גלוק 26 או 43

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: גלוק 26 או 43

על ידי shindaled » 18 דצמבר 2015, 14:30

אין ספק שאידיאלית הכי טוב היה שכל נושא אקדח היה עובר קורס מקיף שכולל תפעול אימון טכני,יבש ,רטוב,ירי בתוך קהל/לאחר מאמץ וכו וכו...העניין הוא שקורס כזה משכו עשרה ימים לכל הפחות והשמיים הם הגבול.
אני לא חושב שההקלה בחוקי הנשק והתבחינים החדשים באו לייצר מצב אידיאלי,אלא לשפר את המצב הקיים.
כיום הרוב הגדול של אזרחים נושאי נשק בישראל הנם מאבטחי מוסדות/טיולים שרובם הגדול לא רק שאינם מיומנים כמעט כלל ומצויידים בנשק נחות,הם גם חסרי ניסיון בלחימה מכל סוג שהוא.
בוא נניח שמחר חו"ח מגיע מחבל חמוש בקלאצ' לבית קפה ע"מ לבצע פיגוע.ברור שהכי טוב זה שיהיה שם במקרה איש ימ"מ בחופשה או לפחות בוגר קורס ממלכתי אחיד חמוש,אבל הסיכוי שזה יקרה הוא מאוד נמוך.
הבחירה בפועל היא בין המצב הישן שבו כל מה שעומד בין המחבל לבין טבח בחפים מפשע הוא בין שום דבר לבין איש מבוגר,לא מיומן ולא דרוך שברור לגמרי שהוא חמוש והכדור הראשון והשני במחסנית של המחבל ילכו ישר אליו,לבין המצב החדש שבו יש סיכוי טוב שאיש מילואים ותיק ישא עליו נשק ויוכל לתת מענה מיידי.
יתכן מאוד שהאיש הזה ישלוף גלוק 26 עם אחיזה איומה וחרא של הדק,אבל זה בן אדם שסיטואציה של לחימה לא זרה לו,זו לא הפעם הראשונה בחייו שהוא תחת אש ויש סיכוי סביר שהוא לא יכנס לפאניקה ויוכל אם לא לפגוע במחבל, לכל הפחות לתפוס זיג ולנהל אש עד להגעת כוחות הבטחון.
זה כל ההבדל בין אירוע שנגמר עם מעט נפגעים לבין טבח המוני כמו שאירע לפני חודש בצרפת.
אבל העסק הזה עובד על חוק המספרים הגדולים.לדעתי כל מי שיש לו ניסיון קרבי ויכול לשאת נשק כדאי שיעשה זאת בעת הזו.יהיה לי חבל מאוד עם אנשים ראויים שמתלבטים כרגע אם לעבור את מסכת הטרטורים והבירוקרטיה שכרוכה בלהוציא רשיון לא עשו כן כי הם יקבלו את הרושם שאחזקת אקדח מחייבת בנוסף להוצאות הקניה והאגרות, גם הוצאה של אלפי שקלים על קורס ירי ואז מאות שקלים בחודש על מטווח.מי שיכול,מה טוב. מי שלא ,שיחזיק נשק בכל זאת,יתאמן ככל שיוכל (לדעתי ניתן לשפר בצורה ניכרת אלמנטים רבים בשליטה בנשק מאימון יבש שלא עולה דבר) ויגביר את הביטחון של כולנו.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ArikB » 18 דצמבר 2015, 14:51

אם תיתן גלוק 26 לאדם מיומן בארוע טרור אני בטוח שהוא יתפעל אותו מצוין כמו שהוא יתפעל גלוק 17.
אבל.
לאזרח המחזיק גלוק 26 עם רמת מיומנות מפוקפקת זאת הבעיה.
אחיזה גרועה
הדק גרוע
מרחק כוונות
מיומנות מוגבלת
התוצאה יכולה להיות אסון.
אם תיתן לו כלי יותר גדול הסיכוים לא להחמיץ יגדלו הדק משופר יגדיל את הסיכוי לא להסיט את האקדח בירי.מרחק כוונות ישפר את הדיוק.
זה מה שיכול לעשות את ההבדל.
כמה ממכם מוכנים להשקיע זמן וכסף מעבר לרכישת האקדח בכדי להפוך נשיאת נשק לטבע שני.
ואז נשיאה של גלוק 26. או כלי קטן אחר באה בחשבון.
קשה אולי להבין את זה אבל הכי קל ללמד מישהו לירות ברובה והכי קשה באקדח קטן עד זעיר.
ומי שירה טוב בצבא ברובה עדין לא כשיר לירות באקדח.
וגם מי שהכניס את ה50 כדורים במטווח ממרחק 7 מ למטרה באימון לרישיון לא מקצוען.
מי שרוצה להכשיר את עצמו יתכבד ויעשה קורס כמו ירי מעשי או דומה ומדי פעם יתאמן במתארים אמיתייים.
עד אז יבין שהוא כנושא נשק מסוכן לעצמו ולסביבה.
שבת שלום לכולם.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 18 דצמבר 2015, 15:02

מסכים עם מה שאתה אומר(שין-דלד),
אם כי - בסיטואציה הנוכחית אל תבנה על לרתק מחבל באש עד להגעת התגבורת - הם באים למות ויש להם תעוזה של אדם העומד למות, הם לא מסתתרים וחשוב שכל כדור יפגע בייחוד כשאתה מקסימום עם שתי מחסניות.
דבר נוסף לגבי אנשי צבא - בין חבריי יש לא מספר אנשי צבא קרביים בכירים שעברו מלחמות החל משל"ג ויודעים הייטב מה זה להיות תחת אש. יחד עם זאת יש להם בורות מוחלטת לגבי יכולת עצירה עם אקדח. הם לא מודעים לכך שדרושות מספר פגיעות טובות כדי לנטרל אדם הם לא בקיאים בתפעול אקדח למרות שהם בעלי רשיון מאז ומתמיד, זה גם לא ממש מעניין אותם לצערי.
די מתחבר עם מה שכותב אריק.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי אילן מלכה » 18 דצמבר 2015, 15:40

מי שתותח ב 17 תן לו 26 ושבועיים וגם בו הוא יהיה תותח וכנל לגבי ה 19 לא מסכים איתכם ההבדל בין 26 ל17 זה לא כמו בין מ16 לאקדח.
יש סירטונים ביוטיוב של אנשים שמורידים מטרות בגודל של ארנב מ20 מטר האימון והתירגול זה מה שעושה את ההבדל ולא עוד 1.5 סמ של קנה לא מאמין בזה ,היום במקרה הייתי במטווח במרכז ושם היה אדם מבוגר לידי שהיה לו bull היו לו מקבצים יפים והיום בפעם ה1 הוא התנסה ב 26 ירה ותאמינו לי אף על פי שהאחיזה וההדק שונים לגמרי המקבצים היו די דומים לbull.
אפשר להגיע לאןתה תוצאה עם כל כלי אבל לא ניתן להגיע לנוחות נשיאה והסלקה באותו כלי אפשר להתפשר פשוט.
g26
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי glock34 » 18 דצמבר 2015, 15:49

אז יד 2 מפוצץ בגלוק 17 וכולם רצים לקנות 19 ביוקר?
ההבדל בנייהם הוא חצי אינץ' באורך הקנה (לא ביג דיל) אבל יותר משמעותי מבחינת נשיאה זו ידית האחיזה הגדולה של הפריים המלא.
לא יודע מה ההבדל במחירים בין יד 2 לחנות נשק אבל יש לי הרגשה ש:
מסורית, פצירה, נייר שיוף ומחסנית של 19 יותר זול. לא? :cool:
שיהיה בהצלחה.
https://www.youtube.com/watch?v=PQ5NiZh37VE
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ArikB » 18 דצמבר 2015, 15:53

אילן.
אני לא יודע מה הניסיון שלך בירי באקדח.
עמידה במטווח וכיון למטרה זה נחמד לא יותר.
עם כל אקדח הכי מחורבן אפשר לעמוד ולפגוע.
בשימוש באקדח במתאר לחימה או הגנה עצמית.זה סרט אחר.
מנסיוני המועט כ 150000 כדור במהלך חיי וכמה כלים שנגמרו.
אני יודע עם מה אני רוצה להיתפס בשעת חרום.
אני רוצה את ה17 ביד.או לפחות את ה19.
אם תשקיע בעצמך ותלמד לירות כמו שצריך תבין על מה אני מדבר.
אני בטוח שחברנו המנוסים יותר יסכימו איתי.
אני לא ממליץ לחברי הטובים גלוק 26 כאקדח ראשון.
ושוב אני אומר 19 כפשרה.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי shindaled » 18 דצמבר 2015, 15:55

אכן,אני מסכים לחלוטין שאזרח נושא נשק כדאי ורצוי שישפר את המיומנות והידע שלו ככל שניתן.
יחד עם זאת,אני מכיר בכך שלא ריאלי שכל מי מחזיק אקדח יהיה לו את הזמן והיכולת הכלכלית להתאמן איתו המון, ולדעתי בבחירה הלא אידיאלית בין אזרח בעל ניסיון צבאי שנושא נשק מבלי שהוא מאוד מיומן, לבין שאותו אזרח לא היה חמוש כלל,אני בוחר באופציה הראשונה (ונרצה או לא,זו הבחירה שאנו ניצבים בפניה היום).
יתרה מכך,אני חושב שנושא התפעול הטכני של הנשק הנו חשוב מאוד אבל הוא איננו חזות הכל,ולדעתי הוא שני במעלה לניסיון מבצעי.
כך למשל אם אשתי יושבת (חו"ח) בבית הקפה המותקף מהדוגמא שנתתי,ותשאל אותי מי אני מעדיף שינכח שם,מדריך ירי מעשי חמוש בגלוק 17 בעל שליטה טכנית מופלאה באקדח ויכולת לפגוע במטבע של 10 אגורות מ100 מטר אבל ללא ניסיון קרבי ,או את אחד החברים שלך שהיו בלבנון עם גלוק 26,אני אבחר בחבר שלך בלי לחשוב פעמיים. למה? כי יש סיכוי יותר טוב שהוא ישמור על ראש קר ולא יחרבן במכנסיים כשהכדורים יתחילו לשרוק.בעיניי זה פרמטר חשוב יותר משליטה טכנית.
שבת שלום ומבורך
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ArikB » 18 דצמבר 2015, 17:26

ההבדל יהיה שאותו מדריך ידע מה לעשות כי זה המתאר שהוא מתאמן עליו כל הזמן.ואותו חבר שלך שמורגל שכדורים יורים מעליו יגיד"מה בדיוק עושים עם הצעצוע הזה"
ברגע שאקדח הוא טבע שני אתה תדע בדיוק מה לעשות כמו שלמדתה ותרגלה מה עושים באוטו במצבים מסוימים.
אתה רוצה שנהג שקיבל אתמול רישיון נהיגה יעלה על סמי טריילר וידע לבלום על כביש רטוב בהחלקה.
בדיוק אותו דבר עם נשק.אני לא מתורגל בלחימה בטנק או הפעלת תותח.
אבל הכשרתי את עצמי והיתמקצעתי בירי באקדח תהליך שלקח זמן מאמץ משאבים ואהבה.
ואני מבטיח לך שאגיב יותר טוב מלוחם חיר שאינו מנוסה באקדח.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 18 דצמבר 2015, 18:20

אני אצטרף לחגיגה,
אם תקרא את הפוסטים שלי בפורום או רק מהכינויי שלי תבין שאני מחבב + אקדחי גלוק 9ממ.
אם יש לי הסתייגויות זה מה 26 וחברו 43 (שדרך אגב 42 אקדח מעולה באותו הגודל)
אני מאמין שגודל האקדח צריך להיות תואם לקליבר אותו הוא יורה. לכן גלוק 42 הוא אקדח מצויין מבחינתי, כי הוא מותאם פיקס לכדור אותו הוא יורה. כשלקחו אותו ודחפו לו 9ממ הוא איבד פרופורציית ירי ועכשיו מתחילה מלחמה בין האקדח ליורה מי יותר חזק. אז 43 מבחינתי נפסל.
ה 26 פשוט גרם לי תמיד ללכת עם מחסנית של 19 או 17 אז מה הטעם? לא פסול אבל לא פרקטי מבחינתי.
הפשרה היא גלוק 19, שלא ניראה לי תהיה לך בעיה למכור אם ממש תתאכזב ממנו. מה שלא ניראה לי סביר בהנחה שאתה רוצה גלוק. ומקסימום מנסרים את הפריים והוא נהיה 26 משופר.
לסיכומו של העניין אני מציע לך בחום להתאמן כמה שיותר. יש מספיק מדריכים בארץ שיודעים מה הם עושים ושווה לך לשים פעם אחת סכום כסף מאשר לבזבז אותו על תחמושת עד שתלמד לבד את מה שהמדריך היה מסדר לך ב 10 הדקות הראשונות. כל מה שצריך זה את סכום הסכסף הנדרש לשיעור וכיבויי מערכת אגו ולא תאמין לקסם שיקרה.
שיהיה בהצלחה ושבת שלום.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ArikB » 18 דצמבר 2015, 18:45

זה בדיוק מה שאני חושב לעשות.
האקדח ישאר ורסטילי.
הבעיה שמטרידה אותי.בחידוש רישיון יש אימות של הכלי ובדיקת תקינות.
יכול להיות מישהו שיחליט לא לחתום כי הכלי שונה ממצבו המקורי.
למרות שהוא תקין והמספרים בסדר.
מחסנית של 26 ושרוול.
אחלה רעיון.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי AST » 19 דצמבר 2015, 06:05

רבותי,אני חושב שאקדח שאתם רוצים לייצר כבר קיים - M&P 9C .
אורך ידית של גלוק 26 , קנה קצת יותר קצר מגלוק 19 ו12 כדור במחסנית .למה להסתקן בבעיות בחידוש רישיון ?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 19 דצמבר 2015, 10:14

glock34 כתב:אז יד 2 מפוצץ בגלוק 17 וכולם רצים לקנות 19 ביוקר?
ההבדל בנייהם הוא חצי אינץ' באורך הקנה (לא ביג דיל) אבל יותר משמעותי מבחינת נשיאה זו ידית האחיזה הגדולה של הפריים המלא.
לא יודע מה ההבדל במחירים בין יד 2 לחנות נשק אבל יש לי הרגשה ש:
מסורית, פצירה, נייר שיוף ומחסנית של 19 יותר זול. לא? :cool:
שיהיה בהצלחה.

אני חושב שזה רעיון מצויין, אין שום פגיעה מבנית באקדח, אין שום סיבה שלא יאשרו אותו כתקין.
באקדחי ספורט מאד מקובל לעצב את הידית לאחיזה יותר נוחה, יותר גבוהה, חספוס וכו׳ ואף קדיחת חורים בגוף ובצינה למטרות שונות.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי BOP » 19 דצמבר 2015, 10:23

ניר ל,
מתוך סקרנות, שאלה לי לגבי ירי מעשי: אם לוקחים גלוק 17 סטנדרטי וחותכים את הידית לגודל של 19 פחות או יותר, האקדח עדיין יישאר בקטגוריית הסטנדרט? או שמודיפיקציה שכזאת מעבירה אותו לקטגוריה אחרת?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 19 דצמבר 2015, 10:34

המגבלה על אקדח סטנדרט היא שיכנס לקופסה תקנית כאשר הקנה מקביל לדופן, שלא יהיה עם מפצה ושלא תורכב עליו אופטיקה.
מלבד זאת הכל מותר. לעיתים ממש לא מדובר באקדחים סטנדרטיים.
בקטגוריית פרודקשיין שינוי כזה יהיה אסור .
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ArikB » 19 דצמבר 2015, 11:35

ראיתי לא מעט שינויי מבנה .כל מה שראיתי היה על המבנה עצמו.
גם אני קדחתי וחתכתי את ה21 שלי אבל המבנה בכללותו לא השתנה.
לגבי הMP התוצאה תהיה פלטפורמה מאד ורסטילית ועדיפה לפי דעתי על MP.
הקומפקט עדין יהיה עם קת ארוכה יותר.
מישהו יודע היכן להשיג שירטוטים של גלוק?
אני רוצה לעשות את החיתוך על כרסומת באופן מדויק לא ניסוי וטעיה.
בכל זאת זה הימור על 4500 ש"ח.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד