האם יש חשיבות לצבע הכוונת הקידמית והאחורית של האקדח
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
האם יש חשיבות לצבע הכוונת הקידמית והאחורית של האקדח
ראיתי הרבה סוגי צבעים של כוונות ירוקות אדומות ולבנות .האם לעין יותר קל להגיע לנעילת כוונות עם צבע ספציפי
- סליקאי ארד

Re: האם יש חשיבות לצבע הכוונת הקידמית והאחורית של האקדח
אני חושב שלכל אחד זה שונה...
צבעים בולטים כמו אדום, כחול וירוק
אפשר גם צהוב אבל ביום פחות אפקטיבי, ראיתי גם ביוטיוב סגול וורוד שמישהו שם וראו נחמד.
לי טוב עם לבן שזוהר בחושך :)
צבעים בולטים כמו אדום, כחול וירוק
אפשר גם צהוב אבל ביום פחות אפקטיבי, ראיתי גם ביוטיוב סגול וורוד שמישהו שם וראו נחמד.
לי טוב עם לבן שזוהר בחושך :)
S&W M&P Shield
יש והרבה.
נתחיל בכוונת קדמית:
לבן- או כוונת זולה שסומנה בנקודה לבנה רק בכדי שיהיה קל יותר לעקוב אחרי הכוונת הקדמית או שפורפרת טריטיום עם מסגרת לבנה.
ירוק- לרוב יהיה סיב ירוק בעוביים שונים בסוג מסויים תהיה אפילו שפורפרת טריטיום אחרי הסיב בכדי לשמור על יכולות הכוונת גם בתנאי תאורה חלשים ועדיין לשמור על הצבע הירוק.
כך גם בצבעים אחרים של הסיבים, אדום, צהוב ואפילו כחול כבר ראיתי. העדפה שלי זה הצבע האדום, נמצא פחות בטבע מהירוק והעין שלי מזהה במהירות ויעילות רבה משאר הצבעים (כחול לא ניסיתי)
כוונת אחורית: אותו כנ"ל גם באחורית, רק שבאחורית יש לרוב 2 נקודות שבניהן צריך למקם את הנקודה של הקדמית או נקודה אחת כאשר ממקמים את הנקודה של הקדמית מעליה (ווארן טאקטיקל)
אני נמנע מקשקושים על כוונת אחורית, זה רק מאיט אותי ומייצר לי חומר למחשבה ולא מאפשר לי לסמוך על האינדקס שלי. אני לא בהכרח חושב שזה נכון לכולם, כי ברוב המקרים ליורה ממוצע כדאי לקבל תמונת כוונות חדה ומסודרת אפילו אם זה לוקח יותר זמן בין הפוקוסים זה עדיין שווה מאשר לא לפגוע בסכנה עצמה.
ואז יש את מי שחשב מעט מחוץ לקופסא והמציא את הטריג'יקון HD שזה שילוב בין כוונת סיב לטריטיום השומר על הצבע הטבעי של הסיב. נחשבת כיום לכוונת המובילה בעולם הטאקטי, אני רק אומר את האמת, שהיא מורידה אותי היכולות הירי 4-5 רמות למטה. ואני אסביר, נתחיל בזה שהאשמה פה היא עלי ולא על הכוונת (כבר הזכרתי לפני שהיא הטובה ביותר כיום), אני רגיל לשימוש בכוונת אחורית חלקה וכוונת קדמית עם סיב אדום דק מאוד. ה HD היא כוונת אגרסיבית (וזו המטרה) היקף הכוונת הקדמית הוא גדול מאוד והחריר של האחורית רחב מאוד ולי באופן אישי קשה לקבל תמונת כוונות מהירה או מדוייקת באופן הזה. (אולי בגלל שאני מוצלב???) ניסיתי לא מעט, גם אני רציתי להתחדש לי באחת אבל זה לא מתאפשר.
אם אתה מעוניין, אני משתמש בכוונות של דוסון או ווארן טאקטיקל (דייב סביגני)
האפשרות המקבילה שלי היא עם טריטיום בקדמית ובאחורית היא כוונת מפרולייט (מעולה, משרתת אותי כבר מעל 10 שנים ביעילות ונאמנות)
מקווה שעזרתי.
מקווה שעזרתי.
נתחיל בכוונת קדמית:
לבן- או כוונת זולה שסומנה בנקודה לבנה רק בכדי שיהיה קל יותר לעקוב אחרי הכוונת הקדמית או שפורפרת טריטיום עם מסגרת לבנה.
ירוק- לרוב יהיה סיב ירוק בעוביים שונים בסוג מסויים תהיה אפילו שפורפרת טריטיום אחרי הסיב בכדי לשמור על יכולות הכוונת גם בתנאי תאורה חלשים ועדיין לשמור על הצבע הירוק.
כך גם בצבעים אחרים של הסיבים, אדום, צהוב ואפילו כחול כבר ראיתי. העדפה שלי זה הצבע האדום, נמצא פחות בטבע מהירוק והעין שלי מזהה במהירות ויעילות רבה משאר הצבעים (כחול לא ניסיתי)
כוונת אחורית: אותו כנ"ל גם באחורית, רק שבאחורית יש לרוב 2 נקודות שבניהן צריך למקם את הנקודה של הקדמית או נקודה אחת כאשר ממקמים את הנקודה של הקדמית מעליה (ווארן טאקטיקל)
אני נמנע מקשקושים על כוונת אחורית, זה רק מאיט אותי ומייצר לי חומר למחשבה ולא מאפשר לי לסמוך על האינדקס שלי. אני לא בהכרח חושב שזה נכון לכולם, כי ברוב המקרים ליורה ממוצע כדאי לקבל תמונת כוונות חדה ומסודרת אפילו אם זה לוקח יותר זמן בין הפוקוסים זה עדיין שווה מאשר לא לפגוע בסכנה עצמה.
ואז יש את מי שחשב מעט מחוץ לקופסא והמציא את הטריג'יקון HD שזה שילוב בין כוונת סיב לטריטיום השומר על הצבע הטבעי של הסיב. נחשבת כיום לכוונת המובילה בעולם הטאקטי, אני רק אומר את האמת, שהיא מורידה אותי היכולות הירי 4-5 רמות למטה. ואני אסביר, נתחיל בזה שהאשמה פה היא עלי ולא על הכוונת (כבר הזכרתי לפני שהיא הטובה ביותר כיום), אני רגיל לשימוש בכוונת אחורית חלקה וכוונת קדמית עם סיב אדום דק מאוד. ה HD היא כוונת אגרסיבית (וזו המטרה) היקף הכוונת הקדמית הוא גדול מאוד והחריר של האחורית רחב מאוד ולי באופן אישי קשה לקבל תמונת כוונות מהירה או מדוייקת באופן הזה. (אולי בגלל שאני מוצלב???) ניסיתי לא מעט, גם אני רציתי להתחדש לי באחת אבל זה לא מתאפשר.
אם אתה מעוניין, אני משתמש בכוונות של דוסון או ווארן טאקטיקל (דייב סביגני)
האפשרות המקבילה שלי היא עם טריטיום בקדמית ובאחורית היא כוונת מפרולייט (מעולה, משרתת אותי כבר מעל 10 שנים ביעילות ונאמנות)
מקווה שעזרתי.
מקווה שעזרתי.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

אני משתמש בכוונת מפרו.3 נקודות ירוקות.
אחרי שראיתי את הטריגיקון HD נראה לי הרבה יותר טוב.
גם העיניים שלי מוצלבות.אבל לא נראה לי שזה ישפיע.
עוד חודש וחצי אני בארה"ב ואביא כמה כאלה.
אחרי שראיתי את הטריגיקון HD נראה לי הרבה יותר טוב.
גם העיניים שלי מוצלבות.אבל לא נראה לי שזה ישפיע.
עוד חודש וחצי אני בארה"ב ואביא כמה כאלה.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
תודה על התשובות. יש לי את הcz p07 ושם הם בצבע לבן ולא הכי נוח לי. הייתי עם חבר שהיה לו כוונת בצבע אדום וממש מהר היה לי נעילה. אולי זה עניין של אימון
- סליקאי ארד

אני בדקתי וגיליתי שאני רואה הכי טוב את הירוק מקדימה, וכתום מאחורה.
Glock 26 GEN4
בעין האנושית יש יותר קולטנים ירוקים והוא הצבא הדומיננטי,
הסידור האולטימטיבי בעיניי הוא ירוק קידמי ואדום באחורי.
הסידור האולטימטיבי בעיניי הוא ירוק קידמי ואדום באחורי.
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
בגלל הסיבה הזאת אני מעדיף דווקא את הקדמית אדומה.
בתנאי חוץ הצבע הירוק נמצא כמעט בכל רקע, יותר קל לעין להתרכז בצבע אדום על רקע ירוק, זה גם עוזר ליורה להתפקס על כוונת קדמית ולא על המטרה עצמה.
ירוק על ירוק יכול לגרום להשתהות וזה פחות אופטימלי לטעמי.
בסוף זה עניין של הרגל ונוחות היורה.
בתנאי חוץ הצבע הירוק נמצא כמעט בכל רקע, יותר קל לעין להתרכז בצבע אדום על רקע ירוק, זה גם עוזר ליורה להתפקס על כוונת קדמית ולא על המטרה עצמה.
ירוק על ירוק יכול לגרום להשתהות וזה פחות אופטימלי לטעמי.
בסוף זה עניין של הרגל ונוחות היורה.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

אני גם חושב ללכת לכיוון האדום .האם מותר להזמין כוונת דרך הרשת או שזה חלק שאסור להזמין .
- סליקאי ארד

אני יודע שהיו כאלה (פה בפורום) שהזמינו והכל עבר בשלום..
כִּי לֹא בְקַשְׁתִּי אֶבְטָח, וְחַרְבִּי לֹא תוֹשִׁיעֵנִי. (תהילים, מד, ז)
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
GLOCK 17
- סליקאי זהב

יש איזה אתר טוב להזמין ?
- סליקאי ארד

יש איסור על יצוא שפופרות טריטיום מארה"ב.
יש בארץ הכל פרט לtrijicon
יש בארץ הכל פרט לtrijicon
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
אם תשאלו אותי.. הכוונות זוהרות רק בחושך.. בירי רגיל ביום שלושת הנקודות לבנות.. בירי בלילה או בתאורה מוגבלת אני חושב שדווקא העיין תחפש את המטרה יותר מאת הכוונת..... (כמובן שהכוונה היא לטריטיום ולא לסיב שנראה היטב גם ביום)
תקנו אותי אם אני טועה..
תקנו אותי אם אני טועה..
כִּי לֹא בְקַשְׁתִּי אֶבְטָח, וְחַרְבִּי לֹא תוֹשִׁיעֵנִי. (תהילים, מד, ז)
GLOCK 17
GLOCK 17
- סליקאי זהב

חברים יקרים
סליחה על ההתפרצות אבל נראה לי שצריך להניח את הכוונות בצד לרגע ולהזמין את כל נושאי הנשק הקצר(אקדחים) ללמוד על שיטת ה"הצבעה" היות ומרחקי ה"היתקלות" הם קצרים מאוד (מטרים בודדים\ספורים...) לעניות דעתי זו טעות לשרוף זמן יקר ב"כניסה בין כוונות".
זה מאוד יעיל וחוסך זמן רב ויקר בעת אירוע.
זוהי שיטה שברגע שאדם (שמתאמן בשיטה הזאת) שולף+דורך את כלי הנשק הוא לא צריך "להכנס בין כוונות" על מנת לפגוע במטרה,הוא פשוט "מצביע" על המטרה עם הכלי.
חייבים לעבוד על השיטה הזאת על מנת לחסל את האירוע במהירות.
השטיה מוכרת ומוצלחת מאוד. חשוב להתאמן ולהתמקצע בשיטה זו בעיקר בתקופה הזאת שכל קורה מהר.
בהצלחה.
סליחה על ההתפרצות אבל נראה לי שצריך להניח את הכוונות בצד לרגע ולהזמין את כל נושאי הנשק הקצר(אקדחים) ללמוד על שיטת ה"הצבעה" היות ומרחקי ה"היתקלות" הם קצרים מאוד (מטרים בודדים\ספורים...) לעניות דעתי זו טעות לשרוף זמן יקר ב"כניסה בין כוונות".
זה מאוד יעיל וחוסך זמן רב ויקר בעת אירוע.
זוהי שיטה שברגע שאדם (שמתאמן בשיטה הזאת) שולף+דורך את כלי הנשק הוא לא צריך "להכנס בין כוונות" על מנת לפגוע במטרה,הוא פשוט "מצביע" על המטרה עם הכלי.
חייבים לעבוד על השיטה הזאת על מנת לחסל את האירוע במהירות.
השטיה מוכרת ומוצלחת מאוד. חשוב להתאמן ולהתמקצע בשיטה זו בעיקר בתקופה הזאת שכל קורה מהר.
בהצלחה.
רבות מחשבות בלב איש ועצת ה' היא תקום.
אקדח זה חשוב,אמונה לא פחות
אקדח זה חשוב,אמונה לא פחות
- סליקאי כסף

זהירות.
תרגולת ההצבעה מתאימה לטווחים קצרים מאד עד 2 מ.
מעבר לזה כל תזוזה קטנה של הקנה ואתה במקום אחר.
אימון נכון זה להיכנס מייד לתמונת כוונות.
השיטה הישראלית של ההצבעה כבודה במקומה מונח.
היא דורשת אימון רב במטווח.מאבטח שפוגע לא במטרה יש מערכת מאחוריו.
לאזרח אין.מוטב לירות עם תמונת כוונות מאשר לקחת סיכון.
תרגולת ההצבעה מתאימה לטווחים קצרים מאד עד 2 מ.
מעבר לזה כל תזוזה קטנה של הקנה ואתה במקום אחר.
אימון נכון זה להיכנס מייד לתמונת כוונות.
השיטה הישראלית של ההצבעה כבודה במקומה מונח.
היא דורשת אימון רב במטווח.מאבטח שפוגע לא במטרה יש מערכת מאחוריו.
לאזרח אין.מוטב לירות עם תמונת כוונות מאשר לקחת סיכון.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד