שאלה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שאלה
שלום לכולם, האם כיום קיום שתיי עילות מקנה שניי רשיונות כמו בעבר?, ואם יהיה אפשר להתעלם מתבחין יורה ספורטיבי/אולימפי.
- סליקאי זהב

Re: שאלה
שלילי.
העילה היחידה היום שמקנה מעבר לרישיון אחד היא ספורטאי.
בהקשר של אקדחים כמובן.
אם אתה רוצה גם רובה ציד או חקלאות או משהו שהייעוד שלו שונה, אז אפשר גם אפשר.
העילה היחידה היום שמקנה מעבר לרישיון אחד היא ספורטאי.
בהקשר של אקדחים כמובן.
אם אתה רוצה גם רובה ציד או חקלאות או משהו שהייעוד שלו שונה, אז אפשר גם אפשר.
- סליקאי זהב

מהן האופציות לייעוד שונה?, ואיך מוציאים לצייד עד כמה שאני מבין ירד מהפרק, ואפילו ציידים קיימים נפרקו מנשקם.
- סליקאי זהב

אקדוחן כתב:מהן האופציות לייעוד שונה?, ואיך מוציאים לצייד עד כמה שאני מבין ירד מהפרק, ואפילו ציידים קיימים נפרקו מנשקם.
האם אתה חקלאי/צייד/וטרינר?
אם כן אז תוכל להוציא רישיון נוסף לכלי ירייה בהתאם לייעוד של מקצועך.
- סליקאי זהב

אין מתן רשיונות צייד חדשים מזה שנים. מה קשור חקלאי לעניין?
ספורטאי פעיל בירי צלחות חרס יכול תיאורטית לקבל רשיון לרובה צייד ספורטיבי.
ספורטאי פעיל בירי צלחות חרס יכול תיאורטית לקבל רשיון לרובה צייד ספורטיבי.
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
כל מה שפשוט במדינה, כנראה מסובך יותר,פירסמו עכשיו תבחינים "חדשים", וקיימת האופציה לכל רס"ר אשר משרת מילואים פעיל, רס"ר כבר עברתי ומעטות השנים בהן אני עושה פחות מחמישים יום, אז למה לא ניתן? נכון שכבר יש לי רשיון, אבל כאיש שהולך ע"פ החוקים הייתי שמח אם מישהו היה מפנה לסעיף הרלוונטי, שבוא רשום שאין שניי רשיונות לשתיי עילות נפרדות, תודה.
- סליקאי זהב

אקדוחן כתב:כל מה שפשוט במדינה, כנראה מסובך יותר,פירסמו עכשיו תבחינים "חדשים", וקיימת האופציה לכל רס"ר אשר משרת מילואים פעיל, רס"ר כבר עברתי ומעטות השנים בהן אני עושה פחות מחמישים יום, אז למה לא ניתן? נכון שכבר יש לי רשיון, אבל כאיש שהולך ע"פ החוקים הייתי שמח אם מישהו היה מפנה לסעיף הרלוונטי, שבוא רשום שאין שניי רשיונות לשתיי עילות נפרדות, תודה.
http://mops.gov.il/Fire_Arms/PersonalLi ... erion.aspx
5. מספר כלי היריה
ככלל, יינתן רישיון לכלי יריה אחד בלבד, אף אם מתקיימים מספר תבחינים המצדיקים קבלת רישיון.
ראש האגף לרישוי כלי יריה רשאי לאשר רישיון לכלי יריה נוספים, אם התבחינים בגינם ניתנים הרישיונות מצריכים כשלעצמם כלי יריה מסוגים שונים.
על אף האמור לעיל, רשאי ראש האגף מטעמים מיוחדים לאשר החזקתו של כלי יריה נוסף בתבחין 'מזכרת'.
- סליקאי כסף

כמו בשאר הסעיפים בתחום, גם זהו לוקש לא קטן של השר,בדרישות הסף לפניי שאדם בודק אם עומד בתבחין, הינו צריך להיות בן 21 בוגר שירות צבאי, בתבחין המפוקפק הינו חייב להיות רס"ר מה שמקפיץ את הגיל לאיזור ה 30, אני חושב שזה רק עניין של בגרות אולי לנושא, כי אין רס"ר לוחם לדוגמא, ששונה מרס"ל סמ"ר או אפילו רנ"ג, בהכשרה בתפקיד או במעמד, פרט לגיל.
- סליקאי זהב

גיל 21 הוא דרישת סף לכל התבחינים עבור מי ששרת בצבא, זה הכל. לא קשור לרס"ל, שזה בכלל תבחין חדש יחד עם סגן ללא פז"ם (כמו שהיה פעם כשכל סג"ם דבר ראשון אחרי קורס קצינים הוציא רשיון לאקדח במשטרה הצבאית). אולי רס"ל במיל' זה החל מגיל 30, אבל סגן במיל' זה החל מ-22 וישנם תבחינים אחרים שמיד לאחר השחרור יכולים להוציא רישיון. הדרישה לשימוש בנשק אחד עבור מספר תבחינים היא לא חדשה, כל עוד מדובר בהגנה עצמית (שזה רוב התבחינים). כמובן שכשמדובר בירי ספורטיבי, ציד וכו' ניתן לקבל רישיון נוסף.
- סליקאי כסף

שאלה דומה אך קצת שונה, מה לגביי החלפה בין תבחינים למי שעומד בשניים מהם.
- סליקאי זהב

גש לפקיד הרישוי והוכח לו עילה אחרת.
יכול להיות שתידרש למלא קצת טופסולוגיה אבל בעיקרון אין שום בעיה לעשות זאת.
יכול להיות שתידרש למלא קצת טופסולוגיה אבל בעיקרון אין שום בעיה לעשות זאת.
- סליקאי זהב

השאלה מה יהיה חזק יותר לאורך זמן, תבחין יישוב, או התבחין החדש "והמפוקפק" לטעמי, רס"ר במילואים פעיל?,(ומה שכבר לא יהיה פעיל), כבר לא יהיה "כשיר" לצאת אקדח מבחינת המשרד?.
- סליקאי זהב

עדיין ממתין לתשובה כלשהי...
- סליקאי זהב

אקדוחן כתב:השאלה מה יהיה חזק יותר לאורך זמן, תבחין יישוב, או התבחין החדש "והמפוקפק" לטעמי, רס"ר במילואים פעיל?,(ומה שכבר לא יהיה פעיל), כבר לא יהיה "כשיר" לצאת אקדח מבחינת המשרד?.
לדעתי האישית - אם הייתי צריך להמר אז הייתי שם את כספי על תבחין יישוב.
מהתנהלות העבר, היד של המשרד לבט"פ הרבה יותר קלה עם התבחינים האחרים.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

תודה איתמר,אלך עם התחושה ואיתך, אשאר בתבחין הקיים, ישנו הרושם שכשהמצב יירגע(והוא בסוף יירגע), יבוטלו תבחינים, אם לא ישר על המקום, אז בעתיד הנראה לעין.
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד