לילה קודם וכל מה שמעניין אותו זה שלא יתפסו אותו מנקר בשיעור.
מה שהוטבע ביילדות אינו נשכח אף פעם, והופך לטבע שני.
הוצאות של תפעול מועדון כזה הן כאין וכאפס אל מול התועלת שתצמח מפעולתו, כולל מקום מפגש איכותי לבני נוער, שאין להם מקום אחר להיות בו.
גם אני מוכן להירתם להפעלת מקום כזה כולל ימי מילואים, או סתם בהתנדבות.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
מקצועיות ?!
אנחנו מדברים על מקצועיות ובטיחות וקצת שוכחים את שיגרת היום המוטרפת של החיילים הללו את המחסור התמידי בשעות שינ האת השחיקה , תאונה מזעזעת כזו נובעת לא רק מחוסר מקצועיות אלא בגלל שורה ארוכה של גורמים , תנחומים למשפחה שאיבדה את היקר לה מכול .
" גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירא רע "
ברקודה, אין ספק שהשחיקה נותנת את אותותיה, אולם אתה רק מחזק את הטענה כי חינוך לבטיחות נחוץ יותר מתמיד.
מי שנושא הבטיחות הוטמע בו ע"י מדריכים ראויים, גם בתנאים קיצוניים יקפיד משום שבטיחות היא טבעו של המקצוען, התנהלות בטיחותית עם נשק הנה אוטומט המוטמע בחינוך בלבד, אוטומט שיפעל גם בעת עייפות פיזית ומנטלית !
משתתף בצער המשפחה ומחזק את אחיו לנשק אשר ממשיכים במלאכתם.
מי שנושא הבטיחות הוטמע בו ע"י מדריכים ראויים, גם בתנאים קיצוניים יקפיד משום שבטיחות היא טבעו של המקצוען, התנהלות בטיחותית עם נשק הנה אוטומט המוטמע בחינוך בלבד, אוטומט שיפעל גם בעת עייפות פיזית ומנטלית !
משתתף בצער המשפחה ומחזק את אחיו לנשק אשר ממשיכים במלאכתם.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
בתור חניך בגדנע קליעה ברובה אוויר אולימפי ובקורס של שבוע בM-16 הגעתי מוכן ובעל ידע לשירותי הצבאי.
בשלוש שנות שירותי בצבא הייתי קלע מצטיין ולעולם לא ביצעתי עברת בטיחות בנשק.
יש לציין שחלק ניכר בשירותי הצבאי וגם בשירות מילואים ביצעתי עם כדור בקנה ונשק מוכן לירי (גם אצלי ביחידה נגרם אירוע פליטת כדור שלא הסתיים במוות אלה בנכות חלקית של הפולט).
משתתף בצער המשפחה
מי יתן ומקרים כאלו לא יחזרו לעולם.
רואי
בשלוש שנות שירותי בצבא הייתי קלע מצטיין ולעולם לא ביצעתי עברת בטיחות בנשק.
יש לציין שחלק ניכר בשירותי הצבאי וגם בשירות מילואים ביצעתי עם כדור בקנה ונשק מוכן לירי (גם אצלי ביחידה נגרם אירוע פליטת כדור שלא הסתיים במוות אלה בנכות חלקית של הפולט).
משתתף בצער המשפחה
מי יתן ומקרים כאלו לא יחזרו לעולם.
רואי
תמיד שמח ללמוד משהוא חדש!!!
roibes@HOTMAIL.CO.IL
roibes@HOTMAIL.CO.IL
עמוס וברקודה!
אני מנסה להסתכל קדימה - לכן אני מבקש תמיכה בחידוש מסיבי של מועדוני הקליעה בגדנ"ע (וכמו שאתם מכירים אותי יש לי גם כמה רעיונות קדימה -כמו רובי בי אתלון וירי לאחר מאמץ)
הבטיחות כאשר היא מוטמעת נכון הופכת לטבע שני.
כמו שמדליקים מתג חשמל בלי להסתכל עליו ותמיד האצבע מגיע אליו - פעולה אוטומטית - מוכנית. כך הייתי רוצה לראות את הטיפול בנשק.
הצטרפות אוהדים לרעיון תקרב אולי את מימושו.
אנא תמכו בחידוש מועדוני הקליעה של הגדנ"ע,
תודה אילן
אני מנסה להסתכל קדימה - לכן אני מבקש תמיכה בחידוש מסיבי של מועדוני הקליעה בגדנ"ע (וכמו שאתם מכירים אותי יש לי גם כמה רעיונות קדימה -כמו רובי בי אתלון וירי לאחר מאמץ)
הבטיחות כאשר היא מוטמעת נכון הופכת לטבע שני.
כמו שמדליקים מתג חשמל בלי להסתכל עליו ותמיד האצבע מגיע אליו - פעולה אוטומטית - מוכנית. כך הייתי רוצה לראות את הטיפול בנשק.
הצטרפות אוהדים לרעיון תקרב אולי את מימושו.
אנא תמכו בחידוש מועדוני הקליעה של הגדנ"ע,
תודה אילן
חינוך, חינוך, חינוך, ושוב חינוך. זו מילת המפתח.
מעבר לכך שהנערים יעשו משהו מועיל לעצמם בזמנם הפנוי, הם גם יבינו בטיחות מהיא, דבר שישליך גם על תרבות הנהיגה שלהם ושל כולנו.
כל יום שעובר ואין מועדוני גדנ"ע, אנחנו משלמים על זה ובגדול.
ויפה שעה קודם
מעבר לכך שהנערים יעשו משהו מועיל לעצמם בזמנם הפנוי, הם גם יבינו בטיחות מהיא, דבר שישליך גם על תרבות הנהיגה שלהם ושל כולנו.
כל יום שעובר ואין מועדוני גדנ"ע, אנחנו משלמים על זה ובגדול.
ויפה שעה קודם
"הזכרון בסדר, רק אני שוכח" (שייקה אופיר ז"ל)
מי שלא מנסה, לא טועה
מי שלא מנסה, לא טועה
לפי פקודות הצבא שלא בשעת ירי, תמיד 5 אצבעות על ידית אחיזה,
זה שונה מהמצב באקדח בו האצבע היורה נמצאת על הצינה מעל לשמורת ההדק.
ומכיוון שזה מצב לא נוח ואולי אפילו טיפשי (כנראה שהצבא ניסה להגביר בטיחות אצל חיילים ברמת רובאי נמוכה),
אולי ביחידות לוחמות ההוראה נשחקת ולכן אנשים בטעות מכניסים אצבע לשמורת ההדק. מה שלא ברור הוא מדוע הנצרה נשארה פתוחה.
זו בעיה של מקצועיות בנשק, וכנראה שמש"קיות הקליעה או המ"כים בטירונות לא עושים עבודה מספיק טובה.
זה שונה מהמצב באקדח בו האצבע היורה נמצאת על הצינה מעל לשמורת ההדק.
ומכיוון שזה מצב לא נוח ואולי אפילו טיפשי (כנראה שהצבא ניסה להגביר בטיחות אצל חיילים ברמת רובאי נמוכה),
אולי ביחידות לוחמות ההוראה נשחקת ולכן אנשים בטעות מכניסים אצבע לשמורת ההדק. מה שלא ברור הוא מדוע הנצרה נשארה פתוחה.
זו בעיה של מקצועיות בנשק, וכנראה שמש"קיות הקליעה או המ"כים בטירונות לא עושים עבודה מספיק טובה.
"המעז מנצח"!!!
אם כך מי בדיוק ב"רמת רובאי נמוכה"? גם אתה מאמין שכל "לוחם מובחר" חי ונושם את הבטיחות בנשק? מה זה "נשחקה" מדובר בזוג נעלים?
זה בדיוק העניין. מי שלא גדל עם נשק ביד והמפגש הראשון שלו עם הנושא היה בטירונות, בין לילות ללא שינה לבין טרטור זה או אחר - שוחק את הוראות הבטיחות כי הוא גדול מהן.
רק מועדוני הגדנ"ע קליעה אפשרו לנערים להוודע לנושא הנשק וכללי הבטיחות בזמם הפנוי ללא הוצאות או כאבי ראש אחרים. לימוד נטו. יש לחזור ולפותחם לאלתר!
זה בדיוק העניין. מי שלא גדל עם נשק ביד והמפגש הראשון שלו עם הנושא היה בטירונות, בין לילות ללא שינה לבין טרטור זה או אחר - שוחק את הוראות הבטיחות כי הוא גדול מהן.
רק מועדוני הגדנ"ע קליעה אפשרו לנערים להוודע לנושא הנשק וכללי הבטיחות בזמם הפנוי ללא הוצאות או כאבי ראש אחרים. לימוד נטו. יש לחזור ולפותחם לאלתר!
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
אני בטוח שבסיירות מיוחדות רמת הבטיחות והמקצועיות גבוהות.
אני גם חושב שתפקידו של הצבא לאמן ולהדריך את חייליו ואין שום צורך במסגרות מקדימות.
זה שהצבא חוסך בכסף ויוצר חיילים שלא מיומנים בנשק זו כבר בעיה אחרת, אך הצבא תמיד מכסת"ח באומרו "החייל עבר אימון בנשק".
בארץ רגילים לעבוד בשיטה של נדבנות ושנור במקום שהגופים שאמורים לבצע את עבודתם יעשו זאת.
הצבא עצמו צריך להעלות את רמת מדריכי הנשק שלו ולדאוג למספיק אימונים לחייליו כולל ג'ובניקים, וזה עולה כסף.
כסף כסף כסף, זאת כל התורה כולה על רגל אחת.
אני גם חושב שתפקידו של הצבא לאמן ולהדריך את חייליו ואין שום צורך במסגרות מקדימות.
זה שהצבא חוסך בכסף ויוצר חיילים שלא מיומנים בנשק זו כבר בעיה אחרת, אך הצבא תמיד מכסת"ח באומרו "החייל עבר אימון בנשק".
בארץ רגילים לעבוד בשיטה של נדבנות ושנור במקום שהגופים שאמורים לבצע את עבודתם יעשו זאת.
הצבא עצמו צריך להעלות את רמת מדריכי הנשק שלו ולדאוג למספיק אימונים לחייליו כולל ג'ובניקים, וזה עולה כסף.
כסף כסף כסף, זאת כל התורה כולה על רגל אחת.
"המעז מנצח"!!!
על יחידות מיוחדות ובטיחות
יחידות מיוחדות בצה"ל אינן נבדלות { לפחות בתקופתי } מיחידות אחרות בנושא תאונות נשק ההיפך הוא ביחידות אלו בשלב מסויים לא שמים דגש על נושא הלבוש ומשם מתחילה הרשלנות מחצי צבאי חצי אזרחי { ואני לא מדבר על פעילות מבצעית }זורקים פה זורקים שם ואז גם זורקים קצת בנשק וכו' .... 

" גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירא רע "
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד