חימוש צבאי באקדח אזרחי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
חימוש צבאי באקדח אזרחי
שלום לחברי הפורם.
רציתי לדעת האם יש איזשהו איסור על חימוש צבאי בנשק אזרחי?
האם אני יכול לחמש את האקדח הפרטי שלי בכדורי 9 מ"מ של הצבא/משטרה ?
תודה.
רציתי לדעת האם יש איזשהו איסור על חימוש צבאי בנשק אזרחי?
האם אני יכול לחמש את האקדח הפרטי שלי בכדורי 9 מ"מ של הצבא/משטרה ?
תודה.
- סליקאי ארד

Re: חימוש צבאי באקדח אזרחי
מה זאת אומרת?
תחמושת מהסוג שהצבא/משטרה משתמשים בה? מותר.
תחמושת שהיא רכוש הצבא/משטרה? אסור בתכלית האיסור
תחמושת מהסוג שהצבא/משטרה משתמשים בה? מותר.
תחמושת שהיא רכוש הצבא/משטרה? אסור בתכלית האיסור
- סליקאי זהב

אם אתה שוטר ויורה כדורים משטרתיים במטווח אזרחי? מה החוק במקרה זה?
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
אם אתה יורה תחמושת משטרתית במסגרת משטרתית זה לא משנה אם זה באקדח פרטי או מטווח פרטי, הכל בסדר.
אם אתה יורה תחמושת משטרתית במסגרת שאינה משטרתית, זה לא בסדר.
כי לא אני ולא שאר המדינה צריכים לממן לך תחמושת על חשבוננו.
זו גניבה לכל דבר.
זו גניבה לכל דבר.
- סליקאי זהב

jluzer1 כתב:אם אתה שוטר ויורה כדורים משטרתיים במטווח אזרחי? מה החוק במקרה זה?
אין לי מושג אם שוטר יכול להתאמן בנשק משטרתי במטווח אזרחי.
בארה"ב זה די מקובל, פה בארץ נראה לי שזה לא.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

Everest כתב:אם אתה יורה תחמושת משטרתית במסגרת משטרתית זה לא משנה אם זה באקדח פרטי או מטווח פרטי, הכל בסדר.
זו גניבה לכל דבר.
ואמרו אמן!
GLOCK 19
GLOCK 17
הבא בתור: GLOCK 34 ;-)
GLOCK 17
איך השתנו הזמנים.
פעם התגובה הראשונה היתה: לאאא אל תעיז להכניס כדור של עוזי באקדח.
בכל אופן, כפי שכבר אמרו, תחמושת של כוחות הביטחון לא צריכה ולא אמורה להיירות (יש כזה פועל?) במטווח אזרחי.
יש גם מטווחים שלא יתנו לך, באחד מחידושי הרישיון הבחור מאחורי הדלפק אמר למישהו מהקבוצה: "חביבי, את זה אתה לא יכול לירות כאן. זו לא תחמושת אזרחית רגילה." ההוא ניסה להתווכח אבל נאלץ כמו גדול לשלם על קופסת 50 כדור.
לגבי ארה"ב, לא ממש הבנתי את הקשר. בארה"ב גם ניתן לקנות במדינות מסוימות AR15, ולירות בשטח הפתוח שמאחורי הבית בחביות, פחיות ועוד מיני מטרות אקזוטיות. מן הסתם באלפי המטווחים שיש שם, לאף אחד לא אכפת באיזה נשק או תחמושת אתה יורה. ארה"ב כבודה במקומה מונח.
פעם התגובה הראשונה היתה: לאאא אל תעיז להכניס כדור של עוזי באקדח.
בכל אופן, כפי שכבר אמרו, תחמושת של כוחות הביטחון לא צריכה ולא אמורה להיירות (יש כזה פועל?) במטווח אזרחי.
יש גם מטווחים שלא יתנו לך, באחד מחידושי הרישיון הבחור מאחורי הדלפק אמר למישהו מהקבוצה: "חביבי, את זה אתה לא יכול לירות כאן. זו לא תחמושת אזרחית רגילה." ההוא ניסה להתווכח אבל נאלץ כמו גדול לשלם על קופסת 50 כדור.
לגבי ארה"ב, לא ממש הבנתי את הקשר. בארה"ב גם ניתן לקנות במדינות מסוימות AR15, ולירות בשטח הפתוח שמאחורי הבית בחביות, פחיות ועוד מיני מטרות אקזוטיות. מן הסתם באלפי המטווחים שיש שם, לאף אחד לא אכפת באיזה נשק או תחמושת אתה יורה. ארה"ב כבודה במקומה מונח.
- סליקאי כסף

rubimor כתב:לגבי ארה"ב, לא ממש הבנתי את הקשר.
בארה"ב המשטרה מאפשרת ומסבסדת לשוטרים לקנות אקדח שירות פרטי.
כמו כן מעודדת שוטרים להתאמן ולטווח בזמנם החופשי במטווחים פרטיים.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

משלמי המיסים צריכים להיות שמחים שיש שוטרים שהולכים להתאמן גם מחוץ לשעות העבודה. זה מקנה להם יכולות התמודדות טובות פי מיליון ממה שיקבלו בהדרכה במסגרת העבודה.
אז תשמחו שיש שוטרים שמתאמנים (גם אם זה ירי ספורטיבי) ואל תפתחו עליהם עניים.
ודרך אגב, בארה״ב,
גלוק לכוחות ביטחון עולה פחות מעלות של סוחר נשק, תחמושת לאימונים על חשבון הברון, מאמנים וקורסים גם. מה שמתקבל זה, אחלה שוטרים.
אז גניבה זה בטוח לא. אולי טובה.
כספי המיסים ימשיכו לזרום למעיינות השחיתות עם או בלי שוטרים ש״גונבים״ תחמושת.
אז תשמחו שיש שוטרים שמתאמנים (גם אם זה ירי ספורטיבי) ואל תפתחו עליהם עניים.
ודרך אגב, בארה״ב,
גלוק לכוחות ביטחון עולה פחות מעלות של סוחר נשק, תחמושת לאימונים על חשבון הברון, מאמנים וקורסים גם. מה שמתקבל זה, אחלה שוטרים.
אז גניבה זה בטוח לא. אולי טובה.
כספי המיסים ימשיכו לזרום למעיינות השחיתות עם או בלי שוטרים ש״גונבים״ תחמושת.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

כל עוד זה איש ביטחון (שב"כ, משטרה, צה"ל וכיוצ'), מבחינתי שיתאמן גם לא מסגרת התפקיד שלו על חשבון המדינה (בתנאי והוא זה שמתאמן ולא הבן, האח, הדוד או הסבתא).
המיומנות שלהם, זה הבטחון שלנו מבחינתי.
המיומנות שלהם, זה הבטחון שלנו מבחינתי.
- סליקאי זהב

glock34 כתב:משלמי המיסים צריכים להיות שמחים שיש שוטרים שהולכים להתאמן גם מחוץ לשעות העבודה. .
עפ״י ההיגיון הזה אנחנו צריכים גם לממן דלק לנהגי מוניות ואוטובוסים כדי שיתאמנו בשעות הפנאי שלהם ויהיו נהגים טובים יותר.
גם אני, ממש כמוך, בעד שיפור מיומנות השימוש בנשק בידי שומרי החוק והביטחון למינהם, אבל ביחיאת, בואו נעשה את זה כמו במדינה מתוקנת. בואו נדרוש יותר תחמושת לאימונים. בואו נממן להם (במודע ובגלוי!) שעות אימון נוספות. אבל בשום פנים ואופן לא נאפשר לשומרי החוק והביטחון שלנו לעשות לעצמם דין ולנדב את כספי הציבור למטרה זו או אחרת חשובה ככל שתהיה.
את זה נשאיר למשטרים אפלים כמוהם יש בסביבתנו לא מעט.
GLOCK 19
GLOCK 17
GLOCK 17
מה הבנאדם שאל , מה התשובה שקיבל .....אללאאאא יוסטור.
אני שמח על כל מי שמתאמן ע"פ החוק.
1. במטווח .
2. על חשבונו או חשבון העבודה שלו לפי נהלי עבודה תקינים.
בטח יש עוד כל מיני תת סעיפים שלא חשבתי עליהם , ניתן לכם להמשיך כיד הדמיון הטובה .
הארה בכללי לכל החדשים שמתחילים וחווים חבלי לידה בתחום:
1. ברוב המטווחים כשתבקש לטווח בירי "חופשי" , זה גם מה שתקבל . תעמוד מול מטרה ותירה את 50 הכדור שלך ותלך הביתה כאשר מדריך הירי צפה בך מהצד ובדק שאתה לא מסוכן לעצמך ולו.
אבל ....
2. אם "תפתח את הפה" ותבקש מהמדריך להדריך אותך ולאתגר אותך (פלינצים , מעצורים וכו) רוב המדריכים יקפצו משימחה מ2 סיבות עיקריות : 1. במקום שהוא ישתעמם חצי שעה\שעה עכשיו יש לו ענין. 2. סוף כל סוף הגיע אחד שבא ללמוד ולא ללמד.
בהצלחה.
אני שמח על כל מי שמתאמן ע"פ החוק.
1. במטווח .
2. על חשבונו או חשבון העבודה שלו לפי נהלי עבודה תקינים.
בטח יש עוד כל מיני תת סעיפים שלא חשבתי עליהם , ניתן לכם להמשיך כיד הדמיון הטובה .
הארה בכללי לכל החדשים שמתחילים וחווים חבלי לידה בתחום:
1. ברוב המטווחים כשתבקש לטווח בירי "חופשי" , זה גם מה שתקבל . תעמוד מול מטרה ותירה את 50 הכדור שלך ותלך הביתה כאשר מדריך הירי צפה בך מהצד ובדק שאתה לא מסוכן לעצמך ולו.
אבל ....
2. אם "תפתח את הפה" ותבקש מהמדריך להדריך אותך ולאתגר אותך (פלינצים , מעצורים וכו) רוב המדריכים יקפצו משימחה מ2 סיבות עיקריות : 1. במקום שהוא ישתעמם חצי שעה\שעה עכשיו יש לו ענין. 2. סוף כל סוף הגיע אחד שבא ללמוד ולא ללמד.
בהצלחה.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
glock34 כתב:ודרך אגב, בארה״ב,
ארה"ב זו מדינה גדולה ולא אחידה. ובמקומות מסויימים מה שעושה את השוטרים ל"אחלה שוטרים" זה דברים הרבה מעבר לשימוש בנשק. הרבה דגשים (במשטרות מסוימות בערים מסוימות) שבארץ לא נותנים, שהופך אותם לשוטרים יעלים גם ללא נשק! מה גם שיש מספיק שוטרים שם שהם הכל חוץ מאחלה שוטרים.
לגופו של עניין, יש במרבית המשטרות הגדולות בארה"ב שני סוגי נשקים. מה שנקרא Issued ומה שנקרא Approved. זה שלכוחות הביטחון נשק עולה פחות מלסוחר אזרחי זה הגיוני, אבל כדאי לדעת שישנן משטרות בארה"ב שבכלל לא מנפקות נשקים. השוטרים חייבים לרכוש מכיסם את הנשק, שהדגם חייב להיות מן הסתם Approved, וקראתי בעבר על שוטרים שהתלוננו שהסוחרים המקומיים מוכרים להם את הנשק במחיר אזרחי ולמרות שהם מציגים תעודת שוטר ולמרות שהמשטרה ביקשה את שיתוף הפעולה של הסוחרים. ישנם גם משטרות (וושינגטון מבלי ללכת רחוק יותר) שעוקבות אחר ההנפקה והשימוש בתחמושת, ואתה ממש לא יכול לירות כל מה שאתה רוצה. אז לא הכל נוצץ. מצד שני, ישנם מקומות בהם אתה הולך ולוקח מהתחנה חופן כדורים כל פעם ויורה בחצר האחורית בביתך, ובכמויות, גם בנשק משטרתי וגם בנשק שאינו משטרתי - לרובם יש מספר נשקים ואין לך כדור בדולח לדעת עם מה הם ירו, וכמו שאמרת על חשבון הברון, רק שאם היה ברון זה היה טוב - זה על חשבון משלם המיסים, ועושים זאת כי זה התחביב שלהם ולשם כיף בעת שאדם רגיל צריך לרכוש תחמושת, אז לא - זה לא בסדר.
אישית אני נגד ששוטר בארץ יוכל ללא פיקוח לירות תחמושת שלא הוא רכש סתם כך, אין לי שום בעיה ששוטרים יתאמנו גם מחוץ לעבודה אם האימונים לא מספקים (והבנתי שלא), מצדי שיילכו להתאמן כל יום ויירו כמה שהם צריכים ואם הם גם אוהבים את זה אז בכלל טוב, אבל: שיחתמו על התחמושת שהם לוקחים, שיתאפשר להם לירות אותה רק מאקדח השרות שלהם, ושכולנו נדע שלשם זה הולך וכך זה גם יהפוך חלק מהתקציב, כי לכולנו הזכות להיות מעורבים במה שאנחנו משלמים. נקודה. וכל עוד זה לא כך אתם יכולים להתפלסף עד מחר, זה לא בסדר ואם יש מטווחים שמאשרים זאת אז הם עושים לדעתי רע לשלטון החוק.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
MIGUEL DE CERVANTES
מעניין אם בין המתרעמים יש בעלי רכב ליסינג ממקום העבודה.
- סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד