התלבטויות לקראת החלפת אקדח

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

התלבטויות לקראת החלפת אקדח

על ידי Orik » 28 אוקטובר 2015, 07:38

שלום,
אני חבר חדש בפורום (אבל נושא נשק ותיק).
בכוונתי להחליף אקדח FN-9 הנמצא ברשותי שנים רבות, באקדח מודרני יותר.
הכיוון הוא גלוק 19.
במהלך לימוד הנושא מתעוררות אצלי מספר שאלות:

1. האם יש הבדלים משמעותיים בין הגלוקים האוסטריים לגלוקים האמריקאים?
אני יודע שמדובר על אותה חברה וכו׳ אבל בחנויות הנשק מנסים למכור לי יתרונות וחסרונות של כל אקדח, ככל הנראה בגלל אינטרסים מסחריים. חשוב לי לשמוע דעה אובייקטיבית רצינית.

2. הגלוק 19 מופיע בשני דגמים- אחד עם מפצה ירי - 19C ואחד בלי.
עד כמה המפצה ירי הזה טוב ויעיל?
קראתי היכן שהוא שגלוק מפסיקים את הייצור של הדגם עם המפצה. האם זה מרמז שכדאי לוותר עליו?

3. מסתובב בשוק דגם נוסף המכונה כ״ד. דגם לכאורה משופר לפי ספציפיקציות של מוסדות בטחוניים בארץ. האם כדאי לחפש דווקא את הדגם הזה?.

4. בגלוק 19 - עד כמה חשוב ״להתנפל״ כבר ברכישת האקדח על שיפורים כמו כוונות, הדק מינוס, צינה, וכו׳.

5. הבנתי שאין יבואן רשמי בארץ לאקדחי גלוק ושיש מספר יבואנים ממוסדים יותר או פחות. האם ברכישת אקדח מומלץ להתייחס גם לזהות היבואן?

6. מה הסיכוי שלי לקבל מהמשרד לבטחון פנים אישור לשמירת הנשק הישן שלי - ה FN ברשותי במצב מושבת לירי, לאחר קבלת הרשיון לאקדח חדש?
ניסיונותיי לברר זאת במשרד לבטחון פנים לא צלחו בשלב זה.

אודה לכם מאוד על התייחסותכם לשאלות הנ״ל.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: התלבטויות לקראת החלפת אקדח

על ידי itamar » 28 אוקטובר 2015, 08:05

1. פעם היה הבדל בין גלוקים אמריקאים לאוסטרים בסוג הגימור של חלקי המתכת.
באוסטריה השתמשו בטניפר, בארה"ב בגלל תקנות זיהום השתמשו בתהליך מקביל. לפני כמה שנים האוסטרים יישרו קו עם האמריקאים וכולם משתמשים באותו התהליך. בכל מקרה מדובר באותם חומרי גלם, אותן תבניות ואותם תהליכי ייצור.

2. אישית אני לא מוצא כל כך יתרון במפצה ביחוד ב-9ממ אבל יש כאלה שיגידו אחרת. אם הסתדרת בלי המפצה ב-FN שלך אין סיבה שלא תסתדר גם בגלוק.

3. כד זו חבילת שיפורים שכוללת מפצה, עצר מחלק מוגדל, קונקטור מינוס, כפתור תפס מחסנית מוגדל וכוונות מתכת של מפרו (שכחתי משהו?). את כל אלה למעט תפס המחסנית אתה יכול להרכיב בזמנך החופשי על גלוק 19C. תפס מחסנית מוגדל הוא סטנדרטי בגלוקים דור 4 שעדיין סובלים ממחלות ילדות.

4. לדעתי כוונות ברזל וקונקטור מינוס הם השיפורים המיידים ששווה לעשות בגלוק. כל השאר לשיקולך.

5. אין נציגות רשמית של גלוק בארץ אבל יש יבוא שוטף של אקדחים וחלקים על ידי יבואנים בעלי שם, ביחוד בשביל מערכת הביטחון שגלוק הוא האקדח הסטנדרטי שלה. אנחנו כאזרחים נהנים מזה על הדרך.

6. ניתן להשבית נשק - אין לי מושג בקשר לתהליך.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי goral » 28 אוקטובר 2015, 08:15

בכ"ד יש גם מגש הזנת כדורים כתום במחסנית במקום שחור כדי לזהות גמר בלילה בצורה קלה יותר.

בנוגע לדור 4 יש לי כבר כמה וכמה חברים עם כלים כאלו, אני לא מכיר שאף אחד מהם נתקל בשום בעיה גם השרשורים באינטרנט יחסית ישנים

בנוגע למפצה סטיה אני לא אגיד דעתי בנושא אני רק אתייחס לכך שגלוק מפסיקה את היצור, ההפך הוא הנכון, שיצא דור 4 תחילה לא היה מפצה, בחברה היו סבורים שהמעבר לקפיץ כפול יפחית את הרתע ברמה כזאת שלא יהיה צורך במפצה, אחרי שהנשק יצא לשוק החלו בחברת גלוק לקבל הרבה תלונות מלקוחות על העדר דגם עם מפצה,

ואז גלוק החלה לייצר דור 4 עם מפצה סטיה, כך שלא רק שהם לא מפסיקים, הם הוסיפו את הדגם לארסנל שלהם בעקבות דרישה של השוק
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Orik » 28 אוקטובר 2015, 16:37

תודה לאיתמר ולגורל על התשובות האינפורמטיביות.
בהחלט יתכן שהמאמר שקראתי לגבי הפסקת היצור של מפצה הסטיה הוא ישן ונכתב לפני חידוש היצור.
הצלחתי בנתיים לבצע ירי ניסוי בגלוק 19C, אבל לא היה במקום אקדח ללא מפצה סטיה, אז לא יכולתי להתרשם מההבדל. לכן אשמח לשמוע עוד דעות בעניין או הפניה למבחני השוואה.
הייתי שמח לקרוא גם התייחסות לעניין דור 4 של הגלוק:
האם באמת יש או היו בעיות איתו?
האם הן תוקנו?
האם השיפורים בדור 4 חשובים ועלי להקפיד על רכישה של דור 4?
ושוב, תודה למשיבים
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי goral » 28 אוקטובר 2015, 19:36

ההשוואה לגבי C או לא, היא סובייקטיבית, אולי היא תלויה גם ברמת היורה אולי היא גם תלויה במבנה הגוף ואולי אולי גם בתאום הציפיות,
אני יכול להעיד רק על עצמי אך ורק על עצמי, שבדגם C שברשותי אני יורה מהר יותר מאשר בדגם ללא מפצה, וזה מתבטא בעיקר ביכולת לייצר קצב אש מהיר ולשמור על תמונת כוונות טובה.

אם תשאל עשרה בעלי גלוקים עם ניסיון תקבל תשובות לפה ולפה, כולל מדריכי נשק מנוסים וכולל רבים בתחום, עובדתית קיים דגם C עובדתית הוא ממשיך להיות מיוצר אחרי שהחברה לא רצתה להמשיך בהתחלה, ועובדתית גופים רבים משתמשים בו (ואני לא אוכל את זה שכל הגופים הם עדרים וכל הגופים מונחים סיבות אחרות)

אתה בטוח תחיה טוב מאוד בלעדיו, אבל אולי תחיה טיפונת טוב יותר איתו.
תנסה רק כך תדע !

בנוגע לדור 4 נמתין להתיחסות אנשים נוספים, אני לא מתרשם שקיימות בעיות היום כל מי שאני מכיר שקנה בחצי שנה שנה האחרונה נהנה מנשק אמין מאוד,
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד