פנייה לארדן: תן יותר רישיונות נשק לאזרחים נוכח גל הטרור
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
- סליקאי זהב

Re: פנייה לארדן: תן יותר רישיונות נשק לאזרחים נוכח גל הטרור
שטיפת המוח נגד כלי נשק עבדה כל כך טוב, עד שהציבור חושש להיפגע מתאונות נשק יותר מאשר מתקיפת מחבל.
- סליקאי טיטניום

בחלק מהמקרים החשש מוצדק.
יש לקרוא לאוחזי הנשק להתאמן כפי שאני עושה היום, וביום חמישי אימון לכיתת הכוננות.
יש לקרוא לאוחזי הנשק להתאמן כפי שאני עושה היום, וביום חמישי אימון לכיתת הכוננות.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
פעם ראשונה שאני שומע את ארדן מדבר על "המדיניות", ואומר שאין שינוי במדיניות המוצהרת של המשרד.
יש רק בעיה אחת בדבריו של השר הנכבד - המדיניות הנוכחית היא פרי יצירתו של קודמו בתפקיד, וזה אפילו מופיע במקומות מסוימים באתר של המשרד.
שר רופס שעדיין לא קבע מדיניות משל עצמו.
יש רק בעיה אחת בדבריו של השר הנכבד - המדיניות הנוכחית היא פרי יצירתו של קודמו בתפקיד, וזה אפילו מופיע במקומות מסוימים באתר של המשרד.
- סליקאי זהב

אין לנו מה להפסיד.
אולי בטעות אחד מאותם עסקנים פולטיים שלא באמת איכפת להם מאיתנו יקבל איזו החלטה לטובתנו.
שיעלו את רמת האימון, ואת כמות נושאי הנשק.
למרות שגם אני לא אופטימי, "כבוד השר" מבין בביטחון כמו שאני מבין באסטרולוגיה...
אולי בטעות אחד מאותם עסקנים פולטיים שלא באמת איכפת להם מאיתנו יקבל איזו החלטה לטובתנו.
שיעלו את רמת האימון, ואת כמות נושאי הנשק.
למרות שגם אני לא אופטימי, "כבוד השר" מבין בביטחון כמו שאני מבין באסטרולוגיה...
Everest כתב:פעם ראשונה שאני שומע את ארדן מדבר על "המדיניות", ואומר שאין שינוי במדיניות המוצהרת של המשרד.
כרגע כולם מחכים לראות לאן זה מתפתח.
אם להסלמה שתכלול גם את ערביי ישראל על 500,000 כלי הנשק הלא חוקיים שבידהם,
או שהגל ידעך וירגע. בנקודה הזו כל תסריט אפשרי, ובמציאות שלנו מספיק אירוע אחד שיבעיר פה את הכל.
לדעתי לא יהיה שום שינוי במדיניות המשרד גם אם המצב יהיה הרבה יותר גרוע מזה.
יש יותר מדי כוחות נגד שינוי המדיניות, ופחות מדי אנשים עם בייצים ויכולת החלטה:
- זה השב"כ וועדת שירותים חשאיים שרואה בכל ישראלי חמוש כרוצח הבא של ראש הממשלה
- זה המשרד לבט"פ שרוצה לשמור את הכח בידי המשטרה
- אלו חברות השמירה שמנוהלות על ידי יוצאי מערכת הביטחון והמשטרה שרוצים לעשות קופה
- אלו הם אירגוני הנשים שרואות בכל גבר נושא נשק רוצח פוטנציאלי
כולם יחד אחת נגד שינוי המדיניות.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

ובראש הפירמידה יש פוליטיקאים שרוצים לזכות בתמיכת ההמון ומחוקקים לעיתים קרובות חוקים כלאחר יד, תוך התעלמות מעצות המומחים.
אולי הפעם זה יעבוד לטובת העניין שלנו ... אבל שוב זה יהיה עקום ונתון לשינויים עם שינוי כוון הרוח. הרי אם יפתחו את הברז יותר מדי ובעיקר ע״י גיוס שומרים בשכר מינימום והיתר לשאת נשק הבייתה, ישובו גם הרציחות והתאונות ואתן הסנקציות על בעלי נשק פרטי שהם הטקף הכי קל.
לא עוזר גם אם רגע אחד מתירים להתחמש ושנה אח״כ מבטלים תבחינים ואתם את הרשיונות.
בעוד החשש של המתנגדים הוא ריבוי כלי נשק בזירת אירוע, החשש שלי הוא שבשכונות במרכז, כמו זו שאני גר בה, אין שום נוכחות משטרתית, שום שומרים ומן הסתם לא אזרחים חמושים כי לא מדובר ביישוב זכאי, מצד שני המון אתרי בנייה, גננים, אספני גרוטאות, פועלי נקיון, כולם בני מיעוטים מן הסתם הרבה שבח״ים. בקבוצת הווצאפ של הגן החלו האמהות לדבר היום על העסקה פרטית של שומר בשכר. החשש שלי הוא שדווקא הצבת שומר גלוי תהווה מטרה לחטיפת נשק ולך תדע מה הלאה...
אולי הפעם זה יעבוד לטובת העניין שלנו ... אבל שוב זה יהיה עקום ונתון לשינויים עם שינוי כוון הרוח. הרי אם יפתחו את הברז יותר מדי ובעיקר ע״י גיוס שומרים בשכר מינימום והיתר לשאת נשק הבייתה, ישובו גם הרציחות והתאונות ואתן הסנקציות על בעלי נשק פרטי שהם הטקף הכי קל.
בעוד החשש של המתנגדים הוא ריבוי כלי נשק בזירת אירוע, החשש שלי הוא שבשכונות במרכז, כמו זו שאני גר בה, אין שום נוכחות משטרתית, שום שומרים ומן הסתם לא אזרחים חמושים כי לא מדובר ביישוב זכאי, מצד שני המון אתרי בנייה, גננים, אספני גרוטאות, פועלי נקיון, כולם בני מיעוטים מן הסתם הרבה שבח״ים. בקבוצת הווצאפ של הגן החלו האמהות לדבר היום על העסקה פרטית של שומר בשכר. החשש שלי הוא שדווקא הצבת שומר גלוי תהווה מטרה לחטיפת נשק ולך תדע מה הלאה...
- סליקאי טיטניום

ניר ל כתב:ובראש הפירמידה יש פוליטיקאים שרוצים לזכות בתמיכת ההמון ומחוקקים לעיתים קרובות חוקים כלאחר יד, תוך התעלמות מעצות המומחים.
בנתיים "המומחים" קרי שב"כ, משטרה, המשרד לבט"פ, ועדת שירותים חשאיים המייעצים לממשלה נגד שינוי המדיניות - כפי שאמרתי קודם כל אחד מהאינטרסים שלו.
אני לא רואה את זה משתנה כי זה אפילו חזק יותר מהם.
הדבר היחיד שיכול לשנות את המדיניות הוא אנרכיה כללית וחוסר יכולת של כוחות הביטחון להתמודד איתה, ומחאה ציבורית נרחבת לשנות את המדיניות.
אני לא רואה את אף אחד מהדברים קורה ובטח שלא מחאה ציבורית.
הישראלי הממוצע יעדיף לבדוק את האפשרות להשיג דרכון אירופאי/אוסטרלי/גרין קארד מאשר לצאת לרחובות כדי להגן על המדינה שלו.
המגמה היא לקחת מאיתנו את הנשק ויהי מה.
זה דומה לגרף של מניה שמתרסקת ובסופו של דבר נמחקת מהבורסה.
בדרך יכולות להיות כל מיני קפיצות קטנות של הגרף למעלה, אבל המגמה הכללית של הגרף היא כלפי מטה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

בינתיים, משעה לשעה זה נראה כמו איבוד שליטה, גם נשק חם מצטרף, קבוצות נפתחות לרכישה מרוכזת של אקדחים לישובים זכאים כל החברים שלי מתקשרים להתייעץ.
אבל בשורה התחתונה גם אני חושב שאופטימי מדי לצפות לשינוי חיובי, הדוגמה עם המנייה מצויינת.
אבל בשורה התחתונה גם אני חושב שאופטימי מדי לצפות לשינוי חיובי, הדוגמה עם המנייה מצויינת.
- סליקאי טיטניום

כתבה מעניינת.
מחירים מפתיעים.
אני מוכן לתת 2 0.45 ולקחת 1 M16
איך מתרגמים את זה לערבית? :)
עצוב... באמת עצוב.
עבריינים וטרוריסטים בתוך ישראל מצטיידים בנשקים, רימונים, טילי נ.ט חומר נפץ צקניין- ואיתנו רבים על 9 מ"מ אחד מסכן...
מחירים מפתיעים.
עצוב... באמת עצוב.
עבריינים וטרוריסטים בתוך ישראל מצטיידים בנשקים, רימונים, טילי נ.ט חומר נפץ צקניין- ואיתנו רבים על 9 מ"מ אחד מסכן...
הקלות במתן רשיונות לנשק
כל קצין בקבע
סגן במילואים
רס"ר במילואים
בוגר קורס אחיד
ועוד כמה סעיפים
כל קצין בקבע
סגן במילואים
רס"ר במילואים
בוגר קורס אחיד
ועוד כמה סעיפים
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
הקלה במתן רישיונות נשק
"בעקבות המעורבות של אזרחים בנטרול מחבלים בשבועות האחרונים הורה השר ארדן להרחיב את מעגל הרשאים לשאת נשק. למשל, קצינים מדרגת סגן ולא סרן, לוחמי סיירות ואפילו מורים חרדים. "אזרחים מיומנים מכפילים הכוח במאבק בטרור"
[url]
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4711166,00.html[/url]
לפחות ישנה קצת הפנמה שאזרחים מיומנים מסוגלים וקטעו פיגועים באיבם , התחלה מבורכת או שמא הנפצה שתשתנה ברגע שהמצב ירגע במקצת ?
"בעקבות המעורבות של אזרחים בנטרול מחבלים בשבועות האחרונים הורה השר ארדן להרחיב את מעגל הרשאים לשאת נשק. למשל, קצינים מדרגת סגן ולא סרן, לוחמי סיירות ואפילו מורים חרדים. "אזרחים מיומנים מכפילים הכוח במאבק בטרור"
[url]
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4711166,00.html[/url]
לפחות ישנה קצת הפנמה שאזרחים מיומנים מסוגלים וקטעו פיגועים באיבם , התחלה מבורכת או שמא הנפצה שתשתנה ברגע שהמצב ירגע במקצת ?
מה שלא הורג אותי , כדאי שירוץ ...
רק שאחרי השחרור יאבדו את הנשק...
לא הבנתי גם לגבי בוגרי קורס אבטחה ? הרי לא יכול להיות שזה תבחין ללא פג תוקף , אם עברתי קורס כזה אני יכול להחזיק אקדח כל החיים?
או שהעניין הוא שהם יבטלו את התבחין בהוראת שעה הזה לפני שאנשים יורידו את הנילונים מהאקדחים שלהם ...
זוהי שערוריה ! פגיעה בלתי מידתית בזכויות קניין חייבת להתארגן פנייה לבג״ץ בעניין הזה.
לא הבנתי גם לגבי בוגרי קורס אבטחה ? הרי לא יכול להיות שזה תבחין ללא פג תוקף , אם עברתי קורס כזה אני יכול להחזיק אקדח כל החיים?
או שהעניין הוא שהם יבטלו את התבחין בהוראת שעה הזה לפני שאנשים יורידו את הנילונים מהאקדחים שלהם ...
זוהי שערוריה ! פגיעה בלתי מידתית בזכויות קניין חייבת להתארגן פנייה לבג״ץ בעניין הזה.
- סליקאי טיטניום

טריגר כתב:כתבה מעניינת.
מחירים מפתיעים.
עצוב... באמת עצוב.
משיחות שלי עם כל מיני אנשים שאני מכיר במגזר, המחירים הרבה הרבה יותר נמוכים מהמפורסם בכתבה הזו.
מאיפה ילד בן 18 יכול לגרד 50K ש"ח בשביל נשק ארוך 25K בשביל אקדח ו-8שח לכדור??
ואם כדור היה עולה 8ש"ח, אז בחתונות הם לא היו משחררים לאוויר צרורות בכמויות שלא היו מביישות תרח"ט בגולני.
ובכפרים כמעט לכל ילד יש גישה לנשק ודווקא לאלה מהמעמד הסוציו-אקונומי היותר נמוך.
אלו מהמעמד הגבוה יותר מוטרדים מאד מהמצב, כי הם הנפגעים העיקריים.
אליהם מגיעים כל מיני ילדים חמושים וסוחטים אותם באיומים.
הם מתחננים שהמשטרה תעשה משהו - אבל אף אחד במדינה לא עושה דבר.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר