קריטריונים לקבלת רישיון אקדח

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

קריטריונים לקבלת רישיון אקדח

על ידי ארז SW99 » 29 אפריל 2003, 19:29

שלום רבותיי (והבנתי שייתכן וגבירותיי :D )
נושא שכבר עלה אבל הייתי רוצה לשמוע את דעתכם.
אני מאמין שהקריטריונים כיום לקבלת רישיון לנשק אינם רלוונטיים
בנוסף היכולת של כל אחד כמעט לגשת לחברת שמירה זו או אחרת ולקבל לידיו אקדח הינה אבסורדית מה גם שכל שנדרש ממנו הוא מטווח של 50 כד'
מקרים לדוגמא:
1. אזרח שהתגיס לצה"ל ושוחרר על סעיף אי התאמה, עבר מטווח אחד בטירונות ומעולם לא נשא נשק מחזיק כרגע אקדח ואם תבואו לבית הספר היסודי שליד מגורי תוכלו לראותו מאבטח שם :? .
2. לעומתו קצין בדרגת סגן שהיה מ"מ בגולני, מתנדב למד"א, אינו זכאי לנשק :? .
3. אזרח, בן 45, אב ל-4 שלא שירת בצבא כי הוא עולה חדש וגר באחת ההתיישבויות בשטחים, אינו זכאי :shock:
3. אולם לידו גר אחר ששירת בצבא (לא משנה אפילו במה) אך נעצר מספר פעמים על אלימות במשפחה (תמיד אח"כ אשתו ביטלה את התלונה), ובנוסף לכל חושב שהוא סוג של מושיע ליהדות - זכאי :evil:

****** ולסיכום מה אני אומר*******
1. מי ששירת בצבא / שרות לאומי.
2. גיליון משטרתי נקי לחלוטין (במידה וקיים חשד לאלימות משפחתיתי ייבדק הנושא לעומקו)
3. מבדק פסיכולוגי אחת לשנתיים (כן מפתיע אבל כיום פסיכי לגמרי שגר ביישוב ספר ועד היום עוד לא הסתבך יכול לקבל נשק) :cry:
4. מעבר קורס ירי רציני ואיכותי הכולל מבחן תאורטי ומעשי
5. לאחר קבלת הרישיון אימון של 150 כדורים בשנה.

מה אתם אומרים ? נראה לכם ? :?:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי דרור_ע » 29 אפריל 2003, 19:38

א היקר,
ראשית אני רואה שככל שמתקרבים למרכז אז מופיעים בסליק יותר... כנראה שזרימת הסליק לדרום לוקה בחסר...
לעניין עצמו - הדבר עלה כבר פעמים רבות, ואכן השיטה לוקה, לעניות דעתי, בחסר. אבל - לדעתי, לפני שנוכל להרים קול קריאה רמה וזעקה, יש להתארגן ולצבור כוח - ועל כן בשלב זה החשוב ביותר הוא להוסיף עוד ועוד אנשים (בין אם נושאי נשק ובין אם לאו) לקיהילתנו וכך בבוא העת נוכל להיות יותר אפקטיביים במחאתינו.
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 29 אפריל 2003, 20:01

קודם כל שירות צבאי אינו מהווה קרטריון לקבלת רשיון נשק.
אני מכיר אנשים שלא שירתו בצה"ל ומחזיקים בנשק עקב מגורים בישוב זכאי.
הרעיון להכריך את כולם לעבור קורס ארוך (כדוגמת ירי מבצעי)אולי נכון אך עלול להפוך
את נשאת הנשק לתענוג לעשירים ,
תאר לעצמך כי סטודנט אשר מגרד בקושי 1000 ש"ח לרשיון אימון ואיזה גוטאה בקוטר 7.65
יצתרך להשקיאה עוד איזה 1000 שח בקורס.
בנוסף זכור כי בצהל ירי של 10 כדור מכשיר אותך לשמירה/אבטחת ישוב/סיור
אז 50 כדור לאזרח זה לא רע.
מה שאני כן מסכים זה שמי שירת בצהל ומשרת מ"ס מסוים של ימים במילואים /מתנדב משא"ז
/מדא יהיה זכי לקבלת רשיון ללא כל עילה נוספת.
ולעינן שרות לאומי לדעתי מי שמלאה לו 18 בארצנו ולא שרת בצהל אפילו כדגלן
לא זכי לנשק
מי שלא יכול לאחוז בנשק ולהגן על המדינה שלו פתאום באזרחות הוא כן יכול
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ארז SW99 » 29 אפריל 2003, 21:28

דרור היי וגם לשאר החברים
1. מסכים שיש לצבור עוד הרבה כוח וכך אולי נוכל לשנות דברים באמת ( אתה כבר יודע שפוליטיקה קורצת לי ? :lol: )
2. היי פאוור הדוגמא שנתתי אמיתית ונכונה לא נותנים למי שלא עשה צבא והוא זקן מדי בשביל שיגייסוהו למיל' (מעל גיל 30 נראה לי) גם אם הוא גר ביישוב ספר
3. אני מציע לא לזלזל בתרומתם של אנשי השרות הלאומי:
א. זה עדיף מאלו שבשל אותם סיבות לא עושים כלום :evil:
ב. עזרתם בבתי חולים וכו' היא חשובה וטובה ( לפחות כמו זו של דגלן)
4. אם קורס יהיה חובה כנראה שהמחיר שלו ירד (היצע מול ביקוש) לפחות לרמה סבירה.
5. לא עניתם לי על השאלה עצמה מה אתם חושבים על הקריטריונים שהצעתי ומה אתם מציעים
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Webart » 29 אפריל 2003, 23:22

א כתב:...שלא עשה צבא והוא זקן מדי בשביל שיגייסוהו למיל' (מעל גיל 30 נראה לי)

30=זקן מדי?
טוב, אני אורז לי ככר לחם ובקבוק מים ויוצא לי אל ערבות השלג, לחכות לרוחות אבותי שיאספוני אל חיקן :(
רק לידיעתך, 15 שנים אחרי הגיל שציינת, אנשים עוד משרתים כלוחמים במילואים, ויש אף יותר מכך...

א כתב:אם קורס יהיה חובה כנראה שהמחיר שלו ירד (היצע מול ביקוש) לפחות לרמה סבירה.

היכן בדיוק משחק המושג הצע-ביקוש תפקיד במקרה בו הרכישה היא חובה.
אם מחייבים אותך לעבור, לדוגמא, 30 שעורי נהיגה לפני טסט, האם הדבר הוזיל את שעורי הנהיגה?
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי סלבו » 29 אפריל 2003, 23:29

"כל אחד חושב לשנות את העולם - אף אחד לא חושב לשנות את עצמו"

מעת לעת צצים שרשורים, הודעות והצעות כיצד חיינו ורמת השימוש בנשק היו טובים יותר אם...

מי שחושב שכדי להיות טוב צריך XYZ, שיישם אותם במטווח הפרטי שלו (לפחות עד שיהיה לו/לנו את הכוח לשנות).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי volunteer » 29 אפריל 2003, 23:33

Webart.

לפני שאתה הולך לערבות השלג, אתה יכול להוריש לי את ה- P7 ?
אני מבטיח לשמור עליו.
Heckler & Koch, וכל השאר !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי Webart » 29 אפריל 2003, 23:55

מתנדב,
אני לא חושב שאמצא בית אוהב יותר מביתך ל-P7 שלי, ואני חושב שכבר הוכחת לכל הנוכחים את העניין.

סלבו,
קראתי את הודעתך שלוש פעמים...
האמת - לא ירדתי לסוף דעתך, תוכל לפרט?
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי volunteer » 30 אפריל 2003, 00:00

אם כן, אני רואה את הענין כסגור.
Heckler & Koch, וכל השאר !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי ליאור45 » 30 אפריל 2003, 07:00

אל"ף:

הרבה מהמעוכבים והעצורים על אלימות שאני פוגש משרתים בצה"ל. כאשר הם אלימים הם לרוב לא עם נשק צה"לי או במסגרת צה"לית. עצוב, אבל ללא משמעת צבאית מיידית, הרבה משרתים נאמנים ומעולים מתנהגים בצורה פחות תרבותית מהרצוי לנשיאת נשק פרטי. הלוואי שהיה אחרת.

לגבי עבריינים שאינם טורחים להוציא רשיון, ופשוט לוקחים נשק: התקנות הקיימות של משרד הפנים דואגות שעבריינים "קלים", או בעלי נטיות, לא יהפכו לעבריינים "כבדים" יותר בשל שימוש פסול בנשק. זוהי דרך מאוד מלאכותית וקלוקלת להורדת רמת הפשע (אשמח להרחיב את הדיון על זה), אבל כך קורבנות מתים רק מדקירה ולא מירי. לא. זה לא יותר טוב. יש פחות קורבנות. לא. גם זה לא נכון. הקורבנות נמצאים קרוב יותר לתוקף, וקל יותר לברוח מסכין מאשר מכדורים עפים. בכל מקרה, משרד הפנים קבע שאנחנו לרוב פראי אדם, התבחינים יהיו נוקשים אבל כל אחד יוכל לעמוד בהם אם הוא יחיה בדרך הנכונה, וברגע שכולם יעמדו יפה בתור למשרד הפנים, לא ייגשו לדלפק "רק לשאול שאלה", ושהמשטרה לא תהיה עסוקה יותר באירועי אלימות, אז נוכל להגמיש.

לגבי שירות בצה"ל או בשירות לאומי כתנאי סף לרשיון, אני לא חושב שזה קשור באופן מוחלט. ערביי ישראל שאינם משרתים בצה"ל לא צריכים להיות מנועים מזכאות לרשיון נשק בשל כך. אני פוגש הרבה ערבים חמושים (שוטרים, מאבטחים, נהגים), ואלו אנשים שאין לי בעיה אתם מעבר לכל אדם אחר במדינה. שוויון (חלקי) בפני החוק.

אני למד, כפי שנאמר לפני חצי שנה בהייד-פארק, שאף אחד לא משתין על מה שעשית בצבא כאשר אתה מגיע לאזרחות, וזה כולל את משרד הפנים (אלא אם אתה משרת במילואים כקצין בכיר או לוחם ביחידות מובחרות מאוד מסוימות). מבחינת רישוי כלי ירייה, עדיף לעשות למדינה טובות דרך המשא"ז ולא דרך הצבא. גם זה עצוב.

סגנון הכתיבה שלי הבוקר הוא קצת קלוקל. הבן שלי, בן 2.5, יושב לידי, שקוע ב"שלגייה ושבעת הגמדים" על המחשב השלישי במשרד, וזה קצת מפריע ליצירתיות הכתיבה. אבל את המסר מסרתי.

לגבי כמות הכדורים הנדרשת להכשרה, אבוי לנו. אני מסכים בכל לשון של הסכמה שכמות הכדורים הנדרשת מנושא נשק הנה נמוכה מדי. לראיה, יריתי 12 כדורים 0.22 על מנת להיות מוסמך לשאת אקדח במשא"ז. לא כולם כמוני, ואני לא מכיר מתנדבים ללא נשק פרטי שיורים מאות כדורים בחודש על מנת לשמור על כושר הירי. אמנם במדינתנו 90 אחוז מקרבות הירי מתבצע על ידי 10 אחוז מנושאי הנשק (הערכה גסה בלבד), אבל לדעתי כמו שזיעה באימונים חוסכת דם בקרב, אימוני ירי יחסכו קורבנות. כל שנת שיקום לפצוע קשה מאירוע ירי/חבלה עולה למדינה כמו הכשרת 10 בוגרי כ"ד (עוד הערכה גסה).

לא אציף. כתבו ונמשיך את הדיון.

יום טוב.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי pilot » 30 אפריל 2003, 07:14

ואם לא הבנתם למה וובי מעביר את ה P7 למתנדב בזמן שהוא צועד לערבות השלג,...

זה בגלל החלודה !!! :lol:

הוא חייב להחליף לפלסטיק, ויפה שעה אחת קודם :twisted:
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Colonel » 30 אפריל 2003, 07:57

מה קורה לכם אנשים ?!

webart אנא אל תצעד לערבות השלג !
הישאר עמנו כאן סביב מדורת השבט !
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 30 אפריל 2003, 12:21

בארה"ב (זו שאנו תמיד רוצים להיות כמוהם), לכל מדינה יש חוקי נשק משלה.
כעיקרון מדובר ב 2 תפישות עולם עיקריות:
1 . מדינות שלא נותנות רשיונות אלא במקרים שמצדיקים את מתן הרשיון
2 . מדינות שכן נותנות רשיונות אלא במקרים שמצדיקים את אי מתן הרשיון.
כל המדינות מחייבות מעבר של קורס ובחינות לפני קבלת הרישוי. אין אזכור כלל למספר הכלים שבעל רשיון יכול להחזיק.

מדינתנו בחרה להיות בעלת תפישת עולם מהסוג הראשון שציינתי. עד שעובדה זו לא תשתנה - אין סיכויים לשינוי מהותי במדיניות הרשיונות.

לעניות דעתי, כל הגורמים שצויינו כאן אינם רלונטיים כלל, ובמיוחד נושא השירות הצבאי, כך גם מקום המגורים או העיסוק, מכיון שאין זכותו להגנה עצמית של אדם שגר במרכז תל אביב ועובד במשרד נסיעות נופלת במאומה מזכותו של אדם שגר בשטחים וגם עובד שם. ההפליה ביניהם היא סמנטית לחלוטין. הכל תלוי בשינוי הגישה.
זיכרו גם שהרוב המוחלט (יותר מ95%) של מעשי הפשע והטירור בנשק מבוצעים בנשק לא חוקי שממילא אינו בשליטת הרשויות, כך שגם לחשש הזה אין שום ביסוס מציאותי.

השינוי צריך לבוא בחקיקה. האם משהו בדק פעם מה יחסם של חברי הכנסת לנושא? ידוע לי שראש הממשלה הוא אספן הנשק הפרטי הגדול ביותר בארץ (למה הוא לא בסליק :?: ), אז אולי באמת יש מקום לישועה.

עד אז, אני מציע שלא נכלה את זעמנו בפקידי הרישוי, כי הם רק המבצעים.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי HKpro » 30 אפריל 2003, 12:28

דביר, מדבר סהרה נראה לי יותר מעניין.. :lol:
נערך לאחרונה על ידי HKpro בתאריך 30 אפריל 2003, 13:13, נערך פעם אחת בסך הכל.
"מה שהיה הוא שיהיה, ומה שנעשה הוא שיעשה, ואין כל חדש תחת השמש." (מגילת קהלת, פרק א', פסוק ט')
סמל אישי של המשתמש
גבר עם כבוד

על ידי trail_g19c » 30 אפריל 2003, 12:42

דון דאק, מגיעה לך טפיחת הידד על הכתף. קדימה לעבודה מנהלי הסליק, קדימה לכתיבת מכתבים רבי רושם אל אלו שבאמת מבינים - האספנים הגדולים שהם גם גנרלים, היסטוריונים ואנשי אשכולות (סליחה שגייסתי מראש אבל לא אתיימר לייצג את רצון כולם ואין לי את היכולת לעשות זאת).

מדוע באמת לא יוזמן גנרל בדימוס, איש ביטחון שפרש או היסטוריון רב פעלים להשתתף כאורח או מרצה במפגש קרוב? מדוע לא נזמין אותם למפגש בפורום, אפילו צ'אט (הרמטכ"ל יכול בפורומים של עיתונים ואנחנו לא?).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד