גלוק 26 או 43

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

גלוק 26 או 43

על ידי Michael R » 16 דצמבר 2015, 22:04

שלום לכולם!!!
אני בתהיליכי סיום לקראת הוצאת רשיון (נשאר לי לבצע מטווח ולקנות אקדח)...
רציתי להתייעץ ולקבל חוות דעת...
אחר הרבה שעורי בית, וביקורים בכמה חנויות\מטווחים.צמצמתי את האפשרויות שלי ל-2.(לפי מה שמתאים לי) ה34 או ה26.
רציתי לשאול על איזה מהם יותר מומלץ?
מצד אחד ה43 צר יותר וקל יותר, (בתקווה שרוב השימוש הוא בנשיאה על המותן,ולא בתפעול אירועים...).לאומת זאת פחות כדורים במחסנית.(האם זה מספיק כדורים,,,?)
מצד שני ה26 כמעט אותו גודל קצת יותר רחב וכבד, אבל יותר כדורים במחסנית...
בתודה מראש על כל היעוץ.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: גלוק 26 או 43

על ידי Michael R » 16 דצמבר 2015, 22:09

נ.ב
אני מתכוון לרכוש נרתיק פנימי.
איזה נרתיק מומלץ לקנות?
הייתי מעדיף נרתיק שלא ייפגע באקדח.(שריטוט שיפשופים וכו' )OCD מודה באשמה!!! :roll: :lol:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אקדוחן » 16 דצמבר 2015, 23:33

לטעמי ההבדל זניח, הן במשקל והן ברוחב, הייתי הולך על 26 כי: מקבל מחסניות מאחיו הגדולים במקרה ש..., ארבעה כדורים יותר(לעיתים זה מה שעושה את ההבדל), עכשיו יתנפלו שמרבית האירועים נגמרים בכדור ראשון שני, מה שלא נכון אם אני המותקף יכול להיות שכן, אך לאור האירועים האחרונים כמעורב או נמצא בסביבה לא כדור ולא שניים יספיקו, אין צורך להרחיב כולנו ראינו את הסרטונים, וההבדל המשמעותי ביותר בעיניי, 9מ"מ, לעומת 9 קצר, הבדל של שמיים וארץ בכח העצירה, יש שיעדיפו 0.40, כמה חבל שבישראל לא תפס מספיק, לגביי נרתיק, יש נרתיק של גאלקו לשליפה מהירה, פנימי עוטף יחסית מעט מהאקדח, רצוי ביותר לשאת מוסלק באופן כללי, בייחוד עם הנרתיק המדובר, יש לי כזה ל 19 והוא מעולה ונח, אין יום שאני לא ממשש לבדוק שהאקדח עליי מרוב שלא מורגש, נרתיק עור כמובן, והכי חשוב לשקט הנפשי, עם קטיפה פנימית נגד שריטות ושיפשופים, בכל זאת OCD, הרבה הצלחה עדכן מה בחרת.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 16 דצמבר 2015, 23:40

Michael R כתב:נ.ב
אני מתכוון לרכוש נרתיק פנימי.
איזה נרתיק מומלץ לקנות?
הייתי מעדיף נרתיק שלא ייפגע באקדח.(שריטוט שיפשופים וכו' )OCD מודה באשמה!!! :roll: :lol:

חכה שיפול לך האקדח בפעם הראשונה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי goral » 17 דצמבר 2015, 09:50

ההבדל בין ה-26 ל-43 עצום בכל הנוגע לנוחות נשיאה,
אין פה השוואה, הכל תלוי בסוג המתארים אליהם אתה מכוון, אם אתה צריך את האופציה להכניס מחסנית ארוכה יותר, או ידית אחיזה ארוכה יותר, אז אתה צריך 26,

אם סוג המתארים אליהם אתה מכוון הם נטו נטו הגנה עצמית "אינטימית" אז 43 סוגר את הפינה,

אם ההתלבטות הגדולה שלך היא בגלל 6 כדורים אתה יכול לקחת סמיט שילד עם 8 כדורים באותו גודל.

תעשה לך רשימה של יתרונות וחסרונות ואז תחליט איפה החסרונות יותר כואבים, ואיפה היתרונות רלוונטיים לך, לדוגמא אם ל-26 יש אפשרות לערכת RONI אבל אתה לא צריך כזאת זה יתרון שהוא לא יתרון מבחינתך
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי nissimrozales » 17 דצמבר 2015, 11:37

גלוק 26 לעומת גלוק 43. אין הבדל, ויש הבדל משמעותי, להלן ההסבר.
מבחינת קוטר וכוח עצירה אותו דבר מדובר באותה התחמושת 9x19 !! ההבדלים הם בכמות הכדורים 6 מול 10, אם כי ניתן להוסיף למחסנית מאריך +1 מקורי ואז יהיו 7 כדורים ב-43.
אולם ההבדל המשמעותי יותר הוא בנוחות הנשיאה, גלוק 26 רחב יותר ולכן יהיה פחות נוח לשאת בנשיאה מוסלקת, לעומת גלוק 43 שהוא צר יותר כיוון שהמחסנית הינה חד טורית.
אני לא נכנס לוויכוח לגבי כמות כדורים כמה צריך כדי לפגוע וכו', הכול יסתכם באימונים ותפעול הנשק בצורה יעילה.
אגב לי יש גלוק 19, ולבת שלי יש גלוק 43, לפעמים מתחשק לי לשאת דווקא אותו, אבל אין אפשרות כמובן מבחינה הרישיון...
בהצלחה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי shindaled » 17 דצמבר 2015, 14:06

השאלה הזו חוזרת הרבה פה בפורום בצורה כזו או אחרת.
אין לי שום נסיון בנשיאה של אף אחד מהכלים,אבל כמי שנמצא כרגע באותה התלבטות פחות או יותר חפרתי די הרבה בנושא,פה בפורום ובאתרים בחול.
כרגע אני נוטה חזק לכיוון ה26 מכמה סיבות:
ההבדל הטכני בין הכלים הוא 100 גרם משקל וחצי ס"מ עובי.האם זה משמעותי או לא, זה עניין סובייקטיבי לחלוטין.ובכל זאת מביקורות בארה"ב של אנשים ששני הכלים בבעלותם הדעה היותר נפוצה(לפי ההתרשמות שלי,לא עשיתי סטטיסטיקה בנושא) היא שההבדל לא משמעותי ולא שווה את הוויתור על כמות התחמושת והיכולת לשים מחסניות מוגדלות.(תרשום ביוטיוב glock 26vs43 ותתרשם בעצמך).
באופן כללי הקטגוריה של אקדחים חד טוריים דקים היא פופולרית בארה"ב,אבל,וזה אבל גדול,לפי ההתרשמות שלי אין שם הרבה אנשים שמחזיקים אקדח כזה ככלי היחידי שלהם.שם אפשר לקנות כמה כלים ולשאת אחד מהם בהתאם לצורך ולנסיבות.
בארץ אין את האפשרות הזו ולכן אני מוצא יתרון בכלי קטן שניתן להגדיל בהתאם לצורך.
שיקול שלישי,גלוק 26 הוא כלי פופולרי,ואם תשא אותו כמה זמן ותגיע למסקנה שאתה רוצה להחליף,תוכל לדעתי למכור בקלות יחסית.
מקווה שעזרתי.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GUSS » 17 דצמבר 2015, 14:56

זאת כל הצרה הוא פופולרי וכווווווווולם רוצים אותו.
לדעתי אקדח שצריך מניפולציה לאחיזה טובה בו,עם הדק "ט' באב" כאקדח עיקרי ויחידי אינו הפיתרון.
אבל מה אני מבין..
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי AST » 17 דצמבר 2015, 15:53

באופן מפתיע גם אני נמצא באותו צומת לגבי M&P 9 קומפקטי וSHIELD .
היום אני נושא בהסלקה עמוקה CZ 75 D COMPACT ומרגיש הטב כל מילימטר של עובי ואורך וגם את המשקל.
לדעתי יש אופציה מעניינת , שלא פופולארית בארץ , אבל קיימת בארצות הברית – חד טורי ב 0.45 או 0.40.עוצמת הפגיעה אמורה לפצות על מעוט הכדורים.
את ה0.45 ניסיתי עם BULL M5 ULTRA X והתרשמתי מאוד. משום ששמעתי וראיתי לא מעט תקלות עם בול M5 מדגמים אחרים אני לא רוצה לקנות אותו להגנה עצמית , אבל יש אקדחים דומים (לא בארץ) אצל זיג וסמיט . מדובר בכלים קומפקטיים , משקל 700-800גר ,דקים ,קיבולת מחסנית 7-8 כדורים.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ArikB » 17 דצמבר 2015, 16:29

ממה שנמכר בארץ יש 2 כלים שניתן להסליק אותם בקלות יחסית וגם להגדיל את כמות הכדורים בשעת הצורך.זה הגלוק והסמית קומפקט.
מי שעיקר רצונו בכלי להסלקה עמוקה בלבד שיקח את ה43 או השילד.
אני בתור פריק של גלוק בחרתי ב26.
מכל מה שקראתי וניסתי במצבו המקורי הוא אקדח כיס ובהחלפת מחסנית הוא רב כדורים.
גם הסמית קומפקט הוא כזה רק שהוא לדעתי יותר קרוב בגודל ל..19.
כאקדח יחיד היתי בוחר קודם ב19 לאחר מכן ב26.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי alon.m321 » 17 דצמבר 2015, 16:56

אז ככה, אני לפני שלושה שבועות החלפתי טאורוס סלים (מבחינת גודל, דומה מאוד ל- 43) לגלוק 26.
הסיבה שהחלפתי: יום-יום, הרגשתי ממש נוח איתו, אבל אחת לשבוע-שבועיים, כשהייתי צריך לנסוע מטעם העבודה לאזור מטה בנימין, הגוש או השומרון, לא הרגשתי בנוח עם הסלים (7 כדורים במחסנית) אפילו עם מחסנית 9 כדורים בכיס. אקדחי הסלים מעולים להגנה עצמית בטווח קרוב ל 2-3 כדורים ונגמר הסיפור. מצד שני, אלה לא אקדחי לחימה. שאל את עצמך- אם אתה מזהה ברחוב אירוע פע"ח שיכול להיות מורכב, אם היית מרגיש בנוח לשלוף אקדח של 6 כדורים ולהגיב.
בכאלה היקפים, כל כדור הוא חשוב יותר ככל שהקיבולת קטנה יותר, ולכן 6 כדורים של ה 43 שונים באופן תהומי מ- 8 כדורים של השילד ואפילו ב- 7 כדורים של הסלים.
מבחינת יחס, ל- 26 יש כוח אש של 67% יותר מל-43 זה פער אדיר, ולא ברור מדוע גלוק הלכו על קיבולת כדורה נמוכה מ- 7

ה- 26 לא מרגיש שונה במיוחד מהסלים. מעט יותר כבד אך באמת פחות קריטי ממה שחשבתי.
כשאני הולך לאזורים מועדים לפורענות אני עם מחסנית של 17 כדורים בכיס, ועם כח אש של 27 כדור זה כבר סיפור אחר לגמרי. כך שלהמלצתי, ה- 26 הוא האקדח הוורסטילי בשוק המהווה פשרה טובה בין הסלקה לכוח אש סביר ואמינות.

אם כבר הולכים לאקדח כיס, וההסלקה זה הדבר הכי חשוב, יש אקדחים קטנים יותר.
מבחינתי ה- 43 הוא פשרה נקודה. אכן כשמסתכלים על שניהם חיצונית, יותר בא לך לשים את ה- 43 בחגורה אבל כאן זה מסתיים
נערך לאחרונה על ידי alon.m321 בתאריך 17 דצמבר 2015, 17:33, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי glock34 » 17 דצמבר 2015, 17:31

העדפה אישית, פשוט תנסה את שנייהם ותראה מה אתה מעדיף. אני לא הייתי בוחר לא 43 ולא 26 אבל קח בחשבון ש26 מקבל את כל המחסיות 9ממ של כל הגלוקים הפזורים ברחבי הארץ וה43 לא.
בקיצור בהצלחה עם השילד.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 17 דצמבר 2015, 18:02

המילה "תנסה" היא קצת טריקית כאן בישראל,
פרושה המעשי: תחזיק אותו כ2-3 דקות ביד, אולי גם תירה בו בעמדה סטטית למטרה של 5-7 מטר כ 10-50 כדור,
מי שמנוסה בירי אקדח , מיד ידע אם זה זה,או שאין מה לחשוב בכיוון בכלל.
השאר אפילו לא קולטים מה זה היה, רוכשים מיד 20 כדורים סטייל צ'ק נוריס , וישר גם הופכים ליועצים
וכולם מרוצים עד הגג.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי אילן מלכה » 17 דצמבר 2015, 18:54

אז ככה אני לא צ'ק נוריס ולא רמבו אבל בואו נהיה מציאותיים מ 2 3 דקות במטווח אתה לא באמת יכול לקבל החלטה לאקדח לכל החיים למרות שתמיד אפשר להחליף .
ה 26 מבחינת נתונים טכניים יבשים אורך גובה קיבולת מחסנית הכי עדיף כרגע בשוק בנוסף לסחירותו הגבוהה כל שכן לי יש 26 והסיבה העיקרית היא נוחות בנשיאה לא מרגיש אותו כמעט לגבי המטווח אני חושב שאי אפשר לקבל החלטה מ50 עד 100 כדור גם לגבי המטווח,אני יעיד על עצמי שהפגיעות לא היו וואוו אבל בשביל זה צריך להתאמן .
g26
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אילן מלכה » 17 דצמבר 2015, 19:00

ולכן לסיכום אני אומר :
מכיוון שאף אחד לא ייתן לכם לקחת את האקדח הביתה ב 2,3 דקות במטווח אתם צריכים לקבל החלטה ולכן מבחינתי הכי חשוב זה נוחות נשיאה
להתחשב בנתונים הטכניים של האקדח להחזיק להרגיש כי אחרי הכל זה רק 2 דקות לגבי המטווח אני בטוח שעם הזמן ואימונים אתה יכול להיות תותח בכל כלי וגם נהיה מציאותיים שאם רץ אלייך מחבל קשה לי להאמין שלא תפגע בו מ 4 עד 7מטר וזה רק הולך ומצטמצם למרות שבכל האירועים האחרונים היורה צמצם מגע למחבל ולא ההפך ולכן כרגע העדר צודק הגלוק 26 כרגע הכי נוח הכי פרקטי
g26
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד