התייעצות
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
התייעצות
התייעצות (לא דחופה אבל מעדיף להקדים תרופה...)
יש לי רשיון עם תבחין 'אחר' אחרי שלפני 7 שנים נגנב לי הנשק וקיבלתי אחר במקום זה שהיה ברשותי ב 15 שנה שלפני כן (לפני כן היה מלפני 1996).
הגעתי היום למשרד הפנים להחליף אקדח ולמרות שהסכימו להחליף לי הזהירו אותי שיש שיש סיכוי שבעתיד הקרוב מתישהו אאלץ להוכיח עילה מחדש.
זה משום שהרשיון לא מעל 10 שנים רצוף.
המלצות איך למנוע את המצב הזה?
תודה רבה!
יש לי רשיון עם תבחין 'אחר' אחרי שלפני 7 שנים נגנב לי הנשק וקיבלתי אחר במקום זה שהיה ברשותי ב 15 שנה שלפני כן (לפני כן היה מלפני 1996).
הגעתי היום למשרד הפנים להחליף אקדח ולמרות שהסכימו להחליף לי הזהירו אותי שיש שיש סיכוי שבעתיד הקרוב מתישהו אאלץ להוכיח עילה מחדש.
זה משום שהרשיון לא מעל 10 שנים רצוף.
המלצות איך למנוע את המצב הזה?
תודה רבה!
- סליקאי ארד

Re: התייעצות
אתה מחזיק למעשה רשיון מלפני 1996 ,
אז הייתה דרושה עילה לצורך קבלת הרשיון, אך מרגע שניתן הרשיון הוא חודש ללא צורך בקיום או הוכחת עילה בתוקף, זה המצב למעשה עד היום עם הרשיונות האלו.
כאשר נכנסה שיטת התבחינים לתוקף, נכתב בסעיף התבחין ״תבחין מלפני 1996״
כעבור מס שנים שונה ל ״תבחין אחר״
כעבור שנים נוספות ״ תבחין משמר״
לאחרונה ״ מתוקף הוראת מעבר״
למעט פרק זמן מסויים בו לא הותרה החלפת נשק בתבחין ״משמר״ , ניתן היה להחליף את הנשק ללא קושי, ללא צורך בעילה תקפה , זה המצב אצלך ועל זה אתה צריך להתעקש. גם כעת המצב הוא שניתן להחליף את הנשק וזה לא משנה את התבחין ולא מאפס את הפז״מ .
אל תתרגש ממה שאמר הפקיד, היו להם גם תקלות מחשב ונמחקו הרבה נתונים, אם תיתקל בעתיד בבעיה ,תטען שאתה מחזיק ברשיון ברצף מעל 20 שנה , תנאי הרשיון לא שונו בעת ההחלפה ( לפני 7 שנים אכן קראו לזה ״אחר״ ), מקסימום תידרש לערער, אבל לא ילכו איתך רחוק מזה . גורלך יהיה דומה לאלו שכיום נמצאים בסטטוס משמר/ מעבר
אז הייתה דרושה עילה לצורך קבלת הרשיון, אך מרגע שניתן הרשיון הוא חודש ללא צורך בקיום או הוכחת עילה בתוקף, זה המצב למעשה עד היום עם הרשיונות האלו.
כאשר נכנסה שיטת התבחינים לתוקף, נכתב בסעיף התבחין ״תבחין מלפני 1996״
כעבור מס שנים שונה ל ״תבחין אחר״
כעבור שנים נוספות ״ תבחין משמר״
לאחרונה ״ מתוקף הוראת מעבר״
למעט פרק זמן מסויים בו לא הותרה החלפת נשק בתבחין ״משמר״ , ניתן היה להחליף את הנשק ללא קושי, ללא צורך בעילה תקפה , זה המצב אצלך ועל זה אתה צריך להתעקש. גם כעת המצב הוא שניתן להחליף את הנשק וזה לא משנה את התבחין ולא מאפס את הפז״מ .
אל תתרגש ממה שאמר הפקיד, היו להם גם תקלות מחשב ונמחקו הרבה נתונים, אם תיתקל בעתיד בבעיה ,תטען שאתה מחזיק ברשיון ברצף מעל 20 שנה , תנאי הרשיון לא שונו בעת ההחלפה ( לפני 7 שנים אכן קראו לזה ״אחר״ ), מקסימום תידרש לערער, אבל לא ילכו איתך רחוק מזה . גורלך יהיה דומה לאלו שכיום נמצאים בסטטוס משמר/ מעבר
- סליקאי טיטניום

יש שתי גרסאות של תבחין "אחר".
1. מה שנקרא פעם לפני 1996, אח"כ אחר, אח"כ תבחין משמר, היום בהתאם להוראות מעבר
2. עילה באישור רח"ט אבטחה במשטרת ישראל.
אם מדובר באפשרות 2, אז:
בהחלפות כלי ירייה שאינן בתבחין "בהתאם להוראות מעבר", מלבד הצורך לקיים עילה תקפה על מנת שהרשיון יהיה תקף (לעמוד בתבחין כל הזמן), בעת החלפות כלי הירייה עליך להוכיח שאתה עדיין עומד בתבחין "אחר" (למיטב ידיעתי המלצה נוספת מרח"ט אבטחה).
בתבחינים השונים יש רמות שונות של הוכחה שצריך להמציא בעת ההחלפה. המצאת המלצה מרח"ט אבטחה היא תהליך מסורבל במקצת וייתכן שוויתרו לך עליו בעת ההחלפה. פעם בטעות רשמו לי תבחין "אחר" ברשיון וכשניגשתי להחליף ביקשו ממני המלצה מגורם ממליץ (לא זוכר אם רח"ט אבטחה במשטרה או מישהו אחר). היה לי יותר קל להוכיח עמידה בעילה אחרת.
1. מה שנקרא פעם לפני 1996, אח"כ אחר, אח"כ תבחין משמר, היום בהתאם להוראות מעבר
2. עילה באישור רח"ט אבטחה במשטרת ישראל.
אם מדובר באפשרות 2, אז:
בהחלפות כלי ירייה שאינן בתבחין "בהתאם להוראות מעבר", מלבד הצורך לקיים עילה תקפה על מנת שהרשיון יהיה תקף (לעמוד בתבחין כל הזמן), בעת החלפות כלי הירייה עליך להוכיח שאתה עדיין עומד בתבחין "אחר" (למיטב ידיעתי המלצה נוספת מרח"ט אבטחה).
בתבחינים השונים יש רמות שונות של הוכחה שצריך להמציא בעת ההחלפה. המצאת המלצה מרח"ט אבטחה היא תהליך מסורבל במקצת וייתכן שוויתרו לך עליו בעת ההחלפה. פעם בטעות רשמו לי תבחין "אחר" ברשיון וכשניגשתי להחליף ביקשו ממני המלצה מגורם ממליץ (לא זוכר אם רח"ט אבטחה במשטרה או מישהו אחר). היה לי יותר קל להוכיח עמידה בעילה אחרת.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
העניין הוא שהם טוענים שהוותק שלי הוא עכשיו 7 שנים ולא יותר מעשרים שנה.
השאלה אם להלחם עכשיו או להניח שיהיה בסדר.
שוב תודה
השאלה אם להלחם עכשיו או להניח שיהיה בסדר.
שוב תודה
- סליקאי ארד

מי זה הם ?
באיזו לשכה ?
באיזו לשכה ?
- סליקאי טיטניום

לנסות ללחוץ תמיד כדאי, לך תדע איזה פקיד יקום על צד שמאל.
לא הייתי לוקח עורך דין, כן הייתי מתחיל להתכתב איתם כדי לתעד בניירת את המצב וההיסטוריה.
לא הייתי לוקח עורך דין, כן הייתי מתחיל להתכתב איתם כדי לתעד בניירת את המצב וההיסטוריה.
רישוי נשק בחיפה
נחמדים מאוד ואישרו החלפה אבל ההזהרה העתידית הטרידה..
נחמדים מאוד ואישרו החלפה אבל ההזהרה העתידית הטרידה..
- סליקאי ארד

לפקידי הרישוי שאתה פוגש אין סמכויות ולעיתים גם לא ידע עמוק מדי, ההחלטות מתקבלות למעלה וזה לא יורד למטה בצורה אחידה.
אכן ״תבחין אחר״ היום זה לא מה שהיה פעם, אבל לך נתנו אותו כי זה מה שהחליף בשעתו את ״לפני 96״
אני הייתי מתעלם מהשיחה ומחכה לחידוש, נראה לי שהסיבה שלא שונה לך למשמר היא סוג של טעות והיו הרבה כאלו עם מערכת המחשב.
אבל אותך זה לא צריך לעניין, לך יש רשיון מלפני 96 והחלפה מעולם לא קטעה את הרצף הזה ( אחרת גם לא היו מאשרים לך להחליף את הגנוב בשעתו).
תירשם לעמותה לתרבות הנשק בינתיים ותקבל ייעוץ אם תצטרך בעתיד.
אכן ״תבחין אחר״ היום זה לא מה שהיה פעם, אבל לך נתנו אותו כי זה מה שהחליף בשעתו את ״לפני 96״
אני הייתי מתעלם מהשיחה ומחכה לחידוש, נראה לי שהסיבה שלא שונה לך למשמר היא סוג של טעות והיו הרבה כאלו עם מערכת המחשב.
אבל אותך זה לא צריך לעניין, לך יש רשיון מלפני 96 והחלפה מעולם לא קטעה את הרצף הזה ( אחרת גם לא היו מאשרים לך להחליף את הגנוב בשעתו).
תירשם לעמותה לתרבות הנשק בינתיים ותקבל ייעוץ אם תצטרך בעתיד.
- סליקאי טיטניום

חבל שאינכם קוראים מה שארז רשם.
הנשק שלו נגנב לפני 7 שנים. זו הבעיה. הגניבה יצרה נתק בוותק של הרשיון.
אני ממליץ לך להתיעץ עם עורך דין שעוסק בתחום.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
המקרה שלך קצת מורכב אז לא הייתי ממהר להסיק מסקנות.
יש משמעות מאוד כבדה ל"אחר" שקיבלת לפני 7 שנים, אם מדובר ב"אחר" אמיתי או שפשוט אישרו לך לקנות נשק במקום זה שנגנב מבלי לעמוד בתבחין תקף דאז, שהיה "אחר" שמקורו ב"מלפני 1996".
אם מדובר במקרה הראשון, אז אתה מחויב לעמוד בתנאי התבחין שבגינו קיבלת את הרישיון מלפני 7 שנים.
אם מדובר במקרה השני, אז אתה פשוט מקרה ש"נפל" בין הכיסאות ולא העבירו אותך לתבחין "משמר" בזמן, ועכשיו ל"מתוקף הוראת מעבר" כבר לא יעבירו אותך, אבל אתה גם לא חתום על הצהרת "תום עילה".
יש משמעות מאוד כבדה ל"אחר" שקיבלת לפני 7 שנים, אם מדובר ב"אחר" אמיתי או שפשוט אישרו לך לקנות נשק במקום זה שנגנב מבלי לעמוד בתבחין תקף דאז, שהיה "אחר" שמקורו ב"מלפני 1996".
אם מדובר במקרה הראשון, אז אתה מחויב לעמוד בתנאי התבחין שבגינו קיבלת את הרישיון מלפני 7 שנים.
אם מדובר במקרה השני, אז אתה פשוט מקרה ש"נפל" בין הכיסאות ולא העבירו אותך לתבחין "משמר" בזמן, ועכשיו ל"מתוקף הוראת מעבר" כבר לא יעבירו אותך, אבל אתה גם לא חתום על הצהרת "תום עילה".
- סליקאי זהב

ramdishon כתב:חבל שאינכם קוראים מה שארז רשם.
רם, גם אני החלפתי אקדח לפני 7 שנים, ברשיון הקודם היה רשום ״לפני 96״ וברשיון החדש ״אחר״
אז היה ניתן להחליף והוא לא ציין שהיה צריך להוכיח עילה מחדש - אז אני מבין שלא מצאו שהייתה רשלנות ולכן אישרו למעשה החלפה של האקדח שנגנב.
הסיבה שהם הפסיקו באיזה שלב לאשר החלפת נשק לתבחין ״משמר״ הייתה בדיוק זה - כדי למנוע ממך אפשרות להחליף נשק שנגנב ובכך לצמצם את מספר המחזיקים. אז גם היה מקרה העו״ד שתבע אותם והם שלפו את הקלף הזה מולו וניצחו.
התבחין המשמר היה היחיד למעשה שלא זיכה בהחלפה .
- סליקאי טיטניום

אני בכלל לא בטוח שאתה צודק ניר
נשק שנגנב אין דינו כ"החלפת נשק" גם אם מצאו שלא היתה רשלנו ונגנב שלא באשמתך כלל וכלל,
וגם אם החליטו לא לשגע אותך בהוכחות עילה חדשות או מה שלא יהיה,
במעמד גניבת הנשק אתה הופך להיות ללא רישיון נשק כיוון שהנשק שבגינו נשאת רישיון (מצחיק אבל בישראל בגלל הצימוד של כלי לרישיון כל נושא נשק הוא גם נושא רישיון), כבר לא קיים יותר הריי הוא נגנב,
לדעתי לפני 7 שנים הוא הוציא רישיון חדש לחלוטין, יתכן מאוד שעם עו"ד טוב הוא יכול להוכיח רצף החזקה של 20 שנה ולטעות שמבחינתו הוא מחזיק כבר 20 שנה בצורה רצופה כלי יריה ועומד בכל הנהלים הנדרשים ממנו כנושא כלי יריה,
נשק שנגנב אין דינו כ"החלפת נשק" גם אם מצאו שלא היתה רשלנו ונגנב שלא באשמתך כלל וכלל,
במעמד גניבת הנשק אתה הופך להיות ללא רישיון נשק כיוון שהנשק שבגינו נשאת רישיון (מצחיק אבל בישראל בגלל הצימוד של כלי לרישיון כל נושא נשק הוא גם נושא רישיון), כבר לא קיים יותר הריי הוא נגנב,
לדעתי לפני 7 שנים הוא הוציא רישיון חדש לחלוטין, יתכן מאוד שעם עו"ד טוב הוא יכול להוכיח רצף החזקה של 20 שנה ולטעות שמבחינתו הוא מחזיק כבר 20 שנה בצורה רצופה כלי יריה ועומד בכל הנהלים הנדרשים ממנו כנושא כלי יריה,
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
המצב אז שונה מהיום,
אם קיבל כתחליף לישן זה סיפור אחד,
אם יגיד שאכן נדרש אז לבצע את כל התהליך מחדש זה סיפור אחר.
אם קיבל כתחליף לישן זה סיפור אחד,
אם יגיד שאכן נדרש אז לבצע את כל התהליך מחדש זה סיפור אחר.
- סליקאי טיטניום

goral כתב:אני בכלל לא בטוח שאתה צודק ניר
דווקא בית משפט לעניינים מנהליים שדן במקרה כזה קבע שדין נשק שנגנב ומבקשים בגינו החלפה בתנאי שלא נפל רבב בהתנהלותו של בעל הנשק שנגנב הוא כדין החלפה רגילה של נשק.
זה נקבע בדיוק בגלל שהאגף התחכם עם בעל רישיון כזה בתבחין "אחר" וקבע שהוא לא זכאי לרישיון חדש, אך בית המשפט קבע אחרת.
- סליקאי זהב

כשנגנב הייתי צריך להגיש בקשה חדשה .
הבקשה הזו אושרה מיידית תחת ייעוד של נשיאה (אז עוד לא היו תבחינים) וב 2009 כבר הספקתי להחליף 3 אקדחים (שידרוגיטיס אחרי 15 שנה גלוק).
אם אני מבין ה'אחר' של היום הוא תחת המלצה של המשטרה מה שלא קרה אצלי.
לדעתי פשוט לא התאמתי לשום תבחין אז הפכתי ל'אחר'.
פסקי דין שקראתי טיפה מבלבלים. מצד אחד יש תקדימים (בגץ בן שטח) על כך שלפני 2011 והתבחינים אקדח במקום זה שנגנב הוא כמו החלפה.
מצד שני יש כאילו שבהם כתוב שהרצף אחד הופסק והתחיל מחדש אחרי הגניבה.
השאלה שוב אם בכלל להתעסק עם זה עכשיו או להניח שכמו תמיד במדינה יאריכו שוב ושוב.
ארז
הבקשה הזו אושרה מיידית תחת ייעוד של נשיאה (אז עוד לא היו תבחינים) וב 2009 כבר הספקתי להחליף 3 אקדחים (שידרוגיטיס אחרי 15 שנה גלוק).
אם אני מבין ה'אחר' של היום הוא תחת המלצה של המשטרה מה שלא קרה אצלי.
לדעתי פשוט לא התאמתי לשום תבחין אז הפכתי ל'אחר'.
פסקי דין שקראתי טיפה מבלבלים. מצד אחד יש תקדימים (בגץ בן שטח) על כך שלפני 2011 והתבחינים אקדח במקום זה שנגנב הוא כמו החלפה.
מצד שני יש כאילו שבהם כתוב שהרצף אחד הופסק והתחיל מחדש אחרי הגניבה.
השאלה שוב אם בכלל להתעסק עם זה עכשיו או להניח שכמו תמיד במדינה יאריכו שוב ושוב.
ארז
- סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד