שאלה בקשר לצורת נשיאת נשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שאלה בקשר לצורת נשיאת נשק
אבקש עזרה
האם יש חוק\תקנה או הוראת בטיחות האוסרת נשיאת נשק עם פטיש דרוך לאחור ללא כדור בקנה??
הסיבה שאני נוטה לעיתים במצבים מסוימים ללכת עם הנשק כאשר הפטיש דרוך ללא כדור בקנה היא קלות בדריכת הנשק במקרה ואצטרך [למשל בנהיגה כאשר צריך לדרוך נשק ביד אחת במכנס וכדומה}.
השאלה האם יש חוק וכדומה שאוסר זאת כפי שמישהו טען לפני.
מדובר בזיג 228
תודה.
האם יש חוק\תקנה או הוראת בטיחות האוסרת נשיאת נשק עם פטיש דרוך לאחור ללא כדור בקנה??
הסיבה שאני נוטה לעיתים במצבים מסוימים ללכת עם הנשק כאשר הפטיש דרוך ללא כדור בקנה היא קלות בדריכת הנשק במקרה ואצטרך [למשל בנהיגה כאשר צריך לדרוך נשק ביד אחת במכנס וכדומה}.
מדובר בזיג 228
תודה.
- סליקאי ארד

Re: שאלה בקשר לצורת נשיאת נשק
בנשיאה אזרחית גרידא, אין.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אם אתה לא מצליח לדרוך עם פטיש קדימה,
תעבוד יותר על טכניקה אל תחפש מעקפים
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
goral כתב:אם אתה לא מצליח לדרוך עם פטיש קדימה,
א - לגמרי נכון לכל תחום בחיים.
ב - אם לא תוכל לדרוך עם פטיש מורד לא תוכל לתפעל מעצורים.
ג - אחרי שאתה שולט בדריכה בלי בעיות תזכור שיש לאקדחים בית בליעה, תשתמש בו.
.Speak softly and carry a big stick; you will go far
- סליקאי כסף

מעבר לשליטה עם אפשר לדרוך עם פטיש קדימה או אחורה גם עברית והבנת הנקרא חשובים, אם לא הבנת תקרא שוב מה ששאלתי ובאיזה מצבים.
אין קשר לשליטה בדריכה, לפעמים במציאות לא ניתן לדרוך ב 2 ידיים. אם אפשר לתכנן מראש ולא לחכות להפתעה, ולא תמיד כדאי ורצוי ללכת עם כדור בקנה, לא הכל שחור לבן.
\השאלה הייתה האם יש חוק\ תקנה - תודה ליאור
אין קשר לשליטה בדריכה, לפעמים במציאות לא ניתן לדרוך ב 2 ידיים. אם אפשר לתכנן מראש ולא לחכות להפתעה, ולא תמיד כדאי ורצוי ללכת עם כדור בקנה, לא הכל שחור לבן.
\השאלה הייתה האם יש חוק\ תקנה - תודה ליאור
- סליקאי ארד

ml777 כתב:אבקש עזרה
מדובר בזיג 228
תודה.
באקדח הזה קיים מנוף השמטת פטיש שמאפשר נשיאה בטוחה עם כדור בקנה ללא סיכון לירי לא רצוני בעת הנמכת הפטיש - למה שלא תשתמש בו במצבים שאתה מתאר ? אל האקדח צריך להתייחס תמיד כאילו הוא דרוך עם כדור בקנה
- סליקאי טיטניום

בהחלט משתמש. אבל יש מצבים שאתה רוצה להעלות את המוכנות ולא ללכת עם כדור בקנה
- סליקאי ארד

איך בדיוק אתה מעלה את המוכנות ולא הולך עם כדור בקנה?
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
ml777 כתב:מעבר לשליטה עם אפשר לדרוך עם פטיש קדימה או אחורה גם עברית והבנת הנקרא חשובים, אם לא הבנת תקרא שוב מה ששאלתי ובאיזה מצבים.
קראתי את השאלה שלך, כמובן. גם בדריכה ביד אחת יש טכניקה ויש מעצורים. כדאי לעבוד על הטכניקה.
ניר ל כתב: אל האקדח צריך להתייחס תמיד כאילו הוא דרוך עם כדור בקנה
.Speak softly and carry a big stick; you will go far
- סליקאי כסף

בקיצור ולענין :
אין שום הגדרה למצב שבו מותר אוו אסור לנשק להיות כשהוא נשק פרטי אזרחי .
בצבא במשטרה וכפועל יוצא לחברות שמירה ומפעלים ראוים למנהם יש בעדיבות משטרת ישראל .
אני מצער צער גדול אם הרצון של החברים פה לעזור לך פגע במאום מכבודך,עד כדי כך שאתה מרגיש צורך כה עמוק להתבטא כמו שאתה מתבטא פה .
אין שום הגדרה למצב שבו מותר אוו אסור לנשק להיות כשהוא נשק פרטי אזרחי .
בצבא במשטרה וכפועל יוצא לחברות שמירה ומפעלים ראוים למנהם יש בעדיבות משטרת ישראל .
אני מצער צער גדול אם הרצון של החברים פה לעזור לך פגע במאום מכבודך,עד כדי כך שאתה מרגיש צורך כה עמוק להתבטא כמו שאתה מתבטא פה .
higt-power אפשר גם לענות בצורה עניינית לשאלה כמו שאתה וליאור ענית ולא להתחיל לענות ולנתח אותי האם אני יודע לתפעל או לא
זה בהחלט קצת מזלזל וכלל לא ענה לשאלתי, אז לא תמיד "צריך לעזור"
בכל מקרה תודה .
goral כתב:אם אתה לא מצליח לדרוך עם פטיש קדימה,
זה בהחלט קצת מזלזל וכלל לא ענה לשאלתי, אז לא תמיד "צריך לעזור"
בכל מקרה תודה .
- סליקאי ארד

אף אחד לא מזלזל בך פה, אף אחד לא נולד עם אקדח ביד, בטח לא בישראל
אם נפגעת מהתגובה שלי אני מתנצל בפניך בהחלט לא היתה כוונה כזאת
נגיד שתלך עם פטיש אחורה (נגיד) ובלי כדור בקנה,
ונגיד שזה מה שיסייע לך לבצע דריכה עם יד אחת (כוונת על החגורה\נרתיק\עצם קשיח ברכב)
אז דרכת בזכות זה שהפטיש מאחורה כיוונת למטרה לחץ על ההדק ובמקום בום שמעת "קליק" למה ? כי הדריכה לא היתה מלאה ולא גרפת (בשעת לחץ ואפילו באימונים קורה גם לטובים ביותר)
מה עכשיו אתה עושה ? איך אתה דורך שוב הרי הפטיש כבר למטה!
בהגנה עצמית מוטב שהפתרון והטכניקה יהיו כאלה שהם לא "חד פעמיים"
תפעול מעצורים בצורה יעילה (זיהוי מעצור) ומהירה (תפעול מעצור)
צריך להיות חלק בלתי נפרד מכל סיטואציה בה אתה חושב שיתכן ותאלץ להתמודד.
החלטת שתפעול עם יד אחת זה סנריו שאתה מעוניין להערך אליו ? מעולה, תערך באופן מלא ומקיף
זאת דעתי האישית, כך אני נערך.
אם נפגעת מהתגובה שלי אני מתנצל בפניך בהחלט לא היתה כוונה כזאת
נגיד שתלך עם פטיש אחורה (נגיד) ובלי כדור בקנה,
ונגיד שזה מה שיסייע לך לבצע דריכה עם יד אחת (כוונת על החגורה\נרתיק\עצם קשיח ברכב)
אז דרכת בזכות זה שהפטיש מאחורה כיוונת למטרה לחץ על ההדק ובמקום בום שמעת "קליק" למה ? כי הדריכה לא היתה מלאה ולא גרפת (בשעת לחץ ואפילו באימונים קורה גם לטובים ביותר)
מה עכשיו אתה עושה ? איך אתה דורך שוב הרי הפטיש כבר למטה!
בהגנה עצמית מוטב שהפתרון והטכניקה יהיו כאלה שהם לא "חד פעמיים"
תפעול מעצורים בצורה יעילה (זיהוי מעצור) ומהירה (תפעול מעצור)
צריך להיות חלק בלתי נפרד מכל סיטואציה בה אתה חושב שיתכן ותאלץ להתמודד.
החלטת שתפעול עם יד אחת זה סנריו שאתה מעוניין להערך אליו ? מעולה, תערך באופן מלא ומקיף
זאת דעתי האישית, כך אני נערך.
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
ml777,
תראה, באמת ושאלת שאלה שביסודה מעידה על תפעול לקוי.
אתה משתמש חדש והחבר'ה כאן לא מכירים אותך.
באו לעזור לך ולייעץ לך- ואתה מצידך הגבת בצורה קצת פוגענית.
נשיאת אקדח עם פטיש דרוך ללא כדור בקנה היא מצב שאפשרי טכנית אבל אין לו שום הגיון מבצעי
זה נקרא קיצור דרך או קומבינה בעברית.
זה מיותר, ועלול לבלבל אותך או מישהו אחר בסיטואציות מסויימות.
איני יודע עד כמה אתה מאומן ושולט בתפעול הנשק, אבל ריבוי מצבי נשיאה, כמו שיטות שונות ומשונות עלול לגרום בשוגג לתאונה.. או חלילה תפעול לא נכון של הנשק- במצב לחץ תלחץ על ההדק ולא יצא לך כדור. לחלופין תתבלבל ותעשה תאונה.
שוב, אתה רגיש אז אל תיפגע, אבל שאלת שאלה באינטרנט והנה באה תשובה.
אם אני זוכר נכון ה 228 בדיוק כמו 226 מאפשר השמטת פטיש עם כדור בקנה.
זה בערך היתרון היחיד של האקדח הזה (היה לי כזה בשירות, זו הסיבה שנבחר)
ומכאן שנכון לשאת את האקדח באחת מהתצורות ההלו- עם או בלי כדור בקנה פטיש תמיד מושמט.
וככלל תמיד תתנהג כאילו יש כדור בקנה. תמיד.
כל המצאה אחרת לא נכונה עלולה להיות מסוכנת ופשוט מיותרת.
מעבר לפן החוקי אליו התייחסו חבריי, קח בחשבון את הפן הויזואלי.
1. הסובבים אותך יראו אותך מסתובב עם פטיש לאחור, איש לא יודע שזה "על ריק"
2. מעבר בין מצבי נשיאה, מעבר לסכנה שבו, גם ימשוך תשומת לב עוברי אורח.
בקיצור- רד מזה.
תראה, באמת ושאלת שאלה שביסודה מעידה על תפעול לקוי.
אתה משתמש חדש והחבר'ה כאן לא מכירים אותך.
באו לעזור לך ולייעץ לך- ואתה מצידך הגבת בצורה קצת פוגענית.
נשיאת אקדח עם פטיש דרוך ללא כדור בקנה היא מצב שאפשרי טכנית אבל אין לו שום הגיון מבצעי
זה נקרא קיצור דרך או קומבינה בעברית.
זה מיותר, ועלול לבלבל אותך או מישהו אחר בסיטואציות מסויימות.
איני יודע עד כמה אתה מאומן ושולט בתפעול הנשק, אבל ריבוי מצבי נשיאה, כמו שיטות שונות ומשונות עלול לגרום בשוגג לתאונה.. או חלילה תפעול לא נכון של הנשק- במצב לחץ תלחץ על ההדק ולא יצא לך כדור. לחלופין תתבלבל ותעשה תאונה.
שוב, אתה רגיש אז אל תיפגע, אבל שאלת שאלה באינטרנט והנה באה תשובה.
אם אני זוכר נכון ה 228 בדיוק כמו 226 מאפשר השמטת פטיש עם כדור בקנה.
זה בערך היתרון היחיד של האקדח הזה (היה לי כזה בשירות, זו הסיבה שנבחר)
ומכאן שנכון לשאת את האקדח באחת מהתצורות ההלו- עם או בלי כדור בקנה פטיש תמיד מושמט.
וככלל תמיד תתנהג כאילו יש כדור בקנה. תמיד.
כל המצאה אחרת לא נכונה עלולה להיות מסוכנת ופשוט מיותרת.
מעבר לפן החוקי אליו התייחסו חבריי, קח בחשבון את הפן הויזואלי.
1. הסובבים אותך יראו אותך מסתובב עם פטיש לאחור, איש לא יודע שזה "על ריק"
2. מעבר בין מצבי נשיאה, מעבר לסכנה שבו, גם ימשוך תשומת לב עוברי אורח.
בקיצור- רד מזה.
אני מבין את השאלה ולא כל כך את הבעיה שהיא יוצרת.
וכן, אני ממליץ בחום ללכת עם פטיש משוך לאחור וניצרה פתוחה בכדי להקל על דריכת הנשק בעת הצורך. מה הבעיה? אם זה לא נוגד את החוק זה רק עוזר ומונע אפשרות החלקה בזמן דריכה.
אני רק אוסיף, שיש אפשרות לפטיש במצב חצי שעושה כמעט את אותו האפקט.
אני נושא 1911 לא מעט, ומשתמש תמיד בשיטה זו בכדי להקל על דריכה בזמן נשיאה במצב של אי כדור בקנה.
זה גם יכול לעזור בחטיפת נשק חלילה ולהקנות יותר זמן תגובה, מאחר שהחוטף לא מודע למצב הנשק ואתה כן. (קצת היסחפות, אבל למה לא) הוא צריך לתפעל מעצור מבחינתו.
כל אחד שיעשה מה שמקנה לו הרגשת ביטחון בשעת חירום. מה שמתאים לך לא בהכרח יתאים לאחרים וההיפך. העיקר שמבחינה חוקית ובטיחותית לא תהיה בעיה.
וכן, אני ממליץ בחום ללכת עם פטיש משוך לאחור וניצרה פתוחה בכדי להקל על דריכת הנשק בעת הצורך. מה הבעיה? אם זה לא נוגד את החוק זה רק עוזר ומונע אפשרות החלקה בזמן דריכה.
אני רק אוסיף, שיש אפשרות לפטיש במצב חצי שעושה כמעט את אותו האפקט.
אני נושא 1911 לא מעט, ומשתמש תמיד בשיטה זו בכדי להקל על דריכה בזמן נשיאה במצב של אי כדור בקנה.
זה גם יכול לעזור בחטיפת נשק חלילה ולהקנות יותר זמן תגובה, מאחר שהחוטף לא מודע למצב הנשק ואתה כן. (קצת היסחפות, אבל למה לא) הוא צריך לתפעל מעצור מבחינתו.
כל אחד שיעשה מה שמקנה לו הרגשת ביטחון בשעת חירום. מה שמתאים לך לא בהכרח יתאים לאחרים וההיפך. העיקר שמבחינה חוקית ובטיחותית לא תהיה בעיה.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

אתה מתאר מצב אחד והשאלה מצב אחר,
בדוגמא שלך אתה יכול ומסוגל לדרוך את הנשק בכל מצב,
אבל בוחר להשאיר אותו במצב מסויים כדי שיהיה לך קל יותר.
אם תבצע דריכה במצב הראשוני ולא תגרוף כדור יש לך היכולת לבצע דריכה חוזרת ולגרוף כדור
בדוגמא של הבחור הוא מבקש לשאת נשק במצב מסויים כדי לבצע דריכה ביד אחת, על פי
מה שהוא מתאר דריכה שהוא אינו מסוגל לבצע בנשק במצב רגיל, דהיינו אם הוא לא יגרוף כדור או יהיה לו כדור עקר או כל סיבה אחרת, אין לו יכולת להשיב את הנשק לפעולה כי אין לו יכולת לבצע דריכה למעט המצב הראשוני - פה הבעיה,
אם הוא היה אומר אין לי בעיה לדרוך ביד אחת את הנשק אבל יותר קל לי שהפטיש אחורה, אין שום בעיה עם זה, אבל ברגע שהוא אומר אין לי יכולת לדרוך את הנשק למעט אם הפטיש אחורה - זאת בעיה!
בדוגמא שלך אתה יכול ומסוגל לדרוך את הנשק בכל מצב,
אבל בוחר להשאיר אותו במצב מסויים כדי שיהיה לך קל יותר.
אם תבצע דריכה במצב הראשוני ולא תגרוף כדור יש לך היכולת לבצע דריכה חוזרת ולגרוף כדור
בדוגמא של הבחור הוא מבקש לשאת נשק במצב מסויים כדי לבצע דריכה ביד אחת, על פי
מה שהוא מתאר דריכה שהוא אינו מסוגל לבצע בנשק במצב רגיל, דהיינו אם הוא לא יגרוף כדור או יהיה לו כדור עקר או כל סיבה אחרת, אין לו יכולת להשיב את הנשק לפעולה כי אין לו יכולת לבצע דריכה למעט המצב הראשוני - פה הבעיה,
אם הוא היה אומר אין לי בעיה לדרוך ביד אחת את הנשק אבל יותר קל לי שהפטיש אחורה, אין שום בעיה עם זה, אבל ברגע שהוא אומר אין לי יכולת לדרוך את הנשק למעט אם הפטיש אחורה - זאת בעיה!
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד