מבקש המלצה לאקדח משומש כאקדח ראשון
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מבקש המלצה לאקדח משומש כאקדח ראשון
שלום לכולם,
בהמשך לשרשור שלי מלפני שבועיים בערך, ובהמתנה לאישור המיוחל, התחלתי לקרוא ולהסתכל קצת (ברשת) על האפשרויות השונות.
התקציב נמוך, בשאיפה לא לעבור את ה- 1,500 ש״ח, ומעדיף לרכוש מחנות (ומכיוון שאקנה גם את הציוד הנלווה - נרתיק וכו׳, מאמין שאפשר יהיה ללכת לקראתי במחיר).
בעבר היה לי CZ 75 ארגוני והיה לי מאוד נוח (כף יד גדולה יחסית). יצא לי גם לטווח לא מעט על יריחו (מתכתי ופולימרי) במסגרת ההכשרות, וגם הרגיש ״נכון״.
אני אדם גדול (פיזית) אז אין לי בעה עם אקדח מסיבי.
אשמח לדעת מומחים פה, לגבי אקדחים דומים (כמובן, 9x19).
תודה,
אורי
בהמשך לשרשור שלי מלפני שבועיים בערך, ובהמתנה לאישור המיוחל, התחלתי לקרוא ולהסתכל קצת (ברשת) על האפשרויות השונות.
התקציב נמוך, בשאיפה לא לעבור את ה- 1,500 ש״ח, ומעדיף לרכוש מחנות (ומכיוון שאקנה גם את הציוד הנלווה - נרתיק וכו׳, מאמין שאפשר יהיה ללכת לקראתי במחיר).
בעבר היה לי CZ 75 ארגוני והיה לי מאוד נוח (כף יד גדולה יחסית). יצא לי גם לטווח לא מעט על יריחו (מתכתי ופולימרי) במסגרת ההכשרות, וגם הרגיש ״נכון״.
אני אדם גדול (פיזית) אז אין לי בעה עם אקדח מסיבי.
אשמח לדעת מומחים פה, לגבי אקדחים דומים (כמובן, 9x19).
תודה,
אורי
- סליקאי כסף

Re: מבקש המלצה לאקדח משומש כאקדח ראשון
ב"בול" ניתן לרכוש בול צ'ירוקי במחיר של 1000 ש"ח משומש.
רבות מחשבות בלב איש ועצת ה' היא תקום.
אקדח זה חשוב,אמונה לא פחות
אקדח זה חשוב,אמונה לא פחות
- סליקאי כסף

תודה, מתכנן לבקר גם שם להתרשם, כשיגיע האישור המיוחל...
לאיזה צ׳רוקי אתה מתכוון ב- 1000 ש״ח? רגיל, דורות אחרונים?
לאיזה צ׳רוקי אתה מתכוון ב- 1000 ש״ח? רגיל, דורות אחרונים?
- סליקאי כסף

אם אתה קונה צ'רוקי משומש מחנות, רק תבדוק (אם אתה יודע איך) שזה לא אקדח גמור שהיה כמה שנים בחברת שמירה ונטחן במטווחים.
אני מציע לשקול SIG.
רשמת ששהסתדרת עם CZ ושאתה איש גדול אז אני מנחש שאקדח קצת יותר כבד מפולימרי בא בחשבון.
אני אפילו לא יכול להמליץ כי אין לי הרבה נסיון (מבחינת שימוש בכלים שונים), אבל אני אתאר את הנסיון שלי מהחלפת אקדח לא מזמן.
לאחר שחיפשתי המלצות על כל מיני כלים (בעיקר בארה"ב, כי פה בארץ בתכלס הרוב יוביל אותך לגלוק), בחרתי SIG.
האקדח הזה היה (הכי) טוב לפני 20 שנה ולמעשה, מלבד נושא המשקל שהשתפר בפולימרים, אין היום משהו טוב יותר ממנו ברמת אמינות ודיוק.
אתה יכול להשיג את פאר התעשיה ב1500 ש"ח בארץ ובמצב טוב למדי.
רשמת ששהסתדרת עם CZ ושאתה איש גדול אז אני מנחש שאקדח קצת יותר כבד מפולימרי בא בחשבון.
אני אפילו לא יכול להמליץ כי אין לי הרבה נסיון (מבחינת שימוש בכלים שונים), אבל אני אתאר את הנסיון שלי מהחלפת אקדח לא מזמן.
לאחר שחיפשתי המלצות על כל מיני כלים (בעיקר בארה"ב, כי פה בארץ בתכלס הרוב יוביל אותך לגלוק), בחרתי SIG.
האקדח הזה היה (הכי) טוב לפני 20 שנה ולמעשה, מלבד נושא המשקל שהשתפר בפולימרים, אין היום משהו טוב יותר ממנו ברמת אמינות ודיוק.
אתה יכול להשיג את פאר התעשיה ב1500 ש"ח בארץ ובמצב טוב למדי.
- סליקאי כסף

כמו שנאמר כאן בפוסט הזה ואחרים, אקדח שלא עובד לא מת ויש לא מעט אקדחים מעולים שמשתחררים לשוק כי אנשים מעדיפים להחליף למשהו קטן וקל יותר.
הכי מתסכל זה הגזירה השערורייתית שלא מאפשרת להעביר כלי נשק תחת תבחין משמר, מפקיעים לאנשים רכוש בלי למצמץ והשד יודע מאיזה אינטרס אפל. אנחנו עוד אומרים תודה שבכלל מאשרים לנו להחליף...
את הסיג שלי הייתי מוכן למסור ללא תמורה בזמנו כשעוד ניתן היה למכור, במקום להשאיר אותו אצל סוחר נשק עבור כלום, אכן אקדח מעולה שלא נופל ואף עולה על אקדחים חדשים, רק לשים לב שהמוכר מחזיק תבחין שאיננו משמר.
הכי מתסכל זה הגזירה השערורייתית שלא מאפשרת להעביר כלי נשק תחת תבחין משמר, מפקיעים לאנשים רכוש בלי למצמץ והשד יודע מאיזה אינטרס אפל. אנחנו עוד אומרים תודה שבכלל מאשרים לנו להחליף...
את הסיג שלי הייתי מוכן למסור ללא תמורה בזמנו כשעוד ניתן היה למכור, במקום להשאיר אותו אצל סוחר נשק עבור כלום, אכן אקדח מעולה שלא נופל ואף עולה על אקדחים חדשים, רק לשים לב שהמוכר מחזיק תבחין שאיננו משמר.
- סליקאי טיטניום

אז החנות יכולה להשתמש לנשק לצרכים שלה מה ולפתע הנשק לא ישן ?למה לא מקבלים מתנה יפה .אז למה צריך לתת מתנה ב1200 שח .פשוט מקומם .
- סליקאי ארד

ניר ל כתב:כמו שנאמר כאן בפוסט הזה ואחרים, אקדח שלא עובד לא מת ויש לא מעט אקדחים מעולים שמשתחררים לשוק כי אנשים מעדיפים להחליף למשהו קטן וקל יותר.
זהו , תחת תבחין משמר \ הוראת מעבר גם להעביר בחינם את הנשק אתה לא יכול.
אני רוצה להעביר לגיסי כלי פולימרי "גודל מלא" ולקנות כלי "סאב" , הכלי שלו הוא יריחו "ברזל" שאנו מעוניינים שיגיע בחינם לכוחות הביטחון וזה בלתי אפשרי.
מדינת חלם והכבשים שותקים.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
מדינת חלם זה אנדרסטייטמנט,
התקבלה החלטה כלאחר יד , בטיעון ״הגיוני״ שרוצים להוציא מהמחזור נשק מיושן שחלילה איננו תקין, אף אחד מתוך מערכת קבלת ההחלטות לא מצייץ.
תזכירו לי ממתי הברטות 71 וה קראבין m1 שבידי משטרת ישראל ?
בני כמה אקדחי היריחו ?
יש כאן חוסר הבנה בסיסי של התחום ע״י מי שאמור להבין הכי טוב - היו יכולים להתנות כל העברת אקדח מיד ליד בבדיקת נשק מוסמך, היו יכולים לתת לשוק לעשות את שלו כי ממילא כלים מיושנים לא עברו ידיים בד״כ. במקום זה שפכו את התינוק עם המים ויצרו פגיעה לא מידתית ברכוש של אזרחים.
מצטער, אבל אחרי כל השחיתויות שנחשפות במנגנונים האלו משך עשרות שנים , קשה לי להאמין שמדובר רק בבורות ולא בשחיתות ממסדית. לא שאני יודע להגיד איזו אופציה גרועה יותר...
אני חושב שבמקום להתלהם, מי שלא חבר עדיין בעמותה צריך לבדוק את עצמו. הדיונים על הדרך וחוסר ההסכמה על ניואנסים אינם רלבנטיים. תצטרפו ותשפיעו. נפגשתי עם רם, הם משוועים לדם חדש ולאנשים שיכנסו לוועד. המינימום זה להצטרף לעמותה בתור חבר.
אין שום הגיון בלנהל מאבק פרטי יקר על רכוש ששווה במקרה הטוב אלפים בודדים, אבל אם תהיה קבוצה של לפחות עשרת אלפים איש - יהיה ניתן להיאבק על כל עיקרון.
התקבלה החלטה כלאחר יד , בטיעון ״הגיוני״ שרוצים להוציא מהמחזור נשק מיושן שחלילה איננו תקין, אף אחד מתוך מערכת קבלת ההחלטות לא מצייץ.
תזכירו לי ממתי הברטות 71 וה קראבין m1 שבידי משטרת ישראל ?
בני כמה אקדחי היריחו ?
יש כאן חוסר הבנה בסיסי של התחום ע״י מי שאמור להבין הכי טוב - היו יכולים להתנות כל העברת אקדח מיד ליד בבדיקת נשק מוסמך, היו יכולים לתת לשוק לעשות את שלו כי ממילא כלים מיושנים לא עברו ידיים בד״כ. במקום זה שפכו את התינוק עם המים ויצרו פגיעה לא מידתית ברכוש של אזרחים.
מצטער, אבל אחרי כל השחיתויות שנחשפות במנגנונים האלו משך עשרות שנים , קשה לי להאמין שמדובר רק בבורות ולא בשחיתות ממסדית. לא שאני יודע להגיד איזו אופציה גרועה יותר...
אני חושב שבמקום להתלהם, מי שלא חבר עדיין בעמותה צריך לבדוק את עצמו. הדיונים על הדרך וחוסר ההסכמה על ניואנסים אינם רלבנטיים. תצטרפו ותשפיעו. נפגשתי עם רם, הם משוועים לדם חדש ולאנשים שיכנסו לוועד. המינימום זה להצטרף לעמותה בתור חבר.
אין שום הגיון בלנהל מאבק פרטי יקר על רכוש ששווה במקרה הטוב אלפים בודדים, אבל אם תהיה קבוצה של לפחות עשרת אלפים איש - יהיה ניתן להיאבק על כל עיקרון.
- סליקאי טיטניום

אני מסכים שזה מגוחך. יש לי שני בני משפחה שעשויים להחליף כלים מתבחין משמר. יכולתי לקבל בחינם או בעלות נמוכה בול M5... אבל המדינה אומרת שלא .
אני לא מתכוון לחכות לשינויים, ומכאן ההתלבטות שלי. אשמח לטיפים נוספים, במה להתעניין ולנסות במטווח.
המועמדים כרגע -
1. יריחו פולימרי גודל מלא.
2. בול צ'רוקי גודל מלא.
3. SIG? איזה דגם? האם יש בארץ חלקי חילוף ומערך שיוכל לטפל במידה ויהיו תקלות?
תודה רבה
אני לא מתכוון לחכות לשינויים, ומכאן ההתלבטות שלי. אשמח לטיפים נוספים, במה להתעניין ולנסות במטווח.
המועמדים כרגע -
1. יריחו פולימרי גודל מלא.
2. בול צ'רוקי גודל מלא.
3. SIG? איזה דגם? האם יש בארץ חלקי חילוף ומערך שיוכל לטפל במידה ויהיו תקלות?
תודה רבה
- סליקאי כסף

לפני שאתה רץ על חיקויים- אל תפסול את המקור.
CZ 75 זה באמת כלי נהדר.
מי שמסתדר עם הגודל והמשקל יהנה ממנו מאוד.
יריחו יש הרבה משומשים שהיו בכספת. פולימריים ורגילים.
בהצלחה!
CZ 75 זה באמת כלי נהדר.
מי שמסתדר עם הגודל והמשקל יהנה ממנו מאוד.
יריחו יש הרבה משומשים שהיו בכספת. פולימריים ורגילים.
בהצלחה!
eitan156
אתה ממליץ על אקדח שאינו מיובא סדיר כבר שנים, והם אינם הסיגים המודרניים אלא סוסים ותיקים והם ממש לא פאר היצירה (אם היו מייבאים סיגים מודרניים היה על מה לדבר)
שנית אפשר למצוא היום אקדחים פולימריים אמינים בטירוף אם מעגל תחזוקתי שעובד. כמו S&W, CZ
אתה ממליץ על אקדח שאינו מיובא סדיר כבר שנים, והם אינם הסיגים המודרניים אלא סוסים ותיקים והם ממש לא פאר היצירה (אם היו מייבאים סיגים מודרניים היה על מה לדבר)
שנית אפשר למצוא היום אקדחים פולימריים אמינים בטירוף אם מעגל תחזוקתי שעובד. כמו S&W, CZ
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
ראיתי השבוע בחיפה זיגים P226 משופצים ע״י היצרן. המחיר עדיין לא ברור. לידיעתך.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
אני יודע שsig sauer p250 compact בסביבות ה 3 לפני דיבורים
- סליקאי ארד

glockbuster כתב:eitan156
אנחנו מדברים מראש על אקדחים משומשים בני כמה שנים ולפי מה שאמר פות"ש אין לו בעיה עם אקדח לא פולימרי.
לא ברור לי מאיפה ואיך קבעת שהסוסים הותיקים הם לא פאר היצירה?
ה226 -לא במקרה -היה (ועדיין) בשימוש ע"י ה navy seals ועוד זרועות צבאיות שונות בחו"ל ובארץ.
ואני לא מדבר על המודלים המעודכנים של ה226 שיש להם היום . אני מדבר על אלו שכמעט ניצחו במבחנים לאקדח של הצבא האמריקאי לפני 30 שנים ונכנסו לשימוש אז בצי. (הפסידו לברטה שגם הוא אופציה לא רעה)
אין היום כלים שמכאנית טובים מהם באופן משמעותי לשימושים "רגילים". נכון, הפולימרים קלים יותר.
נכון, יצאו להם גרסאות עם צינות משופרות בשנים האחרונות ועוד.
אבל מבחינת אמינות ודיוק, קח 226 לא טחון בן 20 שנה - תתעלם מנושא המשקל שלא קריטי לפות"ש- ואין כלים מודרניים שטובים ממנו משמעותית בתחום של אמינות ודיוק.
אני לא אומר שאין שיפורים בתחום הארגונומיה, איכות ובקרת יצור וכו בכלים מודרניים. אבל מלבד הנושא הפולימרי, לא היתה קפיצת דרך משמעותית באקדחים ב20 שנה האחרונות. למעשה, השיפורים העיקריים ביצור תורמים בעיקר להורדת עלויות יצור ליצרן ובקרת איכות.
- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד