מפקד משטרת אשדוד: מי שיש ברשותו נשק - ראוי שיישא אותו עליו
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: מפקד משטרת אשדוד: מי שיש ברשותו נשק - ראוי שיישא אותו על
אירועי טרור מהסוג הזה הם בדיוק המחלה שהתרופה שלה היא אזרחים חמושים וכמה שיותר.
התקפות ספונטניות, לרוב של בני מיעוטים שמעורבבים בתוך האוכלוסיה היהודית בין אם מתגוררים או שוהים חוקיים או לא.
אין אפשרות מניעה ע״י מודיעין, אין אפשרות אפילו תיאורתית לכסות את השטח ע״י כוחות הבטחון , אין אפשרות למנוע כניסה , הנשק בו נעשה שימוש נחות לעומת אקדח, טווח המגע קצר ולא דורש מיומנות גבוהה.
לא מדובר בפיגוע המוני ע״י שימוש בנשק שלא ניתן להתמודד מולו מרגע שהופעל כמו חגורת נפץ.
מהרגע שנשלפה הסכין והקורבן הראשון מותקף - כל שניה שעוברת תעשה את ההבדל בין אם ימות או ישרוד או בין אם זה יגמר בקרבן אחד או רק יתחיל.
הקרבן הראשון הוא לעיתים קרובות נושא נשק גלוי, מתוך כוונה להשתמש בנשקו - שוב יתרון לאזרח חמוש לעומת איש בטחון .
טווח המגע קרוב ויחד עם זאת, שימוש בנשק קר לא גורם לבהלה היסטרית ( לראיה - כולם שולפים את הניידים ומצלמים בידיים לא רועדות) - מספיק זמן גם לאדם לא מיומן , להתעשת ולהגיב בלי לסכן חפים מפשע.
לא בכדי, רבים הקולות שבפה מלא קוראים לציבור לשאת נשק , זה המענה הכי טוב והכי הגיוני למצב , מהירות התגובה של המשטרה טובה אך לא מספיקה , אין הגיון ואין תקציב לגייס מאות אלפי אנשי בטחון למערכת כדי לקצר את זמן התגובה , עובדה שדווקא האירוע שהסתיים הכי חמור עד כה היה מתחת לאפם של אנשי בטחון רבים ודרוכים.
התקפות ספונטניות, לרוב של בני מיעוטים שמעורבבים בתוך האוכלוסיה היהודית בין אם מתגוררים או שוהים חוקיים או לא.
אין אפשרות מניעה ע״י מודיעין, אין אפשרות אפילו תיאורתית לכסות את השטח ע״י כוחות הבטחון , אין אפשרות למנוע כניסה , הנשק בו נעשה שימוש נחות לעומת אקדח, טווח המגע קצר ולא דורש מיומנות גבוהה.
לא מדובר בפיגוע המוני ע״י שימוש בנשק שלא ניתן להתמודד מולו מרגע שהופעל כמו חגורת נפץ.
מהרגע שנשלפה הסכין והקורבן הראשון מותקף - כל שניה שעוברת תעשה את ההבדל בין אם ימות או ישרוד או בין אם זה יגמר בקרבן אחד או רק יתחיל.
הקרבן הראשון הוא לעיתים קרובות נושא נשק גלוי, מתוך כוונה להשתמש בנשקו - שוב יתרון לאזרח חמוש לעומת איש בטחון .
טווח המגע קרוב ויחד עם זאת, שימוש בנשק קר לא גורם לבהלה היסטרית ( לראיה - כולם שולפים את הניידים ומצלמים בידיים לא רועדות) - מספיק זמן גם לאדם לא מיומן , להתעשת ולהגיב בלי לסכן חפים מפשע.
לא בכדי, רבים הקולות שבפה מלא קוראים לציבור לשאת נשק , זה המענה הכי טוב והכי הגיוני למצב , מהירות התגובה של המשטרה טובה אך לא מספיקה , אין הגיון ואין תקציב לגייס מאות אלפי אנשי בטחון למערכת כדי לקצר את זמן התגובה , עובדה שדווקא האירוע שהסתיים הכי חמור עד כה היה מתחת לאפם של אנשי בטחון רבים ודרוכים.
- סליקאי טיטניום

לגבי המתנגדים -
בין אם מדובר בעיתונאיות צהובות כגון שלי יחימוביץ׳/ ליאת רון או באנשי בטחון בכירים בעבר ובהווה.
עולה חשש מ״הצפת״ השטח בנשק, מה שעלול לגרום לתאונות ולשימוש פלילי שהנזק יעלה על התועלת - זוהי הפרזה קיצונית וברור גם לנו שכן צריך להיות סינון ובחינה של כל בקשה לגופה.
כשהדברים נאמרים ע״י אנשי מקצוע - צריך לבדוק מה האינטרס האישי שלהם, בטחוניסטים בעלי עניין בחברות אבטחה מעוניינים לחזק דווקא את התחום הזה, אנשי כוחות הבטחון בעבר ובהווה מעוניינים למנף את המצב לצורך הגדלת התקציב למערכת הבטחון, מתוך הכרת העובדות ואמונה שגם הם מכירים את העובדות, קשה לי להאמין שהם אובייקטיבים.
דבריו של חולדאי מקובלים עלי, הוא ציין שהתושבים בעלי הנשק הפרטי הם אנשים בוגרים בעלי שיקול דעת ולא מתפקידו להמליץ להם לשאת או לא לשאת את נשקם.
כולי תקווה שאלו שזה כן תפקידם יתעשתו ויפעלו כפי שנכון.
בין אם מדובר בעיתונאיות צהובות כגון שלי יחימוביץ׳/ ליאת רון או באנשי בטחון בכירים בעבר ובהווה.
עולה חשש מ״הצפת״ השטח בנשק, מה שעלול לגרום לתאונות ולשימוש פלילי שהנזק יעלה על התועלת - זוהי הפרזה קיצונית וברור גם לנו שכן צריך להיות סינון ובחינה של כל בקשה לגופה.
כשהדברים נאמרים ע״י אנשי מקצוע - צריך לבדוק מה האינטרס האישי שלהם, בטחוניסטים בעלי עניין בחברות אבטחה מעוניינים לחזק דווקא את התחום הזה, אנשי כוחות הבטחון בעבר ובהווה מעוניינים למנף את המצב לצורך הגדלת התקציב למערכת הבטחון, מתוך הכרת העובדות ואמונה שגם הם מכירים את העובדות, קשה לי להאמין שהם אובייקטיבים.
דבריו של חולדאי מקובלים עלי, הוא ציין שהתושבים בעלי הנשק הפרטי הם אנשים בוגרים בעלי שיקול דעת ולא מתפקידו להמליץ להם לשאת או לא לשאת את נשקם.
כולי תקווה שאלו שזה כן תפקידם יתעשתו ויפעלו כפי שנכון.
- סליקאי טיטניום

נניח ואזרח היה במקום בו אירע ארוע דקירה, הוא יורה באותו / אותה דוקר / ת
האם הוא יעמוד לחקירה במשטרה ?
האם המשטרה תיקח לו הנשק ?
- סליקאי זהב

נוסע מתמיד כתב:נניח ואזרח היה במקום בו אירע ארוע דקירה, הוא יורה באותו / אותה דוקר / ת
כנראה שלאור המצב הוא יקבל מדליה גם אם בכל עת אחרת היה נחקר והנשק נלקח לחקירה.
כמובן בתנאי שלא נלווה לירי נזק היקפי, כזה שהיה עלול להיגרם כשהמג"בניקים ירו אתמול בתחנה המרכזית שעפולה.
לא נראה כאילו הם ממש התחשבו בזווית הירי שלהם ובזה שיש מאחורי המחבלת אוטובוסים שהם עלולים לפגוע בהם.
- סליקאי זהב

בזה אני מסכים אתך. כולם ראו את הוידאו ושיבחו, אני ראיתי ירי ללא מחשבה תחילה שמזל שפגע רק במחבלת עצמה. שכחו שעפולה זה לא עזה.Everest כתב:נוסע מתמיד כתב:נניח ואזרח היה במקום בו אירע ארוע דקירה, הוא יורה באותו / אותה דוקר / ת
כנראה שלאור המצב הוא יקבל מדליה גם אם בכל עת אחרת היה נחקר והנשק נלקח לחקירה.
כמובן בתנאי שלא נלווה לירי נזק היקפי, כזה שהיה עלול להיגרם כשהמג"בניקים ירו אתמול בתחנה המרכזית שעפולה.
לא נראה כאילו הם ממש התחשבו בזווית הירי שלהם ובזה שיש מאחורי המחבלת אוטובוסים שהם עלולים לפגוע בהם.
אגב, ואני מקווה שלא יתנפלו עליי, דווקא אני שתומך כאמור ברישוי נשק פרטי ומה שנלווה אליו, חושב שבמקרה זה ניתן וצריך היה לנטרל אותה ללא ירי בנשק חם. ואני לא אומר את זה בגלל הגלים שהסרטון עשה בעולם (איזה גיבורים הציונים ארבעה חיילים יורים בבחורה עם סכין), אלא שלדעתי חייל קרבי צריך להיות יכול לנטרל רמת איום נמוכה בלי ישר להשתמש בנשק. זה לא הקאסבה. כמו שני האמריקאים שניטרלו את המחבל אם הקלאצ'ניקוב בקו פריז-אמסטרדאם. לפעמים נראה לי שדגשים של לחימה ללא נשק חם שנלמדים ביחידות בצבאות אחרים, לא מופנמים בישראל. קצת קרב מגע בשביל להעביר סילבוס, אבל חוץ מיחידות מסוימות זה כמעט לא קיים.
- סליקאי כסף

המגבניקים לא ירו בעפולה מי שירה זה לוחם מכפיר - ובהחשב בקרבה שהוא היה ובכך שהוא ירה לרגליים כנראה זה היה הצעד הטוב והנכון באופן יחסי,
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
נוסע מתמיד כתב:נניח ואזרח היה במקום בו אירע ארוע דקירה, הוא יורה באותו / אותה דוקר / ת
חקירה - סביר להניח ובצדק. גם שוטר או חייל שעושים שימוש בנשק צריכים לתת דין וחשבון.
האם יקחו את הנשק? אני מאמין שלא כל עוד השימוש היה סביר ותאם את הקריטריונים של הגנה עצמית. אמצעי, כוונה ויכולת ביצוע.
לגבי הירי בעפולה, לפי הסרטון נראה שאפשר היה לסיים אותו על ידי שימוש באמצעי אל הרג כמו טייזר.
מצד שני קל לדבר מהצד. אותה המחבלת הייתה יכולה להסתער על אחד החיילים ולדקור אותו ואז האירוע היה מסתיים אחרת.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:אותה המחבלת הייתה יכולה להסתער על אחד החיילים ולדקור אותו ואז האירוע היה מסתיים אחרת.
א.
על זה בדיוק אני מדבר. מדובר בבחורה, סטודנטית באונ' חיפה, מול מי שאמורים להיות לוחמים מיומנים. אבל מה לעשות ששיטות להוצאת סכין מידו של מחבל אינה בתו"ל הבסיסי (אפילו לא מידה של סטודנטית).
ורק לאושש את הטענה - במקרה האחרון בירושלים נפצע קשה שוטר מאש כוחותינו. שוב מדובר בנער בן 16 עם סכין. סליחה שאני אומר, ואני לא רוצה לפגוע באף אחד, אבל אם היו שם חיילי מארינס הם היו מנסים קרוב לוודאי לנטרל אותו ללא נשק, זה ארע פעמיים השנה בארה"ב (שיקגו, ולא מזמן במידלות'און טקסס), במקרה הראשון זו היתה תקיפה פיזית של אישה ע"י מאהב מופרע, ומדובר בשוטר אקס ריינג'ר שלא שלף את האקדח אלא את האלה. במקרה השני זה היה שוד שזה אמנם משהו אחר מתקיפה פעילה אבל שוב הלקוח שהיה אקס מארינס ניטרל אותו בחניקה. ושוב אני מזכיר את החבר'ה על קו פריס-אמסטרדם. אני מצטער לומר שאני לא רואה חיילים ישראלים עושים זאת, אולי מיחידות כמו מסתערבים, אבל הרוב ניגש ישר לנשק החם כדי "לא להסתכן". עדיף לסכן חיי אחרים מאשר לנסות לנטרל בחורה צעירה או נער. נכון שיש להם סכין ביד, אני לא טוען שצריך לשלוח אליהם ידיים כי חיילינו לצערי מיומנים מספיק, אבל וודאי יש אמצעים אחרים, אלות וכיוב', שלא לדבר על כך ששלושה חבר'ה חסונים יכולים פשוט להתנפל עליו/ה. אז אולי אני לא בסיטואציה ואני נשמע גיבור גדול, אבל אין ספק שהגישה היא ישר לירות, לא משנה מי או מה. וזה לצערי יכול לעלות בחיי אדם, כפי שכמעט קרה היום (ואני מקווה שהוא ייצא מזה). שוב, אנחנו לא בקאסבה, והמחבל (לפחות כרגע) אינו עם נשק חם, מה שנותן את מרווח השניות הדרוש לנטרל אותו. אתם יכולים להסכים או לא.
- סליקאי כסף

חבל שלא היית בהרצאה של דניאל ברס על אחריות פלילית.
היתרון של סכין מול אקדח בטווחים של 7 מטר ומטה מוכח מדעית ומהווה קריטריון בבתי משפט להחלטה על יכולת ביצוע.
תעשה חיפוש ביוטיוב ותראה שם מספיק הדגמות.
היו כבר מספר מקרים בהם נהרגו אנשי חוק על ידי סכין כאשר ניסו לנטרל יורה בירי לרגליים.
א.
היתרון של סכין מול אקדח בטווחים של 7 מטר ומטה מוכח מדעית ומהווה קריטריון בבתי משפט להחלטה על יכולת ביצוע.
תעשה חיפוש ביוטיוב ותראה שם מספיק הדגמות.
היו כבר מספר מקרים בהם נהרגו אנשי חוק על ידי סכין כאשר ניסו לנטרל יורה בירי לרגליים.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

זאת ועוד, אתמול בחדשות ערוץ 2 בפאנל הפרשנים שר הביטחון,יעלון, אומר בפירוש כל מי שיש לו נשק שיתחמש.
אני אשית הלכתי ביום שישי האחרון למאיר רוט (כמו שאני עושה מעת לעת) לשחרר 100 כדור.
המטווח היה מפוצץ רק במבוגרים לא ראיתי אף בחור צעיר בגילי (35) ודרומה זה מדהים ומעציב.
אני אשית הלכתי ביום שישי האחרון למאיר רוט (כמו שאני עושה מעת לעת) לשחרר 100 כדור.
המטווח היה מפוצץ רק במבוגרים לא ראיתי אף בחור צעיר בגילי (35) ודרומה זה מדהים ומעציב.
- סליקאי ארד

Skywalker כתב:זאת ועוד, אתמול בחדשות ערוץ 2 בפאנל הפרשנים שר הביטחון,יעלון, אומר בפירוש כל מי שיש לו נשק שיתחמש.
כשהגיל הממוצע של נושא נשק ברישיון במדינה עומד על 55 - זה אכן מעציב, אך לא "מדהים", לא אותי בכל אופן.
בגלל זה אני הולך הערב להפגנה, גם אתה?
- סליקאי זהב

בהמשך להתייחסותו של איתמר ואחרים.. אירוע בו מחבל רצח את לוחם היממ שלום (צ'רלי) שלוש זכור היטב..
בשנת 1990 יצא שלום לקורס קצינים. במהלך ההשלמה לקורס, בהיותו בירושלים, התעורר שלום בבוקר יום ראשון, ב' בחשוון תשנ"א (21.10.1990) לשמע צעקות מהרחוב. התמונה שנגלתה לעיניו הייתה של בן מעוטים רץ וצעקות אנשים על היותו מחבל הנמלט על נפשו לאחר שדקר חיילת בשכונת בקעה בירושלים. הוא קרא למחבל לעצור ומשלא עצר ירה בו שלום שתי יריות מדויקות לרגליים על מנת לפצוע אותו, לאחר מכן שלום הדביק את הפער וניגש לבצע מעצר ותוך כדי מאבק השתלטות שלף המחבל סכין ודקר אותו בצד החזה ישירות בלב
אז כן.. לפעמים אפילו ירי לרגליים באם הפגיעה אינה בעצם וכאשר גוף מחבל מלא באנדרנלין לא עוזר..
לא שווה את הסיכון לנסות 'ולפרוק' את המחבל / מחבלת מנשקה.
בשנת 1990 יצא שלום לקורס קצינים. במהלך ההשלמה לקורס, בהיותו בירושלים, התעורר שלום בבוקר יום ראשון, ב' בחשוון תשנ"א (21.10.1990) לשמע צעקות מהרחוב. התמונה שנגלתה לעיניו הייתה של בן מעוטים רץ וצעקות אנשים על היותו מחבל הנמלט על נפשו לאחר שדקר חיילת בשכונת בקעה בירושלים. הוא קרא למחבל לעצור ומשלא עצר ירה בו שלום שתי יריות מדויקות לרגליים על מנת לפצוע אותו, לאחר מכן שלום הדביק את הפער וניגש לבצע מעצר ותוך כדי מאבק השתלטות שלף המחבל סכין ודקר אותו בצד החזה ישירות בלב
אז כן.. לפעמים אפילו ירי לרגליים באם הפגיעה אינה בעצם וכאשר גוף מחבל מלא באנדרנלין לא עוזר..
לא שווה את הסיכון לנסות 'ולפרוק' את המחבל / מחבלת מנשקה.
Smith & Wesson - M&P9c
Microtech - Ultratech
Microtech - Ultratech
מה שמפריע לי באירוע הזה הוא ההתנהלות הלא בטיחותית והלא מקצועית של הכוחות בשטח.
הם היו יותר מסוכנים אחד לשני מאשר "המחבלת"
שוטר עם אצבע בהדק של האקדח והוא מכוון אותו לכל עבר. שוטרי מג"ב שמכוונים את הנשקים שלהם אחד לגב של השני ושוטרת ששומטת את המחסנית הצולבת שלה לרצפה מהנשק.
קיצר...פניקה, אי סדר, קנים מופנים לכל עבר וזה רק נס שזה לא הסתיים כמו בירושליים בירי על כוחותינו.
א.
הם היו יותר מסוכנים אחד לשני מאשר "המחבלת"
שוטר עם אצבע בהדק של האקדח והוא מכוון אותו לכל עבר. שוטרי מג"ב שמכוונים את הנשקים שלהם אחד לגב של השני ושוטרת ששומטת את המחסנית הצולבת שלה לרצפה מהנשק.
קיצר...פניקה, אי סדר, קנים מופנים לכל עבר וזה רק נס שזה לא הסתיים כמו בירושליים בירי על כוחותינו.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אם שמת לב.. היא גם לא וויתרה על הארטיק (מגנום) שלה.. כנראה שזה אחד המצבים "הרעים" בהם ריבוי כלי הנשק המצויים בידי גורמים שונים (שוטרים, מאבטחים, חיילים ואזרחים) כאשר לכל אחד רמת ידע ובקיאות תפעולית שונה עשוי לגרום לאסון (גם אירוע הדוצ מהיום מוכר)
Smith & Wesson - M&P9c
Microtech - Ultratech
Microtech - Ultratech
הדוגמאות מהארועים שהבאתם מחזקות את דעתי שאזרח חמוש ,לא נחות ממרבית לובשי המדים ועל הכושר החסר הוא יפצה בשיקול דעת .
מדברים הרבה על חוסר המיומנות והבטיחות שאנו עדים לעיתים במטווחי חידוש רשיון , התנהלות מסוכנת עם נשק כפי שנצפתה באירוע בעפולה לא ראיתי אפילו בתחילת טירונות לפני שניפו את השוקיסטים.
מדברים הרבה על חוסר המיומנות והבטיחות שאנו עדים לעיתים במטווחי חידוש רשיון , התנהלות מסוכנת עם נשק כפי שנצפתה באירוע בעפולה לא ראיתי אפילו בתחילת טירונות לפני שניפו את השוקיסטים.
- סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד