עוד מספר דקות במוסף המוצ"ש של ערוץ 2 עוד "כתבה אוהדת"
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: עוד מספר דקות במוסף המוצ"ש של ערוץ 2 עוד "כתבה אוהדת"
goral כתב:לא החוקה לא החוק ולא ה-NRA
מה ששומר על הגחלת וישמור לעד זה האנטרס הכלכלי נטו
בוא תיקח את עידן עופר או אחד ה"כבדים" האחרים
לא נכון, שכח מזה. אם זה היה ככה כבר מזמן היה כאן שוק נשק חם. ישראלים/יהודים (קרא לזה איך שאתה רוצה) לא מפספסים הזדמנויות עסקיות בסדר גודל כזה. הרי ישנם ישראלים "כבדים" שמייבאים/מוכרים נשקים בחו"ל (הכרתי אחד כזה בנורבגיה, שאח"כ עבר לעסקי דגים כי החוק הנורבגי שונה, ונשאר עם מלאי אדיר של נשקים מכל הסוגים, עד עכשיו יש לי את הרשימות שלו), אבל בארץ אין להם סיכוי, לא משנה מה גודל השוק שהיו מייצרים, אחרת הם כבר היו עושים את זה. בארץ המנטרה של לא לתת נשק בידי האזרחים חזקה יתר מכל דבר אחר (התרוץ הוא שכוחות הביטחון מספיקים ושגם ככה יש יותר אנשי צבא חמושים ברחובות מבכל מדינה מערבית אחרת, אבל הסיבה האמיתית היא פשוט פחד ממרד חמוש נגד הממשל). זה דומה מאוד למה שקורה באירופה, וזו הסיבה לקיומו של התיקון השני לחוקה בארה"ב, כפי שכבר אמרו קודמיי. אז נכון שעל גבי התיקון הזה ישנה תעשייה ענקית שעושה הרבה כסף, אבל סיבת קיומה היא התיקון ולא להיפך.
- סליקאי כסף

argra11 כתב:eitan156 כתב:החברה בארה"ב שונה לגמרי לדעתי. מה שמניע שם את שוק הנשק הוא לא המניע הכלכלי (למרות שהוא בהחלט דואג לו).
......
בתור מי שמחבב אקדחים ונמצא בצד של רוב אנשי הפורום, אני אומר לכם שגם אני לא קופץ מאושר כאשר אני רואה "סתם" אזרח מסתובב עם נשק.
אני תמיד אהיה מודאג אם הוא מיומן מספיק ואולי בכלל מסכן אותי יותר מאשר מגן עלי.
......
עדיף לפעול כדי להראות שמי שמחזיק ברשיון יכול להיות כל אחד. כמו שבעל יאכטה/ חובב שעונים/ גולש גלים יכול להיות כל אחד. בלי מאפיינים קיצוניים או אג'נדות לוחמניות יותר מדי.
התחלת יפה , סיימת יפה ובאמצע דחפת את המשפט האומלל הזה.
אין לך שום יכולת וסמכות לקבוע מי מיומן מספיק ומי לא.(ובכלל מה זה "מיומן מספיק"?)
באותה נשימה אני יכול לכתוב את אותו משפט עליך :
בתור מי שמחבב אקדחים ונמצא בצד של רוב אנשי הפורום, אני אומר לכם שגם אני לא קופץ מאושר כאשר אני רואה את "eitan156" האזרח מסתובב עם נשק.
אני תמיד אהיה מודאג אם הוא מיומן מספיק ואולי בכלל מסכן אותי יותר מאשר מגן עלי.
נק' למחשבה.
כל הזמן יש פה הערות וביקורות על כל מיני נושאי נשק ברישיון שנשקם בכספת , שימו לב מה קורה היום במטווחים עם אותם נושאי נשק ,על פי הכתבות בטלויזיה הם הוציאו אותו מהכספת ,הלכו להתאמן ולחזור לכשירות ורק אז התחילו בנשיאה.
כל זה מראה על אחריות אישית, משהו שרבים במדינה הזו איבדו מזמן.
אתה כנראה לא הבנת אותי עד הסוף: אני "סתם אזרח". אני הוא אחד מאלו שמחזיק את האקדח בכספת ומתאמן פעם בשנה. ולמרות שאני אוהב אקדחים ומרגיש מיומן מספיק כדי להסתובב עם אקדח (וזה לא אומר לעצור מחבל עם אקדח), אני לא מסתובב עם אקדח. אני אפרט אם זה יעניין מישהו.
מה שאני מנסה לומר הוא שמוטב שכל האנשים עם סכין בין השיניים שמנסים לקשור בין רמת האימון שלי לבין הזכות שלי לשאת אקדח, יבינו שהם יורים לעצמם ברגל. עדיף לכם חברים לא כ"כ מיומנים מאשר שתישארו בלי חברים בכלל (מול מדיניות הממשלה) ואל תשכחו לכבות בסוף את האור כשתשארו אחרונים.
ואם זה לא היה ברור, אני נגד התנשאות בפורום , או בכלל.
- סליקאי כסף

eitan156 כתב:בתור מי שמחבב אקדחים ונמצא בצד של רוב אנשי הפורום, אני אומר לכם שגם אני לא קופץ מאושר כאשר אני רואה "סתם" אזרח מסתובב עם נשק.
מה זה סתם אזרח??
ואיך אתה מבדיל ברחוב בין נושא נשק מיומן "לסתם אחד" שלא מסוגל לפגוע בחומת המפגע של המטווח ממטר?
הגישה "שלי מגיע נשק ולאחרים לא" היא גישה מתנשאת והרסנית.
תזכור רק שלפני שקיבלת רשיון, גם אתה היית "סתם אזרח", ואולי אם נפגש פנים אל פנים גם אני אחשוב שאתה סתם אחד שמסכן את הסביבה במקום להביא תועלת.
ולסיום אנקדוטה. לפני יותר מ-10 שנים עשיתי חידוש רשיון במטווח הרצליה.
למטווח באה סבתא מבוגרת הוציאה מהארנק שלה ברטה 0.22 SHORT ובקשה לטווח.
גם אני וגם המדריך הסתכלנו עליה במבט של מאיזה כוכב היא נפלה.
עד שהיא סידרה את כל הכדורים במטרה במקבץ בגודל כדור טניס.
מסתבר שהיא הייתה אלופת הארץ בירי אולימפי באקדח.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

goral כתב:לא החוקה לא החוק ולא ה-NRA
מה ששומר על הגחלת וישמור לעד זה האנטרס הכלכלי נטו
בוא תיקח את עידן עופר או אחד ה"כבדים" האחרים
תכניס אותו לאיזה פעילות שתייצר לו הכנסות נקיות של 500/600 מליון שקל בשנה משוק הנשק האזרחי בישראל, ותראה איך לא יעיזו יותר לגעת בשוק הזה,
אז עכשיו תבין שבארהב יש את אותו מתכון רק עם 500/600 מלייארד, ובירוק, ואולי יותר
זה לא עניין כלכלי.
לפני רצח רבין, זה לא היה קל לקבל רשיון נשק במדינה - אבל זה היה אפשרי.
גם ענף הנשק נראה אחרת לגמרי.
היו חנויות, היו מטווחים, היה יבוא של מגוון כלים, היה יבוא של אביזרים ושיפורים - זה היה ענף חי ותוסס שגלגל כסף לא רע בכלל.
רק באיזור רמת גן בה גרתי באותן השנים היה מבחר רב של עסקים:
- קל-וי ברח' זבוטינסקי
- סייפא ומגנה של איציק אריאל ברח' הרצל
- מטווח רמת גן עם חנות הנשק של להב שהייתה במקום
- ארסנל בקניון איילון
- ירי מבצעי (היו יבואני גלוק) ברמת החייל
איפה כל העסקים האלה היום?? אף אחד מהם לא שרד. חלקם סגר לבד, את חלקם הממשלה סגרה.
הבודדים שנשארו משקשקים מפחד שמא יחסלו אותם בביקורת הבאה של רישוי עסקים או המשרד לבט"פ.
להב ומאיר רוט מתקיימים מעסקות יבוא/יצוא ומלקוחות מוסדיים.
אם הם היו צריכים להסתמך רק על השוק הפרטי גם הם היו סוגרים את הבסטה.
יום למחרת רצח רבין הוכרז על הקפאת מתן רשיונות לתקופה של כמה חודשים.
אח"כ התקבלה החלטה אסטרטגית במסדרונות השלטון לקחת את הנשק מידי הציבור ויהי מה.
לצורך כך גוייסה התקשורת (כן כולם יודעים מי הם כתבי החצר של מי), גוייסה מערכת המשפט, משרד הפנים בזמנו וכל רשויות האכיפה.
אלו הן הנחות העבודה שהמערכת לפיהן כרגע ולא נראה שבעתיד הקרוב הן ישתנו.
ולעידן עופר אין אינטרס להכנס ראש בראש נגד הממשלה ובטח שלא להשקיע כסף בענף שנמצא במגמת חיסול.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:eitan156 כתב:בתור מי שמחבב אקדחים ונמצא בצד של רוב אנשי הפורום, אני אומר לכם שגם אני לא קופץ מאושר כאשר אני רואה "סתם" אזרח מסתובב עם נשק.
מה זה סתם אזרח??
ואיך אתה מבדיל ברחוב בין נושא נשק מיומן "לסתם אחד" שלא מסוגל לפגוע בחומת המפגע של המטווח ממטר?
הגישה "שלי מגיע נשק ולאחרים לא" היא גישה מתנשאת והרסנית.
תזכור רק שלפני שקיבלת רשיון, גם אתה היית "סתם אזרח", ואולי אם נפגש פנים אל פנים גם אני אחשוב שאתה סתם אחד שמסכן את הסביבה במקום להביא תועלת.
ולסיום אנקדוטה. לפני יותר מ-10 שנים עשיתי חידוש רשיון במטווח הרצליה.
למטווח באה סבתא מבוגרת הוציאה מהארנק שלה ברטה 0.22 SHORT ובקשה לטווח.
גם אני וגם המדריך הסתכלנו עליה במבט של מאיזה כוכב היא נפלה.
עד שהיא סידרה את כל הכדורים במטרה במקבץ בגודל כדור טניס.
מסתבר שהיא הייתה אלופת הארץ בירי אולימפי באקדח.
א.
איתמר,
אני נותן לך קרדיט שאתה לא מחפש מריבה בכח, אז כנראה שאני לא הסברתי את עצמי טוב.
אני אומר שוב: אני "סתם אזרח". עם הרשיון ובלי הרשיון.
לא ברור לי מאיפה הבאת את המשפט: הגישה "שלי מגיע נשק ולאחרים לא" היא גישה מתנשאת והרסנית..
אני אומר שני דברים:
1. אל תקשה עוד יותר את הקרטריונים להחזקת נשק מתוך מחשבה שמישהו בממשלה יחשוב שאתה אחראי. ממילא לא סופרים אותך אם אתה לא מקורב או בעל השפעה בפרימריס.
2. למרות שאני בעד הזכות לשאת נשק, אני - באופן אישי- לא רוצה לראות "סתם אזרחים" מסתובבים בשגרה עם נשק ברשיון. אם אתה גר בשטחים/ סוחר זהב/ נהג מונית, זה סיפור אחר.
אני לא מתיימר להיות מאד מיומן בנשק. אני מספיק מיומן לפי החוק כדי לשאת את האקדח שאני מחזיק ברשיון.
מה שאתה חושב לגבי רמת המיומנות שלי, לא קובע ולא יכול לקבע אם אני זכאי לרשיון, גם אם אתה הכי מיומן בארץ ואימנת אלפי אזרחים וחיילים. אז בוא נרד מהעץ הזה.
יותר מזה (אני חוזר על מה שרשמתי כבר) תרדו מהעץ של ,הגברת רמת המיומנות כתנאי לרשיון, כי אתם תישארו 50 אנשים לבד, שאף אחד לא סופר. בטח לא הרשות המחוקקת.
אם רוצים בארץ תרבות של שימוש אחראי בנשק, צריך שיהיו פה 400,000 אזרחים בעלי זכות בחירה שמחזיקים אקדח ברשיון. עדיף 500,000 ועדיף שמתוכם יהיה משקל משמעותי גם לנשים.
הם לא חייבים לעשות מטווח פעם בחודש. לא צריך להקשיח את הקריטריונים שיש כעת.
הם לא צריכים להסתובב עם האקדח עליהם. מספיק שהוא בכספת והם שותפים שקטים לאינטרסים שלך. גם אם זה רק חלק מהאינטרסים.
אני כן חושב שמי שלא עומד בקריטריונים מינימליים באימון, מי שמזהים אותו כמסוכן לעצמו ולאחרים, מי שיש לו רישומים פליליים, עבר אלים וכו', לא צריך להחזיק בנשק. על כל המערכת לעבוד יותר קשה כדי לוודא שהאנשים הללו מסוננים החוצה, אבל אין שום זכות חוקית ומוסרית לכרוך את רמת האימון שלי (מעבר לסף המינימלי) עם הזכות להחזיק ברשיון.
- סליקאי כסף

eitan156 כתב:itamar כתב:eitan156 כתב:בתור מי שמחבב אקדחים ונמצא בצד של רוב אנשי הפורום, אני אומר לכם שגם אני לא קופץ מאושר כאשר אני רואה "סתם" אזרח מסתובב עם נשק.
....א.
איתמר,
אני נותן לך קרדיט שאתה לא מחפש מריבה בכח, אז כנראה שאני לא הסברתי את עצמי טוב.
....
תקרא טוב את מה שכתבת בהודעה הראשונה שלך ותבין למה גם אני חושב שלא הסברת את עצמך טוב.
מהמשפט שכתבת מבינים הפוך ממה שהסברת בהודעות בהמשך.
בברכת יום טוב.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד