מבחר נשקים, חלפים ושוק קשה - אגדה או מציאות?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מבחר נשקים, חלפים ושוק קשה - אגדה או מציאות?
לא פעם ולא פעמיים עלתה סוגיית איזה נשק לקחת.
אחד שהיבוא שלו מסודר והוא נפוץ (כגון הגלוק וה CZ). מנגד, ישנם כלים "אקזוטיים" מעניינים שהם פחות נפוצים והיבוא לא סדיר במיוחד (כגון PPQ, M&P, HS2000 וכדו).
עיקר הקושי הוא לא חוסר האינפורמציה והסקירות שיש ברשת כבחינה ראשונה של הכלי. אלא עיקר "החשש" נובע מעצם השאלה "מה יהיה כאשר תהיה בעיה \ תקלה בנשק?" או מנגד אלה לא זמינים להשכרה לצורך התרשמות וירי.
נשים לרגע את נושא המכירה העתידית (גם נושא בעייתי, אך מתגמד כנגד השבתה של נשק).
מה עושים?
הרי רכישת אקדח בישראל זה נושא לא זול, בערך פי 2 מהמחיר בארה"ב וכאן מותר רק כלי אחד. אתה "מתחתן" עם הכלי חתונה קטולית.
זוהי דילמה (לפחות עבורי) לא פשוטה. בקרוב אני הולך לטווח עם מספר כלים. אם לבסוף ה M&P (ככלי הוא מאוד מעניין וקורץ) ישב לי הכי טוב ביד , אני לא בטוח שאני אוכל בלב שלם לקנותו. מצד אחד אין סיבה שכלי יתקלקל. מנגד, זה גוף מכני שעובד בלחצים גבוהים ויש בלאי ויש נקודות כשל של חלק כזה או אחר (כגון קפיץ עייף ועוד).
אחד שהיבוא שלו מסודר והוא נפוץ (כגון הגלוק וה CZ). מנגד, ישנם כלים "אקזוטיים" מעניינים שהם פחות נפוצים והיבוא לא סדיר במיוחד (כגון PPQ, M&P, HS2000 וכדו).
עיקר הקושי הוא לא חוסר האינפורמציה והסקירות שיש ברשת כבחינה ראשונה של הכלי. אלא עיקר "החשש" נובע מעצם השאלה "מה יהיה כאשר תהיה בעיה \ תקלה בנשק?" או מנגד אלה לא זמינים להשכרה לצורך התרשמות וירי.
נשים לרגע את נושא המכירה העתידית (גם נושא בעייתי, אך מתגמד כנגד השבתה של נשק).
מה עושים?
הרי רכישת אקדח בישראל זה נושא לא זול, בערך פי 2 מהמחיר בארה"ב וכאן מותר רק כלי אחד. אתה "מתחתן" עם הכלי חתונה קטולית.
זוהי דילמה (לפחות עבורי) לא פשוטה. בקרוב אני הולך לטווח עם מספר כלים. אם לבסוף ה M&P (ככלי הוא מאוד מעניין וקורץ) ישב לי הכי טוב ביד , אני לא בטוח שאני אוכל בלב שלם לקנותו. מצד אחד אין סיבה שכלי יתקלקל. מנגד, זה גוף מכני שעובד בלחצים גבוהים ויש בלאי ויש נקודות כשל של חלק כזה או אחר (כגון קפיץ עייף ועוד).
- סליקאי זהב

Re: מבחר נשקים, חלפים ושוק קשה - אגדה או מציאות?
קונים ונהנים. נושאים אותו כל הזמן, יורים אותו מדי פעם.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
חכה שנייה... תכף אריק יתעורר ויענה לך על זה...
בקשר לM&P הדאגה פחות חמורה אני חושב. זה לא גלוק, אבל הוא גם לא בדיוק אקזוטי... אבל עזוב אותי... עוד מעט חברה מנוסים יותר יענו לך...
בקשר לM&P הדאגה פחות חמורה אני חושב. זה לא גלוק, אבל הוא גם לא בדיוק אקזוטי... אבל עזוב אותי... עוד מעט חברה מנוסים יותר יענו לך...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
אני חושב שאין שום בעיה עם M&P . יש אבא ואמא לא פראיירים בארץ שנותנים שרות.
מה יהיה איתו עוד 5-10 שנים? אין לדעת. מה שבטוח שכל עוד פס היצור עובד, לא תתקע עם גוש פלסטיק וגוש ברזל.
מה יהיה איתו עוד 5-10 שנים? אין לדעת. מה שבטוח שכל עוד פס היצור עובד, לא תתקע עם גוש פלסטיק וגוש ברזל.
כִּי לֹא בְקַשְׁתִּי אֶבְטָח, וְחַרְבִּי לֹא תוֹשִׁיעֵנִי. (תהילים, מד, ז)
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
GLOCK 17
- סליקאי זהב

היי.
מה אקזוטי ב m&p???
זה של סמית. להב בת"א יבואנים של סמית. יש אבא ואמא ויש להם חלפים ונותנים אחריות ושירות.
מה אקזוטי ב m&p???
זה של סמית. להב בת"א יבואנים של סמית. יש אבא ואמא ויש להם חלפים ונותנים אחריות ושירות.
- סליקאי כסף

הנושא עלה בפוסט הזה:
viewtopic.php?f=1&t=19201
שם כתבתי :
1.
2.
viewtopic.php?f=1&t=19201
שם כתבתי :
1.
היתרון היחיד של הגלוק על כל כלי יריה אחר שנמצא בארץ הוא שבכל שנות יצורו אין שינוי במנגנון וככה בעצם אפשר ל"שחוט" כלי יריה ישן לטובת חלקי חילוף.
כל אלו שמסבירים שלCZ יש יבוא סדיר וככה גם לסמיט אז הנה דוגמה לכלי יריה שהיה מאד פופולארי כשהגיע לארץ (SW99) שלדעתי הוא גם אמין ויעיל מאד.
אבל , היצור שלו הופסק וקם לו יורש בצורה ודגם חדש ועכשיו לך תחפש לו חלקי חילוף.
זה העתיד גם של השילד וכו'.
שלא תבין אותי לא נכון , אני לא מחסידי הגלוק , נהפוך הוא.
את ה"פחד" הרגשתי במדיניות של לפני שנה-שנתיים , שלבעלי תבחין "משמר" ("הוראות מעבר" כיום , כנראה עד שיחוקק החוק כלי יריה החדש) שהיה אסור להחליף כלי יריה ואם אין לך אפשרות לתקן את כלי היריה שלך , הלך הרישיון . ( למי שלא הבין , הרישיון צמוד לכלי היריה , לא לבעלים)
אז כשיש לך "גלוק"*** יש סיכוי רב שנשקך לא יושבת לעד.
העמותה השקיעה מאמצים רבים לשינוי הגזירה הזו.
*** גלוק 43 הוא בדיוק אותה "צרה" כמו כל כלי יריה אחר , גם לו בשלב מסויים לא יהיו חלקי חילוף.
2.
תראה , ההארה שלי בתגובה לא הייתה האם הM&P הוא היורש של ה SW99 כן או לא , זה בכלל לא הענין.
מגיעים לפה המון חדשים שהשאלה הראשונה שלהם "איזה כלי יריה הכי טוב" , והם מתחילים לקבל תשובות , כל אחד ודעתו.
בתשובות עולה ענין ה"אמינות" כאשר אנשים מערבבים בין "אמינות" לאפשרות של קלקולים כאלו ואחרים וההאפשרות לתקן אותם.
מי כמוך יודע שה HK USP שלך לא הושבת בגלל "אמינות" , גם הגלוקים שוברים קפיצים מידי פעם. הHK שלך הושבת בגלל חוסר יכולת להביא לך קפיץ חלופי.
הטענה היחידה שלי בעד הגלוק היא בדיוק הנקודה הזו :
בגלל שנות היצור הרבות , בגלל הפופולאריות , ובגלל שמבחינה מכנית אין כמעט שינויים.
אתה יכול לשחוט כלי אחר ולהעביר חלקים ותמיד להשמיש את כלי היריה שלך.
הלך לך גוף? גש לסוחר כלי יריה והוא כבר ויש סיכוי גבוה שהוא ימצא לך גוף מכלי ש"איבד" צינה לדעת.
הלכה צינה ? כנ"ל , הלך קנה ? כנ"ל.
לך תמצא גוף לSW99? צינה ? קנה ?
כנ"ל לM&P ,לשילד או כל כלי יריה אחר , אולי חוץ מבול.
למי שעומד בעילה "עכשוית" זו כנראה לא בעיה , אבל מי שנמצא "מתוקף הוראות מעבר" כבר חווה את החוויה של התקנה המפוקפקת שאם אין אפשרות תיקון לכלי היריה שלך (איסור מכירה או החלפה), שלום ולא להתראות.
שוחחנו כבר בעבר , בכדי לפתור בעיה זו וגם כדי להצעיר את המערכת בחוק החדש צריך ללחוץ על חידוש המעבר של בעלי תבחינים לאורך זמן (10 שנים ומעלה ) לכך שלא יצטרכו להוכיח "עילה/תבחין" יותר בחידוש רשיון (החזרה של תבחין "משמר" בכל שם שתרצה) והאפשרות לבעלי תבחין זה לסחור ולהחליף כאוות נפשם.
לא מחסידי הגלוק , ואין לי גלוק .
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
ליאור45 כתב:קונים ונהנים. נושאים אותו כל הזמן, יורים אותו מדי פעם.
זה אחד מהמקרים בהם כסף יכול לקנות שקט נפשי.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אני לא מדבר על המקרה הספציפי שלי.
אלא, באופן כללי.
האם שוק הנשק בארץ למעשה גורם לאדם הנורמטיבי אוטומטית להיסגר על גלוק (לכל היותר CZ) עוד לפני שהאלטרנטיבות האחרות מוצעות לו?
האם זו מדיניות מכוונת שבעיקר אגדות עומדות מאחוריה (נושא החלפים - כעניין עיקרי, ומסחריות [שלדעתי תפתר ברגע שהשוק יפתח לעוד אפשרויות]) או למעשה מציאות מוצדקת?
אני חושב שחלק מהמציאות הזו נובע עקב החתונה הקטולית שעושה משרד הפנים לך עם הנשק. אתה למעשה מתחתן עם האקדח וכל החלפה ושינוי הוא הליך ארוך ומייגע (עצם ההגעה למשרד הפנים כבר מעלה את החום לחלק מהאנשים). לא כמו פעם, כאשר רישיון הנשק היה רישיון לנשק - ואתה יכול לבחור איזה נשק שאתה רוצה. היום, אתה קודם בוחר נשק ואז מוציא רישיון (אחרי שקיבלת אישור עקרוני). זו מגבלה שלמעשה תוקעת ענף שלם. בתקופה שהרישיון לנשק היה לאדם, ולא לנשק, אני זוכר שאבא שלי החליף לפחות 2-3 כלים במרוצת השנים. ומאז, שהרישיון שודך וחותן עם הנשק, אבא שלי נשאר עם אותו נשק. אני משער שזו אחת הסיבות שגם אני לא שש לעבור שוב את כל המסלול הזה רק כדי להחליף נשק בחדש. (יכול להיות שאני קצת טועה בהליך של פעם. כי היתי צעיר מאוד אז. אבל אני כן זוכר שההליך היה הפוך. קודם מוציאים רישיון ואז רוכשים איזה נשק שרוצים בהתאם לרישיון)
אלא, באופן כללי.
האם שוק הנשק בארץ למעשה גורם לאדם הנורמטיבי אוטומטית להיסגר על גלוק (לכל היותר CZ) עוד לפני שהאלטרנטיבות האחרות מוצעות לו?
האם זו מדיניות מכוונת שבעיקר אגדות עומדות מאחוריה (נושא החלפים - כעניין עיקרי, ומסחריות [שלדעתי תפתר ברגע שהשוק יפתח לעוד אפשרויות]) או למעשה מציאות מוצדקת?
אני חושב שחלק מהמציאות הזו נובע עקב החתונה הקטולית שעושה משרד הפנים לך עם הנשק. אתה למעשה מתחתן עם האקדח וכל החלפה ושינוי הוא הליך ארוך ומייגע (עצם ההגעה למשרד הפנים כבר מעלה את החום לחלק מהאנשים). לא כמו פעם, כאשר רישיון הנשק היה רישיון לנשק - ואתה יכול לבחור איזה נשק שאתה רוצה. היום, אתה קודם בוחר נשק ואז מוציא רישיון (אחרי שקיבלת אישור עקרוני). זו מגבלה שלמעשה תוקעת ענף שלם. בתקופה שהרישיון לנשק היה לאדם, ולא לנשק, אני זוכר שאבא שלי החליף לפחות 2-3 כלים במרוצת השנים. ומאז, שהרישיון שודך וחותן עם הנשק, אבא שלי נשאר עם אותו נשק. אני משער שזו אחת הסיבות שגם אני לא שש לעבור שוב את כל המסלול הזה רק כדי להחליף נשק בחדש. (יכול להיות שאני קצת טועה בהליך של פעם. כי היתי צעיר מאוד אז. אבל אני כן זוכר שההליך היה הפוך. קודם מוציאים רישיון ואז רוכשים איזה נשק שרוצים בהתאם לרישיון)
- סליקאי זהב

יש אמת במה שאתה כותב צור.
בתור בעל גלוק(ים) לשעבר, אני מרגיש שאחת מהסיבות להצלחות של הגלוק היא לוגיסטיקה, בלי קשר לעובדה שהוא אקדח מספיק טוב ואמין. אילו היה לי רק אקדח אחד וללא תבחין, הייתי כנראה בוחר גלוק שוב, יותר בתור תעודת ביטוח חיים מאשר כלי להנאה בירי.
בתור בעל גלוק(ים) לשעבר, אני מרגיש שאחת מהסיבות להצלחות של הגלוק היא לוגיסטיקה, בלי קשר לעובדה שהוא אקדח מספיק טוב ואמין. אילו היה לי רק אקדח אחד וללא תבחין, הייתי כנראה בוחר גלוק שוב, יותר בתור תעודת ביטוח חיים מאשר כלי להנאה בירי.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
כמה שנים גלוק בארץ?
GLOCK 17
GLOCK 17
- סליקאי זהב

שלום לכולם.
בתור בעל מס גלוקים מובן מה העדפה שלי.
אין לי שום בעיה עם כלי שיש לו יבואן ותיק ומסודר.וביקורות חיוביות.
אני לא מחסדי הסמית אבל זה רק אני.
דעתי על הגלוק ידועה ולא אומר שוב.
אם לא היתה לי אפשרות לרכוש גלוק הסמית היה כנראה האופציה השניה.
אם סמית יהרגו את הסדרה הזאת בעוד כמה שנים נהיה בבעית הsw99.
לי זה לא נראה כי הכלי צובר תאוצה ופופולריות.
אם גלוק יעלמו גם אז נהיה בבעיה.
אני מבעלי הגלוק הראשונים בארץ משנת .1989
בתור בעל מס גלוקים מובן מה העדפה שלי.
אין לי שום בעיה עם כלי שיש לו יבואן ותיק ומסודר.וביקורות חיוביות.
אני לא מחסדי הסמית אבל זה רק אני.
דעתי על הגלוק ידועה ולא אומר שוב.
אם לא היתה לי אפשרות לרכוש גלוק הסמית היה כנראה האופציה השניה.
אם סמית יהרגו את הסדרה הזאת בעוד כמה שנים נהיה בבעית הsw99.
לי זה לא נראה כי הכלי צובר תאוצה ופופולריות.
אם גלוק יעלמו גם אז נהיה בבעיה.
אני מבעלי הגלוק הראשונים בארץ משנת .1989
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
ומ89 עד היום היבוא נשאר יציב?
GLOCK 17
GLOCK 17
- סליקאי זהב

היבואן המקורי לא קיים יותר כיבואן של גלוק.הוא קיים כיצרן משקאות קלים.
ולווקום שנותר נכנס להב ואחרים.
ולווקום שנותר נכנס להב ואחרים.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
TsurTriger כתב:אני לא מדבר על המקרה הספציפי שלי.
אלא, באופן כללי.
אני חושב שהבעיה העיקרית היא גודל השוק ולא שום דבר אחר.
השוק הזה נמצא לא במגמת צמיחה אלא במגמת צימצום וירידה מתמדת.
להזכירך, מאז החלת המדיניות המצמצמת מס' כלי הנשק הפרטיים ברשיון הצטמצם פי-3!! (ירד מ-300,000 כלים ל-100,000) ושלא תטעה, המגמה הזו עוד תימשך.
רובם של ה-100K רשיונות הם בעלי תבחין משמר לשעבר, שהמדינה מערימה עליהם קשיים בהחלפת הנשק + שזו אוכלוסיה מזדקנת.
במילים אחרות השוק הזה הוא שוק מת.
לא רק שאין רכישות חדשות, תחלופה וריענון של כלים אלא יש יציאה מסיבית של כלים מהשוק.
המציאות הזו משפיעה לאורך ולרוחב.
הרבה עסקים ומטווחים נסגרים כי הם לא יכולים להצדיק את הקיום שלהם.
כמובן שההיצע ומגוון האפשרויות יורד כי אין לזה דרישה.
גם אם היו מנתקים את הקשר ההדוק בין בעל רשיון לכלי,
זה לא היה משנה את המצב ולא היה מגדיל את מגוון הכלים שיש פה במדינה.
אף בעל עסק שפוי בדעתו לא יקח סיכון להיות לדוגמא יבואן בלעדי של וולטר בשביל למכור באופן אקראי 10 כלים בשנה. זה לא כדאי כלכלית.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אני מסכים איתך שרוב ההחלטות ודרך קבלת ההחלטות איזה כלי יריה לקנות היא בעיתית בשוק שלנו.
מבלבלים פה אם נושא ה"אמינות" לנושא השרות והיכולת של היבואן להביא לך חילקי חילוף.
בוא נצא מכמה הנחות יסוד בסיסיות ואז נתחיל לדון על כל נושא "קבלת ההחלטות".
1. כלי יריה , אתה יכול אחד בלבד .(ברוב , מסכים שיש יוצאים מהכלל).
2. כלי יריה נקנה אחת ל 5-10 שנים (לדעתי האישית , מעל 10 שנים בין כל החלפה).
3. בכל החלפה , "מפגש" מול הבט"פ.
4. אמינות\מתן שרות.
המסקנות שאני הגעתי אליהם:
1. נתון , אין מה לעשות בנידון.
2. כפועל יוצא של קניה אחרי מספר רב של שנים , אני לא מצליח להבין את אלו שהשיקול הכספי הוא העיקרי בשבילם. אני ממליץ על הכלי המתאים ביותר לקונה ללא קשר לחיסכון של 500-1000 ש"ח.
3. פסיכולוגי , השד לא כזה נורא. בתנאי שאתה עומד בתבחין קיים. לכן השאיפה של כולנו היא החזרתו של תבחין "משמר" עם אפשרות מחירה\והחלפה.
4. כפועל יוצא מהתבחין , מגיע נושא האמינות\שרות , אם אתה עומד בתבחין קיים אז קנה לך כל כלי יריה שתחפוץ , במקסימום - הנזק יהיה כספי בלבד (לא שאני מזלזל בכסף ,חס וחסיסה).
כיום , כל המסקנות הללו הם בעיתיות בגלל המדיניות של הבט"פ.
1. תבחינים נכנסים ויוצאים לפי מי שעומד בראש המערכת באותו רגע.
2. מדיניות החלפה ומחירה שמשתנה כנ"ל.
3. מדיניות מצמצמת שצימצמה את השוק בשליש (ממעל 300000 רשיונות לאיזור ה100000)
מפה , כל אחד והשיקולים שלו.
עכשין תראה לי אפשרות לראות שינוי בראי השוק ולא רק ,גלוק CZ סמיט....
דרך אגב אני עם שטייר M9.
מבלבלים פה אם נושא ה"אמינות" לנושא השרות והיכולת של היבואן להביא לך חילקי חילוף.
בוא נצא מכמה הנחות יסוד בסיסיות ואז נתחיל לדון על כל נושא "קבלת ההחלטות".
1. כלי יריה , אתה יכול אחד בלבד .(ברוב , מסכים שיש יוצאים מהכלל).
2. כלי יריה נקנה אחת ל 5-10 שנים (לדעתי האישית , מעל 10 שנים בין כל החלפה).
3. בכל החלפה , "מפגש" מול הבט"פ.
4. אמינות\מתן שרות.
המסקנות שאני הגעתי אליהם:
1. נתון , אין מה לעשות בנידון.
2. כפועל יוצא של קניה אחרי מספר רב של שנים , אני לא מצליח להבין את אלו שהשיקול הכספי הוא העיקרי בשבילם. אני ממליץ על הכלי המתאים ביותר לקונה ללא קשר לחיסכון של 500-1000 ש"ח.
3. פסיכולוגי , השד לא כזה נורא. בתנאי שאתה עומד בתבחין קיים. לכן השאיפה של כולנו היא החזרתו של תבחין "משמר" עם אפשרות מחירה\והחלפה.
4. כפועל יוצא מהתבחין , מגיע נושא האמינות\שרות , אם אתה עומד בתבחין קיים אז קנה לך כל כלי יריה שתחפוץ , במקסימום - הנזק יהיה כספי בלבד (לא שאני מזלזל בכסף ,חס וחסיסה).
כיום , כל המסקנות הללו הם בעיתיות בגלל המדיניות של הבט"פ.
1. תבחינים נכנסים ויוצאים לפי מי שעומד בראש המערכת באותו רגע.
2. מדיניות החלפה ומחירה שמשתנה כנ"ל.
3. מדיניות מצמצמת שצימצמה את השוק בשליש (ממעל 300000 רשיונות לאיזור ה100000)
מפה , כל אחד והשיקולים שלו.
עכשין תראה לי אפשרות לראות שינוי בראי השוק ולא רק ,גלוק CZ סמיט....
דרך אגב אני עם שטייר M9.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד