ח"כ אמיר אוחנה הודיע שיקדם היתרי נשיאת נשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: ח"כ אמיר אוחנה הודיע שיקדם היתרי נשיאת נשק
argra11 כתב:bnsagi כתב:איפה ראית שדיברתי על חיוב בהכשרה נוספת?
להביא לי לקרוא דיון של 10 עמודים זה לא רלוונטי.
תתקדם.
אני בפורום מ 2004 (אם זכרוני נכון) , לפני שהתחלתי להביע את דעתי טרחתי לקרוא הרבה מהפוסטים "ההיסטורים" , פשוט עברתי פורום פורום כמעט על כל ההודעות ורכשתי ידע .
אתה אפילו דיון של 10 עמודים לא מוכן לקרוא. (ובכוונה הבאתי לך דיון , תקרא שם הרבה דעות , גם כאלו שמנוגדות לשלי - לכן זה נקרא "דיון").
לאדם יש 2 אוזניים ופה אחד , למען יקשיב פי 2 ממה שידבר.
אבל בישראל עסקינן ....
כמאמר המשורר ... תתקדם.
אני לא מנהל איתך תחרות וממש לא מעניין אותי מתי נרשמת לפורום.
סיימתי את הדיון איתך, שבוע טוב.
Glock 26 GEN4
UoUo כתב:רק אני מפחד מכך שכל מי שסיים שרות צבאי ומשרת במילואים (במקרה הטוב) ולא משנה באיזו יחידה ומה תפקידה..יהיה זכאי לרשיון נשק? בתוך עמי אני חי ואם כך יש אנשים שסיימו שרות צבאי ואני מבוהל אם ישאו נשק ברשיון.
אל תהיה מבוהל,
דבר ראשון זה לא יקרה, כשתשכח הסערה תקטן גם ההתלהבות לצאת בהצהרות ולהקל על נושאי נשק.
יש בדיקת רקע רפואי ופלילי, אנשים בעיתיים לא עוברים את תנאי הסף.
אני מבוהל מזה שעבריינים ומחבלים משיגים בקלות נשק, פחות נבהל מאזרחים נורמטיבים.
נשק ברשיון הופך את מחזיקו לפגיע - כל תקרית אלימה או איום עשויים לסבך אותו, גם תלונת שווא, בכל מצב כזה מוחרם הנשק.
יכול להעיד על עצמי - שאני נמנע מאד מכל עימות, בין אם מדובר בסכסוכי שכנים, וויכוחים על חנייה או סתם אנשים מעצבנים.
אתה לא לבד, זוהי הנחה רווחת בציבור, לדעתי זוהי עצימת עיניים או לפחות חוסר מודעות לכך שנשק לא חוקי מאד נפוץ ולמי שמעוניין בנשק למטרה לא חוקית יותר פשוט להשיג אותו מתחת לשולחן.
- סליקאי טיטניום

ניר ל כתב:UoUo כתב:רק אני מפחד מכך שכל מי שסיים שרות צבאי ומשרת במילואים (במקרה הטוב) ולא משנה באיזו יחידה ומה תפקידה..יהיה זכאי לרשיון נשק? בתוך עמי אני חי ואם כך יש אנשים שסיימו שרות צבאי ואני מבוהל אם ישאו נשק ברשיון.
אל תהיה מבוהל,
דבר ראשון זה לא יקרה, כשתשכח הסערה תקטן גם ההתלהבות לצאת בהצהרות ולהקל על נושאי נשק.
יש בדיקת רקע רפואי ופלילי, אנשים בעיתיים לא עוברים את תנאי הסף.
אני מבוהל מזה שעבריינים ומחבלים משיגים בקלות נשק, פחות נבהל מאזרחים נורמטיבים.
נשק ברשיון הופך את מחזיקו לפגיע - כל תקרית אלימה או איום עשויים לסבך אותו, גם תלונת שווא, בכל מצב כזה מוחרם הנשק.
יכול להעיד על עצמי - שאני נמנע מאד מכל עימות, בין אם מדובר בסכסוכי שכנים, וויכוחים על חנייה או סתם אנשים מעצבנים.
אתה לא לבד, זוהי הנחה רווחת בציבור, לדעתי זוהי עצימת עיניים או לפחות חוסר מודעות לכך שנשק לא חוקי מאד נפוץ ולמי שמעוניין בנשק למטרה לא חוקית יותר פשוט להשיג אותו מתחת לשולחן.
לניר , הבעיה לא אם הוא מבוהל או לא.
הבעיה עם כל אלו שדקה אחרי שהם מקבלים רישיון יש להם כבר מסקנות מלאות על דרך קבלת הרישיון , מה צריך לשנות ועם מי להחמיר ואיך.
כל זה דקה בדיוק לאחר שקיבלו רישוי , לפני זה הם לא מבינים את ההיגיון למה הם לא מקבלים.
ידוע לנו שפורום זה נצפה ע"י פקידי הבט"פ וכנראה הם גם לקחו מפה כמה רעיונות.
יש פה אנשים שמבינים את הנזק שנגרם מכל ההודעות הללו ויש שלא.
בתקווה לעתיד ורוד יותר לתחום.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
כשאנשים כותבים "אני פוחד" כי מישהו אחר רשאי להוציא רשיון כלי ירייה, הם מתכוונים שהם אשכר פוחדים לצאת מהבית וחושבים שהיום הוא יומם האחרון בחיים או שמא הם מתכוונים לפחד באופן פיגורטיבי (מהסוג שפוליטיקאים ממנפים על מנת לגרוף קולות)?
כמה אנשים נמנעים מלעבור לגור ביישובים זכאים רק "מכיוון שהם פוחדים שאנשים יכולים להוציא רשיון כלי ירייה"?
כמה אנשים נמנעים מלעבור לגור ביישובים זכאים רק "מכיוון שהם פוחדים שאנשים יכולים להוציא רשיון כלי ירייה"?
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
תבחין של שירות צבאי (ואפילו מילואים) הוא תבחין לקוי במדינתינו, לדעתי, עקב שירות חובה שחל על כל אזרח ואזרח.
בנוסף, אני לא בטוח שהיתי רוצה יותר אזרחים חמושים, עקב חימוש מאסיבי.
מדינת ישראל מאופיינת באנשים חמי מזג, במיוחד בשנים האחרונות בהן הצפיפות והכאוס גועשים. ומנגד, יש חוסר יכולת אמיתית לאבחן אזרחים כתקינים\כשירים לנשיאת נשק (כאלה שיפעילו שיקול דעת נכון גם במקרה של כעס ולא יעשו שימוש לרעה בכוח שניתן להם, כמו שקורה בארה"ב אחת לכמה שבועות) ואילו הם אינם כשירים לנשיאת נשק (גם אם יש להם עבר בשירות קרבי וכדו').
נשיאת נשק אזרחי איננה פתרון לחוסר היכולת של המדינה להקנות ביטחון לתושבי המדינה. זה בדיוק מה שלא נכון וקורה בצבא בנושא התרומות ועל ידי עמותות שעוזרות לנזקקים. המדינה צריכה לקחת אחריות על הבטחון האזרחים , ולא על ידי חימוש מאסיבי של אזרחים. צר לי, אבל כאן זה לא המערב הפרוע.
יש פה בעיה לא קטנה:
מצד אחד אני משער שהרוב כן רוצה להתאמן ולקבל הכשרה.
מנגד העלות, העלות לא מאפשרת זאת. מחירים גבוהים , הן של תחמושת והן של נשקים, וכסת"ח של המדינה בנושא (עלות של 2.5-3 שקלים לכדור + כ150 שח כניסה חד פעמית למטווח, זה לא מעט).
צר לי, אבל הפתרון למצב הבטחוני הרעוע במדינה לא יפתר על ידי חימוש של אזרחים (תחושת בטחון מזוייפת). אלא על ידי מענה בטחוני של המדינה, אם זה ריבוי כוחות בטחון או על ידי פעולות סיכול אחרות.
בנוסף, אני לא בטוח שהיתי רוצה יותר אזרחים חמושים, עקב חימוש מאסיבי.
מדינת ישראל מאופיינת באנשים חמי מזג, במיוחד בשנים האחרונות בהן הצפיפות והכאוס גועשים. ומנגד, יש חוסר יכולת אמיתית לאבחן אזרחים כתקינים\כשירים לנשיאת נשק (כאלה שיפעילו שיקול דעת נכון גם במקרה של כעס ולא יעשו שימוש לרעה בכוח שניתן להם, כמו שקורה בארה"ב אחת לכמה שבועות) ואילו הם אינם כשירים לנשיאת נשק (גם אם יש להם עבר בשירות קרבי וכדו').
נשיאת נשק אזרחי איננה פתרון לחוסר היכולת של המדינה להקנות ביטחון לתושבי המדינה. זה בדיוק מה שלא נכון וקורה בצבא בנושא התרומות ועל ידי עמותות שעוזרות לנזקקים. המדינה צריכה לקחת אחריות על הבטחון האזרחים , ולא על ידי חימוש מאסיבי של אזרחים. צר לי, אבל כאן זה לא המערב הפרוע.
יש פה בעיה לא קטנה:
מצד אחד אני משער שהרוב כן רוצה להתאמן ולקבל הכשרה.
מנגד העלות, העלות לא מאפשרת זאת. מחירים גבוהים , הן של תחמושת והן של נשקים, וכסת"ח של המדינה בנושא (עלות של 2.5-3 שקלים לכדור + כ150 שח כניסה חד פעמית למטווח, זה לא מעט).
צר לי, אבל הפתרון למצב הבטחוני הרעוע במדינה לא יפתר על ידי חימוש של אזרחים (תחושת בטחון מזוייפת). אלא על ידי מענה בטחוני של המדינה, אם זה ריבוי כוחות בטחון או על ידי פעולות סיכול אחרות.
- סליקאי זהב

יש באפשרות המדינה לרכוש או לייצר כמויות גדולות של תחמושת ולמכור למטווחים במחיר מסובסד\עלות. אני מאמין שניתן אפילו להגיע למחיר סופי לצרכן הקצה של חצי שקל לכדור.
האם היא תעשה זאת? אני בספק ענקי.
ולגבי עלויות הכניסה,
אם יפתחו מטווחים נוספים (שוב, אני בספק) באותו אזור שכבר קיימים מטווחים, כמו למשל עוד אחד בת"א, חיפה, ירושלים וכו', אולי נראה תחרות במחירי הכניסה או אפילו כניסה ללא עלות. העיקר שיבואו צרכנים לרכוש את התחמושת מאותו מקום.
האם היא תעשה זאת? אני בספק ענקי.
ולגבי עלויות הכניסה,
אם יפתחו מטווחים נוספים (שוב, אני בספק) באותו אזור שכבר קיימים מטווחים, כמו למשל עוד אחד בת"א, חיפה, ירושלים וכו', אולי נראה תחרות במחירי הכניסה או אפילו כניסה ללא עלות. העיקר שיבואו צרכנים לרכוש את התחמושת מאותו מקום.
- סליקאי ארד

חמי מזג? Speak for yourself!
האם בקצרין/ מעלה אדומים אנשים יורים זה בזה בגלל מקומות חנייה?
האם בקצרין/ מעלה אדומים אנשים יורים זה בזה בגלל מקומות חנייה?
בתור תושב הצפון שנמצא לא מעט באיזור המרכז, אני בהחלט יכול להגיד שבמרכז הלחץ והצפיפות יוצרים אנשים חמי מזג ועצבניים והרבה פחות סלחניים לסביבה שלהם.
זה לא שיש אנשים מיוחדים בפריפריה, פשוט בפריפריה החיים הרבה פחות דרשניים וחוסר בצפיפות מאפשרת אורח חיים רגוע יותר ולהיות אדם סלחני יותר לסביבה שלך.
זה לא שיש אנשים מיוחדים בפריפריה, פשוט בפריפריה החיים הרבה פחות דרשניים וחוסר בצפיפות מאפשרת אורח חיים רגוע יותר ולהיות אדם סלחני יותר לסביבה שלך.
- סליקאי זהב

ליאור45 כתב:חמי מזג? Speak for yourself!
Q.E.D ?
ליאור45 כתב:האם בקצרין/ מעלה אדומים אנשים יורים זה בזה בגלל מקומות חנייה?
לא, והסיבה היא שאין בעיות חניה. אז חנו לך במקום החניה? שטויות, תמצא חנייה 10 מטרים ליד. וגם הנהיגה על הכבישים בצפון הרבה יותר נינוחה.
שוב, הסיטואציה במרכז, מייצרת לחץ ואנשים לא רגועים. זה לא בגלל האנשים, זה בגלל הסביבה.
- סליקאי זהב

TsurTriger כתב:ליאור45 כתב:חמי מזג? Speak for yourself!
Q.E.D ?
ליאור45 כתב:האם בקצרין/ מעלה אדומים אנשים יורים זה בזה בגלל מקומות חנייה?
לא, והסיבה היא שאין בעיות חניה. אז חנו לך במקום החניה? שטויות, תמצא חנייה 10 מטרים ליד. וגם הנהיגה על הכבישים בצפון הרבה יותר נינוחה.
שוב, הסיטואציה במרכז, מייצרת לחץ ואנשים לא רגועים. זה לא בגלל האנשים, זה בגלל הסביבה.
מי צריך את "האקדח על השולחן" יש את TsurTriger , עושה עבודת קודש....
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
אולי מדינת "אזור המרכז" צריכה להכריז עצמאות והכרזה כ-gun free zone בגלל אנשים חמי מזג, ללא תבחינים או דרישות סף?
ליאור45 כתב:אולי מדינת "אזור המרכז" צריכה להכריז עצמאות והכרזה כ-gun free zone בגלל אנשים חמי מזג, ללא תבחינים או דרישות סף?
+10
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
ליאור45, אני מזמין אותך להגיב עניינית או אל תגיב בכלל.
זו דעתי, ואתה מוזמן לטעון שאתה חושב אחרת.
לא נעים לך לשמוע שבאיזור שבו הצפיפות גדולה, סבלנות של האנשים פוחתת? זו לא בעיה שלי. זו עובדה בסיסית שלקוחה מהפסיכולוגיה של התנהגות בני האדם.
ושוב, לדעתי חימוש זה לא פתרון - זה כסת"ח. מענה לחוסר הביטחון זה עיבוי כוחות של משטרה וצבא ומענה ברמת סיכול מודיעיני.
חימוש מאסיבי של אזרחים (בפרט כאשר המיומנות בכי רע), בפרט בצפיפות איזורי צפיפות אוכלוסין גדולה, זה תחושת ביטחון מזוייפת גרידא.
זו דעתי, ואתה מוזמן לטעון שאתה חושב אחרת.
לא נעים לך לשמוע שבאיזור שבו הצפיפות גדולה, סבלנות של האנשים פוחתת? זו לא בעיה שלי. זו עובדה בסיסית שלקוחה מהפסיכולוגיה של התנהגות בני האדם.
ושוב, לדעתי חימוש זה לא פתרון - זה כסת"ח. מענה לחוסר הביטחון זה עיבוי כוחות של משטרה וצבא ומענה ברמת סיכול מודיעיני.
חימוש מאסיבי של אזרחים (בפרט כאשר המיומנות בכי רע), בפרט בצפיפות איזורי צפיפות אוכלוסין גדולה, זה תחושת ביטחון מזוייפת גרידא.
- סליקאי זהב

TsurTriger. אתה צודק, שכנעת אותי בעליונותך המוסרית והשכלית, ובעודי בוש ונכלם אני מתנצל שהעזתי להעלות טענות נגד עובדותיך המנומקות ועצותיך הפרגמטיות.

למה אתה לא מוכן להגיב באופן ענייני?
חשבתי שמטרת הפורום זה להתדיין, גם אם יש חילוקי דעות.
אין לי שום עליונות על מישהו אחר, ובטח לא על תושבי המרכז.
בסה"כ אמרתי שהתנאים במרכז מייצרים לחץ ולכן אנשים פחות סלחניים אחד כלפי השניה עקב הצפיפות. מה לא בסדר בטענה הזו? אתה חושב שהיא לא נכונה?
חשבתי שמטרת הפורום זה להתדיין, גם אם יש חילוקי דעות.
אין לי שום עליונות על מישהו אחר, ובטח לא על תושבי המרכז.
בסה"כ אמרתי שהתנאים במרכז מייצרים לחץ ולכן אנשים פחות סלחניים אחד כלפי השניה עקב הצפיפות. מה לא בסדר בטענה הזו? אתה חושב שהיא לא נכונה?
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד