החלפת כלי יריה לתבחין משמר

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

החלפת כלי יריה לתבחין משמר

על ידי argra11 » 02 ספטמבר 2015, 09:25

האם יש מישהו בעל תבחין "משמר" שבמקור היה "לפני 96"
שביצע החלפת כלי יריה (בכלי חדש) בחודש - חודשיים האחרונים ונשאר בחיים לספר על ה"חוויה" ?
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: החלפת כלי יריה לתבחין משמר

על ידי אקדוחן » 02 ספטמבר 2015, 22:25

אני מכיר מישהו שמכיר מישהו שמכיר...
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי goral » 03 ספטמבר 2015, 07:55

לא יודע בנוגע ללפני 96 וגם לא בטוח שזה משנה הריי עכשיו אתה משמר אז עכשיו אתה משמר

אז לגוף השאלה כן, חבר מאוד טוב החליף יריחו ב-CZ עם תבחין משמר לפני מספר חודשים מצומצם,
הנשק לא ניתן למכירה כך שהחנות לוקחת אותו ממך ולא מזכה עליו, מעבר לזה הליך החלפה רגיל וסטנדרטי
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 05 ספטמבר 2015, 19:46

תסלח לי אבל נשמע לי "פישי".
סוחר נשק יכול לקבל ממך נשק בשני דרכים
1)הפקדה לאחסנה אוו תיקון
2)העברת בעלות על הכלי לרשותו .
היה והוא כבר העביר בעלות לרשותו מדוע לא יוכל למכורו לאחר ?
במה זה שונה מנשק אחר תחת בעלות בית המסחר ?
נראה עוד "הנחיה" שמטרתה "לחסוך עלויות " לסוחר .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 05 ספטמבר 2015, 19:49

higt-power כתב:תסלח לי אבל נשמע לי "פישי".
סוחר נשק יכול לקבל ממך נשק בשני דרכים
1)הפקדה לאחסנה אוו תיקון
2)העברת בעלות על הכלי לרשותו .
היה והוא כבר העביר בעלות לרשותו מדוע לא יוכל למכורו לאחר ?
במה זה שונה מנשק אחר תחת בעלות בית המסחר ?
נראה עוד "הנחיה" שמטרתה "לחסוך עלויות " לסוחר .

תגלול למטה, תקרא את סעיף 8, נקודה חמישית.
http://mops.gov.il/Fire_Arms/PersonalLi ... erion.aspx
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 05 ספטמבר 2015, 19:58

משטרת ישראל -תודה
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 05 ספטמבר 2015, 20:16

higt-power כתב:משטרת ישראל -תודה

מלכוד קטן - משטרת ישראל לא נוטה לקבל כלים ברישיון תקף.
וכרגיל מי שנופל בין הכיסאות הוא האזרח.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 05 ספטמבר 2015, 20:32

לא מקבלת לאחסנה מקבלת ויתורים בחפץ לב .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי goral » 06 ספטמבר 2015, 10:04

אצל אחד הסוחרים אמרו שבעיקרון הנשקים עוברים אליהם ועל הנייר הם אמורים למסור אותם לגריטה \ השמדה \ משטרה לא משנה מה

מה שבפועל הם עושים לדבריהם הם מאחסנים את כולם בכספת ומקווים שהנוהל ישתנה בהמשך ויוכלו למכור אותם, אבל בנתיים הם משקולת ברזל שלא ניתן למכור
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי eitan156 » 06 ספטמבר 2015, 20:00

החלפתי לפני מספר חודשים והלך חלק ופחות גרוע מהמצופה.
קניתי מחנות נשק, אז אולי זה שונה מרכישה מאדם פרטי.
הנקודה העיקרית שמטרידה היא שהתבחין הפך ברשיון מ"משמר" ל"בתוקף הוראת שעה" או נוסח דומה.
בעיקרון הפרוצדורה מתבצעת לאחר הרכישה בחנות והפקדה/ מכירה של הכלי הישן בחנות. הפרוצדורה של החלפת הרשיון מתרחשת במשרדי הבט"פ והתורים שנקבעים שם הם רחוקים (לפחות במרכז) ולכן העצה הראשונה שלי היא:
1. קודם כל לקבוע תור להחלפה (יש מקומות שזה לא אותו פקיד של בקשה לרשיון). תקבעו את התור גם אם אתם רק שוקלים רכישה ואין עדיין עסקה. מקסימום תבטלו תדחו. אל תהיו נבלות: באמת תתקשרו לבטל אם זה לא יוצא לפועל.
2. בהתחלה חשבתי שצריך למלא טפסים מראש וכו' אבל כשדיברתי בטלפון עם הפקידים בת"א הם אמרו לי לא למלא דבר, אלא פשוט לבוא עם שטרות הקניה , ההפקדה, המכירה (שמונפקים בעת הרכישה ע"י החנות המוכרת) אני חושב שצריך תמונות פספורט. תבדקו באתר.
איך יצא לי לדבר בטלפון עם הפקידים במשרד? לרוב הם הרי בלתי נגישים, אבל בטעות חשבתי שתוקף הרשיון שלי עומד לפוג (מה שלא היה נכון) והשארתי הודעה היסטרית במוקד של הבט"פ . להפתעתי למחרת התקשרו אלי מהמשרד בת"א וניצלתי את ההזדמנות לשאול על החלפת נשק.
אולי זו שיטה לדבר איתם :)
3.בעת הקניה מהחנות מקבלים שטר רכישה עם פרטי הכלי החדש וגם שטר הפקדה שאומר שהנשק החדש והישן מופקדים בחנות. עם המסמכים הללו הולכים למשרד לבט"פ לפקיד שאצלו קבעת את התור ושם הוא מבצע את התהליך ונותן לך רשיון זמני . יש צורך לשלם אגרת מכירה ואגרת קניה בסכום של 30 ש"ח בערך (את אחת מהעמלות החנות מחזירה לך).
את תשלום האגרות אפשר לבצע באינטרנט מהמכשיר הסלולרי ואני משער שאפשר לבצע גם עוד לפני שבאים לפגישה במשרד. אולי יש גם עמדת תשלום מחוץ למשרד.
4. רק אחרי שיש בידך רשיון זמני אפשר לגשת לחנות ולקחת את הכלי החדש. כלומר יש תקופה שאתה בלי נשק. אצלי זה לא היה קריטי אז לא בדקתי אם אפשר להימנע מזה.
5. אם נשארים באותו קליבר אין צורך לבצע מטווח/ אימון בכלי החדש.
6. קבלת תמורה על הכלי הישן: לדעתי אם יש לך אקדח סחיר תקבל תמורתו סכום מסויים. אני לא קיבלתי כי האקדח שלי פשוט לא סחיר אבל עובדה שהמוכר התעניין בסוג האקדח ובאופן רשמי מכרתי אותו לחנות.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 07 ספטמבר 2015, 07:04

כלים ברשיון משמר אינם בהכרח כלים ישנים, הרי כל עוד התאפשר יש אנשים שהחליפו, כל הנושא הזה תמוה ונראה כהחלטה פזיזה, לא רוצה להאשים בשחיתות אבל לא אפול מהכסא אם זה מה שעומד מאחוריה כי המשטרה היא הנהנה העיקרי מכך וכפופה לאותו משרד.
למיטב ידיעתי בתי מסחר משלמים כל שנה אגרה עבור כל כלי נשק שהם מחזיקים במלאי כך שלא משתלם להם להחזיק סתם משקולות נייר אלא אם יש להם שימוש בהדרכות/ קורסים וכו׳.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי חבלני » 19 ספטמבר 2015, 10:28

בקשר לשאלה בראשית הפוסט אני עונה לשאלתך, בעילה החדשה הם כותבים:"בתוקף הוראת מעבר " במקום משמר
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי eitan156 » 20 ספטמבר 2015, 15:08

האם אפשר לומר, שהגדרת תבחין "בתוקף הוראת מעבר" צריכה להדאיג כי היא פחות "משמרת" (אם אפשר לומר) מתבחין בהגדרת "משמר"?
הרי אי אפשר היה להתווכח לגבי תנאי התבחין, בהגדרת "משמר": העובדה שאושר לך רשיון בעבר. כל עוד חידשת את הרשיון ( שילמת, מצבך הגופני סביר ועשית מטווח), לא היו יכולים לקחת לך אותו כי הגדרת התבחין השתנתה.
כעת כל התבחין הזה נעלם.
"הוראת מעבר"? נשמע מראש כמו משהו מועד לשינויים בתוך ההגדרה/ עתיד להיות מוחלף תוך כמה שנים.
האם יש משהו שבעלי תבחין משמר שהומרו כעת ל"בתוקף הורת מעבר" יכולים לעשות?
תעוד של רשיונות ישנים? (הם לוקחים לך מיד את הרשיון הישן איך שאתה מבקש להחליף כלי :) )
מכתב רשמי מעו"ד בדואר רשום לבט"פ?
תודה וגמר חתימה טובה
איתן
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ramdishon » 20 ספטמבר 2015, 16:11

למיטב הבנתי אין כל הבדל בין תבחין משמר לבין ״מתוקף הוראת מעבר״ אם תעיין בהוראת המעבר- תבין מדוע. הכל נובע מכך שכאשר אישרו לך את הרשיון בעבר, לא דובר בשום מקום על עילה שחייבת להיות בתוקף, ולכן לא ניתן משפטית לבטל את הרשיון שלך. גם התבחין המשמר עבר מספר גרסאות- החל ב״לפני 1996״, עבור דרך ״אחר״, אח״כ ״משמר״ וכעת ״בתוקף הוראת מעבר״. הכל אותו הדבר.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי eitan156 » 20 ספטמבר 2015, 19:07

אני לא מוצא את הנוסח של "תבחין משמר", אז אין לי למה להשוות.
הנוסח של הוראת המעבר נותן כח עצום בידי פקידים/ מנחי מדיניות ממשרד הבט"פ ונראה כמו מסלול מאד קל לנטילת הרשיונות שהיו משמרים.
ראה כאן סעיף 8:
[url]http://mops.gov.il/fire_arms/personallicense/personallicense/pages/firearmlicensingcriterion.aspx
[/url]
בעיקר:

[i][i][b][i]*מי שבמועד האמור היה בעל רישיון כדין ולפי הוראות אלה אינו זכאי לרישיון, ימשיך רישיונו להיות בתוקף עד למועד פקיעתו של הרישיון, או למשך שישה חודשים, לפי המוקדם.
על אף האמור בהוראות אלה, מי שבמועד תחילתן החזיק ברישיון כדין אקדח, רובה אויר או אקדח אויר, במשך 10 שנים או יותר ברצף; או רובה ציד (כדוריות), רובה זעיר או רובה צבאי, במשך 15 שנים או יותר ברצף – יהיה רשאי ראש האגף להאריך לאותו אדם את תוקף הרישיון לתקופת רישיון נוספת בכל פעם, אף אם אינו עומד בתבחין.
*....
*לדעת ראש האגף ישנם טעמים אחרים לכך שאין להאריך את תוקף הרישיון כאמור.
*.....
*נגנב או אבד כלי היריה המוחזק לפי הוראות מעבר אלה, לא תאושר החזקת כלי יריה אחר תחתיו, אלא לאחר בקשת רישיון חדש, בכפוף לעמידה בתבחין תקף ובאישור משטרת ישראל. באישור כאמור תובא בחשבון עמידתו של המבקש בתנאים האמורים בסעיף 15(א)(2) לחוק(?).
[/b][/i][/i][/i]
האם סעיף 15א2 המצויין כאן הוא התבחין "מתוקף הוראת מעבר?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד