האם אפשר להוציא רישיון נשק באמצע הצבא

פורום העוסק בפרצודורות ומנהלות בנושא רישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים, ישובים זכאים, החלפת תורים, תהיות ושאלות לגבי רישוי בכלל.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: האם אפשר להוציא רישיון נשק באמצע הצבא

על ידי amitai124 » 20 דצמבר 2015, 19:26

מישהו יכול לענות לי בבקשה על השאלה ששאלתי מקודם? זה די טוב
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Shiko » 20 דצמבר 2015, 19:36

amitai124 כתב:קבע אני לא נשאר
ואקדח במגב לא קל להשיג זה תלוי איפה אתה
השימוש שלי יהיה בעיקרון לא בזמן המשטרה בוא נגיד ככה
ואיפה אני יכול להתמקצע ? (לקנות אקדח טוב זה יפה אבל צריך גם להתמקצע בו) לא פעם בשבוע כמה שעות בודדות אלה לאחד את זה לשבוע ,שבועיים אינטנסיביים שכול יום מטווחים בשביל שאני יוכל לדעת לירות ולתפעל את האקח כמו שצריך ?

לצערי הרב ידידי אני חושש שלא תוכל כרגע להוציא רשיון יהיה לך מאוד קשה בגלל שאתה עדיין בשרות חובה...
לגבי מטווחים יש בכל עיר כמעט מטווח שאתה יכול להתמקצע בו כמה שתרצה עד שיגמר לך הכסף,רק קח בחשבון את העלויות
מטווח פרטי זה לא מכמש/בית חורון,כל כדור ושהיה במטווח=כסף...
אם שואלים אותי אז דעתי היא:
"When you have to shoot...Shoot! Don't talk"
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי amitai124 » 20 דצמבר 2015, 19:50

Shiko כתב:
amitai124 כתב:קבע אני לא נשאר
ואקדח במגב לא קל להשיג זה תלוי איפה אתה
השימוש שלי יהיה בעיקרון לא בזמן המשטרה בוא נגיד ככה
ואיפה אני יכול להתמקצע ? (לקנות אקדח טוב זה יפה אבל צריך גם להתמקצע בו) לא פעם בשבוע כמה שעות בודדות אלה לאחד את זה לשבוע ,שבועיים אינטנסיביים שכול יום מטווחים בשביל שאני יוכל לדעת לירות ולתפעל את האקח כמו שצריך ?

לצערי הרב ידידי אני חושש שלא תוכל כרגע להוציא רשיון יהיה לך מאוד קשה בגלל שאתה עדיין בשרות חובה...
לגבי מטווחים יש בכל עיר כמעט מטווח שאתה יכול להתמקצע בו כמה שתרצה עד שיגמר לך הכסף,רק קח בחשבון את העלויות
מטווח פרטי זה לא מכמש/בית חורון,כל כדור ושהיה במטווח=כסף...

איאפשר בהתחלה להתמקצע לבד צריך מישהו שילמד בהתחלה תקן אותי אם אני טועה ?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי guyweisz » 20 דצמבר 2015, 21:57

Everest כתב:באיזה תבחין מדובר?
כל הכבוד למב"ס על האומץ, בדרך כלל זה הפוך.
מעדיפים שכמה שפחות יצאו עם נשק הביתה.
שיגיד לפקיד הרישוי שאין באפשרותו להמציא מכתב מהמב"ס.
לא מדובר הרי ב"מסמך חובה" כדי לטפל בבקשה.
מדובר הרי בפקיד רישוי שמה שנקרא, לא בז.. שלו להנפיק עוד רישיון לאדם שעומד בתבחין אז הוא נתפס על אמתלה מטופשת כדי לא לאשר רישיון.
זה בדיוק כמו שלבעלי רישיון אירגוני שעובדים בחברת שמירה ממררים את החיים אם הם רוצים להוציא גם רישיון פרטי.

מדובר באותו תבחין בדיוק - מגורים באיזור זכאי.
עפ"י עורך הדין, יש פקידי רישוי (בעיקר המדובר) שמבקשים לראות שלמבקש אין שום אפשרות אחרת להיות חמוש מלבד נשק אישי, אם מדובר בישוב שמהווה מפעל ראוי למשל, שמסתבר שיש כאלה (לא ידעתי) ואם מדובר במשרת כוחות הביטחון שיש עליו כבר נשק. אז אני שואל למה לשוטרים לא עושים את אותה בעיה, זו שאלה טובה, קטונתי מלהבין איך פועל ראשם של פקידי רישוי. עפ"י העו"ד, כאמור, זה לא יעבוד. אם הוא לא יגיש את המסמך, הוא יקבל דרישה להשלמת מסמכים, כי זה מסמך שרשום שהתבקש להמציא, וערעור לפחות לפי מה שהוא אומר חסר תועלת. האם הפיתרון לעבור לפקיד רישוי אחר? האם זה אפשרי? אין לי מושג, בזה אני לא מבין גדול. רק רציתי להביא דוגמא מהמציאות, בטוח שיש מספיק מקרים שהסתיימו "בשלום".
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי amitai124 » 21 דצמבר 2015, 00:57

guyweisz כתב:
מדובר הרי בפקיד רישוי שמה שנקרא, לא בז.. שלו להנפיק עוד רישיון לאדם שעומד בתבחין אז הוא נתפס על אמתלה מטופשת כדי לא לאשר רישיון.
זה בדיוק כמו שלבעלי רישיון אירגוני שעובדים בחברת שמירה ממררים את החיים אם הם רוצים להוציא גם רישיון פרטי.

עפ"י עורך הדין, יש פקידי רישוי (בעיקר המדובר) שמבקשים לראות שלמבקש אין שום אפשרות אחרת להיות חמוש מלבד נשק אישי, אם מדובר בישוב שמהווה מפעל ראוי למשל, שמסתבר שיש כאלה (לא ידעתי) ואם מדובר במשרת כוחות הביטחון שיש עליו כבר נשק. אז אני שואל למה לשוטרים לא עושים את אותה בעיה, זו שאלה טובה, קטונתי מלהבין איך פועל ראשם של פקידי רישוי. עפ"י העו"ד, כאמור, זה לא יעבוד. אם הוא לא יגיש את המסמך, הוא יקבל דרישה להשלמת מסמכים, כי זה מסמך שרשום שהתבקש להמציא, וערעור לפחות לפי מה שהוא אומר חסר תועלת. האם הפיתרון לעבור לפקיד רישוי אחר? האם זה אפשרי? אין לי מושג, בזה אני לא מבין גדול. רק רציתי להביא דוגמא מהמציאות, בטוח שיש מספיק מקרים שהסתיימו "בשלום".

לא הבנתי אותך אתה מנסה להגיד שיש לי סיכוי להוציא או שאתה אומר שהסיכוי שלי קטן ?
ואיאפשר להסביר לפקיד רישוי שאני צריך את האקדח לא ליציאה לבית אל לתוך הבית ובאזור הישוב וכדומה ?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי guyweisz » 21 דצמבר 2015, 03:02

amitai124 כתב:לא הבנתי אותך אתה מנסה להגיד שיש לי סיכוי להוציא או שאתה אומר שהסיכוי שלי קטן ?
ואיאפשר להסביר לפקיד רישוי שאני צריך את האקדח לא ליציאה לבית אל לתוך הבית ובאזור הישוב וכדומה ?

לא ולא, אין לי מושג, רק סיפרתי על מקרה.
דבר ראשון תגיש בקשה, יכול מאוד להיות שהדיון הזה לא תקף לך ולא תתבקש להציג כלום.
במידה וכן, תסביר לו באמת על הצורך שציינת.
בסופו של דבר זו לא תורה מסיני, וגם אין הוצאה לפועל של חקיקה מסודרת עם קריטריונים אחידים.
לצערי אנחנו לומדים את זה על בשרנו כל הזמן.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 21 דצמבר 2015, 11:02

guyweisz כתב:

אפשר לנסות לגשת לפקיד רישוי בלשכה אחרת למרות שאני מאמין שהדברים האלה מתועדים במחשב ואם עלתה דרישה להציג מסמך זה בטח יופיע לפקיד רישוי אחר.
זה מקרה קלאסי שצריך להתעקש ולא לוותר לפקידים.
אלו שטויות במיץ.
כל כך הרבה חיילים שעומדים בתבחינים כמו קצינים ונגדים מוציאים רישיונות למרות שיש להם גם נשק ארוך מהצבא, ללא בעיות מיותרות.
יש פקידים שעדיין לא החליפו דיסקט בעקבות המצב.
גם לי עשו בעיות כשהגשתי בקשה למרות שעמדתי בתבחין.
ביקשו ממני מסמך שלא היה לי ולא היו מוכנים לקבל את הבקשה בלי המסמך.
זה התפתח לויכוח במקום עם מנהלת הלשכה וכשהיא ניסתה לנפנף אותי הרמתי טלפון ללשכה של ראש האגף מול הפנים שלה ולא הייתי מוכן לסיים את הטיפול בלי להשאיר את הבקשה לפקיד.
זה לקח למעלה מחצי שעה אבל בסוף תפסתי את לשכת ראש האגף בטלפון ועם קצת טונים גבוהים העניינים כמובן הסתדרו.
עצוב שככה הפקידים מטפלים באנשים אבל זה המצב, אין מה לעשות מאשר להיות חזק מולם ולהתעקש.
בסוף כמובן זה נסגר ב"טוב תשאיר את הבקשה ונקבל עוד כמה ימים בפקס את המסמך".
אני לא חושב בכלל שזה צריך להגיע לסירוב ולערר שיידחה.
פשוט מסבירים לפקיד שאין אפשרות להביא מכתב כזה כי "המב"ס לא מוכן לתת מכתב כזה" או כל תירוץ אחר, ולהתעקש איתו שאין קשר בין נשק צבאי לאזרחי.
הייתי ממליץ לעשות את זה גם דרך לשכה אחרת שידועה כלשכה שירותית, כמו עפולה או חיפה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי amitai124 » 21 דצמבר 2015, 14:00

Everest כתב:
guyweisz כתב:

אפשר לנסות לגשת לפקיד רישוי בלשכה אחרת למרות שאני מאמין שהדברים האלה מתועדים במחשב ואם עלתה דרישה להציג מסמך זה בטח יופיע לפקיד רישוי אחר.
זה מקרה קלאסי שצריך להתעקש ולא לוותר לפקידים.
אלו שטויות במיץ.
כל כך הרבה חיילים שעומדים בתבחינים כמו קצינים ונגדים מוציאים רישיונות למרות שיש להם גם נשק ארוך מהצבא, ללא בעיות מיותרות.
יש פקידים שעדיין לא החליפו דיסקט בעקבות המצב.
גם לי עשו בעיות כשהגשתי בקשה למרות שעמדתי בתבחין.
ביקשו ממני מסמך שלא היה לי ולא היו מוכנים לקבל את הבקשה בלי המסמך.
זה התפתח לויכוח במקום עם מנהלת הלשכה וכשהיא ניסתה לנפנף אותי הרמתי טלפון ללשכה של ראש האגף מול הפנים שלה ולא הייתי מוכן לסיים את הטיפול בלי להשאיר את הבקשה לפקיד.
זה לקח למעלה מחצי שעה אבל בסוף תפסתי את לשכת ראש האגף בטלפון ועם קצת טונים גבוהים העניינים כמובן הסתדרו.
עצוב שככה הפקידים מטפלים באנשים אבל זה המצב, אין מה לעשות מאשר להיות חזק מולם ולהתעקש.
בסוף כמובן זה נסגר ב"טוב תשאיר את הבקשה ונקבל עוד כמה ימים בפקס את המסמך".
אני לא חושב בכלל שזה צריך להגיע לסירוב ולערר שיידחה.
פשוט מסבירים לפקיד שאין אפשרות להביא מכתב כזה כי "המב"ס לא מוכן לתת מכתב כזה" או כל תירוץ אחר, ולהתעקש איתו שאין קשר בין נשק צבאי לאזרחי.
הייתי ממליץ לעשות את זה גם דרך לשכה אחרת שידועה כלשכה שירותית, כמו עפולה או חיפה.

איזה לשכה הלכת שאני ידע לא ללכת אליה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Everest » 21 דצמבר 2015, 14:32

בגדול הלשכות המרכזיות הן העמוסות ביותר וגם עם השירות הגרוע ביותר.
תנסה לגשת לחיפה או עפולה, שם השירות מעל המצופה.
תשתדל להתרחק מרמלה, תל אביב וירושלים.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי amitai124 » 21 דצמבר 2015, 14:35

Everest כתב:בגדול הלשכות המרכזיות הן העמוסות ביותר וגם עם השירות הגרוע ביותר.

גם הזמנים בתור ?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Everest » 21 דצמבר 2015, 14:41

amitai124 כתב:

גם הזמנים בתור ?

כן.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי amitai124 » 21 דצמבר 2015, 15:26

Everest כתב:
amitai124 כתב:

גם הזמנים בתור ?

כן.

כמו שאתה אומר ככה אני עושה
שיניתי מירושלים לעפולה
אולי המרחק גדול אבל הקדמתי בחודש מהתאריך שהיה לי בירושלים ונקווה ליחס יותר טוב
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי amix55 » 21 דצמבר 2015, 21:28

תלמידי ישיבות הסדר, בתקופת השל"ת (שרות ללא תשלום, כשהם יושבים ללמוד אחרי הצבא)
רשאים לקבל רישיון לנשק, בד"כ בתבחין מגורים בישוב זכאי.
בתקופה זו הם חיילים לכל דבר.
אולי יש תקווה שגם אתה תצליח
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי amitai124 » 21 דצמבר 2015, 23:18

רשום גם להביא צילום של צילום תעודת מילואים/שירות לאומי/אזרחי/פטור
אין לי שום דבר מזה יש לי תעודת שוטר וזהו.
מה לעשות לצלם את תעודת שוטר או לא לצלם כלום ?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי גלוק 17 » 23 דצמבר 2015, 00:01

מניסיון אישי הוצאתי (בלשכה בבאר שבע)(לפני כ3-4 חודשים) רישיון לאקדח פרטי במהלך שירות צבאי סדיר פעיל קרבי ללא שום בעיות לגבי תעודה שלחתי להם צילום תעודת חוגר ורשמתי בטופס הבקשה: "עדיין בשירות"
לגבי הסתובבות עם נשק אזרחי בצבא אני לא יודע איך זה במג"ב אצלינו יש לקבל אישור מהמג"ד כדי להביא את הנשק לבסיס רוב המגדי"ם לא שמחים לאשר לך זאת (המג"ד או כל גורם צבאי אחר לא היה קשור לקבלת הרישיון האזרחי בבט"פ)

שיהיה בהצלחה בעז"ה :lol: :lol: :lol:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים