המלצות לאקדח 9 ממ

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: המלצות לאקדח 9 ממ

על ידי eitan156 » 02 נובמבר 2015, 22:35

כמו שזה נראה בשרשור הזה ודומים לו, רוב מחזיקי הנשק בארץ הלכו על גלוק כי הם חששו שיהיה חסר במלאי קפיץ כלשהו או איזה פין.
אז,
1. כמו שרשמו פה, יש אבא לרוב האקדחים שציינו.
2. למי שיורה 50 כדורים בשנה וקנה אקדח חדש יקח כנראה 20 שנה להחליף חלק כלשהו.
3. אולי 30 שנה.
4. קפיצים, פינים וחלקים פנימיים (לא קנה כמובן), אפשר להביא מחו"ל.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 02 נובמבר 2015, 22:42

eitan156 כתב:כמו שזה נראה בשרשור הזה ודומים לו, רוב מחזיקי הנשק בארץ הלכו על גלוק כי הם חששו שיהיה חסר במלאי קפיץ כלשהו או איזה פין.
אז,
1. כמו שרשמו פה, יש אבא לרוב האקדחים שציינו.
2. למי שיורה 50 כדורים בשנה וקנה אקדח חדש יקח כנראה 20 שנה להחליף חלק כלשהו.
3. אולי 30 שנה.
4. קפיצים, פינים וחלקים פנימיים (לא קנה כמובן), אפשר להביא מחו"ל.

30 שנה? אתה פסימי משהו.
אני מכיר מישהו עם סי זד בן למעלה מ-70 שמעולם לא החליף שום חלק בנשק.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אקדוחן » 03 נובמבר 2015, 01:12

ואני מכיר מישהו בן 118, אבל אלה הם יוצאים מן הכלל, והכלל הוא הרוב, אקדח צריך טיפול שוטף בניקוי, שימון, תחזוקה, כן גם בהחלפת חלקים בעקבות בלאי, אף אחד מאיתנו המיומנים יותר, או המיומנים פחות, לא היה רוצה שחלילה ברגע האמת, תהיה תקלה מכנית כלשהי, וכן גם מעצור הוא תקלה, ומה לעשות שמנקים פעם באף פעם גם זה יכול לקרות, מנסיוני "המועט" באקדחי f.n.סיג, וגלוק בסדר הזה, גלוק הוא הפשרה הטובה ביותר כרגע, נכון שהוא לא הכי נח אורגונומית, ונכון שההדק מהמפעל מחורבן, וכן גם המחיר הוא לא להיט, אבל אקדח זה לא רכב בליסינג, שמחליפים כל שלוש שנים אם לא מתים על הדבר, אז רצוי וראוי שיהיה משהו אמין ביותר עם בלאי פחות ככל הניתן, ובתחזוקה מועטת ככל האפשר, ומה לעשות המכר האוסטרי נותן את כל אלה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי goral » 03 נובמבר 2015, 07:54

אין ספק שגלוק כנראה הכלי הכי אמין בשוק היום,
בטח ובטח מבחינת נפיצות חלקים.

אבל שוב כמו שנאמר קודם, יש פה עוד כמה מותגים עם אבא ואמא ואם מדובר באקדחים שנפוצים גם בארהב ולא בארץ אז בכלל אין בעיה לא של ציוד היקפי ולא של קפיצים ופינים.

מספיק לעמוד ביום אחד במטווח ולראות את היורים וחלק גדול מהם גם אם הם לא חברים בסליק כן יורה הרבה יותר מחידוש והוא עושה את זה עם כלים שהם לא גלוק.

מי שטוב לו עם גלוק שילך על גלוק אני בעצמי נושא....גלוק
אבל לא הייתי חושש כלל וכלל לשאת דברים אחרים ועובדה שזוגתי נושאת שילד ולא 43
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי eitan156 » 03 נובמבר 2015, 10:23

אקדוחן כתב:ואני מכיר מישהו בן 118, אבל אלה הם יוצאים מן הכלל, והכלל הוא הרוב, אקדח צריך טיפול שוטף בניקוי, שימון, תחזוקה, כן גם בהחלפת חלקים בעקבות בלאי, אף אחד מאיתנו המיומנים יותר, או המיומנים פחות, לא היה רוצה שחלילה ברגע האמת, תהיה תקלה מכנית כלשהי, וכן גם מעצור הוא תקלה, ומה לעשות שמנקים פעם באף פעם גם זה יכול לקרות, מנסיוני "המועט" באקדחי f.n.סיג, וגלוק בסדר הזה, גלוק הוא הפשרה הטובה ביותר כרגע, נכון שהוא לא הכי נח אורגונומית, ונכון שההדק מהמפעל מחורבן, וכן גם המחיר הוא לא להיט, אבל אקדח זה לא רכב בליסינג, שמחליפים כל שלוש שנים אם לא מתים על הדבר, אז רצוי וראוי שיהיה משהו אמין ביותר עם בלאי פחות ככל הניתן, ובתחזוקה מועטת ככל האפשר, ומה לעשות המכר האוסטרי נותן את כל אלה.

הכל נכון, כולל המשפט האחרון, אבל בכלל לא רלוונטי לטענה שלי (ולמציאות): אם בעל אקדח, יורה 100 כדורים בשנה- וזה הרבה מעל מה שירים רוב מחזיקי הנשק- יקח להם כמה עשרות שנים להחליף קפיץ.
גם אם הם קנו אקדח משומש שירה 10000 כדורים.
הגלוק אמין, מדוייק, יש לו שוק, יש אביזרים, אבל טענת "אין חלפים/ אבא לאקדחים אחרים" בכלל לא רלוונטית.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי glockbuster » 03 נובמבר 2015, 14:25

טעות אי אפשר להביא מחו"ל כלום לא פינים לא ברגים ולא נעלים
זאת עבירה על החוק, ומי שעושה זאת על דעת עצמו זאת בעייתו כי אם הוא יתפס הוא בבעיה.
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי agabay » 03 נובמבר 2015, 15:27

מעניין אותי אם אי פעם מישהו נתפס על ייבוא חלק משני כמו קונקטור או קפיץ, ומה היו המשמעויות
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי goral » 03 נובמבר 2015, 15:43

לוקחים את הטופס הזה :
http://mops.gov.il/Documents/Publicatio ... nseReq.pdf

ממלאים אותו יפה יפה כמו שמבקשים
בפריט רושמים "קפיץ"
בסיבה רושמים "אין בנמצא קפיץ אצל הסוחרים בארץ, ואף אחד מהם לא מוכן לספק כזה"

וקצת בירוקרטיה ואולי קצת אכילת ראש אבל בסוף הקפיץ יהיה על אדמת הקודש
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי akunh » 03 נובמבר 2015, 16:27

מדובר על חלקי חילוף לנשק שאסור לייבא או גם אביזרים כמו נרתיקים ואביזרים נלווים ?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי rubimor » 03 נובמבר 2015, 17:59

goral כתב:אין ספק שגלוק כנראה הכלי הכי אמין בשוק הישראלי (שכחת) היום,
בטח ובטח מבחינת נפיצות חלקים.

אבל שוב כמו שנאמר קודם, יש פה עוד כמה מותגים עם אבא ואמא ואם מדובר באקדחים שנפוצים גם בארהב ולא בארץ אז בכלל אין בעיה לא של ציוד היקפי ולא של קפיצים ופינים.

לא ייאמן איך כל הדיונים באתר הסליק הם סביב גלוק, זה מראה על עניות השוק. פשוט לא נורמאלי. מכיוון שאני לא סובל את האקדח הזה, יש לי אחד שבארה"ב הוא כבר מזמן בין הנמכרים ביותר (יחד עם גלוק ואחרים, זה נכון), ואני נהנה מכל רגע. אם וכאשר יקרה לו משהו (יש לי אותו המון שנים וכלום לא קרה), אז כבר נראה מה נעשה.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי eitan156 » 04 נובמבר 2015, 00:12

glockbuster כתב:טעות אי אפשר להביא מחו"ל כלום לא פינים לא ברגים ולא נעלים
זאת עבירה על החוק, ומי שעושה זאת על דעת עצמו זאת בעייתו כי אם הוא יתפס הוא בבעיה.

כוונות מותר לייבא? לחיים לקת מותר ליבא? אני מנחש שבתכלס אסור. ואם זה כוונת לרובה אויר?
אני לא מומחה לחוק. גם לא ברור לי בכלל מה נוסח החוק שאוסר יבוא של חלקים.
ואני בטח לא מעודד לעבור על החוק.
אבל, ברור לי שיש חלקים שהם באופן מובהק "אקדח" כמו צינה/ קנה/ גוף.
קפיץ? פין? כיסוי פלסטי לקת של גלוק? חלק פנימי אחר? זה פחות עבירה על החוק מהמצב שבו אתה נוסע על 110 במקום שמותר לך לנסע 100.
מקסימום יחרימו לך את החבילה והפסדת 40 דולר.
לא חושב שמישהו מתעסק עם זה ברמת משלח של קפיץ בודד לאדם פרטי.
זו כמובן רק דעה ולא המלצה.
ואני חוזר ואומר: אנחנו מתווכחים על בעיה שלא ממש קיימת: קח אקדח משומש של רוב מחזיקי הנשק, הוא ירה במקרה הכי אופטימי כמה אלפי כדורים בודדים. מתי יצטרכו להחליף בו חלק? עוד 20 שנה? עוד 30 שנה?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי goral » 04 נובמבר 2015, 11:00

rubimor כתב:יש לי אחד שבארה"ב הוא כבר מזמן בין הנמכרים ביותר

אין ספק שבחול יש מגוון גדול יותר
אבל בוא נודה על האמת מנסים לצייר כאילו גלוק זה איזה וודו ישראלי
או הפקט עדר ישראלי

גלוק זה נקודה משמעותית בכל העולם לא בישראל,

מה שיש בחול שמאיים עליו כביכול חלק מזה קיים גם פה
לדוגמא סדרת MP, שתופסת תאוצה פה לאט לאט.
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי rubimor » 04 נובמבר 2015, 12:47

goral כתב:
rubimor כתב:יש לי אחד שבארה"ב הוא כבר מזמן בין הנמכרים ביותר

אין ספק שבחול יש מגוון גדול יותר
אבל בוא נודה על האמת מנסים לצייר כאילו גלוק זה איזה וודו ישראלי
או הפקט עדר ישראלי

גלוק זה נקודה משמעותית בכל העולם לא בישראל,

מה שיש בחול שמאיים עליו כביכול חלק מזה קיים גם פה
לדוגמא סדרת MP, שתופסת תאוצה פה לאט לאט.

לא אמרתי שלא, ולכן רשמתי אותו בסוגריים.
אבל אני חבר (ואני בטוח שגם אתה) בפורומים בחו"ל שכמובן חברים בהם עשרות אלפי משתתפים, כפי שאמרתי אין מה להשוות זה ברור אפילו לי, ובהשוואה יחסית הדיונים פה פשוט צורמים, לי לפחות, כשמישהו אומר שגלוק הוא הכי אמין (WTF??), וכל מי ששואל אז גלוק וגלוק וגלוק. אני כבר לא מסוגל לשמוע את השם הזה, ראיתי סרט בגרמנית ומישהו אמר פעמון - ישר חטפתי צמרמורת. אני יודע שגם בחו"ל יש מספיק גורואים לאקדח הזה, אבל כולנו יודעים שגם בשלבים ובדגמים שהיו בו תקלות והאמינות שלו נפלה משל המתחרים, עדיין היה מי שדחף אותו לשווקים מאינטרסים כאלה או אחרים.

לגבי סדרות שמאיימות, אני לא מדבר על איומים אקזיסטנציאלים שברור לי שלא קיימים, אבל דוגמא בדרום ארה"ב מספר משטרות מקומיות החליטו על מעבר ל XDM2, ואחרי שקראתי את זה נכנסתי לראות אילו עוד כוחות משתמשים בסדרות XD ונגזרותיה, והייתי די בהלם לראות שמדובר בלא מעט. וכפי שאתה אומר, ישנו ה M&P וכמובן ישנן פלטפורמות 1911 בעיקר ב 45, אבל זה כבר ליישומים שונים. בקיצור, זו דעתי, שאנחנו עם עדר בכל דבר, החל מקלאב מד באילת או חופשה בתורכיה ועד לנשקים, וזה מונע תחרות וגם מונע מאדם להשיג את הכלי שהוא באמת רוצה ו/או באמת מתאים לו, אף שאיכותו שווה או אף עולה גם אם קצת על איכותו של ה... פעמון בזכר.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי glockbuster » 04 נובמבר 2015, 15:00

eitan156
כזה דבר פחות עבירה, בחוק כתוב אין ליבא חלקי נשק ללא רשיון יבוא מהרשות המוסמכת
וכל חלק שמסווג כחלק נשק (גם בורג קת הוא חלק נשק לפי ההגדרה הישראלית) אסור ביבוא,
ואם נתפסת תחקר בחשד ליבוא חלקי נשק, אני בעברי הזמנתי בתמימות 3 מחסניות לHS2000
והן נתפסו במכ"ס וזומנתי לחקירה, בו נגיד שזה לא נעים בלשון ההמעטה ויש פוטנציאל להסתבכות מעל לראש, בתלוי מול מי אתה מתנהל,
ברור שיש דברים שלא נתפסים ועוברים, אבל אלו שכן חבל על הזמן וחבל לאבד את הרישיונות שיש בגלל שטות שכזאת, יש לי חברים בירי מעשי שהזמינו עקבים מוגדלים למחסניות ונתפסו. הרי כולנו יודעים שזה שטות אבל זאת המציאות וחבל להסתבך
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי goral » 04 נובמבר 2015, 16:18

עם כל הצער (בתחום הזה בלבד)
אנחנו חיים בישראל, הסליק הוא אתר ישראלי, כך שהדיונים פה הם רלוונטיים לישראל

עם כל זה שרבים פה כולל אותי מסתובבים בפורומים בחול על בסיס יומי בסוף אנחנו חיים פה, והמצאי שיש פה הוא שמכתיב את הקרטריונים והשחקנים שיש להתחשב בהם

היוא בשוק יש מספר יצרנים מצומצם שיש לשקול בכל קטגוריה ועם כל הצער זה מה יש נקודה,
cz / glock / sw
זה בעיקר מה שיש פה,
מתווספים אלייהם תוצרות מקומיות כמו בול ויריחו

ו+\- זה מה יש פה נקודה
אז זה יפה שבחול גלוק כבר לא מי ישמע, וכל מיני גופי אכיפה נודדים ל-XD, ונודדים ל-MP, ונודדים ל-SIG P320 אבל מה לעשות שאין פה את כולם

אז אדם צריך לבחור בין מה שיש ולקבל יעוץ בהתאם למה שיש.
וכן בשוק הישראלי שהיום אתה קונה אקדח ולא יודע אם מתי ובכלל תוכל להחליף אותו
ולא יודע מי מחר יפשוט רגל ולא תקבל שירות לכלי
ולא יודע אם יהיה מלאי כזה או אחר, אז פה בארץ צריך להצמד לשחקנים המובילים

אז לא חושב שכולם הולכים עיוור אחרי גלוק, אתה יכול למצוא פה לא מעט המלצות גם שלי כנושא גלוק לרכוש דווקא משהו אחר אבל בשורה התחתונה כנראה שבכל ההודעות אתה תראה פה בהתייעצות את השם גלוק, כי בקטגוריה הנבחרת כנראה שהוא אחד משניים שלושה כלים אפשריים בלבד
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד