תקנות בנושא החזקת ונשיאת נשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: תקנות בנושא החזקת ונשיאת נשק
שלום, אני עם רשיון מעל 35 שנה ועושה מטווחים מפעם לפעם ולא רק בחידושי רשיון.
גם גרתי בארה"ב מספר שנים ושם עשינו מטווחים בשדה פתוח ללא הגבלה, ואתה יודע מדוע?
מפני שבחו"ל אפשר לקנות תחמושת במחיר אפסי ואפשר לירות ולעשות מטווחים כמה שרק רוצים,
וההבדל הוא שכאן בארץ כל המטווחים רק מחפשים איך להעלות מחירים ואיך לעשות יותר כסף.
כשנכנסים למטווח יוצאים עם קנס של לא פחות מ- 200-250 ש"ח, האם אתה יכול לעמוד בכאלו מחירים כל שבוע או כל שבועיים ?
מפני שבחו"ל אפשר לקנות תחמושת במחיר אפסי ואפשר לירות ולעשות מטווחים כמה שרק רוצים,
וההבדל הוא שכאן בארץ כל המטווחים רק מחפשים איך להעלות מחירים ואיך לעשות יותר כסף.
כשנכנסים למטווח יוצאים עם קנס של לא פחות מ- 200-250 ש"ח, האם אתה יכול לעמוד בכאלו מחירים כל שבוע או כל שבועיים ?
================================================
יְהוָה, יִשְׁמָרְךָ מִכָּל-רָע: יִשְׁמֹר, אֶת-נַפְשֶׁךָ.
יְהוָה, יִשְׁמָר-צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ--מֵעַתָּה, וְעַד-עוֹלָם.
ruger magnum 0.357
glock 19 gen 4
יְהוָה, יִשְׁמָרְךָ מִכָּל-רָע: יִשְׁמֹר, אֶת-נַפְשֶׁךָ.
יְהוָה, יִשְׁמָר-צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ--מֵעַתָּה, וְעַד-עוֹלָם.
ruger magnum 0.357
glock 19 gen 4
אם היה מובטח לי שיצא חוק המחייב כל נושא נשק ברשיון להוכיח מיומנות אמיתית ושליטה בטיחותית בנשק - הייתי יכול להסכים לזה ולו מתוך אגואיזם, לי אין ספק שהייתי עובר את המבחן - כל השאר שישארו בלי מצידי ולא יסכנו אותי בירי טועה.
לגבי רשיונות נהיגה - על אחת כמה וכמה ! מצידי שיכפו על כל מחזיק רשיון נהיגה עמידה בהכשרת נהיגה מתקדמת ומבחן מעשי כל פרק זמן סביר. להבדיל ממחזיקי רשיון שלא שולפים כל כך מהר נשק - מחזיקי רשיונות נהיגה עושים שימוש ברכב ללא הפסקה, הסיכון מהם גבוה עשרות מונים ובתי הקברות/ החולים מוכיחים זאת.
אבל כמו שעשו בזמנו איזה קורס תיאוריה מגוחך למחזיקי רשיון נהיגה, שאין לי שום זכרון ממנו, ככה גם תיראה בסופו של דבר ההכשרה הנוספת שיצטרכו לעבור מחזיקי נשק - יבואו עם רעיונות גדולים ואחרי כהנה וכהנה ועדות יתפשרו על משהו שלמעט בעלי המטווחים אף אחד לא יפיק ממנו תועלת.
כמו הוכחת האימון שעלתה לי 230 ₪ לאחרונה לאקדח נוסף שביקשתי עבורו רשיון, כאשר אני מתאמן עם אותו אקדח כבר שנתיים במסגרת רשמית של ירי מעשי כל שבוע ונושא אקדח בקוטר דומה כבר 20 שנה ...
לגבי רשיונות נהיגה - על אחת כמה וכמה ! מצידי שיכפו על כל מחזיק רשיון נהיגה עמידה בהכשרת נהיגה מתקדמת ומבחן מעשי כל פרק זמן סביר. להבדיל ממחזיקי רשיון שלא שולפים כל כך מהר נשק - מחזיקי רשיונות נהיגה עושים שימוש ברכב ללא הפסקה, הסיכון מהם גבוה עשרות מונים ובתי הקברות/ החולים מוכיחים זאת.
אבל כמו שעשו בזמנו איזה קורס תיאוריה מגוחך למחזיקי רשיון נהיגה, שאין לי שום זכרון ממנו, ככה גם תיראה בסופו של דבר ההכשרה הנוספת שיצטרכו לעבור מחזיקי נשק - יבואו עם רעיונות גדולים ואחרי כהנה וכהנה ועדות יתפשרו על משהו שלמעט בעלי המטווחים אף אחד לא יפיק ממנו תועלת.
כמו הוכחת האימון שעלתה לי 230 ₪ לאחרונה לאקדח נוסף שביקשתי עבורו רשיון, כאשר אני מתאמן עם אותו אקדח כבר שנתיים במסגרת רשמית של ירי מעשי כל שבוע ונושא אקדח בקוטר דומה כבר 20 שנה ...
- סליקאי טיטניום

efiey כתב:שלום, אני עם רשיון מעל 35 שנה ועושה מטווחים מפעם לפעם ולא רק בחידושי רשיון.
התחמושת בארה״ב כבר מזמן לא זולה, המחירים במטווחים די קרובים לכאן.
יש אפשרות לחסוך ע״י קניית ארגזי תחמושת ברשתות שונות או ברכישה מקוונת ויש גם אפשרות לייצר תחמושת בבית - בעיקר כי יש מספיק תחרות וכנראה שחסמי הכניסה לתחום ועלויות אחזקת מטווח שם הן זולות משמעותית.
- סליקאי טיטניום

ניר ל כתב:אם היה מובטח לי שיצא חוק המחייב כל נושא נשק ברשיון להוכיח מיומנות אמיתית ושליטה בטיחותית בנשק - הייתי יכול להסכים לזה ולו מתוך אגואיזם, לי אין ספק שהייתי עובר את המבחן - כל השאר שישארו בלי מצידי ולא יסכנו אותי בירי טועה.
טוב, ברור שכולנו משחקים כאן ב"אם רק הייתי יכול..." גם אני לא רוצה שימציאו עוד דרך להוציא כסף על כלום. הדברים שדיברתי עליהם הם מחשבות בעלמא, בעולם מושלם. ברור שאם לא יתווסף תהליך מועיל, אלה סתם עוד פיסת בירוקרטיה שתעלה עוד כסף, אני אצטרף לדעתכם ואעדיף להישאר עם סטאטוס קוו...
ובצר לנו, אכן, נפנה לאגואיזם... אשתדל לדאוג לעצמי, ולהיות בבחינת "נאה דורש, נאה מקיים...", ואם אצליח לגרור איתי עוד כמה, מה טוב...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
Shiko כתב:Digo כתב:תודה... אולי יפתיע אותך, אבל אם אפגין חוסר שליטה מוחלט בכלי המסוכן שאני נושא, אעדיף שמישהו יקח לי אותו, או יכריח אותי להשתפר, אם אני לא מספיק אחראי לעשות את זה בעצמי... הנה... אמרתי את זה...
לא מסכים עם האג'נדה של להחזיק בנשק בכל מחיר...
++++++++
חשיבה נכונה ואחראית!
Argra,itamar (סדנאת סובלנות בדחיפות)
יצאתם מהנושא,כמות מרושייני הנשק במדינה וכמות בעלי רשיון הנהיגה
בכלל לא באותה כמות כדי לעשות את כל הרפורמות שאתם חפצים.
מדינת ישראל קורסת רק מרענון נהיגה אתם רוצים להכניס רפורמת בחני נהיגה![]()
מס׳ נושאי נשק במדינה קטן בהרבה מכמות בעלי הרשיון וכאן באמת ניתן
לתת תנאי סף כדי לחדש/להוציא רשיון(כך ינוקו אקדחי ה״חושך״ ששוכבים בכספת ללא מטרת אספנות)
הרי שרפנו איזה פוסט קודם והדבר היחיד שאנשים גרמו לי להבין כאן,שייש כאן הרבה כאלה
שנושאים אקדח בשביל הטריינדיות,בשביל האופנה או בשביל ״לתקוע״ איזה 50 כדור במטרת קרטון פעם בשנה,אז רק בשביל כל אלה שצוינו לעיל שווה להכניס רמת סף.
אתם יכולים לצבוע את תגובתכם בכחול,אדום או וורוד,זו הדעה של הבן אדם,אל תנסו לשנות לו אותה או להראות לו מציאות אחרת!
ועכשיו אדוני גם קובע מי ראוי להחזיק כלי יריה ומי לא?
כל אקדחי "החושך" כדבריך , כל אלו "שנושאים אקדח בשביל הטריינדיות,בשביל האופנה או בשביל ״לתקוע״ איזה 50 כדור במטרת קרטון פעם בשנה"
את מי הם מסכנים בדיוק ? את הכספת? מה הם מפריעים לך?
שים לב , יש רמת סף , רק היא מיושמת במציאות ח*א .
ואתה דורש עוד .
DIGO כבר ענה לי , ציטוט :"ומעצבן אתכם שאני, כמו מזוכיסט מושלם, מבקש עוד."
אז זהו שלא מעצבן אותי , אני כותב פה שכשאני אומר לך "אמרתי לך" לא תוכל לומר שלא אמרתי
המדיניות המצמצמת הורידה את מספר כלי היריה מ300000 ל 120000 בערך , תמשיך ,בסוף תישאר אתה ועוד כמה ואז יגידו "בשביל מה צריך אותם" .
עכשיו יש מדיניות "מאזנת" , נראה כמה זמן היא תישאר , אני נשמע לך אופטימי?
עברתי הכל , לפני שהייתה מדיניות , ועדת כהן (קראת את המסקנות שלה?) ועדת ברינקר ועוד גזירות ואירועים .
כל פעם יש את אלו שאמרו "לא נורא" צריך "ככה" וצריך "ככה" ותמיד עלה נושא ה"הכשרה"
ומי הרוויח מכל הנושא ?, לא בעלי הרישיונות ושום דבר לא השתנה.
תקרא קצת , תלמד את התחום .
קח , תתחיל מפה:
http://mops.gov.il/Fire_Arms/About/Page ... ports.aspx
ועדת כהן.
תמשיך בשאר הועדות ואז תעבור לכאן:
http://mops.gov.il/Fire_Arms/Firearms_a ... idden.aspx
וכאן:
http://mops.gov.il/Fire_Arms/Firearms_a ... .3.14.aspx
ובבקשה , תפרידו בין נשק "פרטי" ל"ארגוני"!
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
argra11 כתב:Shiko כתב:Digo כתב:תודה... אולי יפתיע אותך, אבל אם אפגין חוסר שליטה מוחלט בכלי המסוכן שאני נושא, אעדיף שמישהו יקח לי אותו, או יכריח אותי להשתפר, אם אני לא מספיק אחראי לעשות את זה בעצמי... הנה... אמרתי את זה...
++++++++
חשיבה נכונה ואחראית!
לתת תנאי סף כדי לחדש/להוציא רשיון(כך ינוקו אקדחי ה״חושך״ ששוכבים בכספת ללא מטרת אספנות)
הרי שרפנו איזה פוסט קודם והדבר היחיד שאנשים גרמו לי להבין כאן,שייש כאן הרבה כאלה
שנושאים אקדח בשביל הטריינדיות,בשביל האופנה או בשביל ״לתקוע״ איזה 50 כדור במטרת קרטון פעם בשנה,אז רק בשביל כל אלה שצוינו לעיל שווה להכניס רמת סף.
אתם יכולים לצבוע את תגובתכם בכחול,אדום או וורוד,זו הדעה של הבן אדם,אל תנסו לשנות לו אותה או להראות לו מציאות אחרת!
כל אקדחי "החושך" כדבריך , כל אלו "שנושאים אקדח בשביל הטריינדיות,בשביל האופנה או בשביל ״לתקוע״ איזה 50 כדור במטרת קרטון פעם בשנה"
ואתה דורש עוד .
אז זהו שלא מעצבן אותי , אני כותב פה שכשאני אומר לך "אמרתי לך" לא תוכל לומר שלא אמרתי![]()
המדיניות המצמצמת הורידה את מספר כלי היריה מ300000 ל 120000 בערך , תמשיך ,בסוף תישאר אתה ועוד כמה ואז יגידו "בשביל מה צריך אותם" .
עברתי הכל , לפני שהייתה מדיניות , ועדת כהן (קראת את המסקנות שלה?) ועדת ברינקר ועוד גזירות ואירועים .
קח , תתחיל מפה:
ועדת כהן.
וכאן:
ציטוט מתך ה"מאמר" השני -
"החוק כלל גם סדרה של הוראות, כולל סעיף אי-פגימה, אשר נועד להתאים את עצמו לחוקי הציד של האבוריג'ינים (הילידים) בקנדה. שיעור בעלי נשק למאה אלף נפש בקנדה הוא 23. שיעור מקרי הרצח באמצעות נשק חם למאה אלף נפש הוא 0.60. נתון זה לא משתנה בצורה מובהקת לאורך השנים."
נשמע כמו מאמר מאוד רציני רק חבל שאין אבוריג'ינים (ילידים) בקנדה...
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
argra11 כתב:Shiko כתב:Digo כתב:תודה... אולי יפתיע אותך, אבל אם אפגין חוסר שליטה מוחלט בכלי המסוכן שאני נושא, אעדיף שמישהו יקח לי אותו, או יכריח אותי להשתפר, אם אני לא מספיק אחראי לעשות את זה בעצמי... הנה... אמרתי את זה...
++++++++
חשיבה נכונה ואחראית!
ואתה דורש עוד .
אז זהו שלא מעצבן אותי , אני כותב פה שכשאני אומר לך "אמרתי לך" לא תוכל לומר שלא אמרתי![]()
קח , תתחיל מפה:
ועדת כהן.
וכאן:
אדוני לומד מטעויות ולא קובע דבר..
אינני מתכוון להיכנס איתך לשירשור של 60 הודעות.
זו דעתי וגם דעתו של הבחור המצוטט!
כמו שציינתי(אתה אוהב צבעים) אתה יכול לצבוע את תגובתך באיזה צבע שתבחר
זו עדיין תהיה דעתי! סובלנות-אמרנו..
אבל אם העלת את עניין המספרים אז מבחינתי שיהיו 30,000 בעלי רשיון ראויים מאשר
200,000 בעלי אקדחי ״חושך״ ששמים את האקדח עליהם כדי לא לעבור בידוק בקניון(כמה שפל
אם שואלים אותי אז דעתי היא:
"When you have to shoot...Shoot! Don't talk"
"When you have to shoot...Shoot! Don't talk"
- סליקאי כסף

עשו טובה ואל תצמידו ציטוטים מלאים,
כתבו תגובה ,ללא כל טפט הציטוטים, ממש מתיש העיניין
כתבו תגובה ,ללא כל טפט הציטוטים, ממש מתיש העיניין
פחות -לרוב זה יותר,,
בחייכם, כבר לא אכפת לי מה כתוב... הרגתם עם הציטוטים האלה... בקושי מצליח לעקוב...
לא סיכמנו את זה ב"נסכים שלא להסכים"? אני לא הולך להקים שום וועדה מחר, אפשר להיות רגועים...
לא סיכמנו את זה ב"נסכים שלא להסכים"? אני לא הולך להקים שום וועדה מחר, אפשר להיות רגועים...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
Digo כתב:בחייכם, כבר לא אכפת לי מה כתוב... הרגתם עם הציטוטים האלה... בקושי מצליח לעקוב...
הכי נח להגיד "אל תנסו לבלבל אותי עם עובדות" :)
אבל מה לעשות - העובדות מדברות בעד עצמן.
אני גם חושב שזה לא רע לפתוח קצת את הראש ולנסות ללמוד מנסיונם של אחרים.
בשביל זה הפורום הזה קיים, ועד היום הביא הרבה מאד תועלת להרבה מאד אנשים (כולל לך).
הרבה מאד מהכותבים הותיקים בפורום הם אנשים שראו דבר או שניים בחיים ונמצאים בתחום הזה 30-20 שנה ואפילו יותר.
עברנו כבר את כל התהפוכות האפשריות, וכל הגזירות האפשריות שהמדינה הטילה עלינו כבעלי כלי יריה ברשיון.
אתה צריך להבין שאף אחד מאיתנו לא נגד הכשרה, העלאת הרמה או אימונים.
תאמין לי שכולנו משקיעים בזה באופן קבוע בזמננו הפרטי.
מצד שני - כולנו בתור אזרחי מדינת ישראל חווינו על בשרינו את "תופעת המדרון החלקלק" על כל צורותיה וצרותיה ועל זה כולם צועקים ומתריעים.
תמיד הכל מתחיל בכוונה טובה "להעלות את הרמה ולשפר את המיומנות" ואיך שהוא,
זה תמיד ממשיך בזה שהחיים שלך הופכים לסיוט ומישהו אחר עושה עליך סיבוב והרבה מאד כסף,
ובסוף זה תמיד נגמר באיזו קומבינה.. כי מה לעשות אנחנו מדינת הקומבינה.
בסופו של יום תחמיץ את המטרה. לא תהייה לך רמה גבוהה יותר.
בתור אזרח אתה תטורטר ותשלם הרבה כסף, ומישהו אחר יעשה עליך סיבוב ויתעשר על חשבונך.
זה מה שאנשים מנסים להסביר לך - זו זכותך לקבל את זה או שלא..
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

הבנתי את החשש, גם אני כבר סבלתי, טורטרתי, והוצאתי כסף על טעויות העבר... אבד דעתי לא השתנתה...
העובדות שאתה מדבר עליהם, נשענות על כך שתאונות לא קורות כי אף אחד לא יורה... לא מספיק טוב לטעמי...
כבר אמרתי במפורש, שברור שגם אני לא מעוניין בתקנה שתהפוך למסחטת כסף נוספת גם על חשבוני. הדיון היה תאורטי, ולא מעשי. אם הייתה דרך לעשות זאת בצורה הנכונה, הייתי תומך. זה הכל. כלום לא הולך להשתנות מחר.
אתה וחבריך משקיעים בהכשרה? מצויין. יש יותר מידי אנשים שלא עושים זאת, וטוב להם עם זה. לא, הם לא מסתובבים כמו רמבו ברחובות, אבל הם גם לא מועילים לאף אחד... וכן... מבחינתי יש גם סכנה פוטנציאלית... על הנקודה הזו אנחנו לא מסכימים, כי לכם זה לא מפריע. זכותכם. Shiko סיכם זאת מצויין לדעתי. אני מעדיף 30,000 נושאי נשק שאומנו לרמה מסויימת, טובה יותר מהנדרשת כיום, מאשר 200,000 אנשים שמחזיקים נשק כי זה מאאגניב... כמו שאמרתי... לא בכל מחיר. איך לעשות את זה בפרקטיקה? אין טעם לפרוס פה את משנתי בעניין, כי זה לא יעלה ולא יוריד. כלום לא ישתנה, לטובה או לרעה.
לך יש העובדות שלך, ואני רואה יום יום את העובדות שלי. ציבור לא מקצועי, שלא מעוניין לעשות שום דבר עם חוסר המקצועיות שלו. הוא לא רואה בזה צורך כי הרי, הם רק נושאים את הנשק, לא יורים בו... לכם לא מפריע, כי עדיין לא קורה כלום... לי כן...
העובדות שאתה מדבר עליהם, נשענות על כך שתאונות לא קורות כי אף אחד לא יורה... לא מספיק טוב לטעמי...
כבר אמרתי במפורש, שברור שגם אני לא מעוניין בתקנה שתהפוך למסחטת כסף נוספת גם על חשבוני. הדיון היה תאורטי, ולא מעשי. אם הייתה דרך לעשות זאת בצורה הנכונה, הייתי תומך. זה הכל. כלום לא הולך להשתנות מחר.
אתה וחבריך משקיעים בהכשרה? מצויין. יש יותר מידי אנשים שלא עושים זאת, וטוב להם עם זה. לא, הם לא מסתובבים כמו רמבו ברחובות, אבל הם גם לא מועילים לאף אחד... וכן... מבחינתי יש גם סכנה פוטנציאלית... על הנקודה הזו אנחנו לא מסכימים, כי לכם זה לא מפריע. זכותכם. Shiko סיכם זאת מצויין לדעתי. אני מעדיף 30,000 נושאי נשק שאומנו לרמה מסויימת, טובה יותר מהנדרשת כיום, מאשר 200,000 אנשים שמחזיקים נשק כי זה מאאגניב... כמו שאמרתי... לא בכל מחיר. איך לעשות את זה בפרקטיקה? אין טעם לפרוס פה את משנתי בעניין, כי זה לא יעלה ולא יוריד. כלום לא ישתנה, לטובה או לרעה.
לך יש העובדות שלך, ואני רואה יום יום את העובדות שלי. ציבור לא מקצועי, שלא מעוניין לעשות שום דבר עם חוסר המקצועיות שלו. הוא לא רואה בזה צורך כי הרי, הם רק נושאים את הנשק, לא יורים בו... לכם לא מפריע, כי עדיין לא קורה כלום... לי כן...
--
CZ P-07
--
CZ P-07
Digo כתב:
הכללה שאיננה במקומה.
לקחת קבוצה של אנשים הסובבים אותך (אולי פה נעוצה הבעיה? כבעיה נקודתית שמתאימה להלך רוח תת קבוצה השייכת לישוב מסוים?) והכללת לתוכה את כל נושאי הנשק באשר הם.
אני בהתחלה היתי גם בדעה דומה, אך לא זהה (עם הסתיגויות), לשלך. אך לאחר קריאה מרובה פה בפורום והיכרות עם מעגלים נוספים של נושאי נשק, אני שמח שטעיתי בדעותיי הקדומות.
מה שמצאתי:
1. רוב נושאי הנשק הפרטי הם אנשים שקולים ולא נורמטיביים (במובן החיובי) ברמת האחריות ושיקול הדעת שלהם- לרוב אלה אנשים שיעדיפו לוותר על האגו שלהם לטובת מניעת חיכוך (שבין היתר כמובן יפגע בזכאות שלהם לשאת נשק) ויציאה מהסיטואציה כמה שיותר מהר.
ד.א לצערי, זה לא נכון לחלק לא קטן מנושאי הנשק הארגוני (לדוגמה מאבטחים).
2. חלק ניכר מבעלי הנשק הפרטי משקיעים בהכרת הנשק ומיומנות לטובת מקצועיות ושליטה בכלי שיש להם על הגוף.
3. רוב אלה שהם "קצרים" על ההדק אלה חבר'ה צעירים שרק סיימו צבא ויש להם "שכרון כוח" (בדומה לנהג צעיר שרק קיבל רישיון ופג לו המלווה אתמול בחצות) וחושבים שהם רמבו. למזלי, רובם מתאפסים ומבינים שהחיים באזרחות שונים טיפה מהחיים בצבא (ששם הנשק זה המחסה שלך) ועדיף שהנשק יהיה מוסלק כמוצא אחרון מאשר מוחצן להרתעה.
- סליקאי זהב

TsurTriger כתב:Digo כתב:
הכללה שאיננה במקומה.
לקחת קבוצה של אנשים הסובבים אותך (אולי פה נעוצה הבעיה? כבעיה נקודתית שמתאימה להלך רוח תת קבוצה השייכת לישוב מסוים?) והכללת לתוכה את כל נושאי הנשק באשר הם.
אני בהתחלה היתי גם בדעה דומה, אך לא זהה (עם הסתיגויות), לשלך. אך לאחר קריאה מרובה פה בפורום והיכרות עם מעגלים נוספים של נושאי נשק, אני שמח שטעיתי בדעותיי הקדומות.
מה שמצאתי:
1. רוב נושאי הנשק הפרטי הם אנשים שקולים ולא נורמטיביים (במובן החיובי) ברמת האחריות ושיקול הדעת שלהם- לרוב אלה אנשים שיעדיפו לוותר על האגו שלהם לטובת מניעת חיכוך (שבין היתר כמובן יפגע בזכאות שלהם לשאת נשק) ויציאה מהסיטואציה כמה שיותר מהר.
2. חלק ניכר מבעלי הנשק הפרטי משקיעים בהכרת הנשק ומיומנות לטובת מקצועיות ושליטה בכלי שיש להם על הגוף.
3. רוב אלה שהם "קצרים" על ההדק אלה חבר'ה צעירים שרק סיימו צבא ויש להם "שכרון כוח" (בדומה לנהג צעיר שרק קיבל רישיון ופג לו המלווה אתמול בחצות) וחושבים שהם רמבו. למזלי, רובם מתאפסים ומבינים שהחיים באזרחות שונים טיפה מהחיים בצבא (ששם הנשק זה המחסה שלך) ועדיף שהנשק יהיה מוסלק כמוצא אחרון מאשר מוחצן להרתעה.
את זה אני כבר מוכן לשמוע. כבר הסכמתי שציבור נושאי הנשק הוא לרוב ציבור אחראי ושקול. תופעת בוגרי הצבא הנלהבים מוכרת, ודורשת טיפול. אבל אני דיברתי על חוסר מקצועיות שנגררת מחידוש לחידוש, מכיוון שאף אחד לא טרח ללמוד את היסודות. אני מכיר הרבה אנשים מבוגרים ממני בהרבה, שיכולים לספור את מספר הכדורים שהם ירו בדיוק רב. 50 בהוצאה, וחמישים בכל חידוש. אפילו לא אחד מעבר. אנשים שקולים, שלא ישלפו בכל סיטואציה, וכאן אני מצטער. לטובתו, למד אותו עוד! למה אני צריך לשמוע על אנשים שלא הגיבו בדיזינגוף כשהיה להם נשק? כ"כ מיותר. אני לא מדבר רק על בגרות אישית (זה מגיע עם הזמן, בין השאר מדאגה לרישיון...) אלה על מקצועיות נטו. יש ציבור גדול (אמת, קשה לי לקבוע עד כמה, אבל העובדה שאני מכיר רבים כאלו, במעגלים שונים, מעידה שזה לא אחד או שניים...) לא, לא מדובר ביישוב מסויים, מדובר בתופעה רחבה יחסית. מדובר ביישובים זכאים, שלתושביהם יש סיבה טובה להחזיק נשק. אז הם מממשים את זכותם לנשק, ועוצרים שם. לא חבל? את הנלהבים, תרגיע, ותוודא שהם מודעים לכלי שהם מחזיקים, ולמבוגרים האחראיים, תעלה את רמת המקצועיות. בגרות כבר יש, אבל תלמד אותם עוד על הכלי שהם מחזיקים, ותוודא שהם יודעים לירות בו ברמה סבירה.
--
CZ P-07
--
CZ P-07
TsurTriger כתב:Digo כתב:
הכללה שאיננה במקומה.
מה שמצאתי:
את זה אני כבר מוכן לשמוע. כבר הסכמתי שציבור נושאי הנשק הוא לרוב ציבור אחראי ושקול. תופעת בוגרי הצבא הנלהבים מוכרת, ודורשת טיפול. אבל אני דיברתי על חוסר מקצועיות שנגררת מחידוש לחידוש, מכיוון שאף אחד לא טרח ללמוד את היסודות. אני מכיר הרבה אנשים מבוגרים ממני בהרבה, שיכולים לספור את מספר הכדורים שהם ירו בדיוק רב. 50 בהוצאה, וחמישים בכל חידוש. אפילו לא אחד מעבר. אנשים שקולים, שלא ישלפו בכל סיטואציה, וכאן אני מצטער. לטובתו, למד אותו עוד! למה אני צריך לשמוע על אנשים שלא הגיבו בדיזינגוף כשהיה להם נשק? כ"כ מיותר. אני לא מדבר רק על בגרות אישית (זה מגיע עם הזמן, בין השאר מדאגה לרישיון...) אלה על מקצועיות נטו. יש ציבור גדול (אמת, קשה לי לקבוע עד כמה, אבל העובדה שאני מכיר רבים כאלו, במעגלים שונים, מעידה שזה לא אחד או שניים...) לא, לא מדובר ביישוב מסויים, מדובר בתופעה רחבה יחסית. מדובר ביישובים זכאים, שלתושביהם יש סיבה טובה להחזיק נשק. אז הם מממשים את זכותם לנשק, ועוצרים שם. לא חבל? את הנלהבים, תרגיע, ותוודא שהם מודעים לכלי שהם מחזיקים, ולמבוגרים האחראיים, תעלה את רמת המקצועיות. בגרות כבר יש, אבל תלמד אותם עוד על הכלי שהם מחזיקים, ותוודא שהם יודעים לירות בו ברמה סבירה.
--
CZ P-07
--
CZ P-07
עוד שאלה. מישהו יודע למה זה נשלח פעמיים? זה משגע אותי...
--
CZ P-07
--
CZ P-07
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד