תקנות בנושא החזקת ונשיאת נשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
תקנות בנושא החזקת ונשיאת נשק
אני מתנצל מראש אם זה נושא שעברו עליו מאות פעמים, אך חפשתי ולא מצאתי לא באתר ולא במקורות אחרים.
בהמשך לדיון הזה:
viewtopic.php?f=1&t=17997&hilit=אלכוהול
האם יש מקום מסודר בו כתובות תקנות או סעיפי החוק בנושא החזקת אקדח או הסתובבות איתו? כנ"ל בעניין הסתובבות עם נשק במקומות בהם מוכרים אלכהול. (כמובן שאני לא מדבר על נשיאה בשיכרות, אלא יציאה עם חברים כאשר אינני מעוניין להשאר את האקדח בבית, וכן, אפילו לשתות איזו כוס בירה אחת). וכן כל הנושא של שליפה, נשיאה מוסלקת/חשופה וכל שאר הסעיפים הנגזרים מכך.
זה הזוי בעיניי שהוצאת רישיון לכלי ירייה אינה דורשת איזשהו מבחן עיוני.
שוב א,ני מתנצל, אך חפשתי מספר פעמים גם באתר זה, וגם באתר של אגף כלי הירייה וכן במקורות נוספים ובשום מקום לא מצאתי מסמך מסודר שמאגד בתוכו את כל החוקים והתקנות בצורה מסודרת וברורה.
תודה רבה לעוזרים! (בין העונים נכונה יוגרלו מספר מתנות)
בהמשך לדיון הזה:
viewtopic.php?f=1&t=17997&hilit=אלכוהול
האם יש מקום מסודר בו כתובות תקנות או סעיפי החוק בנושא החזקת אקדח או הסתובבות איתו? כנ"ל בעניין הסתובבות עם נשק במקומות בהם מוכרים אלכהול. (כמובן שאני לא מדבר על נשיאה בשיכרות, אלא יציאה עם חברים כאשר אינני מעוניין להשאר את האקדח בבית, וכן, אפילו לשתות איזו כוס בירה אחת). וכן כל הנושא של שליפה, נשיאה מוסלקת/חשופה וכל שאר הסעיפים הנגזרים מכך.
זה הזוי בעיניי שהוצאת רישיון לכלי ירייה אינה דורשת איזשהו מבחן עיוני.
שוב א,ני מתנצל, אך חפשתי מספר פעמים גם באתר זה, וגם באתר של אגף כלי הירייה וכן במקורות נוספים ובשום מקום לא מצאתי מסמך מסודר שמאגד בתוכו את כל החוקים והתקנות בצורה מסודרת וברורה.
תודה רבה לעוזרים! (בין העונים נכונה יוגרלו מספר מתנות)
S&W 5906
Re: תקנות בנושא החזקת ונשיאת נשק
מי שהוא שאל את זה כשהייתי במאיר רוט והמדריך ענה לו:
"מותר לך לשאת איתך את הנשק לאן שאתה רוצה מלבד המקומות שאסרו עליהם מראש.
עובר בידוק בכניסה לשדה תעופה? כן. מותר להיכנס עם נשק? לא. (מותנה באישור מיוחד)
כנ"ל לכל מקום דומה או ממסד ממשלתי.
עושים לך בידוק בכניסה למועדון? כן. המאבטח יתן לך להיכנס עם נשק? לא.
שותה? לא מומלץ לשאת נשק איתך.
(האם יש איסור? גם לא קראתי על כך, גם אשמח לדעת.)
תזכור, כל שימוש בנשק ללא הצדקה יגרור אותך לסיוטים, שלילת רשיון ואף כלא."
זה פחות או יותר ממה ששמעתי...
"מותר לך לשאת איתך את הנשק לאן שאתה רוצה מלבד המקומות שאסרו עליהם מראש.
עובר בידוק בכניסה לשדה תעופה? כן. מותר להיכנס עם נשק? לא. (מותנה באישור מיוחד)
כנ"ל לכל מקום דומה או ממסד ממשלתי.
עושים לך בידוק בכניסה למועדון? כן. המאבטח יתן לך להיכנס עם נשק? לא.
שותה? לא מומלץ לשאת נשק איתך.
(האם יש איסור? גם לא קראתי על כך, גם אשמח לדעת.)
תזכור, כל שימוש בנשק ללא הצדקה יגרור אותך לסיוטים, שלילת רשיון ואף כלא."
זה פחות או יותר ממה ששמעתי...
S&W M&P Shield
אין "חוק" או "תקנה" שמסדירה את הנושא באופן ברור(אם בכלל יש משהו שמדבר על זה, כי אני מעולם לא מצאתי).
ככלל, רוב(אם לא כל) המקומות שמטבע הבילוי שם הוא מלווה באלכוהול(מועדונים, פאבים, ברים וכו') לא ממהרים להכניס אנשים חמושים לתחומם, ואת האמת שבצדק.
אלכוהול ונשק זה לא שילוב טוב.
הבנתי שיש מקומות שכחלק מרישיון העסק שלהם אסור להם להכניס אנשים חמושים לתחום העסק, אך מצד שני אני באופן אישי נכנסתי לפאב באילת עם נשק לאחר הצגת רישיון לפי דרישת המאבטח, ולא עשו לי שום בעיות.
תשתמש בחוק השכל הישר.
אם אתה מתכוון להשתכר, לא כדאי שתיקח את האקדח איתך.
אתה יודע מה הגבולות שלך יותר טוב מכולנו ואתה צריך לקבל החלטה שקולה בנושא, כי השתלשלות האירועים שתבוא אחר כך, אם תבוא, רק תפגע בכולנו.
ככלל, רוב(אם לא כל) המקומות שמטבע הבילוי שם הוא מלווה באלכוהול(מועדונים, פאבים, ברים וכו') לא ממהרים להכניס אנשים חמושים לתחומם, ואת האמת שבצדק.
אלכוהול ונשק זה לא שילוב טוב.
הבנתי שיש מקומות שכחלק מרישיון העסק שלהם אסור להם להכניס אנשים חמושים לתחום העסק, אך מצד שני אני באופן אישי נכנסתי לפאב באילת עם נשק לאחר הצגת רישיון לפי דרישת המאבטח, ולא עשו לי שום בעיות.
תשתמש בחוק השכל הישר.
אם אתה מתכוון להשתכר, לא כדאי שתיקח את האקדח איתך.
אתה יודע מה הגבולות שלך יותר טוב מכולנו ואתה צריך לקבל החלטה שקולה בנושא, כי השתלשלות האירועים שתבוא אחר כך, אם תבוא, רק תפגע בכולנו.
- סליקאי זהב

עצה חמה: תגמל מהבקבוק ותתמכר להדק ;)
כִּי לֹא בְקַשְׁתִּי אֶבְטָח, וְחַרְבִּי לֹא תוֹשִׁיעֵנִי. (תהילים, מד, ז)
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
- סליקאי זהב

לגבי האלכוהול אני רואה שכבר ענו לך...
באמת יש איזו עמימות, בכל מה שקשור למדיניות ולחוקים בתחום הנשיאה...
בגדול, בכל מה שקשור לשליפה, זו צריכה להיות האופציה האחרונה בסדר העדיפויות. מרגע ששלפת, ידך על התחתונה, וחובת ההוכחה תהיה עליך. העניין מחמיר אם שחררת כדור. המשטרה תיקח ברצינות כל דיווח על שימוש פסול בנשק, וחובת ההוכחה תהיה 100% עליך...
אם יש לך שכן ששונא אותך, תאמין לי שאתה לא רוצה שהוא יספר למישהו שאיימת עליו בנשק. כנ"ל לגבי השגת גבול. אם מישהו פרץ אליך הבייתה, ואתה יכול לגמור את זה באגרוף, או בלתת לו לברוח, זה עדיף... אם תשלוף אקדח, הוא עלול לומר למישהו שגררת אותו לשם באיומים...
הוראות הפתיחה באש, מוכרות(אמצעי, כוונה ויכולת), וישמשו כקריטריונים לבדיקת כל אירוע בו אתה והאקדח שלך תהיו מעורבים. ירית במחבל ברחוב כמו שצריך? סחטיין. כשתסתיים הבדיקה בעניינך, גם תקבל צל"ש. איזה דביל חתך אותך בכביש ויוצא עליך בחמת זעם? כנס לרכב ותעוף משם... אם תשלוף, אתה זה שתידפק בסוף...
לענ"ד, יש עניין גדול בנשיאה מוסלקת. אפקט ההפתעה נשאר אצלך, ואתה זה שמחליט להיחשף כשמתאים לך...
באמת יש איזו עמימות, בכל מה שקשור למדיניות ולחוקים בתחום הנשיאה...
בגדול, בכל מה שקשור לשליפה, זו צריכה להיות האופציה האחרונה בסדר העדיפויות. מרגע ששלפת, ידך על התחתונה, וחובת ההוכחה תהיה עליך. העניין מחמיר אם שחררת כדור. המשטרה תיקח ברצינות כל דיווח על שימוש פסול בנשק, וחובת ההוכחה תהיה 100% עליך...
אם יש לך שכן ששונא אותך, תאמין לי שאתה לא רוצה שהוא יספר למישהו שאיימת עליו בנשק. כנ"ל לגבי השגת גבול. אם מישהו פרץ אליך הבייתה, ואתה יכול לגמור את זה באגרוף, או בלתת לו לברוח, זה עדיף... אם תשלוף אקדח, הוא עלול לומר למישהו שגררת אותו לשם באיומים...
הוראות הפתיחה באש, מוכרות(אמצעי, כוונה ויכולת), וישמשו כקריטריונים לבדיקת כל אירוע בו אתה והאקדח שלך תהיו מעורבים. ירית במחבל ברחוב כמו שצריך? סחטיין. כשתסתיים הבדיקה בעניינך, גם תקבל צל"ש. איזה דביל חתך אותך בכביש ויוצא עליך בחמת זעם? כנס לרכב ותעוף משם... אם תשלוף, אתה זה שתידפק בסוף...
לענ"ד, יש עניין גדול בנשיאה מוסלקת. אפקט ההפתעה נשאר אצלך, ואתה זה שמחליט להיחשף כשמתאים לך...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
פשוט מפתיע שהדבר הזה לא מופיע בשום מקום באופן מסודר. זה המינימום שהייתי מצפה מאגף כלי הירייה. ושוב אני אומר, הזוי בעיניי שחלק מהדרישות להוצאת רישיון אינן כוללות מבחן עיוני כמו תיאוריה לרכב.
ועזבו את זה שכולנו יודעים באיזו רמה עוברת ההסמכה המעשית שאנו נדרשים לעבור לפני הוצאת הרישיון. לא שאני מחשיב את עצמי לאיזה אומן ירי או אקדוחן גדול, אבל אני חייב לציין שכל הנושא קצת מטריד אותי.
ועזבו את זה שכולנו יודעים באיזו רמה עוברת ההסמכה המעשית שאנו נדרשים לעבור לפני הוצאת הרישיון. לא שאני מחשיב את עצמי לאיזה אומן ירי או אקדוחן גדול, אבל אני חייב לציין שכל הנושא קצת מטריד אותי.
S&W 5906
מטריד את כולנו ידידי... הרמה המעשית מטרידה בהרבה לעניות דעתי... במטווח האחרון שבו נכחתי, חמישה אנשים שהגיעו כדי לחדש רישיון, כלומר מחזיקים בנשק כבר שנים, פשוט לא פגעו. זה מחפיר. 10 מטר, מטרות ענק, מטווח סגור, הכל רגוע וחביב, והם פשוט לא פוגעים. מה הולך לקרות באירוע אמת? המטרה תזוז, הם יזוזו, האנדרנלין ישטוף את הגוף, נשימה לא סדירה, ומסביב חפים מפשע בלי סוף... הסיטואציה הזו מדירה שינה מעיני...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
Digo כתב:מטריד את כולנו ידידי... הרמה המעשית מטרידה בהרבה לעניות דעתי... במטווח האחרון שבו נכחתי, חמישה אנשים שהגיעו כדי לחדש רישיון, כלומר מחזיקים בנשק כבר שנים, פשוט לא פגעו. זה מחפיר. 10 מטר, מטרות ענק, מטווח סגור, הכל רגוע וחביב, והם פשוט לא פוגעים. מה הולך לקרות באירוע אמת? המטרה תזוז, הם יזוזו, האנדרנלין ישטוף את הגוף, נשימה לא סדירה, ומסביב חפים מפשע בלי סוף... הסיטואציה הזו מדירה שינה מעיני...
תמיד יש את ההודעות הללו , שום דבר טוב לא יוצא מהם.
תדבר אלי בעובדות , ספר לי כמה אירועים כאלו אתה מכיר ? אפילו לא אחד.
הנושא נטחן עד דק , תענה לי בפשטות , כמה מכל אלו שלא פגעו לדבריך נלקח מהם הרישיון?
הרי למדריכים יש סמכות לא לחדש רישיון! ,אף אחד ממחדשי הרישיון הללו לא הצמיד להם אקדח לרקה ואמר להם לחתום (ולפי התאור שלך הם גם לא יפגעו).
זה הקשר הכלכלי בין המטווח למדריך , כבר נאמר פה לא פעם אחת , השינוי היחיד לדעתי שצריך לקרות הוא:
1. הדרכה עמוקה יותר למבקש רישיון פעם ראשונה + בוחן חיצוני (שלא קשור כלכלית למטווח , אלה מקבל משכורתו מהבט"פ).
2. כל חידוש , בוחן חיצוני כנ"ל.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
לא הבנתי איפה אתה חולק... אני מסכים לחלוטין. נדרשת החמרה רצינית בכל מה שקשור להכשרה ראשונית, ושמירה על כשירות לאורך השנים. אבל שום דבר מזה לא יכול לבטל את העובדה, שנושא נשק לא מקצועי בעליל, הוא סכנה לו ולאחרים. זה שזה לא קורה, זה יותר מזל משכל, ובטח שלא מכשיר את המצב. אז עד אז, כן... אמשיך לדאוג בגלל זה... מה לעשות... לא ראיתי אף אחד לוקח להם את הנשק... ונכון לעכשיו, כל מה שצריך לעשות כדי לקבל נשק, זה לגור במקום הנכון, לירות חמישים כדור, ולפגוע חצי... לא ממש משנה איפה...
--
CZ P-07
--
CZ P-07
ואגב, כשאני אומר לא פגעו, אני לא מתכוון שאפילו כדור אחד לא נכנס במטרה. אבל לפגוע 23/50, בתנאים שציינתי, וגם זה במקבץ במפוזר על כל המטרה, מעיד על חוסר שליטה בכלי, ומבחינתי, יורה חובב ומתחיל בעצמי, לא נחשב לפגיעה. במציאות הנוכחית, כל יורה צריך לחתור למקצועיות בכוחות עצמו, ולא להשלים עם המציאות המגוכחת. בין חוסר מקצוענות מוחלט, לבין ירי אולימפי, יש שלב ביניים שניתן להשיג עם קצת מאמץ והשקעה...
--
CZ P-07
--
CZ P-07
Digo כתב:ואגב, כשאני אומר לא פגעו, אני לא מתכוון שאפילו כדור אחד לא נכנס במטרה. אבל לפגוע 23/50, בתנאים שציינתי, וגם זה במקבץ במפוזר על כל המטרה, מעיד על חוסר שליטה בכלי, ומבחינתי, יורה חובב ומתחיל בעצמי, לא נחשב לפגיעה. במציאות הנוכחית, כל יורה צריך לחתור למקצועיות בכוחות עצמו, ולא להשלים עם המציאות המגוכחת. בין חוסר מקצוענות מוחלט, לבין ירי אולימפי, יש שלב ביניים שניתן להשיג עם קצת מאמץ והשקעה...
הנה זה מתחיל , תמשיך לכרות את הענף שאתה יושב עליו.... בהצלחה.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
תודה... אולי יפתיע אותך, אבל אם אפגין חוסר שליטה מוחלט בכלי המסוכן שאני נושא, אעדיף שמישהו יקח לי אותו, או יכריח אותי להשתפר, אם אני לא מספיק אחראי לעשות את זה בעצמי... הנה... אמרתי את זה...
לא מסכים עם האג'נדה של להחזיק בנשק בכל מחיר...
--
CZ P-07
--
CZ P-07
אתם סתם טוחנים מים (תגידו לי איזה טעם יש לאבקה)
מדברים פה על נושא מסוים ואתם גולשים למשהו אחר לגמרי,
חסר במדינה אנשים עם רשיונות נהיגה / בנייה / רפואה שהם חאפרים לא נורמלים ושצריך לשלול להם את הרשיון?? אז אתם מדברים איתי על נשק?
חוץ מזה שבמדינות אחרות יש נהלים פי 5 יותר קלים ופשוטים להשגת רשיון, אז ישראל עוד בסדר...
מדברים פה על נושא מסוים ואתם גולשים למשהו אחר לגמרי,
חסר במדינה אנשים עם רשיונות נהיגה / בנייה / רפואה שהם חאפרים לא נורמלים ושצריך לשלול להם את הרשיון?? אז אתם מדברים איתי על נשק?
חוץ מזה שבמדינות אחרות יש נהלים פי 5 יותר קלים ופשוטים להשגת רשיון, אז ישראל עוד בסדר...
S&W M&P Shield
טוב תראה... אין כאן הרבה פורומים שלא מדרדרים בסוף לטחינת מים... (אבקה חסרת טעם לשאלתך...) ככה שמהבחינה הזו אנחנו בסדר...
מדניות מקלה יותר במקום אחר, עדיין לא מכשירה את המצב כאן... רופאים? זה לפורום אחר... רישיונות נהיגה עלו לנו ביותר הרוגים מכל המלחמות גם יחד... אבל זה לא קשור לדיון...
דיברנו על נשקים, ורמת המקצועיות בתחום רחוקה מלהיות מספקת. אני בסך הכל טוען דבר פשוט. אסור לסמוך על הדרישות המינימליות לצורך נשיאת נשק. באחריותו של כל אחד לחתור ךמקסימום מקצועיות, גם אם זה לא אומר להפוך לחבר במועדון ירי...
מדניות מקלה יותר במקום אחר, עדיין לא מכשירה את המצב כאן... רופאים? זה לפורום אחר... רישיונות נהיגה עלו לנו ביותר הרוגים מכל המלחמות גם יחד... אבל זה לא קשור לדיון...
דיברנו על נשקים, ורמת המקצועיות בתחום רחוקה מלהיות מספקת. אני בסך הכל טוען דבר פשוט. אסור לסמוך על הדרישות המינימליות לצורך נשיאת נשק. באחריותו של כל אחד לחתור ךמקסימום מקצועיות, גם אם זה לא אומר להפוך לחבר במועדון ירי...
--
CZ P-07
--
CZ P-07
Digo כתב:תודה... אולי יפתיע אותך, אבל אם אפגין חוסר שליטה מוחלט בכלי המסוכן שאני נושא, אעדיף שמישהו יקח לי אותו, או יכריח אותי להשתפר, אם אני לא מספיק אחראי לעשות את זה בעצמי... הנה... אמרתי את זה...
אני אפתיע אותך , האחריות היא שלך ,"המדינה" היא לא הבביסייטר שלך , אם אתה מפגין חוסר שליטה יש כמה אפשרויות :
1. להגיע לשליטה על הכלי בהתאם לדרישות המובאות באתר הבט"פ.
2. להחזיר את הרישיון.
בגלל שאנשים מסויימים כן צריכים בביבסיטר המדינה קבעה יעד שעליו אתה נבחן כל חידוש.
ושוב , בפעם המאה , למדריך (הבייביסיטר מטעם המדינה )יש סמכות וחובה מוסרית לא לחדש את הרישיון. זה שזה לא מתבצע מצביע בדיוק על הבעיה והיא (שוב , בפעם המאה) הקשר הכלכלי בין המדריך החותם למטווח.
אתה , כמו רבים אחרים , מביא פתרון שלא עונה על הבעיה.
אם כל המדריכים היו עובדים ע"פ הדרישה וכל מחדשי הרישיון היו עומדים בדרישות הנדרשות בחידוש לא היינו משוחחים פה היום.
דרישות המינימום , לדעתי , מספיקות בהחלט , הישום , כרגיל בישראל , שווה לת*ת.
איפה הבנת שאני מקדם "אג'נדה של להחזיק בנשק בכל מחיר" ?
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד