מבחר נשקים, חלפים ושוק קשה - אגדה או מציאות?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: מבחר נשקים, חלפים ושוק קשה - אגדה או מציאות?
ramdishon כתב:מכל השרשור הזה ניתן להתרשם שאקדחים מתקלקלים או קפיצים נשברים כל שבוע. הנסיון מראה שאקדח יכול לירות עשרת אלפים כדור ויותר מבלי שמשהו יתקלקל. מי שיכול להרשות לעצמו לירות במשך מספר שנים עשרת אלפים כדור יכול להרשות לעצמו להחליף את הכלי כל כמה שנים (אם חו״ח לא ניתן יהיה להשיג חלקי חילוף). יש לזכור שהשוק העולמי הוא דינמי וכל תקופה נוספים דגמים חדשים, כך שהסיבה להחלפה עשויה להיות לאו דוקא בלאי או שבר. כמו שכמה חברים אמרו כבר, היבואנים מסוגלים להשיג חלק חילוף כזה או אחר גם אם אין כרגע במלאי.
לסיכום:
לדעתי השיקול העיקרי ברכישת אקדח צריך להיות נוחות ירי ונוחות נשיאה. המחיר הוא פרמטר משני.
אני יכול לדבר רק מנסיון שלי.
הקלר usp בן 5 שנים שמתוכן 4 שנים בהפקדה עקב רילוקיישן לארהב ופחות מ 1000 כדור שבר קפיץ הדק. הכלי הזה שוכב עד היום כאבן שאין לה הופכין.
הוחלף ב 2004 בגלוק 17 שאחרי שנה ו 500 כדור הנוקר שלו החליט לשבור את פני הנוקר.
הצינה הוחלפה ( לאחר תלאות) בצינה חדשה והאקדח משרת אותי עד היום.
זה בדיוק ההבדל בין כלי שיש לו אבא ואמא בארץ לבין כלי מעולה שאין לו שירות.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:ramdishon כתב:מכל השרשור הזה ניתן להתרשם שאקדחים מתקלקלים או קפיצים נשברים כל שבוע. הנסיון מראה שאקדח יכול לירות עשרת אלפים כדור ויותר מבלי שמשהו יתקלקל. מי שיכול להרשות לעצמו לירות במשך מספר שנים עשרת אלפים כדור יכול להרשות לעצמו להחליף את הכלי כל כמה שנים (אם חו״ח לא ניתן יהיה להשיג חלקי חילוף). יש לזכור שהשוק העולמי הוא דינמי וכל תקופה נוספים דגמים חדשים, כך שהסיבה להחלפה עשויה להיות לאו דוקא בלאי או שבר. כמו שכמה חברים אמרו כבר, היבואנים מסוגלים להשיג חלק חילוף כזה או אחר גם אם אין כרגע במלאי.
לסיכום:
לדעתי השיקול העיקרי ברכישת אקדח צריך להיות נוחות ירי ונוחות נשיאה. המחיר הוא פרמטר משני.
הקלר usp בן 5 שנים שמתוכן 4 שנים בהפקדה עקב רילוקיישן לארהב ופחות מ 1000 כדור שבר קפיץ הדק. הכלי הזה שוכב עד היום כאבן שאין לה הופכין.
א.
מוזר.
היו לי מספר אקדחים לאורך השנים. כמה תוצרת ברטה, סמיט ווסון, כרגע זיג. בכולם יריתי למעלה מאלף כדור, וכלום. אחד היה ברטה 935 משלהי מלחמת העולם השניה. רק השוכן במרומים יודע כמה ירו בו- ועדיין המשיך לירות ללא דופי.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
רם
למזלך לא נזקקתה לשרות לכלים שלך.
בתור אחד שהיה לו ארוע דומה לאיתמר עם הקלך זה המצב.
אז זה ענין של מזל שלא קרה לרובכם.
תקוו שלא יקרה.
בכל בעיה שהיתה לי בגלוקים שלי והיו.שרות לא היה בכלל שאלה.
למזלך לא נזקקתה לשרות לכלים שלך.
בתור אחד שהיה לו ארוע דומה לאיתמר עם הקלך זה המצב.
אז זה ענין של מזל שלא קרה לרובכם.
תקוו שלא יקרה.
בכל בעיה שהיתה לי בגלוקים שלי והיו.שרות לא היה בכלל שאלה.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
http://www.hkparts.net/shop/pc/Match-Tr ... -p2666.htm
בגלל זה השבתת והחלפת אקדח ?
שבר צינה/ גוף/ קנה בעייתי בכל אקדח, למעט אולי כשהיצרן מקומי. החלפה תעלה לעיתים יותר מהחלפת אקדח.
אבל חלקים קטנים שאפשר לקנות באינטרנט בשקל תשעים ? שאלה רצינית - מי היבואן שמכר לך את האקדח הזה ואיך הסביר את זה שלא יכול לדאוג לך להחלפת קפיץ שבור ?
אני רואה אנשים שמתחזקים אקדחים בני 100, אלוף ישראל בירי מעשי מתחרה עם אינפיניטי שבודדים כמוהו יש בארץ אם בכלל והוא יורה בשבוע מה שכל המגיבים כאן כולל אותי יורים בשנה.
בגלל זה השבתת והחלפת אקדח ?
שבר צינה/ גוף/ קנה בעייתי בכל אקדח, למעט אולי כשהיצרן מקומי. החלפה תעלה לעיתים יותר מהחלפת אקדח.
אבל חלקים קטנים שאפשר לקנות באינטרנט בשקל תשעים ? שאלה רצינית - מי היבואן שמכר לך את האקדח הזה ואיך הסביר את זה שלא יכול לדאוג לך להחלפת קפיץ שבור ?
אני רואה אנשים שמתחזקים אקדחים בני 100, אלוף ישראל בירי מעשי מתחרה עם אינפיניטי שבודדים כמוהו יש בארץ אם בכלל והוא יורה בשבוע מה שכל המגיבים כאן כולל אותי יורים בשנה.
- סליקאי טיטניום

אציין שהחשש מהשבתת האקדח זה מה שדחף אותי להצטרף לירי מעשי בזמנו, בצירוף נסיבות של איסור החלפה לתבחין משמר והעובדה שנהגתי להתאמן הרבה.
זה לא המצב של החברים כאן שהצטרפו לאחרונה לקהילה, לכן העצה להתכנס לאקדחי גלוק ו CZ , שהם גם אמינים וגם יש להם אינסוף חלפים זמינים כבר לא במקומה. אם יבוטלו התבחינים החדשים - תאבדו את האקדחים ממילא, אם ישארו התבחינים יגדל מגוון הכלים המוצעים ומספרם. החשיפה המקסימאלית כאן היא אלפי ₪ בודדים להחלפת אקדח, שאם זה גדול עליכם אז ממילא אתם לא יורים הרבה כי זה מה שעולים האימונים בלי שום קשר ואז הסיכוי לשבר בטל בשישים.
זה לא המצב של החברים כאן שהצטרפו לאחרונה לקהילה, לכן העצה להתכנס לאקדחי גלוק ו CZ , שהם גם אמינים וגם יש להם אינסוף חלפים זמינים כבר לא במקומה. אם יבוטלו התבחינים החדשים - תאבדו את האקדחים ממילא, אם ישארו התבחינים יגדל מגוון הכלים המוצעים ומספרם. החשיפה המקסימאלית כאן היא אלפי ₪ בודדים להחלפת אקדח, שאם זה גדול עליכם אז ממילא אתם לא יורים הרבה כי זה מה שעולים האימונים בלי שום קשר ואז הסיכוי לשבר בטל בשישים.
- סליקאי טיטניום

itamar כתב:ramdishon כתב:מכל השרשור הזה ניתן להתרשם שאקדחים מתקלקלים או קפיצים נשברים כל שבוע. הנסיון מראה שאקדח יכול לירות עשרת אלפים כדור ויותר מבלי שמשהו יתקלקל. מי שיכול להרשות לעצמו לירות במשך מספר שנים עשרת אלפים כדור יכול להרשות לעצמו להחליף את הכלי כל כמה שנים (אם חו״ח לא ניתן יהיה להשיג חלקי חילוף). יש לזכור שהשוק העולמי הוא דינמי וכל תקופה נוספים דגמים חדשים, כך שהסיבה להחלפה עשויה להיות לאו דוקא בלאי או שבר. כמו שכמה חברים אמרו כבר, היבואנים מסוגלים להשיג חלק חילוף כזה או אחר גם אם אין כרגע במלאי.
לסיכום:
א.
מי שמספיק ותיק פה זוכר את הסיפור שלך.
אבל , לדעתי , ה"שרות" שקיבלת הוא לא בגלל שיש לכלי שלך "אבאואמא" אלה בגלל הפופולריות ,כמות הכלים , והכי חשוב , אחידות ביצור לאורך השנים.
גם ללא "שרות" ,אם הלך לך צינה , יש סיכוי גבוה שתמצא סוחר שלמען סכום יפה "ישחוט" לך כלי אחר , או לחילופין כלי ש"איבד" מסילות לדעת.
ArikB מספר על כלי שלו שהמסילות נשחקו עד דק , אם הוא היה מחליף לחדש הכלי הישן היה נשאר לסוחר והוא היה כבר מחכה להזדמנות למכור את הצינה , אני בטוח שאתה מבין את כוונתי.
יש כאן בחור שסיפר איך במשפחתו היה עסק לכלי יריה ואיך הם "שחטו" כלים אחרים בכדי לתת שרות. אז הדוגמא הכי טובה היא הSW99 שהיה באותם שנים כלי פופולארי מאד (אני עוד זוכר איך הציעו לי אותו מול הגלוק והשטייר ובול - הבחירה שלי הייתה בשטייר) ,ואפילו שיש לו יבואן "חי ובועט" בארץ מה דין ה"שרות" שתקבל עליו כיום?.
עוד כמה שנים יצא דגם שונה של M&P ובטוח יצא דגם שונה של השילד , מה אז?
זה היתרון היחיד המשמעותי מבחינתי שיש לגלוק על כלים אלו.
אם יש לך תבחין , אין בעיה.
אם אתה אופטימי כמו רם , אין בעיה.
אם אתה כמוני , קח כדור נגד כאב ראש.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
קניתי קופסא של אדוויל.
אחרי שלקחו לי כלי אחד.וכלום לא ברור.אני מאד מוטרד.
ואם זה יקרה שוב אזדקק לסיוע משפטי.
אחרי שלקחו לי כלי אחד.וכלום לא ברור.אני מאד מוטרד.
ואם זה יקרה שוב אזדקק לסיוע משפטי.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד