תקנות בנושא החזקת ונשיאת נשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: תקנות בנושא החזקת ונשיאת נשק
Digo כתב:רישיונות נהיגה עלו לנו ביותר הרוגים מכל המלחמות גם יחד... אבל זה לא קשור לדיון...
דווקא כן.
כדי להוריד בצורה משמעות את מס' הנפגעים בתאונות דרכים (חשוב לא?),
אני מציע שכל חידוש רשיון הנהיגה שלך יהיה מותנה במבחן מעשי שיבוקר על ידי מדריכי הנהיגה המבצעית של יחידת אבטחת האישים של ראש הממשלה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

Digo כתב:טוב תראה... אין כאן הרבה פורומים שלא מדרדרים בסוף לטחינת מים... (אבקה חסרת טעם לשאלתך...) ככה שמהבחינה הזו אנחנו בסדר...
מדניות מקלה יותר במקום אחר, עדיין לא מכשירה את המצב כאן... רופאים? זה לפורום אחר... רישיונות נהיגה עלו לנו ביותר הרוגים מכל המלחמות גם יחד... אבל זה לא קשור לדיון...
דיברנו על נשקים, ורמת המקצועיות בתחום רחוקה מלהיות מספקת. אני בסך הכל טוען דבר פשוט. אסור לסמוך על הדרישות המינימליות לצורך נשיאת נשק. באחריותו של כל אחד לחתור ךמקסימום מקצועיות, גם אם זה לא אומר להפוך לחבר במועדון ירי...
תגדיר "מקסימום מקצועיות" בבקשה.
תגדיר "רמת מקצועיות נדרשת".
הרמה הנדרשת "המינימלית" הוגדרה ונבחנת בכל חידוש , אתה רוצה יותר , זכותך.
אני דורש "אחריות" אישית, אם עם הרמה הנדרשת המינימלית אתה לא בטוח בעצמך , אל תשלוף ואל תירה.
ההיסטוריה מוכיחה שלבעלי נשק פרטי יש את האחריות והבגרות לא לעשות שטויות. עובדה.
הכי קל אחרי שקיבלת רשיון לומר "רמת המקצועיות על הפנים , צריך יותר".
"כשאני רואה חמוש ברחוב , אני מפחד" (משפט דבילי שמעתי פה כבר כמה פעמים ובאותה נשימה יכול אני לומר אותו על הדובר עצמו).
ותפריד בין שני סוגי רשיון "פרטי" ו"ארגוני".
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
מאוד פשוט. המציאות היפה שאתה מדבר עליה, לא מיושמת בשטח. יש הרבה אנשים, שבניגוד אלי ואליך, ממש לא מעניין אותם שהאחריות מוטלת עליהם. הם יעשו את המינימום המגוחך שנדרש מהם, ויחזיקו בכלי מסוכן, בלי הכשרה מינימאלית. אז מה אתה בעצם אומר? בעיה שלהם? זו גם בעיה שלי...
אני יודע שענף הירי עבר התעללות קשה מצד המדינה, ושכולנו היינו רוצים לראות שוק מפותח ומגוון. אבל זו לא סיבה לפחד לפתוח את הפה מחשש שנירה לעצמנו ברגל. תאמין לי, ראיתי במו עיני את המטפורה הזו כמעט מתרחשת במציאות עם אדם חסר מודעות לנשקו האישי. על זה אני מדבר.
שורה תחתונה?
הדיבורים האלו לא יעלו ולא יורידו. אני בסך הכל פונה לכל אדם שמוציא רישיון, ובונה על חמישים כדור כהכשרה: בבקשה קחו לפחות סדנה בסיסית, תלמדו את היסודות ואת הבטיחות, ותהפכו את העולם שלנו לטוב יותר. גם אם מישהו שמכריח אתכם לעשות את זה...
אני יודע שענף הירי עבר התעללות קשה מצד המדינה, ושכולנו היינו רוצים לראות שוק מפותח ומגוון. אבל זו לא סיבה לפחד לפתוח את הפה מחשש שנירה לעצמנו ברגל. תאמין לי, ראיתי במו עיני את המטפורה הזו כמעט מתרחשת במציאות עם אדם חסר מודעות לנשקו האישי. על זה אני מדבר.
שורה תחתונה?
הדיבורים האלו לא יעלו ולא יורידו. אני בסך הכל פונה לכל אדם שמוציא רישיון, ובונה על חמישים כדור כהכשרה: בבקשה קחו לפחות סדנה בסיסית, תלמדו את היסודות ואת הבטיחות, ותהפכו את העולם שלנו לטוב יותר. גם אם מישהו שמכריח אתכם לעשות את זה...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
argra11 כתב:Digo כתב:טוב תראה... אין כאן הרבה פורומים שלא מדרדרים בסוף לטחינת מים... (אבקה חסרת טעם לשאלתך...) ככה שמהבחינה הזו אנחנו בסדר...
מדניות מקלה יותר במקום אחר, עדיין לא מכשירה את המצב כאן... רופאים? זה לפורום אחר... רישיונות נהיגה עלו לנו ביותר הרוגים מכל המלחמות גם יחד... אבל זה לא קשור לדיון...
דיברנו על נשקים, ורמת המקצועיות בתחום רחוקה מלהיות מספקת. אני בסך הכל טוען דבר פשוט. אסור לסמוך על הדרישות המינימליות לצורך נשיאת נשק. באחריותו של כל אחד לחתור ךמקסימום מקצועיות, גם אם זה לא אומר להפוך לחבר במועדון ירי...
אני דורש "אחריות" אישית, אם עם הרמה הנדרשת המינימלית אתה לא בטוח בעצמך , אל תשלוף ואל תירה.
"כשאני רואה חמוש ברחוב , אני מפחד" (משפט דבילי שמעתי פה כבר כמה פעמים ובאותה נשימה יכול אני לומר אותו על הדובר עצמו).
נכון, אני רוצה יותר. מסכים עם דרישתך לאחריות אישית, אבל את זה אי אפשר לדרוש. אפשר לקוות. הייתי שמח אם מישהו היה מחייב אותי בשלב הוצאת הרישיון, לעבור קורס בסיסי, שמישהו יוודא שעברתי על כל היסודות, ובסופו, מבחן של בוחן חיצוני. השוותם לנהיגה? מצויין... לקחתי 32 שיעורים לפני שקיבלתי רכב לידיים, טסט, תקופת ליווי והכל... למה שלא יבדקו אותי בכל חידוש? כי את היסודות בטוח למדתי, וכמו רוב האנשים, אני אנהג ואשמר את היכולות. ירי הוא יכולת מתכלה. ואם מעולם לא טרחת לעבור על היסודות, גם אם תשפוך 500 כדורים במטווח חופשי, לא תתקדם הרבה.
אם יש לבן אדם נשק, למה שלא ישלוף? למה ליצור מציאות של נושאי נשק שלא בטוחים בעצמם, או גרוע יותר, בטוחים בעצמם יתר על המידה. תדרוש פעם אחד לעבור על היסודות כמו שצריך, ונסגור סיפור.
חבר'ה, הרגו אתכם עם דרישות, אני יודע. מוציאים את המיץ. להחזיק נשק ולהנות מימנו עולה הון, יש לנו שוק של אקדח אחד, ואנחנו נתונים לחסדיהם של סוחרים בודדים. אבל לדעתי, זו לא סיבה לוותר דווקא בקטע הזה. ועד אז, כן, אפציר שוב. מחובתו של כל אחד לשאוף להגיע לרמה שבה הוא מספיק בטוח בעצמו, כדי לשלוף נשק באירוע אמת, ולפגוע. המינימום הנדרש פשוט לא מספיק בשביל זה. חולקים עלי? סבבה... מדינה חופשית זה טוב...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
נשלח פעמיים בטעות
נערך לאחרונה על ידי Digo בתאריך 18 ינואר 2016, 15:21, נערך פעם אחת בסך הכל.
--
CZ P-07
--
CZ P-07
Digo כתב:מאוד פשוט. המציאות היפה שאתה מדבר עליה, לא מיושמת בשטח. יש הרבה אנשים, שבניגוד אלי ואליך, ממש לא מעניין אותם שהאחריות מוטלת עליהם. הם יעשו את המינימום המגוחך שנדרש מהם, ויחזיקו בכלי מסוכן, בלי הכשרה מינימאלית. אז מה אתה בעצם אומר? בעיה שלהם? זו גם בעיה שלי...
שורה תחתונה?
אין לי מושג על מה אתה מדבר ,העובדות "מדברות" אחרת.
מתי כלי יריה "פרטי" ( שים לב!! לא "ארגוני" ) היה שותף לטראומה?
גם אני פונה לכל אדם שמוציא או הוציא רישיון , אני , בניגוד אליך , לא "מחייב\מכריח" אותו , מהסיבה הפשוטה , כשאתה מכריח קורים כמה דברים:
1. מספר בעלי הרישיונות יורד ואז אף אחד לא יספור אותך ממטר.
2. כשאתה "מכריח" נוצר שוק "שחור" עוקף תקנות.
3. והכי חשוב , לאחר זמן מה שוב עולות הטענות שההכשרה "לא מספיקה" ויש להעלות את הרמה וככה נוצר מדרון חלקלק שסופו ידוע מראש!
אתה רוצה יותר הכשרה , תעודד אותה , נקודה.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
argra11 כתב:Digo כתב:מאוד פשוט. המציאות היפה שאתה מדבר עליה, לא מיושמת בשטח. יש הרבה אנשים, שבניגוד אלי ואליך, ממש לא מעניין אותם שהאחריות מוטלת עליהם. הם יעשו את המינימום המגוחך שנדרש מהם, ויחזיקו בכלי מסוכן, בלי הכשרה מינימאלית. אז מה אתה בעצם אומר? בעיה שלהם? זו גם בעיה שלי...
שורה תחתונה?
גם אני פונה לכל אדם שמוציא או הוציא רישיון , אני , בניגוד אליך , לא "מחייב\מכריח" אותו , מהסיבה הפשוטה , כשאתה מכריח קורים כמה דברים:
3. והכי חשוב , לאחר זמן מה שוב עולות הטענות שההכשרה "לא מספיקה" ויש להעלות את הרמה וככה נוצר מדרון חלקלק שסופו ידוע מראש!
לא יודע למה צריך לחכות שיקרה משהו. אני נמצא במקום, שלהוציא רישיון נחשב בו לנורמה. הגישה פה לנשקים יכולה לשגע אותי. מוציאים, יורים 50 כדור, ולהתראות בחידוש. לא יוציאו אפילו שקל אחד על אימון. לפני חצי שנה הייתה לנו כאן פליטת כדור. אבל אף אחד לא מת, לא הייתה טראומה... למה שנעשה ביג דיל?
עוד לא הכרחתי אף אחד... לא נמצא שם, וגם לא אגיע... כמובן שאף פעם לא אפסיק לעודד. אני עדיין חושב שעיקר ההתנגדות כאן היא בגלל הערות 1 ו3 שלך, דאגה כנה ואמיתית לענף הירי בישראל, שהפך עם השנים למסורבל יותר ויותר, כשלא רואים אור בקצה המנהרה. לגיטימי. עדיין חושב שאפשר להגיע לפשרה בין המצב הקיים, לבין תסריט האימים שמתחיל להצטייר בראש מיד כשמזכירים תקנה נוספת. עם הערה מס' 2 אני פשוט לא מסכים. גם אם היא אמיתית, ניתן להתמודד איתה.
--
CZ P-07
--
CZ P-07
Digo כתב:argra11 כתב:Digo כתב:טוב תראה... אין כאן הרבה פורומים שלא מדרדרים בסוף לטחינת מים... (אבקה חסרת טעם לשאלתך...) ככה שמהבחינה הזו אנחנו בסדר...
נכון, אני רוצה יותר. מסכים עם דרישתך לאחריות אישית, אבל את זה אי אפשר לדרוש. אפשר לקוות. הייתי שמח אם מישהו היה מחייב אותי בשלב הוצאת הרישיון, לעבור קורס בסיסי, שמישהו יוודא שעברתי על כל היסודות, ובסופו, מבחן של בוחן חיצוני. השוותם לנהיגה? מצויין... לקחתי 32 שיעורים לפני שקיבלתי רכב לידיים, טסט, תקופת ליווי והכל... למה שלא יבדקו אותי בכל חידוש? כי את היסודות בטוח למדתי, וכמו רוב האנשים, אני אנהג ואשמר את היכולות. ירי הוא יכולת מתכלה. ואם מעולם לא טרחת לעבור על היסודות, גם אם תשפוך 500 כדורים במטווח חופשי, לא תתקדם הרבה.
אם יש לבן אדם נשק, למה שלא ישלוף? למה ליצור מציאות של נושאי נשק שלא בטוחים בעצמם, או גרוע יותר, בטוחים בעצמם יתר על המידה. תדרוש פעם אחד לעבור על היסודות כמו שצריך, ונסגור סיפור.
חבר'ה, הרגו אתכם עם דרישות, אני יודע. מוציאים את המיץ. להחזיק נשק ולהנות מימנו עולה הון, יש לנו שוק של אקדח אחד, ואנחנו נתונים לחסדיהם של סוחרים בודדים. אבל לדעתי, זו לא סיבה לוותר דווקא בקטע הזה. ועד אז, כן, אפציר שוב. מחובתו של כל אחד לשאוף להגיע לרמה שבה הוא מספיק בטוח בעצמו, כדי לשלוף נשק באירוע אמת, ולפגוע. המינימום הנדרש פשוט לא מספיק בשביל זה. חולקים עלי? סבבה... מדינה חופשית זה טוב...
בתור אחד שהגיע ל"מיליון ואחד" תאונות דרכים ומכיר את נושא "לימוד" הנהיגה ממקור ראשון אני יכול לומר לך שזה ש"לקחת 32 שיעורים לפני שקיבלת רכב לידיים, טסט, תקופת ליווי והכל... וכו"
אז ללמוד נהיגה לא למדת , למדת לעבור טסט.
וזו הדרישה המינימלית הכדי לקבל רישיון נהיגה!
רוצה ללמוד נהיגה , בבקשה :
http://www.alternativi.com/
אני ממליץ בחום.
תיקח את כל נושא לימוד הנהיגה בארץ ותראה איך מעלים כל פעם את דרישות הסף וזה לא מנע אפילו הרוג אחד.
עידוד קורסים כמו המומלץ למעלה , תשתיות ושינוי תרבותי , זה מה שמביא תוצאות.
"חיוב" ל"הכריח" וכו רק מביא את ההפך.
ושוב ושוב ושוב , תראה לי כלי "פרטי" באירוע שנגמר בטראומה.
ואני הראה לך מספיק מקרים של אנשי ביטחון "מיומנים" שנגמרו לא טוב בלשון המעטה.
אתה מדבר כמו רבים אחרים מ"הרהורי לבך" , "מה יקרה אם..." , אני מדבר "עובדות" , מה קרה עד היום.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
ראשית כל, עשיתי סדנה דומה... היה מאלף. וגררתי לשם שני חברים.
ההשוואה לנהיגה לא הוגנת. ראשית כל, דרישות הסף בתחום הירי, לא מתקרבות לאלו שבתחום הנהיגה.
נהיגה מתבצעת על בסיס יומיומי. אחוז גבוה מאוד מהתאונות, קורות בגלל נהגים צעירים, ולא מנוסים, הסחות דעת ואלכוהול. מסכים איתכם שאוכלוסיית נושאי הנשק שונה בתכלית.
אבל תהיו הוגנים. רוב נושאי הנשק, פשוט נושאים אותו. ברור שלא יהיו תאונות. איפה כאן ההשוואה לנהיגה? מתי עלולות לקרות תאונות? עכשיו. גל טרור, פיגועים בכל שבוע, עכשיו יש סיכוי לא רע, שאדם חסר ניסיון יפגע בחפים מפשע. כבר נהרגו לנו אנשים בגל הטרור האחרון מירי דו"צ.
רוצה עובדות? בישוב שלי כבר היו כמה תאונות של כמעט. החמורה שבהן, פליטת כדור לפני כחצי שנה. אבל זה קורה פעם ב...
זה שדרישות מינימום ראויות לא מבטיחות הצלחה, לא פוטר אותנו מלדרוש אותן...
ההשוואה לנהיגה לא הוגנת. ראשית כל, דרישות הסף בתחום הירי, לא מתקרבות לאלו שבתחום הנהיגה.
נהיגה מתבצעת על בסיס יומיומי. אחוז גבוה מאוד מהתאונות, קורות בגלל נהגים צעירים, ולא מנוסים, הסחות דעת ואלכוהול. מסכים איתכם שאוכלוסיית נושאי הנשק שונה בתכלית.
אבל תהיו הוגנים. רוב נושאי הנשק, פשוט נושאים אותו. ברור שלא יהיו תאונות. איפה כאן ההשוואה לנהיגה? מתי עלולות לקרות תאונות? עכשיו. גל טרור, פיגועים בכל שבוע, עכשיו יש סיכוי לא רע, שאדם חסר ניסיון יפגע בחפים מפשע. כבר נהרגו לנו אנשים בגל הטרור האחרון מירי דו"צ.
רוצה עובדות? בישוב שלי כבר היו כמה תאונות של כמעט. החמורה שבהן, פליטת כדור לפני כחצי שנה. אבל זה קורה פעם ב...
--
CZ P-07
--
CZ P-07
Digo כתב:argra11 כתב:Digo כתב:מאוד פשוט. המציאות היפה שאתה מדבר עליה, לא מיושמת בשטח. יש הרבה אנשים, שבניגוד אלי ואליך, ממש לא מעניין אותם שהאחריות מוטלת עליהם. הם יעשו את המינימום המגוחך שנדרש מהם, ויחזיקו בכלי מסוכן, בלי הכשרה מינימאלית. אז מה אתה בעצם אומר? בעיה שלהם? זו גם בעיה שלי...
שורה תחתונה?
לא יודע למה צריך לחכות שיקרה משהו. אני נמצא במקום, שלהוציא רישיון נחשב בו לנורמה. הגישה פה לנשקים יכולה לשגע אותי. מוציאים, יורים 50 כדור, ולהתראות בחידוש. לא יוציאו אפילו שקל אחד על אימון. לפני חצי שנה הייתה לנו כאן פליטת כדור. אבל אף אחד לא מת, לא הייתה טראומה... למה שנעשה ביג דיל?
עוד לא הכרחתי אף אחד... לא נמצא שם, וגם לא אגיע... כמובן שאף פעם לא אפסיק לעודד. אני עדיין חושב שעיקר ההתנגדות כאן היא בגלל הערות 1 ו3 שלך, דאגה כנה ואמיתית לענף הירי בישראל, שהפך עם השנים למסורבל יותר ויותר, כשלא רואים אור בקצה המנהרה. לגיטימי. עדיין חושב שאפשר להגיע לפשרה בין המצב הקיים, לבין תסריט האימים שמתחיל להצטייר בראש מיד כשמזכירים תקנה נוספת. עם הערה מס' 2 אני פשוט לא מסכים. גם אם היא אמיתית, ניתן להתמודד איתה.
איפה זה כאן? האירוע נבדק? נחקר? הכלי "פרטי" או "ארגוני" ? ואם הפולט הוא איש רב מעללים והכשרות , מה עכשיו? עוד הכשרה?
עם מספר 2 שאתה לא מסכים אני אומר לך זאת , זה מתבצע כיום בשטח , עובדה ,כמה רישיונות מדריכים בחידוש לא חידשו?
הפתרון , בוחן חיצוני ! (וענישה למי שלא מבצע כראוי).
ושוב , תגדיר דרישות בסיסיות לדבר בכלליות על "עוד הכשרה" זה דמגוגיה בגרוש.
אני , ואני יודע שאתה לא מסכים איתי , חושב שהדרישות בחידוש מספיקות.
אני לא מסכים לדרישות הקימות היום בתהליך ההוצאה (בעיקר הידע הבטיחותי) וחושב שהדרישה לקורס בסיסי של חצי יום (4 שעות) עם דגש על בטיחות והכשרה בסיסית עם מבחן חיצוני בעלות הגיונית היא הדרך הנכונה.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
Digo כתב:ראשית כל, עשיתי סדנה דומה... היה מאלף. וגררתי לשם שני חברים.
לא מצליח לעמוד בקצב שלך....
1.תקרא שוב את התגובה שלך ותהייה הוגן עם התשובה , אם הם "רק נושאים" אותו ואין תאונות , איפה הבעיה?
2. אני לא השוואתי לנהיגה , אתה התחלת....
3. דו"צ , של נשק "פרטי" , תעורר את זכרוני בבקשה.....
בישוב שלך היו כמה תאונות של כמעט? הם נחקרו? איך אתה יודע שהם קרו? ואם אתה יודע ... דיווחת לגורמים המתאימים?
שוב , אתה דורש מהמדינה להיות ה"ביביסיטר" , אני דורש אחריות.
ואני מצוטט אותך : "מסכים איתכם שאוכלוסיית נושאי הנשק שונה בתכלית"
פה אני מסכים איתך ומראה לך שיש פתרונות לכל הבעיות שהעלית , רק התשובות הם לא מה שמאכילים אותך.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
argra11 כתב:Digo כתב:ראשית כל, עשיתי סדנה דומה... היה מאלף. וגררתי לשם שני חברים.
לא מצליח לעמוד בקצב שלך....
1.תקרא שוב את התגובה שלך ותהייה הוגן עם התשובה , אם הם "רק נושאים" אותו ואין תאונות , איפה הבעיה?
2. אני לא השוואתי לנהיגה , אתה התחלת....
3. דו"צ , של נשק "פרטי" , תעורר את זכרוני בבקשה.....
בישוב שלך היו כמה תאונות של כמעט? הם נחקרו? איך אתה יודע שהם קרו? ואם אתה יודע ... דיווחת לגורמים המתאימים?
שוב , אתה דורש מהמדינה להיות ה"ביביסיטר" , אני דורש אחריות.
ואני מצוטט אותך : "מסכים איתכם שאוכלוסיית נושאי הנשק שונה בתכלית"
פה אני מסכים איתך ומראה לך שיש פתרונות לכל הבעיות שהעלית , רק התשובות הם לא מה שמאכילים אותך.
1) לא חכמה לומר שאין תאונות ירי, אם אף אחד לא יורה. תן לאחד מהליצנים שאני מדבר עליהם לירות באירוע אמת, ונראה אם תהיה תאונה או לא.
2) ממש לא אני התחלתי להשוות לנהיגה, כשכל אחד נוהג, כל יום, כל היום, אין מה להשוות לירי.
3) ע"פ הידוע לי, עדיין לא היה דו"צ של נשק פרטי. בדגש על עדיין. מכיר לפחות 20 אנשים, שאם הייתי שם אותם בסיטואציה של אירוע אמת, מוכן כמעט לחתום שזה היה נגמר בנפגעים חפים מפשע. איך לא? הם ירו 50 כדור, שמעו את המדריך מדבר 5 דקות על בטיחות, ולהתראות בחידוש הבא...
לשאלתך, ביישוב חדשות רצות מהר. באירוע פליטת הכדור, הייתי מספיק קרוב כדי לשמוע את זה... נחקר? הצחקת אותי... התחננו שכולם ישתקו. אמרו לו נו נו נו, והמשיכו הלאה... ללכת לדווח? לא כ"כ קל במציאות הזו... אני בכל זאת גר פה, וכיף שיש שכנים שמדברים איתך...
אבל אני חושב שאנחנו לא באמת חולקים... קורס חצי יום על בטיחות? מצויין! הכשרה בסיסית? אני כבר מתרגש! עלות הגיונית? קניתי! בוחן חיצוני? אני רץ! אם יעשו את כל זה בהוצאה, תחדש בראש שקט אחינו. לא אמרתי כלום.
אבל אם כבר בהוצאה, הבן אדם לא יודע כלום, אז גם בחידוש הוא לא ידע כלום, וזה יגרר בלי סוף. למה להביא למצב של נושאי נשק חסרי ביטחון עצמי, או גרוע יותר, ביטחון יתר? תעבוד על היסודות שאתה בעצמך הזכרת, ואני רגוע...
--
CZ P-07
--
CZ P-07
3) ע"פ הידוע לי, עדיין לא היה דו"צ של נשק פרטי. בדגש על עדיין.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
תבדוק טוב אחור ,רמז, הפיגוע בהר נוף,,אומנם לא פרטיים,ועדין.
רוב ה"חדשים" ממש לא מבינים מה הם קנו , ולמה,
תן להם אקדח בגודל סמרטפון שנות 2000[כמה יותר קטן יותר טוב]
תן להם "תחמושת זומבים" רצוי כמה שיותר יקרה,
והם מסודרים וכשירים לקשקשת בפורומים.
אין להם מושג ,ולא יהיה, זה המצב לאורך שנים, רק שעקב המצב יש כרגע האצה .
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
תבדוק טוב אחור ,רמז, הפיגוע בהר נוף,,אומנם לא פרטיים,ועדין.
רוב ה"חדשים" ממש לא מבינים מה הם קנו , ולמה,
תן להם אקדח בגודל סמרטפון שנות 2000[כמה יותר קטן יותר טוב]
תן להם "תחמושת זומבים" רצוי כמה שיותר יקרה,
והם מסודרים וכשירים לקשקשת בפורומים.
אין להם מושג ,ולא יהיה, זה המצב לאורך שנים, רק שעקב המצב יש כרגע האצה .
פחות -לרוב זה יותר,,
1) לא חכמה לומר שאין תאונות ירי, אם אף אחד לא יורה. תן לאחד מהליצנים שאני מדבר עליהם לירות באירוע אמת, ונראה אם תהיה תאונה או לא.
2) ממש לא אני התחלתי להשוות לנהיגה, כשכל אחד נוהג, כל יום, כל היום, אין מה להשוות לירי.
3) ע"פ הידוע לי, עדיין לא היה דו"צ של נשק פרטי. בדגש על עדיין. מכיר לפחות 20 אנשים, שאם הייתי שם אותם בסיטואציה של אירוע אמת, מוכן כמעט לחתום שזה היה נגמר בנפגעים חפים מפשע. איך לא? הם ירו 50 כדור, שמעו את המדריך מדבר 5 דקות על בטיחות, ולהתראות בחידוש הבא...
לשאלתך, ביישוב חדשות רצות מהר. באירוע פליטת הכדור, הייתי מספיק קרוב כדי לשמוע את זה... נחקר? הצחקת אותי... התחננו שכולם ישתקו. אמרו לו נו נו נו, והמשיכו הלאה... ללכת לדווח? לא כ"כ קל במציאות הזו... אני בכל זאת גר פה, וכיף שיש שכנים שמדברים איתך...
1. תגובה מתנשאת שאותה אני יכול לומר גם עליך. לבנתיים רבים וטובים מה"ליצנים" כדבריך הגיבו כראוי ולא קרה כל מה שהדמיון הפעיל שלך אומר שיקרה.
2. מסכים אתך , אף פעם לא אהבתי את ההשוואה לרכב (גם אם גם אני חוטא בהשוואה זו לפעמים).
3. מכיר אני לפחות 2 אנשים בעלי הכשרה הרבה יותר עמוקה ממה שאתה יכול לדמיין ןבטוח שבעלי הכשרה יותר עמוקה משלך שהיו (בפועל) באירוע אמת והתוצאה בלשון המעטה "לא משהו" , ככה שגם אני יכול לצאת בהצהרה שלך ולומר אותה עליך ש"שאם הייתי שם את DIGO בסיטואציה של אירוע אמת, מוכן כמעט לחתום שזה היה נגמר בנפגעים חפים מפשע".
מה אכפת לי להצהיר הצהרה כזו? היא עולה לי כסף? , קצת צניעות ודרך ארץ.
בקשר לפסקה האחרונה , לא נעים לך מהשכנים אז אתה מוכן לשתוק , ז"א שמחר ,אם קורה פלטה של אותו בחור והנפגע (חס וחלילה טפו טפו טפו) הוא הבן שלך לא אתה אשם , אלה המדינה.... איזה כיף שאפשר להעביר אחריות.
מציאות לא קלה , מסכים איתך , לא מסכים אם המסקנות שלך.
לפני התגובה הבאה שלך , ממליץ לך רגע לעצור ולחשוב , וסליחה מראש אם אתה מרגיש "פגוע" לא זו הכוונה.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
1) מתנשאת? אולי... אתה חד משמעית יכול לומר גם עלי שאני לא מקצועי... בשונה מהרבה אחרים שאני מכיר, אני מודה בזה, ולא מפחד להשקיע זמן וכסף כדי לשנות את זה. את הענווה שלי, אני משקיע במקומות הנכונים. אני טורח להזכיר לעצמי שאני חייהךב לשפר את המקצועיות שלי.באירוע אמת, אשקול היטב אם אני האדם הנכון להגיב. את כל הדרישות שדיברתי עליהן, הייתי שמח שמישהו ידרוש מימני. דמיון פעיל? לטעמי אתה אופטימיסט שמעדיף לא לחשוב על מה יקרה אם...
2) יופי... הסכמנו על משהו
3) מקרים חריגים יהיו לכאן ולכאן. גם האדם המקצועי ביותר יכול לטעות באירוע אמת. אבל בהחלט לא אחתום שזה יקרה. אם היית מכיר את האנשים שאני מדבר עליהם, הייתי מוכן לחתום גם כן. למה לא? הוא לא הוציא שקל נוסף או הקדיש שנייה נוספת מעבר למה שחייבו אותו לאימונים. הוא מזלזל בבטיחות, ומתייחס לנשק כצעצוע. שום סיבה שאסמוך עליו ואתן לו קרדיט. אני עצמי? לא חותם שאצליח, אבל גם לא חותם שאכשל... ועם אימונים נוספים, יבוא גם הביטחון.
בעניין הדיווח, בהחלט מצאת את נקודת התורפה שלי. אני עדיין שוקל את העניין, והשיקול לא פשוט. הטענה שלך שרירה וקיימת. אם אירועי בטיחות נוספים יקרו, לאו דווקא לבן (שאין לי), לא אוכל לרחוץ בניקיון כפי. מודה ומתוודה בעניין זה. אבל עדיין חושב שדרישות סף כמו שאתה בעצמך הצגת, יוכלו לחסוך לנו חלק מזה...
2) יופי... הסכמנו על משהו
3) מקרים חריגים יהיו לכאן ולכאן. גם האדם המקצועי ביותר יכול לטעות באירוע אמת. אבל בהחלט לא אחתום שזה יקרה. אם היית מכיר את האנשים שאני מדבר עליהם, הייתי מוכן לחתום גם כן. למה לא? הוא לא הוציא שקל נוסף או הקדיש שנייה נוספת מעבר למה שחייבו אותו לאימונים. הוא מזלזל בבטיחות, ומתייחס לנשק כצעצוע. שום סיבה שאסמוך עליו ואתן לו קרדיט. אני עצמי? לא חותם שאצליח, אבל גם לא חותם שאכשל... ועם אימונים נוספים, יבוא גם הביטחון.
בעניין הדיווח, בהחלט מצאת את נקודת התורפה שלי. אני עדיין שוקל את העניין, והשיקול לא פשוט. הטענה שלך שרירה וקיימת. אם אירועי בטיחות נוספים יקרו, לאו דווקא לבן (שאין לי), לא אוכל לרחוץ בניקיון כפי. מודה ומתוודה בעניין זה. אבל עדיין חושב שדרישות סף כמו שאתה בעצמך הצגת, יוכלו לחסוך לנו חלק מזה...
--
CZ P-07
--
CZ P-07
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד