ירי במטווח עם תחמושת "מהבית"
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: ירי במטווח עם תחמושת "מהבית"
Everest כתב:אוקיי תודה על ההבהרה.
הייתי בטוח שהאיסור נבע מהיגיון שיש בעייתיות עם הקליעים עצמם במטווחים כמו שיש מטווחים עם בעייתיות של ירי תחמושת חלולה בשטחם.
כעיקרון התחמושת הזו נקנתה בכספי משלם המיסים ע"י המדינה, עבור המסגרות השונות של מערכת הביטחון בשירות המדינה.
כל שימוש אחר/פרטי/ללא אישור בתחמושת כזו = גניבה.
בנוסף, כל כדור עם ראש צבעוני שיש ברשותך, הוא כדור שהגיע אליך שלא במסגרת ההקצאה הרשמית שנתנה לך כבעל רשיון ע"י המשרד לבט"פ.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:Everest כתב:אוקיי תודה על ההבהרה.
הייתי בטוח שהאיסור נבע מהיגיון שיש בעייתיות עם הקליעים עצמם במטווחים כמו שיש מטווחים עם בעייתיות של ירי תחמושת חלולה בשטחם.
כעיקרון התחמושת הזו נקנתה בכספי משלם המיסים ע"י המדינה, עבור המסגרות השונות של מערכת הביטחון בשירות המדינה.
כל שימוש אחר/פרטי/ללא אישור בתחמושת כזו = גניבה.
בנוסף, כל כדור עם ראש צבעוני שיש ברשותך, הוא כדור שהגיע אליך שלא במסגרת ההקצאה הרשמית שנתנה לך כבעל רשיון ע"י המשרד לבט"פ.
א.
לא כל תחמושת משטרתית היא עם ראש צבעוני.
שאלתי את זה כי אני מכיר מישהו שמתנדב וירה בטעות מההקצאה שלו במטווח משטרתי עם האקדח שלו.
המדריך, בין אם מותר לו או לא, אמר לו שישלים את התחמושת שהלכה לו מההקצאה הפרטית מהכדורים המשטרתיים.
בגלל זה עניין אותי אם יש בעייתיות עם ירי התחמושת הספציפית עצמה בגלל התכונות שלה, ופחות בגלל המעמד החוקי שלה.
סתם ככה, FYI
- סליקאי זהב

איתמר,
אם נקנתה ע"י כספי מיסים אז היא של כולנו לא
אם נקנתה ע"י כספי מיסים אז היא של כולנו לא
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
לא כל תחמושת משטרתית היא עם ראש צבעוני.
שאלתי את זה כי אני מכיר מישהו שמתנדב וירה בטעות מההקצאה שלו במטווח משטרתי עם האקדח שלו.
המדריך, בין אם מותר לו או לא, אמר לו שישלים את התחמושת שהלכה לו מההקצאה הפרטית מהכדורים המשטרתיים.
בגלל זה עניין אותי אם יש בעייתיות עם ירי התחמושת הספציפית עצמה בגלל התכונות שלה, ופחות בגלל המעמד החוקי שלה.
סתם ככה, FYI
אתה צודק - אבל כל תחמושת עם קליע צבעוני היא צבאית/משטרתית.
וגם אני כמתנדב במשטרה טעיתי ויריתי בטעות 2 כדורים מההקצאה שלי והמדריך השלים לי את החסר בכדורים עם קליע לא מסומן.
וללא קשר לנושא האשכול, כל העניין של נשיאת נשק פרטי במשמרת מצד אחד נח לכולם אבל מצד שני בעייתי מאד.
מצד אחד אסור להשתמש בשום סוג תחמושת אחר פרט לתחמושת משטרתית, מצד שני אף אחד גם לא מספק למתנדבים תחמושת כזו.
במקרה של ירי יחפשו אח"כ כל דרך אפשרית להפיל את האשם על המתנדב - כולל שימוש בתחמושת לא תקנית.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

קצת הגדלת ראש פותרת את זה, אם יש לך מחסנית להתנדבות או שתיים או שלוש,
או אם אין לך בעיה כל פעם להחליף כדורים בנשק אין שום בעיה,
גש למפקד שלך ביחידה בה אתה מתנדב ובקש ממנו שיספק לך 15\30\45 כדורים בהתאם לכמות שאתה צריך לצורך ההתנדבות, לרוב זה משהו שיטפלו בו תוך שניה לא מדובר בכמות גדולה
בלי קשר ברגע שיש לך אישור כתוב לשימוש בנשק אישי בזמן משמרת (דומה לרישיון נשק הפרטי רק שמונפק ע"י המשטרה ומכיל את הפרטים של הנשק שלך)
אני לא מוצא שיכולה להיות בעיה כל עוד אתה משתמש בתחמושת סטדנרטית התואמת את זאת של המשטרה FMJ 115g
או אם אין לך בעיה כל פעם להחליף כדורים בנשק אין שום בעיה,
גש למפקד שלך ביחידה בה אתה מתנדב ובקש ממנו שיספק לך 15\30\45 כדורים בהתאם לכמות שאתה צריך לצורך ההתנדבות, לרוב זה משהו שיטפלו בו תוך שניה לא מדובר בכמות גדולה
בלי קשר ברגע שיש לך אישור כתוב לשימוש בנשק אישי בזמן משמרת (דומה לרישיון נשק הפרטי רק שמונפק ע"י המשטרה ומכיל את הפרטים של הנשק שלך)
אני לא מוצא שיכולה להיות בעיה כל עוד אתה משתמש בתחמושת סטדנרטית התואמת את זאת של המשטרה FMJ 115g
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
כמי שמדריך ירי גם את מתנדבי המשא"ז
ההוראות הברורות (שגם כתובות)
1. יש לנפק למתנדב תחמושת משטרתי לאימון אחת לשנה.
2. המתנדב יפרוק את תחמושתו האישית ויטען תחמושת משטרתית במטווח.
3. עם גמר האימון ולאחר שירה את כל התחמושת המשטרתית, (כולל ירי חוזר אם נדרש) יטען המתנדב באקדחו את התחמושת שהביא עמו.
4. מתנדב לא יוכל לשאת תחמושת משטרתית באקדחו הפרטי.
קצר פשוט וברור.
כל השאר קומבינות ופרושים.
(כן אני יודע שגם קציני משטרה גבוהים מפרשים איך שנח להם - בעיקר כשמדובר בגופים מונחים)
ההוראות הברורות (שגם כתובות)
1. יש לנפק למתנדב תחמושת משטרתי לאימון אחת לשנה.
2. המתנדב יפרוק את תחמושתו האישית ויטען תחמושת משטרתית במטווח.
3. עם גמר האימון ולאחר שירה את כל התחמושת המשטרתית, (כולל ירי חוזר אם נדרש) יטען המתנדב באקדחו את התחמושת שהביא עמו.
4. מתנדב לא יוכל לשאת תחמושת משטרתית באקדחו הפרטי.
קצר פשוט וברור.
(כן אני יודע שגם קציני משטרה גבוהים מפרשים איך שנח להם - בעיקר כשמדובר בגופים מונחים)
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אילן ב כתב:4. מתנדב לא יוכל לשאת תחמושת משטרתית באקדחו הפרטי.
קצר פשוט וברור.
ברור מאד מה מתנדב לא יכול לשאת בנשקו הפרטי, ממש לא מוגדר מה הוא כן יכול לשאת.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:אילן ב כתב:4. מתנדב לא יוכל לשאת תחמושת משטרתית באקדחו הפרטי.
קצר פשוט וברור.
ברור מאד מה מתנדב לא יכול לשאת בנשקו הפרטי, ממש לא מוגדר מה הוא כן יכול לשאת.
א.
מרוב שהתרגלת שבמדינת ישראל צריך להיות חוק או תקנה לכל דבר, אז כשאין אתה בחוסר אונים ?
העיגון המשונה הזה של כל דבר קטן כגדול בחוקים נקרא כיסוי תחת . מה שפעם נחשב לגנאי היום הוא נורמה ...
אם אתה משתמש בנשק, קח אחריות אישית על התוצאה ואל תחפש כסת״ח, ככה לגבי כל דבר בחיים.
באופן אישי השתכנעתי שעדיפה תחמושת חלולה מומלצת ( כזו שגם חודרת מספיק וגם מתרחבת) ולו מהסיכוי הנמוך יותר שהיא תעבור דרך האובייקט שאליו כיוונתי ותפגע במשהו שלא בכוונה.
מהמחשבות על - מה יהיה אם, אתה לא תצא ואם אתה אכן כל כך חושש שתיזרק לכלבים גם אם תנהג כשורה ושיחפשו ״להפיל״ אותך , יש לך ברירה לא להתנדב.
דבריי נאמרים ברוח טובה ולא בטון מתלהם או כועס חלילה, אלו הכללים שמנחים אותי בכל אופן.
- סליקאי טיטניום

אם אפגע בטעות בחף מפשע,לא משנה אגב אם זה יהיה באמצעות נשק או כלי רכב וכו׳ , הדבר שיטריד אותי יהיה זה שפגעתי בחף מפשע ולא העונש שאהיה צפוי לקבל .
אם למיטב שיפוטי אפגע באדם לנוכח סכנת חיים שהייתי נתון בה, הדבר שישמח אותי יהיה ששרדתי וזכיתי לחיות יום נוסף, גם אם ברמת חיים נמוכה יותר עקב כך שאעמוד למשפט ( עונש כשלעצמו) ואולי אצטרך לרצות עונש נוסף. 2 הסנט שלי ...
אם למיטב שיפוטי אפגע באדם לנוכח סכנת חיים שהייתי נתון בה, הדבר שישמח אותי יהיה ששרדתי וזכיתי לחיות יום נוסף, גם אם ברמת חיים נמוכה יותר עקב כך שאעמוד למשפט ( עונש כשלעצמו) ואולי אצטרך לרצות עונש נוסף. 2 הסנט שלי ...
- סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד