מספר שאלות על רכישת הנשק וכל מה שמסביב

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

מספר שאלות על רכישת הנשק וכל מה שמסביב

על ידי Arco » 17 ינואר 2016, 22:27

שלום לכולם, אני טירון כאן ואשמח לעזרת הותיקים. :)

אז ככה, אני קיבלתי אישור עקרוני ועכשיו עומד לפני רכישת נשק וביצוע המטווח שמחייבים כדי לקבל את הרשיון.
קראתי קצת בפורום אז אני מקוה שהשאלות שלי לא סתמיות,אז הנה:

1) אני מתגורר בירושלים הייתי שמח להמלצה לאיזה חנות/מטווח עדיף ללכת: קרב מועדון קליעה וירי שבתלפיות או מגנום במרכז העיר, או אולי משהו אחר בסביבה. השיקולים הם שירות טוב יותר באופן כללי ועבור האקדח שארכוש, קורס פרטי עדיף לקבלת יסודות השליטה בנשק (שאני מתכוון לקחת בנוסף למטווח פשוט - כי אני רוצה לדעת להשתמש בכלי המסוכן הזה, אחרת לטעמי עדיף בכלל לא לרכוש) ורמת מחירים עדיפה. וכמובן האם יש להם את האקדחים שרלוונטיים עבורי מהסעיף הבא.

2) האקדח עצמו שישמש להגנה עצמית - קיבלתי את ההחלטות הבסיסיות, שהוא חייב להיות עם נצרה (כך שגלוק יורד מהפרק), ושהוא צריך להיות קומפקטי (אך עדיין די מדויק) כי איני רוצה שמישהו יהיה מסוגל לנחש שאני נושא עליי אקדח. אהיה מעוניין לבוא עם רשימה קצרה של 2-3 כלים למטווח כדי לנסות אותם במקום ולבחור את הכי מתאים ביניהם.
לפי מה שראיתי, יש נצרה ודגמים קומפקטיים לSW, השאלה איזה עוד מותגים כדאי לי להוסיף לרשימה שעונים על הדרישה שלי? אולי CZ? עדיף שלא יהיו יקרים מדי, בעקרון אין לי יותר מדי דרישות נוספות חוץ מאמינות ושתהיה להם הגנה מפני חלודה. בכל זאת בקיץ מזיעים והנשק יהיה מוסלק וכנראה יבוא במגע עם זיעה בחום הישראלי. אם פיספסתי דגשים חשובים, נא להעיר.

3) נרתיק. ראיתי פה ושם בפורום המלצות לסוגי נרתיקים שונים, אבל עדיין לא הצלחתי להבין מה עדיף. כאמור זה יהיה נרתיק פנימי, הדרישות ממנו שיהיה הכי נסתר והכי נוח ועמיד שאפשר ושלא יזיק לנשק בטווח הארוך. בעבודה אני בעיקר יושב. אז איך בכלל לגשת לבחירה, האם ההמלצה במטווח תספיק או שיש לכם מה לומר בעניין? למשל מאיזה חומר עדיף שיהיה (עור/פלסטיק) ואיזה מותג.. מעדיף לא לחסוך בסעיף הזה וללכת על איכות.

4) כספת. מצטער, שאלות טיפשיות לפניכם. :)
האם ללכת על כספת הכסת"ח ב-300 ש"ח או על משהו בסגנון הזה:
http://www.office24.co.il/Product.aspx?productid=3480

האם גם כספת זולה אפשר לקבע עם ברגי ג'אמבו לקיר? האם ניתן לשבור אותה עם פטיש או לום? ובקיצור האם היא תספק את הסחורה? כאן יש לקחת בחשבון שאני גר בשכירות. אולי כספת פשוטה שניתן לקבע אותה בתוך ארון או שולחן ולכסות עם חפצים יכולה להיות פתרון טוב? או שאמרתי ממש שטות הרגע.
אם יש לכם המלצות לכספות ספציפיות, אשמח. האמת שזה הסעיף שהייתי מעדיף לחסוך בו, אבל אם הכספות הזולות לא שוות כלום, אלך על משהו איכותי.

תודה אם קראתם עד כה.
מצטער על החפירה, פשוט אין לי עם מי להתייעץ. :mrgreen:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: מספר שאלות על רכישת הנשק וכל מה שמסביב

על ידי jluzer1 » 17 ינואר 2016, 22:41

1. אני לא מאזור ירושלים אז לא אוכל להמליץ לך על חנות באזור.

2. הייתי ממליץ על כלי פולימרי ומוכח ברמת קומפקט או סאב קומפקט. S&w shield e או cz rami הגדרת הסאב קומפקט וכמובן גלוק 26 או 43, אל תפסול את הגלוק בגלל הניצרה כי כמעט ולא מסתובבים עם כדור בקנה ונשק נצור כך שהיא מעט מיותרת במקרה זה. אם תלך על קומפקט אני אישית ממליץ על cz p07 בתור אקדח שניתן להסלקה מניסיון של כמה שנים או על הs&w m&p9c.

3. אני משתמש בנרתיק קורדורה פשוט כבר 5 שנים והוא משמש אותי כהלכה. בפורום יש המלצות לאין ספור נרתיקים וזה בהחלט עניין אישי. שווה לנסות על הגוף ולראות מה הכי נוח לך. ניתן גם תקנות תיק ייעודי עם מקום לאקדח למקרים שהולכים עם חולצה בתוך המכנסיים ולא יכולים להסליק את האקדח על הגוף.

4. תקנה את הכספת הפשוטה ביותר שעומדת בתקן (בחנות הנשק ידעו להכווין אותך). הכספת לא נועדה להגן מפני פורצים (כאלו כספות יעלו כבר באזור ה1,500, 2,000 ש"ח) אלא למנוע מבני משפחה ילדים וכו גישה אל הנשק. זה לפחות עד של עבור לבית משלך ואז מומלץ בחום על כספת רצינית.

תתחדש ובהצלחה.
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ArikB » 18 ינואר 2016, 07:16

ברוך הבא.
אני לא מאזור ירושלים כך שאני לא יכול להמליץ על חנות.
כמו שכתב קודמי אל תפסול את הגלוק.
ואם פסלתה יש לך את הסמית 9 קומפקט.או את הcz .
אם במוסלק עסקינן לך לכיון הסמית.
יתרונו פולימרי וגוף ממתכת אל חלד.
יתרון נוסף הוא כמו הגלוק 26 כאשר תרצה כלי עם יותר תחמושת תוכל להחליף מחסנית.
חיסרון לטעמי הדק לא נח אך ניתן לשיפור בעלות סבירה.
לcz אחיזה מעולה הדק טוב וכלי טוב בכל פרמטר.חסרונו לטעמי רחב עם חלקים בולטים.
דבר המפריע בנשיאה יום יומית.
המחיר די דומה הסמית יותר יקר.
בכל מקרה הכי חשוב אל תחסוך תגיע למטווחים המאפשרים ירי בכלים אלו ותנסה את הכלים בירי.
גם אם תצטרך להגיע למרכז או לכמה מטווחים.
כדאי מאד שהבחירה שתעשה תהיה בלב שלם.החלפה אחר כך תגרום לנזק בכיס ועגמת נפש.
וכמו שכתבתה תמצא קורס ללמוד לירות ותתאמן.
האימון והמיומנות יהיו חלק חשוב בנשיאת הנשק.

בהצלחה
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי tkgs » 18 ינואר 2016, 07:31

היי.
אם אתה גר באזור ירושלים, ממליץ לך ללכת על הסמיט קומפקט ולא על הסמית שילד.
השילד אמנם יותר קל להסלקה ויותר נוח (הוא קצר יותר ודק יותר וכמובן קל יותר) אבל המחסנית שלו מכילה רק 8 או 7 כדורים ואין אפשרות למחסנית גדולה יותר.
בקומפקט אתה מקבל מחסנית 10 כדורים, אבל הוא יכול לקבל כל מחסנית של סמית פול סייז אפילו עד 17 כדורים עם שרוול פלסטיק מתאם (כמו הגלוק 26). בגלל שאתה גר באזור ירושלים הסיכוי שלך להיתקל באירועים גבוה יותר ולכן תתחשב ביותר בכמת התחמושת ולא רק בנוחות. יש לי חבר שעובד באזור מאה שערים שסיפר לי שמאז תחילת האירועים אי שם לפני כמה חודדים, הולך עם שתי מחסניות 15 כדורים כ"א.
בסמית יש נצרה, למרות שתכלס אם אתה לא הולך עם כדור בקנה אתה לא צריך אותה, הפלוס הגדול של הקומפקט על הגלוק 26 (שהוא מקביל לו) זה שהסמית זול יותר.
לגבי חנות ומטווח, למרות שאתה מירושלים, מציע לך לקפוץ לת"א. להב יבואנים גם של סמית וגם של גלוק. אתה יכול לבחון שם את הכלים ולהתרשם, בנוסף יש להם את כל הציוד הנלווה כולל כספות ואתה יכול לסגור איתם דיל כולל הכל.
מציע לך לדבר שם עם יפתח.
בהצלחה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 18 ינואר 2016, 07:48

בנוסף להמלצות הנ"ל, אני ממליץ להגדיל את המידות של כל המכנסיים לשימוש בקיץ עם נרתיק פנימי.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Arco » 18 ינואר 2016, 10:01

תודה על התגובות.

אם לא תהיה ברירה אסע לתל-אביב, אבל מאוד מעדיף להישאר בתחומי העיר כי זה לא רק מטווח ורכישה אלא גם קורס ולנסוע איזה 5 פעמים לת"א זה כבר מוגזם, אז אם יש מישהו מירושלים בפורום אשמח להמלצה עניינית על המטווח כאן.

לגבי כמות התחמושת, האם זה באמת קריטי? לא יודע אם בכל המקרים, אבל ברוב המוחלט יש מחבל בודד ואני אמור להיות טוב עם אקדח, לפני הרבה שנים יריתי ביריחו והייתי מדויק יחסית לפעם ראשונה, מקוה שיש לי את זה. הרבה כדורים זה טוב לכוחות הבטחון שיש סבירות גבוהה שיתקלו ב-shootout, לא נראה סביר לאזרח פשוט. האם זה טעות לחשוב כך? אגב חשבתי שלסמיט 9c יש מחסנית של 12, אני טועה? וב-CZ הקומפקטי ראיתי שיש 14. זה העדיפות שלי בתאוריה, אבל אם הם יתבררו כלא נוחים לנשיאה יומיומית, אלך על משהו יותר קומפקטי כנראה. נרשם פה שהסמיט הוא פולימרי ועם פלדת אל-חלד, האם CZ הוא לא כזה גם?

העניין של הנצרה זה סוג של בטיחות נוספת שאני לא רוצה לוותר עליה.

לגבי הנרתיק, ראיתי כאן באחד השירשורים גם המלצה לאחד כזה שניתן להסליק איתו גם כאשר מכניסים חולצה לתוך המכנסיים. אבל האם תוכלו לפחות לתת הסבר קצר איזה חומר עדיף עור/פלסטיק ולמה?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Snir Z. » 18 ינואר 2016, 10:20

כל עוד אתה לא הולך עם כדור בקנה לניצרה אין משמעות (מלבד לשמור על המחלק במקום שלא ידרך לאחור, שבM&P כמדומני ועוד כמה כלי גם במצב נצור המחלק יכול להידרך) אז תחשוב על זה ככה.. אם אתה שומר על כללי הבטיחות אין משמעות לניצרה.
מי שלא משחק משחקים מיותרים, לא יגיע למצב שמצריך ניצרה. מלבד שגם רוב ככל האנשים בעלי אקדח עם נצרה (שלא הולכים עם כדור בקנה) לא משתמשים בה בכלל.
מה גם שבאקדחים מסוימים היא מציקה בנשיאה עקב העובדה שהיא בולטת קצת ובעצם גורמת לנשק להפוך ״רחב״ יותר לכאורה...
כִּי לֹא בְקַשְׁתִּי אֶבְטָח, וְחַרְבִּי לֹא תוֹשִׁיעֵנִי. (תהילים, מד, ז)
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי shailei » 18 ינואר 2016, 10:31

מצטרף לכולם שאומרים שהנצרה מיותרת אלא אם אתה הולך עם כדור בקנה..
מה עוד שאתה ממש לא רוצה להגיע למצב חס וחלילה שאתה נתקל ובא לדרוך את האקדח ולא מצליח כי הנצרה מורמת, ולא מבין למה.. או לחילופין באקדח שיש נצרה אבל אפשר לדרוך תרגיש הדק בסרק.
לרובנו במצב כזה של לחץ שהכל קורה בשניות האינסטינקט הוא לשלוף לדרוך ולשים כוונת על המטרה לבסוף ירי, עכשיו תאר לך שבמצב כזה את לא מצליח לדרוך בכלל את האקדח, או שההדק הולך על סרק.
פחות נעים לדעתי.
אבל אם אתה מתעקש על נצרה זה השיקול שלך... להגיד לך שמדריכי ירי ממליצים להסתובב עם נצרה מורמת אף פעם לא שמעתי.
ואם אתה מתכוון לעשות איזה שהוא קורס לקבל קצת יותר מיומנות על הכלי לדעתי זה יפתור לך את העניין בעיקר מבחינת ביטחון עצמי למודעות גבוה לבטיחות.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 18 ינואר 2016, 10:34

לדעתי נצרה חשובה כאשר ההדק לא מכוסה על ידי נרתיק בנשיאה יומיומית. זה לא אמור לקרות אלא בתחילת היום ובסופו וכאשר מפרקים לניקוי.

בטיחות בכלי ירייה היא משמעת אישית בראש ובראשונה. תפקידם של מנגנונים מכאניים הוא בהחלט משני.

אם אתה מתלבט לגבי רכישת אקדח, אל תתן לשיקול של מספר הכדורים במחסנית להטעות אותך. מה שמעניין הוא פשרה בין נוחות בנשיאה לבין נוחות בירי. אצל כל אחד זה שונה וגם הטעמים שלנו משתנים עם החיים. אזרח שנושא אקדח 1911 לא פחות מוגן לדעתי מאשר אדם שנושא גלוק 21 (7 כדורים במחסנית לעומת 13). כולנו כאן יכולים לספר על איזה דגם הכי מתאים (או התאים) לנו, אבל זה לא בהכרח יתאים לך.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Arco » 18 ינואר 2016, 11:24

Snir Z

לטעמי המשפט מפתח שרשמת זה "אם אתה שומר על כללי הבטיחות אין משמעות לניצרה". אני לא מומחה גדול ולמרות שאני רוצה לקחת קורס ולהפוך להיות יותר מיומן, אני מעדיף שהנצרה תגן אליי מהטעיות האפשריות שלי. חשבתי גם על מקרה קיצוני שמישהו יצליח לחטוף לי את הנשק כמו שקרה באחד הפיגועים עם שוטר שחטפו לו את הנשק וניצל רק בגלל ששוטר אחר עלה לאוטובוס וירה במחבל. זה ייתן לי כמה שניות יקרות להשתלט בחזרה על הכלי. אם זה ייתן לי את השקט הנפשי, למה להלחם בזה חחח. כמובן אם זה מפריע לנשיאה כפי שכתבת אני אשקול לוותר.

shailei

אני לוקח בחשבון את מה שאתה אומר ומתכוון להתאמן על שליפה וביטול הנצרה בבית בלי מחסנית כדי לא להגיע למצב של שליפה וחוסר הבנה למה אין דריכה או ההדק לא פועל בזמן אמת. practice makes perfect מה שנקרא. אבל אני אתייעץ בעניין עם מדריך שיעביר לי את הקורס. בקיצור לקחתי לתשומת ליבי את ההערות בעניין של הנצרה. :)

ליאור45

מה הכוונה ניקוי בסוף יום. כל יום מומלץ לנקות את הנשק אחרי נשיאה?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ArikB » 18 ינואר 2016, 11:38

הכוונה וכאשר מפרקים לניקוי.לא בכל יום.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Snir Z. » 18 ינואר 2016, 11:45

אם הניצרה תציל אותך או לא במצב של חטיפה? לא הייתי בונה על זה.. שתצליח להשתלט על הנשק חזרה? גם לא הייתי בונה על זה.. הייתי בונה על זה רק אם אתה הולך בלי מחסנית בפנים.. שמע, אם לניצרה לא היה תפקיד - היא לא הייתה קיימת:)
אז מסכים אתך שניצרה היא לא צרה ;)
אם אתה נצור על נשק עם ניצרה? לך על זה אחי! רק תדע שכמו שהיא יכולה לעזור - היא יכולה לעשות את הפעולה ההפוכה באותה מידה... קח בחשבון ותעשה את השיקולים שלך.. בכל מקרה כל בחירה שתעשה בלב שלם, היא הבחירה הטובה!
בהצלחה :)
כִּי לֹא בְקַשְׁתִּי אֶבְטָח, וְחַרְבִּי לֹא תוֹשִׁיעֵנִי. (תהילים, מד, ז)
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 18 ינואר 2016, 11:51

Arco, אתה עושה עבודה טובה שאתה שואל כאן שאלות. על כל אחת תקבל הרבה תשובות וזה בסדר. אנחנו כאן על מנת לעזור.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Digo » 18 ינואר 2016, 12:58

לתשומת ליבך, הCZ P-07 שכבר הוזכר כאן קודם, נשמע כמו כלי שעונה על הדרישות שלך. (מלבד עניין הנוחות בירי/נשיאה שאותן תצטרך לבדוק לבד...)
יתרונו הגדול של הכלי הזה מבחינתך, הוא העובדה שהוא מגיע עם מנגנון נצרה, ועם משמט פטיש לבחירתך. תוכל להרכיב עליו נצרה, ולהחליט אם מתאים לך... במידה ותשנה את דעתך, תוכל להחליף למשמט... שניהם כלולים בערכה בכל מקרה... לשיקולך...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Arco » 18 ינואר 2016, 16:45

תודה.

עדכון קטן - צילצלתי לשני המטווחים שיש בירושלים, באף אחד מהם לא ניתן לירות באקדחים שאני מעוניין בהם לפני הרכישה. עכשיו אני מוכן לשקול ברצינות נסיעה מחוץ לעיר למקום שייתן לי לירות ב-SW ו -CZ שונים. האם יש מקומות כאלה? המלצה על להב ראיתי, אצור איתם קשר בהמשך.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד