החלפת כלי יריה לתבחין משמר

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: החלפת כלי יריה לתבחין משמר

על ידי rubimor » 20 ספטמבר 2015, 20:03

eitan156 כתב:האם אפשר לומר, שהגדרת תבחין "בתוקף הוראת מעבר" צריכה להדאיג כי היא פחות "משמרת" (אם אפשר לומר) מתבחין בהגדרת "משמר"?
איתן
אתה נכנס כאן לדיון שכבר התקיים כאן המון. בניגוד לדעתו של קודמי, אין ספק שמדובר בשינוי מדיניות מוחלט. מדובר היה בתבחין (היה ברשימת התבחינים) וכיום אין תבחין כזה. ישנה הוראת שעה שמאפשרת השארת הנשק בידי מי שפעם היה להם תבחין משמר, למשך פרק זמן אחד (ואז יעני יחודש לעוד פרק זמן אחד - נחיה ונראה). הוראת שעה דומה קיימת בחוקים אחרים, ובכולם משמעותה זמנית ומכאן שמה. יש לך כרגע רשיון לא על תבחין אלא ע"ב הוראת שעה (קונצפט שונה לחלוטין בהיבט המשפטי), שכמו בכל חוק אחר תסתיים. השופט יאמר שזה לא בידיו, כי זו הוראת שעה והסמכות בידי השר, ומדוע לא ערערו כאשר בוטל התבחין (הרי אם היה מבוטל ללא הוראת שעה, היו מערערים. אין שום הבדל בין ביטול כזה לביטול הנוכחי - ביטול זה ביטול, פשוט היו משפטנים חכמים במשרד לבטחון פנים שהעלו את "הוראת השעה" ע"מ שלא יהיו ערעורים. ואכן לא היו). כל השאר זה שטויות. במשך שנים אנשים כאן מנסים ליפות את המציאות ולא מאמינים לשינויים שקורים, ואז הם קורים, ועדיין הם לא מודים שטעו. במקום זאת, חלקם אף עוזר לרשויות להקשות. כרגע בעלי רשיון על הוראת שעה (לא על תבחין) הם החשופים ביותר להתקפה מכל הכיוונים ואין מי שבאמת יגן עלינו, אנחנו השעיר לעזאזל. התקווה האחרונה שנותרה יש לתלות אותה בראש מדור חדש ושר חדש. אולי כבוד השר, שבעד החמרה מול מיידי אבנים, יבין גם את החשיבות שברשיונות שלנו. ימים יגידו.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי eitan156 » 21 ספטמבר 2015, 15:06

קראתי את הדיונים בנושא,אבל לא מצאתי המלצה לפעולה, שמתאימה למישהו, שפשוט רוצה לשמור על הרשיון.
הדיונים/ ויכוחים שראיתי, תמיד הסתכמו ב: "תצטרפו לאגודה- רק כך יש לנו כח". אני בכלל לא בטוח שאני מזדהה עם כל מטרות אגודה כזו או אחרת.
אני שייך לגוש לא קטן של אנשים, שמאמינים שיש להם זכות להחזיק אקדח, גם אם הם לא מתאמנים כל הזמן, גם אם הם לא גרים באזור מסוכן, אלא סתם כי בא להם לשמור אותו בכספת והוא יצא משם רק במקרים חריגים או לצורך חידוש רשיון.
האם יש פעולה, חוקית, אישית /קבוצתית, לעשות כעת, שתעזור ,כאשר בעתיד, יתחילו לא לחדש את הרשיונות לכל אנשי תבחין "משמר" לשעבר?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 21 ספטמבר 2015, 15:31

rubimor כתב:
eitan156 כתב:האם אפשר לומר, שהגדרת תבחין "בתוקף הוראת מעבר" צריכה להדאיג כי היא פחות "משמרת" (אם אפשר לומר) מתבחין בהגדרת "משמר"?
איתן
אתה נכנס כאן לדיון שכבר התקיים כאן המון. בניגוד לדעתו של קודמי, אין ספק שמדובר בשינוי מדיניות מוחלט. מדובר היה בתבחין (היה ברשימת התבחינים) וכיום אין תבחין כזה. ישנה הוראת שעה שמאפשרת השארת הנשק בידי מי שפעם היה להם תבחין משמר, למשך פרק זמן אחד (ואז יעני יחודש לעוד פרק זמן אחד - נחיה ונראה). הוראת שעה דומה קיימת בחוקים אחרים, ובכולם משמעותה זמנית ומכאן שמה. יש לך כרגע רשיון לא על תבחין אלא ע"ב הוראת שעה (קונצפט שונה לחלוטין בהיבט המשפטי), שכמו בכל חוק אחר תסתיים. השופט יאמר שזה לא בידיו, כי זו הוראת שעה והסמכות בידי השר, ומדוע לא ערערו כאשר בוטל התבחין (הרי אם היה מבוטל ללא הוראת שעה, היו מערערים. אין שום הבדל בין ביטול כזה לביטול הנוכחי - ביטול זה ביטול, פשוט היו משפטנים חכמים במשרד לבטחון פנים שהעלו את "הוראת השעה" ע"מ שלא יהיו ערעורים. ואכן לא היו). כל השאר זה שטויות. במשך שנים אנשים כאן מנסים ליפות את המציאות ולא מאמינים לשינויים שקורים, ואז הם קורים, ועדיין הם לא מודים שטעו. במקום זאת, חלקם אף עוזר לרשויות להקשות. כרגע בעלי רשיון על הוראת שעה (לא על תבחין) הם החשופים ביותר להתקפה מכל הכיוונים ואין מי שבאמת יגן עלינו, אנחנו השעיר לעזאזל. התקווה האחרונה שנותרה יש לתלות אותה בראש מדור חדש ושר חדש. אולי כבוד השר, שבעד החמרה מול מיידי אבנים, יבין גם את החשיבות שברשיונות שלנו. ימים יגידו.

"הוראת שעה" אינה בידיו של השופט, אבל לדאוג ליישומו של חוק יסוד כבוד האדם וחירותו, שמעגן בתוכו את "זכות הקניין" של אדם(נשק זה "קניין" למי שלא הבין), כן.
וגם על כל הנגזרות מכך שאין לי זמן לרשום.
מי כאן עוזר לרשויות להקשות?
אגב, סתם בשביל לדייק, מדובר ב"הוראות מעבר" ולא ב"הוראת שעה".

eitan156 כתב:קראתי את הדיונים בנושא,אבל לא מצאתי המלצה לפעולה, שמתאימה למישהו, שפשוט רוצה לשמור על הרשיון.
הדיונים/ ויכוחים שראיתי, תמיד הסתכמו ב: "תצטרפו לאגודה- רק כך יש לנו כח". אני בכלל לא בטוח שאני מזדהה עם כל מטרות אגודה כזו או אחרת.
אני שייך לגוש לא קטן של אנשים, שמאמינים שיש להם זכות להחזיק אקדח, גם אם הם לא מתאמנים כל הזמן, גם אם הם לא גרים באזור מסוכן, אלא סתם כי בא להם לשמור אותו בכספת והוא יצא משם רק במקרים חריגים או לצורך חידוש רשיון.
האם יש פעולה, חוקית, אישית /קבוצתית, לעשות כעת, שתעזור ,כאשר בעתיד, יתחילו לא לחדש את הרשיונות לכל אנשי תבחין "משמר" לשעבר?

תכתוב למשרד לבט"פ שאתה מבקש הבהרות בנוגע לזכויותיך כבעל תבחין 'משמר' לשעבר ומה המשמעות של "מתוקף הוראת מעבר".
תדרוש שינוי לאלתר של התבחין בחזרה לתבחין 'משמר' כי מדובר בשינוי חד צדדי שלא ביקשת אותו.
כנראה שתקבל תשובה שאין לך מה לדאוג "כי זה אותו דבר" ורק השם שונה(הרי להם אינטרס שתתחיל לעשות בעיות אם תקבל תשובה שלא תאהב).
תשמור את התשובה "ליום סגריר" ושלום על ישראל.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 22 ספטמבר 2015, 19:28

goral כתב:לא יודע בנוגע ללפני 96 וגם לא בטוח שזה משנה הריי עכשיו אתה משמר אז עכשיו אתה משמר

אז לגוף השאלה כן, חבר מאוד טוב החליף יריחו ב-CZ עם תבחין משמר לפני מספר חודשים מצומצם,
הנשק לא ניתן למכירה כך שהחנות לוקחת אותו ממך ולא מזכה עליו, מעבר לזה הליך החלפה רגיל וסטנדרטי

1.חבר בעל נשק ללא ערך כספי (או ערך כספי מועט בתנאי השוק של היום כי הכלי לא פולימרי , הכלי אחלה ומשטרת ישראל תשמח לקבל אותו במתנה).
2.אני מעוניין שהנשק שלי (פולימרי) יעבור לחבר ולקנות חדש לעצמי.(אני שוקל לעבור לתת-אקדח מסיבות שונות)

האם אפשרי ?
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 23 ספטמבר 2015, 10:30

על איזה אקדח אתם מוותרים ? אם זה מסוג שיש לו שימוש בירי מעשי או חברות שמירה אז אולי כן ניתן לקבל עבורו תמורה כלשהי .

הכי פשוט זה לקבוע פגישה עם פקיד, להגיע עם המסמכים מוכנים ובמקרה הכי גרוע יגידו שההחלפה לא מתאפשרת, כרגע היא אפשרית ככל הידוע.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי goral » 23 ספטמבר 2015, 22:41

quote="argra11"]l"]
1.חבר בעל נשק ללא ערך כספי (או ערך כספי מועט בתנאי השוק של היום כי הכלי לא פולימרי , הכלי אחלה ומשטרת ישראל תשמח לקבל אותו במתנה).
2.אני מעוניין שהנשק שלי (פולימרי) יעבור לחבר ולקנות חדש לעצמי.(אני שוקל לעבור לתת-אקדח מסיבות שונות)

האם אפשרי ?[/quote]
הכי פשוט בעולם, כל עוד התבחין שלך הוא "משמר" הנשק הזה מבחינת הבט"פ דינו מיטה (מסתדר טוב עם יום כיפור:))

אם אתה רוצה לעשות משהו עם הנשק שלך אתה צריך לשנות תבחין ממשמר למשהו אחר,
במידה ואין לך אופציה כזאת וגם אם יש לא בטוח כלל שזה כדאי לך, אז זה המצב הנוכחי

אולי תתנחם בעובדה שעד לא מזמן כלל לא היה ניתן להחליף נשק בתבחין משמר, ועכשיו לפחות ניתן
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Snir Z. » 24 ספטמבר 2015, 10:24

שאלה קצת לא קשורה.. אבל אני אנסה..
מה זה בכלל תבחין משמר??
כִּי לֹא בְקַשְׁתִּי אֶבְטָח, וְחַרְבִּי לֹא תוֹשִׁיעֵנִי. (תהילים, מד, ז)
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי goral » 24 ספטמבר 2015, 10:34

בגדול סוג שלי פריווילגיה למי שאוחז בנשק מעל 10 שנים להמשיך להחזיק אותו גם אם התבחין בגינו קיבל את הנשק כבר לא בר קיימא

זאת אומרת שהיית תושב ישוב זכאי עשר שנים ברציפות, והכל היה בסדר חידשת בזמן וכו', אז שינו לך את התבחין למשמר ואמרו לך "תשאר עם הנשק עד שהוא לא יהיה שמיש.

זה על קצה המזלג
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Snir Z. » 24 ספטמבר 2015, 10:42

אתה אומר לי פה למעשה ״שניר, אל תעזוב את המושב״
GLOCK 17
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי goral » 24 ספטמבר 2015, 12:20

לא בהכרח, אם נגיד המושב שלך יצא מרשימת הזכאים ואילו אתה לפני שזה קורה היית עובר לתבחין משמר הרישיון היה נשמר

בכל מקרה אין תבחין כזה יותר אז, זה לא רלוונטי כלכך
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Snir Z. » 24 ספטמבר 2015, 12:45

אני מקווה שהתבחין שלי לא ישתנה ושישאר פשוט וקל כמו שהוא
GLOCK 17
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי dvas » 10 אוקטובר 2015, 14:12

argra11 כתב:האם יש מישהו בעל תבחין "משמר" שבמקור היה "לפני 96"
שביצע החלפת כלי יריה (בכלי חדש) בחודש - חודשיים האחרונים ונשאר בחיים לספר על ה"חוויה" ?

שלושה חברים שלי החליפו את הנשק ישן שלהם לגלוק בתחילת שנה.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד