המלצת סא"ל לרשיון נשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: המלצת סא"ל לרשיון נשק
אכן, מספיק להציג להם את הפרצוף ותוך שעה בערך אני עם פלאטופ וטריג'. :)
- סליקאי כסף

bnsagi כתב:אני הגשתי בתבחין הזה.
המלצת מפקד יחידה, תעודת נגד עם הדרגה (צירפתי גם אישור דרגה), מעבר לכך כל יתר הדברים שהם מבקשים מכולם - תמונת פספורט, צילום ת.ז., צילום דרכון, טופס רפואי חתום ע"י רופא וכו'.
לא צריכה להיות בעיה.
אגב,
הדרישה שלהם היא למסמך צבאי בחתימת וחותמת המפקד, עם חותמת ד.צ.
אני הגשתי ללא חותמת ד.צ. אבל בפורמט רשמי של היחידה עם הסמל והפרטים וכל מה שצריך.. נראה אם יגידו משהו.
שלום
כמה זמן לקח תהליך?
- סליקאי ארד

סליחה על השאלה אבל,התבחינים החדשים הם פחות או יותר זמניים ואמורים בשלב כלשהו להתבטל לעומת ישוב זכאי שב99% מהמקרים נשאר ישוב זכאי אז למה בעצם לחפש את ההקשר לתבחינים חדשים שיש לך את האפשרות היותר "חזקה"?
מוטי
מוטי
רבות מחשבות בלב איש ועצת ה' היא תקום.
אקדח זה חשוב,אמונה לא פחות
אקדח זה חשוב,אמונה לא פחות
- סליקאי כסף

גם אם התבחינים זמניים, כל עוד אתה מקבל רישיון על בסיסם אי אפשר לקחת ממך את הרישיון כל עוד אתה ממשיך לעמוד בתבחין שלך.
יישוב זכאי מגביל אותך לאיזור גאוגרפי מסוים וכל שינוי כתובת יכול להוליד צרות.
- סליקאי זהב

zfima כתב:bnsagi כתב:אני הגשתי בתבחין הזה.
המלצת מפקד יחידה, תעודת נגד עם הדרגה (צירפתי גם אישור דרגה), מעבר לכך כל יתר הדברים שהם מבקשים מכולם - תמונת פספורט, צילום ת.ז., צילום דרכון, טופס רפואי חתום ע"י רופא וכו'.
לא צריכה להיות בעיה.
אגב,
הדרישה שלהם היא למסמך צבאי בחתימת וחותמת המפקד, עם חותמת ד.צ.
אני הגשתי ללא חותמת ד.צ. אבל בפורמט רשמי של היחידה עם הסמל והפרטים וכל מה שצריך.. נראה אם יגידו משהו.
שלום
כמה זמן לקח תהליך?
טרם הסתיים..
Glock 26 GEN4
Everest כתב:גם אם התבחינים זמניים, כל עוד אתה מקבל רישיון על בסיסם אי אפשר לקחת ממך את הרישיון כל עוד אתה ממשיך לעמוד בתבחין שלך.
נכון רק שיש בעיה קטנה,
התבחין הינו משרת מילואים פעיל בדרגת רס"ר ומעלה,
בגיל 40 +\- רוב הלוחמים הופכים מפעיל ללא פעיל ואז מה קורה ? פה השאלה,
תבחין ישוב זכאי מגביל אותך למקום מגורים אבל גם אם מקום המגורים שלך לא יהיה זכאי יותר לדעתי אתה תוכל לשמור על הרישיון כי קיבלת אותו בגין מגורים באותו ישוב
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
אני אנסה בכל זאת להחליף לאחד מהתבחינים האחרים מפני שאני לא אגור מעל 3 שנים בישוב שלי ובכל אופן עדיף לי להיות בתבחין המילואים.
מעניין מתי יבטלו ואם בכלל את התבחינים החדשים.
מעניין מתי יבטלו ואם בכלל את התבחינים החדשים.
- סליקאי כסף

ממה שאני יודע שהיה עד היום:
1. מי שקיבל רישיון על סמך תבחין מסויים והתבחין בוטל\שונה ע"י המדינה , כל מי שהיה בתבחין לפני השינוי\ביטול רישיונו חודש כל פעם מחדש , פשוט לא נכנס "דם חדש" לתבחין שבוטל.
2. מי שעמידתו בתבחין בוטלה כתוצאה מפעולה ישירה של בעל הרשיון , היה מחובתו להודיע למשרד ורשיונו בוטל
דוגמא:
1. הוצאת ישוב מסויים מרשימת הישובים הזכאים , מי שהוציא רישיון כשהישוב היה ברשימה רישיונו חודש כל תקופה מחדש. מי שביקש רישיון לאחר הוצאת הישוב מהרשימה , קיבל תשובה שלילית.
2. פלוני קיבל רישיון על סמך מגורים בישוב זכאי , פלוני עבר דירה לישוב לא זכאי (אשם? :=) ) , זכאותו בוטלה ומחובתו להודיע על כך למשרד ולהפקיד\למכור את כלי היריה.
תבחין 4 : שירות פעיל בכוחות הביטחון (קצין בדרגת סגן ומעלה או נגד מדרגת רס"ר ומעלה, המשרתים בצה"ל בשירות סדיר, או בשירות מילואים פעיל, או מקביל לאחד מאלה בשירות בכוחות הביטחון , משרת ביחידה מיוחדת, בשירות סדיר או במילואים לפי רשימה שנקבעה על ידי גורם שהוסמך לכך בכוחות הביטחון)
תבחין 5 : שירות עבר בכוחות הביטחון (מי ששירת בצה"ל והינו בדרגת סא"ל ומעלה, או מקביל לו בכוחות הביטחון , מי ששירת ביחידה מיוחדת בכוחות הביטחון, מתוך רשימה שנקבעה על ידי גורם שהוסמך לכך בכוחות הביטחון )
רק עכשיו שמתי לב ש"או נגד מדרגת רס"ר ומעלה" נעלם לו מתבחין 5 .
עוד עיוות שצריך לטפל?
שלח שאילתא למשרד וידע אותנו בתשובה שקיבלת.
כמוכן , אולי מישהו מראשי העמותה יודע?
1. מי שקיבל רישיון על סמך תבחין מסויים והתבחין בוטל\שונה ע"י המדינה , כל מי שהיה בתבחין לפני השינוי\ביטול רישיונו חודש כל פעם מחדש , פשוט לא נכנס "דם חדש" לתבחין שבוטל.
2. מי שעמידתו בתבחין בוטלה כתוצאה מפעולה ישירה של בעל הרשיון , היה מחובתו להודיע למשרד ורשיונו בוטל
דוגמא:
1. הוצאת ישוב מסויים מרשימת הישובים הזכאים , מי שהוציא רישיון כשהישוב היה ברשימה רישיונו חודש כל תקופה מחדש. מי שביקש רישיון לאחר הוצאת הישוב מהרשימה , קיבל תשובה שלילית.
2. פלוני קיבל רישיון על סמך מגורים בישוב זכאי , פלוני עבר דירה לישוב לא זכאי (אשם? :=) ) , זכאותו בוטלה ומחובתו להודיע על כך למשרד ולהפקיד\למכור את כלי היריה.
נכון רק שיש בעיה קטנה,
התבחין הינו משרת מילואים פעיל בדרגת רס"ר ומעלה,
בגיל 40 +\- רוב הלוחמים הופכים מפעיל ללא פעיל ואז מה קורה ? פה השאלה,
תבחין 4 : שירות פעיל בכוחות הביטחון (קצין בדרגת סגן ומעלה או נגד מדרגת רס"ר ומעלה, המשרתים בצה"ל בשירות סדיר, או בשירות מילואים פעיל, או מקביל לאחד מאלה בשירות בכוחות הביטחון , משרת ביחידה מיוחדת, בשירות סדיר או במילואים לפי רשימה שנקבעה על ידי גורם שהוסמך לכך בכוחות הביטחון)
תבחין 5 : שירות עבר בכוחות הביטחון (מי ששירת בצה"ל והינו בדרגת סא"ל ומעלה, או מקביל לו בכוחות הביטחון , מי ששירת ביחידה מיוחדת בכוחות הביטחון, מתוך רשימה שנקבעה על ידי גורם שהוסמך לכך בכוחות הביטחון )
רק עכשיו שמתי לב ש"או נגד מדרגת רס"ר ומעלה" נעלם לו מתבחין 5 .
עוד עיוות שצריך לטפל?
שלח שאילתא למשרד וידע אותנו בתשובה שקיבלת.
כמוכן , אולי מישהו מראשי העמותה יודע?
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
אני לא חושב שהיה תבחין כזה שרות עבר בכוחות הביטחון לנגד בדרגת רסר ומעלה.
- סליקאי כסף

השאלה שלי היא - אם קיבלתי רשיון בתבחין משרת מילואים פעיל בדרגת רס"ר האם ב% 100 ילקח לי הרשיון כשאשוחרר משירות מילואים ?
תודה
תודה
M5 ULTRA
- סליקאי ארד

ZIVG כתב:השאלה שלי היא - אם קיבלתי רשיון בתבחין משרת מילואים פעיל בדרגת רס"ר האם ב% 100 ילקח לי הרשיון כשאשוחרר משירות מילואים ?
תודה
לא בא לי לצטט הודעות של כמה אנשים שונים אבל אני אענה על כמה דברים:
"שירות עבר" בכוחות הביטחון לא כולל ומעולם לא כלל נגדים מכל דרגה שהיא, כך שלא הושמטה השורה הזו מתבחין 5, אלא אין שום כוונה לאפשר לנגדים מדרגת רס"ר ומעלה לקבל רישיון פרמננט על בסיס דרגה.
אם קיבלת רישיון עכשיו על בסיס משרת מילואים פעיל בדרגת רס"ר ושוחררת ממילואים, אז על הנייר הרישיון שלך יילקח.
בפועל, לא בטוח שזה באמת קורה, ולא בטוח עד כמה צה"ל מעדכן את המשרד לבט"פ לגבי משרתי מילואים פעילים, ואלו ששוחררו ממילואים.
הדוגמה הכי טובה לכך היא שאיתמר אלון, שביצע את הרצח בסניף פועלים בבאר שבע ב-2013, הודח משירות מילואים כבר ב-2001 בעקבות התנהגות(אלימות) קיצונית, והוא עוד היה קצין בדרגת סרן.
אחת הטענות שעלו מפי יעקב עמית(אם אני לא טועה), הייתה שלא הייתה לאגף אינדיקציה על מסוכנותו של אלון בגלל שצה"ל לא דיווח על כך לאגף רישוי כלי ירייה, ובגלל זה הרישיון שלו המשיך להיות מחודש אוטומטית בכל 3 שנים מבלי ששאלו אותו שאלות.
מהיכרותי עם משרדים ממשלתיים וצה"ל, אני בספק שהמצב היום שונה ושצה"ל מדווח על כל משרת מילואים פעיל וכל אחד ששוחרר משירות מילואים למשרד לבט"פ.
וגם, עד שתשתחרר ממילואים יכולים לקרות הרבה שינויים בתבחינים כך שלא בהכרח תגיע למצב שאתה לא עומד בשום תבחין.
היום למיטב ידיעתי בכל חידוש רישיון אתה נידרש לחתום שאתה עדיין עומד בעילה של הרישיון, ולדעתי רק אם יעלה איזה חשד לגבי מישהו אז ידרשו ממנו הוכחת עילה.
וגם אם אתה כבר לא עומד בתבחין, תמיד אפשר להגיע "להסכמות" עם המשרד לביטחון פנים על מנת לשמור על הרישיון, בדרך כלל באמצעות עורך דין טוב.
- סליקאי זהב

- סליקאי ארד

מצד שני, לא נראה לך שמישהו ישאל שאלות מתישהו על משרת מילואים בגיל 50? (לא שזה רלוונטי ויקרה עוד המון שנים אבל סתם בשביל הדיון התאורטי) אגב, בדיוק אותו הדבר אפשר להגיד על ישוב זכאי לא? אם פלוני לא יעדכן המשרד לבטחון פנים על שינוי בכתובת..הם באמת יכולים לעלות על זה? זה בדיוק כמו תום שרות מילואים לא?
- סליקאי כסף

UoUo כתב:מצד שני, לא נראה לך שמישהו ישאל שאלות מתישהו על משרת מילואים בגיל 50? (לא שזה רלוונטי ויקרה עוד המון שנים אבל סתם בשביל הדיון התאורטי) אגב, בדיוק אותו הדבר אפשר להגיד על ישוב זכאי לא? אם פלוני לא יעדכן המשרד לבטחון פנים על שינוי בכתובת..הם באמת יכולים לעלות על זה? זה בדיוק כמו תום שרות מילואים לא?
את המשרד לביטחון פנים לא צריך לעדכן על כתובת חדשה, אלא את משרד הפנים.
המשרד לביטחון פנים מקושר חלקית למאגר משרד הפנים על מנת לשלוח דואר לבעלי רישיון.
בין היתר, הם יודעים את הכתובת שלך.
זה לא שמישהו יושב על המחשב ועובר אדם אדם ושואל שאלות כמו האם הוא עדיין משרת מילואים פעיל בגיל 50 או שהוא עבר דירה? פעם ב.. עושים איזה "מבצע אכיפה" ואז שולחים התראות לכל אלו שחושדים בהם או שיודעים שכבר לא עומדים בתבחין.
וכמובן באופן מזדמן(חידושי רישיון, בקשה להחלפת נשק וכו')
- סליקאי זהב

כן אבל חידוש רשיון הוא פעם ב3 שנים לא? תאורטית מי שרוצה ל"רמות" את המשרד לביטחון פנים יכול לעזוב את הישוב אחרי חידוש ולא לפגוש במשרד לביטחון פנים 3 שנים..מי שרוצה ללכת בדרכים לא ישרות.יכול למצוא דרך.
- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד