משחקים בנשק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי baraks78 » 25 אפריל 2003, 10:50

דימיטרי, אני מרגיש צורך עז להזכיר לך את המשפט הנדוש אבל נכון:
נשק לא הורג לבד, מי שמחזיק אותו הוא זה שהורג.
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי dimitrip » 25 אפריל 2003, 13:49

âî ôèéù ìà îîñîø ìáã, éù îé ùàçæ áå... :D
Hindy rusy pchay pchay!!!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אילן ב » 26 אפריל 2003, 09:42

דימיטריפ
עלית על הנקודה. חינוך!!!!!!!

בטירונות הייתי נודניק ומזלי שהצטיינתי בתחומים נוספים - חבריי טענו שבנושא הבטיחות מקדם ההיסטריה שלי גבוה. כאשר באימון גדוד נפגע אצלנו מישהו ממשחק בנשק הפכתי לצודק לא רק בתחום קליעה ונשק (הכרה שעלתה לי בטרטורי מפקדים) אלא גם ובעיקר בנושא בטיחות.
התוצאות = בחור שוחרר מצה"ל כנכה עם רגל דפוקה. אחר הלך לכלא, וסבב היציאות נדפק.

אפשר לשנות סעו לשוויץ ותאמינו!
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי יובל » 27 אפריל 2003, 12:52

איש גדול - למרות שלא חוויתי את הסיפור שלך,בכל זאת הצלחת להרתיח אותי רק מקריאה בו.לדעתי,היית צריך להגיש נגדו תלונה במשטרה על שימוש בלתי חוקי בנשק וסיכון חיי אדם (שני סעיפים!).סביר להניח שהחיוך היה נמחק מפרצופו לכמה חודשים.שים לב-אם הארוע עדיין טרי,ויש לך את פרטיו של האדם ההוא,זה לא מאוחר להרחיק אותו מהחברה לכמה חודשים,בסיועה האדיב של מערכת המשפט הישראלית.אישית-אני בהחלט מפציר בך לעשות זאת.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי hk765 » 28 אפריל 2003, 09:56

לפני כמה שנים (הרבה) נצטוו חיילי הפלוגה לפרוק מחסניות לצורך איזה מיסדר.
חיילי החוליה הטכנית (שכנראה לא היתה בהם טיפת חיילות, רק גריז) הכניסו מחסניות ופרקו ע"י דריכות.
אחד גם לחץ על ההדק וחברו שישב מולו התפזר.
:(
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי seanisr » 28 אפריל 2003, 21:14

סתם פלאש באק ללא נפגעים....

94 באליש לקראת ביצוע מטווח לילה M-16 בעמדות ירי

" נשק דרוך ונצור" ניתנה ההוראה

"נשק דרוך ונקור" הבין אחד הנצנצים....
החיים אינם נמדדים בכמות הנשימות שלקחת אלא בכמות הרגעים שבהם נעתקה נשמתך
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ארז SW99 » 28 אפריל 2003, 21:33

חברה, בתור אחד שנמצא במערכת ומאתמול גם קצין הבטיחות של המסגרת.
כמה עובדות נוספות:
1. בשנה האחרונה ובמיוחד לאור הפקודה המחייבת כל קצין לשאת נשק ישנה עלייה תלולה (מדובר בעשרות אחוזים אם לא מאות) של פליטות כדורים, ומשחקים בנשק, מה שהביא למכתב אישי של אלוף מז"י לכלל היחידות המסביר את חשיבות הנושא.
2. המערכת לוקחת את הנושא מאד מאד ברצינות, למיטב הכרותי אין טיוח ולהפך הדגש כעת הוא על הקפדה, קלה ככבדה ולסימוכין בקורס הקצינים האחרון הורחק צוער שפלט כדור במהלך אימון (מה שלא קרה עד היום).
בנוסף יש לציין כי הועברה הנחייה ברורה כי מי שביחידתו יתגלו משחקים בנשק, מפקד היחידה ישא באחריות...
אומנם לא יוסי פלד אבל לאט לאט עוד נזכר איך צריך לעבוד. :wink:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי יעקב » 28 אפריל 2003, 22:43

אין ספק שחובה להלחם בגורמי תאונות בכלל ותאונות נשק בפרט. אין ספק שניסוח כללי בטיחות וחינוך הם מהכלים החשובים במלחמה בגורמי התאונות . אלא מה ? כדי להלחם ביעילות בתאונות יש ללמוד את התאונות , את גורמיהן , להפיק לקחים ולישם אותם גם אם לצורך הישום צריך ביצים גדולות מפלדה .

להבדיל , כמו אותה קסדה שנהגים צבאים מחוייבים לחבוש לראשם כנגד פגיעה בתאונות, קסדה שבמשקלה וחומה הגדילה את מספר התאונות בצורה נכרת .

באשר לנשק בצבא , טוב בתוך עמי אני חיי (או יותר מדויק חייתי) , בידי חלק מהאנשים הוראות הבטיחות המנופחות נתפסות כמשהוא היסטרי , משהוא שלא מחובר למציאות ,משהוא שמעליב את האינטליגנציה הטבעית של החייל , משהוא שנועד לתת כיסוי תחת לגדולים במקרה של תאונה . לעיתים קרובות רק תאונה משנה דיעה זו וגם זה לא בטוח.

מה לעשות ? מה עושים שאתם נוהגים בהילוך ראשון בפול גז ופול טורים ואתם רוצים להגביר מהירות ? לוחצים יותר חזק על דוושת הגז ? לא ! מעברים להילוך שני . נכון להיום אנחנו מנסים לתת יותר מאותה תרופה שלא כל כך עוזרת .

כן , ענישה על משחקים זה צעד טוב .אבל גם צריך לבדוק מחדש חלק מההוראות ולדלל את ההוראות הבעיתיות ויש כאלה . בעבר דברנו עליהם . הנקירה בסוף הפריקה דוגמה טובה וחזקה להוראה בעיתית מסוג זה .

יעקב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Colonel » 28 אפריל 2003, 23:37

:shock:
מה הקשר בין מחט לתח_ ?
ביטול הנקירה בסוף פריקה יגרום לאנשים לא לשחק בנשק ?
יגרום להם ללכת עם אצבע מחוץ לשמורת ההדק ?
יגרום להם להקשיב להוראות המטווח ?
יביא שלום לעולם ?

אין ולו קשר הקלוש ביותר שבקלושים.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 29 אפריל 2003, 04:10

סוף בדיקה - לעולם תסתיים בנקירה לעבר חומת מפגע!

האלטרנטיבה היא שוטטות עם כדור בקנה = אסון!

א
קצין בטיחות יקר.
גש ליחידה לעשות בקורת.
תעמיד אנשים מול חומת מפגע תעבור אחד אחד כל מי שיפרוק בסדר לא נכון יחוייב באימון מחדש!!!
כל מי שהנשק שלו לא יהיה מאופס יתיחסו אליו כאל מי שנכשל במבצע מלביש.
עכב דרגות, תרשום הערות קנסות ביטול יציאות ועוד.

אתה יודע על מה עיכבו לי דרגה?
במשחק של מכבי ת"א (שנת 77) ישב סמל ושיחק בהדק במועדון, קראתי לו החוצה והסברתי לו. אחרי יומיים באותו מועדון שוב תפסתי אותו משחק בהדק ושלחתי אותו לכלא למכסימום שהותר לי.
התודה שקיבלתי קבילה מאמא שלו והפרקליטות שהתלבשה עלי איך לקחתי בחור עם גליון נקי והטסתי לכלא בלי לתת לו קודם על תנאי?

אתה הבנת איפה הבעיה ?

היא מתחילה בסדר עדיפויות!
אם יש מקרים (שפורסמו בתקשורת!!!) שבא חייל לשמירה יורה מס' כדורים לעבר חומת מפגע - תקינות נשק יענו - ובזה מתאפשר להעלותו לשמירה ולתת לו נשק, אז צריך כל יום מנין של תודה על כך שאין לנו יותר נפגעים.

המפקדות ותומכי הלחימה הם הבעיה העיקרית וכל עוד לא תהיה הנחיית מפקדים מחמירה בנושא כל דפי ההסבר יכולים לחסוך הרבה ניר טואלט לצבא המקוצץ שלנו.

אל תסביר לחיילים - תרגל אותם אמן אותם ונכון!!!!

הערה : אם יחדשו את מועדוני הקליעה של הגדנ"ע בהיקפי שנות ה70 תקבל עתודת מדריכים מפוארת. וכל מי שלא יהיה קרבי יתרום לנושא בעורף!!!
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי trail_g19c » 29 אפריל 2003, 07:37

אילן, למען הסר ספק אני בעד מועדוני הקליעה, בעד גדנ"ע, בעד הפעלת נוער = תלמידים במהלך שנת הלימודים לעבודות בניין ארצנו (קטיף, חקלאות...).

נושא החינוך חשוב מאין כמוהו ובא בתור פרק א' של הלכות הנשק וכל דבר שהוא בעצם. החינוך פשט את הרגל (תרתי משמע) ולא רק בנשק.

נושא נוסף הקשור גם לפשיטת רגל, הוא תקציב. ללא חשיפה מיותרת כל אחד יספור את מה שהוא ואחרים ירו במטווחים שונים ויבין לבד. ירי חומת מפגע כפי שקראת לזה מביא בדיוק לזה - ירי ע(מ) נ(פגע)ים מיותרים.

אפשר גם ללא עלות, אפשר גם שחיילים בסדיר יעברו בבתי הספר ויעשו מפגשים עיוניים לתלמידים, מעין מבוא להכרת הנשק, שלפחות יבינו מה יכול לקרות (איזה סרט זוועה מיום א' בטירונות יעזור). אפשר במסגרת תנועות הנוער, אפשר הרבה. אבל רבים מעדיפים לקבור את הראש בחול, שלהם ושל הנפגעים, ולקוות שאצלם זה לא יקרה, לפחות לא בתקופת כהונתם או פיקודם.

מה יותר פשוט מלתת לקבוצת חיילים לשחק ברובי צבע בחדר סגור, כשכמה מהנשקים טעונים (וכל החברה ממוגנים) ולהדגים הלכה למעשה מה קורה כשמשחקים בהדק..
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יעקב » 29 אפריל 2003, 07:58

מה שייך מחט לתחת ?

הואיל - וחלק מתאונות הנשק והאסונות מתרחשות בעת הנקירה שבסוף הפריקה.

הואיל - ויש במקביל הוראת בטיחות אשר דורשת לבדוק שאין כדור בקנה על ידי חושי הראיה והמישוש בדיקה שאינה גורמת לתאונות.

הואיל - והדגש על הצורך בנקירה (הקלה לביצוע) גורם לזלזול ולהתעלמות מהבדיקה הויזואלית (הקשה לביצוע).

לאור כל אלא ההגיון הפשוט והבסיסי דורש לבדוק מחדש את תועלתה של הנקירה מול נזקה (במילים עדינות). ההליכה נגד הזרם דורשת כמובן ביצים מפלדה.

יעקב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי trail_g19c » 29 אפריל 2003, 08:27

יעקב?

נקירה? האם כוונתך לנקירה בסיום בדיקה של M16? של גליל? של אקדח (ואיזה אקדח? כולם?).

1. באקדח, לדוגמא בכל SA או ב SAFE ACTION, יש צורך בנקירה אחרי הרכבה / בדיקה שהרי אחרת הנשק ישאר עם פטיש דרוך ומשוך לאחור... וכמובן ההדק במצב קדימה.
ב DA עם השמטת פטיש אין צורך.

2. בגליל אי נקירה תביא לדריכה קלה יותר מה שיכול לגרום לדריכה בטעות.

3. ב M16 אין משמעות שהרי הנשק מיועד להיות כך ולהנצר כך.

ועכשיו לסוכריה - הטמעה של שיטות עבודה ונהלי בטיחות.
בדיקת נשק צריכה להיות בתת מודע, אינסטינקט בסיסי ולא שקשוקה (מלשון שקשוק).
ממש כמו שלאחר קורס ירי מעשי לא צריכה להיות בעייה לכל אחד לאחוז בנשק דרוך ולהחזירו בבטיחות לנרתיק, אבל לא היית מצפה ממקבל רשיון לעשות זאת...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יעקב » 29 אפריל 2003, 09:44

trail_g19c

לא פסלתי נקירה בצורה גורפת . אין בעיה מבתחינתי לנקור כחלק מתהליך השמטת פטיש או מכל סיבה טכנית אחרת . אבל , אני מעמיד בסימן שאלה את הנקירה כאמצעי בטיחות כחלק מפריקת הנשק .

לדוגמה בגלוק שלך , הוצא מחסנית ...הרחק אצבע משמורת ההדק !!! ... שקשק פעמים ... וודא שאין כדור בבית הבליעה (ראיה + מישוש) אם יש כדור תמשיך לשקשק או תעשה מה שצריך אבל בכל מקרה אצבע מחוץ לשמורת ההדק (לא לנקור) !!!

עכשיו , רק אחרי שסיימת את תהליך הבדיקה (אחרי שוודאת בבטחון !!! שאין כדור בקנה) ואחרי שלקחת נשימה ארוכה או ספרת בלב עד 10 , רק עכשיו אתה רשאי לבצע את תהליך הנקירה - השמטת פטיש . הפנה את הקנה למקום בטוח ונקור .

יעקב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Colonel » 29 אפריל 2003, 09:47

יעקב כתב :
עכשיו , רק אחרי שסיימת את תהליך הבדיקה (אחרי שוודאת בבטחון !!! שאין כדור בקנה) ואחרי שלקחת נשימה ארוכה או ספרת בלב עד 10 , רק עכשיו אתה רשאי לבצע את תהליך הנקירה - השמטת פטיש . הפנה את הקנה למקום בטוח ונקור .

אני מבין שאם אני לא אספור עד 10 אז יתכן קנה כדור בקנה
ואם אני סופר עד 10 אני למעשה נותן לו זמן לצאת ?!

אני לא רוצה להיות בוטה מדי אבל במקרה הטוב אלו ... שטויות.
אם אתה פורק נכון ובודק נכון אז אין בעיה ואם אתה פורק בכאילו
גם ספירה עד 100 ונשימות עמוקות מאד לא יעזרו ...
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד