למה חשוב ללמוד לפגוע
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
למה חשוב ללמוד לפגוע
http://news.walla.co.il/item/2918430
כוחות הבטחון נאלצים/ לא יכולים/ לא מנסים להכשיר את הלוחמים לירי בסיטואציות כאלו, אין ספק שזו שאלה של תקציב וזמן, מעדיפים לספוג את הנזק ( שאחרים יספגו יותר נכון).
כשזה קורה בקרב מול אוייב - רוב התחמושת הולכת לאיבוד בתוך האדמה , כשזה קורה ברחוב זאת התוצאה ומזל שזה לא קורה הרבה יותר. לא מתייחס בכלל לעניין האחריות המשפטית והכסת״ח, לך תחיה אח״כ עם זה שהרסת משפחה, לא משנה כמה הצלת מצד שני.
כוחות הבטחון נאלצים/ לא יכולים/ לא מנסים להכשיר את הלוחמים לירי בסיטואציות כאלו, אין ספק שזו שאלה של תקציב וזמן, מעדיפים לספוג את הנזק ( שאחרים יספגו יותר נכון).
כשזה קורה בקרב מול אוייב - רוב התחמושת הולכת לאיבוד בתוך האדמה , כשזה קורה ברחוב זאת התוצאה ומזל שזה לא קורה הרבה יותר. לא מתייחס בכלל לעניין האחריות המשפטית והכסת״ח, לך תחיה אח״כ עם זה שהרסת משפחה, לא משנה כמה הצלת מצד שני.
- סליקאי טיטניום

Re: למה חשוב ללמוד לפגוע
התחמושת התקנית הצבאית (לנשק ארוך כמובן) לא בנויה לצמצם נזקים מי יודע מה.
מצד שני, אני דווקא לא מבין למה לא מציידים את אנשי הביטחון (משטרה\מגב\אחר) שנושאים אקדח בתחמושת פחות חדירה - HP.
שאת האימונים יעשו עם FMJ, אבל לפני קבלת תחמושת הכוננות יבצעו אימון של 1-2 מחסניות של אותם כדורי HP.
מצד שני, אני דווקא לא מבין למה לא מציידים את אנשי הביטחון (משטרה\מגב\אחר) שנושאים אקדח בתחמושת פחות חדירה - HP.
שאת האימונים יעשו עם FMJ, אבל לפני קבלת תחמושת הכוננות יבצעו אימון של 1-2 מחסניות של אותם כדורי HP.
- סליקאי ארד

לא ברור עם איזה נשק הם ירו.
לדעתי עם M16 שהוא בטח לא נשק לסוג כזה של עבודה.
ומטווח ארוך קל להחמיץ.
כמו שכולנו ידעים אין השקעה מי יודע מה באימוני קליעה.
לדעתי עם M16 שהוא בטח לא נשק לסוג כזה של עבודה.
ומטווח ארוך קל להחמיץ.
כמו שכולנו ידעים אין השקעה מי יודע מה באימוני קליעה.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
BOP, אל תיפול למלכודת שכדורים חלולים לא מחטיאים ,והורגים פחות..
הם לא נועדו ל"הרוג פחות" ,להפך הם קטלניים יותר.
הם לא נועדו ל"הרוג פחות" ,להפך הם קטלניים יותר.
פחות -לרוב זה יותר,,
ברור שהם לא נועדו להחטיא, נו באמת.
ברורה לך הכוונה שלי שאם במקרה יורים במחבל אז התקווה היא שהכדור יעצר בו ולא ימשיך לפגוע באזרחים אחרים.
ברורה לך הכוונה שלי שאם במקרה יורים במחבל אז התקווה היא שהכדור יעצר בו ולא ימשיך לפגוע באזרחים אחרים.
- סליקאי ארד

כמה מקרים אתה מכיר שמשהו נפגע מכדור שחדר אדם ופגע הלאה. לעומת כמות הנפגעים מדו"צ?
דבר שני לא יורים ב"מקרה" במחבל..
פחות -לרוב זה יותר,,
הפגיעה בחפים מפשע קוראת בגלל 4 סיבות:
1.חוסר מיומנות.
2.שיקול דעת מוטעה.
3.נשק לא מתאים לסוג הארוע.
4. מזל רע.שמישהו חודר את קו הירי בפתאומיות.
1.חוסר מיומנות.
2.שיקול דעת מוטעה.
3.נשק לא מתאים לסוג הארוע.
4. מזל רע.שמישהו חודר את קו הירי בפתאומיות.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
אנחנו מדברים על חיילים לא מיומנים בירי לטווח קצר בתוך זירה שמלאה באנשים - זה נס שעד היום היו מעט מקרים של פגיע באזרחים.ללמד כולם לש"ב בזמן קצר בלתי אפשרי .לעבור לתחמושת חלולה - לדעתי גם לא כל כך מעשי(יתקנו אותי חברי הפורום בעלי ידע בתחום).הפתרון היחיד שאני רואה - נשק לא קטלני, פשוט , זמין ,זול יחסית ומאפשר לפגוע ממרחק סביר(אולי טייזר?) .
מה אתם אומרים?
מה אתם אומרים?
- סליקאי ארד

לדעתי הם צריכים להיות עם תבור 9 מ"מ ואקדחים.
וכמובן מיומנים.
הM16 לא נועד לסוג כזה של פעילות.
וכמובן מיומנים.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
GUSS כתב:כמה מקרים אתה מכיר שמשהו נפגע מכדור שחדר אדם ופגע הלאה. לעומת כמות הנפגעים מדו"צ?
למה אתה מנסה להוציא מההקשר את מה שאני כותב?
אז בשבילך אכתוב זאת שוב עם הכוונה המפורשת:
אם האזרח נאבק (מן הסתם בטווח קרוב מאוד) עם המחבל ומבוצע ירי לעבר המחבל, הכדור עלול לחדור אותו ולהגיע לאזרח שצמוד אליו.
לגבי ההדגש:
"במקרה ונקלעת לאירוע ואתה נאלץ לבצע ירי במחבל.."
כולנו חברים, לא צריך להוציא מישהו פה כאילו הוא אידיוט גמור.
מחזק את אריק:
ArikB כתב:לדעתי הם צריכים להיות עם תבור 9 מ"מ ואקדחים.
וכמובן מיומנים.
- סליקאי ארד

בתור אחד שמסתובב פה ושם בירושלים לעיתים ובתקופה האחרונה גם, אז אני יכול להגיד שחלק ניכר מהשוטרות מג"ב שמוצבות בתיגבורים מסתובבות בעיקר עם ברטות 0.22 לפעמים יש גם יריחו, ובד"כ על חוליה יש נשק אחד ארוך גם זה לא תמיד.
- סליקאי ארד

יהיה עצוב לדעת שהאזרח הבלתי מעורב נהרג מכדור 0.22.
גם ככה קליע לא יעיל.
גם ככה קליע לא יעיל.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
יש תחמושת תת קולית ל5.56, היא יעילה כמו 0.22 lr בערך וגם נשק רגיל לא יטען ממנה, לוחמי מג״ב מאומנים לירי בתוך אוכלוסיה אזרחית, וודאי יותר מלוחמים אחרים , זה הרי התפקיד שלהם בשגרה. אבל לא יהפכו את חיילי הסדיר ללוחמי ימ״מ מאותה סיבה שלא יהפכו את בעלי רשיון הנהיגה לנהגים... יש אילוצים וישלימו עם כמות נפגעים מסויימת כמו שמשלימים עם תאונות דרכים.
ברמה האישית אני משקיע כסף רב באימוני ירי, פי כמה וכמה ממה שעולה האקדח, בהחלט נהנה מזה ולא אכחיש, אבל זה התחיל מתוך מטרה להיות מסוגל לעשות שימוש בטוח ויעיל בנשק שאני נושא מעל 20 שנה.
ברמה האישית אני משקיע כסף רב באימוני ירי, פי כמה וכמה ממה שעולה האקדח, בהחלט נהנה מזה ולא אכחיש, אבל זה התחיל מתוך מטרה להיות מסוגל לעשות שימוש בטוח ויעיל בנשק שאני נושא מעל 20 שנה.
- סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד