ריפוי פלינצ׳
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
ריפוי פלינצ׳
השבוע ב״ה אני סופסוף אקבל אישור לנשיאת אקדח. כשעשיתי את האימון אז המנהל מטווח אמר לי שיש לי פלינצ׳ ולכן אני פוגע למטה ושמאלה. אז חיפשתי באינטרנט איך אני משפר את זה והציעו להשתמש בכדורי סרק באקדח כך שמדי פעם אני אתקע בכדור סרק ואראה את גודל ״הזריקה״.
מה אתם אומרים? זה דרך יעילה? ומאיפה אני משיג כדורי סרק?
מה אתם אומרים? זה דרך יעילה? ומאיפה אני משיג כדורי סרק?
S&W M&P SHIELD
- סליקאי ארד

Re: ריפוי פלינצ׳
ראיתי מדריך במטווחי מאיר רוט שעשה כך לאחד היורים.. באמת לאחר מכן הבחור שיפר את הביצועים.. הוא לא השתמש בכדור סרק אבל עשה מעשה דומה.. הוא ביקש ממנו את האקדח לרגע הדגים לו משהו ואז בלי שישים לב הוציא טיפה את המחסנית דרך את הנשק הכניס אותה חזרה ואמר לו כך תמשיך... כשלחץ על ההדק גילה להפתעתו שאין כלום בקנה ושהוא באמת טעה בסחיטה של ההדק..
כִּי לֹא בְקַשְׁתִּי אֶבְטָח, וְחַרְבִּי לֹא תוֹשִׁיעֵנִי. (תהילים, מד, ז)
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
GLOCK 17
- סליקאי זהב

Snir Z. כתב:ראיתי מדריך במטווחי מאיר רוט שעשה כך לאחד היורים.. באמת לאחר מכן הבחור שיפר את הביצועים.. הוא לא השתמש בכדור סרק אבל עשה מעשה דומה.. הוא ביקש ממנו את האקדח לרגע הדגים לו משהו ואז בלי שישים לב הוציא טיפה את המחסנית דרך את הנשק הכניס אותה חזרה ואמר לו כך תמשיך... כשלחץ על ההדק גילה להפתעתו שאין כלום בקנה ושהוא באמת טעה בסחיטה של ההדק..
מה אתה אומר על להכניס תרמיל? כמו שעושים בצהל?
S&W M&P SHIELD
- סליקאי ארד

לא היתי ממליץ לך לעשות משחקים כאלה בבית.
בטעות יכנס כדור חי והתוצאה פליטה.
תעבוד על זה עם מדריך במטווח.כך גם בירי תוכל לראות תוצאות.
הפלינץ הוא תגובה לא רצונית לרתע הצפוי בירי.
בבית על יבש לא תעשה פלינץ כי אתה יודע שלא תתבצע יריה בפועל.
ושוב לא בבית.במטווח עם מדריך.מהר מאד תראה תוצאות.
בטעות יכנס כדור חי והתוצאה פליטה.
תעבוד על זה עם מדריך במטווח.כך גם בירי תוכל לראות תוצאות.
הפלינץ הוא תגובה לא רצונית לרתע הצפוי בירי.
בבית על יבש לא תעשה פלינץ כי אתה יודע שלא תתבצע יריה בפועל.
ושוב לא בבית.במטווח עם מדריך.מהר מאד תראה תוצאות.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
Elikup כתב:Snir Z. כתב:ראיתי מדריך במטווחי מאיר רוט שעשה כך לאחד היורים.. באמת לאחר מכן הבחור שיפר את הביצועים.. הוא לא השתמש בכדור סרק אבל עשה מעשה דומה.. הוא ביקש ממנו את האקדח לרגע הדגים לו משהו ואז בלי שישים לב הוציא טיפה את המחסנית דרך את הנשק הכניס אותה חזרה ואמר לו כך תמשיך... כשלחץ על ההדק גילה להפתעתו שאין כלום בקנה ושהוא באמת טעה בסחיטה של ההדק..
מה אתה אומר על להכניס תרמיל? כמו שעושים בצהל?
האימון הכי טוב לפלינצ׳ והכי טוב כדי לדעת מה עוצמת הפלינצ׳
כשאתה מגיע למטווח תבקש מהמדריך שיטען לך מ׳ס תרמילים בין הכדורים החיים
כך גם תתרגל כדור עקר או יותר מזה וגם תכיר את עוצמת הפלינצ׳ שלך אם בכלל...
אם שואלים אותי אז דעתי היא:
"When you have to shoot...Shoot! Don't talk"
"When you have to shoot...Shoot! Don't talk"
- סליקאי כסף

שום תרמילים ושם כלום, יש כדורי תרגול יעודיים לנושא
לא כל אקדח יזין תרמיל ויש מצב שהתרמיל יפגוש את טס ההזנה ומעוצמת המפגש גם יפגע בטיב הגימור של טס ההזנה ואת זה אף אחד לא רוצה
לא כל אקדח יזין תרמיל ויש מצב שהתרמיל יפגוש את טס ההזנה ומעוצמת המפגש גם יפגע בטיב הגימור של טס ההזנה ואת זה אף אחד לא רוצה
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
הדרך הטובה לריפוי פלינץ היא לשים מטבע בשיווי משקל על הצינה ולתרגל סחיטת הדק על יבש.
אם סחיטת ההדק נעשית כמו שצריך המטבע לא יפול.
באקדחים עם צינה רחבה ושטוחה כמו גלוק אפשר לשים את המטבע על הכוונת האחורית או להשעין על הקדמית.
א.
אם סחיטת ההדק נעשית כמו שצריך המטבע לא יפול.
באקדחים עם צינה רחבה ושטוחה כמו גלוק אפשר לשים את המטבע על הכוונת האחורית או להשעין על הקדמית.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

האם אפשר ליצר לבד כדורי תרגול? מתרמילים נקורים. וקליעים רגילים?
לגבי התרמילים הנקורים- יש בכל מטווח ואם יש חשש שהנוקר יפגע בתרגולים ,אפשר לכרסם/ לקדוח את אזור הפיקה .
לגבי הקליע: אפשר לפרק (???) מכדור חי? אני בטוח שזה לא מומלץ ואפילו אסור. אני רק שואל את עצמי אם זה אפשר.
במקרה שלא - אפשר לחרוט את הקליע. בצורה דיי חופשית ןרק להקפיד על קוטר כללי נכון
למעשה אפשר לחרוט את כל הכדור אבל זה דורש דיוק במיוחד באזור הכרכוב.
כמה בכלל עולים כדורי תרגול בארץ?
האם אפשר להזמין כאלו מחו"ל? זו הרי לא תחמושת בשום אופן.
לגבי התרמילים הנקורים- יש בכל מטווח ואם יש חשש שהנוקר יפגע בתרגולים ,אפשר לכרסם/ לקדוח את אזור הפיקה .
לגבי הקליע: אפשר לפרק (???) מכדור חי? אני בטוח שזה לא מומלץ ואפילו אסור. אני רק שואל את עצמי אם זה אפשר.
במקרה שלא - אפשר לחרוט את הקליע. בצורה דיי חופשית ןרק להקפיד על קוטר כללי נכון
למעשה אפשר לחרוט את כל הכדור אבל זה דורש דיוק במיוחד באזור הכרכוב.
כמה בכלל עולים כדורי תרגול בארץ?
האם אפשר להזמין כאלו מחו"ל? זו הרי לא תחמושת בשום אופן.
- סליקאי כסף

איתן,
זה יראה כמו כדור חי, אז..
אל תעשה משחקים.
זה יראה כמו כדור חי, אז..
אל תעשה משחקים.
- סליקאי ארד

יש כדורי דמה מפלסטיק בכל מיני צבעים בדיוק באותו גודל של כדור רגיל רק מפלסטיק ובצבע שונה.. מעולים לתרגול כזה.
אני קניתי וזה עובד טוב.. זה עולה איזה 5-10 שקל ליחידה.. קונים שנים שלושה כאלה מתרגלים איתם במטווח ושלום על ישראל.. אתה עולה על הבעיה תוך מחסנית או שתים. ומה שנשאר לך זה רק לתרגל עד שאתה מגיע לסחיטה טובה יותר..
אני קניתי וזה עובד טוב.. זה עולה איזה 5-10 שקל ליחידה.. קונים שנים שלושה כאלה מתרגלים איתם במטווח ושלום על ישראל.. אתה עולה על הבעיה תוך מחסנית או שתים. ומה שנשאר לך זה רק לתרגל עד שאתה מגיע לסחיטה טובה יותר..
GLOCK 17
GLOCK 17
- סליקאי זהב

מה הבעיה לדעת אם יש לך פלינץ'???
בדוק אתה יורה למטה, לא כדורי סרק ולא נעלי גלי. אחרי שהבנתי שיש לך בעיית פלינץ' תעבוד על לנטרל. קודם בוא נבין מה הבעיה ומה זה בכלל פלינץ'.
פלינץ' היא פעולה הנגרמת על מנת לפצות על אפקט הריקוייל היורה מוריד את הקנה כלפי מטה בדיוק בזמן הלחיצה על ההדק לפעמים במודע ולפעמים כאינסטינקט. מה שמתקבל על המטרה זה פגיעה נמוכה. אז למי שעושה זאת במודע כדאי להבין שלא ניתן לפצות על הריקוייל מהסיבה המאוד פשוטה, שהצינה שרצה לאחור איטית יותר מהקליע שטס במהירות של בערך 1100 פיט בשניה.
וגם אין לגוף האדם את היכולת להתמודד עם מהירויות כאלו. אז הכי פשוט זה להפסיק לנסות להתנגד ולתת לאקדח לעשות את הסייקל שלו מבלי לנסות להתערב בתהליך, מה שיכול לגרום למעצורים בסגנון יד רפוייה וכדומה, אני ממליץ ללמוד את הרתע ולהשתמש בו למעבר בין מטרות או לחידוש תמונת כוונות, על ידי נעילת שורש כף היד התומכת.
במקרה של פעולת פלינץ' כאינסטינקט ניתן לתרגל ביבשים בעזרת הנחת מטבע על הצינה וסחיטת הדק ללא הזזה. פעולה זו תגרום להרגל נכון בהתייחסות שרירי הידיים ללחיצה על ההדק. תרגול יבש הוא טוב והכרחי, אבל לא הפיתרון הסופי לבעיה שתתעורר ברגע שיתבצע ירי חי. לכן חשוב להתאמן במטווח על ירי בסגנון דיוק ולבצע סחיטת הדק איטית ורצופה עד לנקירה. לאחר מכן כדאי לבצע שליפה ולבצע ירי של 2 כדורים רצופים למרכז מסה וחשוב מאוד להישאר על המטרה כמה שניות לאחר סיום הירי בכל פעם, לפני החזרת האקדח לנרתיק.
זה לוקח זמן ואימונים אבל בסוף התהליך זה משתלם ומספק.
בהצלחה.
בדוק אתה יורה למטה, לא כדורי סרק ולא נעלי גלי. אחרי שהבנתי שיש לך בעיית פלינץ' תעבוד על לנטרל. קודם בוא נבין מה הבעיה ומה זה בכלל פלינץ'.
פלינץ' היא פעולה הנגרמת על מנת לפצות על אפקט הריקוייל היורה מוריד את הקנה כלפי מטה בדיוק בזמן הלחיצה על ההדק לפעמים במודע ולפעמים כאינסטינקט. מה שמתקבל על המטרה זה פגיעה נמוכה. אז למי שעושה זאת במודע כדאי להבין שלא ניתן לפצות על הריקוייל מהסיבה המאוד פשוטה, שהצינה שרצה לאחור איטית יותר מהקליע שטס במהירות של בערך 1100 פיט בשניה.
וגם אין לגוף האדם את היכולת להתמודד עם מהירויות כאלו. אז הכי פשוט זה להפסיק לנסות להתנגד ולתת לאקדח לעשות את הסייקל שלו מבלי לנסות להתערב בתהליך, מה שיכול לגרום למעצורים בסגנון יד רפוייה וכדומה, אני ממליץ ללמוד את הרתע ולהשתמש בו למעבר בין מטרות או לחידוש תמונת כוונות, על ידי נעילת שורש כף היד התומכת.
במקרה של פעולת פלינץ' כאינסטינקט ניתן לתרגל ביבשים בעזרת הנחת מטבע על הצינה וסחיטת הדק ללא הזזה. פעולה זו תגרום להרגל נכון בהתייחסות שרירי הידיים ללחיצה על ההדק. תרגול יבש הוא טוב והכרחי, אבל לא הפיתרון הסופי לבעיה שתתעורר ברגע שיתבצע ירי חי. לכן חשוב להתאמן במטווח על ירי בסגנון דיוק ולבצע סחיטת הדק איטית ורצופה עד לנקירה. לאחר מכן כדאי לבצע שליפה ולבצע ירי של 2 כדורים רצופים למרכז מסה וחשוב מאוד להישאר על המטרה כמה שניות לאחר סיום הירי בכל פעם, לפני החזרת האקדח לנרתיק.
זה לוקח זמן ואימונים אבל בסוף התהליך זה משתלם ומספק.
בהצלחה.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

Snir Z. כתב:יש כדורי דמה מפלסטיק בכל מיני צבעים בדיוק באותו גודל של כדור רגיל רק מפלסטיק ובצבע שונה.. מעולים לתרגול כזה.
היכן רכשת אותם?
יש את אלו שלפי הביקורות ברשת הם טובים:
[url]http://www.ebay.com/itm/Tipton-303958-9mm-Snap-Cap-Pk-5-Safety-Training-Dummy-Round/251726440503?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20140602152332%26meid%3Dff428e5fa5764b8f9ba273074c8aef28%26pid%3D100011%26rk%3D1%26rkt%3D10%26mehot%3Dag%26sd%3D311515427432
[/url]
תודה
- סליקאי כסף

מטווח העיר בנתניה
GLOCK 17
GLOCK 17
- סליקאי זהב

השיטה הטובה ביותר לירות מהר ומדויק היא להתחיל לירות לאט ומדויק.
קח תחמושת, אל תמהר , ותלמד את האחיזה הנכונה. תירה בהתחלה כדור בודד כל פעם ואח"כ שניים או שלושה עם חידוש קשר. עדיף עם מדריך.
זה יהיה לך בסיס טוב להמשך.
בהצלחה.
קח תחמושת, אל תמהר , ותלמד את האחיזה הנכונה. תירה בהתחלה כדור בודד כל פעם ואח"כ שניים או שלושה עם חידוש קשר. עדיף עם מדריך.
זה יהיה לך בסיס טוב להמשך.
בהצלחה.
- סליקאי ארד

דווקא עדיף בהתחלה להשתמש בפרי טראבל ולא בחידוש קשר.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד