"חיי מדף" של תחמושת ו"מגבלות אקדח"?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
8 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
"חיי מדף" של תחמושת ו"מגבלות אקדח"?
האם יש דרך לבדוק מתי תאריך הייצור?
האם יש תקופה שהתחמושת "פגת תוקף"?
החלק השני של השאלה:
האם יש אקדחים שאינם עמידים בתחמושת מסויימת (המיועדת לאקדחים ) הניתנת לקניה לאזרח הפשוט?
להיות יותר ספציפי, אני מדבר על זיג 226 או גלוק 21 (אני יודע שהקליבר שונה-אלו 2 אקדחים שאני מתלבט לגביהם)
השימוש באקדח יהיה יותר מחמישים הכדורים הנדרשים אבל לא יגיע למאות רבות בשנה, השימוש יהיה במטווחים רגועים ולא ירי מבצעי.
תודה.
האם יש תקופה שהתחמושת "פגת תוקף"?
החלק השני של השאלה:
האם יש אקדחים שאינם עמידים בתחמושת מסויימת (המיועדת לאקדחים ) הניתנת לקניה לאזרח הפשוט?
להיות יותר ספציפי, אני מדבר על זיג 226 או גלוק 21 (אני יודע שהקליבר שונה-אלו 2 אקדחים שאני מתלבט לגביהם)
השימוש באקדח יהיה יותר מחמישים הכדורים הנדרשים אבל לא יגיע למאות רבות בשנה, השימוש יהיה במטווחים רגועים ולא ירי מבצעי.
תודה.
- סליקאי ארד

Re: "חיי מדף" של תחמושת ו"מגבלות אקדח"?
*על תחמושת אזרחית אין תאריך יצור או תאריך תפוגה.. ובוודאי שאחרי 15-20 שנה אולי גם יותר התחמושת כבר לא תהיה בתוקף.. איני יודע מה הזמן במדיוק שבו התחמושת כבר מאבדת את שלה.. אבל זה לא עניין של שנתיים שלוש וגם לא של 5-10 שנים אלא יותר..
*גבי האקדחים.. אני לא מכיר כל כך את הזיג.. אבל הגלוקים למיניהם אוכלים כמעט כל תחמושת שתכניס להם (בתוקף ובאותו קליבר כמובן..)
אני יריתי לפני כמה חודשים בגלוק 19 עם תחמושת ״חדשה״ שישבה בקופסא ולא יצאה משם במשך 13 שנים .. הכלי הזין הכל ושלח בלי מעצורים 50 כדורים בני 13 ישר לתוך המטרה...
אבל תכף החברים המנוסים והבקיאים יותר יתעוררו ויתנו לך תשובות מדויקות יותר.,
יום מבורך ושבת שלום!
שניר.
*גבי האקדחים.. אני לא מכיר כל כך את הזיג.. אבל הגלוקים למיניהם אוכלים כמעט כל תחמושת שתכניס להם (בתוקף ובאותו קליבר כמובן..)
אני יריתי לפני כמה חודשים בגלוק 19 עם תחמושת ״חדשה״ שישבה בקופסא ולא יצאה משם במשך 13 שנים .. הכלי הזין הכל ושלח בלי מעצורים 50 כדורים בני 13 ישר לתוך המטרה...
אבל תכף החברים המנוסים והבקיאים יותר יתעוררו ויתנו לך תשובות מדויקות יותר.,
יום מבורך ושבת שלום!
שניר.
כִּי לֹא בְקַשְׁתִּי אֶבְטָח, וְחַרְבִּי לֹא תוֹשִׁיעֵנִי. (תהילים, מד, ז)
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
- סליקאי זהב

אין לך שום בעיה לירות כל תחמושת אזרחית מהכלים האלו, לא הייתי בוחל בתחמושת ישנה שנראית טוב ( ללא סימני קורוזיה).
צריך להיות מודע לכך שיש מקרים של הצתה חלקית או כדורים ללא אבק שריפה כלל שנתקעים בקנה והכדור הבא מנפח או מפוצץ את האקדח. זה קורה גם בתחמושת חדשה בגלל בקרת איכות נמוכה. אם היריה נשמעת עמומה או נשמע פק חלש, לעצור מיד, לפרוק ולוודא שהקנה פנוי.
צריך להיות מודע לכך שיש מקרים של הצתה חלקית או כדורים ללא אבק שריפה כלל שנתקעים בקנה והכדור הבא מנפח או מפוצץ את האקדח. זה קורה גם בתחמושת חדשה בגלל בקרת איכות נמוכה. אם היריה נשמעת עמומה או נשמע פק חלש, לעצור מיד, לפרוק ולוודא שהקנה פנוי.
- סליקאי טיטניום

תודה רבה!
- סליקאי ארד

לגבי זיג 226.
זה היה פעם האקדח של המדינה לפני שהגלוק ירש את מקומו.
השמועות אומרות שהוא סבל מסדקים בצינה ובגוף האלומניום אני אישית לא נתקלתי בזה.
בארהב הוא עדיין נחשב לכלי המועדף על ידי ה seals שיכולים להרשות לעצמם כל כלי שהם רוצים.
כעיקרון היתרון הבולט של גלוק הוא המחיר שבעסקאות לצרכנים פרטיים מגיע לחצי מהזיג וללקוחות מוסדיים בהרבה הרבה פחות.
א.
זה היה פעם האקדח של המדינה לפני שהגלוק ירש את מקומו.
השמועות אומרות שהוא סבל מסדקים בצינה ובגוף האלומניום אני אישית לא נתקלתי בזה.
בארהב הוא עדיין נחשב לכלי המועדף על ידי ה seals שיכולים להרשות לעצמם כל כלי שהם רוצים.
כעיקרון היתרון הבולט של גלוק הוא המחיר שבעסקאות לצרכנים פרטיים מגיע לחצי מהזיג וללקוחות מוסדיים בהרבה הרבה פחות.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

על הקפסאות של תחמושת אזרחית מופיע קוד ייצור. ניתן למצוא ברשת מידע כיצד לתרגם את הקוד הזה לתאריך ממש.
תחמושת ששמורה סביר עשויה להחזיק 15-20 שנה. אני נוהג לאחסן בצידנית אטומה עם חומר סופג לחות, ומאמין שבצורה זו ניתן לשמר תחמושת אפילו יותר.
תחמושת ששמורה סביר עשויה להחזיק 15-20 שנה. אני נוהג לאחסן בצידנית אטומה עם חומר סופג לחות, ומאמין שבצורה זו ניתן לשמר תחמושת אפילו יותר.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
טיפ קטן
תחמושתן בצבא נדרש להעביר תחמושת שיצורה עבר את חמשת השנים והארגז פתוח למרכז תחמושת שם היא הופכת לתחמושת אימונים.
ארגזים סגורים אחרי 10 שנים עוברים לתחמושת אימונים.
תחמושת שחייה מעבר נשלחת למיון ובדיקה ולעיתים נארזת מחדש כתחמושת אימונים ומסומנת ככזו.
את תחמושת האקדח של הרפת אני מרענן כל שנה או פחות. (סובל מרטיבות)
את תחמושת ההקלר אני לא נושא מעבר ל 5 שנים - בד"כ לא מגיע לכך.
תחמושתן בצבא נדרש להעביר תחמושת שיצורה עבר את חמשת השנים והארגז פתוח למרכז תחמושת שם היא הופכת לתחמושת אימונים.
ארגזים סגורים אחרי 10 שנים עוברים לתחמושת אימונים.
תחמושת שחייה מעבר נשלחת למיון ובדיקה ולעיתים נארזת מחדש כתחמושת אימונים ומסומנת ככזו.
את תחמושת האקדח של הרפת אני מרענן כל שנה או פחות. (סובל מרטיבות)
את תחמושת ההקלר אני לא נושא מעבר ל 5 שנים - בד"כ לא מגיע לכך.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
יתא לי לירות תחמושת בת 30 ויותר. ללא כל בעיה.
- סליקאי טיטניום

8 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד