האם אפשר להוציא רישיון נשק באמצע הצבא

פורום העוסק בפרצודורות ומנהלות בנושא רישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים, ישובים זכאים, החלפת תורים, תהיות ושאלות לגבי רישוי בכלל.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: האם אפשר להוציא רישיון נשק באמצע הצבא

על ידי carver » 13 ינואר 2016, 19:24

השאלה היא: האם מותר לחייל להביא נשק אישי לשירות?
תתקשר לבן של הדודה מצד אבא שגרה בחול, והוא עורך דין שיכל לבדוק את העניין.
כי אם תגיש כבילה ונציב כבילות לא יכל להגן עליך, זו תהיה בעיה, כי אז באמת תאלץ להשאיר את הנשק.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Snir Z. » 13 ינואר 2016, 19:27

חייל יכול באישור של מ. היחידה (אם אני לא טועה)... היה לי חייל כזה בבסיס, אז זה שזה אפשרי זה בטוח.. השאלה מי באמת יכול לאשר לך את זה..
כִּי לֹא בְקַשְׁתִּי אֶבְטָח, וְחַרְבִּי לֹא תוֹשִׁיעֵנִי. (תהילים, מד, ז)
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 13 ינואר 2016, 19:29

אני חושב שבכל בסיס מג"ב יש אפשרות "הפקדה" בנשקיה.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Snir Z. » 13 ינואר 2016, 19:33

השאלה אם יסכימו שהאקדח האישי שלך "יתפוס מקום" אצלם בנשקיה... לא שזה איזה RPG אבל בכל זאת חח
כִּי לֹא בְקַשְׁתִּי אֶבְטָח, וְחַרְבִּי לֹא תוֹשִׁיעֵנִי. (תהילים, מד, ז)
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי amitai124 » 13 ינואר 2016, 19:38

אם זה באישור מפקד ה"יחידה" זה טוב כי אנחנו בקשר טוב
אם זה הפקדה בנשקיה זה גם טוב כי יש מספיק מקום בו נגיד ככה.
יש אצלנו אנשי קבע עם אקדח פרטי השאלה איך זה אצל סדירניק.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Everest » 13 ינואר 2016, 19:55

לא משנה שזה מג"ב.
זה שהחוק אומר שאתה צריך לדווח תוך 48 שעות מרגע הגניבה זה יופי.
אבל אף אחד לא יעשה לך כלום גם אם תיהיה בחו"ל חודש שלם ובזמן הזה יגנבו לך את הנשק ותדווח כשתחזור, כי אף אחד לא מצפה שתדע בזמן אמת שגנבו לך את הנשק(כי אם היית יודע בזמן אמת, כנראה שלא היו גונבים).
מה גם שהחוק אומר שאתה צריך לדווח על כך לפקיד רישוי תוך 72 שעות, ואני לא רואה את זה מתיישב עם העובדה שאי אפשר לראות פקידי רישוי ללא תור, ואפילו טלפונית אי אפשר לדבר איתם מבלי להשאיר פניה שיחזרו אליך תוך מינימום שבוע, אז אתה יכול להיות רגוע בנושא הזה.
מג"ב או צה"ל זה לא משנה, אלו 2 מסגרות "עם מדים", וצורת החשיבה והמנטליות הן של "אירגונים עם מדים", שזה בגדול "כסת"ח כסת"ח כסת"ח זרוק את האחריות למישהו אחר כולם אשמים אני אף פעם לא"
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי E.T » 13 ינואר 2016, 21:43

הדיון כאן שלח אותי לנער קצת אבק מפקודות ונהלים, אז לאחר עיון קצר בפקודות האחרונות, בואו נעשה קצת סדר בדברים:

- לחייל מותר להוציא רשיון לנשיאת נשק פרטי, אין פקודה או הוראה האוסרת זאת.

- לחייל מותר לשאת את נשקו הפרטי במסגרת צבאית רק באישור אל"מ. ובציטוט מדוייק (כל הציטוטים לקוחים מכרך א' הו"ב פרק 3):

"על מפקד היחידה לאשר שמית פרטנית את כלל נושאי אקדח פרטי במהלך תפקידם הצבאי ביחידתו- כולל ביצוע מעקב ורישום"

בטבלה באותו סעיף מוגדר מי הסמכות המאשרת את נשיאת האקדח, ו"נשיאת אקדח פרטי במהלך תפקיד צבאי" תאושר על פי הטבלה רק ע"י "אל"מ ומעלה אשר מהווה סמכות פיקודית על המבקש"

בהמשך הפרק ישנם גם תנאים לגביי מטווח באקדח פרטי וכו', אגב, אותם כללים חלים גם על אנשי מילואים.

בקיצור: אין בעיה להוציא רשיון בתור חייל אם אתה עומד בדרישות המשרד לביטחון פנים, על מנת לשאת את האקדח בתפקיד, יש צורך באישור אל"מ.
CZ P07
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי amitai124 » 13 ינואר 2016, 21:51

E.T כתב:הדיון כאן שלח אותי לנער קצת אבק מפקודות ונהלים, אז לאחר עיון קצר בפקודות האחרונות, בואו נעשה קצת סדר בדברים:

- לחייל מותר להוציא רשיון לנשיאת נשק פרטי, אין פקודה או הוראה האוסרת זאת.

- לחייל מותר לשאת את נשקו הפרטי במסגרת צבאית רק באישור אל"מ. ובציטוט מדוייק (כל הציטוטים לקוחים מכרך א' הו"ב פרק 3):

"על מפקד היחידה לאשר שמית פרטנית את כלל נושאי אקדח פרטי במהלך תפקידם הצבאי ביחידתו- כולל ביצוע מעקב ורישום"

בטבלה באותו סעיף מוגדר מי הסמכות המאשרת את נשיאת האקדח, ו"נשיאת אקדח פרטי במהלך תפקיד צבאי" תאושר על פי הטבלה רק ע"י "אל"מ ומעלה אשר מהווה סמכות פיקודית על המבקש"

בהמשך הפרק ישנם גם תנאים לגביי מטווח באקדח פרטי וכו', אגב, אותם כללים חלים גם על אנשי מילואים.

בקיצור: אין בעיה להוציא רשיון בתור חייל אם אתה עומד בדרישות המשרד לביטחון פנים, על מנת לשאת את האקדח בתפקיד, יש צורך באישור אל"מ.

אתה מדבר על מסגרת צבאית.
אני מסגרת משטרתית ויש הבדל וצריך בן אדם כמוך שיבדוק את זה אבל רק במסגרת משרתית.
ועוד שאלה יציאה וחזרה לבסיס ולבית זה ניכנס במסגרת משטרתית/צבאית ?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי guyweisz » 13 ינואר 2016, 22:59

לדעתי אין כאן חוקי או לא חוקי. צבא זה צבא והמשרד לבטחון פנים הוא לא משרד הביטחון. השר לבטחון פנים (ולפני זה שר הפנים) מחליט בעצמו בהמלצת "יועציו" אילו תבחינים להוסיף או להוציא, זה לא עובר חקיקה וזה לא מחייב את רשויות הצבא. אין חוק שקובע שהצבא, שהוא מסגרת צבאית לכל דבר, צריך לקבל את מדיניות הנשק האזרחית (או להרשות נשק אזרחי בבסיסיו, לא משנה שיש "תבחין" - המצאה אזרחית - שהחליט שמותר לך לשאת אקדח אם אתה גר במקום מסוים). השר לבט"פ לא קובע מדיניות לשר הביטחון (מצד שני אם שרת התקשורת יכולה לקבוע מדיניות לגל"ץ אז אולי גם הוא יכול). אתה דבר ראשון חייל וצריך להיות מרוצה שהצבא לא מערים קשיים בתחום הזה כפי שהוא עושה בתחומים אחרים בהם יש חיכוך עם המערכת האזרחית (תעופה למשל). בעבר זה לא היה כך, בימים בהם יצאנו הביתה עם גלילונים ומטאטאים (כולל הג'ובניק המעומלן ביותר), קצינים הוציאו רשיון דרך מקמצ"ר (כול סג"מים בני יומם) וחיילים היו יכולים רק לחלום על נשק קצר בעיקר כי זה היה סמל סטטוס וכיום זה פחות, וטוב שכך. אבל אין כאן "פקודה בלתי חוקית" וכו', כי אין שום חוק שמחייב את הצבא בנושא זה. מצד שני אין גם חוק שאוסר על חייל לשאת אקדח פרטי, זה נכון, אבל המילה האחרונה אם אתה יכול להכניס נשק ליחידה צבאית ו/או להסתובב איתו היא החלטה של דרגה "קולונלית" ומעלה. לגבי מסגרת משטרתית, אני יכול להעריך שזה דומה, למרות שיש לזכור שהשר האחראי כיום על רישוי הנשק הוא שר המשטרה, כך שהוא יכול להחליט "עבור עצמו". אבל גם כאן אני מאמין שזה עניין של הרשאה פיקודית.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 14 ינואר 2016, 00:37

E.T גם אני בדקתי קצת את הנושא בעקבות הערה שזרקו לי במילואים.
הפקודה היחידה שמתייחסת באיזשהו אופן לאקדח פרטי בשירות מילואים לא קובעת שאסור לבוא עם נשק למילואים, וגם לא תריך שום אישור אל"מ בשביל זה ולא צריך לשאול אף אחד.
הדבר היחידי שהפקודה אומרת באופן חד משמעי הוא שהדבר היחידי שמותר לעשות עם אקדח פרטי במילואים היא לשאת אותו בנרתיק ואך ורק לשאת, מבלי להוציא אותו מהנרתיק בכלל.
עד כמה שזה נשמע מטומטם, אסור לך אפילו להוציא אותו מהנרתיק בשביל לפרוק גם אם אתה בתרגיל יבש ויש לך כדור בקנה.
יותר מזה, אין שום כיסוי של משרד הביטחון לפציעות שייגרמו עקב שימוש בנשק פרטי כך שגם אם "ייפלט" כדור, לא תזכה להיות "נכה צה"ל", ואם תפצע מישהו אחר אז הוא יוכל לתבוע אותך אישית.
זה שיש כל מיני "מגדילי ראש" למינהם במילואים שממציאים פקודות ונהלים זה כבר משהו אחר שקוראים לו כסת"ח.
לגבי סדיר, לא יודע ולא איכפת לי.
אם הייתי במקומו של פות"ש לא הייתי שואל את המפקדים שאלות שאני לא רוצה לדעת את התשובה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי guyweisz » 14 ינואר 2016, 02:05

קובץ הפקודות הכי "רלוונטי" שמצאתי בעניין הוא בקישור הבא.

לפחות פקיד רישוי אחד בארץ (ראה תגובתי בעמוד הראשון) לוקח ברצינות את סעיף 5 בפקידה הנ"ל ודורש לדעת אם לאותו חייל אין נשק צבאי איתו הוא יוצא. אני שמח לדעת מתגובות אחרות שאצל אחרים זה לא כך.

כל זה כמובן תקף לשירות סדיר/קבע. אני בספק אם מישהו יכול למנוע מחייל מילואים (=אזרח מגויס) לא לשאת את הנשק שלו, גם אם במגבלות אותן ציין אוורסט. רבים מהמילואימניקים מגיעים עם האקדח בחגורה דרך קבע.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי argra11 » 14 ינואר 2016, 08:03

סעיף 5 מתיחס למצב שפעם אנשי קבע היו מחוייבים לצאת אם כלי יריה הביתה ולא רצו להסחב עם נשק ארוך אז רובם הוציאו אישורים לנשק פרטי.
(רובם קנו איזה אקדחון שיכלו להכניס לכיס להיות עם ולהרגיש בלי)
כל הוראות הנשיאה בצה"ל של נשק בכלל עוברים כל כמה שנים מהפכה בהתאם לגאון התורן.
לכלי יריה פרטי אין התייחסות בפקודות צה"ל מעבר לכך שללא אישור מפורש אסור לך להשתמש בו, וכמובן אין ביטוח.
כל מפקד בסיס יכול לתת הוראות בהתאם למדיניות הכסת"ח שלו.

בכל מקרה , נראה לי כל השרשור הזה הזוי לחלוטין.
בהתחלה שאלתה שאלה האם בכלל אפשר להוציא רישיון כלי יריה בזמן השרות הצבאי\לאומי ולקח זמן עד שבכלל הבנו את המצב האישי שלך (תבחין ישוב זכאי ,גיל מעל 21 ,שרות במג"ב עם פז"ם מעל שנה) ,עכשיו אתה שואל אם יתירו לך בצבא להגיע עם כלי יריה לבסיס וכל זה עם כל מיני הערות שהמפקד ההוא אמר ככה והשני ככה ,בקיצור - תגיע לגשר ,תחצה אותו.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי amitai124 » 14 ינואר 2016, 10:21

argra11 כתב:סעיף 5 מתיחס למצב שפעם אנשי קבע היו מחוייבים לצאת אם כלי יריה הביתה ולא רצו להסחב עם נשק ארוך אז רובם הוציאו אישורים לנשק פרטי.
(רובם קנו איזה אקדחון שיכלו להכניס לכיס להיות עם ולהרגיש בלי)
כל הוראות הנשיאה בצה"ל של נשק בכלל עוברים כל כמה שנים מהפכה בהתאם לגאון התורן.
לכלי יריה פרטי אין התייחסות בפקודות צה"ל מעבר לכך שללא אישור מפורש אסור לך להשתמש בו, וכמובן אין ביטוח.
כל מפקד בסיס יכול לתת הוראות בהתאם למדיניות הכסת"ח שלו.

בכל מקרה , נראה לי כל השרשור הזה הזוי לחלוטין.
בהתחלה שאלתה שאלה האם בכלל אפשר להוציא רישיון כלי יריה בזמן השרות הצבאי\לאומי ולקח זמן עד שבכלל הבנו את המצב האישי שלך (תבחין ישוב זכאי ,גיל מעל 21 ,שרות במג"ב עם פז"ם מעל שנה) ,עכשיו אתה שואל אם יתירו לך בצבא להגיע עם כלי יריה לבסיס וכל זה עם כל מיני הערות שהמפקד ההוא אמר ככה והשני ככה ,בקיצור - תגיע לגשר ,תחצה אותו.

בידיוק מה אתה שאומר
קודם כול שאני אקבל את הרישיון אם אני אמור לקבל ואז נדבר על ההמשך.
עדכונים בהמשך....
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי guyweisz » 14 ינואר 2016, 10:29

מממ.... ידידי, את השאלה לא אני שאלתי :shock:
והשרשור לגיטימי כמו כל שרשור אחר, וכבר היו שהתפתחו לכיוונים שבכלל לא קשורים לנושא.
כאן לפחות הדיון קשור.

לגבי סעיף 5, מדובר פקודה שרירה וקיימת, שעודכנה ב 2010, הרבה לאחר שהדרישה הכללית ליציאה עם נשק הביתה הוסרה ע"י הצבא, והוא ממש לא קשור דווקא לאנשי הקבע אלא לכלל החיילים, ואין מה לעשות - פקיד רישוי שבאמת רוצה יכול לעשות את הבירור הנ"ל. רוב הפקידים לא עושים בכלל בעייה? טוב מאוד, אבל עובדה שיש מקרים, כי המקרה אותו ציינתי הוא של חייל שכבר יוצא הביתה עם נשק יחידתי ע"ב מגוריו. ניתן להתפלסף עד מחר, זוהי עובדה קיימת.

אבל כמו שאמרת, אלו דיוני סרק למי שסתם בא לו לדבר על חוק וחוקיות, לעצם העניין כנראה שהכל יילך חלק כמו ברוב המקרים והבחור יוכל לשאת נשק אישי. טוב, הפסקת הקפה נגמרה, יש נושאים מעניינים יותר.
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי argra11 » 14 ינואר 2016, 13:13

guyweisz כתב:מממ.... ידידי, את השאלה לא אני שאלתי :shock:
והשרשור לגיטימי כמו כל שרשור אחר, וכבר היו שהתפתחו לכיוונים שבכלל לא קשורים לנושא.
כאן לפחות הדיון קשור.

לגבי סעיף 5, מדובר פקודה שרירה וקיימת, שעודכנה ב 2010, הרבה לאחר שהדרישה הכללית ליציאה עם נשק הביתה הוסרה ע"י הצבא, והוא ממש לא קשור דווקא לאנשי הקבע אלא לכלל החיילים, ואין מה לעשות - פקיד רישוי שבאמת רוצה יכול לעשות את הבירור הנ"ל. רוב הפקידים לא עושים בכלל בעייה? טוב מאוד, אבל עובדה שיש מקרים, כי המקרה אותו ציינתי הוא של חייל שכבר יוצא הביתה עם נשק יחידתי ע"ב מגוריו. ניתן להתפלסף עד מחר, זוהי עובדה קיימת.

אבל כמו שאמרת, אלו דיוני סרק למי שסתם בא לו לדבר על חוק וחוקיות, לעצם העניין כנראה שהכל יילך חלק כמו ברוב המקרים והבחור יוכל לשאת נשק אישי. טוב, הפסקת הקפה נגמרה, יש נושאים מעניינים יותר.

בעיות תקשורת.....
מסכים איתך שסעיף 5 היא פקודה שרירה וקיימת. רק על מה היא מדברת?
"ככלל, לא תותר נשיאת אקדח פרטי במקום הנשק הצבאי, אלא אם הותרה במפורש כמפורט בפקודה זו."
אם התבחין הוא "אזרחי" , מה הקשר לבט"פ?
האדון עונה על כל דרישות הסף (גיל 21 וותק שרות של מעל שנה) ועונה לדרישות תבחין (ישוב זכאי) , מה הקשר בין זה לאישור נשיאה של אקדחו הפרטי במקום (כתחליף לנשק הצבאי) הנשק הצבאי ? הבחור בכלל לא מבקש את זה.
כל מה שהוא שואל עכשיו זה האם למפקדיו יש את היכולת לאסור עליו להגיע עם כלי היריה לבסיס (מה שלדעתי אין להם סמכות).
כל מה שמפקדיו יכולים לעשות זה לאסור עליו את ההסתובבות עם הנשק בבסיס וחלה עליהם חובה לדאוג שהוא יוכל לאחסן את הנשק בבסיס ע"פ הוראות הפקדה מסודרות.

לא אמרתי שהשרשור לא לגיטימי , התכוונתי שהיא יותר קל לכולם אם השאלה במקור הייתה נפתחת ומסודרת עם כל הפרטים הרלוונטים כמו שעשיתי סדר באחד ההודעות הקודמות ובנוסף את השאלה שכרגע אנו דנים בא ,היה פותח בדיון חדש.

בכל מקרה , דעתי היא .... תגיע לגשר , תחצה אותו.

בברכת יום טוב , וסליחה אם הרגשת פגוע , לא זו כוונתי.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד