מטרת נשיאת נשק לאדם פרטי - ההגדרה בחוק.

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: מטרת נשיאת נשק לאדם פרטי - ההגדרה בחוק.

על ידי itamar » 06 ינואר 2016, 13:53

אם אתה כזה מפחד להשתמש אז למה רצת להוציא רשיון?

תקרא שוב את התשובה של ניר - הוא ענה לך על זה במשפט האחרון.

אתה משתמש בנשק בנקודה שבה הסיכויים שלך למות או להפצע גדולים משמעותית מהסיכויים שלך להכנס לכלא.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי argra11 » 06 ינואר 2016, 14:40

הבן אדם לא מפחיד אותך , הוא מסביר לך את המציאות.
ברגע ששלפת וירית האירוע יבדק בשיטת ה"סלאמי".
הוא יחתך לשניות וחלקיקי שניות ובכל שניה תבדק ההחלטה הרגעית שקיבלת.
בכל רגע יבדק האם היתה לך היכולת לסיים את האירוע אחרת וללא נפגעים.
תזכור גם שמי שיבדוק אותך ישב במשרד ממוזג תחת אור נאונים.

אם בשלב כלשהוא באירוע לא תוכל להסביר שהיה סיכון ממשי לחיים שלך או לסובבים אותך , אתה בבעיה.
כל מה שניר אומר זה שתיקח את זה בחשבון , כל השאר - החלטה שלך .

ה"בעיה" שרוב מחזיקי כלי יריה פרטי בישראל הם יוצאי צבא עם מנטליות צבאית של "חתירה למגע" וסיום אירוע.
כאזרח חלים עליך חובות וזכויות שונות מחייל.
כך לדוגמא את האירוע בעפולה בתחילת המעגל הנוכחי (הבחורה המעוערת בנפשה שביקשה להתאבד בדרך יצירתית), לדעתי באירוע זה לא היה צריך בכלל להגיע למצב של ירי .
(לכל אלו שהולכים להגיב , נא להתחשב שאני הייתי נוכח במקום פיסית בשעת האירוע)
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי 888 » 06 ינואר 2016, 16:32

חוק העונשין-הגנה עצמית (תיקון מס' 39) תשנ"ד-1994
34י. לא יישא אדם באחריות פלילית למעשה שהיה דרוש באופן מיידי כדי להדוף תקיפה שלא כדין שנשקפה ממנה סכנה מוחשית של פגיעה בחייו, בחירותו, בגופו או ברכושו, שלו או של זולתו; ואולם, אין אדם פועל תוך הגנה עצמית מקום שהביא בהתנהגותו הפסולה לתקיפה תוך שהוא צופה מראש את אפשרות התפתחות הדברים.

כאשר תשקול האם לירות או לא עליך לשקול האם המצב בו אתה נמצא מקיים את דרישות הסעיף ע"מ שלא תישא באחריות פלילית. הנ"ל יחול גם במקרה ותבחר לנטרל את הסיכון באמצעות סכין או באמצעות רכב.

אישור לנשיאת נשק כשמו כן הוא- אישור לנשיאת הנשק בלבד.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 06 ינואר 2016, 18:31

יש לי הרבה טענות כלפי הלך הרוח של שלטון החוק במדינת ישראל, אני חושב שצריכה להיות הרבה יותר אחריות אישית והרבה פחות תקנות וחוקים.
אנחנו התרגלנו למעשה שהחוק נותן לנו מסגרות מאד ברורות למה מותר וכל עוד לא נחרוג מהן אנחנו מכוסים מבחינת אחריות. כך למשל - אדם שגרם לתאונה בגלל מערכת בלמים לא תקינה מצטדק ע"י כך שרכבו עבר טסט ואושר כתקין - הוא מבחינתו נהג כאדם הסביר ועל כן יש לנקותו מאחריות.
במקרה הזה דווקא, העמימות נראית לי מוצדקת - פגעת בנפש או רכוש - אתה לא מבוטח ולא מכוסה, אף אחד לא נתן לך רשיון להרוג. תצטרך להוכיח שפעלת בשיקול דעת סביר.
מי שחושב שזה מה שימנע מאזרח חמוש להגיב בעת אירוע טרור טועה לדעתי.

נניח שישבתי חמוש בפאב בת"א (תיאורטית, כי מעשית לא הרשו לי להיכנס עם נשק), מגיע אדם ומתחיל לרסס את הפאב ביריות. אני לא יודע מי הוא ומה כוונתו, אם זה פלילי או פחע"י, אני אולי לא מבין עדיין שהוא בכלל איש בטחון שיורה ברעים, אני גם לא יכול לנתח את זה בחמש השניות שהאירוע הזה מתרחש בהן. אם אני באמת חש בסכנת חיים אני אעשה הכל בכדי לשרוד,לא אחשוב על התוצאה כי לא אחשוב .נקודה. אם אני מתורגל מספיק אגיב בשליפה וירי, אם אני לא מתורגל- אולי אשכח בכלל שאני חמוש, אולי לא אספיק להגיע לנשק, אולי התגובה המיידית תהיה בכלל להשתטח או לברוח, אולי אקבל שיתוק.
בכל מקרה - אם הצלחתי להגיב במצב הזה ולירות, אני אודה לאלוהים על כל כדור שיריתי באימונים, על כל קורס שעברתי, על זה שהייתה לי אפשרות להתגונן, ממש לא אצטער על זה שניצלתי גם אם במחיר של העמדה לדין.

כל סיטואציה אחרת שבה יש לי אפשרות לחשוב ולהפעיל שיקול דעת איך להגיב היא כבר לא מצב של סכנת חיים מוחשית שאין דרך להימנע ממנה. כאן אני לא מטיף ולא מייעץ מה לעשות, מה ערכי ומה מוסרי, כל אחד אחראי למעשיו ולהשלכות שלהם, אני לא מחפש שום כסת"ח מטעם החוק.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Snir Z. » 06 ינואר 2016, 19:21

מסכים אתך במיליון אחוז אחי..
כִּי לֹא בְקַשְׁתִּי אֶבְטָח, וְחַרְבִּי לֹא תוֹשִׁיעֵנִי. (תהילים, מד, ז)
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Shiko » 06 ינואר 2016, 20:50

אותי הוא לא צריך ויכול להפחיד כי אני יודע בדיוק למה יש לי אקדח!
שים לב מה רשום לי בחתימה,אני עומד אחרי כל מילה שם!

ניר אני עדיין בדעתי חבר ומכבד את עמדתך אבל עדיין,
מי שהוציא רשיון בשביל להיות סתם מוגדר עוד "חמוש״ במדינה
שיזדכה על האקדח שלו ויגרוס את הרשיון...
ואף אחד לא צריך שום כסתח מהמדינה,אבל כל נושא אקדח צריך לדעת שכמו שייש לו מחוייבות
להעלים את הנשק מיושבי הבית כדי למנוע תקלות,כמו שייש לו מחוייבות לעשות רענון לחידוש רשיון
כך בדיוק יש לו אחריות להגן על עצמו/משפחתו/רכושו והסובבים אותו כנושא נשק במדינת ישראל!
מי שחושש שאיין לו את הביטחון לעמוד ולהגיד לכל עורך דין משוזף פלורוסנט,
שבנסיבות הללו הייתה לי סכנת חיים ויריתי כי זה או אני או הוא או הם,שלא יחזיק נשק פשוט מאוד!
שיזדכה על הנשק שלו וימנע מעצמו את הדילמות הקשות של שימוש בנשק בשעת ארוע!

אפרופו חקירות ולקיחת נשקים לאזרחים שהשתמשו בנשק שלהם בארועים ושאר ירקות חרטה בפיתה!
הרגשת סכנת חיים תירה! אם ירית תדע להסביר למה,פשוט מאוד,אני לא רואה כאן שום סיבה לפחד...
אם שואלים אותי אז דעתי היא:
"When you have to shoot...Shoot! Don't talk"
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי TsurTriger » 06 ינואר 2016, 21:02

שיקו, לא רק שאני לא מסכים עם הגישה שלך. כמות סימני הקריאה בתגובה, לא מוסיפה להרגשת נינוחות עם הגישה שאתה מציג כאן.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 06 ינואר 2016, 21:15

אני מניח שהשאלה שלך למה לשאת אקדח לא מופנית אלי באופן אישי,
אני לא חושב ששמת לב, אבל גם בדברים שלי לא הייתה שום המלצה אישית מה לעשות או לא במצב אמת. רק הארתי את עניין עמידתו של החוק מאחורי אזרחים נושאי נשק , כדי שלא יהיו הפתעות מה שנקרא. באמת שחיפשתי ולא מצאתי בדבריי שום הבעת עמדה.

לגבי מוציאי רשיון בכללי, כל אחד וסיבותיו הוא, סיבותיך האישיות לא טובות יותר מסיבותיו של האספן או הספורטאי ואני לא מציע לאף אחד להזדכות על האקדח ולגרוס את הרשיון.
כנ"ל לגבי אימוני ירי - בלי שום קשר לכך שאני נמצא לפחות פעם בשבוע במטווח, אני מתנגד לכל יוזמה לכפות על מחזיקי אקדח ברשיון אזרחי להתאמן יותר מהנדרש כיום. מי שרוצה לאחסן את האקדח בכספת ולא להוציאו משם 3 שנים - זה רכושו וזו זכותו.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי bnsagi » 06 ינואר 2016, 22:01

TsurTriger כתב:שיקו, לא רק שאני לא מסכים עם הגישה שלך. כמות סימני הקריאה בתגובה, לא מוסיפה להרגשת נינוחות עם הגישה שאתה מציג כאן.

צור
את העמדה ההזויה שלך אנחנו כבר מכירים
אני עדיין לא בטוח שאתה לא שתול של ארגון "האקדח על שולחן המטבח".
Glock 26 GEN4
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי TsurTriger » 06 ינואר 2016, 22:12

קונספירציות זה במודה לאחרונה במדינת ישראל.

עמדה הזויה? הזויה אולי למי ששכח שהוא כבר לא במסגרת צבאית והחוקים קצת שונים באזרחות. :lol:
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Shiko » 06 ינואר 2016, 22:15

ניר ל כתב:אני מניח שהשאלה שלך למה לשאת אקדח לא מופנית אלי באופן אישי,
אני לא חושב ששמת לב, אבל גם בדברים שלי לא הייתה שום המלצה אישית מה לעשות או לא במצב אמת. רק הארתי את עניין עמידתו של החוק מאחורי אזרחים נושאי נשק , כדי שלא יהיו הפתעות מה שנקרא. באמת שחיפשתי ולא מצאתי בדבריי שום הבעת עמדה.

לגבי מוציאי רשיון בכללי, כל אחד וסיבותיו הוא, סיבותיך האישיות לא טובות יותר מסיבותיו של האספן או הספורטאי ואני לא מציע לאף אחד להזדכות על האקדח ולגרוס את הרשיון.
כנ"ל לגבי אימוני ירי - בלי שום קשר לכך שאני נמצא לפחות פעם בשבוע במטווח, אני מתנגד לכל יוזמה לכפות על מחזיקי אקדח ברשיון אזרחי להתאמן יותר מהנדרש כיום. מי שרוצה לאחסן את האקדח בכספת ולא להוציאו משם 3 שנים - זה רכושו וזו זכותו.

כשאמרתי להזדכות על הנשק ולגרוס את הרשיון ממש לא התכוונתי לאספנים,יורים תחרותיים וכ׳ו
כוונתי הייתה לכל מי שנושא אקדח אבל אומר לעצמו עמוק בלב שהוא לא ישתמש בו בשעת דרישה,או כאלה שבאמת חוששים מדבריך.
וכן הבעת עמדה בזה שאתה אומר
״מי שישלוף נשק,שיעשה את זה מתוך ידיעה שהוא עלול לבלות בכלא,כל דבר מתחת לזה הוא בונוס״
חוץ מזריעת פחד באנשים שהם טיפה חסרי ביטחון אני לא רואה שום דבר נכון במשפט שלך,כן היית צריך להגיד
בדיוק את מה שאמרתי,שלפת?ירית? תדע לעמוד בביטחון ולהסביר למה!
לא צריך לפחד מאף אחד כל עוד אתה יודע מה אתה עושה,יש לך ספק? תשאיר אותו בכספת...

צור אם תגובתי לא נינוחה לך אתה מוזמן לדלג לפוסט אחר,ניקיון נשק,איכסון נשק או פורום של ״שוברים שתיקה״ או משו בסגנון %%$0066
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי TsurTriger » 06 ינואר 2016, 22:20

שוברים שתיקה? :lol:
כמה שאתה מצחיק.
אני דווקא בצד השני, האמת שלי. ובמקרה יש לי קשר אישי לחבר'ה שפועלים באמת שלי. אבל שוב , למה לא - קונספירציות זה הכי אחי לאחרונה במדינת ישראל. %3
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Shiko » 06 ינואר 2016, 22:28

הנקודה שלי פשוטה,סכנת חיים היא סכנת חיים,במשטרה,בצבא,בשבכ,במוסד,באבטחת בית ספר או באבטחת סופר פארם.
לא משנה איפה אתה נמצא,אין ממה לפחד.
שלפת? ירית? הרגת/פצעת תדע לעמוד בביטחון ולהסביר למה..
יש לך חוסר ביטחון? אתה חושש?
אל תעמיד את עצמיך במצבים שלא תדע איך לצאת מהם או איך להגיב בהם.
פשוט מאוד,לא המצאתי את הגלגל.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי TsurTriger » 06 ינואר 2016, 22:36

על זה אני לא חולק עליך.

מי יתן, ואף אחד מאיתנו לא יצטרך לא להשתמש באקדח שלו בזמן אמת ולא לעמוד בבית המשפט ולהצדיק את השימוש בו בפרט. שהכדורים היחידים שיצאו לנו מהקנה יהיו באימונים (במטווחים).
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי bnsagi » 06 ינואר 2016, 23:21

Shiko כתב:הנקודה שלי פשוטה,סכנת חיים היא סכנת חיים,במשטרה,בצבא,בשבכ,במוסד,באבטחת בית ספר או באבטחת סופר פארם.
לא משנה איפה אתה נמצא,אין ממה לפחד.
שלפת? ירית? הרגת/פצעת תדע לעמוד בביטחון ולהסביר למה..
יש לך חוסר ביטחון? אתה חושש?
אל תעמיד את עצמיך במצבים שלא תדע איך לצאת מהם או איך להגיב בהם.
פשוט מאוד,לא המצאתי את הגלגל.

+10
Glock 26 GEN4
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד