תהליך קבלת אישור - אשמח לייעוץ ממבינים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

תהליך קבלת אישור - אשמח לייעוץ ממבינים

על ידי uriler » 08 נובמבר 2015, 11:49

שלום לכולם,
כפי שכבר כתבתי, הגשתי בקשה לרישיון תחת תבחין יחידות מיוחדות במילואים. הגשתי את המסמכים (טופס מלא, צילומי ת.ז. ות. מילואים ואישור המג״ד) בדואר, מתוך ציפייה לקבל את האישור זמני, ולהגיע לראיון (שׁקבעתי לסוף נובמבר) כבר עם כל הניירת, כולל אישור על רכישת אקדח. הבנתי שזה אפשרי על סמך אתר הבט״פ (סעיף 2 בעמוד הבא - http://mops.gov.il/Fire_Arms/PersonalLicense/PersonalLicense/Pages/LicenseRequest.aspx).
אולם, קיבלתי היום מכתב אשר כותרתו ״אישור קבלת פנייה״, ובו כתוב שעליי להשלים מסמכים (הצהרת בריאות + טופס מכ״א בצה״ל המאשר שאני בדרגת רס״ר), ולא את האישור הזמני המאפשר לי לשלם אגרה ולהמשיך בתהליך...

האם מדובר בטעות מצידי (והיה עדיף לי להגיע מוקדם יותר לראיון, תאריך שהיה זמין אבל בחרתי שלא לקחת כי ציפיתי שבדואר זה יתנהל כראוי), או שהם פספסו את העובדה שהיחידה שלי שייכת לרשימה? כמו כן, למה הבדיקה הרפואית צריכה להתבצע עכשיו, כתנאי להמשך התהליך?
הייתי מעדיף להגיע בסוף נובמבר כבר עם הכל מוכן...

מה אתם מציעים לעשות עכשיו?

תודה,
אורי
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: תהליך קבלת אישור - אשמח לייעוץ ממבינים

על ידי aj3000 » 08 נובמבר 2015, 12:23

אני לא יודע כמה אינדיקטיבי ה"אישור קבלת פנייה" הזה באמת, אני קיבלתי אותו מידי הפקיד בפעם הראשונה שהגשתי את כל הטפסים, וגם לי היה כתוב שצריך להשלים אישור בריאות (גם אותי זה הפתיע כי זה לא לפי הסדר שמצוין באתר בט"פ), עוד לפני שמישהו בכלל הסתכל על הבקשה שלי או בדק את הזכאות שלי. יכול להיות שהמסמך הזה נשלח אליך ברגע שהם קיבלו את הטפסים ויכול להיות שמישהו כבר עיין בבקשה שלך, לא יודע אם מישהו ידע להגיד לך בדיוק.
בכל מקרה, אני לא חושב שיש מקום להסיק מזה שחושבים שהיחידה שלך לא ברשימה, תשלים להם את המסמכים שהם צריכים (אני העברתי בפקס, כנראה שיעיל יותר מהדואר) וחכה לאישור העקרוני מהם
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי uriler » 08 נובמבר 2015, 12:29

תודה רבה.
אני ממתין לאישור מהיחידה שלי ומתכנן להעביר בפקס כמה שיותר מהר.
התקווה היחידה שלי היא שאקבל את האישור העקרוני כמה ימים לפני הראיון, שאספיק לטפל בנושא הנשק ולהגיע לראיון עם הכל מוכן - לחסוך בלגן אח״כ...

תודה, אשמח לתובנות נוספות ממי שמכיר.

אורי
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי bnsagi » 08 נובמבר 2015, 12:38

אורי עושה רושם שאתה עושה קצת סלט בין שני סעיפים באותו התבחין.

התבחין שנקרא "שירות פעיל בכוחות הבטחון" הוא בעל שני סעיפים:
הראשון קובע שכל קצין בדרגת סגן ומעלה או נגד בדרגת רס"ר ומעלה יכול להגיש בקשה ולצרף אליה המלצה של מפקד יחידה בדרגת סא"ל לפחות.
השני קובע שכל מי שמשרת ביחידה מיוחדת כהגדרתה ברשימה (ללא קשר לדרגתו), יכול להגיש בקשה ולצרף המלצה של מפםקד יחידה בדרגת סא"ל לפחות.

האם הבקשה שלך נתמכת בכך שהיחידה שלך מופיעה ברשימת היחידות המיוחדות או נתמכת בכך שדרגתך האישית הינה רס"ר?
Glock 26 GEN4
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי uriler » 08 נובמבר 2015, 12:57

תודה bnsagi,
ככה - אני הגשתי את הבקשה מתבחין יחידות מיוחדות. בנוסף, ציינתי בטופס שאני רס״ר בשירות מילואים. נראה לי שמי שקרא את הטופס לא התייחס לניירות המצורפים, ולכן ציין שעליי לצרף אישור כ״א (כפי שציין למעלה aj3000, ייתכן שמדובר במשהו פורמלי לחלוטין).

אני לא חושב שיש יתרון לאחד הנימוקים הנ״ל על פני השני, מכיוון שאיני מאמין שאעבור יחידה עד לסיום שירותי במילואים (ובטח שאני לא חושב שאהיה במצב בו יורידו אותי בדרגה...)

בכל מקרה, אני מתכנן לארגן כמה שיותר מהר את החסרים ולשלוח להם (בתקווה עוד היום), ואולי זה עוד יספיק לעבור כך שאקבל אישור זמני לפני הראיון עצמו (כפי שמופיע באתר הבט״פ).
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי akunh » 08 נובמבר 2015, 13:17

מה קורה שכבר משתחררים משרות מילואים האם הרשיון נשאר או כבר אין עילה להחזקת הנשק
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 08 נובמבר 2015, 13:27

akunh כתב:מה קורה שכבר משתחררים משרות מילואים האם הרשיון נשאר או כבר אין עילה להחזקת הנשק

זו שאלת השאלות.
בעבר היה תבחין משמר שהיה סוג של ערוץ שאפשר לך לשמור על הרשיון אחרי 10 שנים באחד התבחינים.
התבחין הזה בוטל וכנראה אם אין לך כבר עילה להחזקת נשק, תצטרך לוותר עליו.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי uriler » 08 נובמבר 2015, 14:30

אני מקווה שעד שאשתחרר ממילואים, כל מערכת התבחינים תשתנה... מקווה להצטרף לעמותה כשיהיה אקטואלי מבחינתי כדי לנסות ולעזור לזה לקרות.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד