עלייה עם נשק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

עלייה עם נשק

על ידי proTell » 01 נובמבר 2015, 20:23

שלום. השאלה שלי קצת שונה מהדיונים שמתנהלים כאן (אני מבין שזה נופל בתקופה עמוסה). אחי גר שנים רבות מאוד בחו"ל (באותה מדינה בה אני גר) ויכול להיות שיעשה עלייה עם האישה והילדים (תוך מספר חודשים עד שנה). אחי פעיל ב Sporting (היה סגן אלוף המחוז) וברשותו נשקים רבים, אבל בעקרון ישנם שניים שלגביהם השאלה (שניים יעברו אליי והיתר כנראה יימכרו). מכיוון שאין ספורטינג בארץ אחי וודאי ירצה להתאמן בסקיפ או טראפ - בהתאם למה שמתאמנים בארץ - והרובים שלו חשובים לו כך שהם מהווים אחד מהשיקולים הרבים בנושא העלייה. מקריאה ברור לנו שבשנתיים הראשונות הנשקים לא יוכלו להיות ברשותו (שונה לחלוטין מהחקיקה במדינות אחרות) אז השאלה היא האם הנשקים יוכלו "לעשות עלייה" איתו ולהשאר נעולים במועדון. במידה וכן, ע"ש מי רישיון הנשק? האם זה נכון שבארץ רישיון נשק הוא אותו מסמך כמו של הנשק עצמו? די מוזר למען האמת. בכל אופן, אחד מהרובים הוא Shotgun דו קני עילי-תחתי שמאוד יקר לו, איתו הוא ירה במסלולים רבים, וניתן לאמר בוודאות שאין אותו בארץ (וגם אם היה, המחיר שגם ככה גבוה מאוד בטוח יקר פי שניים, אבל שוב - מעבר לדגם שהוא ייחודי מדובר בכלי עצמו). השני הוא Shotgun עם מחסנית, שבספורטינג ניתן לעשות בו שימוש השאלה היא אם בארץ עם כל המגבלות זה דבר שניתן לקחת בחשבון. אם יש מגבלה על מספר כדורים במחסנית, אין בעיה, יש לו מגוון מחסניות. מה אתם אומרים? יש סיכוי בכלל לחשוב בכיוון, כשמדובר באדם שעסק בתחום רוב חייו וזה התחביב הרציני היחיד שיש לו? תודה רבה!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: עלייה עם נשק

על ידי Everest » 01 נובמבר 2015, 22:08

ברמה העקרונית - צר לי לאכזב.
בפועל - אפשר להגיע להסכמה עם המשרד לבט"פ בתנאים מסוימים, אם כי מדובר בפרוצדורה מורכבת מאוד.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי BROADAXE » 01 נובמבר 2015, 23:27

אני יודע בוודאות על עולים וגם על תושיבם חוזרים שהביאו איתם כלי נשק שונים באופן חוקי וקיבלו רשיון.
אבל, ואבל גדול, זה היה מזמן ואין לי מושג על הפרוצדורה.
לשאלה עניינית, אין sporting בארץ, רק צלחות חרס, בקושי (שני מטווחים למיטב ידיעתי).
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 02 נובמבר 2015, 06:55

ברוך הבא (שם שמרמז על שוויץ).

אני מכיר מקרה בו עולה חדש הצטרף למועדון קליעה שיש לו מפעל ראוי וכעבור שנתיים חלק מהאקדחים שלו נקלטו באותו המועדון (שיש לו מפעל ראוי, מעין רשיון להחזיק כלי ירייה של המועדון) והוא רשאי להשתמש בהם בירי מעשי.

היום יש בארץ מועדון צלחות חרס רק בטבריה. הבחור צריך להיות תושב קבע 3 שנים לפני שהוא מוציא רשיון.

לפרטים נוספים:
דורון יעקובי, רכז ענף צלחות החרס בהתאחדות הקליעה
Doron.Jacobi@gmail.com

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי proTell » 04 נובמבר 2015, 18:35

אני מודה לכם על התשובות. אנחנו בודקים מול הגורמים האמורים.

וכן, ידוע לנו שמן הסתם אין ספורטינג בארץ, שזהו ספורט שמצריך מרחבים ויערות ומסלולים, שלא לדבר על כמות מכובדת של אנשים המעורבים בו. מה שלא ידעתי זה שגם ענפי clay shooting הקלאסיים גוססים. חבל.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד